Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
  Izuzetno i hitno

  "Telefonske" ili "elektronske" sednice Gradskog veća

  Ni Gradsko veće Valjeva nije imuno na "telefonske", odnosno "elektronske" sednice. Bez valjanog razloga, nisu bile izuzetne niti hitne, u julu su održane dve "telefonske" sednice. S obzirom na to da se samo iščitava dnevni red i glasa, bez diskusije, svaka može biti "telefonska", kaže sagovornik Kolubarskih.rs.

 • Dom Vojske (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće odlučilo

  Ništa od biblioteke. Dom Vojske ponovo na prodaju!

  Gradsko veće je odustalo od odluke koju je predložilo, a Skupština grada usvojila, pre godinu i po dana da u zdanje Doma Vojske smesti biblioteku. Nova odluka glasi: Grad nema para za rekonstrukciju, najcelishodnije je prodati objekat. Da li poznatom kupcu, za sada bez odgovora.

 • Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
  Odluka o upravljanju javnim parkiralištima

  Vozači će moći da utiču na kvalitet usluge parkiranja

  Sudeći prema Odluci o upravljanju javnim parkiralištima, vozači će moći da utiču na kvalitet usluge, kao i da Vidraku dostave primedbe i predloge, ali i pitanja na koja odgovor treba da dobiju u roku od osam dana.

 • Odluka - drugi rebalans (foto: www.valjevo.rs)
  Revidirana struktura prihoda i primanja

  Gradsko veće usvojilo drugi rebalans budžeta Valjeva

  Gradsko veće usvojilo je drugi rebalans budžeta grada Valjeva za 2019. godinu i drugu izmenu Plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada za ovu godinu. Kako se navodi u izveštaju "menja se struktura prihoda i primanja".

 • Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon letnje pauze sednica Gradskog veća

  Ili je greška u brojanju ili smo neinformisani?

  Sednica Gradskog veća, sa 17 tačaka dnevnog reda, biće održana danas. Sudeći prema izveštaju na sajtu Grada, prethodna 87. sednica je održana sredinom jula. Međutim, u obaveštenju za današnju piše da je na redu 90. sednica Gradskog veća.

 • Damjan Cvetković (foto: Đorđe Đoković)
  Četvrta ostavka u izvršnoj vlasti

  Damjan Cvetković podneo ostavku u Gradskom veću

  Ostavku na mesto člana Gradskog veća iz ličnih razloga podneo je diplomirani matematičar računarstva i informatike Damjan Cvetković. To je četvrta ostavka sa kvote SPS-a, koji će sledeće nedelje odlučivati o Cvetkovićevom nasledniku.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  U kancelariji za vreme radnog vremena

  Verbalni okršaj dvojice članova Gradskog veća

  Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, pre dva dana, u kancelariji u radno vreme, verbalno su se sukobili, uz galamu i vređanje, članovi Gradskog veća Miroljub Ivanović i Dejan Bogojević. Verbalni okršaj nije prerastao u fizički zahvaljujući intervenciji radnika obezbeđenja.

 • Pogled na smog u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo izveštaj Saveta za zdravlje

  Znamo aerozagađivače, znamo ko treba da sarađuje, jedino ne znamo rešenje!

  Problem aerozagađenja u gradu bio je tema poslednje, od tri, sednice Saveta za zdravlje Valjeva koje su održane prošle godine. Savet zna razloge veoma zagađenog vazduha i ko sa kim treba da sarđuje, ali ne zna rešenje.

 • Kafanski stolovi (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Za šest meseci potrošeno 3,8 miliona za hranu, piće i poklone

  Ručkovi za "potencijalne investitore", za prijatelje i za sebe

  Sudeći prema računima za "poslovne ručkove", u Valjevu su često boravili "potencijalni investitori". Najčešće nepoznati, ali ih je bilo iz Kine, Koreje, Japana... Poslovno se ručalo sa saradnicima i u večernjim satima.

 • Saobraćajka u Karađorđevoj (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Na teritoriji Valjeva

  Prošle godine dogodilo se 417 saobraćajnih nezgoda

  Prošle godine na teritoriji Valjeva dogodilo se 417 saobraćajnih nezgoda, navodi se u Izveštaju o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima Valjeva, koji je usvojilo Gradsko veće.