Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Zgarište porodične kuće (foto: Dragana Nedeljković)
  U jučerašnjem požaru kod Uba

  Izgorela kuća Radosavljevića iz Stublenice

  Četvoročlana porodica Radosavljević iz ubskog sela Stublenica juče je ostala bez svog doma i kompletnog pokućstva. U požaru je u potpunosti izgorela njihova kuća, u kojoj su živeli Aleksandar sa suprugom Ivanom i ćerkama Anđelom i Kristinom.

 • Blokada puta (foto: Milutin Rafailović)
  Blokada puta na nekoliko sati

  Meštani Vrhovina guše se u prašini

  Problem sa prašinom i bukom već godinama prati meštane Vrhovina, sela nadomak Uba, koji žive uz makadamski put koji vodi do kamenoloma. Žitelji su zaustavili saobaćaj na nekoliko sati na putu do majdana. Vlasnik je obećao da će deonicu dugu dva kilometra asfaltirati.

 • Dobitnici Vidovdanske nagrade (foto: Dunja Kaplarević)
  Na praznik Vidovdan

  Nagrađeni najbolji ubski đaci i pedagozi

  Vidovdanske nagrade, koje lokalna samouprava tradicionalno dodeljuje najboljim ubskim osnovcima, srednjoškolcima i njihovim pedagozima, uručene su na prigodnoj svečanosti u velikoj sali Doma kulture. Za te namene, Opština Ub obezbedila je sredstva u iznosu od 1.050.000 dinara.

 • Snimanje u ubskom Prihvatilištu (foto: Milutin Rafailović)
  Snimanje serijala o napuštenim psima

  Ubski azil u engleskom dokumentarcu

  Deo materijala za međunarodni dokumentarni serijal "Pokidajmo lance", engleski fotograf i borac za zaštitu životinja Tom S-N snimio u Prihvatilištu za pse na Ubu. "Ideja je da bez cenzure prikažemo život u skloništima da bi stvorili mrežu podrške mnogim psima u potrebi".

 • Scena iz predstave (foto: Duško Ašković)
  Ubsko pozorište "Raša Plaović"

  Tri premijere "Bajke o pozorištu"

  Sa novom predstavom glumci ubskog pozorišta "Raša Plaović" pred publikom 8, 10. i 11. juna. Komediju "Bajka o pozorištu", po tekstu Vladimira Đurđevića, na scenu postavio Duško Ašković.

 • Džem od šipurka (foto: FOTOPANI)
  Baba Julina kujna

  Specijaliteti iz okoline Uba na trpezi Nemačke i Islanda

  Danas vam predstavljamo uspešan primer porodičnog biznisa koji je nastao iz ljubavi prema svemu što je domaće i kvalitetno. U Bajevcu kraj Uba, na Poljoprivrednom gazdinstvu Ikonić, stvorena je bajka pod nazivom "Baba Julina kujna" koja ljubiteljima domaćih proizvoda u Srbiji i šire nudi proizvode pripremljene na tradicionalan način

 • Jovica Radovanović (foto: Dragan Belajac Džagi )
  Zanat i umetnost

  Radionica sira u Takovu

  Inspirisan zdravom hranom, Jovica Radovanović je hobi pretvorio u zanimanje i za kratko vreme napravio paletu od dvadesetak delikatesa od mleka. Sireve pravi od svežeg kravljeg i kozjeg mleka. Svu preradu obavlja ručno, po tradicionalnom postupku i samo sa prirodnim sastojcima.

 • Pas u azilu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog teškog zanemarivanja

  Vlasnička kuja i pet štenaca uginuli od gladi i hladnoće

  Protiv vlasnika psa M. A. iz Tulara, Udruženje za zaštitu životinja "Prijatelj" podnelo krivična prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu na Ubu. "Na mestu uviđaja zatečena je mrtva kuja i tri šteneta, dva preživela doneta su u Prihvtilište za pse na Ubu, ali zbog neuhranjenosti su i ona ubrzo umrla.

 • Stefan Babić
  Skica za portret Ubljanina Stefana Babića

  Književni prvenac budućeg lekara

  Roman”Nektar Idumeje” pobedio je na konkursu za najbolji neobjavljeni rukopis proze ili poezije autora sa prebivalištem na teritoriji ubske opštine. Težnja da sazna tajne prirode i njene suštine Stefana Babića odvela je na Medicinski fakultet, a na odluku o budućem zanimanju dosta je uticala i želja da znanje i posao kojim će se baviti budu od koristi čovečanstvu.

 • Noj Srećko, (foto: Dragana Nedeljković)
  Prvi u ubskoj opštini

  Mini zoo vrt u Takovu

  Od proleća, braća Milan i Ivan Kojić sa članovima porodice stvaraju oazu za domaće i egzotične životinje. Direktni "krivac" za nastanak takovačkog zoo vrta i njegov zaštitni znak je noj Srećko.