Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Radnik (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  U ovoj godini iz gradskog budžeta

  Za zapošljavanje umesto 25 biće izdvojeno 10 miliona dinara

  Članovi Gradskog veća usvojili su predlog odluke da umesto 25 miliona dinara, koliko je u budžetu opredeljeno za zapošljavanje u ovoj godini, bude izdvojeno deset miliona dinara.

 • Jelena Kalat (foto: Kolubarske.rs)
  Može da bude vršilac dužnosti, ali ne i direktor

  Jelena Kalat ocenjena dvojkom ili "delimično zadovoljava"

  Konkurs za direktora JKP "Vidrak" je završen pre tri meseca. Jedini kandidat aktuelna v.d. direktor Jelena Kalat nije izabrana jer je njena stručnost ocenjena dvojkom. Gradsko veće je "nestručnog kandidata ostavilo na mestu v.d. do nove vlasti".

 • Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
  Poštujući preporuku nadležnih državnih organa

  Otkazana svečana akademija i koncert povodom Dana grada

  Poštući preporuku o zabrani okupljanja, grdska vlast je otkazala svečanu akademiju i koncert grupe Kerber povodom Dana Valjeva. Na sednici Gradskog veća, koja je trajala dvadeset minuta, nije bilo reči o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji vezanoj za korona virus.

 • Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće prihvatilo program poslovanja parkirališta

  Prihod od naplate parkiranja 61,2 miliona dinara

  Od naplate parkiranja planiran je prihod od 61,2 miliona dinara. U ovoj godini u gradu će biti još 150 novih parking mesta u palvoj zoni, a služba Parkinga planira da ukloni 70 nepropisno parkiranih vozila po nalogu nadležnih organa.

 • Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo odluku o zaduživanju Grada

  Kredit za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića

  Gradsko veće usvojilo Odluku o kreditnom zaduživanju Valjeva za 150 miliona dinara za Ulicu Vuka Karadžića, čiju rekonstrukciju vlast obećava tri godine. "Najbolji budžet u Srbiji" prazan ili ga treba dopuniti pred izbore?

 • Kolubarski kej (foto: Đorđe Đoković)
  Budžetski fond usvojilo Gradsko veće

  U Fondu za zaštitu životne sredine skoro duplo manje novca nego lane

  Budžetski fond za zaštitu životne sredine iznosi oko 39,3 miliona dinara. Program usvojilo Gradsko veće koje je sa 33 tačke trajalo samo 45 minuta. Direktori po izglasavanju njihove tačke nepuštali sednicu "kako bi se gužva u sali malo raščistila".

 • Sala Gradskog veća (foto: Kolubarske.rs)
  Danas na dnevnom redu 32 tačke

  Prvi put od početka godine sastaju se članovi Gradskog veća

  Današnja sednica Gradskog veća je prva u ovoj godini, a da nije telefonska, otuda i preobimni dnevni red sa čak 32 tačke. Sudeći prema vestima na sajtu Grada, gde se objavljuju aktivnosti lokalne vlasti, od početka godine se pretežno slavilo i igrali turniri.

 • Gradsko veće (foto: www.valjevo.rs)
  Pola sata za 39 tačaka

  Članovi Gradskog veća kao da nisu zainteresovani za budžet grada

  Članovi Gradskog veća usvojili su predlog Odluke o budžetu Valjeva za 2020. godinu bez diskusije na sednici koja je trajala samo 35 minuta, a na kojoj je, pored budžeta, razmatrano još 38 tačaka dnevnog reda.

 • Skupština grada - usvajanje budžeta (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gradskom veću dostavljen nacrt Odluke o budžetu za 2020.

  Ponovo ambiciozan budžet "težak" oko 3,5 milijarde

  Sudeći prema nacrtu Odluke o budžetu Valjeva za 2020. godinu, koji je dostavljen Gradskom veću, lokalna vlast ponovo je pripremila ambiciozan, ali nerealan budžet. Mediji nisu bili obavešteni o večernjoj sednici Veća na kojoj se našao nacrt budžeta.

 • Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće usvojilo Odluku

  Dodatna ulaganja u uređenje "Ski centar Divčibare"

  Gradsko veće usvojilo je Odluku o uređenju "Ski centar Divčibare". S obzirom na to da objekti na ski stazi Crni vrh ne odgovaraju potrebama ni skijališta, ni gostiju, a posebno sanitarnim, bezbednosnim i građevinskim propisima, biće izgrađena upravna zgrada skijališta sa pratećim uslužno-ugostiteljskim sadržajima.