Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Naredba Štaba za vanredne situacije

  Skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata u Mionici

  Štab za vanredne situacije opštine Mionica doneo je naredbu o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata za vreme trajanja vanredne situacije, koja je proglašena zbog pogoršane epidemiološke situacije prouzrokovane širenjem virusa COVID-19.

 • Nevena Mihailović i Tara Mitrović (foto: Ljiljana R.)
  Na beogradskom FDU

  Prve Ubljanke na katedrama za glumu i režiju

  U istoriji visokoobrazovne ustanove Univerziteta umetnosti u Beogradu, Nevena Mihailović i Tara Mitrović su jedine iz ubske opštine kojima je pošlo za rukom da upišu glumu i režiju

 • Reli Mionica 2019. (foto: www.mionica.rs)
  U subotu 1. avgusta

  Startuje "4. Mionica reli" sa 23 posade

  Opština Mionica će četvrti put za redom biti domaćin i pokrovitelj "Mionica relija" koji se održava u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije, Sportskim auto i karting savezom Srbije, Sportskim savezom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta.

 • Košenje po novim pravilima (foto: Ognjen Ivanović)
  Tri dana Rajca

  "Livada se pokositi mora"

  "Livada se pokositi mora" moto je jubilarne, 50. Kosidbe na Rajcu, održane u nevreme, odnosno u vreme korone i primene posebnih epidemioloških mera, koje je naložio Krizni štab za celu teritoriju Srbije.

 • Prva kosidba 1970.godine (foto: Turistička organizacija Ljig)
  Jubilej

  Pedeset godina kosidbe na Rajcu

  Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, privredno-turistička manifestacija "Kosidba na Rajcu", odavno pripremana, neće biti održana na način kako su to želeli organizatori. Umesto najave jubilarne Kosidbe, sledi priča o njenom pedesetogodišnjem trajanju.

 • Uroš Milošević (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Uroš Miloševć bez prijemnog upisao Filološki fakultet

  "Znanje je ono što nam niko ne može oduzeti"

  Uroš Milošević, maturant ubske Gimnazije jedini je bio oslobođen prijemnog ispita za upis na Filološki fakultet u Beogradu. "Vremenom sam shvatio da neću da učim ni zbog profesora, ni zbog ocene, već isključivo zbog sebe", kaže Uroš..

 • Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
  Kreće procena štete

  Mionica ukinula vanrednu situaciju

  Ukunita je vanredna situacija na teritoriji opštine Mionica, koja je proglašena zbog poplava koje su zadesile tu opštinu. "Sada krećemo u evidentiranje štete nastale usled obilnih padavina", rekao je Boban Janković..

 • Kružni tok u selu Dići (foto: Miroslava Kojić)
  U selu Dići na Ibarskoj magistrali

  Zaboravljen prolaz

  Kružni tok u selu Dići, napravljen kao privremeno rešenje do puštanja auto-puta "Miloš Veliki" u saobraćaj, još je na snazi, i sada nepotrebno usporava saobraćaj. Stoje i naslage zemlje, u hiljadama kubnih metara, koje onemogućavaju protok vode.

 • Poplava u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Zbog velikih poplava

  Proglašena vanredna situacija u Mionici

  Na teritoriji opštine Mionica proglašeno je vanrednu situaciju zbog obilnih padavina koje su izazvale velike poplave na jednom delu mioničke teritorije. Izlile su se reke Ribnica, Lepenica, Toplica, Manastirica, Paklešnica i Gerića potok.

 • Osečina
  Vanredna odbrana od poplava

  Osečina pod vodom izlio se Jadar

  Zbog obilnih padavina izlio se Jadar, pod vodom je Osečina, a veći deo varoši je bez struje. Predsednik Osečine Dragan Aleksić kaže da je situacija ozbiljna i da je na teritoriji opštine proglašena vanredna odbrana od poplava.