Registracija Prijava preko FB

Tema: Skupština

 • Skupština grada Valjeva (foto: DjordjeDjokovic)
  Odbornici usvojili budžet za 2021.

  Budžet za 2021. "tanji" za oko 400 miliona od ovogodišnjeg

  Odbornici Skupštine grada su sa 41 glasom za usvojili Odluku o budžetu Valjeva za 2021. godinu. Rasprava trajala skoro šest časova. Pored odbornika vladajuće većine okupljene oko SNS za budžet su glasali i odbornici opozicije sa liste SPS-JS.

 • Plato Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
  Odbornici uvažili kritiku

  Nije teško poštovati zakon

  Za razliku od prethodnih skupštinskih zasedanja, na sednici Skupštine grada u četvrtak svi odbornici su nosili masku, a na platou Centra za kulturu nije bilo parkiranih automobila. Tako su predstavnic vlasti pokazali da mogu da poštuju zakone i propose.

 • Vladan Sekilić prati sednicu Skupštune (foto: Đorđe Đoković)
  I ovaj put

  Skupština pod budnim okom Sekule, čoveka zaduženog za Valjevo

  Sednicu Skupštine Valjeva i juče je budno pratio, ponešto "zanimljivo" snimao član Glavnog odbora SNS i direktor beogradske "Laste" Vladan Sekulić, za koga valjevski naprednjaci kažu da je "zadužen za Valjevo".

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština imenovala novog v.d. direktora

  Đorđe Milanović podneo ostavku na mesto direktora Vodovoda

  Odbornici Skupštine grada imenovali su diplomiranog ekonomistu Ivana Filipovića za v.d. direktora Vodovoda umesto Đorđa Milanovića koji je, i pored toga što mu nije istekao mandat, podneo ostavku kako je naveo "iz ličnih razloga".

 • Miroljub Milovanović (foto: DjordjeDjokovic)
  Bez obrazloženja

  Miroljub Milovanović podneo ostavku na mesto člana Gradskog veća

  Miroljub Milovanović, poljoprivrednik, koji je bio zadužen za poljoprivredu u Gradskom veću podneo je ostavku na tu funkciju. Predsednica Skupštine grada Snežana Rakić je na današnjoj sednici lokalnog parlamenta saopštila da je Miroljub Milovanović podneo ostavku, ne navodeći razloge,

 • Trg Živojina Mišića (foto: Đorđe Đoković)
  Odbornici doneli odluku

  Dobitnici godišnje nagrade Valjeva

  Zbog panedmije koronavirusa odluka o dobitnicima godišnje nagrade Valjeva, koja se tradicionalno dodeljuje 20. marta na Dan grada, doneta je tek na sednici Skupštine grada koja je održana krajem prošle nedelje.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Odlučila Skupština bez rasprave koju je tražila opozicija

  Ksenija Badem v.d. direktor Vidraka, Željko Ostojić Valisa

  Ksenija Badem imenovana je za v.d. direktora Vidraka, a Željko Ostojić na čelo Valisa. Rasprava o tome da li "u paketu" i bez diskusije treba da bude izbor direktora i komisja pokazala je kakvi će biti budući odnosi dojučerašnjih koalicionih partnera.

 • Skupština grada (foto: DjordjeDjokovic)
  Skupština usvojila drugi rebalans

  Opozicija: Rebalans treba da obrazloži gradonačelnik, a ne činovnik

  Skupština grada usvojila je drugi rebalans budžeta Valjeva kojim su sredstva smanjena za 384,5 miliona dinara. Opozicija smatra da je rebalans trebalo da obrazloži gradonačelnik, a ne činovnik. Vlast poručuje Gojković je "budžet dobio i prinuđen je da predloži rebalans".

 • Automobili na platou Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
  Ispred Centra za kulturu

  Automobili na behaton pločama trivijalnost ili bahatost?

  Na platou Centra za kulturu na behaton pločama parkirani su automobili i to najverovatnije odbonrika Skupštine grada. Opozicioni odbornik Radović zamolio je kolege da preparkiraju vozila, a kada to nisu učinili pozvao je komunalnu miliciju da interveniše.

 • Sednica Skupštine grada (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post: Dr Slobodan Ilić

  Valjevska kleptokratija – ima li koga?

  U ambijentu gde su jedni udavača za sve, drugi se prefarbavaju, neki treći pregrupisavaju, stiče se utisak da će lokalni vlastodršci nastaviti da rade ono što im donosi ličnu, a ne javnu korist. Već svojim prvim odlukama pokazali su da nije za očekivati da će se u svom radu "rukovoditi interesima građana" odnosno javnim interesima i zakonom.