Tema: Intervju

 • Branko Ivković (foto: Kolubarske.rs)
  Intervju

  Ivković: Ne možete svojim činom dati moć jednom čoveku i saučestvovati u urušavanju institucija

  Branko Ivković za Kolubarske.rs govori o razlozima zbog čega je podneo ostavku na mesto predsednika valjevskog odbora SSP, da li politiku vidi kao proces ili kao čin s bzirom na to da su "igrali" samo za jedne izbore, o novoj stranci...

 • Milena Seka Maksimović (foto: Đorđe Đoković)
  #Građaniimajumoć: Intervju sa Milenom Sekom Maksimović

  Kako "nevidljiva deca" da postanu vidljiva?

  Sa Milenom Sekom Maksimović, kliničkim psihologom, razgovarali smo o tome kako i na koji način se osobe sa invaliditetom mogu učiniti vidljivim. "Da bi se položaj dece sa poteškoćama u razvoju, posebno u ruralnim predelima unapredio, potrebno je vreme i veliki broj aktivnosti, svih aktera u društvu.

 • Milica Sredojević (foto: Đorđe Đoković)
  Ragovor sa Milicom Sredojević

  "Voleti Gradac znači živeti za zdrav i čist pogled koji je prozor u budućnost"

  Milica Sredojević je prva dama predsednik EKOD Gradac i ujedno ubedljivo najmlađi predsednik ovog ekološkog društva."Funkcija predsednika za mene predstavlja veliku čast, ali ujedno i veliku odgovornost, jer znam da su nekada veliki ljudi vodili ovu reku, stoga imam obavezu da ostvarim njihove ciljeve", kaže za Kolubarske.rs Milica Sredojević novoizabrani prdsednik EKOD Gradac.

 • Dragan Todorović (foto: Đorđe Đoković)
  Intervju za Libartes

  Todorović: "Danas je novinarstvo čista i najprostija propaganda"

  "Sve se toliko usavršilo, da je istinskog novinara sramota reći da je novinar. Rizikujete da budete ismejani i razapeti od naprdne svetine, jer pravo novinarsto nema veza sa onim što se predstavlja kao novinarstvo", rekao je Dragan Todorović u intervjuu za Libartes, magazin za umetnost, kulturu i društvena pitanja.

 • Milorad Ilić (foto: Đorđe Đoković)
  Razgovor sa predsednikom Skupštine grada

  Milorad Ilić: "Opozicija daje pozitivan ton sednicama Skupštine"

  Sa predsednikom Skupštine grada Miloradom Ilićem (SPS), političarem sa višedecenijskim iskustvom, koji je bio predsednik Skupštine opštine Valjevo u tri mandata (1992-2000), razgovaramo o odnosu prema opoziciji, o poštovanju Poslovnika, o atmosferi na sednicama Skupštine grada...

 • Stanko Ješić (foto: Đorđe Đoković)
  25 godina postojanja Vege

  Vlasnik Vege Stanko Ješić više od novca ceni ljude

  Valjevska kompanija Vega u godini jubileja, 25 godina postojanja, otvoriće narednog meseca najsavremeniju automatsku liniju u koju je uloženo preko 1,5 miliona evra.

 • Darko Glišić (foto: Đorđe Đoković)
  Novoizabrani predsednik IO SNS Darko Glišić:

  U životu se dobra prilika ukaže jednom ili nikad

  Novoizabrani predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić za Kolubarske.rs govori o funkciji koja je čast, ali i obaveza, o nenapuštanju Uba, o pet pomoćnika valjevskog gradonačelnika, o koaliciji, o pomoći Valjevu...

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Sa valjevskim pilotima o prvom letu

  Valjevo iz vazduha

  Leteti iznad Valjeva i posmatrati građevine, ulice, ljude, parkove, trgove... leteti iznad njiva, pašnjaka, kanjona Gradca, Vidraka, Petnice, akumulacije Rovni, je ushićenje i zadovoljstvo koje se meri sa malo čime. Taj osećaj slobode, beskonačnosti, pa i nadmoći jer sam gore i visoko, a sve ostalo je dole, teško da može da se opiše slikom i rečju ma koliko se trudila. I dok sam letela iznad Valjeva spoznala sam svu lepotu našeg grada, "dobacila" do Medvednika i bila ne malo iznaneđena veličinom „Krušika“.

 • Budo Novović (foto: Đorđe Đoković)
  Intervju: Budo Novović

  Imao sam veća očekivanja od Malog nego od Smaragdnog Bude

  Dopisnik Politike iz Valjeva Budimir Budo Novović početkom januara otišao je u, kako u njegovoj matičnoj kući rekoše, zasluženu penziju. Ova zakonska prinuda bila mi je direktan povod da sa Budom napravim intervju o njegovom novinarstvu i počecima, o dolasku u Valjevo, o tome da je „lepo obavezno”, da se može biti novinar, a ne valjati se u blatu...

 • Nemanja Nikolić (foto: Đorđe Đoković)
  Valjevac fudbalski reprezentativac Crne Gore

  Nemanja Nikolić iz Belorusije otišao u Izrael

  Udarna vest u crnogorskom TV dnevniku ovih dana bila je da je fudbalski reprezentativac njihove zemlje Nemanja Nikolić (28) promenio klub i iz BATE Borisova u Belorusiji postao član Hapoela iz Tel Aviva u Izraelu.