Tema: Pomoć

 • Gosti na mostu za Veselinoviće (foto: Đorđe Đoković)
  Sedstvima EU i Austrije

  Završena rekonstrukcija korita Kolubare, Obnice i Jablanice

  U okviru projekta "Rekonstrukcija infrastrukture za zaštitu od poplava" rekonstruisana su korita Kolubare, Obnice i Jablanice u ukupnoj dužini 6,3 kilometra. Povodom završetka tih radova, ukupne vrednosti 4,4 miliona evra, u Valjevu su boravili Sem Fabrici, Adrijen Fajk, Goran Puzović i Marko Blagojević.

 • Zdravstveni radnici (foto: Đorđe Đoković)
  Za zdravu Srbiju

  Evropska unija finansira zapošljavanje 100 zdravstvenih radnika

  Na zahtev Ministarstva zdravlja Republike Srbije Evropska unija će finansirati zapošljavanje 100 zdravstvenih radnika na šest meseci u svetlu porasta slučajeva obolelih od Covid-19 u Srbiji. Ambasador Sem Fabrici je izjavio da je ovo još jedan izraz snažne podrške koju EU pruža Srbiji u oblasti zdravstva i odgovora na Covid-19.

 • Paketi pomoći (foto: Đorđe Đoković)
  Lokalni plan akcije za decu

  Paketi pomoći mališanima

  U okviru Lokalnog plana akcije za decu, za koji je iz gradskog budžeta u ovoj godini izdvojeno 2,5 miliona dinara, dodeljeni su paketi garderobe i sredstava za ličnu higijenu za 25-oro dece iz socijalno i materijalno ugroženih porodica.

 • Majkl Devenport i Violeta Milošević (foto: Dorđe Đoković)
  Projekat "Euteka – EU u vašoj biblioteci"

  Biblioteci uručena polica i održana tribina

  Šef Delegacije EU Majkl Devenport, prilikom jučerašnje posete Valjevu, uručio je policu valjevskoj biblioteci "Ljubomir Nenadović", u okviru projekta "Euteka – EU u vašoj biblioteci". Tako će, kako je rekao, od sada police sa knjigama i publikacijama o Evropskoj uniji biti na raspolaganju i korisnicima biblioteke u Valjevu.

 • Dragan Jeremić i Majkl Devenport (foto: Đorđe Đoković)
  Evropska unija ulaže novac u preventivne mere

  Korito Kolubare biće izgrađeno i rekonstruisano do 2019. godine

  Radovi na rekonstrukciji oštećenog i izgradnji novog korita Kolubare, kao i radovi na regulaciji dela korita Obnice i Jablanice, koji će biti finansirani sa 4,5 miliona evra iz fondova Evropske unije, počeće na proleće sledeće godine, a biće završeni početkom 2019. godine.

 • Mermerni most (foto: Đorđe Đoković)
  Obilaze projekte koje finansira Evropska unija

  Šef Delegacije EU i ambasadori zemalja članica danas u Valjevu

  Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji i ambasadori Belgije, Danske, Hrvatske, Kipra i Slovačke, kao i predstavnici ambasada Češke i Nemačke, posetiće danas Valjevo i obići projekte koje finansira Evropska unija.

 • Korito Kolubare (foto: Đorđe Đoković)
  Sredstvima evropskih fondova

  Sanacija korita Kolubare počeće do kraja godine

  Radovi na daljoj sanaciji korita Kolubare, oštećenog u majskim poplavama 2014. godine, trebalo bi da počnu do kraja godine. Za rekonstrukciju oštećenog i izgradnju neregulisanog korita Kolubare ukupne dužine oko četiri kilometra sredstva su obezbeđena iz evropskih fondova.

 • Most u Goloj Glavi (foto: www.valjevo.rs)
  Predstavnici Japana obišli radove

  Most u Goloj Glavi u završnoj fazi

  U završnoj fazi je izgradnja mosta u Goloj Glavi, koji je porušen prošle godine u majskim poplavama. Te radove i gradilište na reci Kolubari kod stočne pijace, gde se radi na sanaciji kanalizacionog sifona, danas su obišli predstavnik Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP-a) Naoki Niheja i predstavnici ambasade Japana u Beogradu.

 • Most za Boškoviće (foto: Đorđe Đoković)
  Zahvaljujući donaciji Fonda dijaspora za maticu

  Boškovići dobili novi most

  Završen je most na Obnici u naselju Boškovići, koji je oštećen u majskim poplavama, a čiju je izgradnju sa 9,5 miliona dinara finansirao Fond dijaspora za maticu. Most je danas otvorio direktor Fonda Živadin Jovanović koji je poručio da "slogom i razumevanjem možemo mnogo da uradimo, naročito kada imamo odgovorne lokalne vlasti kao što je u Valjevu, i da zajedno možemo da izgradimo nove mostove, ali i međusobno poverenje".

 • Dačić uručuje ugovor Vujiću Subotiću (foto: www.valjevo.rs)
  U okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja

  U Valjevu će biti izgrađeno 20 stanova za izbeglice

  U Valjevu će biti izgrađeno 20 stanova u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RSP), u koji je uključena 61 opština i grad. Stanovi će biti zidani u Novom naselju, pored postojeće zgrade socijalnog stanovanja, saopšteno je iz Gradske uprave.