Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Sednica Gradskog veća (foto: Kolubarske.rs)
  Nakon devet meseci

  Gradsko veće usvojilo drugi rebalans budžeta Valjeva

  Gradsko veće prihvatilo je drugi rebalans budžeta Valjeva za 2021. godinu kojim su javna sredstva u odnosu na prvi rebalans uvećana za 4,29 posto, ili za 152,8 miliona dinara, i iznose 3,796 milijardi dinara.

 • Radnik (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Ove godine iz gradskog budžeta

  Za zapošljavanje deset miliona manje nego 2018. i 2019. godine

  Grad Valjveo će u ovoj godini izdvojiti 15 miliona dinara za tri programa zapošljavanja, što je u odnosu na lane više za pet miliona, dok je u odnosu na 2018. i 2019. godinu manje za deset miliona dinara. Biće finansirano 60 nezaposlenih lica.

 • Budžet (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Za prvih šest meseci

  Iz tekuće budžetske rezerve potrošeno je 68,5 miliona dinara

  Iz tekuće budžetske rezerve za prvih šest meseci ove godine potrošeno je blizu 68,5 miliona dinara, dok je prema Odluci o budžetu za 2021. godinu planirano pet miliona dinara za tekuću budžetsku rezervu. Preko 7,7 miliona potrošeno je na novčane kazne i rešenja o izvršenju.

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće usvojilo izveštaj o izvršenju budžeta

  Prihod grada za prvih šest meseci preko 52 posto od plana

  Budžet grada Valjeva za prvih šest meseci ove godine realizovan je sa 37,2 posto, dok su prihodi ostvareni sa 52,6 posto u odnosu na plan. "Ovo je izuzetno dobra realizacija prihoda za prvih šest meseci, što je najbolja realizacija u poslednjih 20 godina", rekao je Željko Tabašević.

 • Skupštinska sala (foto: Đorđe Đoković)
  U maju i junu

  Tajne i telefonske sednice Gradskog veća

  U maju i junu su održane četiri tajne sednice Gradskog veća, od toga čak tri telefonske. O čemu su se izjašnjavali članovi Gradskg veća javnost nije upoznata. Na pitanje zašto nisu obavestili javnost, gradonačelnik kaže: "Eto nismo".

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće

  Usvojen Pravilnik o sufinansiranju mera energetske sanacije

  Gradsko veće je usvojilo Pravilnik o sufinansiranju mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova. Članovi Gradskog veća prihvatili su rešenje o obrazovanju Komisije za realizaciju mera energetske sanacije

 • Gradsko veće (foto: DjordjeDjokovic)
  Gradsko veće prihvatilo

  Izveštaj revizora, koji je za diskusiju, prošao bez diskusije

  Gradsko veće je prihvatilo Izveštaj o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja u kome piše da se od ukupnog iznosa od 974 miliona dinara milijarda odnosi na nefinansijsku imovinu u pripremi preuzetu od Gradske direkcije.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Prepolovili naknade

  Odbornici će umesto 10.000 primati 5.000 dinara po sednici

  Gradsko veće je usvojilo predlog da odbornicima i šefovima odborničkih grupa budu značajno smanjene naknade. Obornici će umesto 10.000 primati 5.000, identičnu cifru i šefovi odborničkih grupa umesto 12.000 dinara.

 • Zemljište u Popučkama - buduća privredna zona (foto: DjordjeDjokovic)
  U Valjevo dolazi nemačka kompanija “Bizerba"

  Najveći poklon građana Valjeva u savremenoj istoriji grada

  U Valjevo dolazi nemačka kompanija “Bizerba”. Od države dobija na poklon parcele, vredne preko milion evra, koje će pre toga državi da pokloni grad Valjevo. Jedna nemačka kompanija za proizvodnju sanitarija tek treba da odlući da li će doći u Valjevo.

 • Otpadne vode (foto: DjordjeDjokovic)
  Gradsko veće usvojilo Programu korišćenja sredstava fonda

  U Eko Fondu za oko 25 miliona dinara više novca nego lane

  Ovogodišnji Budžetski fond za zaštitu životne sredine Valjeva iznosi 63.952.000 dinara, što je za skoro 25 miliona dinara više nego prošle godine. Najviše novca 33 miliona dinara biće utrošeno za "upravljanje otpadnim vodama".