Tema: Izložba

 • Izložba fotografija u Muzeju zavičajnih pisaca (foto: Đorđe Đoković)
  Projekat valjevske biblioteke

  "Slike grada 365"

  "Slike grada 365”, naziv je projekta koji je biblioteka pokrenula krajem prošle godine, a rezultat je izložba fotografija u Muzeju zavičajnih pisaca. Predstavljeni su radovi Đorđa Đokovića, Dragana Krunića, Jelene Nikolić, Jelene Vitorović i Gorana Mirosavića, Josipa Gračanina i Slobodana Ćirića.

 • Izložba u Modernoj galeriji (foto: Đorđe Đoković)
  Deo postavke prvog Bijenala fantastike do 15. februara

  U Modernoj galeriji dela majstora fantastike

  U Modernoj galeriji u Valjevu izložen je deo postavke prvog Bijenala fantastike u Srbiji. Izložba dela 18 umetnika, u organizaciji Fondacije "Mihajlović-Feniks", biće otvorena do 15. februara. "Ovde se može doći da se čovek napoji slikama koje u sebi sadrže mnogo lepote"...

 • Moderna galerija (foto: Đorđe Đoković)
  Otvaranje u podne

  Prvo bijenale fantastike u Srbiji u Modernoj galeriji

  Prvo bijenale fantastike u Srbiji - festival umetnosti nadrealnog, magičnog, vanpojavnog i metafizičkog, nakon Beograda i Novog Sada dolazi i u Valjevo. Publici će biti predstavljeno danas u podne u Modernoj galeriji.

 • Izložba skulptura Homo Tribalicus (foto: IUS Radovan Trnavac Mića)
  Francuskog umetnika Nikole Buvea

  U "Trnavcu" do kraja godine izložba skulptura "Homo Tribalicus"

  U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba skulptura "Homo Tribalicus" francuskog umetnika Nikole Buvea (Nicolas Bouvet). Pred publikom će biti do kraja godine.

 • Skulptura francuskog umetnika (foto: Bogoljub Arsenijević Maki)
  Kultura

  U "Trnavcu" izložba skulptura "Homo Tribalicus"

  U galeriji Internacionalnog umetničkog studija "Radovan Trnavac Mića" večeras u 19 časova biće otvorena izložba skulptura francuskog umetnika Nikole Buvea pod nazivom "Homo Tribalicus".

 • Slika Vladimira Veličkovića u Modernoj galeriji (foto: Kolubarske.rs)
  U okviru programa "Jedan autor jedna slika"

  U Modernoj galeriji izloženo delo Vladimira Veličkovića

  U Modernoj galeriji otvorena je izložba Vladimira Veličkovića "Efekat Feniks". "Kada gledate njegove slike, pretpostavljam da većina ima isti stav - to su slike pred kojima se divimo", rekla je na otvaranju izložbe Nataša Kristić, istoričarka umetnosti.

 • Moderna galerija (foto: Đorđe Đoković)
  Otvaranje izložbe u subotu u podne

  "Efekat Feniks", Vladimira Veličkovića u Modernoj galeriji

  U Modernoj galeriji danas u podne biće otvorena izložba Vladimira Veličkovića "Efekat Feniks". Biće izloženo Veličkovićevo delo "Prostor, Figura VII" iz Umetničke zbirke Srpske akademije nauka i umetnosti.

 • Moderna galerija (foto: Đorđe Đoković)
  Povodom 35 godina Moderne galerije i 150 godina Valjevske gimnazije

  U Modernoj galeriji otvorena izložba "Ljuba: Platno bez štafelaja"

  Povodom jubileja 35 godina od osnivanja Moderne galerije Valjevo i 150 godina Valjevske gimnazije, u Modernoj galeriji otvorena je izložba "Ljuba: Platno bez štafelaja". Izložba traje do 28. februara 2021. godine i može se posetiti radnim danima i vikendom od 10 do 18 časova. Utorkom galerija ne radi.

 • Protina škola u Brankovini (foto: Kolubarske.rs)
  U Brankovini

  U Protinoj školi otvorena postavka o počecima pismenosti u Srbiji

  U Protinoj školi u Brankovini otvorena je postavka koja prikazuje početke pismenosti u Srbiji, posebno u valjevskom kraju tokom 19. veka. Posetioci će moći da vide skamije, katedru za učitelja, pera, "magareće klupe", da čuju zvuk klepetuše...

 • Ikonopisac (Denis Petrulenkov)
  Večeras otvaranje izložbe

  Ruski umetnik Denis Petrulenkov u "Trnavcu"

  Izložba ruskog umetnika Denisa Petrulenkova pod nazivom "Akvareli", biće otvorena večeras u 19 časova u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića".