Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Kotlarnica u Ljigu
  Muke Ljižana ove zime

  Bez uglja nema grejanja

  Loše grejanje u Ljigu bilo je prošle godine, a na početku ove, zbog pucanja cevi glavnog voda, stanari su danima bili bez grejanja. Najviše problema bilo je u zgradi najbližoj kotlarnici, a ima ih tri sa 63 stana. Ljižani ljuti zbog hladnih stanova.

 • Plivanje za Časni krst u Vrujcima (foto: www.mionica.rs)
  U Selu Mionica i Banji Vrujci

  Među plivačima za Časni krst i tri devojčice

  Mioničanin Goran Radosavljević i Stevan Šošić iz Paraćina pobednici su plivačkog nadmetanja za Časni krst u Selu Mionica i Banji Vrujci, u opštini Mionica. Nadmetalo se 60 plivača, a plivale su i tri devojčice.

 • Dan Mionice (foto: www.mionica.rs)
  Povodom Dana Mionice

  Svečana akademija i izložba "Mionica budućnosti"

  U Mionici je povodom Dana varoši održana svečana akademija i otvorena izložba "Mionica budućnosti" "Naša je obaveza da budemo dostojni pregnuća i slave koju su nam preci ostavili u nasleđe", rekao je predsednik Mionice Boban Janković.

 • Budući park u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Vrednost radova preko 16 miliona dinara

  Uređenje šetališta i parka u Mionici

  Glavno šetalište i centralni park u Mionici biće u potpunosti rekonstruisani i dobiće nov izgled. Ministarstvo turizma opredelilo je 12 miliona dinara, dok će lokalna samouprava učestvovati sa 4,4 miliona dinara.

 • Klizalište u Mionici (arhiva) (foto: Željko Maksić)
  Za Novu godinu i u januaru

  U Mionici besplatno klizalište, predstave, koncerti...

  Mioničani će za Novu godinu i u januaru imati besplatno klizalište, više od 30 predstava, koncerata, kabarea, radionica, animacija. Samo će se za filmske hitove "Južni vetar 2" i "Nije loše biti čovek" plaćati ulaznica od 250 dinara.

 • Ekipa EPS-a na terenu (foto: www.mionica.rs)
  Situacija sa strujom se stabilizuje

  Kvarovi na elektromreži u Mionici biće popravljeni do kraja dana

  Iz poslovnice EPS-a u Mionici rečeno je da su kvarovi na dalekovodima u svim selima mioničke opštine rešeni, a da će danas biti završen i Struganik.

 • Deo jalovišta (foto: Dragana Nedeljković)
  U ubskom selu Vrhovine

  Klizište na prostoru kamenoloma zatrpalo deo puta

  Zemljana masa se i dalje "sliva" sa jalovišta, pa je zasuta deonica u dužini od 300 metara sve uža i rizičnija. Klizište pokidalo i podzemni elektroenergetski vod, koji je privremeno osposobljen. Problem je alarmantan, ali se ne rešava, jer nadležni ostaju gluvi na apele zabrinutih meštana

 • Put u opštini Mionica (foto: www.mionica.rs)
  Zbog snežnog nevremena

  Janković hitno sazvao sednicu Štaba za vanredne situacije, mionička zimska služba radila celu noć

  Zbog snežnog nevremena koje je zahvatilo divčibarski reon i mionički kraj, predesednik Mionice i komadant Štaba za vanredne situacije Boban Janković hitno je u nedelju sazvao sednicu Štaba.

 • Detalj sa svečanosti (foto: Vlada Ivanović)
  Prošlo je 107 godina od slavne Kolubarske bitke

  Dan opštine Ljig obeležen u školi u Belanovici

  Prvi put, svečanost povodom praznika, održana je van sedišta opštine Ljig. Belanovica je ove godine dobila novu školu, nastalu rekonstrukcijom stare, uz izgrađenu fiskulturnu salu, i to je bio razlog da se opštinari i gosti upute u dvadesetak kilometara udaljenu Belanovicu.

 • Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
  Rok za predaju dokumentacije 3. decembar

  Opština Ub raspisala konkurs za studentske stipendije

  U toku je konkurs za dodelu stipendija studentima sa teritorije opštine Ub, koji će biti otvoren do 4. decembra. Kao i prethodnih godina, pravo na ovu vrstu podrške i u studijskoj 2021/22. imaju studenti državnih i privatnih fakulteta koji se školuju u kontinuitetu.