Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
Trupni portret - ilustracija Dušan Arsenić
30.10.2019, 10:22

Predsednik koji baljezga, baljezga i baljezga

č: | fb:

Protekle nedelje u Novom Sadu, hala SPENS-a, Srpska napredna stranka obeležila jedanaest godina postojanja. Bila je to prilika da gospodin Vučić, predsednik partije i države, tim redom, održi još jednu seansu pred 12 000 privedenih ljudi koji se vode kao pristalice.

 

Šta rekel Najveći, rekel da, posle toliko godina, ima tremu pred svojim ljudima. I rekel da će reforme biti još brže, i da će na prvom mestu biti briga o mladima, da mogu da kažu, više je onih koji se vraćaju, nego onih koji odlaze!!! Zato, za predstojeće izbore, na listi želi više mladih nekompromitovanih ljudi, koje neće da viđaju u luksuznim automobilima, za koje se ne zna kako su ih zaradili!!!

 

Seansa je podrazumevala ponavljanje mantre o investicionom planu od 10 milijardi evra dolara, i plati od 500 evra. Sve to neće bude lako, poručio je abrakadabra Precednik, ali narodu treba reći istinu, jer narod uvek prezire one koji su ih lagali. Pa je, on, koji nikada ne laže, izvadio još jednu iluziju iz šešira: Ljude ne smemo da lažemo, ma koliko je teško!!!

 

Evo još misli koje su istina, i ništa do istina. Politika je stvar narodna, može da postoji samo zbog ljudi. Niko nije proputovao Srbiju kao ja, i shvatiš da nisi tu zbog sebe, i da nije važno kako je tebi, već si tu zbog ljudi, da razmišljaš kako je narodu, kako je sirotinji, ima li sirotinja hrane. Ne treba da dobijemo mi, već oni!!!

 

Malo je znakova interpunkcije, koji bi naglasili količinu gluposti koju ovaj čovek priča. Za takve narod kaže da mlate praznu slamu, što će reći da govore uprazno, bez smisla i svrhe, pričaju koještarije... U jednoj reči, čovek baljezga. Svi njegovi programi i reforme se svode na baljezganje. Ako lepše zvuči, on je veliki baljezgator, i ništa drugo!

Blogovi