Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

 • Apoteka 7. jul (foto: Đorđe Đoković)
  Gradska vlast ne poštuje Zakon

  Grad, umesto da izmiri svoje obaveze, "pušta niz vodu" Apoteku i zaposlene

  Gradska vlast je valjevsku Apoteku "pustila niz vodu", i pored toga što kao osnivač Zdravstvene ustanove Apoteka "Valjevo" ima zakonske obaveze prema toj ustanovi, kao i njenim zaposlenima. Slobodan Gvozdenović i Jelica Panjković Tešič odbili da odgovore na pitanje kakva je sudbina apoteka.

 • Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
  I dalje suspendovan sa posla

  Aleksandar Obradović: rukovodstvo ne zna šta će sa mnom

  Vladimir Gajić, advokat uzbunjivača iz "Krušika" Аleksandra Obradovića potvrdio je za Danas da je njegov klijent i dalje suspendovan sa posla u valjevskoj vojnoj fabrici. Gajić ističe i da je istraga u ovom slučaju "u toku", odnosno da "tužilac vodi istragu, skuplja dokaze"...

 • Pogled na smog u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Zabrinjavajuće

  Vazduh u Valjevu "veoma nezdrav"

  Kvalitet vazduha u Valjevu juče je bio u kategoriji "veoma nezdrav". U jednom trenutku koncentracija PM-10 čestica u iznosila je preko 300 mikrograma što je šest puta više od granične vrednosti. Jutros u sedam časova PM-10 čestice iznosile su 160 mikrograma po metru kubnom.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Objavljen

  Poziv za nagradu grada Valjeva za 2019. godinu

  Na gradskom sajtu objavljeno je obaveštenje za godišnju nagradu grada Valjeva, koja će biti dodeljena pojedincima, grupama ili kolektivima za izuzetne rezultate ostvarene u različitim oblastima. Rok za podnošenje predloga je 14. februar.

 • Auto sedišta za decu (foto: Đorđe Đoković)
  Umesto prošle biće podeljena ove godine

  Auto sedišta kupljena nakon ponovljenog tendera

  Prošle godine Grad nije kupio auto sedišta za decu zbog toga što je javna nabavka, koja je raspisana početkom juna, bila neuspešna. Nakon ponovljene posao je dobila firma "Keprom", a još uvek nije poznata kada će i kojoj deci sedišta biti podeljena.

 • Radovi na košarkaškom terenu u parku Pećina (foto: Đorđe Đoković)
  U parku Pećina

  Počeli radovi na izgradnji košarkaškog terena

  U parku Pećina počela je izgradnja novog košarkaškog terena sa pratećim sadržajem. Vrednsot radova, koji bi trebalo da budu završeni početkom septembra sledeće godine, je 16,2 miliona dinara bez PDV-a.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post dr Slobodan Ilić

  ČIJI JE (NAŠ) VALJEVSKI BUDŽET?

  Da li je, umesto da kontroliše kako se troši novac građana, Služba budžetske inspekcije postala paravan za otimačko, raskalašno i rasipničko ponašanje gradskog rukovodstva sa našim parama u našem budžetu?

 • Gradski funkcioneri (foto: Đorđe Đoković)
  Za čelnike grada zakon ne važi

  Nezakonito povećane plate gradski funkcioneri primaće i sledeće godine

  Plate gradskih funkcionera su nezakonito povećane još prošle godine, ali neće biti vraćene na raniji iznos sve dok to ne naloži budžetska inspekcija. Sva je prilika da se to neće dogoditi ni sledeće godine, jer očigledno zakon za gradske čelnike ne važi.

 • Park prekoputa Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
  Nije planirana u budžetu za sledeću godinu

  Nova biblioteka, stvarnost ili obećanje?

  Novca za novu biblioteku nema u predlogu budžeta za sledeću godinu. Da li to znači da su, i pored toga što je Skupština donela odluku, prazne priče o izgradnji novog objekta biblioteke? Da li je ipak Dom vojske pravo rešenje za biblioteku?

 • Otkazano

  Tribina o padu Berlinskog zida nepodobna za Valjevsku gimnaziju

  Tribina o padu Berlinskog zida, koja je trebalo da bude održana večeras u Valjevskoj gimnaziji, je otkazana. Organizatori tvrde da je otkazana iz političkih razloga i jakih pritisaka, direktor kaže da pritisaka nije bilo.