Tema: Grad

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Zavod za statistiku

  Plate u Valjevu za preko 11.000 dinara niže od republičkog proseka

  Prosečna zarada u Valjevu, bez poreza i doprinosa, u julu 2023. godine iznosila je 72.408 dinara, što je za 11.373 dinara ispod republičkog proseka koji je iznosio 83.781 dinara. Junska prosečna zarada bila je 76.144 dinara, što je za 9.395 dinara ispod republičkog proseka.

 • Valjevo sa Markove stolice (foto: Đorđe Đoković)
  Gde podneti zahtev

  Prijavljivanje za priključak nelegalnih objekata na komunalnu infrastrukturu

  Počelo je prijavljivanje građana, koji žive u nelegalno izgrađenim objektima, za priključenje na komunalnu infrastrukturu - struju, vodu, grejanje, kanalizaciju. Rok za prijavu je do 15. oktobra. Gradska uprava grada Valjeva poziva građane da u naredniih mesec dana podnesu zahtev

 • Jesenji sajam zapošljavanja (foto: www.leparecvaljeva)
  Jesenji sajam zapošljavanja

  U nova tri vrtića biće posla za 100 radnika

  Na jesenjem sajmu zapošljavanja devet poslodavaca je iskazalo potrebu za 250 radnika različitih profila. Predškolska ustanova, po prvi put na ovakvom sajmu, potrebno 100 radnika u nova tri vrtića koja će se uskoro otvoriti.

 • Pokazna vežba gašenja požara (foto: Kolubarske.rs)
  Danas na Petom puku

  Pokazna vežba gašenja požara za zaposlene i mališane u vrtiću "Pčelica"

  Vatrogasno spasilačka jedinica Valjevo organizovala je pokaznu vežbu i edukaciju za zaposlene i mališane vrtića „Pčelica“ na Petom puku u intervenciji sprečavanja i gašenja požara.

 • Asfaltirano oštećenje u UliciZeke Buljubaše (foto: Stanari ulice)
  Asfaltirano

  Brza reakcija Vodovoda

  Stanovnici Ulice Zeke Buljubaše su Kolubarskim. rs poslali fotografiju i poruku - "nema više stolica, oštećenje je asfaltirano". Zadovoljni jer je posao konačno završen i zahvalni...

 • Stolice na Ulici Zeke Buljubaše (foto: Kolubarske.rs)
  Stolice na ulici

  (NAD)REALNO

  Stanovnici Ulice Zeke Buljubaše postavili su stolice na kolovoz da upozore na rupu zatrpanu kamenjem, koje "pršti n sve strane", ali i da skrenu pažnju na oštećenje staro više od godinu dana i na to da na njihove pozive odgovara nema.

 • Radovi na terenu kod Gimnazije (foto: www.leparecvaljeva)
  Počeli

  Radovi na adaptaciji terena kod Valjevske gimnazije

  Počeli su radovi na adaptaciji košarkaškog terena kod Valjevske gimnazije za koje je iz gradskog budžeta izdvojeno šest miliona dinara. "Zamišljeno je da to bude multifunkcionalan prostor, koji bi se pored terena za basket koristio i za održavanje književnih večeri, koncerata, tribina i slično.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Podaci Zavoda za statistiku

  Plate u Valjevu za oko 9.000 niže od republičkog proseka

  Prosečna zarada u Valjevu, bez poreza i doprinosa, u junu 2023. godine iznosila je 76.144 dinara, što je za 9.395 dinara ispod republičkog proseka koji je iznosio 85.539 dinara. Podsetimo da je majska prosečna zarada u Valjevu bila za 11.481 dinar niža od proseka u Republici.

 • Apoteka Vegafarma (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Najpovoljniji ponuđač

  "Vegafarma" zakupac poslovnog prostora Apotekarske ustanove

  Poslovni prostor, koji je koristila Apotekarska ustanova Valjevo, pet lokala u Valjevu i po jedan u Ljigu i Osečini, dati su u zakup Apotekarskoj ustanovi "Vegafarma" iz Valjeva po ceni od 733.200 dinara mesečno.

 • Kroz Gradac (foto: Đorđe Đoković)
  Dobra namera, loša odluka

  Naplaćuju se posete i kampovanje u zaštićenom području reke Gradac

  Ekološko društvo Gradac naplaćivaće posete i kampovanje u zaštićenom području reke Gradac, stoji u Odluci. Objašnjavaju da se Odluka odnosi samo na organizovane posete. Mnogo toga je nejasno i neprecizno. Za sada bez odgovora.