Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

 • Glasanje (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  U Valjevu glasanje na 118 biračkih mesta

  Danas referendum o promeni Ustava Srbije

  U Srbiji se danas održava referendum o promeni Ustava Srbije. Građani će se na pitanje: "Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?" izjasniti sa "da" ili "ne". Promenjeno je biračko mesto broj 30.

 • Video nadzor (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Projekat vredan preko 56 miliona dinara

  Valjevo na putu da postane "pametan grad" uz pojačan video nadzor

  Gradska uprava je krajem novembra prošle godine objavila javnu nabavku "Integrisana rešenja za vanredne situacije, kontrolu i obaveštavanje", čija je procenjena vrednost preko 56 miliona dinara. Predmet ove javne nabavke je postavljanje video nadzora, sistema za sprečavanje vršnjačkog nasilja...

 • Ulica Vuka Karadžića (foto: Kolubarske.rs)
  Rekonstrukcija

  Radove u Ulici Vuka Karadžića prate brojni problemi

  Radovi u Ulici Vuka Karadžića od Karađorđeve ulice do mosta na Kolubari nisu nastavljen nakon novogodišnjih i božićnih praznika, kako je bilo planirano, zbog snežnih padavina. Radove prate brojni problemi.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Izveštaj DRI

  Državni revizor utvrdio da je plata glavnog urbaniste u Valjevu veća od propisane

  DRI je utvrdila da je nepravilno utvrđena osnovica za obračun plate glavnog urbaniste. Na to je ranije ukazala Narodna stranka, a gradska vlast ih je tada demantovala. .

 • Gradska kuća (foto: DjordjeDjokovic)
  U Izveštaju o reviziji pravilnosti poslovanja

  Državna revizorska institucija: Grad Valjevo kršio zakone kod javnih nabavki i rashoda za zaposlene

  Brojne nepravilnosti i kršenje zakona utvrdila je Državna revizorska institucija u svom Izveštaju o reviziji pravilnosti poslovanja grada Valjeva u delu koji se odnosi na javne nabavke za 2019. i 2020. godinu i rashode za zaposlene za 2020. godinu kod direktnih korisnika budžetskih sredstava,

 • Zastave na pola koplja (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog pogibije troje mladih

  Dan žalosti u Valjevu

  Na teritoriji grada Valjeva je danas, 29. decembra, proglašen Dan žalosti povodom pogibije troje mladih u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak na putu Valjevo-Šabac kod mesta Draginje.

 • Ukrašavanje grada (foto: Kolubarske.rs)
  Sa starim nakitom u Novu godinu

  Praznično ukrašavanje grada

  Danas je počelo praznično ukrašavanje Valjeva, kao i prethodnih godina prvo se postavlja nakit u glavnoj Karađorđevoj ulici, a potom sledi ukrašavanje trgova i Bid zone.

 • Valjevo u dimu (foto: Đorđe Đoković)
  Nacrt Odluke

  U budžetu za 2022. za zaštitu životne sredine planirano 90,2 miliona

  Prema nacrtu Odluke o budžetu grada za 2022. godinu u zaštitu životne sredine biće uloženo oko 90,2 miliona dinara što je 2,3 posto budžeta za sledeću godinu. Za ekofond u budžetu nisu planirana sredstva iz republičke kase.

 • Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
  Podaci Republičkog zavoda za statistiku

  Prosečna plata Valjevaca ispod republičkog proseka

  Prosečna zarada u Valjevu, bez poreza i doprinosa, u septembru iznosila je 58.065 dinara, što je ispod republičkog proseka od 65.218 dinara. U septembru su u Kolubarskom okrugu samo Lajkovčani bili bolje plaćeni od Valjevaca.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Javna rasprava o Nacrtu odluke

  Preko 3,9 milijardi planiran budžet Valjeva za 2022. godinu

  Prema nacrtu Odluke, budžet Valjeva će u 2022. godinu iznositi preko 3,9 milijardi dinara, što je povećanje od oko 172 miliona u odnosu na budžet iz 2021. Prezentacija i javna rasprava danas (7.12.) u 18 časova.