Registracija Prijava preko FB

Tema: Skupština

 • Sala Skupštine grada (foto: DjordjeDjokovic)
  Sednica Skupštine grada nije održana

  Na kraju kao i na početku - samovoljno i ne poštujući zakone

  Valjevska vlast završava svoj četvorogodišnji mandat onako kako je i počela: samovoljno, bahato, ne poštujući zakone. Uprkos zakonskoj obavezi sednica Skupštine grada nije održana najkasnike u roku od 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

 • Mihailo Milutinović i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Sednica Skupštine grada

  "Šta reći, a da nije dijagnoza?"

  Skupština grada usvojila je rebalans budžeta i odluku o kreditnom zaduživanju za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića. Gradonačelnik ponovo vređao odbornike opozicije i pokušao zamenom teza da predstavi u javnosti da su odbornici opozicije protiv rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića.

 • Budžet 2020. (foto: Đorđe Đoković)
  Sednica Skupštine grada sa 52 tačke

  Pred odbornicima bolji od najboljeg budžet grada

  Na današnjoj sednici Skupštine grada biće prvi "predizborni" rebalans "najboljeg budžeta". Već na početku godine biće dopunjen i to kreditom za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića. Gradska kasa jeste sve punija i punija, ali želja i obećnja.

 • Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
  O činjenicama bez činjenica

  Alhemičar

  Mihailo Milutinović ne pravi razliku između kreditnog rejtinga i budžeta. On je na sednici Skupštine grada, umesto o budžetu za 2020. godinu, komentarisao stručne tekstove dr Ilića u Kolubarskim.rs zasnovane na činjenicama i egzaktnim podacima.

 • Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Gradonačelnik o budžetu Valjeva za 2020.

  Gvozdenović: „Informacije uvek možete kreirati onako kako vama odgovaraju“

  "Ovo je vreme informacija, a ne vreme znanja. Čini mi se da informacije uvek možete kreirati onako kako vama odgovaraju, a onaj koji ih koristi i prihvata zna zašto to radi", rekao je Slobodan Gvozdenović na sednici Skupštine grada na kojoj je usvojen budžet zasledeću godinu.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Odbornici usvojili budžet za 2020.

  U gradskoj kasi sledeće godine biće tri i po milijarde

  Odbornici Skupštine grada su usvojili Odluku o budžetu za 2020. godinu, po kojoj će sledeće godine u gradskoj kasi biti tri i po milijarde dinara. "Budžet je razvojni i podsticajni, kaže vlast, opozicija odgovara niti je razvojni, niti podsticajni...".

 • Skupština Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Danas Skupština grada

  Prvo Izborni štab naprednjaka, pa onda budžet Valjeva

  Koliko gradska vlast dobro radi, koliko poštuje zakone i rokove, najbolje se vidi po tome što je predlog Olduke o budžetu Valjeva za 2020. došao na red pretposlednjeg dana 2019. godine, a rok je bio 20.decembar.

 • Park prekoputa Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
  Odbornici usvojili zaključak

  Gradska biblioteka u parku prekoputa Centra za kulturu

  Nova biblioteka biće izgrađena na lokaciji prekoputa Centra za kulturu gde se trenutno nalazi park, odlučili su odbornici vladajuće većine. Odbornica opozicije apeluje da se ne uništava jedini park u gradu. "Licemerna je vaša priča da drveće ima značajnu ulogu za smanjenje aerozagađenja“.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština grada o aerozagađenju

  Sledeće godine subvencije, kažnjavanje zagađivača...

  Skupština usvojila Izveštaj za smanjenje aerozagađenja, predložene mere. Opozicija smatra da je to samo spisak šta treba uraditi, a realizacija je minimalna. Predsednik Skupštine najavio represivne mere prema zagađivačima.

 • Smog u Vlajevu (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Skupštine grada o aerozagađenju

  Gvozdenović: Krivci su gust saobraćaj, stare kotlarnice i nove zgrade

  O aerozagađenju, velikom problemu u Valjevu, danas je za Skupštinskom govornicom govorio i gradonačelnik Slobodan Gvozdenović. Krivci su "gust" saobraćaj, stare kotlarnice i nove zgrade. Za rešenje problema potrebno je vreme i novac, poručio je.