Registracija Prijava preko FB

Tema: Lokalni front Va

 • Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
  Iz budžeta novac za "usluge informisanja"

  Lokalni front: "Gvozdenović voli da se promoviše o trošku građana"

  "Nije li vreme da se konačno sazna u čijim džepovima je završio novac građana, tako galantno ustupljen istoj ekipi koja je progutala decenije Radio Valjeva i koja je najstariji elektronski mediji[...]

 • Milorad Ilić (foto: Đorđe Đoković)
  O izborima za mesene zajednice

  Lokalni front: "Predsednik Skupštine grada prekoračio ovlašćenja"

  Izbori za skupštine mesenih zajednica koji su održani prošle jeseni, organizovani su mimo procedure i uz nepoštovanje Statuta grada Valjeva, kažu aktivisti Loklnaog fronta Va.

 • Aktivisti Lokalnog fronta (foto: Đorđe Đoković)
  Bezakonje na delu

  Godišnjica nelegalnog bilborda

  Ni godinu dana od postavljanja bilborda u centru grada nema reakcije. Niti je svetleći objekat dobio dozvolu, niti je inspekcija naložila uklanjanje nelegalno postavljebog objekta. Aktivisti Loklanog fronta kažu da "Grad nema pojma" o gradnji mosta i brane na potoku na Divčibarama.

 • Valjevo aerozagađenje (foto: Kolubarske.rs)
  Lokalni front o prekomernom aerozagađenju

  Deca rođena u zagađenom vazduhu u zagađenom polaze u školu

  "Generacija dece rođene u zagađenom vazduhu uskoro u zagađenom vazduhu polaze u školu", poručili su aktivisti Lokalnog fronta Valjevo na konferenciji za novinare na kojoj su po ko zna koji put govorili o aerozagađenju uz upozorenje nadležnima da ovaj problem treba što pre rešiti.

 • Ibarski marš (foto: Đorđe M. Đoković)
  Saopštenje okupljenih oko Građanskog fronta

  Treba nam novi sistem bez onih koji su doveli do degradacije društva

  Devet organizacija iz osam gradova Srbije okupljenih oko Građanskog fronta je saglasno da je potrebno uspostaviti novi sistem koji će zauvek onemogućiti stvaranje neke nove kriminalne vlasti slične postojećoj, navodi se u saopštenju okupljenih oko Građanskog fronta među kojima je i Lokalni front Valjevo.

 • Lokalni novogodišnji ukrasi (foto: Kolubarske.rs)
  Ukrašene rupe u Novom Naselju

  Hvala deda mrazovima za sve što "čine" za nas!

  Aktivisti Lokalnog fronta Va okitili su novogodišnjim ukrasima rupe i znake koji upozoravaju na oštećenja i radove u Ulici 25. juna u Novom Naselju. "Kiteći rupe i obeležavajući ih, povećava se šansa da se tim pitanjem neko, ko je zadužen za to, pozabavi".

 • Javna rasprava o aerozagađenju (foto: DjordjeDjokovic)
  Juče održana

  Lokalni front: "Javna rasprava bez iznenađenja"

  Javna rasprava "o aerozagađenju" bila je zapravo predavanje o istorijatu merenja zagađenosti vazduha u Valjevu, uspomene o pokušajima gasifikacije, jadikovke zbog nerazumevanja ustanova koje ne žele da se priključe na toplovod...", kažu aktivistiLokalnog fronta Va.

 • Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
  Danas javna rasprava o budežtu za 2019.

  "Ovo je prva prilika da odbranimo naših 1574 potpisa"

  Javna rasprava o nacrtu budžeta Valjeva za 2019. godinu biće održana danas od 18 časpva u sali Skupštine grada. "Dođite da o vazduhu koji udišemo i novcu koji trošimo razgovaramo otvoreno, licem u lice…", navodi u pozivu sugrađanima Lokalni front Va.

 • Valjevo u dimu (foto: Đorđe Đoković)
  Aerozagađenje, problem koji treba hitno rešiti

  "Entuzijazam i povišena odgovornost"

  Nedavnu posetu Valjevu direktora Agencije za zaštitu životne sredine Filipa Radovića, aktivisti Lokalnog fronta su iskoristili da podsete da je pre skoro godinu dana u valjevu gostovao ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan, koji je poručio, poput Radovića, da se problem zagađenja vazduha u Valjevu mora hitno rešiti.

 • Zagađeno Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Aerozagađenje je problem svih nas

  Za zaštitu životne sredine utrošena tek polovina planirane sume

  Jedan od najvećih problema u Valjevu je aerozagađenje. Sudeći po tome koliko se iz budžeta troši novca za zaštitu životne sredine nameće se zaključak da gradsko rukovodstvo ne mari mnoga za ovaj problem. Odbornik Ljubomir Radović, aktivista Lokalnog fronta kaže da se "cifre opredeljene u planu i programu sramotno izvršavaju".