Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

 • Dečje igralište u parku Pećina (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Raspisana javna nabavka

  Dečje igralište dobiće četiri valjevska naselja

  Četiri valjevska naselja, "Milorada Pavlovića", "Sretena Dudića", Novo naselje i Peti puk, u blizini tržnog centra, dobiće mini dečje igralište. Reč je o tipskom igralištu, površine oko 50 metara kvadratnih, sa ljuljaškom, toboganom i njihalicom cvet, a namenjeno je mališanima starosti od godinu do sedam godina.

 • Nekadašnji magacini Diva (foto: Kolubarske.rs)
  Potvrđeno iz nemačke kompanije

  Lidl dolazi u Valjevo

  Nemački trgovinski lanac Lidl otvoriće prodavnicu u Valjevu na prostoru bivših magacina trgovinskog preduzeća Diva, na raskrsnici Ulica vladike Nikolaja i Pop Lukine, potvrđeno je Kolubarskim.rs iz kompanije Lidl.

 • Dodela nagrada za đake generacije (foto: Đorđe Đoković)
  Trebalo je da konkurišu

  Više od polovine đaka generacije nije dobilo stipendije

  Od 22 đaka generacije, dobitnika godišnje nagrade Valjeva, 12 nije dobilo i stipendije, a zvanično je objavljeno da jesu. Roditelji pitaju ako je tačno to da đaci generacije automatski dobijaju stipendiju zbog čega je njihova deca nisu dobila?

 • Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
  Jasna Mićić o plesu, ne o urbanizmu

  "Volim Valjevo! U njemu sam prisutna 30 godina"

  Nakon pisanja Kolubarskih.rs da će, prema nezvaničnim saznanjima, glavni urbanista Valjeva biti Jasna Mićić, diplomirani arhitekta iz Lazarevca, koja je trenutno glavni urbanista Lajkovca, našoj redakciji javila se Jasna Mićić.

 • Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
  Otpočeo rad na pripremi Odluke

  Valjevo će konačno dobiti glavnog urbanistu

  Sudeći prema obaveštenju objavljenom na sajtu Grada, Valjevo će konačno dobiti glavnog urbanistu. U obaveštenju se navodi da je otpočeo rad na pripremi Odluke o glavnom urbanisti koju treba da usvoji Skupština grada.

 • Platan u Radničkoj (foto: Đorđe Đoković)
  Godinu dana

  Gradske službe nesposobne da reše jedan banalan problem

  Godinu dana naš sugrađanin pokušava da sa gradskim službama reši komunalni problem – da poseku dve grane koje su "ušle“ u kuću. "Ako im je taj problem nerešiv, šta da očekuju oni koji imaju veće probleme ili ozbiljan investitor".

 • Preusmeren tok Kolubare ja deponiji (foto: Đorđe Đoković)
  Bez dozvole i saglasnosti

  Preusmeren tok Kolubare ugrožava gradsku deponiju

  Pre skoro mesec dana neko je samoinicijativno kopanjem kanala preusmerio tok Kolubare ka gradskoj deponiji. Ukoliko se, nakon obilnih kiša, Kolubara izlije može se dogoditi da se deo gradske deponije obruši u reku. Na potezu je vodoprivredni inspektor.

 • Sem Fabrici i zdravstveni radnici (foto: Kolubarske.rs)
  Ambasador Sem Fabrici posetio Valjevo

  Posao na šest meseci dobilo deset medicinskih radnika uz pomoć EU

  "Srećan sam što smo mi u Evropskoj uniji uspeli da pomognemo i da doprinesemo da se zdravstveni sistem u Srbiji ojača, bilo u vidu opreme ili ljudstva", rekao je šef delegacije Evropske unije u Srbij Sem Fabrici, koji je posetio Valjevo.

 • Bair (foto: Đorđe Đoković)
  Novcem EU i Valjeva

  Romsko naselje Bair dobilo kanalizacionu mrežu

  U okviru Programa podrške Evropske unije razvoju opština, kroz projekat "Živeti zajedno", izgrađeno je 636 metra kanalizacione mreže u romskom naselju Bair. Danas je održana finalna konferencija koja je bila prilika da se gradsko rukovodstvo i građani zahvale donatoru

 • Ružičasta Ljubostinja
  Tečnost nepoznatog sastava i porekla ispuštena u reku

  Ružičasta Ljubostinja

  Ljubostinja, rečica koja protiče kroz Valjevo, juče je u popodnevnim časovima bila ljubičasto-roze, a razlozi su za sada nepoznati. Građani zabrinuti, inspekcija nema saznaja da je u Ljubostinju ispuštena nekakva tečnost i da je juče popodne reka bila ružičasta.