Tema: Takmičenja

 • Jana Stojaković (foto: Mutap Damir)
  Međunarodno takmičenje

  Jana Stojaković sveukupni pobednik susreta flautista Tahir Kulenović

  Proglašenjem laureata i koncertom najuspešnijih učesnika u valjvskoj muzičkoj školi "Živorad Grbić" završeni su 24. Međunarodni susreti flautista Tahir Kulenović. Učenici valjevske MŠ osvojili su 13 prvih, devet drugih i jednu treću nagradu.

 • Turnir Integral kup (foto: Marijana Jevtić)
  Međunarodno takmičenje u Valjevu

  Održan matematički turnir "Integral kup"

  U organizaciji Podružnice matematičara Valjevo i Valjevske gimnazije u subotu je održan 5. Međunarodni matematički turnir "Integral kup". Učestvovalo je 170 takmičara iz pet država: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije.

 • Ivan Manić (foto: Đorđe Đoković)
  Nije prvi put pobednik u takmičenju znanja

  Valjevac Ivan Manić pobednik "Slagalice"

  Valjevac Ivan Manić, nastavnik engleskog jezika u Medicinskoj školi, obednik je 143. ciklusa kviza "Slagalica". Ranije je u Poteri je sa ekipom osvojio 900.000 dinara, a u "Stigni me, ako znaš" je osvojio pola miliona.

 • Luka Jezdić (foto: MŠ Živorad Grbić)
  12. Međunarodnom takmičenja gitare

  Trijumf valjevskih gitarista na 12. VART-u

  Apsolutni pobednici ovogodišnjeg Međunarodnog takmičenja gitare "VART", su Kalina Jovanović i Anđela Mišić učenice valjevske MŠ "Živorad Grbić". Za najboljeg pedagoga proglašen je Luka Jezdić, nastavnik valjevske muzičke škole.

 • Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
  Gost-post: Vojislav Andrić

  Uspesi valjevskih gimnazijalaca u doba korone

  Ovog leta, u dane školskog raspusta i u vreme pandemije koronavirusa, učenici Valjevske gimnazije postigli su zapažene rezultate na državnim prvenstvima. O njihovom i uspehu profesora, piše dr Vojislav Andrić, nekadašnji direktor Valjeske gimnazije.

 • Ivan Rabasović i Marija Obradović (foto: Saša Mustacović)
  Na Međunarodnom susretu flautista "Tahir Kulenović"

  Marija Obradović trostruki pobednik valjevskih susreta flaute

  Marija Obradović, učenica šestog razreda muzičke škole je po treći put apsolutni pobednik festivala "Tahir Kulenović". Na sceni valjevske muzičke škole nastupilo je 153 flautista iz 30 muzičkih obrazovnih institucija iz šest država, uz podršku 48 pedagoga i 41 klavirskih saradnika.

 • Susreti flautista Tahir Kulenović (foto: www.muzika.edu.rs)
  Najstarije međunarodno takmičenje flaute

  Valjevo domaćin 22. Susreta flautista "Tahir Kulenović"

  Valjevo je 22. put domaćin najvećeg balkanskog takmičenja flaute, koje počinje danas i trajaće do 1. marta. Muzička škola "Živorad Grbić" ugostiće preko 150 učesnika, učenika i studenata iz šest zemalja.Svečano otvaranje je večeras u 20 časova kada će se valjevska publika imati priliku da sluša ansambl flauta "Flautino Lola Klasik" i prof.

 • Aleksandar Kovačević, Gala, Nkika i Milorad Ratković (foto: Đorđe Đoković)
  Bogojevljensko plivanje za Časni krst

  Pobednik Aleksandar Kovačević

  Šesnaestogodišnji Aleksandar Kovačević, učenik valjevske Tehničke škole, osvojio je Časni krst na tradicionalnom "Bogojavljenskom plivanju za Časni krst", koje je održano po deseti put na brani reke Gradac. Sestre i brat Gala, Nika i Milorad Ratković su počasni pobednici.

 • Plivanje za Časni krst (foto: DjordjeDjokovic)
  Na Berkovoj brani

  Bogojavljensko plivanje za Časni krst

  "Bogojavljensko plivanje za Časni krst" biće održano po deseti put na praznik Bogojavljenje na brani reke Gradac sa početkom u 11.00 časova, saopšteno je iz valjevske eparhije.

 • Uručenje nagrade Vlajku Jovanoviću (foto: Jovanović)
  Na 69. svetskom trofeju harmonike

  Uspeh Alekse Mirkovića i Vlajka Jovanovića u Portugalu

  Nekadašnji i sadašnji učenici valjevske muzičke škole Aleksa Mirković i Vlajko Jovanović ostvarili su izuzetan rezultat na Svetskom trofeju harmonike koji održan u Portugalu. Jovanović je pobedu u svojoj kategorij, dok je Mirković bio najbolji u kategoriji kompozicija.