Branimir Nestorović (foto: Kolubarske.rs)
Branimir Nestorović (foto: Kolubarske.rs)
21.02.2024, 07:58

Šta to iznenađuje, kod doktora Nestorovića?

č: | fb:

Iznenadna pojava doktora Nestorovića na političkoj sceni, samo sa grup(ic)om građana, a pored i protiv stranaka, nije iznenađenje. Ne tako davno isto je uradio Beli Preletačević, stariji se sećaju Šećeroskog... Tako je i sa njegovim rezultatom, mada je iznenađenje postalo maltene stvar lepog vaspitanja i razumnosti. Zaboga, kako u poređenju sa rezultatima stranaka i koalicija stranaka, koje su na sceni neuporedivo duže? I to je već viđeno kod pomenute dvojice, samo što su učestvovali na predsedničkim izborima gde se rezultat drukčije izražava.

 

Kod opozicije i njoj bliskih obavezno pominjanje "pomaganja" vlasti, nije dovoljno objašnjenje. Nije ni ako mu se (iz razumljivih razloga nerado) doda, razočarenje starim strankama. Mada ga treba uzeti u obzir, sve su na sceni duže od njega i biračima poznatije. Zahvaljujući i vlasti, koja ih je uredno pominjala želeći da njima zaplaši glasače! "Niko normalan" neće reći da objašnjenje treba tražiti i u onom po čemu je bio poznat, neopravdano svedenom na "najsmešniji virus". A upravo to, kompenzuje kratko trajanje na političkoj sceni! Ovo bi mnogi shvatili kao uvredu njihove slike čoveka i Srbina, ali doktor Nestorović i ne računa sa njima i njihovom slikom. Ne računa ni na "birača" koji takav apstraktan i bez razlike od jednog do drugog, postoji samo u slici onih koji misle da će nešto postići sa "Svi, svi, svi!".

 

Jeste on lekar i univerzitetski profesor, već time autsajder u politici i to skorašnji, ali zna da od pomenutog "leba nema". Misli kojim biračima ima smisla da se obrati jer im je ne samo poznat nego i blizak. Upravo po onom po čemu je drugima i brojnijima (zna on da se "pruža prema guberu!"), dalek pa i štetan! Onima koji Srbe vide kao "herojski narod", za šta su našli potvrdu ne kod bilo koga nego kod njega, doktora i univerzitetskog profesora!

 

Tako da izborni rezultat ne iznenađuje, nužna je posledica povlađivanja nimalo malobrojnim biračima za koje su Srbi (što znači i oni pojedinačno!), "nešto drugo" u odnosu na ostale narode. Prijatno misliti i još prijatnije čuti, od ne bilo koga nego onog ko je "Neko i nešto!". Mada u Svetom pismu kome se jesu vratili i drže ga na vidnom mestu "da se vidi", crno na belo piše kako se to može reći, ali za "izabrani narod". Piše i koji je, jedan drugi...

 

Na kraju, malo na račun sadašnjeg i budućeg. Bilo šta da učini doktor Nestorović, iznenađenje je za toliko željnog novog da staro potiskuje i iz pamćenja. Inače je iz reda već viđenog.

Blogovi