Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Gradsko veće (foto: DjordjeDjokovic)
  Gradsko veće prihvatilo

  Izveštaj revizora, koji je za diskusiju, prošao bez diskusije

  Gradsko veće je prihvatilo Izveštaj o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja u kome piše da se od ukupnog iznosa od 974 miliona dinara milijarda odnosi na nefinansijsku imovinu u pripremi preuzetu od Gradske direkcije.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Prepolovili naknade

  Odbornici će umesto 10.000 primati 5.000 dinara po sednici

  Gradsko veće je usvojilo predlog da odbornicima i šefovima odborničkih grupa budu značajno smanjene naknade. Obornici će umesto 10.000 primati 5.000, identičnu cifru i šefovi odborničkih grupa umesto 12.000 dinara.

 • Zemljište u Popučkama - buduća privredna zona (foto: DjordjeDjokovic)
  U Valjevo dolazi nemačka kompanija “Bizerba"

  Najveći poklon građana Valjeva u savremenoj istoriji grada

  U Valjevo dolazi nemačka kompanija “Bizerba”. Od države dobija na poklon parcele, vredne preko milion evra, koje će pre toga državi da pokloni grad Valjevo. Jedna nemačka kompanija za proizvodnju sanitarija tek treba da odlući da li će doći u Valjevo.

 • Otpadne vode (foto: DjordjeDjokovic)
  Gradsko veće usvojilo Programu korišćenja sredstava fonda

  U Eko Fondu za oko 25 miliona dinara više novca nego lane

  Ovogodišnji Budžetski fond za zaštitu životne sredine Valjeva iznosi 63.952.000 dinara, što je za skoro 25 miliona dinara više nego prošle godine. Najviše novca 33 miliona dinara biće utrošeno za "upravljanje otpadnim vodama".

 • Nebojša Petronić (foto: Kolubarske.rs)
  Rešenjem Gradskog veća

  Nebojša Petronić na čelu Gradske uprave još tri meseca

  Vršiocu dužnosti načelnika Gradske uprave Nebojši Petroniću produžen je status za još tri meseca. Gradonačelnik nije odgovorio zbog čega do sada nije raspisan konkurs. Nezvanično saznajemo...

 • Gradsko veće (foto: DjordjeDjokovic)
  Gradsko veće usvojilo Odluku

  Toliki posao zbog osam hiljada dinara?!

  Da li je ekonomski neracionalna odluka, koju je Valjevu nametnula Vlada Srbije, da prihvati udeo od 8.237 dinara, što čini 0,0174 posto osnovnog kapitala Privrednog društva "Full Protect" d.o.o. Beograd? Šta će Valjevo imati od vlasničkog udela?

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće postavilo

  Pravnik iz Šapca v. d. načelnika Valjevske uprave

  Vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave biće Nebojša Petronić pravnik iz Šapca, koji je, navodno, od svih kandidata jedini prihvatio to mesto. Bio je načelnik Uprave u Vladimircima i pomoćnik predsednika opštine Bogatić.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Kraj godine donosi promene

  Nakon ostavke načelnice Gradske uprave, funkciju napustila njena zamenica

  Zamenica načelnice Gradske uprave iznenada je odlučila da ode u penziju i to samo sedam dana nakon što je ostvaku podnela načelnica. Gradsko veće je prihvatilo odlazak u penziju zamenice, a ostvaku načelnice još uvek nije.

 • Hol Gradske kuće (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće

  O budžetu, poskupljenjima, o radu javnih preduzeća…bez rasprave za 46 minuta

  Članovi Gradskog veća usvojili su, bez rasprave, predlog Olduke o budžetu Valjeva za 2021, odluku o povećanju komunalne i boravišne takse, doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta… Sednica, sa 25 tačaka, trajala 46 minuta.

 • (foto: DjordjeDjokovic)
  Na dnevnom redu 25 tačaka

  Gradsko veće o budžetu "teškom" oko tri milijarde dinara

  Članovi Gradskog veća će, na današnjoj sednici, razmatrati 25 tačaka, a najznačajnija među njima je Odluka o budžetu za 2021. godinu. Predloženo je da u gradskoj kasi sledeće godine bude 3.067.267.943 dinara.