Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo Odluku

  Veći porez na imovinu u 2022. godini

  Porez na imovinu u sledećoj godini biće veći za stanove u prve tri zone, za kuće u prvoj i drugoj zoni ostaje isti kao lane, dok će za poslovni prostor biti povećan za objekte u prvoj i drugoj zoni.

 • Hala Partizan (foto: Đorđe Đoković)
  Odlučilo Gradsko veće

  "Partizan" postaje "Dom sporta General Svetomir Đukić"

  Dom društva za fizičku kulturu i rekreaciju "Partizan" u Ulici Pijačni kej, ubuduće će se zvati "Dom sporta General Svetomir Đukić", odlučilo je Gradsko veće. Grad Valjevo prenosi UFK "Valis" pravo korišćenja tog sportskog objekta.

 • Dušan Ružičić (foto: Đorđe Đoković)
  Saopšteno na sednici Skupštine grada

  Doktor Dušan Ružičić podneo ostavku u Gradskom veću

  Doktor Dušan Ružičić podneo je ostavku na mesto člana Gradskog veća, obavestila je odbornike predsednica Skupštine grada. Za sada nije poznato zbog čega je doneo odluku da napusti Gradsko veće.

 • Nebojša Petronić (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće

  Nebojša Petronić novi načelnik Gradske uprave Valjevo

  Novi načelnik Gradske uprave grada Valjeva biće dosadašnji v.d. načelnika Nebojša Petronić (1974.), diplomirani pravnik iz Vladimiraca. Rešenje o postavljenju načelnika Gradske uprave na period od pet godina biće doneto na današnjoj sednici Gradskog veća.

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće usvojilo Odluku

  Opet pare za strance, za početak 1,74 miliona evra

  Građani Valjeva će za nemačkog investitora platiti 1,74 miliona evra 15,47 hektara zemljišta u budućoj privrednoj zoni. Javnost do danas nije upoznata sa detaljima memoranduma koji su potpisali Nemac, Srbija i Valjevo.

 • Sednica Gradskog veća (foto: Kolubarske.rs)
  Nakon devet meseci

  Gradsko veće usvojilo drugi rebalans budžeta Valjeva

  Gradsko veće prihvatilo je drugi rebalans budžeta Valjeva za 2021. godinu kojim su javna sredstva u odnosu na prvi rebalans uvećana za 4,29 posto, ili za 152,8 miliona dinara, i iznose 3,796 milijardi dinara.

 • Radnik (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Ove godine iz gradskog budžeta

  Za zapošljavanje deset miliona manje nego 2018. i 2019. godine

  Grad Valjveo će u ovoj godini izdvojiti 15 miliona dinara za tri programa zapošljavanja, što je u odnosu na lane više za pet miliona, dok je u odnosu na 2018. i 2019. godinu manje za deset miliona dinara. Biće finansirano 60 nezaposlenih lica.

 • Budžet (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Za prvih šest meseci

  Iz tekuće budžetske rezerve potrošeno je 68,5 miliona dinara

  Iz tekuće budžetske rezerve za prvih šest meseci ove godine potrošeno je blizu 68,5 miliona dinara, dok je prema Odluci o budžetu za 2021. godinu planirano pet miliona dinara za tekuću budžetsku rezervu. Preko 7,7 miliona potrošeno je na novčane kazne i rešenja o izvršenju.

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće usvojilo izveštaj o izvršenju budžeta

  Prihod grada za prvih šest meseci preko 52 posto od plana

  Budžet grada Valjeva za prvih šest meseci ove godine realizovan je sa 37,2 posto, dok su prihodi ostvareni sa 52,6 posto u odnosu na plan. "Ovo je izuzetno dobra realizacija prihoda za prvih šest meseci, što je najbolja realizacija u poslednjih 20 godina", rekao je Željko Tabašević.

 • Skupštinska sala (foto: Đorđe Đoković)
  U maju i junu

  Tajne i telefonske sednice Gradskog veća

  U maju i junu su održane četiri tajne sednice Gradskog veća, od toga čak tri telefonske. O čemu su se izjašnjavali članovi Gradskg veća javnost nije upoznata. Na pitanje zašto nisu obavestili javnost, gradonačelnik kaže: "Eto nismo".