Tema: Grad

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Naredne četiri godine

  Projekat "Posao po meri" i u Valjevu

  Valjevo je među šest gradova u Srbiji u kojima će u naredne četiri godine biti realizovan projekat "Posao po meri", koji će osobama s invaliditetom pomoći da ostvare pravo na jednak pristup zapošljavanju.

 • Gerontološki centar Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Odlukom republičke Vlade

  Osnovana ustanova Gerontološki centar Valjevo

  Vlada Sbije je donela Odluku o osnivanju ustanove socijalne zaštite Gerontološki centar Valjevo. Do izbora direktora njegove poslove obavljaće Marko Jevtić, član Gradskog veća. Uskoro javna nabavka za opremanje koje će finansirati Republika.

 • SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Raspisan

  Konkurs za privredno-turističke manifestacije

  Gradska uprava Valjeva raspisala je konkurs za dodelu sredstava iz budžeta grada za projekte koji podstiču afirmaciju privredno-turističkih manifestacija Valjeva u 2023. godini.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Prema podacima Zavoda za statistiku

  Plate u Valjevu za preko 13.000 niže od republičkog proseka

  Prosečna zarada u Valjevu, bez poreza i doprinosa, u decembru 2022. godine iznosila je 70.874 dinara, što je za 13.353 dinara ispod republičkog proseka koji je iznosio 84.227 dinara.

 • Dvorište u Karađorđevoj 101 (foto: Kolubarske.rs)
  Plan

  Seča drveća zbog izgradnje parkinga u Karađorđevoj 101?

  U planu je izgradnja parkinga u dvorištu zgrada u Karađorđevoj ulici 101. Prema tehničkoj specifikaciji javne nabavke, biće posečeno devet stabala zbog izgradnje parkinga. Procenjena vrednost radova je oko 3,3 miliona dinara.

 • Bogoljub Arsenijević Maki (foto: Đorđe Đoković)
  Da ostane zapisano...

  Otišao Maki

  Slikar, ikonopisac, roker, večiti buntovnik Bogoljub Arsenijević Maki, doživotni predsednik Republike Kolonije, jedan od simbola otpora svakoj vlasti, preminuo je prošlog petka u valjevskoj bolnici, posle duge i teške bolesti. Mnogi su ga voleli, mnogi nisu, ali nikoga nije ostavljao ravnodušnim...

 • Polet i Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
  Brigo moja pređi na drugoga

  "Polet" će biti pripojen "Vidraku"

  Pokrenuta inicijativa da JKP "Polet" bude pripojeno JKP "Vidrak", zbog velikih višegodišnjih problema u poslovanju tog javnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Gradskoj upravi.

 • Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
  Raspisana javna nabavka

  Na proleće konačno sređivanje trotoara

  Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo trotoara kod Muzeja biti popločan?

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Podaci Zavoda za statistiku

  U Valjevu plate i u novembru ispod republičkog proseka

  Prosečna neto zarada u Valjevu u novembru 2022. godine iznosila je 68.985 dinara, što je za 9.341 dinar ispod republičkog proseka koji je iznosio 78.326 dinara. Najplaćeniji u Kolubarskom okrugu Lajkovčani.

 • Kafe Kod lažnog svedoka (foto: Miloje Mitrović)
  Zahtev da se promeni naziv

  Kome smeta "Lažni svedok"?

  Osam valjevskih advokata je zatražilo da se promeni poslovno ime ugostiteljskog objekta "Kod lažnog svedoka". "Bez namere da bilo koga uvredim ili povredim, naziv za kafić je humor i marketinški potez", kaže...