Tema: Grad

 • Ulica Braće Veličkovića (foto: Kolubarske.rs)
  Pismo čitaoca

  Ako nas se setite za asfaltiranje setite, ako ne, onda nikom ništa!

  Poštovani gradonačelniče Gojkoviću, načelniče Vukoviću i drugi gradski oci i majke, pre više od mesec dana, u jeku izborne kampanje, skinut je asfalt u nekoliko ulica i izgleda da ste zaboravili da asfaltirate ponovo pa koristimo ovu priliku da Vas podsetimo...

 • Veštačka stena (foto: Kolubarske.rs)
  Novcem Republike i Grada

  U Parku Pećina umesto veštačke stene novo dečje igralište

  U Parku Pećina, u delu gde se nalazi veštačka stena, biće izgrađeno novo dečje igralište vredno oko 12,3 miliona dinara sa PDV-om. Izgradnju tog igrališta sa 7,5 miliona dinara finansira Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, dok će Grad obezbediti ostatak novca.

 • Desankin trg - Štedionica (foto: Đorđe Đoković)
  Produžen rok javne nabavke

  Za rekonstrukciju štedionice ponuđač mora da ima četiri kamiona kipera nosivosti preko 10 tona

  Rok za podnošenje ponuda za tender rekonstrukcija nekadašnje zgrade Štedionice produžen je do 19. juna. Naručilac zahteva da ponuđač poseduje 4 kamiona kipera nosivosti preko 10 tona!? "Iz kog opravdanog razloga naručilac to zahteva", pita...

 • Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  Republički zavod za statistiku

  Plate u Valjevu u martu za preko 14.000 dinara niže od republičkog proseka

  Prosečna zarada u Valjevu, bez poreza i doprinosa, u martu 2024. godine iznosila je 82.497 dinara, što je za 14.416 dinara ispod republičkog proseka. Prethodnih meseci plate su bile za oko 11.000 dinara ispod republičkog proseka.

 • Parking Gradske uprave (foto: Kolubarske.rs)
  Raspisan tender

  Grad kupuje 38.000 litara goriva

  Gradska uprava kupuje 38.000 litara goriva, vrednost tendera je 7,1 milion dinara. Prošle godine kupljena je identična količina, a rekordna je bila 2018, potrošeno je 74.000 litara, dok je pre osam godina potrošeno 29.000 litara.

 • Javna prezentacija (foto: Kolubarske.rs)
  Javna prezentacija

  Da li se radi studija o proceni uticaja na životnu sredinu za objekat galvanizacije koji je već izgrađen?

  Bez odgovora na brojna pitanja u vezi sa studijom o proceni uticaja na životnu sredinu pogona galvanizacije fabrike "Hansgrohe". Građani uskraćeni za odgovor na pitanje da li je objekat galvanizacije već izgrađen, a može se zaključiti da jeste na osnovu...

 • Budžetski džak (ilustracija Dušan Arsenić)
  Iz gradske kase 18 miliona dinara za 41 udruženje

  I ove godine na konkursu za udruženja najviše novca crkvi i bolnici

  Od 18 miliona dinara, koliko je ove godine izdvojeno iz gradske kase za finansiranje udruženja, ponovo najviše novca, preko 11,5 miliona dinara, za crkvu i bolnicu, dok će 39 programa biti podržano sa 6,5 miliona dinara.

 • Privredna zona - Hansgrohe (foto: Kolubarske.rs)
  Predsednik je ozdravio?

  Prezentacija otkazana prvo za jun pa iznenada za ponedeljak, 20. maj

  Javna prezentacija studije o proceni uticaja na životnu sredinu pogona galvanizacije fabrike "Hansgrohe", koja je trebalo da bude održana u petak, je otkazana zbog "bolesti predsednika tehničke komisije". Prvobitno je bila odložrena za 7. jun, da bi vrlo brzo bila zakazana za 20. maj.

 • Toplana (foto: Đorđe Đoković)
  Na sajtu Grada

  Anketa o kvalitetu grejanja

  Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.

 • Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
  Raspisan tender

  Zdanje na Desankinom vencu konačno će biti rekonstruisano

  Gradska uprava grada Valjeva raspisala je javnu nabavku za rekonstrukciju nekadašnje zgrade Štedionice u kojoj su do pre osam godina bili Radio Valjevo i nedeljnik Napred. Od Gradske kuće preko Muzeja fantastike i prodaje pa do Gradske kuće...