Registracija Prijava preko FB

Tema: Skupština

 • Sala Skupštine grada (foto: Đorđe Đoković)
  U slučaju Doma Vojske i biblioteke

  Skupština nema mandat, mandat imaju pojedinci

  Odbornici Radmili Novaković nije dozvoljeno da pitanje prostora biblioteke stavi na dnevni red. Milutinović tvrdi da Skupština nema mandat da donese obavezujući zaključak za Gradsko veće? Rstić kaže da odbornica nije fer što to predlaže jer je tok sednice ranije utvrđen.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Skupštine grada

  Milomir Simić izabran za člana Gradskog veća

  Milomir Simić (SPS) nastavnik kuvarstva sa praktičnom nastavom izabran je za člana Gradskog veća na jučerašnjoj sednici Skupštine grada. Tajnim glasanjem za Simićev izbor se izjasnio 41 odbornik od 44 vladajuće koalicije koju čine naprednjaci i socijalisti,

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Skupštine grada o izveštaju gradonačelnika za 2018.

  Napad je najbolja odbrana

  Nezavisni odbornik Ljubomir Radović je rekao da je Slobodan Gvozdenović nesposoban i nedostojan funkcije gradonačerlnika, ostaće zabeležen po nezapamćenim zloupotrebama javnog novca. "Vi ste herpes na licu ovog grada", odgovorio je Gvozdenović uz poruku: "Neke stvari za Vas su odavno kasne".

 • Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Pred odbornicima bio izveštaj o lanjskom radu

  U 2018. malo toga urađeno, pa Gvozdenović ponovo pričao o planovima i željama

  Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je Skupštini samouvereno podneo izveštaj o radu u 2018. godini. Jedini problem je to što taj izveštaj sadrži malo toga urađenog lane, a mnogo više planove, želje i pun džak obećanja.

 • Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština grada o radu komunalnog preduzeća

  "Vidrak" pomogao državu sa 8,5 miliona dinara?

  Vidrak je prošle godine pozitivno poslovao, ostvarivši dobit od 14,2 miliona dinara. Najveći deo potrošen na "trinaestu platu", dok su investicije prepolovljene u odnosu na plan. Vidrak je prošle godine državu pomogao sa 8,5 miliona dinara.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Pred odbornicima prva korekcija gradske kase

  Rebalans budžeta "peglanje prekrojenog" i pokrivanje već potrošenog

  Pred odbornicima Skupštine grada danas će biti prvi rebalans budžeta Valjeva za 2019. godinu. Sve ono što je do sada izvršna vlast "prekrojila" suprotno Odluci o budžetu, Skuptina grada treba da "popegla". Planirani prihodi i rashodi neće biti menjani, ostaju na iznosu od 3,4 milijarde dinara,

 • Komunalna policija (foto: www.sup.rs)
  Skupština Srbije usvojila Zakon o komunalnoj miliciji

  Veća ovlašćenja za komunalnu miliciju

  Umesto komunalne policije od sada će komunalni red sa većim ovlašćenjima čuvati komunalna milicija, odlučili su poslanici Skupštine Srbije. Branko Ružić je je rekao da se ovim zakonom ne urušava pravni poredak i da nisu ista ovlašćenja i nadležnosti pripadnika MUP-a i komunalne milicije.

 • Aleksandar Ranković (foto: Đorđe Đoković)
  Dnevni red odbornika Rankovića

  Ko je Džon Milton, a ko je Edgar Alan Po?

  Pored toga što je zloupotrebio skupštinsku govornicu, uz dozvolu predsednika, govoreći van dnevnog reda i što je omalovažavao kolegu Radovića, odbornik Aleksandar Ranković je pokazao i selektivan pristup. Politički legitimitet imaju samo oni koji podržavaju SNS...

 • Slobodan Gvozdenović i Miroljub Ivanović (foto: Đorđe Đoković)
  Član Gradskog veća Miroljub Ivanović objasnio

  Gradonačelnik oštećen – ne može da se bavi ginekologijom, a i vređa ga narod!

  Gradonačelnik Valjeva je nezakonito sebi povećao platu. Na to je ukazao državni revizor. "Morao je jer sada ne radi kao lekar pa nema prekovremene sate, a ne radi ni u privatnim ordinacijama. Osim toga trpi veliko nezadovoljstvo ljudi, traže ulice, posao, ne biraju reči...", objasnio je Miroljub Ivanović.

 • Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Skupštine grada

  Gradonačelnik o Tijani Ajfon, ali ne i o završnom računu budžeta

  Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović na sednici Skupštine grada nije govorio o trošenju novca građana Valjeva, jer je to "knjigovodstvena kategorija", u koju se baš ne razume mnogo, ali je govorio o Tijani Ajfon i o "problemima" Šapca.