Registracija Prijava preko FB

Tema: Skupština

 • Valjevo i okolina iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
  Komisija predložila, Skupština usvojila

  Preko 290 ulica dobilo nazive

  Odlukom Skupštine grada 294 ulice u Valjevu, Jasenici, Popučkama, Bujačiću, Klincima, Petnici, Sedlarima i na Divčibarama su dobile nazive. Mnoge su dobile imena po znamenitim Valjevcima, glumcima, sportistima... Veliki broj je i opisnih imena

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Skupštine grada

  Usvojen Statut grada Valjeva

  Glasovima vladajuće većine usvojen je novi Statut grada Valjeva, a odbornici opozicione DS, koja pripada Savezu za Srbiju, nisu učestvovali u radu parlamenta, dok je troje odbornika opozicije bilo protiv predloga novog Statuta.

 • javna rasprava o Nacrtu statuta Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Uskoro novi najviši akt Grada

  "Statut po meri skupštinske većine" za tajni rad i prekomerno trošenje para?

  Sudeći prema predlogu novog Statuta grada, vladajuća koalicija će nastaviti u maniru tajnosti rada i prekomernog trošenja novca iz tekuće budžetske rezerve. Novinari će biti na Skupštini ako budu brzi i ako ne bude gužva u sali!?

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Danas zaseda lokalni parlament

  Sednica Skupštine sa 52 tačke, bez odbornika DS

  Pred odbornicima Skupštine grada danas će se naći 52 tačke dnevnog reda, među kojima su programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova. Prema ranijoj najavi sednici neće prisustvivati odbornici opozicione Demokratske stranke.

 • Aerozagađenje (foto: Đorđe Đoković)
  Za ekologiju skoro 70 miliona dinara

  Fond za zaštitu životne sredine "teži" nego lane

  U ovogodišnjem Programu korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine Grada Valjeva opredeljeno je skoro 70 miliona dinara za finansiranje sedam projekata i aktivnosti.

 • Radoica Rstić (foto: Đorđe Đoković)
  Biseri i packe na sednici Skupštine grada

  "Nikoga vi ne predstavljate, osim samog sebe!"

  Današnja sednica Skupštine grada, na kojoj su pretežno bile važne ekološke teme deponija Kalenić, gradska deponija, aerozagađenje, bilo je i nekoliko bisera i prekorevanja odbornika otkuda njemu pravo da nešto traži od Skupštine!?

 • Materijal za Skupštinu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Sednica Skupštine grada

  Subvencije Toplani, zgrada na Desankinom vencu Modernoj galeriji...

  Na prvoj ovogodišnjoj sednici Skupštine grada na dnevnom redu biće Program poslovanja Toplane, subvencije tom javnom preduzeću, zatim tri informacije, jedna o aerozagađenju i Odluka da se Modernoj galeriji da na korišćenje zdanje na Desankinom vencu.

 • Grb Grada (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština grada

  Imenovana Komisija za godišnje nagrade Grada

  Nakon što je Komisiji za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva istekao dvogodišnji mandat, Skupština grada je imenovala novu Komisiju od 11 članova na mandat od dve godine, među kojima je osam članova prethodne komisije.

 • Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
  Smene na čelu Centra za kulturu i CZNTK Abrašević

  "Perfektne refernece" kratkog trajanja

  Voljom vladajuće većine promenjeni su čelni ljudi Centra za kulturu i CZNTK Abrašević. I ove smene su bile bez valjanog razloga i bez objašnjenja. "Kao da su važni razlozi. Nije nam prvi put da nam se servira neko rešenje bez objašnjenja", rekao je za Kolubarske.rs odbornik vladajuće koalicije.

 • Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Nije ovo druga galaksija, ovo je Srbija

  Gvozdenović i Milutinović sa 3600 dinara iz svog džepa pomogli ženi

  "Da li mislite da je lako otkupiti zemljište i izvršiti eksproprijaciju? Pa ja, gospodin Milutinović i Mire Ivanović smo imali komične scene", rekao je za skupštinskom govornicom gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i prepričao tu "komičnu scenu".