Pažnja gradilište (foto: DjordjeDjokovic)
Pažnja gradilište (foto: DjordjeDjokovic)
12.06.2020, 07:06

21

č: | fb:

Izborne knjige kažu da je 21 partija, grupa građana i štatijaznam, predala listu za izbore koji će se održati 21. juna. Iako će svaka partija, grupa građana i štatijaznam, koja se predstavlja kao opoziciona, reći da izborni uslovi, ako nisu gori, nisu bolji, broj lista i datum izbora su se poklopili, kao u svakoj iluzionističkoj predstavi.

 

Pokazalo se da opozicija još jednom nije položila ispit, nije uspela da bude jedinstvena, bilo da se izlazi na izbore, ili da se isti bojkotuju. Na tu okolnost da se citira pregaoc sa društvenih mreža, koji kaže: Nije istina da je narod zaslužio ovakvu vlast, ali, ovakva opozicija svakako jeste!

 

Ako se znalo da će razni levijatani i zavetnici raditi za vlast, simulirajući široku izbornu ponudu, ako se znalo da se "1 od 5 miliona" lažno predstavlja, nije jasno šta se dogodilo sa Pokretom slobodnih građana, odnosno sa Sergejem Trifunović i Srbijankom Turajlić, šta se to dogodilo da se od stava "Igraj se sam", stigne do poruke "A Vučić gladi brkove!". Biće, kao što kažu, da ne mogu da čekaju da jalovi bojkot da rezultate, te da hoće da menjaju stvari iznutra. Ali, biće da je to izgovor pred samim sobom, koji samo ide na ruku Vučiću, i njegovoj želji da što više opozicije navuče na izbore.

 

Ima još komendije, a šnjur nosi koalicija Tadića, Živkovića i Sergeja, koji su u zadnji čas skupili 500 potpisa za učešće na lokalnim izborima na Vračaru, predavši samo trećinu kandidata za odbornike. Na strani građana, jer ova vlast je antigrađanska, ostao je samo Savez za Srbiju. Valja upozoriti da, bez obzira na cifre bojkota, to neće biti rezultat Saveza za Srbiju, već pre svega građana, te da bi Savez za Srbiju to trebalo da ima na umu, i da se prema tome "pažljivo" odnosi.

 

A kako je vlast poboljšala izborne uslove govori primer sela Kukulovci, iz opštine Leskovac. Ko se seća, posle predsedničkih izbora, Vučić je mahao tim selom, gde je dobio preko 95 posto glasova. Pred ove izbore javili se meštani Kukulovca rekavši da neće izaći na izbore, čak neće dozvoliti ni njihovo održavanje, jer ništa od izbornih obećanja, put, voda, kanalizacija, nisu dobili. Dva dana posle ove vesti u selo je stigao direktor "Puteva" Drobnjak, i najavio da asfaltiranje "počinje sutra". Sa njim je bio i gradonačelnik Leskovca, koji je pre toga bio nedostupan.

 

Veliku pobedu Vučića kvari informacija da Evropski parlament neće  poslati posmatrače na izbore, iz razloga bezbednosti. Sreću "opozicije", koja izlazi na izbore, mogao bi da pokvari zahtev Udruženja za zaštitu ustavnosti, koje, posle brojnih "nelogičnosti" u postupku prikupljanja potpisa, traži, od Republičke izborne komisije, uvid u spiskove podrške izbornim listama. Pa da se, recimo, vidi koliko taj Bujanovac ima stanovnika, kad je već mnogima bio baza da bi se namaklo 10 000 potpisa.

         

Blogovi