Registracija Prijava preko FB

Tema: Skupština

 • Bašte u Karađorđevoj ulici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Skupštinska odluka

  Grad uvodi red za postavljanje bašti, kioska, montažnih objekata

  Skupština grada je usvojila Odluku o manjim montažnim objektima privremenog karaktera kojom se, kako je obrazloženo, "uvodi red u ovu oblast". Nema više bašti na parking "nišama", na trotoarima da ometaju kretanje pešaka...

 • Narodni muzej Valjevo (ilistracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Prošla godina završena sa minusom

  Muzej gubitaš, "uspeh direktorke kupovina vozila"

  Valjevski muzej je prošlu godinu završio sa gubitkom od skoro 1,7 miliona dinara. Član Gradskog veća Dejan Bogojević tvrdi da to "nije deficit". On je pohvalio direktorku jer je uspela nešto što njen prethodnik nije, kupila je automobil.

 • Odbornik Ljubomir Radović (foto: Đorđe Đoković)
  Maske su pale

  Skupština Valjeva sa 41:2 podržava vređanje, klevetanje, progon...

  Odbornici Skuštine grada nisu podržali predlog odbornika Ljubomira Radovića da gradonačelnik raskine ugovor sa medijskom kućom koja kreira uvredljive i klevetničke tekstova, kao i skaradne fotomontaže finansirane novcem građana Valjeva.

 • Reklamna olovka za odbornike (foto: Đorđe Đoković)
  Za šest meseci potrošeno 2,2 miliona dinara

  I Skupština grada i Gradska uprava imaju svoju "jaku" reprezentaciju

  Skupština grada je za šest meseci prošle godine potrošila preko 1,2 miliona dinara za reprezentaciju. Organizovane su zakuske za "uspešan završetak", ali i za još bolji "početak godine". Skoro pola miliona dinara na novogodišnje poklone potrošila je Gradska uprava.

 • Valjevo i okolina iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
  Komisija predložila, Skupština usvojila

  Preko 290 ulica dobilo nazive

  Odlukom Skupštine grada 294 ulice u Valjevu, Jasenici, Popučkama, Bujačiću, Klincima, Petnici, Sedlarima i na Divčibarama su dobile nazive. Mnoge su dobile imena po znamenitim Valjevcima, glumcima, sportistima... Veliki broj je i opisnih imena

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Skupštine grada

  Usvojen Statut grada Valjeva

  Glasovima vladajuće većine usvojen je novi Statut grada Valjeva, a odbornici opozicione DS, koja pripada Savezu za Srbiju, nisu učestvovali u radu parlamenta, dok je troje odbornika opozicije bilo protiv predloga novog Statuta.

 • javna rasprava o Nacrtu statuta Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Uskoro novi najviši akt Grada

  "Statut po meri skupštinske većine" za tajni rad i prekomerno trošenje para?

  Sudeći prema predlogu novog Statuta grada, vladajuća koalicija će nastaviti u maniru tajnosti rada i prekomernog trošenja novca iz tekuće budžetske rezerve. Novinari će biti na Skupštini ako budu brzi i ako ne bude gužva u sali!?

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Danas zaseda lokalni parlament

  Sednica Skupštine sa 52 tačke, bez odbornika DS

  Pred odbornicima Skupštine grada danas će se naći 52 tačke dnevnog reda, među kojima su programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova. Prema ranijoj najavi sednici neće prisustvivati odbornici opozicione Demokratske stranke.

 • Aerozagađenje (foto: Đorđe Đoković)
  Za ekologiju skoro 70 miliona dinara

  Fond za zaštitu životne sredine "teži" nego lane

  U ovogodišnjem Programu korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine Grada Valjeva opredeljeno je skoro 70 miliona dinara za finansiranje sedam projekata i aktivnosti.

 • Radoica Rstić (foto: Đorđe Đoković)
  Biseri i packe na sednici Skupštine grada

  "Nikoga vi ne predstavljate, osim samog sebe!"

  Današnja sednica Skupštine grada, na kojoj su pretežno bile važne ekološke teme deponija Kalenić, gradska deponija, aerozagađenje, bilo je i nekoliko bisera i prekorevanja odbornika otkuda njemu pravo da nešto traži od Skupštine!?