Tema: Izložba

 • Izložba Parise Šad Gazvini (foto: IUS Radovan Trnavac Mića)
  U Internacionalnom umetničkom studiju

  Otvorena izložba iranske umetnice Parise Šad Gazvini

  "Umetnost i mir" poruka je koja je poslata na svečanosti otvaranja izložbe "Moja prelepa zemlja Iran" iranske umetnice Parise Šad Gazvini u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića".

 • Parisa Šad Gazvini
  U IUS "Radovan Trnavac Mića"

  Izložba iranske umetnice Parise Šad Gazvini

  "Moja prelepa zemlja Iran" naziv je izložbe iranske umetnice Parise Šad Gazvini koja će biti otvorena večeras u IUS "Radovan Trnavac Mića". Otvaranju izložbe prisustvovaće ambasadora Irana Rašid Hasan Pur Baei.

 • Konkurs "Tajne šešira bez dna"

  Na izložbi u Novom Sadu čak 15 radova učenika lajkovačke osnovne škole

  Čak 15 radova učenika lajkovačke OŠ "Mile Dubljević", mentor Miloje Mitrović, odabrano je za 66. Izložbu likovnih radova dece Srbije koja je otvorena u Novom Sadu. Teodora Milijanović dobila je na ovom konkursu drugu republičku nagradu.

 • Miroslav Jeremić (foto: www.leparecvaljeva)
  U galeriji Narodnog muzeja

  Izložba Miroslava Jeremića "Dah prirode"

  U Narodnom muzeju u Valjevu otvorena je izložba fotografija "Dah prirode" Miroslava Jeremića, kojom je obeleženo njegovih 55 godina bavljenja fotografijom. "Danas, pred negovim pejzažima stojimo kao u galeriji klasičnog slikarstva. Ne samo kao posmatrači refleksije vidljivog sveta, već opčinjeni strukturom aluvijalnih linija,

 • Branko Kovačević (foto: Đorđe Đoković)
  Na Desankinom vencu

  Izložba Branka Kovačevića "Prijatelji"

  Izložba portreta "Prijatelji", autora Branka Kovačevića večeras od 19 časova na Desankinom vencu. U slučaju lošeg vremena izložba, koju organizuje Udruženje valjevskih sportista, biće postavljena u svečanoj sali Osnovnog suda u Valjevu.

 • Izložba Magija fotografije Jovana Horvata (foto: IUS Trnavac)
  U okviru Tešnjarskih večeri

  U Internacionalnom umetničkom studiju predstavljen magični svet fotografije Jovana Horvata

  U okviru 36.Tešnjarskih večeri u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba "Magija fotografije", autora Jovana Horvata.

 • Izložba fotografija Jovana Horvata u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
  U okviru Tešnjarskoh večeri

  "Magija fotografije" izložba u studiju "Radovan Trnavac Mića"

  U okviru letnjeg festivala "Tešnjarske večeri", u 19.30 časova u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" biće otvorena izložba fotografija Jovana Horvata pod nazivom "Magija fotografije".

 • Slike Milića od Mačve Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
  Iz legata "Kosovo prvi prag Srbije"

  Slike Milića od Mačve u studiju "Trnavac"

  Izložba Milića od Mačve otvorena je u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića". Postavku čine 22 Milićeva dela. "Ova izložba nastala je u saradnji sa Kulturnim centrom iz Kruševca koji je i vlasnik Legata Milića od Mačve", rekla je Mirjana Vojić.

 • IUS Trnavac (foto: Kolubarske.rs)
  U Internacionalnom umetničkom studiju

  Izložba slika Milića od Mačve

  U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" u Valjevu, u petak, 30. juna 2023. godine, u 19 časova, biće otvorena izložba slika Milića od Mačve, jednog od najpoznatijih srpskih slikara XX veka.

 • Izloža Lazar Vozarević: Slike i crteži (foto: Kolubarske.rs)
  U Modernoj galeriji

  Otvorena izložba "Lazar Vozarević: Slike i crteži"

  U Modernoj galeriji Valjevo otvorena je izložba "Lazar Vozarević: Slike i crteži". Pred publikom će do 20. avgusta biti 41 slika i crtež poznatog umetnika, nastale u periodu od 1951. do 1967. godine. "Lazar Vozarević je jedan od najznačajnijih predstavnika modernizma, jedan od onih koji je utirao puteve modernizma