Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Uspavana lepotica (foto: Ivan Nikolić)
  U organizaciji Predškolske ustanove

  Treći "Prolećni ubski festić"

  Nakon trogodišnje pauze zbog korone, svoj život je danas nastavio "Prolećni ubski festić", scenski susreti vrtića iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga, kao i područja grada Beograda, koji će trajati do 5. aprila.

 • Scena iz predstave Doktor Molijer (foto: Duško Ašković)
  U Domu kulture

  Premijera predstave "Doktor Molijer" ubskog pozorišta

  Nakon višemesečnih priprema, prvi ansambl ubskog Pozorišta "Raša Plaović" kreće u nove teatarske pohode premijerom predstave "Doktor Molijer", po tekstu Dušana Kovačevića i u režiji Duška Aškovića.

 • Dodik i Vučić (foto: www.instagram.com/buducnostsrbijeav)
  Razgovaraju sa meštanima

  Vučić i Dodik danas u selu Pambukovica kod Uba

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas sa meštanima sela Pambukovica kod Uba, objavljeno je na zvaničnom sajtu predsednika Srbije. Susretu sa meštanima Pambukovice prisustvovaće i Milorad Dodik.

 • Miloš Jevtić i Radovan Puletić (foto: Nemanja Jovanović)
  Povodom godišnjice rođenja glumačkog barda

  "Velika služba Raše Plaovića"

  Povodom 125 godina rođenja velikana srpske pozorišne umetnosti Radomira Raše Plaovića njegov rodni Ub i "Kulturni centar Ub" objavili su reizdanje knjige "Velika služba Raše Plaovića", Miloša Jevtića, koja je prvi put štampana 1999. godine.

 • Humanitarna akcija na Gradskom trgu (foto: Iva Banović)
  Fudbaler Nemanja Matić podržao akciju

  Ubljani prikupili rekordnu sumu novca za Roditeljsku kuću

  Na dobrotvornom događaju priređenom na Gradskom trgu i od humanitarne aukcijske prodaje dresa proslavljenog fudbalera Nemanje Matića, Ubljani su uspeli da prikupe 376.200 dinara za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu

 • Filmski grad (foto: Nemanja Jovanović)
  Umetnički projekat i turistička atrakcija

  Ubski filmski grad

  Filmski grad dočarava život u Srbiji krajem 19. veka i duh toga doba. Kompleks je izgrađen pored Sportsko-rekreativnog centra "Školarac" sredstvima Telekoma Srbije i Produkcijske kuće "Svemir zeka", a uz podršku lokalne samouprave.

 • Marija Ivanović (foto: Privatni album)
  Skica za portret

  Marija Ivanović - prva Ubljanka doktor građevine

  Mariji Ivanović "dogodilo" se da u svojoj 33. godini postane prva žena doktor građevinskih nauka u ubskoj opštini. "Važno je da čovek želi da uspe sebe radi, ali ne tako da samo on bude zadovoljan, već da stvori jedno zdravo okruženje gde je svima lepo zbog njegovog uspeha".

 • U ubskom Domu kultur

  Humanitarni koncert ansambla "Liberta"

  Večeras, sa početkom u 20 časova, u sali ubskog Doma kultura ansambl "Liberta" održaće tradicionlni Novogodišnji koncert, koji je humanitarnog karaktera. Cena ulaznice je 200 dinara, a novac od prodaje biće doniran bolesnim mališanima.

 • Devojke sa Štranda
  Na Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera

  Tamnavac Dragoljub Trindić najbolji slikar Vojvodine

  Na nedavno održanoj Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Vojvodine, 24. po redu, prvu nagradu osvojila je slika "Devojke sa Štranda" autora Dragoljuba Trindića rodom iz ubskog sela Čučuge.

 • Obeležavanje velikog jubileja

  Vek i po ubske pozorišne čarolije

  Pozorište "Raša Plaović" proslaviće danas, 24. novembra, vredan jubilej – 150 godina amaterskog pozorišnog života na Ubu. Program obeležavanja počinje u 18 časova svečanom akademijom u Domu kulture.