Tema: Gradsko veće

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Usvojilo Gradsko veće

  Drugi rebalans budžeta Valjeva, kasa punija za 115,6 miliona dinara

  Kasa grada Valjeva nakon drugog rebalansa, koji su usvojili članovi Gradskog veća, biće punija za 115,6 miliona dinara, tako da će ukupno biti 4,49 milijardi dinara. Usvojena je i druga izmena Plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada Valjeva.

 • Toplana (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće

  Skuplje grejanje

  Gradsko veće prihvatilo je zahtev JKP Toplana za povećanje cene grejanja za stambeni i poslovni prostor. Kupci su razvrstani u dve tarifne grupe, umesto dosadašnjih pet, Cene grejanja nisu menjane od 2013. godine.

 • Lokalcija planirana za spomenik (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće prihvatilo odluku

  Ponovo aktuelna ideja o spomeniku Miloradu Miškoviću u rodnom Valjevu

  Nakon sedam godina ponovo je aktuelna ideja da Milorad Mišković, jedan od najvećih baletskih igrača 20. veka, dobije spomenik u rodnom gradu. Spomenik će biti postavljen na postamentu u centru fontane, koja će biti izgrađena na platou na ulazu u naselje Oslobodioci Valjeva,

 • Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće

  Skuplja voda, na računu vodovoda biće i usluga prečišćavanja otpadnih voda

  Gradsko veće prihvatilo je zahtev JKP Vodovod za povećanje cene snabdevanja vodom za piće. Usvojen je zahtev da se ubuduće plaća i usluga prečišćavanja otpadnih voda što će sve korisnike u Valjevu koštati 26,21 dinar za kubni metar.

 • Gradsko veće (foto: www.valjevo.rs)
  Gradsko veće

  Branka Rosić zamenik načelnika Gradske uprave, Biljana Pavlović direktor Poleta

  Na sednici Graskog veća na dnevnom redu bilo imenovanje Biljane Pavlović, doktor poljoprivrednih nauka, za direktora JKP "Polet" i postavljenje Branke Rosić, diplomirani pravnik, za zamenika načelnika Gradske uprave.

 • Parking u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće prihvatilo zahtev

  Skuplje usluge JKP Vidrak

  Gradsko veće prihvatilo je zahtev JKP Vidrak za povećanje cena komunalnih usluga tog komunalnog preduzeća. Nove cene, više za 20 posto, važiće za odnošenje smeća, sahranjivanje, parkiranje i uklanjanje vozila. Odluku o poskupljenju treba da usvoje odbornici Skupštine grada.

 • Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće usvojilo Odluku

  Povećane naknade za uređivanje građevinskog zemljišta na Divčibarama

  Gradsko veće je usvojilo odluku o povećanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta na Divčibarama. "Donošenju ove odluke pristupilo na inicijativu gradonačelnika, sa obrazloženjem da je naknada koja se obračunava kod doprinosa i čija se visina utvrđuje rešenjem o izdavanju građevinske dozvole predstavlja veoma značajan prihod svake lokalne samouprave".

 • Ksenija Badem (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština grada imenovala

  Ksenija Badem na čelu JKP Vidrak naredne četiri godine

  Kesnija Badem, diplomirani inženjer pejzažne arhitekture i hortikulture, biće na čelu JKP "Vidrak" naredne četiri godine. Ona je bila v.d. direktora od 1.10. 2020. godine, a na konkursu za izbor direktora jedini kandidat.

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Na današnjoj sednici

  Gradsko veće nije prihvatilo četiri amandmana odbornika Tadića

  Gradsko veće na današnjoj sednici nije prihvatilo četiri amandmana koje je Skupština grada Valjeva dostavila Gradskom veću, a koje je odbornik Nebojša Tadić (SNS) podneo na predlog Odluke o budžetu grada Valjeva za 2022. godinu.

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće usvojilo

  Budžet Valjeva za 2022. godinu preko četiri milijarde dinara

  Gradsko veće usvojilo je predlog Odluke o budžetu grada Valjeva za 2022. godinu u iznosu od oko četiri milijarde dinara. U gradskoj kasi biće 70 miliona dinara više u odnosu na Nacrt odluke o budžetu grada Valjeva za 2022.