Tema: Skupština

 • Gradska uprava (foto: Đorđe Đoković)
  Ćutanje je zlato

  Na koje usluge je potrošeno blizu 400 milona dinara?

  Zašto Gradska uprava krije na koje usluge po ugovoru i specijalizovane usluge je u 2021. godini potrošeno blizu 400 milona dinara? Nepoštovanje i nepoznavanje zakona, predumišljaj?

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  "Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje

  (Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

  Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev opozicije da gradonačelnik podnese izveštaj...

 • Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
  Odbornici dizači ruku!

  Skoro polovina odbornika u Skupštini Valjeva za godinu dana nije progovorila ni reč!

  Valjevski parlament broji 51 odbornika, a za godinu dana 25 predstavnika građana nikada nije izašlo za skupštinsku govornicu. Najaktivniji su bili Đorđe Pavlović (SPS), Dragan popović (JS) i Željko Trifunović (LF), a iz vladajuće koalicije Nebojša Tadić.

 • Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
  Odbornici usvojili

  Izmenjen Poslovnik Skupštine zbog elektronskog sistema i usklađivanja sa zakonom

  Odbornici su usvojili izmene i dopune Poslovnika Skupštine Valjeva. Među brojnim izmenama su i one koje se odnose na korišćenje sistema za elektronsko glasanje i elektronsku dostavu materijala.

 • Teodora Jovanović (foto: Đorđe Đoković)
  Imenovala Skupština grada

  Teodora Jovanović v.d. direktora Centra za socijalni rad

  Odbornici Skupštine grada su usvojili Rešenje o imenovanju Teodore Jovanović, diplomirani defektolog, za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad "Kolubara". Dosadašnjoj direktorki je istekao četvorogodišnji mandat.

 • Lazar Gojković (foto: Kolubarske.rs)
  U kasi Valjeva preko 4,6 milijardi

  Gradonačelnik: Budžet je razvojni i socijalni

  Odbornici Skupštine grada usvojili su Odluku o budžetu Valjeva za 2023. godinu. Budžet Valjeva iznosi 4.680.233.000 dinara. Gradonačelnik je rekao da je budžet pre svega razvojni i socijalni. Najavio je nekoliko investicija.

 • Jasna Mićić (foto: skrinšot)
  Konstatovaće Skupština grada

  Glavni urbanista Jasna Mićić podnela "neopozivu ostavku"

  Glavni urbanista Valjeva Jasna Mićić podnela je ostavku koju će Skupština grada konstatovati na današnjoj sednici. Mićić je u "neopozivoj ostavci" kao razlog navela to što "prelzi na novo radno mesto".

 • Elektronski sistem u Skupštini Valjeva (foto: Kolubarske.rs)
  Javna nabavka okončana pre pet meseci

  Elektronski sistem u Skupštini Valjeva još uvek nije u funkciji

  Sistem za elektronsko vođenje sednica Skupštine grada i elektronsko glasanje, koji je koštao oko 10,4 miliona dinara a za koji je javna nabavka okončana pre pet meseci, još uvek nije u funkciji. U Gradskoj upravi kažu da će biti do kraja godine.

 • Lokacija deponije u Kaleniću (foto: Miroslav Jeremić)
  Na sednici Skupštine grada o izveštaju "Eko – Tamnave"

  Sledeće godine počinje gradnja deponije Kalenić, nije rečeno kada će biti i završena

  Izgradnja Regionalne deponije Kalenić počeće sledeće godine, izjavio je Zoran Petrović na sednici Skupštine grada u ponedeljak. Već viđen naslov i već ranije izrečeno obećanje. "Na proleće 2022. godine počeće izgradnja deponije Kalenić”, rekao je Petrović pre dve gopdine.

 • Akumulacija Srubo-Rovni (foto: Đorđe Đoković)
  Da li ispunjava uslove

  Ivan Beljić imenovan za v.d. direktora Stubo-Rovni "Kolubara"

  Vršilac dužnosti direktora JP "Kolubara" je Ivan Beljić. Kvalifikovalo ga je to što je radio u kabinetu bivšeg gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića i bio član NO Poleta. Dosadašnjem direktoru mandat istekao 19. oktobra, preduzeće bilo bez prvog čoveka 12 dana, na to upozorio Nadzorni odbor. Zašto je konkurs za direktora raspisan tek 29.09, namera, nemar, neznanje?