Registracija Prijava preko FB

Tema: Akcije

 • Dronovi za valjevske škole (foto: Đorđe Đoković)
  "Za lepšu školu"

  Rotarijanci poklonili 15 dronova svim valjevskim osnovnim školama

  U okviru akcije "Donacija bespilotnih letelica osnovnim školama u Srbiji", koju su pokrenuli Rotari klubovi iz Srbije, svim osnovim školama na teritoriji grada Valjeva poklonjeno je 15 dronova. "Ulaganje u mladost je naša budućnost!", poručuju Rotarijanci.

 • Akcija udomljavanja kuca (foto: Lazar Živković)
  U okviru projekta "Glas valjevskog Džekija"

  Akcija udomljavanja kuca i maca

  Udruženje za zaštitu životinja "Črna" organizovalo je akciju udomljavanja kuca i maca, koja je realizovana u okviru projekta "Glas valjevskog Džekija", podržanog od fondacije "Trag".

 • Smeće (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Projekat sufinansira Ministarstvo zaštite životne sredine

  I Valjevo u akciji čišćenje divljih deponija i smetlišta

  Od septembra treba da počne akcija čišćenja oko 500 divljih deponija na teritoriji 43 grada i opštine u Srbiji. Novcem Ministarstva zaštite živitne sredine i Valjeva biće uklonjeno sedam divljih deponija na teritoriji grada.

 • Psi lutalice (foto: DjordjeDjokovic)
  Za rešavanje problema napuštenih pasa

  Trag fondacija podržala projekat "Glas valjevskog Džekija"

  Projekat "Glas valjevskog Džekija", Udruženja za zaštitu životinja "Čarna" iz Valjeva, prošao je na konkursu fondacije "Trag". Projekat treba da doprinese rešavanju problema napuštenih pasa na teritoriji Valjeva.

 • Gradska deponija (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Projekat udruženja "Lokalni odgovor"

  Kako se troši zeleni dinar?

  Valjevci dobro znaju, vide i osećaju kakav vazduh udišu, a takođe su svesni i da 240 njihovih sugrađana prerano umre usled direktnih posledica aerozagađenja. Ali ono što ne znaju jeste gde završava njihov novac iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.

 • Komarac (foto: Đorđe Đoković)
  Obaveštenje

  Tretman suzbijanja komaraca

  Tretman suzbijanja komaraca na teritoriji grada Valjeva i na Divčibarama biće obavljen uređajima sa zemlje u četvrtak 8.7.2021. godine u periodu od 19 do 23 časa.

 • Sala Student (foto: Đorđe Đoković)
  Inicijativa

  Sala na "Studentu" da ponese ime Milana Koraća

  Sportski radnici Odbojkaškog saveza Srbije, Sportskog saveza Valjeva i Odbojkaškog kluba VA 014 podneli su inicijativu da sportska sala koja se nalazi na prostoru terena "Student" ponese ime[...]

 • Izmene Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja

  Novi Nacrt ugrožava dostignuti nivo prava građana

  Javna rasprava o Nacrtu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja završava se 16. juna. Uvođenje novih rešenja kojima se umanjuje dostiguti nivo prava na pristup informacijama i njegove zaštite bilo bi ne samo loše, nego i neustavno.

 • Zajednička konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
  Opozicione stranke, udruženja i pokreti poručili

  "Ne" rudnik, "ne" referendum, "da" moratorijum na istraživanja i eksploataciju litijuma

  Iskopvanje rude litijuma, prekopavanje i uništavanje Srbije mora da se zaustavi, poručili su na konferenciji za novinare opozicione stranke, udruženja i pokreti. "Referendum o rudniku litijuma bio bi legalizacija zločina nad sopstvenim narodom", rekao je profesor Duško Kuzović iz pokreta Oslobođenje.

 • Potpisivanje peticije prodiši na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
  Na Gradskom trgu

  Nastavak akcije "Potpiši-Prodiši"

  Akcija "Potpiši-Prodiši" biće nastavljena danas u 12.30 časova na štandu na Gradskom trgu, saopštili su organizatori udruženja iRevolucija, Lokalni odgovor i Odbor za ljudska prava. Incijative za zabranu korišćenja prljavog, sirovog lignita trajaće do nedelje 26. aprila na Gradskom trgu.