Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
06.09.2019, 09:00

Samoodbrana i poslednji dani

č: | fb:

Kao što se znade, bili gospoda Kukan i Flekeštajn, i siti se izrazgovarali sa vlast i opozicija. Bio, i biće, i Trampov Metju Palmer, ali, ko što reče vizionar Dačić, od njega ne očekujemo ništa, očekujemo od njegove žene, jerbo kod nas važi da si odande odakle ti žena.

 

U međuvremenu, radi se na tom dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima. Naravno, preko one stvari, što će reći da nema ništa od posla. Zašto nema ništa od posla objasnio Pokret slobodnih građana, koji traži posredovanje EU, odakle kažu da nema uslova za demokratske izbore, a da odgovornost za to direktno snose Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka.

 

PSG se još pojavljuje na tim pregovorima, Savez za Srbiju je odustao od te zajebancije, bojkot je jedini izbor, dok vlast razgovara sa paraopozicijom, koje ima, i tek će je biti. Vlast ponavlja da je izborne zakone donela sadašnja opozicija, ali je, je l' te, kooprerativna. Čak je Vlada formirala Radnu grupu za saradnju sa OEBS-om, čiji je zadatak da prati primenu preporuka za unapređenje izbornog procesa. Na čelu Radne grupe ministar policije dr Nebojša Stefanović! Ovaj odma' reko da je sve unapređeno, i da će se još unaprediti! Ko ima sumnje da li je doktor Stefanović pravi čovek za to, evo premijerke, koja veli da je on pravi čovek na pravom mestu.

 

Mada je izvesno da prava opozicija nema drugi izbor do bojkota, još ćemo se mi nagledati takozvanog dijaloga i posrednika koji su sami sebi svrha. U međuvremenu, na tviter sto je bačena i ideja Voje Žanetića, da možda nije loša ideja da se i za bojkot uvede cenzus. Pa neka tumači ko kako hoće.

 

Dok se nateže sa dijalogom, Vučić gospodin je, kao predsednik države, uveliko u partijskoj kampanji. Posle kanalizacije za svaku kuću, obećava 5000 dinara za svakog penzionera, i jošte šest stadiona, svaki 20 miliona evra, plus Nacionalni stadion od 200 miliona evra. Još će da promeni najmanje 50 odsto ministara, jer 'oću pokažu da oni nisu srasli sa foteljom, da im nije cilj lično bogaćenje, več da Srbija ide napred. A on lično, dok je živ, braniće Ustav i zemlju! Kako to radi vidi se na primeru uterivanja partije pokojnog Olivera Ivanovića na njegovu Srpsku listu, u kojoj je jedan od čelnika osumnjičen za Oliverovo ubistvo! Da se parafrazira aforističar Baljak, i mrtvi SNS glasači se prevrću u grobu, ali nemaju drugog izbora, no da glasaju za Vučićeve laži.

 

Da se javi i da je "Samoodbrana", malo društvo, što je najvažnije, pristojnih javnih ličnosti, da se pomenu samo Petričić, Kojo, Rale Milenković, Dubravka Stojanović, dva Bakića, akademik Teodorović... odlučila da se registruje kao grupa građana, jer "društvo živi na iskrivljenoj matrici, u kojoj su laž i prevara sve". Nemaju ambiciju da presrastu u političku partiju, ali će se, po potrebi, udruživati sa sličnim grupama u Beogradu i unutrašnjosti. Zadnje je vreme, a put je dug!

         

Blogovi