Registracija Prijava preko FB

Tema: Gost - post

 • slobodnasubotica.rs
  Gost-post: Branko M. Žujović

  Subotica.bot

  Kolegama iz Subotice se slično dogodilo kao i Kolubarskim.rs kada se pojavio plagijat, klon, lažnjak... internet portal. Prenosimo tekst urednika portala Slobodna Subotica Branka M. Žujovića o medijskim klonovima koji "haraju" Srbijom.

 • Maturanti (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post

  Suva drenovina

  Proslave godišnjica mature nose u sebi nekoliko zamki, kojima učesnici neretko i nesvesno podležu. Ono malo doživljaja i smešnih situacija može da se iscrpi već prilikom proslave deset godina od maturiranja, sve godišnjice posle toga su ili ponavljanje ili mistifikacija.

 • Povlen reli (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post

  ОФФ РОУД

  Jedva čekam ovo doba godine da se oglase ovi iz Povlen relija. Što bi deca rekla, nisam živ od nestrpljenja. Vidim u štampi da su održali konferenciju za novinare i objavili u tanka crevca kuda će se voziti, gde će ručati, kakvim će sve izazovima po život biti izloženi, kratko i JEZOVITO - biće to IVENT prve vrste.

 • Rupa u Ulici kneza Jovice (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post

  Život u paralelnim svetovima

  Mi i vi kao da živimo u paralelnim svetovima. Vi nam govorite o administrativnim zabranama i o tome kako se problem rešava u Beogradu. Mi vama govorimo o stvarnom životu, o tome da činjenice koje su i previše ozbiljne ruše sve administrativne zabrane i da se problem rešava na terenu po viđenju, a ne po kancelarijama u Beogradu.

 • Spomen soba (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post

  SLIKAREV ZAVET

  Povodom godišnjice smrti valjevskog, srpskog i svetskog slikara, a Valjevca Ljube Popovića, njegova Moderna galerija Valjevo je priredila pomen i skromu simboličnu svečanost u okviru koje su realizovana tri zapažena kamerna događaja.

 • Tešnjarske večeri (2017.) (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post

  O Tešnjarskim, rode, da ti pojem

  U maju su, čini mi se, organizatori Tešnjarskih (u daljem tekstu TVe) pozvali zainteresovane da svojim predlozima pomognu, kako bi se došlo do što boljeg programa ove manifestacije. Poziv je bio dvosmislen: mogao se tumačiti da se predloži ideja za neki originalan program na TVe, ali i da se ISKLjUČIVO čuju mišljenja građana KOGA bi to od grupa, izvođača i dr. želeli da vide.

 • Tešnjarske večeri (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
  GOST - POST: BOLEROSS MICIN

  Amandman na program Tešnjarskih večeri

  Pogledali smo tugu od onoga što pretenduje da se zove ovogodišnji program Tešnjarkih večeri. Imamo amandman. Nije ovo što ću izneti kao predlog tako neozbiljno kako na prvi pogled izgleda. Naime, nigde u ovim programima nema NIČEG ŠTO JE AUTENTIČNO VALjEVSKO,

 • Grob Ljube Popovića (foto: Đorđe Đoković)
  Zapis o grobu našeg velikana Ljube Popovića

  Grob na rubu šikare, neograđen, neosvetljen, nenadziran, poligon za igre kučića...

  Nije sada ni vreme ni mesto da se demonstrira kao neka načitanost ili slično opsenjivanje prostote jer je reč u ovom zapisu o grobu našeg velikana Ljube Popovića. Kažem: pustimo citate, ali mi se i na sam dan Ljubine sahrane i danas posle posete njegovom mestu večitog počinka SAME nameću neke reči iz romana Pogledaj dom svoj, anđele

 • Boris Tadić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post: Boleross Micin

  Mikiliks (srpska verzija Vikiliksa)

  Mesto i vreme dešavanja: zgrada predsednika Republike Srbije, 4. oktobar 2009. godine. Radni naziv: Generalna proba obeležavanja/proslave 5. oktobra. Prisutni: Boris Tadić, predsednik Republike; najviši rukovodioci Demokratske stranke, njih oko deset. Ivica Dačić, predsednik SPS-a, i desetak visokih funkcionera pomenute partije.

 • Kasarna Kadinjača (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post: Vojislav Andrić

  Nova zgrada Valjevske gimnazije na prostoru "Kadinjače"

  Cilj ovog teksta je da jasno predstavi mogućnost preseljenja Valjevske gimnazije u novu, moderno definisanu i savremeno opremljenu zgradu koja bi bila izgrađena u naredne četiri godine na prostoru nekadašnje kasarne „Kadinjača“, koja bi koštala 15 miliona evra.