Marinika Tepić (foto: skrinšot tv Nova)
Marinika Tepić (foto: skrinšot tv Nova)
28.08.2020, 06:54

Samo ti maši papirima Marinika, kad nemaš lepezu...

č: | fb:

Televizije su ovih dana ponavljale da je premijerka pozivala tužilaštvo, da reaguje na "fabrikovanje afera" koje samo štete narodu i državi. Trenutno oko Telekoma, od strane Marinike Tepić. Ono se dosad nije oglasilo, a ka' će, ne zna se. Zapravo, sudeći po ustaljenoj praksi, zna se da neće! Baš kao što ne reaguje ni na svakodnevno prozivanje Đilasa, za mnogo starije i građanima poznatije krivično delo, lopovluk. Kao što ne reaguje ni na prozivanje "žutih" za raznorazni kriminal (sitnica, "pljačkaške privatizacije"!), od strane aktuelne vlasti. A na nereagovanje tužilaštva, "zanimljivo", ne reaguje niko od svih koji prozivaju!

 

Na ovom mestu jednom je već napisano: reakcija tužilaštva se i ne očekuje, kako je ne bi bilo ako vlast postane opozicija. Pa počne prozivanje za njene mućke! Ništa čudno, "Pamti pa vrati!", "Vrana vrani oči ne vadi!", davno je pisano o "političkoj klasi" kojoj pripadaju profesionalni političari. Bez obzira na "ideologije i programe" (šta to beše?), a "vlast i opozicija" su promenljive kategorije. Tako da je prozivanje ranijih samo neobavezujuće i neopterećujuće izražavanje "brige", za preduzeća koja se bore u teškim uslovima. Što uvek nailazi na "razumevanje" kod dobrog dela građana, i osuđivanje "aferaša". Ili, praktično, njihovo neprimećivanje. (Valjevo i Aleksandar Obradović).

 

Zaboravljeno je još ponešto, nimalo uzgredno, tim pre što vlast prikazuje mnogo promišljenijom nego što nam se obično čini. Reakcijom nadležnih i suđenjem pomenutim "osvedočenim kriminalcima", ne bi se mogli prozivati i proglašavati krivcima za sve što ne valja, dok traje suđenje. (Moralo bi da potraje, mada ne bi bilo usporavano). Zaboga, zar mi da vršimo pritisak na sud?! Ako bi (kad bi, umeju sudije i da se drže zakona ko pijan plota), konačno bili osuđeni, opet ne bi mogli da se okrivljuju. I konačno, užas, tek ne bi mogli posle izdržane kazne!

 

Ovako mirno jezde Mara i svatovi, jer se zna ko je Žika živac, rođeni negativac i dežurni krivac. A vlast ubira još jedan poen. Odsustvom procesuiranja kao prećutnim amnestiranjem ili aboliranjem (sve je to građanima isto), demonstrira ne samo svoju "dobrotu", nego i moć! I pokazuje koliko su dotični slabi, normalno, zahvaljujući njoj...

Blogovi