Tema: Skupština

 • Elektronski sistem ne radi (foto: Kolubarske.rs)
  Plaćen preko 10,4 miliona dinara

  Elektronski sistem u Skupštini Valjeva funkcionisao samo na dve sednice

  Sistem za elektronsko glasanje i elektronsku dostavu materijala Skupštine grada, koji je koštao oko 10,4 miliona dinara sa PDV-om, funkcionisao je samo na dve sednice, dok je na trećoj održanoj 9. maja, radio samo četrdesetak minuta.

 • Đorđe Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon odluke da nastupa kao samostalni odbornik SPS

  Pavlović: Pojedinci nisu vlasnicu SPS-a pa da raspolažu voljom bilo kog člana kako im se prohte

  Đorđe Pavlović odlučio da u Skupštini grada nastupa kao samostalni odbornik SPS. "Pojedinci koji su odlučili o mojoj smeni sa mesta šefa odborničke grupe nisu moji ni tutori, ni mentori, nisu ni moji poslodavci, a ponajmanje su vlasnicu SPS-a pa da rade i raspolažu voljom bilo kog člana socijalista kako im se prohte", rekao je za Kolubarske.rs Pavlović i dodao:

 • Skupština Valjeva (foto: Kolubarske.rs)
  Na sednici Skupštine grada

  Odborniku Lokalnog fronta oduzeta reč dok je govorio o nasilju u Srbiji koje treba zaustaviti

  Šef naprednjaka u Skupštini govorio o "legitimitetu" odbornika Lokalnog fronta i o "neuspešnom protestu protiv nasilja". A kad je odbornik Lokalnog fronta replicirajući pokušao da govori o nasilju u Srbiji oduzeta mu je reč!

 • Marija Đurić (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština grada

  Marija Đurić v.d. direktora Moderne galerije, Jovanović otišao u penziju

  Odbornici Skupštine grada su za vršioca dužnosti direktora Moderne galerije imenovali Mariju Đurić, master istoričara umetnosti. Dosadašnji direktor Vojislav Jovanović je otišao u penziju.

 • Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  "Vratimo se na početak – Parlament kao osnova vladavine prava"

  Građani plaćaju milione za sudske sporove koje Grad gubi

  U prošloj godini je aproprijacijom za druge namene prebačeno blizu 130 miliona dinara, ili preko milion evra, od tog iznosa više od polovine završilo je u tekućoj budžetskoj rezervi. Plaćani i troškovi za izgubljene sudske sporove.

 • Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
  "Vratimo se na početak – Parlament kao osnova vladavine prava"

  Odbornici pitaju, vlast ne odgovara

  Valjevski odbornici ne dobijaju "blagovremeno" i konkretne odgovore na pitanja. Retko dobiju odgovor na sednici Skpštine, uz obećanje da će dobiti pisanim putem, ali i to izostaje, te su "primorani da odgovore traže pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja".

 • Đorđe Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
  Na inicijativu SPS odbornika ili naprednjaka?

  Smenjen Đorđe Pavlović šef odborničke grupe SPS-JS

  Đorđe Pavlović smenjen je sa mesta šefa odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada. Novi šef je dr Zoran Živković, a njegov zamenik dr Dušan Mirković. Đorđe Pavlović je smenjen na zahtev naprednjaka, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 • Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
  Skupština usvojila dokument

  Plan razvoja Valjeva do 2033.

  Odbornici Skupštine grada usvojili su Odluku o pristupanju izradi Plana razvoja grada Valjeva za period od 2023. do 2033. godine. O nacrtu Plana biće sprovedena javna rasprava. izradu Plana je 12 meseci od dana stupanja na snagu Odluke.

 • Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
  “Vratimo se na početak – Parlament kao osnova vladavine prava”

  Odbornici u Skupštini grada Valjeva nemaju isti tretman

  Valjevska Skupština nije mesto gde se sučeljavaju mišljenja, gde se uvažavaju kritike i predlozi opozicije, nego je mesto gde neprikosnoveno vlada predsednica Skupštine grada Snežana Rakić i SNS većina.

 • Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
  Saopštenje Lokalnog fronta

  Skupštinski skandal u režiji predsednice Snežane Rakić

  Saopštenjem za javnost oglasio se Lokalni front Valjevo, a u vezi događaja sa sednice Skupštine grada. Predsednica Skupštine prof. dr Snežana Rakić je u prenosu, uoči samog početka sednice, rekla: "... i mogli smo da ga opičimo po nekom drugom osnovu".