Tema: Dosta je bilo

 • Snežana Spajić i Rafailo Mitrović (foto: Đorđe Đoković)
  Nezadovoljni politikom vrha

  Kolektivno napustili "Dosta je bilo"

  Svi članovi i rukovodstvo valjevskog odbora napustili su Pokret "Dosta je bilo" nezadovoljni politikom beogradske centrale.Tako je Pokret "Dosta je bilo" ostao bez odbornika u Skupštini grada.

 • Saša Radulović (foto: Đorđe Đoković)
  Saša Radulović o izborima

  Mionica, Negotin i Pećinci "topovsko meso" za beogradske izbore

  Raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Mionici, Negotinu i Pećincima, koji bi trebalo da posluže kao "topovsko meso" za beogradske izbore kojih se SNS boji, je ponižavanje i izrugivanje građana, smatra predsednik "Dosta je bilo" Saša Radulović.

 • Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
  Na osnovu izveštaja revizora

  "Dosta je bilo" o nepravilnostima u postupcima javnih nabavki

  Državna revizorska institucija je, u svom izveštaju o završnom računu budžeta Valjeva i pravilnosti poslovanja u 2016. godini, konstatovala brojne nepravilnosti u postupcima javnih nabavki i izvršenju planiranih radova na putnoj infrastrukturi. O tim nepravilnostima, kao i o načinu kako funkcionišu javne nabavke u Gradu, mehanizmima za dobijanje poslova “kao najpovoljniji ponuđač”, govorio je Rafailo Mitrović na današnjoj konferenciji za novinare “Dosta je bilo”.

 • Gradac kod nove brane. (foto: Đorđe Đoković)
  "Dosta je bilo" traži odgovornost neodgovornih

  Gabionska brana je pogrešno projektovana

  "Dosta je bilo" traži odgovornost svih onih koji su svojim neodgovornim radom doveli u opasnost ljudske živote i materijalna dobra. Smatraju da je zbog neozbiljnosti i neprofesionalnosti čelnika i stručnjaka Grada pričinjena velika materijalna šteta nakon izlivanja reke Gradac.

 • Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
  Dosta je bilo smatra

  Sporna Komisija za praćenje javnih nabavki

  "Dosta je bilo" smatra da nije bilo potrebno formirati Komisiju za praćenje javnih nabavki, kao i da osnivanje tog tela nema utemeljenje u Statutu grada, ni u odlukama koje regulišu rad organa Gradske uprave, niti u Zakonu o javnim nabavkama na način kako su to uradili predstavnici vlasti.

 • Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
  Dosta je bilo smatra

  Vlast ne mari ni za javna preduzeća ni za projekte

  "Dosta je bilo" kritikuje gradsko rukovodstvo zbog toga što nije reagovalo na situaciju u JP Polet koje beleži milionske gubitke, a od 8. oktobra je ostalo bez direktora kome je istekao mandat vršioca dužnosti. "Dosta je bilo" zamera gradskoj vlasti što ne koristi mogućnost projektnog sufinansiranja, posebno u oblasti zaštite životne sredine.

 • Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
  „Dosta je bilo“ pita:

  Ko upravlja Valjevom i ko je putovao sa gradonačelnikom u Slovačku?

  "Dosta je bilo" pita ko je sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem nedavno boravio u zvaničnoj poseti Slovačkoj, ko upravlja gradom i ko donosi odluke? Ova pitanja opozicionom "Dosta je bilo" nametnula su se nakon izjave za Radio Valjevo gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića da je "formiran kolegijum koji sa sastaje jednom nedeljno i donosi odluke".

 • Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
  "Dosta je bilo" pita gradsko rukovodstvo

  "Da li ste prevršili svaku meru"?

  Pokret "Dosta je bilo" postavlja javno nekoliko pitanja gradskom rukovodstvu ukazujući ponovo na mnoge propuste, zloupotrebe, partijska zapošljavanja i nepravilno trošenje budžetskih sredstava.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Pokret "Dosta je bilo" o godinu dana vlasti

  99 donatora SNS iz Valjeva

  Godinu dana gradske vlasti obeležilo je trošenje novca na trivijalne stvari, poput kupovine automobila, reprezentacije i neuspešnih turističko-privrednih manifestacija, dok su zapošljavanje, oživljavanje privrede i poljoprivrede ostali na poslednjem mestu, smatra Pokret "Dosta je bilo".

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Pokret "Dosta je bilo" negoduje

  Pare iz budžeta za familiju i prijatelje, a funkcije za prijateljice

  Pokret "Dosta je bilo" negoduje zbog načina na koji se troše budžetska sredstva za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture i privredno-turističkih manifstacija, smatrajući da se pare dele prijateljima, familiji i po partijskoj liniji bez jasnih pravila i kriterijuma. "Dosta je bilo" je i protiv načina na koji je smenjen sekretar KUD "Abrašević" Branko Antonić.