Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Jana, Sara, Simona i Valentina (foto: Dragana Nedeljković)
  U ubskoj opštini

  Četiri studentkinje ETF-a iz Stublenice

  Zbog Valentine, Simone, Sare i Jane, malo selo Stublenica, sa oko 300 domaćinstava, može da se pohvali sa četiri studentkinje na jednom od najtežih, najcenjenijih i najperspektivnijih fakulteta. To je, verovatno, retkost i za veće sredine. Najveće zasluge što su upisale ETF ima Sava Sarić, profesor matematike u ubskoj Gimnaziji.

 • Paketići za NURDOR (foto: Nemanja Jovanović)
  Tokom pretprazničnih dana

  Ubljani ujedinjeni u misiji humanosti

  Plemeniti gestovi obeležili su proteklih desetak pretprazničnih dana na Ubu, kada su građani svih uzrasta iskazali veliku solidarnost na delu. Akcije su organizovali srednjoškolci iz dve ubske škole, Udruženje NURDOR. Koncert ansambla "Liberta", organizovan u saradnji sa Ustanovom za kulturu i sport.

 • Večeras, u ubskoj sportskoh hali

  Humanitarni turnir "Igramo da Milica pobedi"

  U ubskoj sportskoh hali večeras će biti održan humanitarni turnir u malom fudbalu "Igramo da Milica pobedi", sa početkom od 17 časova. Večerašnji turnir organizuju učenici odeljenja II-a Gimnazije "Branislav Petronijević", u kome je sestra obolele Milice Vujković, Marija.

 • Boban Janković u učionici (foto: www.mionica.rs)
  U OŠ "Milan Rakić" u Mionici

  Janković: Radovi na kotlarnici ne kasne, u učionicama je toplo

  Radovi na kotlarnici u objektu OŠ "Milan Rakić" u Mionici biće završeni pet dana pre roka, izjavio je predsednik Opštine Boban Janković. On je demantovao tvrdnje nekih roditelja da radovi kasne, da je u učionicama hladno i da se deca smrzavaju.

 • Svečana sednica SO Ljig
  Ljig pamti junake Kolubarske bitke

  Dan opštine Ljig

  Dan opštine Ljig obeležen je skromno, kako i priliči opštini sa malim budžetom. Za razliku od ranijih godina, kada je dodeljivano po više priznanja, ove godine data je samo jedna Diploma "Đak kaplar", koja je pripala Milici Đorđević, đaku generacije u prošloj školskoj godini u SŠ "Hiljadu trista kaplara", danas studentkinji medicine.

 • Policija (foto: Kolubarske.rs)
  Oštetili budžet Lajkovca za 10 miliona dinara

  Uhapšeni zbog sumnje da su nameštali javne nabavke

  Četiri osobe su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih dela u postupcima javnih nabavki, čime je opština Lajkovac oštećena za više od 10 miliona dinara dinara.

 • Narandžasti most na Ribnici (foto: www.mionica.rs)
  Na Međunarodni dana borbe protiv nasilja

  Most na Ribnici u narandžastom svetlu znak podrške ženama sveta

  Povodom obležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, most na reci Ribnici zasijao je sinoć u narandžastoj boji kao znak podrške svim ženama sveta.

 • Policija (foto: Đorđe Đoković)
  U akciji MUP i BIA

  Hapšenje u Opštinskoj upravi Lajkovac

  U akciji pripadnika MUP i BIA jutros je uhapšeno više osoba, među kojima su zaposleni u Opštinskoj upravi Lajkovac i vlasnici građevinskih preduzeća.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

  Kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" i u Mionici

  Most na reci Ribnici sa kojeg je vojvoda Živojin Mišić podigao moral sprpskoj vojsci, svetleće narandžastom bojom- simbolom kampanje. Od 18 časova u biblioteci programom "Poetskom rečju stop nasilju nad ženama" Mionica će ukazati na značaj buđenja svesti građanstva, na ovu temu.

 • Pogon Auto-Kabel u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Predsednik Mionice obišao novi pogon nemačke kompanije

  “Auto-Kabel“ u Mionici sledeće godine imaće preko 200 zaposlenih

  U novom fabričkom pogonu nemačke kompanije "Auto-Kabel" u Mionici trenutno je zaposleno 90 radnika, a prema najavama do kraja sledeće godine biće 200 zaposlenih. Pogon je posetio predsednik Opštine Boban Janković.