Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  U kancelariji za vreme radnog vremena

  Verbalni okršaj dvojice članova Gradskog veća

  Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, pre dva dana, u kancelariji u radno vreme, verbalno su se sukobili, uz galamu i vređanje, članovi Gradskog veća Miroljub Ivanović i Dejan Bogojević. Verbalni okršaj nije prerastao u fizički zahvaljujući intervenciji radnika obezbeđenja.

 • Pogled na smog u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo izveštaj Saveta za zdravlje

  Znamo aerozagađivače, znamo ko treba da sarađuje, jedino ne znamo rešenje!

  Problem aerozagađenja u gradu bio je tema poslednje, od tri, sednice Saveta za zdravlje Valjeva koje su održane prošle godine. Savet zna razloge veoma zagađenog vazduha i ko sa kim treba da sarđuje, ali ne zna rešenje.

 • Kafanski stolovi (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Za šest meseci potrošeno 3,8 miliona za hranu, piće i poklone

  Ručkovi za "potencijalne investitore", za prijatelje i za sebe

  Sudeći prema računima za "poslovne ručkove", u Valjevu su često boravili "potencijalni investitori". Najčešće nepoznati, ali ih je bilo iz Kine, Koreje, Japana... Poslovno se ručalo sa saradnicima i u večernjim satima.

 • Saobraćajka u Karađorđevoj (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Na teritoriji Valjeva

  Prošle godine dogodilo se 417 saobraćajnih nezgoda

  Prošle godine na teritoriji Valjeva dogodilo se 417 saobraćajnih nezgoda, navodi se u Izveštaju o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima Valjeva, koji je usvojilo Gradsko veće.

 • Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
  Odlučilo Gradsko veće

  Grejanje u Valjevu još danas i sutra

  Gradska toplana još danas i sutra grejaće korisnike na daljinskom sistemu grejanja, odlučilo je Gradsko veće. Stanovi će se biti topli u jutarnjim satima od 6 do 10 časova i uveče od 18 do 22 časa. Na istoj sednici Gradskog veća usvojeni su izveštaji o radu i poslovanju za 2018. godinu

 • Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Odlučilo Gradsko veće

  Zbog gripa produžen raspust do 25. februara

  Početak drugog polugodišta u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Valjeva zbog gripa odlaže se za 25. februar, odlučilo je Gradsko veće. Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" preporučuje se da održi roditeljski sastanak uz prisustvo pedijatra Doma zdravlja, i upozna ih sa novonastalom situacijom, u vezi zabeleženog porasta obolele dece predškolskog uzra

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  U sledećoj godini

  Neznatno povećanje poreza na imovinu

  Sledeće godine biće neznatno povećan porez na imovinu u prvoj i drugoj zoni. Predlog Odluke o prosečnoj ceni kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2019. godinu utvrdilo je Gradsko veće.

 • Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo prvi rebalans budžeta

  U gradskoj kasi, za sada, manje 191 milion dinara u odnosu na plan

  Gradsko veće je usvojilo prvi r ebalans ovogodišnjeg budžeta Grada, po kome su planirana sredstva smanjena za 191 milion dinara. Prvim rebalansom je potvrđeno da je 8gradska vlast nerealno planirala prihode, naročito one od prodaje imovine Grada.

 • Gradsko veće (foto: www.valjevo.rs)
  Realizacija budžeta za šest meseci ispod 50 posto

  Vlast je trošila više na sebe nego na građane!

  Budžet Valjeva za prvih šest meseci realizovan je samo 31,7 posto, dok je gradonačelnik potrošio 77,7 posto planiranih sredstava. Izostale su investicije i prodaja imovine grada, a Republika je uplatila tek 33,3 posto planiranih transfernih sredstava.

 • Nova industrijska zona (foto: Kolubarske.rs)
  234 miliona dinara za zemljište nove industrijske zone

  "Očekujući investitora" Grad kupuje još zemlje u Popučkama

  Grad je prošle godine kupio 20 hektara zemlje Vidoja Vujića u Popučkama za industrijsku zonu znajući da parcele nisu celina. Sada se ispostavilo da za potrebe nekog investitora parcele moraju biti celina, pa Grad kupuje još 4 hektara koja su u privatnom vlasništvu.