Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Obnovljena Muzička škola (foto: Milutin Rafailović)
  Sredstvima ubske opštine

  Obnovljena ubska Muzička škola

  Projekat rekonstrukcije ubske Muzičke škole, vredan 20 miliona dinara, finansirala je lokalna samouprava, koja je izdvojila i 3,5 miliona dianra za nabavku novih instrumenata.

 • Radljevska crkva (foto: Dragan Belajac Džagi)
  U godini jubileja

  Radljevska crkva dobila status spomenika kulture

  Hram Pokrova Presvete Bogorodice, podignut 1872. godine, stavljen je pod zaštitu države. Spomenički karakter ovog zdanja ogleda se ne samo u njegovoj arhitekturi, slikarskom konceptu i načinu na koji je opremljeno, već je ono i mesto podsećanja na ljude i događaje koji su obeležili prošlost tog dela Srbije

 • Dobitnici Vidovdanske nagrade (foto: Dragana Nedeljković)
  Za izvanredne rezultate

  Vidovdnske nagrade najboljim ubskim đacima i pedagozima

  Ukupno je dodeljeno 155 nagrada, od čega 126 "vukovcima" i najuspešnijima na državnim i međunarodnim takmičenjima, a 29 njihovim nastavnicima i profesorima. Uručene su im novčane nagrade.

 • Deo postavke (foto: Milutin Rafailović)
  Omaž izložba Džeksonu Poloku

  Umetnost prkosi hendikepu

  U Holu ubskog Doma kulture otvorena je izložba likovnih radova Rade Mladenović, Azre Sarač i Miloša Živkovića iz Lazarevca, koja je uverljiva potvrda teze da umetnost i kreativnost ne poznaju i ne priznaju ograničenja.

 • Jelena Jeremić (foto: Ana Stanimirović)
  Večeras promocija knjige

  Pesničke "Tišine" Jelene Jeremić

  Gradska biblioteka "Božidar Knežević" i Ustanova kulture na Ubu večeras organizuju predstavljanje poetske zbirke "Tišine", prve knjige Jelene Jeremić (1995), profesorke grčkog jezika i književnosti poreklom sa Uba.

 • Voja Raonić (foto: Milutin Rafailović)
  Na glumačkim svečanostima u Požarevcu

  Voji Raoniću Milivojev štap i šešir

  Za laureata upravo završenih glumačkih svečanosti "Milivojev štap i šešir" u Požarevcu stručni žiri proglasio je Voju Raonića, za tumačenje uloge Jovana Debeljačkog u predstavi Vladimira Đurđevića "Bajka o pozorištu".

 • Milica Rakićević i Stefan Sofronić (foto: Milutin Rafailović)
  Humanitarno prodajna izložba u ubskom Domu kulture

  "Pramen sna u sliku navrati"

  Mladi umetnici Stefan Sofronić i Milica Rakićević, uz podršku ubske Ustanove kulture, organizuju akciju prikupljanja pomoći za lečenje troipogodišnje Lorene Glišić iz Stublenice. U toku je izložba njihovih likovnih radova "Pramen sna u sliku navrati".

 • Deo jalovišta (foto: Dragana Nedeljković)
  U ubskom selu Vrhovine

  Klizište na prostoru kamenoloma zatrpalo deo puta

  Zemljana masa se i dalje "sliva" sa jalovišta, pa je zasuta deonica u dužini od 300 metara sve uža i rizičnija. Klizište pokidalo i podzemni elektroenergetski vod, koji je privremeno osposobljen. Problem je alarmantan, ali se ne rešava, jer nadležni ostaju gluvi na apele zabrinutih meštana

 • Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
  Rok za predaju dokumentacije 3. decembar

  Opština Ub raspisala konkurs za studentske stipendije

  U toku je konkurs za dodelu stipendija studentima sa teritorije opštine Ub, koji će biti otvoren do 4. decembra. Kao i prethodnih godina, pravo na ovu vrstu podrške i u studijskoj 2021/22. imaju studenti državnih i privatnih fakulteta koji se školuju u kontinuitetu.

 • Ekipa ubske Muzicke škole (foto: Vladimir Adamović)
  Na državnoj Smotri mladih talenata

  Ubskim solo pevačima četiri prve i jedna druga nagrada

  Petočlana ekipa pevačkog odseka ubske Škole za osnovno muzičko obrazovanje "Petar Stojanović", iz klase profesorke Teute Aslani, postigla je zapažene rezultate na Republičkoj smotri mladih talenata u Sremskim Karlovcima.