Tema: Poplava

 • Gradac (23.06.2020.) (foto: Đorđe Đoković)
  Sve zbog slobodnog trošenja budžeta

  Od nije nam ništa do vanredne situacije

  Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je, doneo odluku o proglašenju vanredne situacije kako bi se sanacija oštećenih objekata infrastrukture uradila bez javne nabavke. Da se mislilo na građane vanredna situacija bi bikla proglašena u ponedeljak.

 • Gradac (23. jun 2020.) (foto: Đorđe Đoković)
  Štab za vanredne situacije

  Pozivaju se građani da prijave štetu od poplave

  Sprečeno je izlivanje reka na gradskom području, ali su, u priobalju manjih vodotokova, bujične vode izazvale štetu na infrastrukturi, ekonomskim i stambenim objektima, pa se pozivaju građani da prijave štetu izazvanu poplavama.

 • Obnicica (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog obilnih padavina

  Obnica poplavila kuće i njive u Pričeviću

  Izlila se Obnica, koja je za samo dva časa porasla za metar i po, i poplavila nekoliko domaćinstava i preko sto njiva u Pričeviću i okolini.

 • Poplavljeno dvorište porodice Obradović (foto: Obradović)
  Opustošena kompletna domaćinstva

  Ima li u budžetu para za uređenje rečnih korita?

  Poplavni talas je po ko zna koji put opustošio kompletno domaćinstvo porodica Obradović, Stojković i Matić u Popučkama. "Koliko košta da se urede korita manjih reka koje se izlivaju i plave naša domaćinstva uništavajući sve što smo godinama stvarali"?

 • Frižider i mašina ponovo u blatu nakon poplave (foto: Đorđe Đoković)
  Pakao žitelja Dušanove ulice posle svake veće kiše

  Gvozdenović kao opozicionar brinuo o građanima, kao gradonačelnik ne mari!

  Darko Pavić, koji živi u Dušanovoj ulici broj 112, koje je pre nekoliko dana kada se izlila Ljubostinja bilo pod vodom, podsetio je na obećanja koja su iz njegovog dvorišta pre 11 godina dali građanima, tadašnji opozicionari, a današnji čelnici grada Valjeva.

 • Kolubara oko 10h (foto: Đorđe Đoković)
  Vanredna odbrana od poplava

  Kolubara naglo dostigla dva metra

  Vodostaj na Kolubari jutros je iznosio dva metra zbog čega je u 7.00 časova proglašena vanredna odbrana od poplava na teritoriji Valjeva. Đorđe Malešević iz „Erozije“ kaže da su ljudi i mehanizacija u pripravnosti, ali on očekuje da će već od podneva početi da opada nivo Kolubare.

 • Kolubara u 12 časova (foto: Đorđe Đoković)
  Žarko Kovač poručuje:

  Ovaj put nećemo imati većih problema

  Kolubara je u podne dostigla nivo od 200 centimetara i proglašena je vanredna odbrana od poplava. “Međutim, vodostaj Kolubare u prethodna dva časa stagnira, tako da nema opasnosti od većeg izlivanja”, kaže zamenik gradonačelnika Žarko Kovač.

 • Kolubara u 11 časova (foto: Đorđe Đoković)
  Nadležni prate situaciju

  Kolubara raste

  Za proteklih 12 sati u Valjevu je palo 29 litara kiše po metru kvadratnom, dok je u drugim opštinama Kolubarskog sliva palo i do 40 litara kiše po metru kvadratnom. Zbog padavina povećan je vodostaj na Kolubari u Valjevu, u 9.00 časova iznosio je 180 centimetara, dok je jutros u 7.00 časova vodostaj bio 154 centimetra.

 • Knez Miloševa, uništene radnje (foto: Đorđe Đoković)
  Vlada usvojila Uredbu

  Konačno pomoć i privrednicima koji su pretrpeli štetu

  Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju državnog programa obnove privredne delatnosti na poplavljenom području, po kojoj pravo na bespovratna novčana sredstava imaju oštećeni privrednici, koji su 31. maja 2014. godine imali do 50 zaposlenih na određeno i neodređeno vreme, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

 • Nikola Radojičić (foto: Đorđe Đoković)
  Država usvojila program obnove privrede

  Privrednici treba ponovo da prijave štetu

  Privrednici koji su pretrpeli štetu u vreme majskih poplava imaju rok da do 15. februara podnesu prijave o nastaloj šteti na privrednim objektima i sredstvima za proizvodnju. Vlada Srbije je krajem prošle godine usvojila Državni program obnove privredne delatnosti na području koje je bilo poplavljeno u maju, kojim je izdvojeno pola milijarde dinara za obnovu i podsticaj privredne delatnosti na poplavljenim područjima.