Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

 • Parking u centru grada (foto: kolubarske.rs)
  Za devet meseci 18 izmena

  Plan javnih nabavki sve veći, a sve manje urađeno

  Plan javnih nabavki je od početka godine pretrpeo 18 izmena. Najviše su "porsali" radovi sa prvobitno planiranih 290 miliona na preko 551 milion dinara. U planu je izgradnja javnog toaleta u parku preko puta Centra za kulturu i rekonstrukcija toaleta na parkingu u centru grada.

 • Ulica vladike Nikolaja (duple trake) (foto: Đorđe Đoković)
  Podaci Agencije za bezbednost saobraćaja

  Valjevo najrizičnije za vožnju

  Valjevo je teritorija gde je stradalo najviše vozača i putnika u automobilima, a naš grad je u vrhu i po broju stradalih pešaka i traktorista, pokazuju podaci Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije o stanju bezbednosti saobraćaja u Repulici.

 • Radovi na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
  Za radove iz državne kase izdvojeno 12,6 miliona dinara

  “Putevi Srbije” finasiraju revitalizaciju dela “duplih traka”

  Radovi na revitalizaciji dela "duplih traka" biće završeni sutra. Za radove je obezbeđeno 12,6 miliona dinara iz državne kase. Novim asfaltnim slojem biće presvučeno preko 2,5 kilometara "duplih traka". I pored toga što je u nadležnosti Grada ulazna traka Ulice vladike Nikolaja

 • Kancelarija za javne nabavke (foto: Kolubarske.rs)
  Javne nabavke u Valjevu vode "provereni" stručnjaci

  Jedan ugovor Aleksandra Đurića sa Gradom vredan pola miliona dinara

  Jedan ugovor Aleksandra Đurića, kao konsultanta za javne nabavke, sa Gradom vredan je pola miliona dinara. Grad je obmanuo Kolubarske.rs da ugovor ne postoji! Đurić je 2017. godine bio hapšen zbog sumnje da je nameštao javne nabavke.

 • Prostor za dečje igralište (foto: Đorđe Đoković)
  Iz državne kase 5,5 miliona dinara

  "Kolubara 2" dobija novo dečje igralište do kraja godine

  Radovi vredni oko 5,5 miliona dinara na izgradnji dečjeg igrališta na ulazu u naselje Kolubara 2 trebalo je da počnu 1. oktobra. "Igralište je još jedna donacija Kabineta za populacionu politiku i demografiju", rečeno je pre sedam dana prilikom posete Valjevu

 • Srbijanka (foto: Đorđe Đoković)
  Javno nadmetanje 15. oktobra

  Na prodaju "Nova Srbijanka" u stečaju

  "Nova Srbijanka" u stečaju ponuđena je na prodaju uz početnu cenu od 284,19 miliona dinara. Javno nadmetanje je zakazano za 15. oktobar. Slobodan Gvozdenović je u aprilu izjavio da će "vratiti Srbijanku u grad, u svoje vlasništvo".

 • Radovi na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
  Ponovo raspisan tender koji je uspešno okončan pre pet meseci

  “Dupla” javna nabavka

  Gradska uprava je pre šest dana raspisala javnu nabavku - zamena granitnih kocki u gradu. Identična javna nabavka, sa identičnom tehničkom specifikacijom, ali drugačijeg naziva, okončana je pre pet meseci...

 • Počeli radovi na putu Kamenitovac-Mratišić (foto: Kolubarske.rs)
  Dva dana pre najavljenog roka

  Počela rekonstrukcija puta Kamenitovac-Mratišić

  Počeli su radovi na rekonstrukciji puta Kamenitovac-Mratišić, deonici koja je bila pod višednevnom blokadom za teretni saobraćaj. Odblokrana je nakon obećanja da će radovi početi najkasnije 15. septembra, a počeli su dva dana pre najavljenog roka.

 • Gerontološki centar (foto: Đorđe Đoković)
  U Srbiji već ima dovoljno mesta za stare

  Ministarstvo: Valjevu ne treba Dom za stare

  Država nema nameru da završi Gerontološku centar u Valjevu čija je izgradnja počela pre deset godina i u koji je vlada Japana uložila 2,5 miliona evra. "Dom je preveliki i za njegovo funkcionisanje treba mnogo para. Osim toga u Srbiji ima dovoljno domova za stare".

 • Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Grad ne poštuje Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja

  Koje i čije ugovore Grad krije od javnosti?

  Grad odbija da Kolubarskim.rs dostavi dokumenta za sve koji su angažovani za usluge po ugovoru i specijalizovane usluge. Među njima je i ugovor "eksperta za javne nabavke". Nezvanično saznajemo po nalogu gradonačelnika.