Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • (foto: �)
  Završeno snimanje trećeg serijala

  "Kamiondžije" naših dana

  U pitanju je svojevrsni omaž istoimenoj, kultnoj TV seriji iz sedamdesetih godina, a tamo gde su stali Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, nastavili su Nenad Jezdić i Tihomir Stanić. Dvadeset epizoda premijerno će biti prikazano na RTS-u krajem godine.

 • Bazar za Lanu (foto: Milovan Milovanović)
  Ujedinjeni u plemenitosti

  Računajte na ubske male humanitarce

  Na prodajnom bazaru za pomoć Lani Jovanović za svega četiri sata prikupljeno čak 388.700 dinara. Posebno raduje činjenica da su pored odraslih, doprinos i podršku ovom događaju pružili i najmlađi, koja su među izlagačima bili i najzapaženiji.

 • Plakat, autor Mišel Kaplarević
  Zbog epidemioloških mera

  Tri premijere ubskog "Davitelja"

  Nakon šest meseci zatišja usled pandemije virusa korona, ubsko Pozorište "Raša Plaović" kreće u novu sezonu i nove teatarske pohode premijerom predstave "Davitelj protiv davitelja", po motivima istoimenog filma, u režiji i adaptaciji Duška Aškovića.

 • Sastanak (foto: Dragana Nedeljković)
  Prema najavama nadležnih

  Na proleće kreće izgradnja brane "Pambukovica"

  Radovi će se izvoditi fazno i planirano je da se završe u roku od tri godine. Osim u zaštiti od poplava, ovaj kapitalni hidroenergetski objekat koristiće se za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta i oplemenjivanje malih voda, a nudi i izuzetne uslove za razvoj turizma.

 • Nevena Mihailović i Tara Mitrović (foto: Ljiljana R.)
  Na beogradskom FDU

  Prve Ubljanke na katedrama za glumu i režiju

  U istoriji visokoobrazovne ustanove Univerziteta umetnosti u Beogradu, Nevena Mihailović i Tara Mitrović su jedine iz ubske opštine kojima je pošlo za rukom da upišu glumu i režiju

 • Uroš Milošević (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Uroš Miloševć bez prijemnog upisao Filološki fakultet

  "Znanje je ono što nam niko ne može oduzeti"

  Uroš Milošević, maturant ubske Gimnazije jedini je bio oslobođen prijemnog ispita za upis na Filološki fakultet u Beogradu. "Vremenom sam shvatio da neću da učim ni zbog profesora, ni zbog ocene, već isključivo zbog sebe", kaže Uroš..

 • Ub (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Izbori 2020

  Tri liste u trci za Ub

  Za 30 odborničkih mesta u Skupštini opštine nadmetaće se 50 kandidata. U ubskoj opštini pravo glasa ima 23.088 građana. Na izborima 2016. godine, u jedinstvenom biračkom spisku bilo je upisano 23.909 birača, ili 821 više nego sada.

 • Nenad Jezdić i Tihomir Stanić (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Snimljeni prvi kadrovi

  Ub srce serije "Kamiondžije 3"

  U Ubu su snimljeni prvi kadrovi igrane serije "Kamiondžije 3", a tamo gde su stali Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, nastavili su Nenad Jezdić i Tihomir Stanić. Reditelj Čolović kaže da nova serija nije rimejk starih "Kamiondžija", niti njihov nastavak, već nešto sasvim novo i drugačije.

 • Viziri za ubski Dom zdravlja (foto: Iz privatnog albuma)
  Donacija Mašinskog fakulteta

  Sto vizira za ubski Dom zdravlja

  Važnu medicinsku opremu dopremio je Nikola Vorkapić, doktorand i asistent na Mašinskom fakultetu, po majčinoj liniji rodom iz sela Takovo. Upravo je od Nikole potekla inicijativa da se pomoć uruči ubskom Domu zdravlja, što su sve njegove kolege podržale i prihvatile.

 • Milica i Nada Stanimirović (foto: Iz privatnog albuma)
  Nada Stanimirović donirala preko hiljadu maski

  Ubljanka zlatnih ruku i velikog srca

  U vremenu punom straha i neizvesnosti, kada su gotovo svi zabavljeni sopstvenim jadom, krojačica Nada Stanimrović je primer istinskog, tihog heroja iz pozadine, koja je pomogla koliko je u njenoj moći u borbi protiv korone.