Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Obeležen Dan opštine

  Pre 126 godina Mionica proglašena za varoš

  Pre 126 godina ukazom kralja Aleksandra Obrenovića Mionica je proglašena za varoš. Svečanim programom obeležen je Dan Mionice. "Naše najveće bogatstvo su ljudi", rekao na svečanosti Boban Janković, predsednik opštine.

 • Stefan Babić
  Skica za portret Ubljanina Stefana Babića

  Književni prvenac budućeg lekara

  Roman”Nektar Idumeje” pobedio je na konkursu za najbolji neobjavljeni rukopis proze ili poezije autora sa prebivalištem na teritoriji ubske opštine. Težnja da sazna tajne prirode i njene suštine Stefana Babića odvela je na Medicinski fakultet, a na odluku o budućem zanimanju dosta je uticala i želja da znanje i posao kojim će se baviti budu od koristi čovečanstvu.

 • Plavi most u Kolubari (foto: Kolubarske.rs)
  Meštani dva sela više od pet meseci "odsečeni od sveta"

  “Plavi most” biće uklonjen iz reke, a za novi neophodna je pomoć države

  Više od pet meseci meštani sela Šušeoka i Lukavac se nadaju da će iz rečnog korita biti uklonjen srušeni most i da će dobiti novi, ili bar privremeni, kako bi imali vezu sa "ostatkom sveta". Predsednik Mionice Boban Janković kaže da će u prvim mesecima ove godine

 • Otvorena kancelarija Pomoć u kući (foto: www.mionica.rs)
  U cilju unapređenja usluge

  U Mionici otvorena kancelarija za usluge “Pomoć u kući“

  U cilju unapređenja usluge "Pomoć u kući" u Mionici, otvorena je kancelariju u zgradi Biblioteke i Kulturnog centra. "Pomoć u kući" je od neprocenjive važnosti, pogotovu za naše najstarije i njihove porodice kojima je takva vrsta pomoći i najpotrebnija

 • Noj Srećko, (foto: Dragana Nedeljković)
  Prvi u ubskoj opštini

  Mini zoo vrt u Takovu

  Od proleća, braća Milan i Ivan Kojić sa članovima porodice stvaraju oazu za domaće i egzotične životinje. Direktni "krivac" za nastanak takovačkog zoo vrta i njegov zaštitni znak je noj Srećko.

 • Preuređeno krilo Doma zdravlja (foto: Dragana Nedeljković)
  Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima

  Preuređeno krilo Doma zdravlja u Ubu

  Obimni radovi na rekonstrukciji i dogradnji Doma zdravlja, koji su započeti krajem jula prošle godine, značajno kasne, delom zbog situacije koju je nametnula epidemija virusa korona, ali i zbog toga što ova zdravstvena ustanova sve vreme normalno funkcioniše, uz stalno preseljenje službi, osoblja i opreme.

 • GIZ donirao električne bicikle Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Još jedna donacija Nemačke razvojne agencije Mionici

  Električni bicikli za gerontodomaćice

  Nemačka razvojna agencija (GIZ) je obezbedila novu donaciju za Mionicu, ovaj put električne bicikle. Namenjeni su gerontodomaćicama koje pružaju pomoć u kući za starija lica i čija je podrška posebno značajna zbog ograničenog kretanja i zdravstvenih rizika kojima su izloženi stariji.

 • Skupština Mionice (foto: www.mionica.rs)
  Održana sednica Skupštine opštine

  Teška godina i za kasu Mionice

  Skupština opštine Mionica je donela Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Mionica za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 623 miliona dinara. Predsednik Opštine Boban Janković je naglasio da je zbog svih posledica korona virusa ovo teška godina kada su u pitanju javne finansije.

 • Opština obasjana ljubičastom bojom (foto: www.mionica.rs)
  Zgrada opštine obasjana ljubičastom bojom

  Opština Mionica obeležava svetski dan prevremeno rođene dece

  Zgrada opštine Mionica je večeras, kao i prošle godine, obasjana ljubičastom bojom povodom 17. novembra Svetskog dana prevremeno rođene dece. Svake godine u svetu se prevremeno rodi 15 miliona beba. U Srbiji 4000 beba godišnje, odnosno 11 svakog dana.

 • Hard enduro trka u Sokobanji (foto: www.mionica.rs)
  Na poslednjoj hard enduro trci šampionata Srbije

  Zapaženi rezultati Mioničana

  Članovi mioničkog Hard Enduro kluba "Ravna Gora" imali su zapažene rezultate na poslednjoj hard enduro trci šampionata Srbije održanoj u Sokobanji.