Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Nevena Mihailović i Tara Mitrović (foto: Ljiljana R.)
  Na beogradskom FDU

  Prve Ubljanke na katedrama za glumu i režiju

  U istoriji visokoobrazovne ustanove Univerziteta umetnosti u Beogradu, Nevena Mihailović i Tara Mitrović su jedine iz ubske opštine kojima je pošlo za rukom da upišu glumu i režiju

 • Uroš Milošević (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Uroš Miloševć bez prijemnog upisao Filološki fakultet

  "Znanje je ono što nam niko ne može oduzeti"

  Uroš Milošević, maturant ubske Gimnazije jedini je bio oslobođen prijemnog ispita za upis na Filološki fakultet u Beogradu. "Vremenom sam shvatio da neću da učim ni zbog profesora, ni zbog ocene, već isključivo zbog sebe", kaže Uroš..

 • Ub (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Izbori 2020

  Tri liste u trci za Ub

  Za 30 odborničkih mesta u Skupštini opštine nadmetaće se 50 kandidata. U ubskoj opštini pravo glasa ima 23.088 građana. Na izborima 2016. godine, u jedinstvenom biračkom spisku bilo je upisano 23.909 birača, ili 821 više nego sada.

 • Nenad Jezdić i Tihomir Stanić (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Snimljeni prvi kadrovi

  Ub srce serije "Kamiondžije 3"

  U Ubu su snimljeni prvi kadrovi igrane serije "Kamiondžije 3", a tamo gde su stali Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, nastavili su Nenad Jezdić i Tihomir Stanić. Reditelj Čolović kaže da nova serija nije rimejk starih "Kamiondžija", niti njihov nastavak, već nešto sasvim novo i drugačije.

 • Viziri za ubski Dom zdravlja (foto: Iz privatnog albuma)
  Donacija Mašinskog fakulteta

  Sto vizira za ubski Dom zdravlja

  Važnu medicinsku opremu dopremio je Nikola Vorkapić, doktorand i asistent na Mašinskom fakultetu, po majčinoj liniji rodom iz sela Takovo. Upravo je od Nikole potekla inicijativa da se pomoć uruči ubskom Domu zdravlja, što su sve njegove kolege podržale i prihvatile.

 • Milica i Nada Stanimirović (foto: Iz privatnog albuma)
  Nada Stanimirović donirala preko hiljadu maski

  Ubljanka zlatnih ruku i velikog srca

  U vremenu punom straha i neizvesnosti, kada su gotovo svi zabavljeni sopstvenim jadom, krojačica Nada Stanimrović je primer istinskog, tihog heroja iz pozadine, koja je pomogla koliko je u njenoj moći u borbi protiv korone.

 • Dom zdravlja Ub (foto: Dragana Nedeljković)
  Konferencija za novinare u Domu zdravlja Ub

  Ubljanka nije zaražena, nema mesta za paniku zbog korona virusa

  Analize obavljene na Institutu za virusologiju "Torlak" pokazale su da sedamnaestogodišnja Ubljanka nije zaražena korona virusom. Povodom slučaja sumnje da je Ubljanka obolela i spekulacija koje su se pojavile u javnosti i na društvenim mrežama, danas je u Domu zdravlja Ub održana konferemcija za novinare.

 • Manifestaciju NURDOR na Ubu (arhiva) (foto: Dragan Belajac Džagi)
  U subotu na Gradskom trgu

  Ubljani u akciji za novu Roditeljsku kuću

  Povodom 15. februara, međunarodnog Dana dece obolele od raka, peti put za redom na Ubu se organizuje humanitarni događaj, kao podrška mališanima koji se leče i u znak sećanja na one koji su, na žalost, izgubili bitku protiv opake bolesti.

 • Policijska stanica Ub (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Video sistem kontrole saobraćaja

  Kamere počele da "kažnjavaju" i na Ubu

  Uređaj za detektovanje prekoračenja brzine kretanja vozila u oba smera postavljen je na deonici regionalnog puta od Uba do Obrenovca, u ulici Svete Popovića. U narednom periodu predviđeno je postavljanje radarskih uređaja na još tri lokacije.

 • Zaselak Gračica u Sovljaku (foto: Dragana Nedeljković)
  U selu Sovljak kod Uba

  Olujni vetar uništio plastenike

  Jak olujni vetar sa kišom, koji je zahvatio područje ubske opštine, naneo je veliku štetu poljoprivrednicima iz sela Sovljak. Većini su plastenici oštećeni ili uništeni, a ugroženo je i rano povrće.