Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Gradska kuća Lajkovac (foto: www.lajkovac.org.rs)
  Program manifestacije Dani Lajkovca

  Koncerti Leksington benda i Dženana Lončarevića

  Najatraktivniji programi manifestacije Dani Lajkovca 2019 biće koncerti Leksington benda 29. jula i Dženana Lončarevića 30. jula. Koncerti će biti održani na platou ispred Gradske kuće od 22 sata.

 • Kosidba na Rajcu - Ekipa Srbije (foto: Vlada Ivanović)
  Pobednik Vuk Vučković

  Kosidba pod kišobranima

  Vuk Vučković (21) iz Preljine kod Čačka, ovogodišnji je pobednik manifestacije "Kosidba na Rajcu", organizovane po 47. put na izletištu u blizini Ljiga. Prošle godine bio je drugi, a 2017. godine prvi put je osvojio priznanje "Zlatnu kosu", sa samo 19 godina.

 • Plakete za najbolje (foto: Đorđe Đoković)
  Manifestaciju otvorio ministar Nedimović

  Počeli "Mišićevi dani" – Plakete za najbolje

  Na svečanom otvaranju "Mišićevih dana" predsednik opštine Boban Janković uručio je najveća priznanja "Velike zlatne plakete sa likom vojvode Živojina Mišića". Manifestaciju je otvorio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

 • Najlepši pas izložbe u Ljigu (foto: Miroslava Kojić)
  Dan pre Kosidbe

  Izložba pasa u Ljigu

  U Ljugu je održana Nacionalna izložba pasa svih rasa u organizaciji Kinološkog saveza Srbije i Kinološkog društva Ljig. Više od 200 pasa svih rasa takmičilo se za naj pse, po lepoti, hodu, trčanju, ponašanju na terenu...

 • Učesnici prošle godine (foto: Miroslava Kojić)
  Na rajačkoj Kosidbi

  47. put "Oj, oblače, nemoj na kosače..."

  Privredno-turistička manifestacija "Kosidba na Rajcu", započela je još u četvrtak koncertom Nataše Bekvalac. Centralni program je u nedelju najpre je revijalno košenje trave, sa više od 60 učesnika, potom nadmetanje najboljih kosača za prestižno priznanje "Zlatnu kosu".

 • Mišićevi dani (2018.) (foto: Đorđe Đoković)
  Danas počinje tradicionalna manifestacija u Mionici

  Željko Vasić, Aco Pejović, Slađa Alegro... na "Mišićevim danima"

  U Mionici danas počinju "Mišićevi dani"i trajaće do 20. jula. Večeras će biti uručeno najveća priznanja opštine Mionica "Velike zlatne plakete sa likom vojvode Živojina Mišića"... Koncerte će održati Željko Vasić, Aco Pejović, Slađa Alegro...

 • Letnja scena Doma kulture (foto: Nemanja Jovanović )
  Večeras počinju "Ubske večeri"

  Na Letnjoj sceni Haris Džinović, Legende, Keltsi,…

  Ovogodišnje “Ubskih večeri” su u znaku atraktivnih koncerata, Haris Džinović, Legende, Danica Krstić, Ortodoks kelts..., i pozorišnih predstava manjih formi. Ubske večeri koštaće 1,2 miliona dinara, dok je koncert Harisa Džinovića poklon Opštine.

 • Ambulanta u Banjanima (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Ponovo otvorena za pacijente

  Novi sjaj Ambulante u Banjanima

  Radovi u vrednosti od 15 miliona dinara obuhvatali su kompletno unutrašnje i spoljašnje uređenje jedne od najlepših zgrada u ubskoj opštini, sagrađene 1930. godine

 • Kosidba na Rajcu (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
  Julska kulturna dešavanja u Ljigu

  Kosidbu na Rajcu otvara Nataša Bekvalac

  Ljiške kulturne večeri održavaju se od 9. do 12. jula na više lokacija. Ova manifestacija je uvod u tradicionalnu Kosidbu na Rajcu, koju ove godine otvara u četvrtak Nataša Bekvalac koncertom na ljiškom Trgu.

 • Obnovljen ulaz u školu u Bigovađi (foto: Branko Petrović)
  Još jedna donacija Lajkovčana

  Braća Pavlović iz Čikaga pomažu zavičaj

  Kompanija "3MD" iz Čikaga, čiji su vlasnici braća Pavlović iz Lajkovca, donirala je sredstva za obnavljanje ulaza u Izdvojeno odeljenje OŠ "Mile Dubljević" u Bogovađi, koja je kolevka pismenosti u lajkovačkom kraju.