Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Slucajna smrt jedng anarhiste (foto: Dragana Nedeljković)
  Spuštena zavesa na 12. Repassage fest

  Trijumf pozorišta iz Crvenke

  Osim što je "Slučajna smrt jednog anarhiste" Pozorišta "Stevan Sremac" proglašena za najbolju predstavu u celini, Igor Pavlović kompletirao je het-trik, osvojivši nagrade za režiju, scenografiju i kostim, dok je Zoranu Raduloviću pripalo priznanje za najbolje glumačko ostvarenje.

 • Klupe po želji učenika (foto: Marijana Negovanović Obradović.)
  Realizovana prva ideja osnovaca u Ljigu

  Mladi parlamentarci predložili predsednik opštine prihvatio

  Klupe veselih boja, žardinjere sa cvećem, oslikane staze, doprinele su lepšem i urednijem izgledu dvorišta osnovne škole u Ljigu. Želju učenika da se u dvorište postave klupe ispunio je predsednik Opštine.

 • Plato Doma kulture (foto: Isidora Ignjatović)
  Sinoć na Ubu

  Otvoren 12. Repassage fest

  Sinoć je na Ubu počeo 12. Repassage fest, koji traje do 12. novembra. Festivalsku zavesu podigla je predstava "Smrt jednog anarhiste" u izvođenju izvanrednih glumaca Pozorišta "Stevan Sremac" iz Crvenke.

 • Irske dobrotvorke sa zaposlenima i volonterima Prihvatilišta (foto: Dragana Nedeljković)
  Vrednost donacija preko 10.000 evra

  Irci pomažu ubskom azilu za pse

  Irska organizacija za podršku životinjama "Animal Support Trust" u proteklih nekoliko dana dostavila je Prihvatilištu za pse na Ubu pomoć u vrednosti preko 10.000 evra.

 • Dečje igralište u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
  Na sportskom terenu iza zgrade opštine

  Otvoreno igralište za decu

  Deca u Ljigu dobila su svoje igralište na sportskom terenu iza zgrade opštine. Na svečanost otvaranja dečjeg kutka došli su mališani iz Predškolske ustanove, učenici od prvog do četvrtog razreda iz Ljiga i deca iz seoskih škola sa svojim učiteljicama. Bilo je i mališana koje su doveli roditelji ili bake i deke.

 • Dečje igralište (foto: Miroslava Kojić)
  Dan posle završetka Dečje nedelje u znaku najmlađih

  U Ljigu se otvara igralište za decu

  Igralište za decu, na delu sportskog centra iza zgrade opštine, svečano će biti otvoreno u ponedeljak. Vrednost radova je pet miloina dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta. Najavljena je izgradnja dečjih igrališta u nekim mesnim zajednicama. .

 • Ljiške male parlamentarke (foto: Privatni album)
  U Dečjoj nedelji

  Aktivnosti malih ljiških parlamentaraca

  Iva Gošnjić i Jovana Jovanović iz ljiške OŠ "Sava Kerković" bile su Narodnoj skupštini, gde je održana Sednica predstavnika učeničkih parlamenata Republike Srbije, Ljiška škola je jedina iz Kolubarskog okruga imala svoje predstavnike među malim parlamentarcima.

 • Mirko i Marko sa predsednikom opštine Draganom Lazarevićem (foto: Miroslava Kojić)
  Dvojica zlatnih momaka

  Od Ljiga do Pariza, Marko i Mirko

  Dok Srbija slavi zlatne odbojkaše i evropsko zlato, šira javnost ne zna da je jedna varoš imala čak dva predstаvnika na Evropskom prvenstvu u Parizu. Marko Ivović i Mirko Radisavljević došli su u svoj Ljig, sa medaljama. Primio ih je predsednik opštine Dragan Lazarević.

 • Biciklisti na Rajcu (foto: Vlada Ivanović)
  Na Rajcu za vikend oko 1200 učesnika

  Obeležen Dan čistih planina

  Dvodnevna manifestacija povodom Dana čistih planina održana je za vikend na Rajcu u organizaciji Planinarskog sportskog kluba "Pobeda" iz Beograda, i uz promotivne aktivnosti Turističke organizacije Ljiga. Lepo vreme doprinelo je uspešnosti ovogodišnje manifestacije i rekordnom broju učesnika.

 • Osnovni sud u Ubu (foto: Dragana Nedeljković)
  Održano prvo ročište u Ubu

  Glišić se nije pojavio na sudu po tužbi Trifunovića

  Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić nije se pojavio na sudu po tužbi predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, prenosi N1. Trifunović je tužio Glišića za uvredu, pošto ga je Glišić nazvao "raspalom narkomančinom koja treba da menja dilera".