Tema: Gost - post

 • Gradska uprava Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post: Dr Slobodan Ilić

  Staklena kugla i rebalans budžeta – ko je valjevska "vidovita Roska"?

  Na sednici Skupštine grada, kada je usvajan budžet za 2023. godinu, čuli smo: "Jedan od najvećih budžeta dosad…! Ovo je realan budžet... Odgovorno planiranje… Još se mastilo sa potpisa na Odluci o budžetu nije osušilo...

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post: dr Slobodan Ilić

  Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

  Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna kutija". Imamo nultu odgovornost nadležnih, duh najbolje "Resavske škole"...

 • Javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu za 2023. (foto: www.leparecvaljeva.rs)
  Gost-post: Slobodan Ilić

  Polemika bez polemike na javnoj raspravi o nacrtu budžeta – što lažete, manipulišete i javno se brukate?

  U završnim minutima javne rasprave o Nacrtu odluke o budžetu Valjeva za 2023. godinu, Željko Tabađević, rukovodilac Odeljenja za finansije inscenirao je pokušaj polemike. Na mnoga pitanja nije odgovorio, kao ni gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

 • Biblioteka Gimnazije (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post Vojislv Andrić

  Zdušna podrška poučnom tekstu Ivane Mitrović "Apoteka-Biblioteka"

  Na roditeljima i prosvetnim radnicima, a naročito na ljudima koji u Srbiji vode kulturu i obrazovanje, je da čitanje spasu od dalje erozije, što je težak, ali veoma lep i zahvalan zadatak, i naravno moguć zadatak. Tekst Ivane Mitrović "Apoteka-Biblioteka" je putokaz za sve mame i tate, ali i za učitelje, nastavnike, a ponajviše za naše prosvetne vlasti.

 • Rad vajara Dragana Nikolića (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post: arhitekta Dragan Vasiljević

  Skulpture ili spomenici, odlično... ako bude

  Ovo nije tekst o čuđenju vlasti, već o čuđenju njihovim (ne)znanjem...! Možda samo njihovim odnosom prema svemu, nemarno, nemušto, štetno... Zašto tako!? Valjda duh vremena, možda..., ili se drugačije ne zna, ili samo, ne mari...

 • Šuma (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post: Dragić Tomić, dipl.ing. šumarstva

  O šumama, ogrevnom drvetu, cenama…

  U Srbiji je oko polovine privatnih šuma od ukupne površine pod šumom. Tačan podatak nije poznat jer su ovo podaci iz katastra, a stanje na terenu je drugačije. Za državne šume postoje podaci i o površinama i količinama koje se godišnje mogu seći.

 • Second hand shop (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post dr Slobodan Ilić

  Valjevo na škrgama

  Ovo je priča o velikom uspehu našeg grada – nezvaničnoj liderskoj poziciji u jednom rastućem biznisu, koji je direktno povezan sa ličnom potrošnjom Valjevki i Valjevaca. Grad – lider "second hands" biznisa u Srbiji.

 • Skupština grada Valjeva (foto: DjordjeDjokovic)
  Gost-post: Dr Slobodan Ilić

  VALJEVSKI BUDŽET U RALJAMA KONRADA I KORONE

  Nova garnitura lokalnih vlastodržaca – izuzetnih stručnjaka, kako nam ih predstavi premijerka – drugim rebalansom delimično ispumpa Konradov budžet ali nam i dalje osta, ovog puta, "naduvan" Korona budžet

 • Gost-post dr Slobodan Ilić

  (Sa)čuvajmo naš budžet

  Da bi se jednom stalo sa praksom odlaska sa funkcije bez snošenja odgovornosti za postupanje suprotno zakonu, zbog štete potvrđene Izveštajem DRI, koja se više godina nanosi budžetu Valjeva treba da se izvrši inspekcijska kontrola direktnih korisnika budžeta Valjeva.

 • Mihailo Milutinović i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post: dr Slobodan Ilić

  Valjevski investicioni brodolom, lice iz pisa testa i manipulatori

  Svakakvim manipulacijama, u pokušaju da stvore privid normalnosti, nastojeći da zamene istinu lažima, Slobodan Gvozdenović i Mihailo Milutinović trude se da skrenu pažnju sa afera koje kompromituju lokalnu vlast nesposobnu da od ovog grada napravi bolje mesto za život.