Tema: Akcije

 • Parking (foto: Kolubarske.rs)
  Građani predlažu

  Postaviti spomen obeležje Aleksandru Mišiću i Ivanu Freglu

  Valjevci predlažu da se sada, kada se sređuje parking iz zgrada sudova gde je nekada bilo dvorište zatvora, postavi spomen obeležje Aleksandru Mišiću i Ivanu Freglu koje su streljali Nemci u Drugom svetskom ratu.

 • Parking (foto: Kolubarske.rs)
  Akcije

  Besplatni sati parkinga za porodice sa troje i više dece

  Valjevo je prvi grad u Srbiji koji će od 1. aprila 2023. godine, porodicama sa troje i više dece obezbediti 15 sati besplatnog parkinga na mesečnom nivou, objavljeno je na sajtu Lepa reč Valjeva.

 • Paketići za najmlađe pacijente (foto: Kolubarske.rs)
  Na neuobičajen način

  Paketići za najmlađe pacijente Valjevske bolnice

  Radost za najmlađe pacijente valjevske bolnice priredili su članovi Gorske službe spasavanja i speleološka grupa Drušva istraživača. Oni su u odelima Deda Mraza mališanima uručili paketiće, dar Europroma.

 • Europrom paketi (foto: Europrom)
  PR

  1200 "ljubičastih" paketa pomoći

  Kompanija "Europrom" i ove godine obezbediće pakete pomoći za socijalno najugroženije kategorije stanovništva. 1200 paketa biće podeljeno u devet opština u kojima "Europrom" ima maloprodajne objekte.

 • Posađeno drveće u dvorištu škole (foto: Kolubarske.rs)
  U okviru projekta "Srbija sadi"

  Posađeno drveće u dvorištu Osnovne škole "Milovan Glišić"

  U dvorištu OŠ "Milovan Glišić" u Brđanima proteklog vikenda posađene su sadnice zimzelenog i listopadnog drveća u okviru projekta „Srbija sadi“. Grad Valjevo je obezbedio stotinu, dok su valjevski rotarijanci poklonili trideset sadnica.

 • Zatrovana voda iz bunara (foto: Kolubarske.rs)
  "Druga Kolubarska bitka protiv Euro litijuma"

  Borba protiv eksploatacije litijuma je borba za očuvanje Srbije, zdravlja, imovine i naše tradicije

  Aktivisti pokreta Marš s Kolubare su informisali građane o sadržini studija i projekata kompanije Euro litiijum Balkan koje, kako navode, ova kompanija krije od očiju javnosti. Borba protiv eksploatacije litijuma je zalaganje za očuvanje suvereniteta Srbije, zdravlja, imovine i tradiicije našeg naroda, prava budućih generacija da žive slobodno u okruženju koje podstiče rađanje i napredak.

 • Pokret Marš s Kolubare (foto: Đorđe Đoković)
  Ekološka akcije

  "Druga Kolubarska bitka protiv Euro litijuma"

  Aktivisti pokreta "Marš s Kolubare" održaće danas (16. novembar) u Valjevu ekološku akciju "Druga Kolubarska bitka protiv Euro litijuma". Kako navode iz tog pokreta, akcija podrazumeva postavljanje štandova na pet lokacija u gradu, podelu informativnog materijala i razgovor sa građanima Valjeva. Planirano trajanje akcije je od 8 do16 časova.

 • Kolubara (foto: Kolubarske.rs)
  Istraživanje kvaliteta površinskih voda

  Reke Valjeva i Divčibara su lošeg kvaliteta, a Ljubostinja je "mrtva"

  Kolubara je pete klase u delu gde se izlivaju vode postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, reka Kamenica na Divčibarama je pete klase, Bukovska reka, pritoka Gradca, je četvrte klase, dok je Ljubostinja zbog zagađenja mrtva, rezultati su istraživanja površinskih voda neformalne grupe VIVA.

 • Pored stadiona ZSK-a (foto: Kolubarske.rs)
  U borovoj šumi pokraj stadiona ZSK-a

  Koncert podrške na Međunarodni dan čistog vazduha

  Udruženje iRevolucija u sredu, 7.09. organizuje obeležavanje Međunarodnog Dana čistog vazduha uz kvalitetan muzički program i druženje u borovoj šumi pokraj stadiona ZSK-a. Celodnevni program, počinje u 12 časova, a završava se minut do ponoći. Zvanično otvaranje je u 18 časova.

 • Europrom paketi za prvake (foto: Europrom)
  PR tekst

  Poklon paketi "Europroma" za 1400 prvaka

  Kao i prethodnih godina kompanija "Europrom" darovaće 1400 paketa đacima prvacima osnovnih škola koje se nalaze u blizini "ljubičastih" maloprodajnih objekata. Kampanja simboličnog naziva "Srećan početak"...