Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Deo volonterskog tima (foto: Dunja Kaplarević)
  Na humanitarnom događaju

  Ubljani obezbedili 310 paketića za bolesnu decu

  U zajedničkoj akciji ubskog NURDOR-a (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) i muzičkog sastava "Liberta" obezbeđeno je 310 paketića za mališane koji se leče na svim hematoonkološkim odeljenjima.

 • Tihomir Stanić i Nenad Jezdić (foto: Nemanja Jovanović)
  Snimljen treći nastavak

  Ub i dalje odredište "Kamiondžija d.o.o."

  Nakon četiri meseca rada sa glumcima i ekipom na terenu, nedavno je pala i poslednja klapa treće sezone serije "Kamiondžije d.o.o." reditelja Filipa Čolovića.

 • Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
  Podrška akademcima

  Konkurs opštine Ub za studentske stipendije

  Do 2. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje ove vrste podrške u studijskoj 2022/23. godini  nisu menjani u odnosu na[...]

 • Ubski Dom kulture (foto: Nemanja Jovanović)
  Uskoro 14. Repassage fest

  Ubska smotra dramskih amatera regiona

  Tradicionalna smotra najboljih amaterskih pozorišta iz država nastalih na tlu bivše Jugoslavije, 14. Repassage fest, održaće se u ubskom Domu kulture od 1. do 10. novembra. U zvaničnom programu takmičiće se šest predstava nagrađenih na republičkim festivalima u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i Severnoj Makedoniji.

 • Scena iz predstave (foto: Privatni album)
  Na festivalu "Štap i kanap"

  Ubsko pozorište apsolutni pobednik

  Predstava "Bajka o pozorištu" ubskog teatra "Raša Plaović", prema istoimenom delu Vladimira Đurđevića, a u režiji Duška Aškovića, glasovima stručnog žirija odnela je apsolutnu pobedu na upravo završenom šestom Festivalu amaterskih pozorišta "Štap i kanap" u Velikom Gradištu, pobravši pet od ukupno šest nagrada.

 • Obnovljena Muzička škola (foto: Milutin Rafailović)
  Sredstvima ubske opštine

  Obnovljena ubska Muzička škola

  Projekat rekonstrukcije ubske Muzičke škole, vredan 20 miliona dinara, finansirala je lokalna samouprava, koja je izdvojila i 3,5 miliona dianra za nabavku novih instrumenata.

 • Radljevska crkva (foto: Dragan Belajac Džagi)
  U godini jubileja

  Radljevska crkva dobila status spomenika kulture

  Hram Pokrova Presvete Bogorodice, podignut 1872. godine, stavljen je pod zaštitu države. Spomenički karakter ovog zdanja ogleda se ne samo u njegovoj arhitekturi, slikarskom konceptu i načinu na koji je opremljeno, već je ono i mesto podsećanja na ljude i događaje koji su obeležili prošlost tog dela Srbije

 • Dobitnici Vidovdanske nagrade (foto: Dragana Nedeljković)
  Za izvanredne rezultate

  Vidovdnske nagrade najboljim ubskim đacima i pedagozima

  Ukupno je dodeljeno 155 nagrada, od čega 126 "vukovcima" i najuspešnijima na državnim i međunarodnim takmičenjima, a 29 njihovim nastavnicima i profesorima. Uručene su im novčane nagrade.

 • Deo postavke (foto: Milutin Rafailović)
  Omaž izložba Džeksonu Poloku

  Umetnost prkosi hendikepu

  U Holu ubskog Doma kulture otvorena je izložba likovnih radova Rade Mladenović, Azre Sarač i Miloša Živkovića iz Lazarevca, koja je uverljiva potvrda teze da umetnost i kreativnost ne poznaju i ne priznaju ograničenja.

 • Jelena Jeremić (foto: Ana Stanimirović)
  Večeras promocija knjige

  Pesničke "Tišine" Jelene Jeremić

  Gradska biblioteka "Božidar Knežević" i Ustanova kulture na Ubu večeras organizuju predstavljanje poetske zbirke "Tišine", prve knjige Jelene Jeremić (1995), profesorke grčkog jezika i književnosti poreklom sa Uba.