Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
  Rok za predaju dokumentacije 3. decembar

  Opština Ub raspisala konkurs za studentske stipendije

  U toku je konkurs za dodelu stipendija studentima sa teritorije opštine Ub, koji će biti otvoren do 4. decembra. Kao i prethodnih godina, pravo na ovu vrstu podrške i u studijskoj 2021/22. imaju studenti državnih i privatnih fakulteta koji se školuju u kontinuitetu.

 • Ekipa ubske Muzicke škole (foto: Vladimir Adamović)
  Na državnoj Smotri mladih talenata

  Ubskim solo pevačima četiri prve i jedna druga nagrada

  Petočlana ekipa pevačkog odseka ubske Škole za osnovno muzičko obrazovanje "Petar Stojanović", iz klase profesorke Teute Aslani, postigla je zapažene rezultate na Republičkoj smotri mladih talenata u Sremskim Karlovcima.

 • Scena iz pobedničke predstave (foto: Dragana Nedeljković)
  Uručene nagrade najboljim pozorišnim amaterima regiona

  "Antigona v New Yorku" pobednik 13. Repasaž festa

  Za najbolju predstavu u celini Repassage festa, koji je večeras završenai na Ubu, proglašena je "Antigona v New Yorku" u produkciji Kulturnog društva "Loški oder" iz Škofja Loke. Ovogodišnji Repasaž obeležio je bogat i raznovrstan prateći program.

 • Scena iz nove serije (foto: Emilija Gajić)
  Završeno snimanje druge sezone

  "Kamiondžije d.o.o." nastavljaju putovanje

  Porodična komedija u režiji Filipa Čolovića donosi nove nove avanture i nedaće glavnih junaka Baje i Žiće, šoferskih dobričina često nesnađenih u poslovima i danima sadašnjim,.. Prva, od 12 epizoda drugog ciklusa, stiže 8. januara na Prvi program RTS.

 • Zgarište porodične kuće (foto: Dragana Nedeljković)
  U jučerašnjem požaru kod Uba

  Izgorela kuća Radosavljevića iz Stublenice

  Četvoročlana porodica Radosavljević iz ubskog sela Stublenica juče je ostala bez svog doma i kompletnog pokućstva. U požaru je u potpunosti izgorela njihova kuća, u kojoj su živeli Aleksandar sa suprugom Ivanom i ćerkama Anđelom i Kristinom.

 • Blokada puta (foto: Milutin Rafailović)
  Blokada puta na nekoliko sati

  Meštani Vrhovina guše se u prašini

  Problem sa prašinom i bukom već godinama prati meštane Vrhovina, sela nadomak Uba, koji žive uz makadamski put koji vodi do kamenoloma. Žitelji su zaustavili saobaćaj na nekoliko sati na putu do majdana. Vlasnik je obećao da će deonicu dugu dva kilometra asfaltirati.

 • Dobitnici Vidovdanske nagrade (foto: Dunja Kaplarević)
  Na praznik Vidovdan

  Nagrađeni najbolji ubski đaci i pedagozi

  Vidovdanske nagrade, koje lokalna samouprava tradicionalno dodeljuje najboljim ubskim osnovcima, srednjoškolcima i njihovim pedagozima, uručene su na prigodnoj svečanosti u velikoj sali Doma kulture. Za te namene, Opština Ub obezbedila je sredstva u iznosu od 1.050.000 dinara.

 • Snimanje u ubskom Prihvatilištu (foto: Milutin Rafailović)
  Snimanje serijala o napuštenim psima

  Ubski azil u engleskom dokumentarcu

  Deo materijala za međunarodni dokumentarni serijal "Pokidajmo lance", engleski fotograf i borac za zaštitu životinja Tom S-N snimio u Prihvatilištu za pse na Ubu. "Ideja je da bez cenzure prikažemo život u skloništima da bi stvorili mrežu podrške mnogim psima u potrebi".

 • Scena iz predstave (foto: Duško Ašković)
  Ubsko pozorište "Raša Plaović"

  Tri premijere "Bajke o pozorištu"

  Sa novom predstavom glumci ubskog pozorišta "Raša Plaović" pred publikom 8, 10. i 11. juna. Komediju "Bajka o pozorištu", po tekstu Vladimira Đurđevića, na scenu postavio Duško Ašković.

 • Džem od šipurka (foto: FOTOPANI)
  Baba Julina kujna

  Specijaliteti iz okoline Uba na trpezi Nemačke i Islanda

  Danas vam predstavljamo uspešan primer porodičnog biznisa koji je nastao iz ljubavi prema svemu što je domaće i kvalitetno. U Bajevcu kraj Uba, na Poljoprivrednom gazdinstvu Ikonić, stvorena je bajka pod nazivom "Baba Julina kujna" koja ljubiteljima domaćih proizvoda u Srbiji i šire nudi proizvode pripremljene na tradicionalan način