Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Parking u Mionici (foto: Željko Maksić)
  Od četvrtka,21. marta

  Od ove godine i u Mionici plaćanje parkiranja

  U Mionici počinje naplata parkinga na obeleženim parking mestima koja će biti u režimu crvene zone, bez vremenskog ograničenja. Sat parkiranja koštaće 24 dinara, dnevna parking karta iznosiće 110, a mesečna 1000 dinara.

 • Donirana vozila fiat tipo (foto: SKGO)
  Okrug

  Donacija EU Lajkovcu za Mobilni tim za inkluziju Roma

  Evropska unija doniralaje vozila "fiat tipo" i računare u okviru Programa "Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma", Lajkovac je među 30 loklanih samouprava koje su dobile donaciju.

 • Literarna sekcija Razigrano pero (foto: Razigrano pero)
  Okrug

  Literarna sekcija lajkovačke osnovne škole najbolja u Srbiji

  Literarna sekcija OŠ "Mile Dubljević" iz Lajkovca proglašena je za najbolju osnovnoškolsku literarnu sekciju u Srbiji. Profesorka Lidija Marić Jovanović, koja rukovodi literarnom sekcijom, nagrađena je peti put za mentorski rad sa talentovanim literarcima.

 • Mionica ba sajmu turizma (foto: www.mionica.rs)
  "Leto je bliže nego što mislite"

  Mionica na sajmu turizma u Beogradu

  Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, opština Mionica je, zajedno sa svojom Turističkom organizacijom, prestavila svoju turističku ponudu. Prikazana je aplikacija "Visit Mionica" za pametne telefone baziranu na iOS i Android platformama.

 • Sa probe Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja (foto: Milovan Milovanović)
  Večeras premijera ubskih amatera

  Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja

  Kultni komad Ive Brešana u režiji Duška Aškovića okupio je glumačku ekipu sa 22 aktera. Iako napisana 1965. godine, predstava je i dalje je aktuelna, jer njeno razotkrivanje ljudskih mana vodi je ka nama.

 • Tulari (foto: Dragan Belajac Džagi)
  U dobru i u zlu 65 godina

  Gvozdena svadba Ljubinke i Manojla iz Tulara

  Sve nevolje sa kojima su se tokom ne baš lagodnog života susretali, Sarići su pobedili zahvaljujući ljubavi, slozi, poštovanju i razumevanju. Sedeći jedno pored drugog, krepkog duha vremešni supružnici vraćaju se u jesen 1953. i jednu posetu koja ih je zauvek spojila.

 • Aplikacija Visit Mionica
  Brz i slikovit prikaz potrebnih informacija

  Turistička aplikacija "Visit Mionica"

  Opština Mionica ide u korak sa vremenom i novim tehnologijama. U saradnji sa Turističkom organizacijom uradila je turističku aplikaciju "Visit Mionica" za pametne telefone baziranu na iOS i Android platformama.

 • Vladimir Tadić (foto: Dragana Nedeljković)
  Na godišnjoj Skupštini

  Ubsko pozorište dobilo novo rukovodstvo

  Na čelo pozoriša stao je glumac Vladimir Tadić, nakon što je dosadašnji direktor Aleksandar Tadić podneo ostavku na tu funkciju iz ličnih razloga.Uz napomenu da pozorišni amaterizam na Ubu ima tradiciju dugu 146 godina, novoizabrani direktor Vladimir Tadić ističe da biti na čelu Pozorišta „Raša Plaović” predstavlja veliku čast, ali i obavezu.

 • Lajkovac, zgrada Opštine
  Među njima član Opštinskog veća i bivši predsednik OO SNS

  Uhapšeno osam osoba iz Lajkovca osumnjičenih za korupciju

  Član Opštinskog veća Lajkovca V. K. (60), bivši predsednik Opštinskog odbora SNS, i još sedam osoba osumnjičenih za više koruptivnih krivičnih dela uhapsili su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP Srbije, u saradnji sa BIA i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu.

 • Proizvodni pogon (foto: Željko Maksić)
  U planu preko 300 zaposlenih za manje od dve godine

  Nemački “Auto-kabel” od kraja januara u Mionici

  Nemačka kompanija "Auto-Kabel" od kraja januara otvoriće proizvodni pogon u Mionici, Prema rečima direktora kompanije "Autokabel" doo Aleksandra Petrovića do kraja maja biće zaposleno trideset, a u naredne dve godine biće preko 300 zaposlenih u pogonu nemačke kompanije.