Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Dom zdravlja Ub (foto: Dragana Nedeljković)
  Konferencija za novinare u Domu zdravlja Ub

  Ubljanka nije zaražena, nema mesta za paniku zbog korona virusa

  Analize obavljene na Institutu za virusologiju "Torlak" pokazale su da sedamnaestogodišnja Ubljanka nije zaražena korona virusom. Povodom slučaja sumnje da je Ubljanka obolela i spekulacija koje su se pojavile u javnosti i na društvenim mrežama, danas je u Domu zdravlja Ub održana konferemcija za novinare.

 • Manifestaciju NURDOR na Ubu (arhiva) (foto: Dragan Belajac Džagi)
  U subotu na Gradskom trgu

  Ubljani u akciji za novu Roditeljsku kuću

  Povodom 15. februara, međunarodnog Dana dece obolele od raka, peti put za redom na Ubu se organizuje humanitarni događaj, kao podrška mališanima koji se leče i u znak sećanja na one koji su, na žalost, izgubili bitku protiv opake bolesti.

 • Policijska stanica Ub (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Video sistem kontrole saobraćaja

  Kamere počele da "kažnjavaju" i na Ubu

  Uređaj za detektovanje prekoračenja brzine kretanja vozila u oba smera postavljen je na deonici regionalnog puta od Uba do Obrenovca, u ulici Svete Popovića. U narednom periodu predviđeno je postavljanje radarskih uređaja na još tri lokacije.

 • Zaselak Gračica u Sovljaku (foto: Dragana Nedeljković)
  U selu Sovljak kod Uba

  Olujni vetar uništio plastenike

  Jak olujni vetar sa kišom, koji je zahvatio područje ubske opštine, naneo je veliku štetu poljoprivrednicima iz sela Sovljak. Većini su plastenici oštećeni ili uništeni, a ugroženo je i rano povrće.

 • Ajfelov toranj (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Ovoga puta o ljubavi

  Na kafi ispod "Ajfelovog tornja" na Ubu

  Odžačar, kolekcionar i od svake ruke darovit Milivoj Tanasijević ćerki Obreniji ispunio želju. U dvorištu porodične kuće napravio je Ajfelov toranj, visok 5,3 metra i težak oko 200 kilograma. Izradio ga je u svojoj garaži za nedelju dana,

 • Jana, Sara, Simona i Valentina (foto: Dragana Nedeljković)
  U ubskoj opštini

  Četiri studentkinje ETF-a iz Stublenice

  Zbog Valentine, Simone, Sare i Jane, malo selo Stublenica, sa oko 300 domaćinstava, može da se pohvali sa četiri studentkinje na jednom od najtežih, najcenjenijih i najperspektivnijih fakulteta. To je, verovatno, retkost i za veće sredine. Najveće zasluge što su upisale ETF ima Sava Sarić, profesor matematike u ubskoj Gimnaziji.

 • Paketići za NURDOR (foto: Nemanja Jovanović)
  Tokom pretprazničnih dana

  Ubljani ujedinjeni u misiji humanosti

  Plemeniti gestovi obeležili su proteklih desetak pretprazničnih dana na Ubu, kada su građani svih uzrasta iskazali veliku solidarnost na delu. Akcije su organizovali srednjoškolci iz dve ubske škole, Udruženje NURDOR. Koncert ansambla "Liberta", organizovan u saradnji sa Ustanovom za kulturu i sport.

 • Večeras, u ubskoj sportskoh hali

  Humanitarni turnir "Igramo da Milica pobedi"

  U ubskoj sportskoh hali večeras će biti održan humanitarni turnir u malom fudbalu "Igramo da Milica pobedi", sa početkom od 17 časova. Večerašnji turnir organizuju učenici odeljenja II-a Gimnazije "Branislav Petronijević", u kome je sestra obolele Milice Vujković, Marija.

 • Slucajna smrt jedng anarhiste (foto: Dragana Nedeljković)
  Spuštena zavesa na 12. Repassage fest

  Trijumf pozorišta iz Crvenke

  Osim što je "Slučajna smrt jednog anarhiste" Pozorišta "Stevan Sremac" proglašena za najbolju predstavu u celini, Igor Pavlović kompletirao je het-trik, osvojivši nagrade za režiju, scenografiju i kostim, dok je Zoranu Raduloviću pripalo priznanje za najbolje glumačko ostvarenje.

 • Plato Doma kulture (foto: Isidora Ignjatović)
  Sinoć na Ubu

  Otvoren 12. Repassage fest

  Sinoć je na Ubu počeo 12. Repassage fest, koji traje do 12. novembra. Festivalsku zavesu podigla je predstava "Smrt jednog anarhiste" u izvođenju izvanrednih glumaca Pozorišta "Stevan Sremac" iz Crvenke.