Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Izložba ikona Nenada Hubera (foto: www.mionica.rs)
  U Kulturnom centru u Mionici

  Otvorena izložba ikona Nenada Hubera

  Izložba ikona Nenada Hubera "Drvo nebesko" je otvorena krajem prošle nedelje, a pored Huberovih ikona predstavljene su i ručno rađene drvene kutije za vino Radoslava Hadžića. U umetničkom delu programa nastupila je etno grupa "Mione" iz Mionice.

 • Europrom u Jabučju (foto: Europrom)
  PR tekst

  "Europrom" od sada i u Jabučju

  Valjevski "Europrom" je, u skladu sa svojom poslovnom politikom širenja maloprodasjne mreže van teritorije Valjeva, otvorio i drugi objekat u opštini Lajkovac. Ovaj put "ljubičasta trgovina" je na usluzi žiteljima Jabučja, a uskoro i u Pepeljevcu.

 • Dečja nedelja u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  U Mionici

  Počela Dečja nedelja

  Programom na Trgu vojvode Mišića danas je u organizaciji opštine Mionica počelo obeležavanje Dečje nedelje. Nakon programa predškolci su posetili opštinu Mionica i bili gosti predsednika Opštine Bobana Jankovića u Danu otvorenih vrata.

 • (foto: �)
  Završeno snimanje trećeg serijala

  "Kamiondžije" naših dana

  U pitanju je svojevrsni omaž istoimenoj, kultnoj TV seriji iz sedamdesetih godina, a tamo gde su stali Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, nastavili su Nenad Jezdić i Tihomir Stanić. Dvadeset epizoda premijerno će biti prikazano na RTS-u krajem godine.

 • Kulturni centar Mionica (foto: www.mionica.rs)
  U Kulturnom centru u Mionici

  Svečana akademija posvećena Milanu Rakiću

  Opština Mionica će danas u 19 časova u velikoj sali Kulturnog centra prirediti Svečanu akadamiju posvećenu pesniku Milanu Rakiću. Na svečanosti će Zoranu M. Mandiću za knjigu "Odbrana izbora" biti uručena nagrada za najbolju zbirku poezije u prethodnoj godini

 • Bazar za Lanu (foto: Milovan Milovanović)
  Ujedinjeni u plemenitosti

  Računajte na ubske male humanitarce

  Na prodajnom bazaru za pomoć Lani Jovanović za svega četiri sata prikupljeno čak 388.700 dinara. Posebno raduje činjenica da su pored odraslih, doprinos i podršku ovom događaju pružili i najmlađi, koja su među izlagačima bili i najzapaženiji.

 • Plakat, autor Mišel Kaplarević
  Zbog epidemioloških mera

  Tri premijere ubskog "Davitelja"

  Nakon šest meseci zatišja usled pandemije virusa korona, ubsko Pozorište "Raša Plaović" kreće u novu sezonu i nove teatarske pohode premijerom predstave "Davitelj protiv davitelja", po motivima istoimenog filma, u režiji i adaptaciji Duška Aškovića.

 • Izložba slika Boemi Marije Đokić (foto: www.mionica.rs)
  U parku u Mionici

  Otvorena izložba slika Marije Đokić "Boemi"

  U Gradskom parku u Mionici otvorena je izložba slika "Boemi" autorke Marije Đokić, Mioničanke, nastavnice likovne kulture i umetnice. "Svet Marije Đokić neguje modernu misao, prikaz realnog i ovozemaljskog, ćudljivog i čulnog, a tema kafane vezana je za početke modernizma u slikarstvu i bila je deo prikaza savremenog života".

 • U dvorištu ljiške biblioteke (foto: Miroslava Kojić)
  Ljig 1920-2020.

  Obeleženo prvih sto godina varošice

  Jubilej stotinu godina od proglašenja Ljiga za varošicu, 3. septrembra 1920. i objavljivanja Ukaza 15. septembra, obeležen je u biblioteci izložbom o trajanju ovog mesta i pregnućima njegovih žitelja, kao i predavanjem dr Aleksandra Lukića

 • Sednica SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
  Održana sednica Skupštine opštine Ljig

  Bez predsednika i bez zamenika

  Nije novost da novi-stari predsednik opštine, Dragan Lazarević, ne prisustvuje sednicama Skupštine opštine Ljig. Na poslednjoj sednici nije bilo ni njegovog zamenika, novog u vlasti, socijaliste Milomira Radojičića.