Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Nevenka Dragićević naj sestra u Srbiji (foto: Dragan Belajac Džagi)
  U delatnosti predškolskog obrazovanja

  Ubljanka Nevenka Dragićević "naj sestra" u Srbiji

  "U radu svakodnevno prati i proširuje stručna znanja i veštine, što je čini prepoznatljivom, a Ustanovu u kojoj radi izdvaja od drugih. Njeni planovi rada, evidencije i analize mogu se koristiti kao praktičan model za preventivu u ustanovama za decu", napisala je, između ostalog, dr sci. med. Branka Miholjčić, šef Odseka za sanitarni nadzor Valjevo, u svom predlogu da se nagrada dodeli Nevenki Dragićević.

 • SRC Školarac (foto: Dragan Belkajac Džagi)
  Počela obnova "Školarca"

  Ub dobija Muzej fudbala

  Kompletna rekonstrukcija Sportsko - rekreativnog centra "Školarac" na Ubu biće završena do početka novembra. Na tom prostoru biće izgrađena nova zgarada u kojoj će biti smešten Muzej fudbala čije se osnivanje najvaljuje nekoliko godina.

 • Ansambl predstave (foto: Veljko Nikolić)
  Završen festival amaterskih pozorišta Zapadne Srbije

  Ubski "Hamlet" pobednik u Prijepolju

  Sa pet osvojenih nagrada, "Predstava Hamleta u selu Mrduša donja" po tekstu Ive Brešana i u izvođenju Pozorišta "Raša Plaović" apsolutni je pobednik upravo završenog 9. Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije u Prijepolju.

 • Ansambl predstave (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Večeras "Druga strana medalje"

  Premijera ubske Omladinske scene

  Novoformirana Omladinska scena amaterskog Pozorišta "Raša Plaović" večeras će, sa početkom u 20 časova, u sali Doma kulture premijerno odigrati predstavu "Druga strana medalje".

 • Učesnici ekološkog recitala (foto: GAMA)
  U organizaciji OŠ "Milan Munjas"

  Prvi ubski Eko fest

  Pod sloganom "Nismo svi isti, ali živimo na istoj planeti", na Ubu je održan prvi Eko fest, u organizaciji OŠ "Milan Munjas". U manifestaciji je učestvovalo oko hiljadu učenika i prosvetnih radnika.

 • Učesnici radionice (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Mališani tradicionalno šaraju jaja

  Radionica "U susret Vaskrsu"

  Osnovna škola "Rajko Mihailović" u Banjanima i ove godine organizovala je kreativnu radionicu šaranja i ukrašavanja vaskršnjih jaja. Specijalni gost ovogodišnje radionice bio je pop pevač Željko Vasić.

 • Ružno pače (foto: FOTO PANI)
  ODLUKOM ŽIRIJA

  "Ružno pače" pobednik ubskog festića

  Nakon četiri dana pozorišne igre danas je spuštena zavesa na drugi Prolećni ubski festić, dramske susrete vrtića iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga. Apsolutni pobednik je "Ružno pače" Vrtića “Švrća” iz Jevremovca pri šabačkoj PU "Naše dete".

 • Mocartov čarobni život (foto: Dragana Nedeljković)
  U ORGANIZACIJI PREDŠKOLSKE USTANOVE

  Prolećni ubski festić

  Scenskih susreti vrtića iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga "Prolećni ubski festić", na kome će se predstaviti osam predškolskih ustanova, trajaće do 5. aprila. Nakon četiri dana pozorišne igre i druženja biće održana ceremonija proglešanja najboljih i dodela nagrada

 • Odavanje pošte (foto: Dragana Nedeljković)
  Povodom 20 godina od pogibije na Kosovu

  Pomen ubskim policajcima

  U zasedi OVK, 26. marta 1999. godine ubijeni su ubski policajci Dragivoje Gajić, Ljubivoj Živković i Radiša Mirković. Senima svojih kolega danas su se poklonili i počast odali pripadnici Odeljenja unutrašnjih poslova Ub, potom članovi porodica, delegacija lokalne samouprave i OUP Osečina.

 • Sa probe Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja (foto: Milovan Milovanović)
  Večeras premijera ubskih amatera

  Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja

  Kultni komad Ive Brešana u režiji Duška Aškovića okupio je glumačku ekipu sa 22 aktera. Iako napisana 1965. godine, predstava je i dalje je aktuelna, jer njeno razotkrivanje ljudskih mana vodi je ka nama.