Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Letnja scena Doma kulture (foto: Nemanja Jovanović )
  Večeras počinju "Ubske večeri"

  Na Letnjoj sceni Haris Džinović, Legende, Keltsi,…

  Ovogodišnje “Ubskih večeri” su u znaku atraktivnih koncerata, Haris Džinović, Legende, Danica Krstić, Ortodoks kelts..., i pozorišnih predstava manjih formi. Ubske večeri koštaće 1,2 miliona dinara, dok je koncert Harisa Džinovića poklon Opštine.

 • Ambulanta u Banjanima (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Ponovo otvorena za pacijente

  Novi sjaj Ambulante u Banjanima

  Radovi u vrednosti od 15 miliona dinara obuhvatali su kompletno unutrašnje i spoljašnje uređenje jedne od najlepših zgrada u ubskoj opštini, sagrađene 1930. godine

 • Nova zgrada na Sandića imanju (foto: Dragana Nedeljković)
  Dvadeset izbegličkihporodica dobilo dom na Ubu

  Uručeni ključevi novih stanova izbegličkim porodicama

  Srbija posvećeno radi na pružanju pomoći i zbrinjavanju svih izbeglih sa prostora bivše Jugoslavije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u Ubu, na ceremoniji uručenja ključeva izbegličkim porodicama.

 • Nova zgrada za izbegličke porodice (foto: Zorica Jovanović)
  Sutra uručenje ključeva

  Na Ubu 20 stanova za izbegličke porodice

  Ključevi za dvadeset novih stanova na Sandića imanju sutra će svečano biti uručeni izbegličkim porodicama iz Hrvatske i BiH. Ceremoniji dodele ključeva prisustvovaće Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije,

 • Nagrađeni učenici i nastavnici (foto: Dragan Belajac Džagi )
  Povodom Vidovdana

  Nagrađeni najbolji učenici i nastavnici u opštini Ub

  Prijem za 122 đaka generacije, vukovce i najuspešnije na republičkim takmičenjima, kao i za 29 njihovih profesora i nastavnicika organizovan je sinoć u Domu kulture gde su im uručene tradicionane Vidovdanske nagrade.

 • Izložba diitalnih printova (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Spoj umetnosti i novih tehnologija

  Digitalni printovi u ubskoj galeriji

  U Galeriji "Sveti Luka" otvorena je izložba digitalnih printova, čije su autorke beogradske akademske umetnice Ivana Vidić i Bojana Joanović. Izložba će biti otvorena do 28. juna.

 • Zlatni dan (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Počinje manifestacija Zlatni dan

  Dečji programi i koncert Saše Matića

  Mnošto trodnevnih zabavnih i kulturnih sadržaja ove godine objedinjeno je pod istim, starim i prepoznatljivim nazivom - ubski Zlatni dan. Ove godine raznovrsnij i atraktivnij nego ikada do sada.

 • Nevenka Dragićević naj sestra u Srbiji (foto: Dragan Belajac Džagi)
  U delatnosti predškolskog obrazovanja

  Ubljanka Nevenka Dragićević "naj sestra" u Srbiji

  "U radu svakodnevno prati i proširuje stručna znanja i veštine, što je čini prepoznatljivom, a Ustanovu u kojoj radi izdvaja od drugih. Njeni planovi rada, evidencije i analize mogu se koristiti kao praktičan model za preventivu u ustanovama za decu", napisala je, između ostalog, dr sci. med. Branka Miholjčić, šef Odseka za sanitarni nadzor Valjevo, u svom predlogu da se nagrada dodeli Nevenki Dragićević.

 • SRC Školarac (foto: Dragan Belkajac Džagi)
  Počela obnova "Školarca"

  Ub dobija Muzej fudbala

  Kompletna rekonstrukcija Sportsko - rekreativnog centra "Školarac" na Ubu biće završena do početka novembra. Na tom prostoru biće izgrađena nova zgarada u kojoj će biti smešten Muzej fudbala čije se osnivanje najvaljuje nekoliko godina.

 • Ansambl predstave (foto: Veljko Nikolić)
  Završen festival amaterskih pozorišta Zapadne Srbije

  Ubski "Hamlet" pobednik u Prijepolju

  Sa pet osvojenih nagrada, "Predstava Hamleta u selu Mrduša donja" po tekstu Ive Brešana i u izvođenju Pozorišta "Raša Plaović" apsolutni je pobednik upravo završenog 9. Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije u Prijepolju.