Tema: Izložba

 • Miroslav Jeremić (foto: www.leparecvaljeva)
  U galeriji Narodnog muzeja

  Izložba Miroslava Jeremića "Dah prirode"

  U Narodnom muzeju u Valjevu otvorena je izložba fotografija "Dah prirode" Miroslava Jeremića, kojom je obeleženo njegovih 55 godina bavljenja fotografijom. "Danas, pred negovim pejzažima stojimo kao u galeriji klasičnog slikarstva. Ne samo kao posmatrači refleksije vidljivog sveta, već opčinjeni strukturom aluvijalnih linija,

 • Branko Kovačević (foto: Đorđe Đoković)
  Na Desankinom vencu

  Izložba Branka Kovačevića "Prijatelji"

  Izložba portreta "Prijatelji", autora Branka Kovačevića večeras od 19 časova na Desankinom vencu. U slučaju lošeg vremena izložba, koju organizuje Udruženje valjevskih sportista, biće postavljena u svečanoj sali Osnovnog suda u Valjevu.

 • Izložba Magija fotografije Jovana Horvata (foto: IUS Trnavac)
  U okviru Tešnjarskih večeri

  U Internacionalnom umetničkom studiju predstavljen magični svet fotografije Jovana Horvata

  U okviru 36.Tešnjarskih večeri u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba "Magija fotografije", autora Jovana Horvata.

 • Izložba fotografija Jovana Horvata u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
  U okviru Tešnjarskoh večeri

  "Magija fotografije" izložba u studiju "Radovan Trnavac Mića"

  U okviru letnjeg festivala "Tešnjarske večeri", u 19.30 časova u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" biće otvorena izložba fotografija Jovana Horvata pod nazivom "Magija fotografije".

 • Slike Milića od Mačve Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
  Iz legata "Kosovo prvi prag Srbije"

  Slike Milića od Mačve u studiju "Trnavac"

  Izložba Milića od Mačve otvorena je u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića". Postavku čine 22 Milićeva dela. "Ova izložba nastala je u saradnji sa Kulturnim centrom iz Kruševca koji je i vlasnik Legata Milića od Mačve", rekla je Mirjana Vojić.

 • IUS Trnavac (foto: Kolubarske.rs)
  U Internacionalnom umetničkom studiju

  Izložba slika Milića od Mačve

  U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" u Valjevu, u petak, 30. juna 2023. godine, u 19 časova, biće otvorena izložba slika Milića od Mačve, jednog od najpoznatijih srpskih slikara XX veka.

 • Izloža Lazar Vozarević: Slike i crteži (foto: Kolubarske.rs)
  U Modernoj galeriji

  Otvorena izložba "Lazar Vozarević: Slike i crteži"

  U Modernoj galeriji Valjevo otvorena je izložba "Lazar Vozarević: Slike i crteži". Pred publikom će do 20. avgusta biti 41 slika i crtež poznatog umetnika, nastale u periodu od 1951. do 1967. godine. "Lazar Vozarević je jedan od najznačajnijih predstavnika modernizma, jedan od onih koji je utirao puteve modernizma

 • Radovan Mića Trnavac (foto: Đorđe Đoković)
  "Realno - Nadrealno"

  Retrospektivna izložba Miće Trnavca u galeriji Centra za kulturu Kovin

  Retrospektivna izložba slika i objekata akademskog slikara Radovana Trnavca Miće pod nazivom "Realno - Nadrealno" biće otvorena od 18. do 30. aprila u galeriji Centra za kulturu Kovin. Postavku čine dela nastala u periodu od 1976. do 2017. godine.

 • Dečja umetnost u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
  U IUS "Radovan Trnavac Mića"

  Otvorena izložba "Dečja umetnost 2023"

  u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" svečano je otvorena izložba "Dečja umetnost 2023", koja se tradicionalno organizuje u saradnji sa svim gradskim i seoskim osnovnim školama

 • Izložba Slavka Krunića u Modernoj galeriji (foto: Kolubarske.rs)
  U Modernoj galeriji Valjevo

  "Dvojnost portreta" izložba Slavka Krunića

  U Modernoj galeriji Valjevo otvorena je izložba akademskog slikara Slavka Krunića pod nazivom "Dvojnost portreta". Predstavljeno je tridesetak dela, nastalih u periodu od 2012. do 2022. godine. "Ova izložba možda nudi priliku da mi kroz tuđi portret sagledavamo sebe", rekao je...