Registracija Prijava preko FB

Tema: Pomoć

 • Zdravstveni radnici (foto: Đorđe Đoković)
  Za zdravu Srbiju

  Evropska unija finansira zapošljavanje 100 zdravstvenih radnika

  Na zahtev Ministarstva zdravlja Republike Srbije Evropska unija će finansirati zapošljavanje 100 zdravstvenih radnika na šest meseci u svetlu porasta slučajeva obolelih od Covid-19 u Srbiji. Ambasador Sem Fabrici je izjavio da je ovo još jedan izraz snažne podrške koju EU pruža Srbiji u oblasti zdravstva i odgovora na Covid-19.

 • Paketi pomoći (foto: Đorđe Đoković)
  Lokalni plan akcije za decu

  Paketi pomoći mališanima

  U okviru Lokalnog plana akcije za decu, za koji je iz gradskog budžeta u ovoj godini izdvojeno 2,5 miliona dinara, dodeljeni su paketi garderobe i sredstava za ličnu higijenu za 25-oro dece iz socijalno i materijalno ugroženih porodica.

 • Majkl Devenport i Violeta Milošević (foto: Dorđe Đoković)
  Projekat "Euteka – EU u vašoj biblioteci"

  Biblioteci uručena polica i održana tribina

  Šef Delegacije EU Majkl Devenport, prilikom jučerašnje posete Valjevu, uručio je policu valjevskoj biblioteci "Ljubomir Nenadović", u okviru projekta "Euteka – EU u vašoj biblioteci". Tako će, kako je rekao, od sada police sa knjigama i publikacijama o Evropskoj uniji biti na raspolaganju i korisnicima biblioteke u Valjevu.

 • Dragan Jeremić i Majkl Devenport (foto: Đorđe Đoković)
  Evropska unija ulaže novac u preventivne mere

  Korito Kolubare biće izgrađeno i rekonstruisano do 2019. godine

  Radovi na rekonstrukciji oštećenog i izgradnji novog korita Kolubare, kao i radovi na regulaciji dela korita Obnice i Jablanice, koji će biti finansirani sa 4,5 miliona evra iz fondova Evropske unije, počeće na proleće sledeće godine, a biće završeni početkom 2019. godine.

 • Mermerni most (foto: Đorđe Đoković)
  Obilaze projekte koje finansira Evropska unija

  Šef Delegacije EU i ambasadori zemalja članica danas u Valjevu

  Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji i ambasadori Belgije, Danske, Hrvatske, Kipra i Slovačke, kao i predstavnici ambasada Češke i Nemačke, posetiće danas Valjevo i obići projekte koje finansira Evropska unija.

 • Korito Kolubare (foto: Đorđe Đoković)
  Sredstvima evropskih fondova

  Sanacija korita Kolubare počeće do kraja godine

  Radovi na daljoj sanaciji korita Kolubare, oštećenog u majskim poplavama 2014. godine, trebalo bi da počnu do kraja godine. Za rekonstrukciju oštećenog i izgradnju neregulisanog korita Kolubare ukupne dužine oko četiri kilometra sredstva su obezbeđena iz evropskih fondova.

 • Most u Goloj Glavi (foto: www.valjevo.rs)
  Predstavnici Japana obišli radove

  Most u Goloj Glavi u završnoj fazi

  U završnoj fazi je izgradnja mosta u Goloj Glavi, koji je porušen prošle godine u majskim poplavama. Te radove i gradilište na reci Kolubari kod stočne pijace, gde se radi na sanaciji kanalizacionog sifona, danas su obišli predstavnik Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP-a) Naoki Niheja i predstavnici ambasade Japana u Beogradu.

 • Most za Boškoviće (foto: Đorđe Đoković)
  Zahvaljujući donaciji Fonda dijaspora za maticu

  Boškovići dobili novi most

  Završen je most na Obnici u naselju Boškovići, koji je oštećen u majskim poplavama, a čiju je izgradnju sa 9,5 miliona dinara finansirao Fond dijaspora za maticu. Most je danas otvorio direktor Fonda Živadin Jovanović koji je poručio da "slogom i razumevanjem možemo mnogo da uradimo, naročito kada imamo odgovorne lokalne vlasti kao što je u Valjevu, i da zajedno možemo da izgradimo nove mostove, ali i međusobno poverenje".

 • Dačić uručuje ugovor Vujiću Subotiću (foto: www.valjevo.rs)
  U okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja

  U Valjevu će biti izgrađeno 20 stanova za izbeglice

  U Valjevu će biti izgrađeno 20 stanova u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RSP), u koji je uključena 61 opština i grad. Stanovi će biti zidani u Novom naselju, pored postojeće zgrade socijalnog stanovanja, saopšteno je iz Gradske uprave.

 • Dnevni boravak (foto: Kolubarske.rs)
  Donacije

  EU finansirala proširenje Dnevnog boravka

  Evropska unija je finansirala sa 20.000 evra dogradnju postojećeg objekta Dnevnog boravka za decu sa posebnim potrebama, tako da je dobijeno još 80 kvadrata, dok su domaći donatori obezbedili novac za terapeutsku baštu.