Građani i policija ispred kafe restorana (foto: Đorđe Đoković)
Građani i policija ispred kafe restorana (foto: Đorđe Đoković)
16.09.2019, 08:00

Srbija je i ovde odbranjena. Koja ili kakva?

č: | fb:

Prođe, "bez žrtava u ljudstvu i materijalu", pokušaj "parade ponosa". Spreči je "nekoliko stotina mladih", u organizaciji ovdašnjih "četnika!". Stavimo prst u dupe (stavljanje na čelo odavno ne pomaže), pa razmislimo: Kuda ovo vodi? Ko je ovde ovlašćen da dozvoljava i ne dozvoljava? Ako neki neke jednom spreče da se javno okupljaju, ko garantuje da se to neće dešavati drugi put sa drugima? "Ne može u našem gradu, neka idu u svoj!". Možemo samo zamisliti kako bi izgledalo, da su se "okupili" ovdašnji! I gde to, grad pripada samo meštanima? Hoćemo li u perspektivi nositi bedževe, na kojima piše: "Ja sam odavle"?

 

Kad se s pravom bude govorilo da "u Valjevu" nije bilo gej-parade ili da su "Valjevci" sprečili istu, pomenuti će važiti za legitimne predstavnike Valjeva, i "prave, zdrave" Srbije! Uzgred, ima ozbiljnih ljudi koji tvrde da su borci protiv pedera često pritajeni pederi, koji se na ovaj način brane od sebe samih. I da zato lezbijke i ne pominju... I da se opet potvrdilo da se istorija ponavlja, kao farsa. Posle uloge boraca protiv Turaka i jedno vreme protiv Nemaca, četnici (ovde) završavaju kao borci protiv pedera!

 

Zar Valjevo i Srbija nemaju druge, i zaista legitimne predstavnike? Ako nemaju zaista, nazdravlje sa Valjevom i Srbijom! Za šta se zalažu ovi samoproklamovani, osim (na rečima), "za Srbiju"? (Ne bi samo "zli jezici" rekli: "Neka idu na Kosovo!). Kad su, očigledno organizovani, išta uradili, osim što su pokrili glave Desanki i Vojvodi? Da "ne gledaju bruku i sramotu" koja je došla sa strane, sa namerom da posle par sati ode! Za razliku od problema ovdašnjih i godinama prisutnih, koje gledaju svakodnevno! Počev sa švedskim stolom zuba i vremena, baš pored Desanke. "Gradske kuće", u nekoj dalekoj budućnosti...

 

"Gejevi" su ovde sporedni, uostalom (ne računajući ovdašnje), otišli su kako su došli. Ne shvatajući da paradiranjem svojim "ponosom" a uz zaštitu policije sebe stavljaju u svojevrsni geto, da ovako nikada neće biti ono što (zaista?) žele: građani kao svi ostali! I da ljute heteroseksualne (uključujući pisca ovih redova) koji svoje "seksualno opredeljenje" smatraju normalnim ali s njim ne talambasaju ili se zbog toga ne ponose. Ali to je njihova stvar. Naša smo mi, koji nismo došli pa otišli! I kojima ni paradiranje ni sprečavanje paradiranja, ne smeta koliko opšte i ovdašnje stanje. Uključujući licemerje vlasti: legalna dozvola za ono što nelegalno neće biti dozvoljeno, zahvaljujući upravo onom ko je dao dozvolu. I "odraslih", koji redovno nemaju tri čiste da javno pokažu šta misle i shodno tome postupe, prepuštajući to "omladini".

 

I posebno što parada i njeno sprečavanje, u duboku senku gura potrebu za ostvarivanjem prava svakog! Ne ovog ili onog čoveka i građanina, pa ni geja ili "branioca Srbije". U tom smislu, i zvanično dozvoljavanje i faktičko nedozvoljavanje, idenje je na ruku postojećem stanju. Tim pre što je neporebno porediti broj i energiju "četnika" i "boraca za Srbiju", sa istim okupljanih "pod lipom". Ili ranije, baš "kod Desanke".

 

Blogovi