Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Deca i roditelji pred školom u petak 30.08. protiv upisa (foto: Kolubarske.rs)
  Ne može se protiv sile

  Roditelji popustili pod pritiskom – decu upisali u OVC

  Roditelji učenika Ekonomske škole-izdvojeno odeljenje u Osečini "popustili su pod pritiskom" i svoju decu upisali u Obrazovno-vaspitni centar u Osečini. "Protiv sile se ne može. A oni su bili silni da donesu odluku na štetu naše dece", kažu roditelji.

 • Prvaci (foto: Željko Maksić)
  Treća godina dobre prakse

  Opština Mionica poklonila udžbenike svojim prvacima

  Mionica je i ove godine svojim prvacima poklonila udžbenike. "Verujem da smo na ovaj način pomogli roditeljima prvaka da bar malo rasterete kućni budžet", rekao je Boban Janković predsednik Mionice.

 • Milenino devojačko veče na Rajcu (foto: Vlada Ivanović)
  Mnogo šta može drugačije

  Na Rajcu neobično devojačko veče

  Posebno devojačko veče u dnevnoj varijanti na Rajcu. Vaspitačica Milena Cvetković iz Beograda, želela je da na originalan način obeleži kraj devojaštva i skorašnje venčanje sa Nikolom Đekanovićem, dipl. pravnikom i slikarom iz Beograda.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Radovi počinju u septembru

  Mionica dobija toplanu

  Od sledeće godine Mionica će dobiti toplanu na koju će, u prvoj fazi, biti ptiključene javne ustanove i preduzeća, a potom stambeni objekti. Vrednost ove investicije je 138 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena preko Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije.

 • Odeljenje Ekonomske škole u Osečini (foto: D. Simić)
  Opšta konfuzija

  Čiji su đaci koji su upisali Ekonomsku školu odeljenje u Osečini?

  Dosta polemika i nejasnoća izazvalo je ukidanje odeljenja Ekonomske škole Valjevo u Osečini i osnivanje Obrazovno-vaspitnog centra. Kada su donete odluke, ko je odlučivao, ko je decu ispisao ili upisao, gde su njihova dokumenta?

 • Izdvojeno odeljenje Ekonomske škole u Osečini (foto: D.Simić)
  Ukinuli Ekonomsku školu, otvorili Obrazovno-vaspitni centar

  Srednjoškolce u Osečini primoravaju da uče školu koju nisu upisali

  Osamdesetoro srednjoškolaca, koji su upisali Ekonomsku školu-Izdvojeno odeljenje u Osečini, primoravaju da školovanje nastave u novootvorenom Obrazovno-vaspitnom centru. Oni to ne žele, žele da uče i završe školu koju su izabrali i upisali.

 • Svečanost otvaranja autoputa (foto: Vlada Ivanović)
  Otvoren auto-put "Miloš Veliki"

  Aleksandar Vučić: Veliki dan za Srbiju

  Auto-put nazvan po imenu Miloša Obrenovica pušten je u saobraćaj na svečanosti u Ljigu. Aleksandar Vučić je rekao da je auto-put ponos Srbije, a govorio je o Milošu Obrenoviću, prisetio se i hrasta u Savincu, najavio novi auto-put "Vožd Karađorđe"...

 • Deonica autoputa Obrenovac- Ljig (foto: Miroslava Kojić)
  U nedelju

  Otvaranje autoputa od Obrenovca do Ljiga

  Deo autoputa Obrenovac- Ljig, svečano će biti pušten u saobraćaj, u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, u nedelju, 18. avgusta. Svečanost je zakazana kod naplatne stanice Ljig u večernjim satima.

 • Stanovi za izbegla lica u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Pri kraju radovi na stambenoj zgradi za izbeglice u Mionici

  Na jesen useljenje u nove stanove

  U nove stanove na jesen useliće se 16 porodica izbeglih lica koje žive na teritoriji opštine Mionica. Radovi na zgradi su završeni, a u narednim danima sledi izgradnja pristupne saobraćajnice, kablovskog voda i parterno uređenje.

 • Veče u ljiškoj biblioteci posvećeno Gordani Kosamović (foto: Miroslava Kojić)
  Sećanje na glumicu Gordanu Kosanović

  Njeni snovi nadvladali su život

  Trideset tri godine nakon smrti, biblioteka u Ljigu upriličila je veče sećanja na Gordanu Kosanović, prerano preminulu glumicu, koja je zavičajno bila vezana za selo Dići u ljiškoj opštini. Bila je kao vihor, željna uspeha i zato je otišla u veću sredinu, u drugo jezičko i kulturno područje, da se pred njom otvore pozorišne zavese u najvećim centrima kulture i pozorišne umetnosti u Evropi.