Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

 • Supermarket Eurocentar (foto: Đorđe Đoković)
  Analiza Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija

  U Valjevu kupovna moć ispod republičkog proseka

  Jeftiniji gradovi za život od Valjeva su Šabac, Niš, Smederevo, Kragujevac, Zaječar i Kraljevo. Prosečna potrošačka korpa u Valjevu u decembru prošle godine je iznosila 70.225, dok je u Beogradu bila oko 78.000 dinara.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Podaci Zavoda za statistiku

  U Lajkovcu, Ubu i Ljigu plate veće nego u Valjevu

  Prosečna zarada u Valjevu, bez poreza i doprinosa, u januaru ove godine je iznosila 55.458 dinara. Primanja Valjevaca su ispod republičkog i proseka Kolubraskog okruga, a više od Valjevaca su zaradili Lajkovčani, Ubljani i Ljižani.

 • Tešnjar (foto: Đorđe Đoković)
  Stara čaršija - šta jeste, a šta bi morala biti

  Za lepši zalazak sunca iznad Tešnjara

  "Ovde su sve ruine, kako koji dan sve je krivlje i gore! Tešnjar je gori danas nego što je bio juče, što će biti sutra, svakako, gori nego što je danas", slikovito opisuje Milan Petrović, vlasnik[...]

 • Gradska kuća (foto: DjordjeDjokovic)
  U Informatoru o radu organa Grada

  Objavljene zarade valjevskih funkcionera i službenika

  Prema objavljenim podacima o platama izabranih i postavljenih lica, kao i zaposlenih, u januaru 2021. godine najveću platu ima gradonačelnik preko 114.000, dok je najmanju zaradu primio VKV radnik oko 27.000 dinara.

 • Info centar u holu Gradske uprave (foto: Đorđe Đokivić)
  Iste informacije na dva mesta

  Otvoren Info centar za zapošljavanje i u Gradskoj upravi

  U Gradskoj upravi otvoren je Info centar za zapošljavanje. Direktor Nacionalne službe tvrdi da to nije još jedan dodatni trošak. Sudeći prema odgovoru, gradonačelnik ne zna koji investitor će i kada doći u Valjevo.

 • Podela auto-sedišta (foto: Đorđe Đoković)
  Nabavio Grad

  1000 auto-sedišta za valjevske mališane

  Grad Valjevo je počeo podelu 1000 auto-sedišta roditeljima dece rođene od 18. aprila 2019. godine. Za ovu nabavku je izdvojeno skoro pet miliona dinara iz budžeta Valjeva. Podela sedišta i predavanje za roditelje organizovano je u gradskoj kući.

 • Domaćini dočekuju Dačića (foto: DjordjeDjokovic)
  Kontakta sa narodom bez kontakta sa narodom

  Kolegijum Skupštine Srbije u Valjevu je još jedan igrokaz vlasti

  Sastanak Kolegijuma Skupštine Srbije održan je juče u Valjevu. Koji je zaista bio motiv da se održi u našem gradu, šta je bila namera i cilj, šta je naš grad dobio time, koliko "izlet" do Valjeva košta građane Srbije?

 • Nemanja Kačarević (foto: DjordjeDjokovic)
  Dovitljivi preduzetnik

  Zahvaljujući kaputima "finasijski preživeli"

  Vlasnik Modnog salona "Kačarević", koji 30 godina šije venčanice, Nemanja Kačarević priča o tome kako je njegov salon "preživeo" vreme koronavirusa. Nisu očajavali nego su se preorjentisali te su unikatni i kvalitetni kaputi zamenili vančanice i svečane haljine.

 • Viktor Mićić, Snežana Rakić i Branka Rosić (foto: Đorđe Đoković)
  Prijava imovine i prihoda

  Primanja većine funkcionera su njihova najvrednija imovina

  Imovinu i prihode prijavili zamenik gradonačelnika, predsednik, zamenik predsednika i sekretar Skupštine grada. Imovinu i prihode nisu prijavili v.d. direktora Toplane, Poleta i Vidraka, kao i direktor Stubo-Rovni.

 • Mehanizacija Vodovoda (foto: Kolubarske.rs)
  Za rešenje problema potreban novac i vreme

  Višedecenijska “borba” žitelja Partizanske sa mehanizacijom vodovoda

  Žitelji Partizanske ulice više od 40 godina pokušavaju da reše "gorući problem" koji imaju zbog građevinskih mašina i kamiona, i traže da se premeste na drugu lokalciju. "Razumemo vaše probleme, i nama je potreban veći prostor, ali za to je potrban novac koga nema", kažu u Vodovodu.