Tema: Klizišta

 • Klizišta na putu Mionica i Divčibare (foto: UNOPS)
  Sredstvima Evropske unije

  Do kraja juna biće sanirana klizišta na putu za Divčibare

  Sanacija tri klizišta na putu Mionica i Divčibare biće završena do kraja juna 2017. godine zahvaljujući sredstvima Evropske unije (EU) koja su obezbeđena kroz Program pomoći EU poplavljenim područjima u Srbiji, saopšteno je iz UNOPS-a.

 • Sanacija klizišta na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
  U Valjevu ima preko 1.000 klizišta

  Uskoro sanirano klizište na Pećini

  Prva faza radova na sanaciji klizišta u Parku Pećina, čija je vrednost oko pet miliona dinara, biće završena do kraja nedelje. Radovi, koji su počeli pre mesec dana, podrazumevaju vraćanje terena u prvobitno stanje i izgradnju zida uz pešačku stazu.

 • Klizište (foto: Đorđe Đoković)
  Marko Blagojević poručuje

  Država tek popisuje klizišta, para za njihovu sanaciju nema!

  Na teritoriji Valjeva ima preko 200 klizišta, koja ugrožavaju veliki broj domaćinstava, a sanirano je tek dvadesetak. I dok gradsko rukovodstvo ima rešenje i obezbeđuje novac uz pomoć države i donatora za rekonstrukciju mostova, rečnih korita, putne infrastrukture, oštećene u poplavama, za sanaciju klizišta odgovora još uvek nema i pored obećanja, pojedinih ministara, pre svih Velimira Ilića, da će deo novca biti obezbeđen iz državne kase.

 • Klizište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Komisija za klizišta

  Za sanaciju klizišta dva budžeta Valjeva

  Najveći problem sa kojim se suočava Valjevo jesu brojna klizišta, koja su aktivirana nakon prošlogodišnjih poplava, za čiju sanaciju je potrebno izdvojiti dva budžeta grada ili oko 4,5 milijarde dinara. Ovaj podatak je ponovio gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić prošle nedelje prilikom posete Valjevu ambasadora Evropske unije u Srbiji, Majkla Devenporta.

 • Klizište u ulici Ive Andrića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  “Geolozi bez granica”

  Valjevsko klizište ispituju svetski eksperti

  Dragocena iskustva i znanje, ali i rezultate istraživanja, sa valjevskim geolizima podeliće 16 eksperata i 14 studenata, koji borave u Valjevu u okviru programa “Geolozi bez granica”. Oni će se narednih sedam dana, u okviru projekta ”Procena oštećenja infrastrukture u poplavama u BiH i Srbiji u maju 2014. godine”, koji finansira Svetska asocijacija geofizičara, baviti jednim od najvećoh klizišta u gradu – u ulici Ive Andrića.

 • Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
  U pet do dvanaest

  Država vratila Gradu 52 miliona dinara

  Poslednjeg dana prošle godine država je Valjevu nadoknadila 52 miliona dinara koliko je utrošeno u vreme vanredne situacije. Skoro osam meseci nakon poplava u gradsku kasu je vraćen novac, koji je utrošen u prva tri dana odbrane od poplava. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da gradsko rukovodstvo nije računalo na taj novac.

 • Ispred kuće Rakića (foto: www.valjevo.rs)
  Ključevi za četiri porodice

  Božić u novoj kući

  Četiri porodice, čiji su domovi uništeni u klizištima, danas su dobile ključeve novoizgrađenih kuća na Petom puku, tako da će Božić dočekati u novim domovima. Njima su ključevi uručeni u tišini, bez posebne svečanosti i prisustva državnih ili gradskih funkcionera.

 • Rebelj (foto: Đorđe Đoković)
  Rebelj posle šest meseci

  U Rebelj dolaze još samo ljudi sa fotoaparatom

  Reporter Kolubarskih.rs, nakon pet meseci ponovo je bio u Rebelju. Slika u mnogome drugačija, od one, samo nekoliko dana, nakon poplava i klizišta. U junu je sve bilo sveže, tek se dogodilo, otuda i veća tuga, strah i neizvesnost.

 • Rebelj (foto: Đorđe Đoković)
  Kancelarija za pomoć otkrila lažne prijave

  Zloupotrebe korišćenja državne pomoći

  Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja otkrila je u valjevskom kraju tri slučaja zloupotrebe korišćenja državne pomoći za sanaciju posledica poplave. Utvrđeno je da su vlasnici oštećenih kuća dostavili lažne podatke i protiv njih će biti podnete krivične prijave.

 • Izgradnja novih kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Obnova

  Počela izgradnja prve kuće u Rebelju

  U selu Rebelj, skoro pola godine od majskih poplava, počela je zgradnja prve, od tri kuće, koliko će biti sagrađeno u ovom selu. U toku su radovi na prve četiri kuće, koje se grade u Valjevu.