Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Stefan Babić
  Skica za portret Ubljanina Stefana Babića

  Književni prvenac budućeg lekara

  Roman”Nektar Idumeje” pobedio je na konkursu za najbolji neobjavljeni rukopis proze ili poezije autora sa prebivalištem na teritoriji ubske opštine. Težnja da sazna tajne prirode i njene suštine Stefana Babića odvela je na Medicinski fakultet, a na odluku o budućem zanimanju dosta je uticala i želja da znanje i posao kojim će se baviti budu od koristi čovečanstvu.

 • Noj Srećko, (foto: Dragana Nedeljković)
  Prvi u ubskoj opštini

  Mini zoo vrt u Takovu

  Od proleća, braća Milan i Ivan Kojić sa članovima porodice stvaraju oazu za domaće i egzotične životinje. Direktni "krivac" za nastanak takovačkog zoo vrta i njegov zaštitni znak je noj Srećko.

 • Preuređeno krilo Doma zdravlja (foto: Dragana Nedeljković)
  Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima

  Preuređeno krilo Doma zdravlja u Ubu

  Obimni radovi na rekonstrukciji i dogradnji Doma zdravlja, koji su započeti krajem jula prošle godine, značajno kasne, delom zbog situacije koju je nametnula epidemija virusa korona, ali i zbog toga što ova zdravstvena ustanova sve vreme normalno funkcioniše, uz stalno preseljenje službi, osoblja i opreme.

 • Glavni ulaz Doma kulture (foto: Dragana Nedeljković)
  U čast velikana pozorišne umetnosti

  Na Ubu otkrivena bista Aleksandra Popovića

  Poprsje jednog od najboljih i najplodnijih srpskih posleratnih dramskih pisaca i rođenog Ubljanina delo je akademskog vajara Nemanje Morače. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, prigodnoj svečanosti povodom otkrivanja biste prisustvao je ograničen broj gostiju, koje je pozdravila Tanja Mimić, direktorka Ustanove kulture.

 • (foto: �)
  Završeno snimanje trećeg serijala

  "Kamiondžije" naših dana

  U pitanju je svojevrsni omaž istoimenoj, kultnoj TV seriji iz sedamdesetih godina, a tamo gde su stali Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, nastavili su Nenad Jezdić i Tihomir Stanić. Dvadeset epizoda premijerno će biti prikazano na RTS-u krajem godine.

 • Bazar za Lanu (foto: Milovan Milovanović)
  Ujedinjeni u plemenitosti

  Računajte na ubske male humanitarce

  Na prodajnom bazaru za pomoć Lani Jovanović za svega četiri sata prikupljeno čak 388.700 dinara. Posebno raduje činjenica da su pored odraslih, doprinos i podršku ovom događaju pružili i najmlađi, koja su među izlagačima bili i najzapaženiji.

 • Plakat, autor Mišel Kaplarević
  Zbog epidemioloških mera

  Tri premijere ubskog "Davitelja"

  Nakon šest meseci zatišja usled pandemije virusa korona, ubsko Pozorište "Raša Plaović" kreće u novu sezonu i nove teatarske pohode premijerom predstave "Davitelj protiv davitelja", po motivima istoimenog filma, u režiji i adaptaciji Duška Aškovića.

 • Sastanak (foto: Dragana Nedeljković)
  Prema najavama nadležnih

  Na proleće kreće izgradnja brane "Pambukovica"

  Radovi će se izvoditi fazno i planirano je da se završe u roku od tri godine. Osim u zaštiti od poplava, ovaj kapitalni hidroenergetski objekat koristiće se za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta i oplemenjivanje malih voda, a nudi i izuzetne uslove za razvoj turizma.

 • Nevena Mihailović i Tara Mitrović (foto: Ljiljana R.)
  Na beogradskom FDU

  Prve Ubljanke na katedrama za glumu i režiju

  U istoriji visokoobrazovne ustanove Univerziteta umetnosti u Beogradu, Nevena Mihailović i Tara Mitrović su jedine iz ubske opštine kojima je pošlo za rukom da upišu glumu i režiju

 • Uroš Milošević (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Uroš Miloševć bez prijemnog upisao Filološki fakultet

  "Znanje je ono što nam niko ne može oduzeti"

  Uroš Milošević, maturant ubske Gimnazije jedini je bio oslobođen prijemnog ispita za upis na Filološki fakultet u Beogradu. "Vremenom sam shvatio da neću da učim ni zbog profesora, ni zbog ocene, već isključivo zbog sebe", kaže Uroš..