Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Humanitarna akcija na Gradskom trgu (foto: Iva Banović)
  Fudbaler Nemanja Matić podržao akciju

  Ubljani prikupili rekordnu sumu novca za Roditeljsku kuću

  Na dobrotvornom događaju priređenom na Gradskom trgu i od humanitarne aukcijske prodaje dresa proslavljenog fudbalera Nemanje Matića, Ubljani su uspeli da prikupe 376.200 dinara za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu

 • Filmski grad (foto: Nemanja Jovanović)
  Umetnički projekat i turistička atrakcija

  Ubski filmski grad

  Filmski grad dočarava život u Srbiji krajem 19. veka i duh toga doba. Kompleks je izgrađen pored Sportsko-rekreativnog centra "Školarac" sredstvima Telekoma Srbije i Produkcijske kuće "Svemir zeka", a uz podršku lokalne samouprave.

 • Marija Ivanović (foto: Privatni album)
  Skica za portret

  Marija Ivanović - prva Ubljanka doktor građevine

  Mariji Ivanović "dogodilo" se da u svojoj 33. godini postane prva žena doktor građevinskih nauka u ubskoj opštini. "Važno je da čovek želi da uspe sebe radi, ali ne tako da samo on bude zadovoljan, već da stvori jedno zdravo okruženje gde je svima lepo zbog njegovog uspeha".

 • U ubskom Domu kultur

  Humanitarni koncert ansambla "Liberta"

  Večeras, sa početkom u 20 časova, u sali ubskog Doma kultura ansambl "Liberta" održaće tradicionlni Novogodišnji koncert, koji je humanitarnog karaktera. Cena ulaznice je 200 dinara, a novac od prodaje biće doniran bolesnim mališanima.

 • Devojke sa Štranda
  Na Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera

  Tamnavac Dragoljub Trindić najbolji slikar Vojvodine

  Na nedavno održanoj Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Vojvodine, 24. po redu, prvu nagradu osvojila je slika "Devojke sa Štranda" autora Dragoljuba Trindića rodom iz ubskog sela Čučuge.

 • Obeležavanje velikog jubileja

  Vek i po ubske pozorišne čarolije

  Pozorište "Raša Plaović" proslaviće danas, 24. novembra, vredan jubilej – 150 godina amaterskog pozorišnog života na Ubu. Program obeležavanja počinje u 18 časova svečanom akademijom u Domu kulture.

 • Nenad Jezdić (foto: Željko Jovanović)
  Na Dan Narodnog pozorišta

  Nenadu Jezdiću uručena nagrada "Raša Plaović"

  Glumcu Nenadu Jezdiću je na proslavi 155. godina postojanja Narodnog pozorišta u Beogradu uručena nagrada "Raša Plaović" za sezonu 2022/23. Priznanje mu je pripalo za naslovnu ulogu u predstavi "Razvojni put Bore Šnajdera".

 • Predstava Hamleta v vasi Spodnja Mrduša (foto: Petar Bošković)
  Večeras dodeljene nagrade

  Slovenci pobednici 15. Repassage festa

  "Predstava Hamleta v vasi Spodnja Mrduša" Kulturnog društva "Loški oder" iz Škofja Loke, u režiji Dejana Spasića, pobednik je ovogodišnjeg Repassage festa, koji je na Ubu počeo 1. novembra, a završen večeras proglašenjem laureata i svečanom ceremonijom dodele nagrada u Domu kulture.

 • Plakat (autor Mišel Kaplarević)
  Počinje 15. Repassage fest

  Ubska pozorišna jesen

  15. Repassage fest, tradicionalna smotra najboljih amaterskih pozorišta sa prostora nekadašnje Jugoslavije, počinje danas na Ubu i traje do 9. novembra. Biće odigrano šest predstava u zvaničnoj konkurenciji i jedna u čast nagrađenih, kao i dva prateća programa.

 • Ana Brnabić (foto: Kolubarske.rs)
  Simbolično položen kamen temeljac

  Brnabić: Deponija "Kalenić" je važan projekat koji čisti Srbiju

  "Izgradnja regionalne sanitarne deponije 'Kalenić' kod Uba važan je projekat koji čisti Srbiju", izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić na ceremoniji obeležavanja početka izgradnje regionalne sanitarne deponije "Kalenić".