Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Scena iz predstave (foto: Duško Ašković)
  Ubsko pozorište "Raša Plaović"

  Tri premijere "Bajke o pozorištu"

  Sa novom predstavom glumci ubskog pozorišta "Raša Plaović" pred publikom 8, 10. i 11. juna. Komediju "Bajka o pozorištu", po tekstu Vladimira Đurđevića, na scenu postavio Duško Ašković.

 • Džem od šipurka (foto: FOTOPANI)
  Baba Julina kujna

  Specijaliteti iz okoline Uba na trpezi Nemačke i Islanda

  Danas vam predstavljamo uspešan primer porodičnog biznisa koji je nastao iz ljubavi prema svemu što je domaće i kvalitetno. U Bajevcu kraj Uba, na Poljoprivrednom gazdinstvu Ikonić, stvorena je bajka pod nazivom "Baba Julina kujna" koja ljubiteljima domaćih proizvoda u Srbiji i šire nudi proizvode pripremljene na tradicionalan način

 • Jovica Radovanović (foto: Dragan Belajac Džagi )
  Zanat i umetnost

  Radionica sira u Takovu

  Inspirisan zdravom hranom, Jovica Radovanović je hobi pretvorio u zanimanje i za kratko vreme napravio paletu od dvadesetak delikatesa od mleka. Sireve pravi od svežeg kravljeg i kozjeg mleka. Svu preradu obavlja ručno, po tradicionalnom postupku i samo sa prirodnim sastojcima.

 • Pas u azilu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog teškog zanemarivanja

  Vlasnička kuja i pet štenaca uginuli od gladi i hladnoće

  Protiv vlasnika psa M. A. iz Tulara, Udruženje za zaštitu životinja "Prijatelj" podnelo krivična prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu na Ubu. "Na mestu uviđaja zatečena je mrtva kuja i tri šteneta, dva preživela doneta su u Prihvtilište za pse na Ubu, ali zbog neuhranjenosti su i ona ubrzo umrla.

 • Stefan Babić
  Skica za portret Ubljanina Stefana Babića

  Književni prvenac budućeg lekara

  Roman”Nektar Idumeje” pobedio je na konkursu za najbolji neobjavljeni rukopis proze ili poezije autora sa prebivalištem na teritoriji ubske opštine. Težnja da sazna tajne prirode i njene suštine Stefana Babića odvela je na Medicinski fakultet, a na odluku o budućem zanimanju dosta je uticala i želja da znanje i posao kojim će se baviti budu od koristi čovečanstvu.

 • Noj Srećko, (foto: Dragana Nedeljković)
  Prvi u ubskoj opštini

  Mini zoo vrt u Takovu

  Od proleća, braća Milan i Ivan Kojić sa članovima porodice stvaraju oazu za domaće i egzotične životinje. Direktni "krivac" za nastanak takovačkog zoo vrta i njegov zaštitni znak je noj Srećko.

 • Preuređeno krilo Doma zdravlja (foto: Dragana Nedeljković)
  Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima

  Preuređeno krilo Doma zdravlja u Ubu

  Obimni radovi na rekonstrukciji i dogradnji Doma zdravlja, koji su započeti krajem jula prošle godine, značajno kasne, delom zbog situacije koju je nametnula epidemija virusa korona, ali i zbog toga što ova zdravstvena ustanova sve vreme normalno funkcioniše, uz stalno preseljenje službi, osoblja i opreme.

 • Glavni ulaz Doma kulture (foto: Dragana Nedeljković)
  U čast velikana pozorišne umetnosti

  Na Ubu otkrivena bista Aleksandra Popovića

  Poprsje jednog od najboljih i najplodnijih srpskih posleratnih dramskih pisaca i rođenog Ubljanina delo je akademskog vajara Nemanje Morače. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, prigodnoj svečanosti povodom otkrivanja biste prisustvao je ograničen broj gostiju, koje je pozdravila Tanja Mimić, direktorka Ustanove kulture.

 • (foto: �)
  Završeno snimanje trećeg serijala

  "Kamiondžije" naših dana

  U pitanju je svojevrsni omaž istoimenoj, kultnoj TV seriji iz sedamdesetih godina, a tamo gde su stali Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, nastavili su Nenad Jezdić i Tihomir Stanić. Dvadeset epizoda premijerno će biti prikazano na RTS-u krajem godine.

 • Bazar za Lanu (foto: Milovan Milovanović)
  Ujedinjeni u plemenitosti

  Računajte na ubske male humanitarce

  Na prodajnom bazaru za pomoć Lani Jovanović za svega četiri sata prikupljeno čak 388.700 dinara. Posebno raduje činjenica da su pored odraslih, doprinos i podršku ovom događaju pružili i najmlađi, koja su među izlagačima bili i najzapaženiji.