Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Otpadne vode (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo Programu korišćenja sredstava fonda

  U Eko Fondu za oko 25 miliona dinara više novca nego lane

  Ovogodišnji Budžetski fond za zaštitu životne sredine Valjeva iznosi 63.952.000 dinara, što je za skoro 25 miliona dinara više nego prošle godine. Najviše novca 33 miliona dinara biće utrošeno za "upravljanje otpadnim vodama".

 • Nebojša Petronić (foto: Kolubarske.rs)
  Rešenjem Gradskog veća

  Nebojša Petronić na čelu Gradske uprave još tri meseca

  Vršiocu dužnosti načelnika Gradske uprave Nebojši Petroniću produžen je status za još tri meseca. Gradonačelnik nije odgovorio zbog čega do sada nije raspisan konkurs. Nezvanično saznajemo...

 • Gradsko veće (foto: DjordjeDjokovic)
  Gradsko veće usvojilo Odluku

  Toliki posao zbog osam hiljada dinara?!

  Da li je ekonomski neracionalna odluka, koju je Valjevu nametnula Vlada Srbije, da prihvati udeo od 8.237 dinara, što čini 0,0174 posto osnovnog kapitala Privrednog društva "Full Protect" d.o.o. Beograd? Šta će Valjevo imati od vlasničkog udela?

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće postavilo

  Pravnik iz Šapca v. d. načelnika Valjevske uprave

  Vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave biće Nebojša Petronić pravnik iz Šapca, koji je, navodno, od svih kandidata jedini prihvatio to mesto. Bio je načelnik Uprave u Vladimircima i pomoćnik predsednika opštine Bogatić.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Kraj godine donosi promene

  Nakon ostavke načelnice Gradske uprave, funkciju napustila njena zamenica

  Zamenica načelnice Gradske uprave iznenada je odlučila da ode u penziju i to samo sedam dana nakon što je ostvaku podnela načelnica. Gradsko veće je prihvatilo odlazak u penziju zamenice, a ostvaku načelnice još uvek nije.

 • Hol Gradske kuće (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće

  O budžetu, poskupljenjima, o radu javnih preduzeća…bez rasprave za 46 minuta

  Članovi Gradskog veća usvojili su, bez rasprave, predlog Olduke o budžetu Valjeva za 2021, odluku o povećanju komunalne i boravišne takse, doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta… Sednica, sa 25 tačaka, trajala 46 minuta.

 • (foto: DjordjeDjokovic)
  Na dnevnom redu 25 tačaka

  Gradsko veće o budžetu "teškom" oko tri milijarde dinara

  Članovi Gradskog veća će, na današnjoj sednici, razmatrati 25 tačaka, a najznačajnija među njima je Odluka o budžetu za 2021. godinu. Predloženo je da u gradskoj kasi sledeće godine bude 3.067.267.943 dinara.

 • Gradska kuća (foto: Kolubarske.rs)
  Sa zakašnjenjem

  Gradsko veće na telefonskoj sednici donelo Uputstvo o pripremi Kadrovskog plana

  Gradsko veće je na telefonskoj sednici donelo Uputstvo o pripremi i sadržini kadrovskog plana Gradske uprave Valjeva, Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina, Službi budžetske inspekcije grada Valjeva i Službi interne revizije grada Valjeva.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Nacrt Odluke o budžetu Valjeva za 2021.

  Realan budžet, "težak" oko 2,9 milijardi dinara

  U nacrtu Odluke o budžetu Valjeva za 2021. godinu ukupni planirani prihodi iznose 2.947.000.000 dinara, što je značajno manje od prihoda prethodnih godina. I sledeće godine ulaganja u privrednu zonu i rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića.

 • Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
  Konačnu reč daće odbornici

  Gradsko veće prihvatilo da Jasna Mićić bude glavni urbanista Valjeva

  Gradsko veće donelo je rešenje o imenovanju Jasne Mićić za glavnog urbanistu Valjeva. Na sednici Gradskog veća, kojoj je prisustvovalo šest od 11 članova, nije rečeno zbog čega je upravo sada odlučeno da se imenuje glavni urbanista Valjeva, niti zbog čega je izbor pao upravo na Jasnu Mićić,