Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Dezinfekcija ulica u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
  Vanredno stanje

  Ljig u doba korone

  U ljiškoj opštini nema zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji su 62 osobe. Štab za vanredne situacije zaseda po potrebi radi donošenja odluka i naredbi, kako bi građanima bio olakšan život i kako bi bili bolje zaštićeni.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Sednica Štaba za vanredne situacije

  U Mionici nema obolelih od korona virusa

  Na području opštine Mionica nema registrovanih slučajeva zaraze korona virusom. Štab za vanredne situacije doneo je naredbu o zabrani rada kafića i restorana, frizerskih i kozmetičarskih salona, igraonica i kladionica.

 • Volonteri u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Štab za vanredne situacije opštine Mionica

  Mionica obezbedila maske za zaposlene u mnogim službama i objektima

  Štab za vanredne situacije opštine Mionica je iz sredstava budžeta opštine urgentno kupio zaštitne maske i drugu opremu. Maske su podeljene zdravstvenim radnicima, policiji, radnicima "Vodovod Mionica", u trgovinama, ugostiteljskim objektima...

 • Katarina Lazarević sa gradonačelnikom Beograda
  Jača od svih prepreka

  Katarina Lazarević ostvaruje svoje snove

  Junakinja ove priče je šesnaestogodišnja Katarina Lazarević iz mioničkog sela Popadića. Ona je potpuno izgubila vid neposredno po rođenju, ali to je ne sprečava da hrabro grabi napred. Pozitivan stav zrači iz ove devojčice kojoj život nije bio naklonjen, a Katarinina volja za ostvarenjem snova ruši sve barijere.

 • Vegina apoteka u Banji Vrujci (foto: A. Kovačević)
  U zgradi ambulante

  "Vegafarma" otvorila apoteku u Banji Vrujci

  "Vegafarma" je nedavno otvorila apoteku u Banji Vrujci, koja se nalazi u prizemlju zgrade ovdašnje ambulante u centru Banje. Ovo je inače peta apoteka koju "Vegafarma" ima na području Mioničke opštine.

 • Dom zdravlja Ub (foto: Dragana Nedeljković)
  Konferencija za novinare u Domu zdravlja Ub

  Ubljanka nije zaražena, nema mesta za paniku zbog korona virusa

  Analize obavljene na Institutu za virusologiju "Torlak" pokazale su da sedamnaestogodišnja Ubljanka nije zaražena korona virusom. Povodom slučaja sumnje da je Ubljanka obolela i spekulacija koje su se pojavile u javnosti i na društvenim mrežama, danas je u Domu zdravlja Ub održana konferemcija za novinare.

 • Mionica na sajmu turizna u Beogradu (foto: www.mionica.rs)
  Sa ukusima, tradicijom i dobrom pričom

  Mionica na sajmu turizma u Sofiji i Beogradu

  Opština Mionica je predstavila svoju bogatu turističku ponudu na dva prestižna međunarodna sajma u Sofiji i Beogradu. Sa ukusima, tradicijom i dobrom pričom očarali su posetioce sajma turizma u Bugarskoj.

 • Manifestaciju NURDOR na Ubu (arhiva) (foto: Dragan Belajac Džagi)
  U subotu na Gradskom trgu

  Ubljani u akciji za novu Roditeljsku kuću

  Povodom 15. februara, međunarodnog Dana dece obolele od raka, peti put za redom na Ubu se organizuje humanitarni događaj, kao podrška mališanima koji se leče i u znak sećanja na one koji su, na žalost, izgubili bitku protiv opake bolesti.

 • Policijska stanica Ub (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Video sistem kontrole saobraćaja

  Kamere počele da "kažnjavaju" i na Ubu

  Uređaj za detektovanje prekoračenja brzine kretanja vozila u oba smera postavljen je na deonici regionalnog puta od Uba do Obrenovca, u ulici Svete Popovića. U narednom periodu predviđeno je postavljanje radarskih uređaja na još tri lokacije.

 • Janković sa mladima hrani lutalice (foto: www.mionica.rs)
  U Mionici

  Zbrinjavanje napuštenih životinja

  Opština Mionica aktivno radi na rešavanju problema napuštenih životinja, rekao je predsednik Boban Janković. U privremenom prihvatilištu biće zbrinute sve napuštene životinje za koje će biti obezbeđena hrana i veterinarska nega, dok ne budu udomljene u svoje nove domove.