Tema: Akcije

 • Akcija Čisto iz ljubavi (foto: UG Čepom do osmeha)
  Akcija "Čisto iz ljubavi"

  Preko dve tone otpada uklonjeno sa leve obale reke Gradac

  U okviru akcije "Čisto iz ljubavi", 62 volontera je čistilo levu stranu priobalja reke Gradac. Uklonjeno je preko dve tone smeća, a reciklabilni materijal ide u humanitarne svrhe, biće kupljeno pomagalo za decu sa posebnim potrebama.

 • Spomenka Đurović i Goran Branković (foto: Kolubarske.rs)
  Akcija "Čist vazduh za zdravu decu"

  Rotarijanci darovali prečišćivače vazduha valjevskim vrtićima

  Rotatri klub Valjevo poklonio je 25 prečišćivača vazduha za potrebe jaslenih grupa Predškolske ustanove "Milica Nožica" u Valjevu i na taj način realizuje humanitarnu akciju "Čist vazduh za zdravu decu".

 • Učesnici akcije u Trećoj školi (foto: Aleksandra Milosavljević)
  Akcija u dvorištu OŠ „Andra Savčić“

  U "Parku prijateljstva" uskoro 100 sadnica

  Učenici i nastavnici OŠ "Andra Savčić" su, uoči Svetskog dana šuma koji je obeležen 21. marta, uz pomoć stručnjaka i prijatelja škole započeli akcija stvaranja "Parka prijateljstva" u dvorištu ove škole. Pozivaju sugrađane da se uključe u akciju...

 • Potpisi za Inicijativu (foto: Evropski pokret u Srbiji-Valjevo)
  Evropski pokret u Srbiji-Valjevo uputio gradonačelniku

  Inicijativa za izradu Lokalnog akcionog plana pristupačnosti

  Evropski pokret u Srbiji-Valjevo uputio je gradonačelniku Valjeva Lazaru Gojkoviću Inicijativu za pokretanje lokalne javne politike pristupačnosti. "Očekujemo da će lokalne vlasti postupiti po zakonu i sa pažnjom razmotriti naše argumente i da će inicijativa biti prihvaćena...

 • Predstavljanje rezultata istraživanja (foto: Evropski pokret Valjevo )
  "Istraži – Osnaži"

  Građani žele pristupačniji i organizovaniji javni prostor

  Građani žele da parking mesta budu uređenija, da ima više zelenih šetališnih površina, da ivičnjaci i trotoari budu takvi da ljudi mogu bezbedno da se kreću, da ulazi u javne objekte budu pristupačni, samo su neke sugestije građana po pitanju javnog prostora.

 • Vladimir Pantić i Svetlana Janković Beljanski
  Akcija za pristupačno okruženje svim građanima Valjeva

  "Grad (je) za ljude"

  Uz poruku "Grad (je) za ljude", udruženje građana Evropski pokret u Srbiji-Valjevo predstavilo je projekat "Akcija javnog zagovaranja unapređenja pristupačnog okruženja u Valjevu - Ka Univerzalnom dizajnu". Pristupačnost je važna za sve ljude, ne samo za osobe sa invaliditetom, za stare ili majke sa decom, nego za svakog čoveka.

 • Akteri akcije Najmlađi za najmlađe (foto: Kolubarske.rs)
  OŠ "Prota Mateja Nenadović" Brankovina

  Humanitarna akcija "Najmlađi za najmlađe"

  Osnovna škola "Prota Mateja Nenadović" iz Brankovine od 2013. godine kroz humanitarnu akciju "Najmlađi za najmlađe" pomaže rad Centra za vantelesnu oplodnju Valjevo. "Uz najlepše želje svih nas – da se novi život rađa!".

 • Kampanja Pluća u Srbiji (foto: Kolubarske.rs)
  Savet za čist vazduh čeka odgovor

  Gradska uprava ignoriše predlog mera za smanjenje aerozagađenja

  Građanski savet za čist vazduh je početkom novembra predao u Gradsku upravu predlog mera za smanjenje aerozagađenja, ali od lokalne vlasti još uvek nema odgovora. U Valjvu će uskoro biti postavljen bilbord sa instalacijom pluća.

 • Paketi pomoći (foto: Europrom)
  Za novogodišnje i božićne praznike

  "Europrom" poklanja 1300 paketa pomoći

  Europrom će i ove godine, povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, pokloni 1300 "ljubičastih" paketa pomoći socijalno najugroženijim pojedincima i porodicama sa teritorije devet opština zapadne Srbije.

 • (foto: Screenshot)
  Akcija "Kreni - Promeni"

  "Srbija nije na prodaju" (video)

  Građani i glumci napravili reklamu protiv kopanja litijuma u Srbiji. Reč je o prvoj reklami koju su finansirali građani, kao odgovor na reklame koje je Rio Tinto počeo da emituje na javnom servisu. "Ne može se sprečiti istina o Rio Tintu i poruka Srbija nije na prodaju!".