Tema: Izbori 2020.

 • Izbori 2020 (foto: DjordjeDjokovic)
  U Valjevu

  Ponavljanje republičkih izbora na osam biračkih mesta

  Na osam biračkih mesta u Valjevu, na kojima je poništeno glasanje na izborima za narodne poslanike, danas se ponavlja glasanje. Izbori se ponavalju, kako je rečeno na sednici RIK-a, jer se u kutijama nalazi više glasačkih listića nego što je birača glasalo.

 • Izbori 2020. (foto: Đorđe Đoković)
  RIK donela odluku

  Na osam biračkih mesta biće ponovljeni izbori

  Republička izborna komisija donela je odluka da će se izbori za narodne poslanike ponoviti na 234 biračka mesta u Srbiji, a novo glasanje zakazano je za sredu 1. jul. Među spornim je osam biračkih mesta u Valjevu.

 • Miroljub Živković (foto: Đorđe Đoković)
  Predsednik GIK o regularnosti izbora

  Nije bilo prigovora, građani mogu da provere da li je neko glasao umesto njih

  Gradskoj izbornoj komisiji nije predat nijedan prigovor na regularnost izbora, rekao je za Kolubarske.rs predsednik GIK Miroljub Živković. Bilo je nejasnoća oko raspodele mandata. Građani mogu da provere da li je neko glasao umesto njih.

 • Đorđe Milanović (foto: Đorđe Đoković)
  Zadovoljni rezultatima

  "SPS će biti još jači i još snažniji činilac na političkoj sceni"

  Valjevski socijalisti su zadovoljni izbornim rezultatom za odbornike Skupštine grada sa osvojenih 16 od 51 mandata u lokalnom parlamentu, rečeno je na konferenciji za novinare. "Naši sugrađeni su nas ocenili na ovim izborima, mi vredimo 27,8 posto, to je realnost i ja to prihvatam", rekao je Đorđe Milanović.

 • Ljig (foto: Vlada Ivanović)
  Izbori u Ljigu

  Vučiću najviše, još tri liste imaju odbornike

  Na izborima za Skupštinu opštine Ljig, najviše mandata 12 od 23, dobila je lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu". SPS (Dačić) imaće tri odbornika, na osnovu 820 glasova, ili 14,10 posto.

 • Lazar Gojković (foto: Đorđe Đoković)
  Ubedljiva pobeda naprednjaka

  Gojković: Lični interesi i svađe treba da budu ružna prošlost

  Srpska napredna stranka ubedljivo je pobedila na lokalnim izborima u Valjevu. "Poverenje građana koje nam je ukazano pred nas stavlja zadatak i obavezu da budemo odgovorniji, ozbiljniji i marljiviji, obavezu da ono što smo obećali i učinimo", rekao je Lazar Gojković.

 • Gradska izborna komisija (foto: Đorđe Đoković)
  Preliminarni podaci GIK

  Valjevci sa 80 posto glasova podržali vladajuću SNS-SPS koaliciju

  Valjevci su sa 80 posto glasova birača, koji su izašli na izbore za odbornike u Skupštini grada, podržali do sada vladajući koaliciju SNS i SPS. Prema podacima GIK, naprednjaci će imati 31, a socijalisti 16 od 51 odborničkog mandata.

 • Izbori 2020 (foto: Đorđe Đoković)
  Zatvorena birlišta

  Rezultati izbora 2020.

  22.35 / Na osnovu obrađenih rezultata sa osam od 118 biračkih mesta u Valjevu, lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" osvojila je 387 glasova što je 57,08 posto od broja birača koji su glasali ili 33 odbornička mandata. Lista "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma" osvojila je 220 glasova što je 32,45 posto od broja birača koji su glasali ili 18 odborničkih mandata.

 • Izbori 2020 (foto: Đorđe Đoković)
  Otvorena birališta

  Izlaznost na izborima 2020.

  18.25 / U Valjevu je do 18 časova na glasanje izašlo 45,22 posto građana upisanih u birački spisak, saopštila je Gradska izborna komisija (GIK). Izlaznost je veće u odnosu na parlamentarne i lokalne izbore 2016. godine bila je 43,91 posto birača.

 • Izbori (foto: Đorđe Đoković)
  Izbori 2020

  Građani Srbije danas biraju novu vlast

  U nedelju, 21. juna, održavaju se izbori za sva tri nivoa vlasti. Birališta se otvaraju u 7 časova, a zatvaraju u 20 časova. Tokom dana pratićemo izlaznost, a tokom noći saopštavaćemo preliminarne rezultate.