Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Gradsko veće (foto: www.valjevo.rs)
  Pola sata za 39 tačaka

  Članovi Gradskog veća kao da nisu zainteresovani za budžet grada

  Članovi Gradskog veća usvojili su predlog Odluke o budžetu Valjeva za 2020. godinu bez diskusije na sednici koja je trajala samo 35 minuta, a na kojoj je, pored budžeta, razmatrano još 38 tačaka dnevnog reda.

 • Skupština grada - usvajanje budžeta (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gradskom veću dostavljen nacrt Odluke o budžetu za 2020.

  Ponovo ambiciozan budžet "težak" oko 3,5 milijarde

  Sudeći prema nacrtu Odluke o budžetu Valjeva za 2020. godinu, koji je dostavljen Gradskom veću, lokalna vlast ponovo je pripremila ambiciozan, ali nerealan budžet. Mediji nisu bili obavešteni o večernjoj sednici Veća na kojoj se našao nacrt budžeta.

 • Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće usvojilo Odluku

  Dodatna ulaganja u uređenje "Ski centar Divčibare"

  Gradsko veće usvojilo je Odluku o uređenju "Ski centar Divčibare". S obzirom na to da objekti na ski stazi Crni vrh ne odgovaraju potrebama ni skijališta, ni gostiju, a posebno sanitarnim, bezbednosnim i građevinskim propisima, biće izgrađena upravna zgrada skijališta sa pratećim uslužno-ugostiteljskim sadržajima.

 • Porodilište (foto: Đorđe Đoković)
  Iz gradske kase

  Za bebe rođene 1. i 14. januara po 50.000 dinara

  Roditelji beba koje će na svet doći 1. i 14. januara sledeće godine primiće 50.000 umesto dosadašnjih 20.000 dinara. Izmenu Odluke o većem obimu prava porodice sa decom i o finansijskoj podršci za podsticanje rađanja dece usvojilo je Gradsko veće.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Za prvih devet meseci

  Budžet Valjeva ispod plana

  Budžet Valjeva je za prvih dvet meseci realizovan 61 posto, što je ispod plana. Izostali su prihodi od prodaje nekretnina ostvareno je tek 2,14 posto. Potrošeno je više novca za usluge po ugovoru i specijalizovane usluge nego za kapitalne investicije.

 • Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
  Izuzetno i hitno

  "Telefonske" ili "elektronske" sednice Gradskog veća

  Ni Gradsko veće Valjeva nije imuno na "telefonske", odnosno "elektronske" sednice. Bez valjanog razloga, nisu bile izuzetne niti hitne, u julu su održane dve "telefonske" sednice. S obzirom na to da se samo iščitava dnevni red i glasa, bez diskusije, svaka može biti "telefonska", kaže sagovornik Kolubarskih.rs.

 • Dom Vojske (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće odlučilo

  Ništa od biblioteke. Dom Vojske ponovo na prodaju!

  Gradsko veće je odustalo od odluke koju je predložilo, a Skupština grada usvojila, pre godinu i po dana da u zdanje Doma Vojske smesti biblioteku. Nova odluka glasi: Grad nema para za rekonstrukciju, najcelishodnije je prodati objekat. Da li poznatom kupcu, za sada bez odgovora.

 • Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
  Odluka o upravljanju javnim parkiralištima

  Vozači će moći da utiču na kvalitet usluge parkiranja

  Sudeći prema Odluci o upravljanju javnim parkiralištima, vozači će moći da utiču na kvalitet usluge, kao i da Vidraku dostave primedbe i predloge, ali i pitanja na koja odgovor treba da dobiju u roku od osam dana.

 • Odluka - drugi rebalans (foto: www.valjevo.rs)
  Revidirana struktura prihoda i primanja

  Gradsko veće usvojilo drugi rebalans budžeta Valjeva

  Gradsko veće usvojilo je drugi rebalans budžeta grada Valjeva za 2019. godinu i drugu izmenu Plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada za ovu godinu. Kako se navodi u izveštaju "menja se struktura prihoda i primanja".

 • Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon letnje pauze sednica Gradskog veća

  Ili je greška u brojanju ili smo neinformisani?

  Sednica Gradskog veća, sa 17 tačaka dnevnog reda, biće održana danas. Sudeći prema izveštaju na sajtu Grada, prethodna 87. sednica je održana sredinom jula. Međutim, u obaveštenju za današnju piše da je na redu 90. sednica Gradskog veća.