Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

 • Zgrada socijalnog stanovanja (foto: Kolubarske.rs)
  Odbornica Snežana Đekić Spajić tvrdi

  Zloupotreba i javašluk kada su u pitanju socijalni stanovi

  U Gradskoj upravi vlada opšti nerad, javašluk, pa i zloupotreba, kada su u pitanju socijalni stanovi, ukazala je odbornica Snežana Đekić Spajić. Ona je navela i to da direktorka Vidraka Jelena Kalat još uvek nije vratila stan socijalnog stanovanja.

 • Igraonica Bark (na spratu) (foto: Kolubarske.rs)
  U okviru mera populacione politike

  Dva miliona dinara za "Dežurnu igraonicu"

  Dva miliona dinara iz budžeta biće uloženo u opremanje i proširenje igraonice za decu čiji su roditelji nezaposleni kako bi im se "omogućilo slobodno vreme za traženje posla". Na konkursu je pobedila Ivana Gudović PR Igraonica rođendaonica Bark.

 • Jesenji Sajam zapošjavanja (foto: Kolubarske.rs)
  Preko 650 osoba u potrazi za poslom

  Na Sajmu zapošljavanja najtraženiji kvalifikovani radnici

  "Uprkos tome što je ekonomska kriza i što Valjevo godinama nije imalo grinfild investicije, što je donekle i dobro, postignut je izvanredan rezultati kada je u pitanju smanjenje broja nezaposlenih", izjanio je Mihailo Milutinović na jesenjem Sajmu zapošljavanja, koji je održan juče u Gradskupravi.

 • Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  Jači Lajkovac, Ub i Ljig

  Plate u Valjevu i dalje ispod republičkog proseka

  Prosečna neto zarada u Valjevu iznosila je 48.030 dinara, što je ispod republičkog proseka od 54.115 dinara. Valjevci manje zarađuju od zaposlenih u Lajkovcu, Ubu i Ljigu. Prosečna zarada isplaćene u avgustu u javnim preduzećima je ispod republičkog proseka.

 • Svečana sala Valjevske gimnazije (foto: Đorđe Đoković)
  Tribina u Gimnaziji

  "Gimnazijski košarkaški vremeplov"

  Povodom 150 godina Valjevske gimnazije večeras će biri održana tribina "Gimnazijski košarkaški vremeplov". Voditelj programa je Zoran Jevremović, a vremeplovom će upravljati Milivoje Milinković.

 • Intervencija vatrogasaca u napuštenom lokalu (foto: Đorđe Đoković)
  Požar u napuštenom prostoru

  Ministarstvo odbrane ne brani svoj lokal

  U napuštenom lokalu u centru grada, koji je u vlasništvu Ministarstva odbrane, juče popodne izbio je manji požar, koji su najverovatnije izazvala deca koja su zapalila novine igrajući se u tom prostoru. Vreme je da Ministarstvo vojno obezbedi i uredi prostor, koji, osim što predstavlja opasnost, je i ruglo u centru grada.

 • Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
  Novac za reprezentaciju i reklamu

  Centar za kulturu za reprezentaciju milion dinara

  Centar za kulturu za usluge reprezentacije izdvojiće milion dinara, dok pet javno komunalnih preduzeća planira da za reprezentaciju potroši oko 1,5 miliona dinara za godinu dana. Izborom kafane "Kod Laze" Centar za kulturu se pridružio Gradu koji je tek iz trećeg pokušaja na tenderu izabrao UR "Kod Laze" za poslovne ručkove

 • Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog sudskog spora Muzej fantastike na dugom štapu

  Gvozdenović: Ima li iko normalan da dozvoli da zgrada postane ruglo i stecište narkomana?

  U zdanju na Desankinom vencu neće biti otvoren Muzej fantastike sve dok ne bude okončan sudski spor. Grad je jednostrano raskinuo ugovor, ali je odbio da plati troškove izvođaču radova, zbog čega je podneta tužba za naknadu štete...

 • Parking Grada (foto: Đorđe Đoković)
  Usluge informisanja skuplje od četiri automobila

  Od tri milijarde za radove i rekonstrukciju tek 10,8 miliona

  Iz gradske kase, "teške" tri milijarde dinara, za izgradnju i rekonstrukciju, bez nove Ulice Mirka Obradovića, izdvojeno 10, 8 miliona dinara, dok je za informisanje, reprezentaciju, automobile, poklone i nameštaj izdvojeno je 12,5 miliona dinara. Usluge informisanja skuplje od četiri automobila.

 • Novka Savić u danu obnavljanja kluba (foto: Đorđe Đoković)
  Ne može Novka nositi majicu kluba bez dozvole naprednjaka

  Tapija na majicu, na klub, na grad, na život...

  Naprednjačko rukovodstvo ŽRK Metalac "osuđuje" Novku Savić zbog toga što je u majici sa obeležjem kluba došla na skup podrške Aleksandru Obradoviću. "Ukoliko dotična osoba nema novca da sebi kupi majicu, mogla se obratiti i našlo bi se dobrih ljudi koji bi joj pomogli“, piše na fb stranici ŽRK Metalac 2015.