Tema: Aerozagađenje

 • Foto izložba - Želimo da diđemo (foto: Učenik Tehničke škole)
  Izložba u Tehničkoj školi

  Da se čuje naš glas: Želimo da dišemo!

  "Naša generacija odrasta u gradu koji je po kvalitetu vazduha zadnjih godina jedan od najzagađenijih gradova u svetu. Želimo da dišemo, poručujemo i nadamo se da ćete nas čuti!", rekla je Katarina Kašiković, učenica Tehničke škole.

 • Jako zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Izveštaj

  Vazduh u Valjevu jutros bio "veoma loš"

  Vazduh u Valjevu je jutros u 10 časova bio u kategoriji "veoma loš", objavljeno je na sajtu Zavoda za javno zdravlje. Tokom pet dana prošle nedelje stanovnici Valjeva bili izloženi zagađenju jer je vazduh ocenjen indeksom "loš".

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Izveštaj Lokalnog odgovora

  Smanjeno aerozagađenje zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovma

  Povoljni atmosferski uslovi su uticali na smanjenje aerozagađenja, ali je i protekle sedmice vazduh u Valjevu bio zagađen u pojedinim danima, pokazuje izveštaj Lokalnog odgovora o kvalitetu vazduha u ovoj grejnoj sezoni.

 • Izuzetno loš vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Izveštaj Lokalnog odgovora

  Valjevo svetski rekorder po zagađenosti vazduha

  Prvog dana prošle sedmice merni uređaji su registrovali koncentracije čestica prašine višestruko iznad dozvoljenih vrednosti, što je Valjevo svrstalo u najzagađeniji grad u svetu. Po prvi put oglasio saopštenjem Zavod za javno zdravlje u Valjevu.

 • Aerozagađenje (foto: Đorđe Đoković)
  Podaci i preporuke ZZJZ

  Vazduh u Valjevu izuzetno loš. Ne izlazite napolje!

  Zbog povećane koncentracije PM2,5 i PM10 čestica u Valjevu ne izlazite napolje ukoliko ne morate, preporučuje građanima ZZJZ. U 20 časova izmereno je 383 mikrograma po metru kubnom za suspendovane PM10 i 378 mikrograma po metru kubnom za suspendovane PM 2,5 čestice, objavljeno je na sajtu ZZJZ.

 • Aerozagađenje (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Rekordno zagađenje vazduha u Valjevu na Badnji dan

  Na Badnje veče u 20 časova dostignuta je rekordna satna koncentracija za celu grejnu sezonu od 280,16 mikrograma po metru kubnom za suspendovane PM10 i 209,24 mikrograma po metru kubnom za suspendovane PM 2,5 čestice.

 • Jako zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Upozorava na posledice aerozagađenja

  Dr Živković: Nedovoljno novca za zaštitu životne sredine

  U budžetu za 2024. godinu za zaštitu životne sredine u Valjevu, jednom od najzagađenijih gradova u Srbiji, planirano je 72,7 miliona dinara. Odbornik dr Zoran Živković smatra da je to nedovoljno, potrebno je bar 50 posto više...

 • Jako zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Lokalni odgovor saopštenje

  Vazduh u Valjevu i protekle sedmice "izuzetno loš"

  U Valjevu je od početka godine zabeleženo 98 dana sa prekoračenjem graničnih vrednosti suspendovanih PM10 čestica. U utorak, subotu i nedelju Valjevci su udisali "izuzetno loš" vazduh.

 • Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  "Lokalni odgovor"

  U Valjevu je od početka godine vazduh bio zagađen 85 dana

  U Valjevu je od početka godine zabeleženo 85 dana sa prekoračenjem suspendovanih PM10 čestica, saopštio je "Lokalni odgovor". Samo dva dana prethodne sedmice, u petak i subotu, Valjevci su udisali relativno čist vazduh.

 • Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  U 2022. godini

  Valjevo među pet najzagađenijih gradova u Srbiji

  Najzagađeniji vazduh u 2022. godini u Srbiji imali su Beograd, Kragujevac, Niš, Valjevo i Užice, izjavila je državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Sara Pavkov, prenose beogradski mediji. U Valjevu je od početka godine vazduh bio nezdrav 45 dana.