Tema: Gradsko veće

 • Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće usvojilo Odluku

  Povećane naknade za uređivanje građevinskog zemljišta na Divčibarama

  Gradsko veće je usvojilo odluku o povećanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta na Divčibarama. "Donošenju ove odluke pristupilo na inicijativu gradonačelnika, sa obrazloženjem da je naknada koja se obračunava kod doprinosa i čija se visina utvrđuje rešenjem o izdavanju građevinske dozvole predstavlja veoma značajan prihod svake lokalne samouprave".

 • Ksenija Badem (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština grada imenovala

  Ksenija Badem na čelu JKP Vidrak naredne četiri godine

  Kesnija Badem, diplomirani inženjer pejzažne arhitekture i hortikulture, biće na čelu JKP "Vidrak" naredne četiri godine. Ona je bila v.d. direktora od 1.10. 2020. godine, a na konkursu za izbor direktora jedini kandidat.

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Na današnjoj sednici

  Gradsko veće nije prihvatilo četiri amandmana odbornika Tadića

  Gradsko veće na današnjoj sednici nije prihvatilo četiri amandmana koje je Skupština grada Valjeva dostavila Gradskom veću, a koje je odbornik Nebojša Tadić (SNS) podneo na predlog Odluke o budžetu grada Valjeva za 2022. godinu.

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće usvojilo

  Budžet Valjeva za 2022. godinu preko četiri milijarde dinara

  Gradsko veće usvojilo je predlog Odluke o budžetu grada Valjeva za 2022. godinu u iznosu od oko četiri milijarde dinara. U gradskoj kasi biće 70 miliona dinara više u odnosu na Nacrt odluke o budžetu grada Valjeva za 2022.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo Odluku

  Veći porez na imovinu u 2022. godini

  Porez na imovinu u sledećoj godini biće veći za stanove u prve tri zone, za kuće u prvoj i drugoj zoni ostaje isti kao lane, dok će za poslovni prostor biti povećan za objekte u prvoj i drugoj zoni.

 • Dom sporta (foto: Đorđe Đoković)
  Odlučilo Gradsko veće

  "Partizan" postaje "Dom sporta General Svetomir Đukić"

  Dom društva za fizičku kulturu i rekreaciju "Partizan" u Ulici Pijačni kej, ubuduće će se zvati "Dom sporta General Svetomir Đukić", odlučilo je Gradsko veće. Grad Valjevo prenosi UFK "Valis" pravo korišćenja tog sportskog objekta.

 • Dušan Ružičić (foto: Đorđe Đoković)
  Saopšteno na sednici Skupštine grada

  Doktor Dušan Ružičić podneo ostavku u Gradskom veću

  Doktor Dušan Ružičić podneo je ostavku na mesto člana Gradskog veća, obavestila je odbornike predsednica Skupštine grada. Za sada nije poznato zbog čega je doneo odluku da napusti Gradsko veće.

 • Nebojša Petronić (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće

  Nebojša Petronić novi načelnik Gradske uprave Valjevo

  Novi načelnik Gradske uprave grada Valjeva biće dosadašnji v.d. načelnika Nebojša Petronić (1974.), diplomirani pravnik iz Vladimiraca. Rešenje o postavljenju načelnika Gradske uprave na period od pet godina biće doneto na današnjoj sednici Gradskog veća.

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće usvojilo Odluku

  Opet pare za strance, za početak 1,74 miliona evra

  Građani Valjeva će za nemačkog investitora platiti 1,74 miliona evra 15,47 hektara zemljišta u budućoj privrednoj zoni. Javnost do danas nije upoznata sa detaljima memoranduma koji su potpisali Nemac, Srbija i Valjevo.

 • Sednica Gradskog veća (foto: Kolubarske.rs)
  Nakon devet meseci

  Gradsko veće usvojilo drugi rebalans budžeta Valjeva

  Gradsko veće prihvatilo je drugi rebalans budžeta Valjeva za 2021. godinu kojim su javna sredstva u odnosu na prvi rebalans uvećana za 4,29 posto, ili za 152,8 miliona dinara, i iznose 3,796 milijardi dinara.