Registracija Prijava preko FB

Tema: Skupština

 • Park prekoputa Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
  Odbornici usvojili zaključak

  Gradska biblioteka u parku prekoputa Centra za kulturu

  Nova biblioteka biće izgrađena na lokaciji prekoputa Centra za kulturu gde se trenutno nalazi park, odlučili su odbornici vladajuće većine. Odbornica opozicije apeluje da se ne uništava jedini park u gradu. "Licemerna je vaša priča da drveće ima značajnu ulogu za smanjenje aerozagađenja“.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština grada o aerozagađenju

  Sledeće godine subvencije, kažnjavanje zagađivača...

  Skupština usvojila Izveštaj za smanjenje aerozagađenja, predložene mere. Opozicija smatra da je to samo spisak šta treba uraditi, a realizacija je minimalna. Predsednik Skupštine najavio represivne mere prema zagađivačima.

 • Smog u Vlajevu (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Skupštine grada o aerozagađenju

  Gvozdenović: Krivci su gust saobraćaj, stare kotlarnice i nove zgrade

  O aerozagađenju, velikom problemu u Valjevu, danas je za Skupštinskom govornicom govorio i gradonačelnik Slobodan Gvozdenović. Krivci su "gust" saobraćaj, stare kotlarnice i nove zgrade. Za rešenje problema potrebno je vreme i novac, poručio je.

 • Valjevo u smogu (foto: Đorđe Đoković)
  Demokrate uoči današnje sednice Skupštine grada

  Aerozagađenja ima, rešenja još uvek nema!

  Na današnjoj sednici Skupštine grada odbornici će razmatrati izveštaj stručnog tima za smanjenje aerozagađenja na teritoriji grada, sa predlogom mera i aktivnosti koje se mogu primenjivati u narednom periodu.

 • Sala Skupštine grada (foto: Đorđe Đoković)
  U slučaju Doma Vojske i biblioteke

  Skupština nema mandat, mandat imaju pojedinci

  Odbornici Radmili Novaković nije dozvoljeno da pitanje prostora biblioteke stavi na dnevni red. Milutinović tvrdi da Skupština nema mandat da donese obavezujući zaključak za Gradsko veće? Rstić kaže da odbornica nije fer što to predlaže jer je tok sednice ranije utvrđen.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Skupštine grada

  Milomir Simić izabran za člana Gradskog veća

  Milomir Simić (SPS) nastavnik kuvarstva sa praktičnom nastavom izabran je za člana Gradskog veća na jučerašnjoj sednici Skupštine grada. Tajnim glasanjem za Simićev izbor se izjasnio 41 odbornik od 44 vladajuće koalicije koju čine naprednjaci i socijalisti,

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Skupštine grada o izveštaju gradonačelnika za 2018.

  Napad je najbolja odbrana

  Nezavisni odbornik Ljubomir Radović je rekao da je Slobodan Gvozdenović nesposoban i nedostojan funkcije gradonačerlnika, ostaće zabeležen po nezapamćenim zloupotrebama javnog novca. "Vi ste herpes na licu ovog grada", odgovorio je Gvozdenović uz poruku: "Neke stvari za Vas su odavno kasne".

 • Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Pred odbornicima bio izveštaj o lanjskom radu

  U 2018. malo toga urađeno, pa Gvozdenović ponovo pričao o planovima i željama

  Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je Skupštini samouvereno podneo izveštaj o radu u 2018. godini. Jedini problem je to što taj izveštaj sadrži malo toga urađenog lane, a mnogo više planove, želje i pun džak obećanja.

 • Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština grada o radu komunalnog preduzeća

  "Vidrak" pomogao državu sa 8,5 miliona dinara?

  Vidrak je prošle godine pozitivno poslovao, ostvarivši dobit od 14,2 miliona dinara. Najveći deo potrošen na "trinaestu platu", dok su investicije prepolovljene u odnosu na plan. Vidrak je prošle godine državu pomogao sa 8,5 miliona dinara.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Pred odbornicima prva korekcija gradske kase

  Rebalans budžeta "peglanje prekrojenog" i pokrivanje već potrošenog

  Pred odbornicima Skupštine grada danas će biti prvi rebalans budžeta Valjeva za 2019. godinu. Sve ono što je do sada izvršna vlast "prekrojila" suprotno Odluci o budžetu, Skuptina grada treba da "popegla". Planirani prihodi i rashodi neće biti menjani, ostaju na iznosu od 3,4 milijarde dinara,