Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

 • Sajam zapošljavanja u Grand hotelu (foto: Đorđe Đoković)
  Na sajmu zapošljavanja 350 slobodnih radnih mesta

  Nedostatak adekvatne radne snage na tržištu

  Na Sajmu zapošljavanja, koji je održan u Grand hotelu, 43 poslodavca ponudilo je 350 slobodnih radnih mesta. Traženi su radnici različitih struka, a ono što je uočeno kao problem jeste nedostatak adekvatne radne snage na tržištu. U Valjevu ima oko 5000 nezaposlenih.

 • Sveže bele linije u Hajduk Veljkovoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
  Dobra koordinacija

  Iscrtavanje belih linija u ulici koja se radi?

  U Hajduk Veljkovoj ulici već nekoliko dana traju radovi na revitalizaciji asfalta. Jedan dan su se pojavili radnici i iscrtali bele linije i obeležili parking mesta. Sutradan sveže bele linije "grebalica" izgrebala. To se zove koordinacija.

 • Hajduk Veljkova ulica (foto: Đorđe Đoković)
  Sanacija rupa i "održavanje kraćih deonica po gradu"

  Novi asfalt u Hajduk Veljkovoj, Vuka Karadžića još uvek samo u planu

  Uskoro će Hajduk Veljkova i Ulica vojvode Mišića dobiti novi asfalt, najavio je na konferencijiza novinare Zoran Trifunović. Nismo pozvani, otuda nismo bili u prilici da pitamo kada će konačno doći na red ulice Vuka Karadžića i Mirka Obradovića?

 • Komarac (foto: Đorđe Đoković)
  Zaprašivanje ni na vidiku

  Borićemo se sa komarcima

  Najezda komaraca i u Valjevu, a zaprašivanja skoro neće biti s obzirom na to da Grad još uvek nije raspisao javnu nabavku za dezinsekciju i deratizaciju. U Gradskoj upravi bez odgovora na pitanje zbog čega se kasni sa tim poslom i kada će početi zaprašivanje komaraca.

 • David Maksimović i Dragan Đurđević (foto: Kolubarske.rs)
  Obeležen kraj još jedne rotarijanske godine

  David Maksimović predsednik Rotari kluba Valjevo

  Dužnost predsednika Rotari kluba Valjevo preuzeo je arhitekta David Maksimović, suvlasnik GP Kej, koji će funkciju obavljati do kraja juna 2020. godine. Rotari klub Valjevo nagradio je dve učenice Poljoprivredne škole i dvoje valjevskih sportista.

 • Bivši Divin magacin (foto: Đorđe Đoković)
  Na prostoru bivših Divinih magacina

  Lidl u Valjevu sledeće godine

  Nemački trgovinski lanac Lidl otvoriće maloprodajni objekat u Valjevu na proleće sledeće godine, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Dogovor oko kupovine bivših Divinih magacina već je postignut, Grad je objavio poziv za javnu prezentaciju urbanističkog projekta izgradnje parcele u Pop Lukinoj ulici.

 • Jelena Nikolić Lekić, Denis Kif i Andreja Nenadović (foto: Đorđe Đoković)
  U galeriji Narodnog muzeja

  "PopUp" ambasada Velike Britanije na jedan dan u Valjevu

  U Narodnom muzeju u Valjevu juče je otvorena "PopUp" (pokretna) ambasada Velike Britanije. Ambasador Denis Kif je rekao da je ovo prilka da se građanima Valjeva približi rad Ambasade. "Valjevo je za nas značajan grad. Pre svega imamo istorijske veze i to iz perioda Prvog svetskog rata, kada su ovde radile naše bolničarke", rekao je Kif.

 • Galerija Narodnog muzeja (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  U prostorijama Narodnog muzeja

  Britanska "pokretna ambasada" danas i u Valjevu

  Britanska ambasada će svoju drugu "PopUp" (pokretnu) ambasadu otvoriti danas u Valjevu u prostorijama Narodnog muzeja. Prva ovakva ambasada otvorena je u Nišu u martu ove godine. Danas će biti organizovane brojne aktivnosti sa ciljem da se građanima Valjeva približi rad Ambasade.

 • Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
  Zahtev upućen gradonačelniku

  Ravnogorci i četnici traže spomenik Mišiću i Freglu

  Predstavnici Ravnogorskog pokreta i Četnika Valjevo traže da se odobri lokalcija u gradu za postavljanje spomenika Aleksandru Mišiću i Ivanu Freglu, četničkim majorima, oficirima Jugoslovenske vojske u otadžbini, koji su zajedno položili živote braneći otadžbinu od nacističkog okupatora.

 • Ulica Jakova Nenadovića (foto: Đorđe Đoković)
  Grad nem na zahteve građana

  Zanemarena jedna od najdužih ulica u gradu

  Stanovnici Ulice Jakova Nenadovića, levi krak, nekoliko puta su se obraćali gradskoj vlasti, poslednji put u februaru. Odgovor nisu dobili. Traže da se u okviru Programa komunalne izgradnje planira proširenje i rekonstrukcija ulice, izgradnja kanalizacije, ulične rasvete, rekonstrukcija elektro mreže.