Tema: Skupština

 • Skupština grada
  Na sednici Skupštine grada

  "Primer kako se jedan rutinski i jednostavan posao pretvori u lakrdiju"

  "Ovo je jedan fantastičan primer toga kako izgleda kada neuke i nedorasle ljude postavite da rade ozbiljan i odgovoran posao", rekao je šef odborničke grupe SPS-JS Đorđe Pavlović na sednici Skupštine grada prilikom potvrđivanja mandata odborniku Dušanu Novokmetu umesto Katarine Milićević, šef odborničke grupe SPS-JS Đorđe Pavlović

 • Jasna Mićić (foto: skrinšot)
  Uz izmene plana za Divčibare

  Na Skupštini o stanu, plati i učinku glavne urbanistkinje Valjeva

  Skupštinska rasprava o izmenama i dopunama Plana za Divčibare svela se na to šta je i kako radila glavna urbanistkinja Valjeva Jasna Mićić od novembra 2020. godine kada je imenovana na tu funkciju. Među pitanjima koja su ostala bez odgovora bilo je i ono u vezi stana.

 • Skupština grada (foto: leparecvaljeva.rs)
  Odlukom Skupštine grada

  Stipendije i za učenike i studente uspešne sportiste

  Dopunom Odluke o stipendiranju uspešnih učenika i studenata, koju je usvojila Skupština grada, stipendije će ubuduće dobijati učenici i studenti koji su ostvarili zapažene rezultate u kolektivnom sportu.

 • Skupština grada
  U kasi blizu 4,49 milijardi dinara

  Skupština usvojila drugi rebalans budžeta Valjeva

  Skupština grada usvojila je drugi rebalans budžeta Valjeva za 2022. godinu kojim su javna sredstva u odnosu na prvi rebalans uvećana za 2,7 posto, i iznose blizu 4,49 milijardi dinara.

 • Skupština grada
  Odbornicima se nije svidelo pitanje

  Skupštna Valjeva htela da ugasi jednu FB stranicu, ali je zbog manjka nadležnosti samo "osuđena"

  Odbornici Skupštine Valjeva su zbog objave koja "vređa dostojanstvo Skupštine" na jednoj FB stranici tražili da se "ukine i ugasi", ali shavtivši da oni to ne mogu da učine, odlučili su da osude pisanje na toj FB stranici.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Mišljenje revizora sa rezervom

  "Uočene nedostatke" nadležni nikako da "otklone" već pet godina

  Nakon što je pregledao finansijski izveštaj Valjeva za 2021. nezavisni revizor je izrazio mišljenje sa rezervom. Već pet godina ukazuje na to da nije popisana i aktivirana imovina Direkcije koja je ugašena pre šest godina.

 • Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
  Za nabavku osnovnih sredstava

  "Vidrak" se kreditno zadužuje za 31 milion dinara

  Javno komunalno preduzeće "Vidrak" će se kreditno zadužiti za nabavku osnovnih sredstava putem lizinga za 31 milion dinara. Biće kupljena fekalijska cisterna i auto smećar. "Navedena oprema je stara preko 30 godina i postoji mogućnost da sledeći put neće proći tehnički pregled...

 • Komunalna milicija (foto: Đorđe Đoković)
  Nove mere

  Komunalna milicija ubuduće će meriti buku iz ugostiteljskih objekata

  Buku iz ugostiteljskih objekata, po službenoj dužnosti i po prijavi građana, ubuduće će meriti komunalna milicija koja će imati aparate za merenje buke. Do sada je to radila licencirana agencija sa nekoliko dana "kašnjenja".

 • Nekategorisani put (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština prihvatila

  Grad osniva javno preduzeće koje će upravljati putevima

  Grad je doneo odluku o osnivanju novog javnog preduzeća koje će obavljati delatnost upravljanja javnim i nekategorisanim putevima, a koje bi trebalo da počne sa radom krajem ove, eventualno početkom sledeće godine.

 • Objekat na Trgu Živojina Mišića (foto: Kolubarske.rs)
  Skupština usvojila Odluku

  Grad traži od države objekat na Trgu Živojina Mišića

  Grad će tražiti od Države da svoj većinski udeo na objektu od 140 metara kvadratnih na Trgu vojvode Mišića prenese na grad Valjevo. Treba "hladne glave" odrediti namenu, predlozi su da tu bude izložbeni prostor, Turistička organizacija, klub mladih...