Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

 • Požar u hotelu Jablanica (foto: Kolubarske.rs)
  Nemar, nebriga, nezainteresovanost vlasnika

  Opominju požari u objektima koji su u vlasništvu države!

  Požar koji je izbio u napuštenom hotelu "Jablanica" ponovo je otvorio pitanje nemarnog odnosa države prema svojoj imovini i "bačenih" para građana Valjeva i Srbije. Zašto je država za 1,5 milion evra kupila hotel koji joj očigledno nije potreban?

 • Zgrada stare železničke stanice (foto: Đorđe Đoković)
  Počinje rekonstrukcija krova i zamena stolarije

  Dolaze bolja vremena za staru železničku stanicu

  Ovih dana počeće rekonstrukcija krova i zamena stolarije na zgradi stare železničke stance, koja je izgrađena 1908, za spomenik kulture je proglašena 2005, a u vlasništvu Grada je od pre tri godine. Zbog nemara i nebrige propada ko zna od kada...

 • Dejan Bogojević (foto: Đorđe Đoković)
  U jubileju 150 godina Biblioteke

  Prostakluk protiv znanja i pameti

  U danu obeležavanja značajnog datuma za valjevsku biblioteku i kulturu ovog grada, nekulturu i prostakluk promovisao je čovek koji je u gradskoj vlasti zadužen upravo za kulturu. Ostaće zabeleženo da nisi došli oni koji su morali doći na proslavu jubileja.

 • Zgrada socijalnog stanovanja (foto: Kolubarske.rs)
  Odbornica Snežana Đekić Spajić tvrdi

  Zloupotreba i javašluk kada su u pitanju socijalni stanovi

  U Gradskoj upravi vlada opšti nerad, javašluk, pa i zloupotreba, kada su u pitanju socijalni stanovi, ukazala je odbornica Snežana Đekić Spajić. Ona je navela i to da direktorka Vidraka Jelena Kalat još uvek nije vratila stan socijalnog stanovanja.

 • Igraonica Bark (na spratu) (foto: Kolubarske.rs)
  U okviru mera populacione politike

  Dva miliona dinara za "Dežurnu igraonicu"

  Dva miliona dinara iz budžeta biće uloženo u opremanje i proširenje igraonice za decu čiji su roditelji nezaposleni kako bi im se "omogućilo slobodno vreme za traženje posla". Na konkursu je pobedila Ivana Gudović PR Igraonica rođendaonica Bark.

 • Jesenji Sajam zapošjavanja (foto: Kolubarske.rs)
  Preko 650 osoba u potrazi za poslom

  Na Sajmu zapošljavanja najtraženiji kvalifikovani radnici

  "Uprkos tome što je ekonomska kriza i što Valjevo godinama nije imalo grinfild investicije, što je donekle i dobro, postignut je izvanredan rezultati kada je u pitanju smanjenje broja nezaposlenih", izjanio je Mihailo Milutinović na jesenjem Sajmu zapošljavanja, koji je održan juče u Gradskupravi.

 • Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  Jači Lajkovac, Ub i Ljig

  Plate u Valjevu i dalje ispod republičkog proseka

  Prosečna neto zarada u Valjevu iznosila je 48.030 dinara, što je ispod republičkog proseka od 54.115 dinara. Valjevci manje zarađuju od zaposlenih u Lajkovcu, Ubu i Ljigu. Prosečna zarada isplaćene u avgustu u javnim preduzećima je ispod republičkog proseka.

 • Svečana sala Valjevske gimnazije (foto: Đorđe Đoković)
  Tribina u Gimnaziji

  "Gimnazijski košarkaški vremeplov"

  Povodom 150 godina Valjevske gimnazije večeras će biri održana tribina "Gimnazijski košarkaški vremeplov". Voditelj programa je Zoran Jevremović, a vremeplovom će upravljati Milivoje Milinković.

 • Intervencija vatrogasaca u napuštenom lokalu (foto: Đorđe Đoković)
  Požar u napuštenom prostoru

  Ministarstvo odbrane ne brani svoj lokal

  U napuštenom lokalu u centru grada, koji je u vlasništvu Ministarstva odbrane, juče popodne izbio je manji požar, koji su najverovatnije izazvala deca koja su zapalila novine igrajući se u tom prostoru. Vreme je da Ministarstvo vojno obezbedi i uredi prostor, koji, osim što predstavlja opasnost, je i ruglo u centru grada.

 • Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
  Novac za reprezentaciju i reklamu

  Centar za kulturu za reprezentaciju milion dinara

  Centar za kulturu za usluge reprezentacije izdvojiće milion dinara, dok pet javno komunalnih preduzeća planira da za reprezentaciju potroši oko 1,5 miliona dinara za godinu dana. Izborom kafane "Kod Laze" Centar za kulturu se pridružio Gradu koji je tek iz trećeg pokušaja na tenderu izabrao UR "Kod Laze" za poslovne ručkove