Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

 • Dečje igralište u Kolubari 2 (foto: Đorđe Đoković)
  Prvo tender za igralište, pa onda za rasvetu

  “Igralište” oko igrališta

  Dečje igralište ili "skver" na ulazu u naselje Kolubara 2 još uvek nije otvoreno. Tek što su završeni radovi, koji su kasnili zbog "nepredviđenih okolnosti", igralište je prekopano da bi bila postavljena rasveta. Stručnjaci za javne nabavke prvo raspisali tender za igralište, pa onda za rasvetu.

 • Tretman u Kolubari 2 (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Danas zaprašivanje komaraca

  Danas počinje zaprašivanje komaraca na teritoriji grada Valjeva i na Divčibarama, ukoliko se za to stvore povoljni meteorološki uslovi, saopšteno je iz JKP "Vidrak". Biće tretirane parkovske površine, sportski tereni, priobalje reka...

 • Kafe (foto: Đorđe Đoković)
  Dogovor "čelnika" i ugostitelja

  Bašte kafića i restorana mogu da rade do 23 časa?

  Bašte kafića i restorana mogu da rade do 23 časa, dok je radno vreme ugostiteljskih objekata u zatvorenom delu do 22 časa, dogovorili su se predstavnici ugostitelja i "čelnici Grada". Međutim taj dogovor nigde zvanično nije objavljen.

 • Palo drvo na ulicu (foto: Đorđe Đoković)
  O drveću u Parku Pećina i na Divčibarama

  Nema sređivanja šuma dok Skupština ne usvoji planski dokument

  Drvo u Parku Pećina, koje je u nedelju palo na automobil u pokretu, otvorilo je pitanja u kakvom su stanju šume koje su u vlasništvu Grada, zbog čega se suva stabla ne uklone, a umesto njih posade nova. "Bez Osnova gazdovanja šumama ne smemo ništa da radimo", kaže Bojan Bošković.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Podaci Zavoda za statistiku za april

  U Lajkovcu, Ljigu i Ubu zarade veće nego u Valjevu

  Prosečna zarada u Valjevu, bez poreza i doprinosa, u aprilu je iznosila 51.933 dinara, što je ispod republičkog proseka koji je iznosio 58.932 dinara. I dalje Lajkovčani, Ubljani i Ljižani zarađuju više od Valjevaca.

 • Valjevo u vreme vanrednog stanja zbog korone (foto: Đorđe Đoković)
  Povećan broj obolelih u okruženju, a i narod ne poštuje mere

  Štab zaključio: Epidemiološka situacija u Valjevu je nesigurna

  Na sednici Štaba za vanredne situacije grada je saopšteno da je epidemiološka situacija u Valjevu nesigurna. Povećan je broj pregleda u Kovid ambulanti u Novom naselju i u valjevskoj Bolnici, ali nisu svi pregledani zbog simptoma virusa Korona.

 • Gradac (23.06.2020.) (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon obilnih padavina

  Štab za vanredne situacije: Valjevo nije ugroženo poplavama

  Značajno je povećan vodostaj Obnica i Gradac, ali izlivanja ne prete da nanesu ozbiljnije štete građanima, njihovim objektima i infrastrukturi".I pored obilnih padavina, Valjevu ne preti opasnost od poplava, osim na pojedinačnim objektima na seoskom području.

 • Kolubara u centru Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Proglašena redovna odbrana od poplava na Kolubari i Obnici

  Obilne kiše nisu ugrozile Valjevo

  Zbog obilnih padavina, danas je za manje od sedam časova palo skoro 30 litara kiše po metru kvadratnom, proglašena je redovna odbrana od poplava na Kolubari i Obnici. "Nema opasnosti od izlivanja, niti se očekuju veći problemi", kaže Đorđe Malešević.

 • Zbog prijave građana da voda ima neprijatan miris

  Vanredno uzorkovanje vode

  Zbog prijave građana iz pojedinih delova grada da voda ima neprijatan miris i ukus urađeno je vanredno uzorkovanje vode. Rezultati od srede pokazuju da nema bakterija i da su referentne vrednosti u granicama. Na analizu poslati uzorci uzeti juče i danas,

 • Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
  Voda se zahvata sa reke Gradac

  Voda je ispravna za piće

  "Voda je bekterilološki i hemijski ispravna za piće, a zbog zamućenosti se koristi više hlora nego što je to uobičajeno", kaže direktor JKP Vodovod Đorđe Milanović. Dodaje da je ovih dana zamućenost vode veća nego što je to bila u vreme velikih poplava 2014. godine.