Registracija Prijava preko FB

Tema: Izložba

 • Slika Vladimira Veličkovića u Modernoj galeriji (foto: Kolubarske.rs)
  U okviru programa "Jedan autor jedna slika"

  U Modernoj galeriji izloženo delo Vladimira Veličkovića

  U Modernoj galeriji otvorena je izložba Vladimira Veličkovića "Efekat Feniks". "Kada gledate njegove slike, pretpostavljam da većina ima isti stav - to su slike pred kojima se divimo", rekla je na otvaranju izložbe Nataša Kristić, istoričarka umetnosti.

 • Moderna galerija (foto: Đorđe Đoković)
  Otvaranje izložbe u subotu u podne

  "Efekat Feniks", Vladimira Veličkovića u Modernoj galeriji

  U Modernoj galeriji danas u podne biće otvorena izložba Vladimira Veličkovića "Efekat Feniks". Biće izloženo Veličkovićevo delo "Prostor, Figura VII" iz Umetničke zbirke Srpske akademije nauka i umetnosti.

 • Moderna galerija (foto: Đorđe Đoković)
  Povodom 35 godina Moderne galerije i 150 godina Valjevske gimnazije

  U Modernoj galeriji otvorena izložba "Ljuba: Platno bez štafelaja"

  Povodom jubileja 35 godina od osnivanja Moderne galerije Valjevo i 150 godina Valjevske gimnazije, u Modernoj galeriji otvorena je izložba "Ljuba: Platno bez štafelaja". Izložba traje do 28. februara 2021. godine i može se posetiti radnim danima i vikendom od 10 do 18 časova. Utorkom galerija ne radi.

 • Protina škola u Brankovini (foto: Kolubarske.rs)
  U Brankovini

  U Protinoj školi otvorena postavka o počecima pismenosti u Srbiji

  U Protinoj školi u Brankovini otvorena je postavka koja prikazuje početke pismenosti u Srbiji, posebno u valjevskom kraju tokom 19. veka. Posetioci će moći da vide skamije, katedru za učitelja, pera, "magareće klupe", da čuju zvuk klepetuše...

 • Ikonopisac (Denis Petrulenkov)
  Večeras otvaranje izložbe

  Ruski umetnik Denis Petrulenkov u "Trnavcu"

  Izložba ruskog umetnika Denisa Petrulenkova pod nazivom "Akvareli", biće otvorena večeras u 19 časova u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića".

 • Slike sedamdesetih Miloša Šobajića (foto: Đorđe Đoković)
  U Modernoj galeriji Ljube Popovića u Valjevu

  "Slike sedamdesetih" Miloša Šobajića prvi put izložene u Srbiji

  U Modernoj galeriji u Valjevu otvorena je izložba "Slike sedamdesetih" Miloša Šobajića, koje su prvi put pred publikom u Srbiji. "Prosto sam iznenađen njihovom pojavom, neke ne prepoznajem, dok neke dobro znam i sećam se koliko sam se trudio da te gomile koje sada vidite ispunim do poslednjeg santimetra slike", rekao je umetnik.

 • Miloš Šobajić u Modernoj galeriji (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  U Modernoj galeriji u subotu

  "Slike sedamdesetih" Miloša Šobajića

  Izložba "Slike sedamdesetih" Miloša Šobajića biće otvorena u subotu, 9. novembra u podne u Modernoj galeriji u Valjevu. Izložbu čini 17 slika od kojih je samo jedna do sada izlagana u Srbiji. Otvaranju izložbe će prisustvovati Miloš Šobajić.

 • Kuća Nenadovića u Brankovini (foto: Kolubarske.rs)
  Zaokružena kulturno–istorijska celina u Brankovini

  U Kući Nenadovića otvorena stalna postavka

  Stalna muzejska postavka otvorena je u adaptiranoj Kući Nenadovića u kulturno–istorijskom kompleksu Brankovina. "Dobro je da se ovo nasleđe istorije stavlja svima na uvid i korišćenje, za neka nova, mlada pokolenja, da vide i nauče, da ne zaborave ko su, šta su i odakle su", rekao je Miloš Nenadović, potomak Nenadovića.

 • Izložba Likovni umetnici Valjeva u Muzeju (foto: Đorđr Đoković)
  Godišnja izložba

  "Likovni umetnici Valjeva" po treći put u Muzeju

  Na godišnjoj izložbi "Likovni umetnici Valjeva 2019" koja je nedavno otvorena u Narodnom muzeju predstavilo se 28 autora. "Određeni slikarski rukopisi su nepravedno dugo godina bili u senci, a jasno je da zavređuju pažnju kako likovno pismene publike tako i šire publike", rekla je Ana Novaković.

 • izložba Inventar Marine Nakićenović. (foto: Đorđe Đoković)
  Otvaranje u podne

  U Modernoj galeriji "Inventar" Marine Nakićenović

  U Modernoj galeriji danas u podne biće otvorena izložba "Inventar" Marine Nakićenović. Biće prikazano preko 50 umetničkih dela podeljenih u 35 naslova. Marina Nakićenović dobitnica je brojnih nagrada, a njene slike se nalaze u svim značajnim institucijama kulture i umetnosti u zemlji