Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Džem od šipurka (foto: FOTOPANI)
  Baba Julina kujna

  Specijaliteti iz okoline Uba na trpezi Nemačke i Islanda

  Danas vam predstavljamo uspešan primer porodičnog biznisa koji je nastao iz ljubavi prema svemu što je domaće i kvalitetno. U Bajevcu kraj Uba, na Poljoprivrednom gazdinstvu Ikonić, stvorena je bajka pod nazivom "Baba Julina kujna" koja ljubiteljima domaćih proizvoda u Srbiji i šire nudi proizvode pripremljene na tradicionalan način

 • Mladi sportisti Mionice (foto: www.mionica.rs)
  Iz budžta

  Mionica ulaže 47 miliona dinara u razvoj sporta

  Opština Mionica uložiće ove godine preko 45 miliona dinara iz budžeta u razvoj sporta. Plan finansijskih aktivnosti obuhvata sve aktivnosti sportskog centra, i održavanje devet sportskih manifestacija i podršku za 15 klubova i organizacija.

 • Boban Janković sa prvacima (foto: www.mionica.rs)
  Kroz projektno finansiranje

  Država u školstvo u Mionici ulaže 260 miliona dinara

  Opština Mionica uložiće ove godine preko 123 miliona dinara iz budžeta u razvoj obrazovanja. Kroz projektno finansiranje iz državne kase očekuje se preko 260 miliona dinara. U planu je rekonstrukcija škole i gradnju sportske sale u Gornjoj Toplici.

 • Vakcinacija (foto: Đorđe Đoković)
  Nastavlja se vakcinacija nepokretnih lica

  Predsednik Mionice pozvao građne da se vakcinišu

  Dom zdravlja Mionica nastavlja vakcinaciju nepokretnih lica. Imunizaciju na terenu sprovode lekar i medicinska sestra. Od početka vakcinacije u Mionici vakcinisano je 1136 građana.

 • Njive (foto: Đorđe Đoković)
  Tribina "Popljoprivreda za budućnost"

  ZA RAZVOJ POLJOPRIVREDE U MIONICI 72 MILIONA DINARA

  Više od 72 miliona dinara ulažu opština Mionica i Ministarstvo poljoprivrede u razvoj poljoprivrede u mioničkim selima, zakučak je tribine "Popljoprivreda za budućnost".

 • Jovica Radovanović (foto: Dragan Belajac Džagi )
  Zanat i umetnost

  Radionica sira u Takovu

  Inspirisan zdravom hranom, Jovica Radovanović je hobi pretvorio u zanimanje i za kratko vreme napravio paletu od dvadesetak delikatesa od mleka. Sireve pravi od svežeg kravljeg i kozjeg mleka. Svu preradu obavlja ručno, po tradicionalnom postupku i samo sa prirodnim sastojcima.

 • Irena Vujović i Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
  Ministarka Irena Vujović obišla toplanu na biomasu

  Mionica primer energetske efikasnosti

  Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, obišla je toplanu u Mionici, prvu u Srbiji koja u potpunosti radi na biomasu. Troškovi grejanja smanjeni su sa 23 na devet miliona dinara, po grejnoj sezoni, a emisija štetnih gasova svedena je na nulu.

 • OK Spartak (foto: OK Spartak)
  Posle tri godine

  Ljižani ponovo u Superligi Srbije

  Odbojkaši ljiškog Spartaka, pobedom nad ekipom Smedereva obezbedili su plasman u najelitnije takmičenje, Superligu Srbije, u kojoj su bili od 2009. do 2018. godine.

 • Kuća Kolubarske bitke
  U okviru konkursa "Gradovi u fokusu"

  Projekat Kuća Kolubarske bitke

  Projekat Kuća Kolubarske bitke, posvećen junačkom podvigu i pobedi srpske vojske i vojvode Živojina Mišića nad nadmoćnom austro-ugarskom vojskom, predat je Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije.

 • Nagrađene ucenice sa nastavnikom i direktorkom (foto: OŠ Mile Dubljević)
  Na Međunarodnom konkursu okviru Festivala humora i satire

  Nagrade lajkovačkih osnovaca na festivalu karikature i stripa

  Na Međunarodnom konkursu, u okviru Festivala humora i satire "Zlatna kaciga", druga nagrada pripala je Neveni Milivojević, učenici OŠ "Mile Dubljević" iz Lajkovca, a specijalna nagrada Dunji Milošević.