Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Milosav Tešić i Milovan Danojlić (foto: Duška Terzić)
  I ovog maja u crkvi na Kamalju

  Susret sa pesnikom

  "Hvala Vam Milovane i Milosave, MILO nam je da vas imamo!", poručili su ljiški srednjoškolci i osnovnoškolci Milovanu Danojliću i Milosavu Tešiću u okviru programa Susret sa pesnikom.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Festival kratkog i dokumentarnog filma

  Počinje "Miona film fest"

  Danas i sutra u Mionici se održava drugi po redu "Miona film fest" u okviru koga će biti prikazano šest kratkometražnih filmova koji će se boriti za prvu nagradu. Biće održane i dve tribine o filmu.

 • Nova zelena pijaca u Lajkovcu (foto: Branko Petrović)
  Na mestu stare pijace biće izgrađen park

  Lajkovac dobio novu zelenu pijacu

  U Lajkovcu je otvorena nova i moderna zelena pijaca, koja je koštala 17 miliona dinara. "Na tom prostoru planiramo stočnu pijacu i buvljak. Na mestu stare pijace u centru Lajkovca gradimo park", najavio je Andrija Živković, predsednik Lajkovca.

 • Ansambl predstave (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Večeras "Druga strana medalje"

  Premijera ubske Omladinske scene

  Novoformirana Omladinska scena amaterskog Pozorišta "Raša Plaović" večeras će, sa početkom u 20 časova, u sali Doma kulture premijerno odigrati predstavu "Druga strana medalje".

 • Učesnici ekološkog recitala (foto: GAMA)
  U organizaciji OŠ "Milan Munjas"

  Prvi ubski Eko fest

  Pod sloganom "Nismo svi isti, ali živimo na istoj planeti", na Ubu je održan prvi Eko fest, u organizaciji OŠ "Milan Munjas". U manifestaciji je učestvovalo oko hiljadu učenika i prosvetnih radnika.

 • Manifestacija S one strane duge (foto: www.mionica.rs)
  Na humanitarnoj manifestaciji “S one strane duge”

  Prikupljeno preko 300 hiljada za pomoć Jovanovićima

  Na humanitarnoj manifestaciji pod nazivom "S one strane duge", koju je organizovalo rukovodstvo opštine Mionica, prikupljeno je 305 hiljada dinara za pomoć porodici Jovanović iz mioničkog sela Tolić. "Ovom akcijom smo pokazali da je Mionica uvek uz svoje sugrađane i da smo spremni da pomognemo svima onima kojima je naša pomoć potrebna.

 • Hala sportova u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
  "S one strane duge" u mioničkoj hali sportova

  Humanitarna akcija za porodicu Jovanović

  Opština Mionica organizuje humanitarnu manifestaciju pod nazivom "S one strane duge" kako bi se bar malo olakšao i poboljšao život porodice Jovanović iz mioničkog sela Tolić.

 • Učesnici radionice (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Mališani tradicionalno šaraju jaja

  Radionica "U susret Vaskrsu"

  Osnovna škola "Rajko Mihailović" u Banjanima i ove godine organizovala je kreativnu radionicu šaranja i ukrašavanja vaskršnjih jaja. Specijalni gost ovogodišnje radionice bio je pop pevač Željko Vasić.

 • Predsednik Mionice i roditelji (foto: Ana Perić)
  U okviru aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja Mionice

  Pored autosedišta od sada na poklon i kolica za bebe

  Opština Mionica je obezbedila 20 dečjih autosedišta, koja su uručena roditeljima mioničkih beba rođenih u periodu od januara do marta. I ne samo da su roditeljima poklonjena sedišta, od svoje Opštine na dar su dobili i kolica.

 • Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
  I ove godine u aprilu

  Izbor najboljih recitatora

  Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" održana je u prepunoj ljiškoj biblioteci. Takmičilo se gotovo 50 učenika OŠ "Sava Kerković" Ljig, OŠ "Sestre Pavlović" Belanovica i SŠ "1300 kaplara" Ljig.