Tema: Takmičenja

 • Najbolji matematičari (foto: Podružnica matematičara Valjevo)
  Na takmičenju "Kengur bez granica"

  Valjevski matematičari osvojili 12 medalja

  Na finalnom takmičenju "Kengur bez granica" valjevski osnovci i srednjoškolci su osvojili 12 medalja. Zahvaljujući njihovim rezultatima Valjevo je bio jedan od najuspešnijih gradova na finalnom takmičenju iz matematike "Kengur bez granica" koje je održano u Kragujevcu.

 • Gudački orkestar FENIKS (foto: Mutap Damir)
  Na međunarodnom takmičenju gudača

  Valjevski FENIKS apsolutni pobednik takmičenja "Zlatne stepenice"

  Apsolutni pobednik međunarodnog takmičenja gudača "Zlatne stepenice" je gudački orkestar FENIKS valjevske muzičke škole, nastavnica valjevske škole, Angelina Novaković izabrana je za najuspešnijeg pedagoga, pored MŠ "Dr Vojislav Vučković" iz Beograda, valjevska muzička škola

 • Plakat Zlatne stepenice (arhiva) (foto: Muzička škola)
  U Muzičkoj školi

  Jubilarne "Zlatne stepenice" i koncert gudačkog orkestra "13 gudača"

  Peto međunarodno takmičenje gudača "Zlatne stepenice", u organizaciji valjevske mizučke škole "Živorad Grbić", počinje danas i trajaće do 29 maja. Večeras koncert "13 gudača". Ulaz je slobodan.

 • Jana Stojaković (foto: Mutap Damir)
  Međunarodno takmičenje

  Jana Stojaković sveukupni pobednik susreta flautista Tahir Kulenović

  Proglašenjem laureata i koncertom najuspešnijih učesnika u valjvskoj muzičkoj školi "Živorad Grbić" završeni su 24. Međunarodni susreti flautista Tahir Kulenović. Učenici valjevske MŠ osvojili su 13 prvih, devet drugih i jednu treću nagradu.

 • Turnir Integral kup (foto: Marijana Jevtić)
  Međunarodno takmičenje u Valjevu

  Održan matematički turnir "Integral kup"

  U organizaciji Podružnice matematičara Valjevo i Valjevske gimnazije u subotu je održan 5. Međunarodni matematički turnir "Integral kup". Učestvovalo je 170 takmičara iz pet država: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije.

 • Ivan Manić (foto: Đorđe Đoković)
  Nije prvi put pobednik u takmičenju znanja

  Valjevac Ivan Manić pobednik "Slagalice"

  Valjevac Ivan Manić, nastavnik engleskog jezika u Medicinskoj školi, obednik je 143. ciklusa kviza "Slagalica". Ranije je u Poteri je sa ekipom osvojio 900.000 dinara, a u "Stigni me, ako znaš" je osvojio pola miliona.

 • Luka Jezdić (foto: MŠ Živorad Grbić)
  12. Međunarodnom takmičenja gitare

  Trijumf valjevskih gitarista na 12. VART-u

  Apsolutni pobednici ovogodišnjeg Međunarodnog takmičenja gitare "VART", su Kalina Jovanović i Anđela Mišić učenice valjevske MŠ "Živorad Grbić". Za najboljeg pedagoga proglašen je Luka Jezdić, nastavnik valjevske muzičke škole.

 • Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
  Gost-post: Vojislav Andrić

  Uspesi valjevskih gimnazijalaca u doba korone

  Ovog leta, u dane školskog raspusta i u vreme pandemije koronavirusa, učenici Valjevske gimnazije postigli su zapažene rezultate na državnim prvenstvima. O njihovom i uspehu profesora, piše dr Vojislav Andrić, nekadašnji direktor Valjeske gimnazije.

 • Ivan Rabasović i Marija Obradović (foto: Saša Mustacović)
  Na Međunarodnom susretu flautista "Tahir Kulenović"

  Marija Obradović trostruki pobednik valjevskih susreta flaute

  Marija Obradović, učenica šestog razreda muzičke škole je po treći put apsolutni pobednik festivala "Tahir Kulenović". Na sceni valjevske muzičke škole nastupilo je 153 flautista iz 30 muzičkih obrazovnih institucija iz šest država, uz podršku 48 pedagoga i 41 klavirskih saradnika.

 • Susreti flautista Tahir Kulenović (foto: www.muzika.edu.rs)
  Najstarije međunarodno takmičenje flaute

  Valjevo domaćin 22. Susreta flautista "Tahir Kulenović"

  Valjevo je 22. put domaćin najvećeg balkanskog takmičenja flaute, koje počinje danas i trajaće do 1. marta. Muzička škola "Živorad Grbić" ugostiće preko 150 učesnika, učenika i studenata iz šest zemalja.Svečano otvaranje je večeras u 20 časova kada će se valjevska publika imati priliku da sluša ansambl flauta "Flautino Lola Klasik" i prof.