Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Jana, Sara, Simona i Valentina (foto: Dragana Nedeljković)
  U ubskoj opštini

  Četiri studentkinje ETF-a iz Stublenice

  Zbog Valentine, Simone, Sare i Jane, malo selo Stublenica, sa oko 300 domaćinstava, može da se pohvali sa četiri studentkinje na jednom od najtežih, najcenjenijih i najperspektivnijih fakulteta. To je, verovatno, retkost i za veće sredine. Najveće zasluge što su upisale ETF ima Sava Sarić, profesor matematike u ubskoj Gimnaziji.

 • Paketići za NURDOR (foto: Nemanja Jovanović)
  Tokom pretprazničnih dana

  Ubljani ujedinjeni u misiji humanosti

  Plemeniti gestovi obeležili su proteklih desetak pretprazničnih dana na Ubu, kada su građani svih uzrasta iskazali veliku solidarnost na delu. Akcije su organizovali srednjoškolci iz dve ubske škole, Udruženje NURDOR. Koncert ansambla "Liberta", organizovan u saradnji sa Ustanovom za kulturu i sport.

 • Večeras, u ubskoj sportskoh hali

  Humanitarni turnir "Igramo da Milica pobedi"

  U ubskoj sportskoh hali večeras će biti održan humanitarni turnir u malom fudbalu "Igramo da Milica pobedi", sa početkom od 17 časova. Večerašnji turnir organizuju učenici odeljenja II-a Gimnazije "Branislav Petronijević", u kome je sestra obolele Milice Vujković, Marija.

 • Slucajna smrt jedng anarhiste (foto: Dragana Nedeljković)
  Spuštena zavesa na 12. Repassage fest

  Trijumf pozorišta iz Crvenke

  Osim što je "Slučajna smrt jednog anarhiste" Pozorišta "Stevan Sremac" proglašena za najbolju predstavu u celini, Igor Pavlović kompletirao je het-trik, osvojivši nagrade za režiju, scenografiju i kostim, dok je Zoranu Raduloviću pripalo priznanje za najbolje glumačko ostvarenje.

 • Plato Doma kulture (foto: Isidora Ignjatović)
  Sinoć na Ubu

  Otvoren 12. Repassage fest

  Sinoć je na Ubu počeo 12. Repassage fest, koji traje do 12. novembra. Festivalsku zavesu podigla je predstava "Smrt jednog anarhiste" u izvođenju izvanrednih glumaca Pozorišta "Stevan Sremac" iz Crvenke.

 • Irske dobrotvorke sa zaposlenima i volonterima Prihvatilišta (foto: Dragana Nedeljković)
  Vrednost donacija preko 10.000 evra

  Irci pomažu ubskom azilu za pse

  Irska organizacija za podršku životinjama "Animal Support Trust" u proteklih nekoliko dana dostavila je Prihvatilištu za pse na Ubu pomoć u vrednosti preko 10.000 evra.

 • Osnovni sud u Ubu (foto: Dragana Nedeljković)
  Održano prvo ročište u Ubu

  Glišić se nije pojavio na sudu po tužbi Trifunovića

  Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić nije se pojavio na sudu po tužbi predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, prenosi N1. Trifunović je tužio Glišića za uvredu, pošto ga je Glišić nazvao "raspalom narkomančinom koja treba da menja dilera".

 • Nov informatički kabinet u ubskoj školi (foto: Telekom Srbija)
  U akciji Telekoma "Stvaramo znanje"

  Ubska osnovna škola dobila 27 računara

  Kompanija Telekom Srbije danas je ubskoj OŠ "Milan Munjas" uručila računarsku i prateću opremu za informatički kabinet, čija je vrednost milion dinara. Ministar Mladen Šarčević, koji je prisustvovao otvaranju savremenog kabineta, je rekao da nas čeka još mnogo posla, a država će obezbediti značajna sredstva da u školama gde su računari već zastareli kupimon nove.

 • Letnja scena Doma kulture (foto: Nemanja Jovanović )
  Večeras počinju "Ubske večeri"

  Na Letnjoj sceni Haris Džinović, Legende, Keltsi,…

  Ovogodišnje “Ubskih večeri” su u znaku atraktivnih koncerata, Haris Džinović, Legende, Danica Krstić, Ortodoks kelts..., i pozorišnih predstava manjih formi. Ubske večeri koštaće 1,2 miliona dinara, dok je koncert Harisa Džinovića poklon Opštine.

 • Ambulanta u Banjanima (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Ponovo otvorena za pacijente

  Novi sjaj Ambulante u Banjanima

  Radovi u vrednosti od 15 miliona dinara obuhvatali su kompletno unutrašnje i spoljašnje uređenje jedne od najlepših zgrada u ubskoj opštini, sagrađene 1930. godine