Tema: Takmičenja

 • Plakat (foto: Muzička škola)
  Po šesti put

  Međunarodno takmičenje gudača "Zlatne stepenice"

  Muzička škola "Živorad Grbić" je i ove godine organizator međunarodnog takmičenja gudača "Zlatne stepenice", pokrenutog sa ciljem promocije mladih gudača i njihovih pedagoga na prostoru bivše SFRJ.

 • 25. Međunarodni susreti flautista – “Tahir Kulenović”

  Jubilarni praznik flaute u Valjevu

  Koncertom "Susreti u susretu" večeras u valjevskoj muzičkoj školi biće otvoreni jubilarni 25. Međunarodni susreti flautista "Tahir Kulenović". U pet takmičarskih dana predstaviće se 155 flautista iz sedam država.

 • Najbolji matematičari (foto: Podružnica matematičara Valjevo)
  Na takmičenju "Kengur bez granica"

  Valjevski matematičari osvojili 12 medalja

  Na finalnom takmičenju "Kengur bez granica" valjevski osnovci i srednjoškolci su osvojili 12 medalja. Zahvaljujući njihovim rezultatima Valjevo je bio jedan od najuspešnijih gradova na finalnom takmičenju iz matematike "Kengur bez granica" koje je održano u Kragujevcu.

 • Gudački orkestar FENIKS (foto: Mutap Damir)
  Na međunarodnom takmičenju gudača

  Valjevski FENIKS apsolutni pobednik takmičenja "Zlatne stepenice"

  Apsolutni pobednik međunarodnog takmičenja gudača "Zlatne stepenice" je gudački orkestar FENIKS valjevske muzičke škole, nastavnica valjevske škole, Angelina Novaković izabrana je za najuspešnijeg pedagoga, pored MŠ "Dr Vojislav Vučković" iz Beograda, valjevska muzička škola

 • Plakat Zlatne stepenice (arhiva) (foto: Muzička škola)
  U Muzičkoj školi

  Jubilarne "Zlatne stepenice" i koncert gudačkog orkestra "13 gudača"

  Peto međunarodno takmičenje gudača "Zlatne stepenice", u organizaciji valjevske mizučke škole "Živorad Grbić", počinje danas i trajaće do 29 maja. Večeras koncert "13 gudača". Ulaz je slobodan.

 • Jana Stojaković (foto: Mutap Damir)
  Međunarodno takmičenje

  Jana Stojaković sveukupni pobednik susreta flautista Tahir Kulenović

  Proglašenjem laureata i koncertom najuspešnijih učesnika u valjvskoj muzičkoj školi "Živorad Grbić" završeni su 24. Međunarodni susreti flautista Tahir Kulenović. Učenici valjevske MŠ osvojili su 13 prvih, devet drugih i jednu treću nagradu.

 • Turnir Integral kup (foto: Marijana Jevtić)
  Međunarodno takmičenje u Valjevu

  Održan matematički turnir "Integral kup"

  U organizaciji Podružnice matematičara Valjevo i Valjevske gimnazije u subotu je održan 5. Međunarodni matematički turnir "Integral kup". Učestvovalo je 170 takmičara iz pet država: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije.

 • Ivan Manić (foto: Đorđe Đoković)
  Nije prvi put pobednik u takmičenju znanja

  Valjevac Ivan Manić pobednik "Slagalice"

  Valjevac Ivan Manić, nastavnik engleskog jezika u Medicinskoj školi, obednik je 143. ciklusa kviza "Slagalica". Ranije je u Poteri je sa ekipom osvojio 900.000 dinara, a u "Stigni me, ako znaš" je osvojio pola miliona.

 • Luka Jezdić (foto: MŠ Živorad Grbić)
  12. Međunarodnom takmičenja gitare

  Trijumf valjevskih gitarista na 12. VART-u

  Apsolutni pobednici ovogodišnjeg Međunarodnog takmičenja gitare "VART", su Kalina Jovanović i Anđela Mišić učenice valjevske MŠ "Živorad Grbić". Za najboljeg pedagoga proglašen je Luka Jezdić, nastavnik valjevske muzičke škole.

 • Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
  Gost-post: Vojislav Andrić

  Uspesi valjevskih gimnazijalaca u doba korone

  Ovog leta, u dane školskog raspusta i u vreme pandemije koronavirusa, učenici Valjevske gimnazije postigli su zapažene rezultate na državnim prvenstvima. O njihovom i uspehu profesora, piše dr Vojislav Andrić, nekadašnji direktor Valjeske gimnazije.