Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
16.10.2019, 08:57

Vučić, ili, kafanski razgovori

č: | fb:

Još jedared je Vučić gospodin bio neočekivana sila, koja se pojavljuje i rešava sve. Ovaj put rešio je višednevni protest taksista, maltretiranje građana da bi se taksisti izborili za monopol. Stvar je rešena kompromisom, taksisti če se povući, a država će "pomoći oko pitanja poreza i sređivanja vozila". Nije rečeno ko će to da plati, odnosno da će i ova ujdurma biti o trošku građana.

 

Od bisera, kako vlast funkcioniše, imamo da je uhapšen, pa pušten u kućni pritvor, već stigao i da se ispriča BIRN-u, radnik "Krušika", koji je novinarima dao informaciju da privatne firme, u te poslove umešan i otac ministra policije Stefanovića, kupuju oružje po povlašćenim cenama, što će reći na štetu fabrike, čitaj države. Novi advokat optuženog, Vladimir Gajić, ima pitanje: Kako je "Krušik" oštećen time što je otkriveno da su pojedinci radili na štetu "Krušika"?

 

Imamo i da je glumac Sergej Trifunović, predsednik Pokreta slobodnih građana, izjavio da mu je vlast nudila 500 000 evra da bude "konstruktivna", što će reći njihova, opozicija. I ovde se javio Vučić gospodin, rekavši da je to kafanska priča koju ni pas sa maslom ne bi pojeo. I upitao, a zašto bi mu platio, da izađe na izbore, i odgovorio, što se njega tiče, ne mora niko od njih da izađe na izbore, rekavši i da bojkot ne može dovesti u pitanje legitimitet izbora.

 

Kad se kod bojkota, da se kaže da Srbijanka Turajlić drži da je to loša ideja, jer, po njoj, zaplašeni narod ne bi smeo da bojkotuje izbore, jer bi tim činom pokazao da je protiv ove vlasti. No, bojkot ovakve vlasti, partijskog uzurpiranja institucija i procedura, je jedino rešenje. Bez obzira što ispada da ovakva opozicija, iza bojkota, krije svoju nemoć, mora se reći da, u ovom trenutku, nema druge opozicije, kao ni drugog načina suprotstavljanja autoktatskom režimu.

 

Kako vlast doživljava nametnuti dijalog, dogovore o fer izborima, videlo se u emisiji "Upitnik" RTS-a. Gospodin SNS poslanik Orlić, koji se potpisuje kao doktor, sve vreme baljezgajući, uz asistiranje voditeljke, nije dozvoljavao Mariniki Tepić da govori. Takav "TV dijalog" je naišao na opštu osudu na društvenim mrežama, bilo je i pitanja, gde će voditeljka sutra... ? No, Goran Ješić je imao odgovor gde bi voditeljka mogla da završi, treba misliti o tome, u partiji Vuka Jeremića, ili kod nekog drugog od brojnih lidera opozicije!

 

A kako je na terenu, i na terenu je totalno televizično. Za koji dan treba da se otvori Vranjsko pozorište, koje je rekonstruisano nakon požara. Sve je spremno za otvaranje. Preko fasade su stavljene kulise, mušema na kojoj su oslikana ulazna vrata, prozori, čak i tabla sa imenom ulice i brojem. Izvolite u pozorište!

 

Za kraj malo optimizma. Predsednik Evropske banke je izjavio da će Srbija za 90 godina imati evropske plate!

Blogovi