Registracija Prijava preko FB

Tema: Akcije

 • "Carevo NOVOgodišnje odelo"

  "Europrom" i ovog decembra poklanja pozorišnu predstavu za decu

  Kompanija "Europrom" i ovog decembra daruje pozorišnu predstavu za decu. Ove godine to je "Carevo NOVOgodišnje odelo", ali zbog pandemije koronavirusa, predstavu neće gledati u Centru za kulturu, nego na YouTube kanalu.

 • Europrom (foto: Europrom)
  Donacija "Europrom-a"

  Paketi pomoći najugroženijima

  U susret predstojećim praznicima, kompanija "Europrom" pokloniće 1150 prehrambeno-hemijskih paketa socijalno najugroženijim pojedincima i porodicama i to u Valjevu i još šest opština u kojima ima svoje objekte.

 • Slobodan Lazić Cimer (foto: Đorđe Đoković)
  Inicijativa upućena gradonačelniku

  Ulica u Valjevu da ponese ime Slobodana Lazića Cimera

  Inicijativu da jedna od važnih ulica u Valjevu ponese ime uspešnog boksera i trenera, nedavo preminulog Slobodana Lazića Cimera, uputili su gradonačelniku Valjeva Lazaru Gojkoviću brojni olimpijski i svetski šampioni, kao i javne ličnosti

 • Poetsko-muzičko popodne na Mejinoj česmi (foto: Kolubarske.rs)
  Akcija ljubitelja Gradca

  Muzika i poezija na Mejinoj česmi

  Zahvaljujući Marku Tomiću i Gračanskoj patroli, Mejina česma je ponovo sređena, posečeno je šiblje i korov, i uklonjeno smeće. Nakon uspešne akcije čišćenja organizovano je poetsko-muzičko popodne.

 • Nova biblioteka Gimnazije (foto: Đorđe Đoković)
  Društvo školskih bibliotekara Srbije

  Značaj povezivanja i duh zajedništva

  Na redovnoj godišnjoj Skupštini Društva školskih bibliotekara Srbije, koja je ove godine zbog pandemije koronavirusa održana onlajn, za člana Upravnog odbora izabrana je Valjevka Slađana Marijanac, školski bibliotekar Valjevske gimnazije.

 • Mejina česma (avgust 2020.) (foto: DjordjeDjokovic)
  Gost-post: Teodora Aćimović

  Mejina česma 2020. godine

  Mladi istraživači su pre tri godine sredili Mejinu česmu i ostavili je Gradu na čuvanje i negovanje, a Valjevcima mesto uz Gradac za uživanje. Dva puta su uređivali taj prostor, jer Grad za Mejinu česmi ne mari. Teodora Aćimović u svom tekstu poručuje: srediće je opet.

 • Tribina Nisu zaboravljeni – nisu sami (foto: DjordjeDjokovic)
  Tribina "Nisu zaboravljeni – nisu sami!"

  "Treba nam država u kojoj će najveći autoritet biti zakon!"

  U organizaciji Novog optimizma u Valjevu je u četvrtak održana tribina "Nisu zaboravljeni – nisu sami!", posvećena herojima građanskog aktivizma. Govorili su profesori Biljana Stojković i Čedomir Čupić, novinarke Snežana Čongradin i Ana Lalić, i uzbunjivač Aleksandar Obradović .

 • Aleksandar Obradović (foto: DjordjeDjokovic)
  Nova tribina Novog Optimizma u Valjevu

  "Nisu zaboravljeni – nisu sami!"

  Novi Optimizam nastavlja sa organizacijom tribina širom Srbije. Prva, pod nazivom, "Nisu zaboravljeni – nisu sami!", biće organizovana večeras u sali Skupštine grada u 19 časova. Počinju iz Valjeva, jer je to grad u kome je Aleksandar Obradović.

 • Pomoć za Rome (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Podrška EU za romske porodice

  Skoro 1.000 romskih porodica sa više od 5.000 članova koje žive u Beogradu, Valjevu, Nišu i Subotici dobilo je od Evropske unije (EU) pakete sa prehrambenim i higijenskim proizvodima.

 • Transfuziomobil (foto: DjordjeDjokovic)
  Crveni krst organizovao

  Veliki odziv građana u akciji davanja krvi

  U akciju dobrovoljnog davanja krvi, koju je danas organizovao valjevski Crveni krst, prikupljeno je 70 jedinica krvi. Današnji odziv građana potvrdio je da je Valjevo s razlogom "šampion solidarnosti" u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi.