Tema: Skupština

 • Dragomir Vitorović (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština grada

  Odbornik Vitorović isključen sa sednice zbog vređanja žena

  "Mališi Pajkoviću ako treba žena, pored njegove, može je čak kupiti! Pun Beograd toga, a ima ih i u Valjevu", rekao je za Skupštinskom govornicom Dragomor Vitorović, koji je zbog vređanja žena udaljen sa današnjeg skupštinskog zasedanja.

 • Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
  Nakon saznjanja da je podignuta optužnica

  Socijalisti traže hitnu sednicu Skupštine i oduzimanje nagrade Mališi Pajkoviću

  Nakon saznanja da je podignuta optužnica protiv Mališe Pajkovića, dobitnika nagrade grada Valjeva, odbornička grupa SPS-JS traži hitnu sednicu Skupštine grada, kao i da se dobitniku oduzme najznačajnija nagrada Valjeva.

 • Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
  Za članarinu iz budžeta preko pola miliona dinara

  Valjevo pomaže čačansko udruženje ili porodice sa troje dece?

  Valjevo je postalo član Udruženja "Pokret za decu tri plus" iz Čačka preko koga će biti obezbeđeni popusti za robe i usluge porodicama sa troje i više dece. Za članiarinu iz budžeta biće izdvojeno preko pola miliona dinara.

 • Nevidljiva deca (foto: Iz dokumentacije projekta Nevidljiva deca)
  Na sednici Skupštine grada

  Katarina Milićević hvali projekat Nevidljiva deca, a o krivičnom postupku ćuti

  Direktorka Centra za socijalni rad Katarina Milićević nije odgovorila na pitanje odbornika Željka Trifunovića da li se vode krivični postupci protiv nekoliko angažovanih u projektu "Nevidljiva deca". Priliku da odgovori na to pitanje nije iskoristio Radoica Rstić, šef odborničke grupe SNS.

 • Deca (foto: Đorđe Đoković)
  Gradonačelnik na sednici Skupštine rekao

  Prioritet gradske vlasti su vrtići

  Prioritet gradske vlasti je rekonstrukcija Šeste škole u vrtić i izgradnja novog objekta za najmlađe čime će biti rešen višegodišnji problem nedovoljnog broja mesta u valjevskim obdaništima, najavio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

 • Skupština grada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Ispoštovan zakonski rok

  Skupština Valjeva imenovala članove Gradske izborne komisije

  Za predsednika Gradske izborne komisije (GIK) imenovan je diplomirani pravnik Milutin Marković, koji je i do sada bio na toj funkciji, a za njegovog zamenika imenovan je diplomirani pravnik Mladen Simović, koji je takođe i do sada bio na toj funkciji.

 • Đorđe Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
  Nova taktika SNS

  Odbornik Đorđe Pavlović udaljen sa sednice Skupštine grada

  Đorđe Pavlović, šef opozicione odborničke grupe SPS, udaljen je sa sednice Skupštine grada zbog toga što je "u više navrata vređao moralni integritet učesnika sednice". Salu je napustilo i deset odbornika SPS. Šta je uvredljivo rekao Pavlović?

 • Lazar Gojković (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština usvojila Odluku o bužetu

  Gojković: Valjevo sledeće godine neće izgledati isto

  Skupština grada usvojila budžet Valjeva za 2022. godinu u iznosu od oko četiri milijarde dinara. "Valjevo već sledeće godine neće izgledati isto. Ovo je najveći budžet do sada, moj cilj je da dostignemo gradove u okruženju koji imaju milijardu i po veće budžete", poručio je gradonačelnik Gojković.

 • Buduća privredna zona u Popučkama (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština grada usvojila

  I "Hansgrohe" dobija na poklon zemljište u privrednoj zoni

  Grad Valjevo pokloniće Republici Srbiji zemljište u Privrednoj zoni, a država će potom to zemljište površine 13,07 hektara pokloniti Privrednom društvu sa ograničenom odgovornošću "Hansgrohe group" d.o.o Beograd.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Za vladajuće sve, za opoziciju Poslovnik

  Skupština ili "protočni bojler"

  Veći deo jučerašnje sednice Skupštine grada ptotekao je u raspravi predsednice dr Snežane Rakić i opozicionog odbornika Lokalnog fronta Željka Trifunovića. Za odbornike vladajuće većine sve, Poslovnik za opozicionog odbornika.