Tema: Kolubarski okrug

 • Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
  Nova manifestacija Kulturnog centra

  Prvi ubski "Viteški dan"

  U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,

 • Rekonstrukcija zgrade pravosudnih organa u Ubu (foto: www.mpravde.gov.rs)
  Završetak do kraja godine

  Ministarka pravde obišla radove na rekonstrukciji zgrade sudova i tužilaštva u Ubu

  Ministarka pravde Maja Popović obišla je završne radove na rekonstrukciji zgrade pravosudnih organa u Ubu, objavljeno je na sajtu Ministarstva pravde. Ukupna vrednost investicije po okončanju radova iznosiće 164 miliona dinara.

 • Miholjski susreti sela (foto: www.mionica.rs)
  Manifestacija po treći put

  U Gornjoj Toplici održani Miholjski susreti sela

  Manifestacija Miholjski susreti sela u Gornjoj Toplici okupila je veliki broj učesnika, mlađih i starijih takmičara, publike. Opština Mionica u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu organizuje ovu manifestaciju po treći put.

 • Konak Brene Mihailović (foto: Branko Petrović)
  Povodom Dana opštine Lajkovac

  Novi prostor za Biblioteku "Radovan Beli Marković"

  Svečanom akademijom održanom u amfiteatru ispred obnovljenih spomenika kulture, Radića Konaka i Konaka Brene Mihajlović, kao i dodelom godišnjih priznanja, Lajkovac je obeležio Dan opštine.

 • Spomenik na Rajcu (foto: Miroslava Kojić)
  U čast đaka kaplara

  Spomenik na Rajcu otkriven pre 50 godina

  Dana 14. septembra 1914. godine, u Skoplju se našla školska omladina iz više generacija, zaključno sa najmlađom generacijom rođenom 1893. godine. U istoriju su ušli kao 1300 kaplara. Spomenik na Rajcu u slavu borcima u Kolubarskoj bici podignut je 16. septembra 1973. godine

 • Andrija Nikolić na prijemu kod predsednika (foto: www.mionica.rs)
  Mladi genijalac iz Mionice

  Andrija Nikolić predstavlja Srbiju na Evropskoj informatičkoj olimpijadi

  Mladi genijalac iz Mionice, Andrija Nikolić (15) deo je tima koji će ove godine predstavljati Republiku Srbiju na 35. Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi u Gruziji. "Andrija je ponos Mionice, ponos svih nas. Siguran sam da će i ovog puta pokazati svoje besprekorno znanje

 • Sednica SO Lajkovac (foto: www.lajkovac.org.rs)
  Odlučili odbornici Skupštine Lajkovac

  Lajkovačka biblioteka dobila ime Radovana Belog Markovića

  Odbornici Skupštine opštine Lajkovac usvojili su odluka da gradska biblioteka Lajkovac dobije ime Radovana Belog Markovića. Na sednici su prihvaćeni predlozi za dodelu nagrada i javnih priznanja Lajkovca.

 • Rajačka česma (foto: Miroslava Kojić)
  Tamo-amo po Rajcu

  Na rajačkoj česmi više nema vode

  Rajačka česma je podignuta 1892. godine, delo je Martina Dalmatinca, kako su ga zvali u Slavkovici. Česmu su podigli Daničići iz Slavkovice. Ali, na čuvenoj Rajačkoj česmi više nema vode. Ko štiti Rajac?

 • Mionica (foto: www.mionica.rs)
  Objavljeno na sajtu Seizmološkog zavoda

  Slabiji zemljotres u regionu Mionice

  Zemljotres jačine 2,5 stepeni Rihterove skale registrovan je sinoć u 22.47 časova u regionu Mionice kod Valjeva, objavljeno je na sajtu Seizmološkog zavoda Srbije. Zemljotresi tog intenziteta ne izazivaju oštećenja na objektima.

 • Predsednik Mionice i roditelji (foto: www.mionica.rs)
  Okrug

  Poklon auto sedišta i kolica za mioničke bebe, porodiljama 40 hiljada dinara

  Na teritoriji opštine Mionica je, za poslednjih pet meseci, rođeno 28 beba, među kojima su i jedni blizanci. Predsednik opštine Boban Janković uručio je kolica i auto sedišta roditeljima, a iz budžeta opštine uplaćena je novčana pomoć u iznosu od 40 hiljada dinara za 27 porodilja.