Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

 • Ljubinko Andrić, Dragan Bogdanović i Nebojša Tadić
  Anketni odbor za otkrivanje tajnih grobnica

  “Pravda i žrtve mogu biti namireni jedino istinom”

  U Valjevu je nedavno formiran skupštinski Anketni odbor za otkrivanje tajnih grobnica na teritoriji Valjeva. "Nije ideološka komisija, nije istražni organ,organ, a najmanje je sud", rekao je na konferenciji za novinare odbornik SPAS-a u Skupštini grada Nebojša Tadić,

 • Valjevo (foto: DjordjeDjokovic)
  Saopštenje Grada

  Funkcioneri prijavili imovinu, a Agencija nije objavila

  Nakon našeg teksta o prijavi prihoda i imovine Agenciji za sprečavanje korupcije, stigao je demanti iz Gradske uprave. Funkcioneri su podneli izveštaj pre tri meseca, ali ne spore da podaci još uvek nisu objavljeni na sajtu Agencije.

 • Valjevo (foto: DjordjeDjokovic)
  (Ne) poštovanje zakona

  Od gradskih funkcionera jedino je gradonačelnik prijavio prihode i imovinu

  Nijedan gradski funkcioner i direktor javnog preduzeća, osim gradonačelnika Lazara Gojkovića, nije u roku od 30 dana prijavio prihode i imovinu Agenciji za sprečavanje korupcije, kako je to propisano zakonom.

 • Raskrsnica Sinđelićeve i Pasterove (foto: Kolubarske.rs)
  Uređenje dve raskrsnice

  U Knez Mihailovoj ulici kružni tok, u Pasterovoj semafor

  Među komunalnim poslovima gradske vlasti, koji će biti realizovani u prvoj polovini ove godine, je uređenje dve raskrsnice. U planu je kružni tok na raskrsnici Sinđelićeve, Ulice knez Mihaila i Milovana Glišića i semafori na raskrsnici Sinđelićeve i Pasterove ulice.

 • Ulica Vuka Karadžića (foto: DjordjeDjokovic)
  Sudeći po objavljneim javnim nabavkama

  U ovoj godini sređivanje Ulice Vuka Karadžića i izgradnja “Fast park”

  Među prvim radovima u ovoj godini biće rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića i izgradnja parkirališta tipa “Fast park”. U Ulici Vuka Karadžića drveće neće biti posečeno, na trotoarima, umesto asfalta, biće behaton ploče…

 • Zlatomir Marković (foto: DjordjeDjokovic)
  Rešenjem ministra

  Zlatomir Markovć nije više direktor valjevskih vrtića

  Direktor Predškolske ustanove "Milica Nožica" Zlatomir Marković je razrešen te dužnosti, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. On nije potvrdio, ali ni demantovao, da je razrešen rekavši da "sačekamo ponedeljak".

 • Polomljene grane u Karađorđevoj (foto: Đorđe Đoković)
  Nekoliko časova

  Olujni vetar u Valjevu obara stabla, frižidere... lomi grane

  U Valjevu od 22.40 časova duva olujni južni vetar čiji su udari dostizali brzinu od 76 kilometara na čas. Olujni vetar je lomio grane na drveću u Karađorđevoj ulici u neposrednoj blizini Gradske kuće, obarao stabla u Parku Pećina, obarao rashladne vitrine u Karađorđevoj ulici, nosio kontejnere…

 • U nedelju u 11 časova

  Onlajn rasprava o budžetu

  Onlajn javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu Grada Valjeva za 2021. godinu održaće se 27.12.2020. godine sa početkom u 11 časova putem Zoom platforme.

 • Jelica Panjković-Tešić (foto: DjordjeDjokovic)
  Nezvanično

  Načelnica Gradske uprave Jelica Panjković-Tešić podnela ostvaku

  Načelnica Gradske uprave Valjeva Jelica Panjković-Tešić, diplomirana pravnica, podnela je ostavku na tu funkciju, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Na čelo Gradske uprave postavljena je 1. aprila 2018. godine na period od pet godina.

 • Novogodišnja dekoracija ispred Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
  Beograd pozajmio Valjevu

  Novogodišnji svetleći irvas na revers

  Na platou Centra za kulturu postavljeni su svetleći irvasi sa sankama i tunel. To je Beograd dao Valjevu na revers. "Kako nam malo treba da budemo srećni", "Koliko smo bedni, pozajmljujemo novogodišnje ukrase", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.