Tema: Grad

 • Sinđelićeva i Pasterova (foto: Kolubarske.rs)
  Projekat urađen pre godinu dana

  Raspisan tender za postavljanje semafora na raskrsnici Sinđelićeve i Pasterove

  Gradska uprava grada Valjeva raspisala je javnu nabavku za rekonstrukciju raskrsnice ulica Sinđelićeve i Pasterove. Procenjena vrednost ove javne nabavke je blizu 4,2 miliona dinara bez PDV-a, a rok za podnošenje ponuda je 12. jul.

 • Kuća u Ulici kneza Miloša (foto: Kolubarske.rs)
  Prvi i poslednji susret sa Miloradom Miškovićem

  Čežnja za rodnom kućom

  Prvi i poslednji susret u Valjevu sa Miloradom Miškovićem opisala je novinarka Ljiljana Kecojević u tekstu "Čežnja za rodnom kućom", koji je objavljen u avgustu 2013. godine u mesečniku "Revija Kolubara".

 • Zaprašivanje komaraca (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Prvo ovogodišnje

  Zaprašivanje komaraca na više lokacija

  Tretman suzbijanja komaraca obaviće danas beogradsko preduzeće "Delfin trejd" od 19.00 do 23.00 časa ukoliko se steknu povoljni meteorološki uslovi, saopšteno je iz Gradske uprave.

 • Dekorativna slova Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  “Selfi spot” na travnjaku

  Za slova "Valjevo" potrošeno skoro pola miliona dinara

  Valjevo je dobilo svoj "selfi spot", odnosno "dekorativna slova Valjevo", a to je građane koštalo skoro pola miliona dinara. Postavljena su u mini parku pored Centra za kulturu, a do njih se dolazi preko travnjaka!? Ko je izabrao lokaciju?

 • Šalter sala GU (foto: Kolubarske.rs)
  Konkurs Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

  Valjevo otvara jedinstveno upravno mesto

  Valjevo će do kraja godine otvoriti Jedinstveno upravno mesto (JUM). Građani neće morati da obilaze različite institucije, već će sve završiti na Jedinstvenom upravnom mestu koje će biti smešteno u šalter sali Gradske uprave.

 • Pantićeva od Nušićeve do Uzun Mirkove (foto: Đorđe Đoković)
  Bez jasnih kriterijuma

  Asfaltiranje po "zahtevima", ali i po izbornim kalkulacijama

  Ko i kako odlučuje o tome koje ulice i putevi će se raditi? Meštani Dublja, koji su 3. aprila masovno glasali za SPS, pred ponovljene izbore dobili su 1000 metara asfalta što je bilo dovoljno da se predomisle i masovno glasaju za SNS.

 • Toplana (foto: Đorđe Đoković)
  Upućen zahtev Gradu

  Toplana traži povećanje cene grejanja

  Gradska toplana zatražila je povećanje cene grejanja za stambeni i poslovni prostor uz predlog da korisnici usluge budu razvrstani u dve umesto dosadašnjih pet tarifnih grupa. Nove cene primenjivaće se od 1. jula

 • Parking Grada (foto: Đorđe Đoković)
  Posao dobio NIS

  Grad iz drugog pokušaja obezbedio gorivo

  Gradska uprava Valjeva uspela je iz drugog pokušaja da obezbedi 37.000 litara goriva za vozni park Grada. Posao je dobila novosadska kompanija NIS, koja je bila jedini ponuđač na javnoj nabavci-nabavka benzina, a vrednsot ugovora je preko 6,9 miliona dinara sa PDV-om.

 • Parking iza RFZO (foto: Kolubarske.rs)
  "Integrisana rešenja za vanredne situacije, kontrolu i obaveštavanje"

  Parking senzori u okviru javne nabavke vredne 67,2 miliona dinara

  Danas počinje postavljanje parking senzora na 195 parking mesta u centru Valjeva, a taj posao se realizuje u okviru projekta "Integrisana rešenja za vanredne situacije, kontrolu i obaveštavanje", čija je vrednost 67,2 miliona dinara.

 • Komšije protiv pumpe (foto: Kolubarske.rs)
  Zaključak Komisije za planove

  Potrebno je uraditi korekciju urbanističkog projekta za izgradnju benzinske pumpe

  Saopštenjem za javnost oglasila se grupa građana "Komšije protiv pumpe". Nakon analize urbanističkog projekta i primedbi građana, Komisije za planove zaključila je da je potrebno da predlagač dopuni i izvrši korekcije za 22 tačke urbaniztičkog projekta.