Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Ružno pače (foto: FOTO PANI)
  ODLUKOM ŽIRIJA

  "Ružno pače" pobednik ubskog festića

  Nakon četiri dana pozorišne igre danas je spuštena zavesa na drugi Prolećni ubski festić, dramske susrete vrtića iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga. Apsolutni pobednik je "Ružno pače" Vrtića “Švrća” iz Jevremovca pri šabačkoj PU "Naše dete".

 • Mocartov čarobni život (foto: Dragana Nedeljković)
  U ORGANIZACIJI PREDŠKOLSKE USTANOVE

  Prolećni ubski festić

  Scenskih susreti vrtića iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga "Prolećni ubski festić", na kome će se predstaviti osam predškolskih ustanova, trajaće do 5. aprila. Nakon četiri dana pozorišne igre i druženja biće održana ceremonija proglešanja najboljih i dodela nagrada

 • Odavanje pošte (foto: Dragana Nedeljković)
  Povodom 20 godina od pogibije na Kosovu

  Pomen ubskim policajcima

  U zasedi OVK, 26. marta 1999. godine ubijeni su ubski policajci Dragivoje Gajić, Ljubivoj Živković i Radiša Mirković. Senima svojih kolega danas su se poklonili i počast odali pripadnici Odeljenja unutrašnjih poslova Ub, potom članovi porodica, delegacija lokalne samouprave i OUP Osečina.

 • Sa probe Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja (foto: Milovan Milovanović)
  Večeras premijera ubskih amatera

  Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja

  Kultni komad Ive Brešana u režiji Duška Aškovića okupio je glumačku ekipu sa 22 aktera. Iako napisana 1965. godine, predstava je i dalje je aktuelna, jer njeno razotkrivanje ljudskih mana vodi je ka nama.

 • Tulari (foto: Dragan Belajac Džagi)
  U dobru i u zlu 65 godina

  Gvozdena svadba Ljubinke i Manojla iz Tulara

  Sve nevolje sa kojima su se tokom ne baš lagodnog života susretali, Sarići su pobedili zahvaljujući ljubavi, slozi, poštovanju i razumevanju. Sedeći jedno pored drugog, krepkog duha vremešni supružnici vraćaju se u jesen 1953. i jednu posetu koja ih je zauvek spojila.

 • Vladimir Tadić (foto: Dragana Nedeljković)
  Na godišnjoj Skupštini

  Ubsko pozorište dobilo novo rukovodstvo

  Na čelo pozoriša stao je glumac Vladimir Tadić, nakon što je dosadašnji direktor Aleksandar Tadić podneo ostavku na tu funkciju iz ličnih razloga.Uz napomenu da pozorišni amaterizam na Ubu ima tradiciju dugu 146 godina, novoizabrani direktor Vladimir Tadić ističe da biti na čelu Pozorišta „Raša Plaović” predstavlja veliku čast, ali i obavezu.

 • Završni radovi (foto: Dragana Nedeljković)
  U okviru projekta "Dom za sve nas"

  Ubski srednjoškolci grade kućice za ulične pse

  Učenici ubske Tehničke škole pokrenuli su projekat izgradnje kućica za nezaštićene četvoronožce, pod sloganom "Dom za sve nas". Za sada su napravljene dve kućice, u koje može da stane nekoliko pasa. Osim što su komforne, one su i solidno građene: imaju metalnu konstrukciju, sklopljene su od čvrstih i vodootpornih OSB ploča, koje su cele obložene stirodurom sa unutrašnje strane, kako bi kucama bilo toplo

 • Prikupljeni paketići u humanitarnoj akciji (foto: Privatni album)
  Za decu obolelu od raka

  Ubljani prikupili 410 paketića

  Po obimu i uspehu sprovedenih akcija, ubski NURDOR trenutno važi za jedno od najaktivnijih udruženja u Srbiji, rame uz rame sa Beogradom, Užicom i Nišom.

 • Učenici Tehničke škole (foto: Dragana Nedeljković)
  Donirali 55 paketića bolesnoj deci

  Lekcija humanosti ubskih srednjoškolaca

  U nekoliko akcija, učenici Tehničke škole prikupili su 72.000 dinara i darovima obradovali mališane koji se leče na Institutu za majku i dete. Prevoz do Beograda su, međutim, morali sami da plate.

 • Lokacija deponije u Kaleniću (foto: Miroslav Jeremić)
  Od polovine sledeće godine

  Kreće izgradnja deponije "Kalenić"

  Zahvaljujući sredstvima koje je Vlada Srbije opredelila za izradu projekta za građevinsku dozvolu, pribaviće se i poslednji dokument neophodan za početak radova na Regionalnom centru za upravljanje otpadom "Eko Tamnava".