Tema: Grad

 • Dom vojske (foto: Kolubarske.rs)
  Projekti, ali ne i radovi

  Planovi gradske vlasti bez cilja

  U planu javnih nabavki je projekat Doma vojske, novog gradskog trga, nove ulice do Petog puka... Šta će od toga biti realizovano, pitali smo, a odgovor je u stilu biće kada bude jer će vlast „svaki potez povlačiti oprezno i ciljano".

 • Zelena površina u Naselju Milorada Pavlovića (12.02.) (foto: Kolubarske.rs)
  Inspekcijska igranka

  Vlast štiti pojedince na štetu građana

  Kako funkcionišu gradske inspekcije, kako vlast štiti pojedinice, a ne građane, najbolje pokazuje primer Naselja "Milorada Pavlovića" i uništena javna zelena površina zbog građevinskih radova na jednoj zgradi. "Investitor je neka važna ličnost koja je nedodirljiva...

 • Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  Republički zavod za statustiku

  Plate u Valjevu za 14.780 niže od republičkog proseka

  Prosečna neto zarada u Valjevu u decembru iznosila je 80.313 dinara, dok je prosek u Republici 95.093 dinara. Najplaćeniji u Kolubarskom okrugu bili su Lajkovčani sa 93.128 dinara, najniža prosečna plata u Osečini.

 • SPREG (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gradska uprava Valjeva raspisala

  Konkurs za programe udruženja građana i privredno-turističke manifestacije

  Gradska uprava raspisala je konkurse za programe udruženja građana i za projekte koji podstiču afirmaciju privredno-turističkih manifestacija. Za udruženja 18 miliona, kao i lane, za privredno-turističke manifstacije pola miliona više nego prošle godine.

 • Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske.rs)
  U Naselju Kolubara 2

  Samovolja na delu - zauzeta mesta na javnom parkingu

  Početkom godine završeni su radovi na rekonstrukciji parkinga u Naselju Kolubara 2, koji su koštali preko 5,7 miliona dinara sa PDV-om. Ubrzo nakon završetka radova, desetak parking mesta "zauzeli" su stanari.

 • Privredna zona - Hansgrohe (foto: Kolubarske.rs)
  Finansira Evropska unija

  Za studijsku posetu Nemačkoj i brendiranje privredne zone 9,4 miliona dinara

  U Planu javnih nabavki su dve čija je ukupna vrednost oko 9,4 miliona dinara, a odnse se na studijsku posetu Nemačkoj i Srbiji i brendiranje privredne zone. Reč je o projektu unapređenja poslovanja privredne zone, koji finansira EU.

 • Radijator (foto: Kolubarske.rs)
  Toplo vreme ohladilo radijatore

  Građani negoduju: Toplana isključila grejanje na plus 19, a stanovi hladni

  Zbog visoke spoljašnje temperature, a na osnovu Odluke o snabdevanju toplotnom energijom, u Valjevu je prošle nedelje prekinuta isporuka toplotne energije korisnicima. Zbog toga su građani negodovali, temperatura vazduha jeste bila preko 19, ali je u stanovima bila ispod 18 stepeni,

 • Javna sednica Komisije za planove (foto: Kolubarske.rs)
  Plan za Popuče neprihvatljiv za meštane

  Kolač je napravljen, a nož je u rukama valjevske vlasti

  Plan u celosti treba da bude odbačen, poručili su meštani Popučaka na javnoj sednici Komisije za planove koja je održana je u četvrtak. "Kolač je napravljen, ali mi ne držimo nož", poučio je dr Igor Marić, predsednik Komisije za planove.

 • U podne u Gradskoj upravi

  Javna sednica o Nacrtu Plana za Popučke

  Javna sednica Komisije za planove, koja se održava u okviru javnog uvida u Nacrt Plana generalne regulacije za selo Popučke, biće održana danas u 12 časova u velikoj sali na prvom spratu u zgradi Gradske uprave u Valjevu.

 • Suvoborska ulica (foto: Kolubarske.rs)
  U Planu javnih nabavki ove godine

  Rekonstrukcija Suvoborske ulice, zgrade štedionice, parkinga kod Hrama...

  U ovogodišnjem Planu javih nabavki nalazi se 120 javnih nabavki, od toga usluge i dobra čine 86, dok se na radove odnosi 34 tendera. Najviše novca biće uloženo u rekonstrukciju Suvoborske ulice, za javnu rasvetu i semafore 93,3 miliona dinara...