Tema: Gradsko veće

 • Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
  U zdanju na Desankinom vencu

  Gradska kuća za posebne prilike

  Zdanje na Desankinom vencu biće adaptirano i rekonstruisano u Gradsku kuću, odlučili su odbornici Skupštine grada. Osim za potrebe organa Grada, prostor bi se koristio za protokolarne prijeme, sastanke na najvišem nivou, gradske svečanosti, različite kulturne, obrazovne, naučne...

 • Radijator (foto: Kolubarske.rs)
  Drugo poskupljenje za pet meseci

  Gradsko veće dalo "zeleno svetlo" za poskupljenje grejanja

  Gradsko veće je dalo saglasnost za poskupljenje grejanja u Valjevu zbog povećanja cene energenata. To je drugo poskupljenje za pet meseci. Grejanje će biti skuplje za 26,5 posto za korisnike koji grejanje plaćaju paušalno, odnosni za 37 posto za one koji grejanje plaćaju po potrošnji.

 • Gradsko veće (foto: www.leparecvaljeva.rs)
  Gradsko veće usvojilo

  Budžet Valjeva za 2023. preko 4,6 milijardi dinara

  Gradsko veće utvrdilo je predlog Odluke o budžetu Valjeva za 2023. godinu u iznosu od 4.680.233.000 dinara. U gradskoj kasi biće 40 miliona dinara više u odnosu na Nacrt odluke o budžetu za 2023. godinu. "Budžet je razvojni, ali istovremeno i socijalni", rekao je gradonačelnik.

 • Odluka o budžetu za 2023.
  Program javne rasprave o nacrtu odluke o budžetu

  Predlog: budžet Valjeva za 2023. biće "težak" preko 4,64 milijardi dinara

  U postupku pripreme nacrta Odluke o budžetu Valjeva za 2023. godinu, Gradsko veće sprovodi javnu raspravu o nacrtu odluke o budžetu od 4. do 18. novembra, navodi se u Programu javne rasprave koji je donelo Gradsko veće. Prezentacija i rasprava o predloženom nacrtu održaće se 10. novembra.

 • Balon u Petnici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće

  Balon hale sportske namene na tri lokacije u gradu

  Gradsko veće je usvojilo Program postavljanja balon hala sportske namene. Ovim Programom određuje se postavljanje balon hala na tri lokacije - u parku Pećina, u Novom naselju i u Naselju "Oslobodioci Valjeva".

 • Selo (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće

  Prva izmena Programa za poljoprivredu

  Gradsko veće je prihvatilo predlog prve izmene Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Valjevo za 2022. godinu. Za ovaj program je opredeljeno 85 miliona, umesto 75 miliona dinara.

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće prihvatilo

  Budžetski fond za zaštitu životne sredine pretrpeo i drugu izmenu

  Gradsko veće prihvatilo je drugu izmenu Programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Valjeva u 2022. godini. Druga izmena ovog Programa usledila je nakon zahteva JKP Toplana i JKP Vidrak, za promenu sredstava,

 • Toplana (foto: Đorđe Đoković)
  Usvojilo Gradsko veće, treba da prođe Skupštinu

  Toplana će ponovo odobravati popust od pet posto za redovne platiše

  Gradska toplana će ponovo odobravati popust od pet posto za redovno platiše, koji je bio ukinut od 1. jula ove godine. Odluku Nadzornog odbora usvojilo je Gradsko veće, a konačnu reč daće Skupština grada. Primenjivaće se od prvog narednog meseca nakon dobijanja saglasnosti osnivača.

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Usvojilo Gradsko veće

  Drugi rebalans budžeta Valjeva, kasa punija za 115,6 miliona dinara

  Kasa grada Valjeva nakon drugog rebalansa, koji su usvojili članovi Gradskog veća, biće punija za 115,6 miliona dinara, tako da će ukupno biti 4,49 milijardi dinara. Usvojena je i druga izmena Plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada Valjeva.

 • Toplana (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće

  Skuplje grejanje

  Gradsko veće prihvatilo je zahtev JKP Toplana za povećanje cene grejanja za stambeni i poslovni prostor. Kupci su razvrstani u dve tarifne grupe, umesto dosadašnjih pet, Cene grejanja nisu menjane od 2013. godine.