Tema: Kolubarski okrug

 • Radovan Beli Marković (foto: Đorđe Đoković)
  Odlučili odbornici Skupštine opštine

  Lajkovačka biblioteka ubuduće Narodna biblioteka "Radovan Beli Marković"

  Gradska biblioteka Lajkovac ubuduće će nositi naziv Narodna biblioteka "Radovan Beli Marković", odlučili su jednoglasno odbornici Skupštine opštine Lajkovac. "Ostavio je velik trag u književnosti i bibliotekarstvu. Zahvaljujući njemu lajkovačka biblioteka je ugostila mnoge poznate pesnike, književnike, kritičare"...

 • OO SNS Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Saoptenje OO SNS Mionica

  SPS da odluči da li je vlast ili opozicija u Mionici

  Mionički naprednjaci pozivaju predsednika SPS Ivicu Dačića da se izjasni da li je njegova partija opozicija ili vlast u Mionici. "Politika se ne vodi na društvenim mrežama nego u institucijama", poručuju.

 • Poplave u Lajkovcu (foto: www.lajkovac.rs)
  Proglasio predsednik opštine

  Vanredna situacija u opštini Lajkovac zbog posledica padavina

  U opštini Lajkovac proglašena je vanredna situacija Zbog štete prouzrokovane obilnim padavinama na putevima i ulicama, vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, kao i zbog sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja

 • Most u Paštriću (foto: www.mionica.rs)
  Oformljena komisija za procenu štete

  U Mionici vanredna situacija zbog poplava

  U opštini Mionica proglašena je vanredna situacija i oformljena komisija za procenu štete od poplava izazvanih obilnim kišama. Ozbiljne štete pretrpeli su meštani svih 36 sela u Mionici, a situacija je najteža u Planinici, Krčmaru, Gornjem Lajkovcu i Paštriću,

 • Projekat
  Zajedno finansiraju UNOPS i Mionica

  FK "Ribnica" dobija tribine sa 300 mesta i svlačionice

  Na fudbalskom terenu FK "Ribnica" u Mionici uskoro počinje gradnja modernih tribina sa 300 mesta, vrednih 22 miliona dinara. Biće izgrađene i nove svlačionice, prostorije za sudije, kao i dodatni prostor koji će predstavljati moderno uređen ambijent.

 • Boban Janković i Jordan Jevtović (foto: www.mionica.rs)
  U Krčmaru

  Janković posetio Jordana Jevtovića, najstarijeg stanovnika opštine Mionica

  Predsednik opštine Mionica Boban Janković posetio je Jordana Jevtovića, najstarijeg stanovnika opštine Mionica koji je ove godine napunio 102. godine.

 • Deo postavke (foto: Milutin Rafailović)
  Omaž izložba Džeksonu Poloku

  Umetnost prkosi hendikepu

  U Holu ubskog Doma kulture otvorena je izložba likovnih radova Rade Mladenović, Azre Sarač i Miloša Živkovića iz Lazarevca, koja je uverljiva potvrda teze da umetnost i kreativnost ne poznaju i ne priznaju ograničenja.

 • Ministarstvo poklonilo sanitetsko vozilo (foto: www.mionica.rs)
  Ministarstvo zdravlja

  Dom zdravlja u Mionici dobio sanitetsko vozilo za hitnu pomoć i vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu.

  Mionički Dom zdravlja dobio je sanitetsko vozilo za hitnu pomoć i vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu. Oba vozila su opremljena najsavremenijom medicinskom opremom, a vredna su 9,2 miliona dinara.

 • Jelena Jeremić (foto: Ana Stanimirović)
  Večeras promocija knjige

  Pesničke "Tišine" Jelene Jeremić

  Gradska biblioteka "Božidar Knežević" i Ustanova kulture na Ubu večeras organizuju predstavljanje poetske zbirke "Tišine", prve knjige Jelene Jeremić (1995), profesorke grčkog jezika i književnosti poreklom sa Uba.

 • Radovi u Banji Vrujci (foto: www.mionica.rs)
  Republika uložila 1,2 milijarde dinara

  Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Banji Vrujci

  U četiri naselja u Banji Vrujci krenula je izgradnja kanalizacije za koju je Vlada Republike Srbije izdvojila 1,2 milijarde dinara. U zaseocima Piskavice, Višnje, Krstovo brdo i Ljiški put biće izgrađeno 8,5 kilometara kanalizacione mreže.