Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće postavilo

  Pravnik iz Šapca v. d. načelnika Valjevske uprave

  Vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave biće Nebojša Petronić pravnik iz Šapca, koji je, navodno, od svih kandidata jedini prihvatio to mesto. Bio je načelnik Uprave u Vladimircima i pomoćnik predsednika opštine Bogatić.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Kraj godine donosi promene

  Nakon ostavke načelnice Gradske uprave, funkciju napustila njena zamenica

  Zamenica načelnice Gradske uprave iznenada je odlučila da ode u penziju i to samo sedam dana nakon što je ostvaku podnela načelnica. Gradsko veće je prihvatilo odlazak u penziju zamenice, a ostvaku načelnice još uvek nije.

 • Hol Gradske kuće (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće

  O budžetu, poskupljenjima, o radu javnih preduzeća…bez rasprave za 46 minuta

  Članovi Gradskog veća usvojili su, bez rasprave, predlog Olduke o budžetu Valjeva za 2021, odluku o povećanju komunalne i boravišne takse, doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta… Sednica, sa 25 tačaka, trajala 46 minuta.

 • (foto: DjordjeDjokovic)
  Na dnevnom redu 25 tačaka

  Gradsko veće o budžetu "teškom" oko tri milijarde dinara

  Članovi Gradskog veća će, na današnjoj sednici, razmatrati 25 tačaka, a najznačajnija među njima je Odluka o budžetu za 2021. godinu. Predloženo je da u gradskoj kasi sledeće godine bude 3.067.267.943 dinara.

 • Gradska kuća (foto: Kolubarske.rs)
  Sa zakašnjenjem

  Gradsko veće na telefonskoj sednici donelo Uputstvo o pripremi Kadrovskog plana

  Gradsko veće je na telefonskoj sednici donelo Uputstvo o pripremi i sadržini kadrovskog plana Gradske uprave Valjeva, Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina, Službi budžetske inspekcije grada Valjeva i Službi interne revizije grada Valjeva.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Nacrt Odluke o budžetu Valjeva za 2021.

  Realan budžet, "težak" oko 2,9 milijardi dinara

  U nacrtu Odluke o budžetu Valjeva za 2021. godinu ukupni planirani prihodi iznose 2.947.000.000 dinara, što je značajno manje od prihoda prethodnih godina. I sledeće godine ulaganja u privrednu zonu i rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića.

 • Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
  Konačnu reč daće odbornici

  Gradsko veće prihvatilo da Jasna Mićić bude glavni urbanista Valjeva

  Gradsko veće donelo je rešenje o imenovanju Jasne Mićić za glavnog urbanistu Valjeva. Na sednici Gradskog veća, kojoj je prisustvovalo šest od 11 članova, nije rečeno zbog čega je upravo sada odlučeno da se imenuje glavni urbanista Valjeva, niti zbog čega je izbor pao upravo na Jasnu Mićić,

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon ostavke Miroljuba Milovanovića

  Ove nedelje o novom članu Gradskog veća

  U toku ove nedelje biće poznato ime kandidata za mesto u Gradskom veću nakon što je Miroljub Milovanović podneo ostavku na tu funkciju. SPAS, kome je pripalo jedno mesto u Gradskom veću, još nije odlučio ko će biti kandidat, "Ko bude najzainteresovaniji mesto će biti njegovo", kaže poverenik Nebojša Tadić.

 • Urgentni centar Opšte bolnice (foto: Đorđe Đoković)
  Incident u Urgentnom centru

  Funkcija treba da bude obaveza, a ne privilegija

  Člana Gradskog veća Vladimira Blagojevića, nakon što je izazvao verbalni incident u Urgentnom centru, policija samo upozorila, a njegov sestrić, koji nije funkcioner, dobio prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira.

 • Apoteka Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće usvojilo zaključke i rešenje

  Grad traži rešenje da sačuva Apoteku, dragoceno iskustvo Novog Sada

  Grad Valjevo će do 31. decembra sledeće godine izmiriti dug Apoteke "Valjevo" od 107,2 miliona dinara. Radna grupa za analizu modela za rešavanje statusa Apoteke, "pojačana" sa pomoćnikom gradonačelnika Novog Sada.