Tema: Gost - post

 • Biblioteka Gimnazije (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post Vojislv Andrić

  Zdušna podrška poučnom tekstu Ivane Mitrović "Apoteka-Biblioteka"

  Na roditeljima i prosvetnim radnicima, a naročito na ljudima koji u Srbiji vode kulturu i obrazovanje, je da čitanje spasu od dalje erozije, što je težak, ali veoma lep i zahvalan zadatak, i naravno moguć zadatak. Tekst Ivane Mitrović "Apoteka-Biblioteka" je putokaz za sve mame i tate, ali i za učitelje, nastavnike, a ponajviše za naše prosvetne vlasti.

 • Rad vajara Dragana Nikolića (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post: arhitekta Dragan Vasiljević

  Skulpture ili spomenici, odlično... ako bude

  Ovo nije tekst o čuđenju vlasti, već o čuđenju njihovim (ne)znanjem...! Možda samo njihovim odnosom prema svemu, nemarno, nemušto, štetno... Zašto tako!? Valjda duh vremena, možda..., ili se drugačije ne zna, ili samo, ne mari...

 • Šuma (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post: Dragić Tomić, dipl.ing. šumarstva

  O šumama, ogrevnom drvetu, cenama…

  U Srbiji je oko polovine privatnih šuma od ukupne površine pod šumom. Tačan podatak nije poznat jer su ovo podaci iz katastra, a stanje na terenu je drugačije. Za državne šume postoje podaci i o površinama i količinama koje se godišnje mogu seći.

 • Second hand shop (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post dr Slobodan Ilić

  Valjevo na škrgama

  Ovo je priča o velikom uspehu našeg grada – nezvaničnoj liderskoj poziciji u jednom rastućem biznisu, koji je direktno povezan sa ličnom potrošnjom Valjevki i Valjevaca. Grad – lider "second hands" biznisa u Srbiji.

 • Skupština grada Valjeva (foto: DjordjeDjokovic)
  Gost-post: Dr Slobodan Ilić

  VALJEVSKI BUDŽET U RALJAMA KONRADA I KORONE

  Nova garnitura lokalnih vlastodržaca – izuzetnih stručnjaka, kako nam ih predstavi premijerka – drugim rebalansom delimično ispumpa Konradov budžet ali nam i dalje osta, ovog puta, "naduvan" Korona budžet

 • Gost-post dr Slobodan Ilić

  (Sa)čuvajmo naš budžet

  Da bi se jednom stalo sa praksom odlaska sa funkcije bez snošenja odgovornosti za postupanje suprotno zakonu, zbog štete potvrđene Izveštajem DRI, koja se više godina nanosi budžetu Valjeva treba da se izvrši inspekcijska kontrola direktnih korisnika budžeta Valjeva.

 • Mihailo Milutinović i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post: dr Slobodan Ilić

  Valjevski investicioni brodolom, lice iz pisa testa i manipulatori

  Svakakvim manipulacijama, u pokušaju da stvore privid normalnosti, nastojeći da zamene istinu lažima, Slobodan Gvozdenović i Mihailo Milutinović trude se da skrenu pažnju sa afera koje kompromituju lokalnu vlast nesposobnu da od ovog grada napravi bolje mesto za život.

 • slobodnasubotica.rs
  Gost-post: Branko M. Žujović

  Subotica.bot

  Kolegama iz Subotice se slično dogodilo kao i Kolubarskim.rs kada se pojavio plagijat, klon, lažnjak... internet portal. Prenosimo tekst urednika portala Slobodna Subotica Branka M. Žujovića o medijskim klonovima koji "haraju" Srbijom.

 • Maturanti (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post

  Suva drenovina

  Proslave godišnjica mature nose u sebi nekoliko zamki, kojima učesnici neretko i nesvesno podležu. Ono malo doživljaja i smešnih situacija može da se iscrpi već prilikom proslave deset godina od maturiranja, sve godišnjice posle toga su ili ponavljanje ili mistifikacija.

 • Povlen reli (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post

  ОФФ РОУД

  Jedva čekam ovo doba godine da se oglase ovi iz Povlen relija. Što bi deca rekla, nisam živ od nestrpljenja. Vidim u štampi da su održali konferenciju za novinare i objavili u tanka crevca kuda će se voziti, gde će ručati, kakvim će sve izazovima po život biti izloženi, kratko i JEZOVITO - biće to IVENT prve vrste.