Tema: Kolubarski okrug

 • Otvoren do 1. septembra

  Konkurs za književnu nagradu "Radovan Beli Marković"

  Biblioteka "Radovan Beli Marković" iz Lajkovca raspisala je početkom jula Konkurs za književnu nagradu za roman ili knjigu pripovedaka (priča) objavljene na srpskom jeziku u prošloj ili ovoj godini. Konkurs će biti otvoren do 1. septembra.

 • Mišićevi dani (foto: www.mionica.rs)
  U Mionici

  Počeli 28. Mišićevi dani

  Intoniranjem himne "Bože pravde" i podizanjem zastave sinoć su počeli 28. Mišćevi dani u Mionici koji će trajati do 21. jula. Do kraja programa nastupiće Mira Mirković, Sara Jo, Vesna Zmijanac i Marko Milošević. Biće održani i sportski turniri u odbojci, plivanju, košarci, stonom tenisu, rukometu i fudbalu.

 • Vuk Vučković
  Na rajačkoj međunarodnoj manifestaciji

  Vuku Vučkoviću treći put "Zlatna kosa"

  U nedelju na Rajcu, na 55. Kosidbi, glavno priznanje "Zlatnu kosu", dobio je Vuk Vučković iz Preljine kod Čačka, dva puta pobednik Rajca. Drugi je bio Mirko Kecman iz Bosanskog Petrovca, a na trećem mestu Savo Vlačić iz Han Pijeska.

 • Kosidba na Rajcu 2023. (foto: TO Ljig)
  "Oj, kosači, gde ćemo na mobu, il’ na Rajac il’ na Dobru vodu…"

  Kosidba na Rajcu 55. put

  Kosidba na Rajcu počinje u nedelju u 12.00 časova. Na programu je revijalno košenje trave, za merak i dušu, uz pesmu, koje će predvoditi đidija Slobodan Živanović iz Velike Krsne kod Mladenovca. Večeras koncert Zorice Brunclik i Kemiša na Rajcu.

 • S. Danojlić, D. Babić, V. Hamović, D. Radovanović (foto: Miroslava Kojić)
  Zaostavština velikog pisca

  Danojlićev povratak zavičaju

  Ovog 3. jula u prepunoj biblioteci u Ljigu, obeležen je Dan biblioteke, kao čas sećanja za velikana knјiževne scene, akademika Milovana Danojlića, rođenog na taj dan 1937. godine u Ivanovcima. Povod je bila promocija njegove posthumno objavljene knjige

 • Vojska sanira puteve (foto: www.mionica.rs)
  Oštećeni nakon grada i bujičnih poplava

  Vojska pomaže u saniranju puteva u mioničkim selima

  Na najoštećenijim seoskim putevima u Ključu i Rajkoviću, pripadnici Vojske Srbije sa mehanizaciojm rade na uklanjanju nanosa i saniranju putnih pravaca koji su oštećeni nakon grada i bujičnih poplava. Trenutno se radi na raščišćavanju 3,5 kilometara makadamskog puta u Ključu.

 • Uništen staklenik (foto: www.mionica.rs)
  Elementarne nepogode

  Ogromne štete u Mionici od grada, poplava, olujnog vetra...

  Elementarne nepogode u vidu grada, olujnog vetra i poplava koje su zadesile opštinu Mionica prethodnih dana pričinile su ogromne štete. Pored šteta na infrastrukturi i objektima, elementarne nepogode uništile su i poljoprivredne kulture, zasade, plastenike, staklenike, poljoprivrednu mehanizaciju.

 • Đak generacije Nikola Vatazević sa prestolonaslednikom Aleksandrom Karađorđevićem (foto: Fond Kraljevski dvor)
  Ispraćeni maturanti

  Uspešna generacija ubskih gimnazijalaca

  Iz ubske Gimnazije "Branislav Petronijević" izašla je još jedna uspešna i vredna generacija maturanata. U prilog tome govori i podatak da je od ukupno 36 učenika raspoređenih u dva odeljenja, odličnih bilo 60 posto, dok su ostali vrlo dobri.

 • Vrtić pod vodom (foto: www.mionica.rs)
  Saopštenje

  Ponovo poplave u Mionici, vrtić pod vodom, rad obustavljen

  Obilne padavine i danas su se sručile na mioničku opštinu. Voda je ušla u vrtić, domaćinstva, oštetila putnu infrastrukturu, ugrozila domaće životinje. Nosila sve pred sobom. Ulice su poplavljene, a reke i kanali su se izlili.

 • Poplava u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Saopštenje

  Nakon grada u Mionici poplave

  Za samo nekoliko dana opštinu Mionica zadesile su prirodne katastrofe. Grad je u subotu tukao sve pred sobom, a u utorak su usled obilnih kiša poplavljene ulice i oštećene saobraćajnice u gotovo svim delovima opštine.