Tema: Gradsko veće

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Prihvatilo Gradsko veće

  Drugi rebalans budžeta Valjeva, kasa punija za blizu 288,5 miliona dinara

  Nakon šest meseci Gradsko veće je prihvatilo i drugi rebalans budžeta grada Valjeva za 2023. godinu kojim su javna sredstva u odnosu na prvi rebalans uvećana za oko 288,5 miliona dinara, i iznose blizu 5,19 milijardi dinara.

 • Apoteka (foto: Đorđe Đoković)
  Propao plan gradske vlasti

  Nema zainteresovanih koncesionara za valjevsku Apotekarsku ustanovu

  Grad Valjevo je pokušao da reši problem državne apoteke preko koncesije za obavljanje apotekarske delatnosti, međutim na javni poziv niko se nije javio. Valjevo već duže vreme nema dežurnu apoteku, a čelnici grada su ranije najavili da će preko koncesije za obavljanje apotekarske delatnosti i taj problem biti rešen.

 • Akumulacija Stubo Rovni (foto: Đorđe Đoković)
  Izveštaji o poslovanju u 2022.

  Pozitivni Stubo-Rovni, Vodovod i Vidrak, gubitaši Toplana i Polet

  Prema izveštajima o poslovanju pet javnih preduzeća, ukupna dobit koju su u prošloj godini ostvarilI Stubo-Rovni Kolubara, Vidrak i Vodovod iznosila je 13,5 miliona dinara, dok je 50, 5 miliona ukupan gubitak Toplane i Poleta.

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Sednica

  Gradsko veće o programu poslovanja javnih preduzeća, pijacama, taksi prevozu...

  Članovi Gradskog veća prihvatili izveštaje o poslovanju javnih preduzeća, Odluku o upravljanju pijacama, Odluku o načinu saradnje komunalne milicije i Odeljenja za inspekcijske poslove, Program organizovanja taksi prevoza...

 • Dimnjaci (foto: Đorđe Đoković)
  Raspisan javni poziv

  Subvencije za kupovinu kotlova na biomasu

  Gradsko veće je raspisalo javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu kotlova na biomasu za porodične kuće, a glavni cilj je smanjenja aerozagađenja. Javni poziv traje do 23. marta.

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Zbog ulaganja u Privrednu zonu

  Prvi rebalans budžeta već na početku godine

  Prvim rebalansom budžeta Valjeva za 2023. godinu gradska kasa biće "teža" za 326,6 miliona dinara. Novac je neophodan za ulaganje u Privrednu zonu. Korekcija gradske kase rađena je i u februaru 2020. bila je to izborna godina.

 • Privredna zona (foto: Kolubarske.rs)
  Valjevo se zadužuje za 155 miliona dinara

  Investitori strani, a finansijeri domaći

  Da bi nemačkim investitorima obezbedili infrastrukturu grad Valjevo će se kreditno zadužiti 155 miliona dinara. Pre dve godine tim investitorima je poklonjeno preko 24 hektara zemlje koju su platili građani Valjeva. U opremanje Privredne zone do sada uloženo preko 700 miliona dinara.

 • Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
  U zdanju na Desankinom vencu

  Gradska kuća za posebne prilike

  Zdanje na Desankinom vencu biće adaptirano i rekonstruisano u Gradsku kuću, odlučili su odbornici Skupštine grada. Osim za potrebe organa Grada, prostor bi se koristio za protokolarne prijeme, sastanke na najvišem nivou, gradske svečanosti, različite kulturne, obrazovne, naučne...

 • Radijator (foto: Kolubarske.rs)
  Drugo poskupljenje za pet meseci

  Gradsko veće dalo "zeleno svetlo" za poskupljenje grejanja

  Gradsko veće je dalo saglasnost za poskupljenje grejanja u Valjevu zbog povećanja cene energenata. To je drugo poskupljenje za pet meseci. Grejanje će biti skuplje za 26,5 posto za korisnike koji grejanje plaćaju paušalno, odnosni za 37 posto za one koji grejanje plaćaju po potrošnji.

 • Gradsko veće (foto: www.leparecvaljeva.rs)
  Gradsko veće usvojilo

  Budžet Valjeva za 2023. preko 4,6 milijardi dinara

  Gradsko veće utvrdilo je predlog Odluke o budžetu Valjeva za 2023. godinu u iznosu od 4.680.233.000 dinara. U gradskoj kasi biće 40 miliona dinara više u odnosu na Nacrt odluke o budžetu za 2023. godinu. "Budžet je razvojni, ali istovremeno i socijalni", rekao je gradonačelnik.