Tema: Toplovod

 • Radovi na toplovodu u Naselju 27. novembar (foto: Đorđe Đoković)
  Ponovo problemi

  Grejanje „protreslo“ buduće korisnike

  Sa nastavkom ovogodišnjih radova na širenju vrelovodne mreže u Valjevu nastavljaju se i problemi. Nakon prekopavanja Sinđelićeve ulice i dela novog asfalta u Karađorđevoj ulici, usledile su i žalbe stanara u Naselju 27. novembar na Petom Puku.

 • Radovi u Karađorđevoj (foto: Đorđe Đoković)
  Toplifikacija

  Rekonstruisana Karađorđeva se kopa jer nema koordinacije

  Radovi na postavljanju toplovoda u dužini od 168 metara u Karađorđevoj, od Dušanove do Radničke ulice, počeli su 16. jula i trajaće do 16. avgusta. Od početka tih radova mnogima je nejasno zbog čega toplovod nije postavljen pre nego što je glavna ulica, od sudova do Jadra, rekonstruisana a ne da se sada naknadno prekopava i skida asfalt, a posle da se krpi.

 • Raskrsnica Pantićeve i Dušanove ulice (foto: Đorđe Đoković)
  Nesvakidašnja saobraćajka

  „Jugo“ upao u kanal za toplovod

  U blizini raskrsnice Dušanove i Pantićeve ulice, u kojoj se gradi tolovod, u kanal je upao „jugo“, a u ovoj nesvakidašnjoj saobraćajnoj nesreći vozač nije povređen. Prema nepotvrđenim informacijama vozač „juga“, koji se kretao Dušanovom ulicom od Jadra prema „duplim trakama” izgubio je kontrolu nad vozilom i upao u rov dubok nekoliko metara.

 • Radovi na toplovodu u Sinđelićevoj (foto: Đorđe Đoković)
  Građani ljuti

  Sinđelićeva ulica kopana pogrešno!?

  U okviru radova na širenju toplovodne mreže, Sinđelićeva ulica je prokopana u dužini od 120 metara da bi ubrzo taj kanal bio zatrpan, a novi kopan sam par metara dalje. U Gradskoj toplani tvrde da “Sinđelićeva ulica nije kopana pogrešno, kopana je ispravno u skladu sa projektnom dokumentacijom”. Ako je kopano u skladu sa projektnom dokumentacijom zbog čega je kanal zatrpan, a potom novi kopan samo par metara dalje?

 • Radovi na toplovodu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Izmenjeni termini radova na toplifikaciji

  Radovi u Karađorđevoj sredinom jula

  Izmenjeni su termini radova na širenju toplovodne mreže, u delu Karađorđeve, Sinđelićeve i Pantićeve ulice, koji su počeli sredinom maja a trajaće do 30. septembra, saopšteno je iz Gradske uprave.

 • Radovi na toplifikaciji u Pantićevoj (foto: Kolubarske.rs)
  Zbog radova na toplifikaciji grada

  Zatvoren za saobraćaj deo Pantićeve ulice

  Zbog radova na širenju toplovodne mreže u Valjeva od danas je za saobraćaj zatvorena Pantićeva ulica od raskrsnice sa Ulicom vojvode Mišića do Pop Lukine ulice. Direktor Toplane Dejan Filipović najavljuje da će radovi biti završeni do kraja maja.

 • Pantićeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
  Bez zatvaranja ulica i prekida saobraćaja

  Nastavak radova na toplifikaciji grada

  Radovima na postavljanju cevi u delu Karađorđeve, Sinđelićeve i Pantićeve ulice nastavlja se tiplifikacija Valjeva. Kako je saopšteno iz Gradske uprave ovim radovima završiće se izgradnja glavnih magistralnih vodova toplovoda u okviru projekta KFW 4.

 • Radovi u Sinđelićevoj (pre tri dana) (foto: Đorđe Đoković)
  Izgradnja toplovodne mreže

  Radovi će biti završeni najkasnije do 17. decembra

  Rdovi na izgradnji dva kraka toplovodne mreže, koje za „Štrabag“ izvodi užičko „Jedinstvo“, biće završeni najkasnije do 17. decembra, do kada je izvođač dužan da sve ulice i naselja kroz koje je prošao toplovod vrati u prvobitno stanje. Direktor Gradske toplane Dejan Filipović ne isključuje mogućnost da budu završeni i pre roka.

 • Postavljanje cevi u Sinđelićevom bloku (foto: Đorđe Đoković)
  Delegacija Valjeva u Beču predstavlja

  Pilot projekat priključenja gradskih naselja na Toplanu

  Delegacija Valjeva, koju predvodi zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, učestvuje u Beču na Međunarodnoj konferenciji o energetskoj efikasnosti u gradovima, gde će predstaviti pilot projekat priključenja na Toplanu nekoliko zgrada gradskih naselja, koja se nalaze na trasi toplovoda. Organizator ovog skupa, gde će biti reči o razvoju daljinskog sistema grejanja i o upravljanju komunalnim otpadom, je Svetska banka i IFC (International Finance Corporation).

 • Proveravanje grejanja (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon tople probe grejanja u Hali sportova

  Ima nade za „ledenu lepoticu“

  Nakon tople proble novog sistema grejanja Hale sportova sa Gradske toplane ocena je stručnjaka da će u ovoj sezoni grejanje biti bolje nego svih ovih godina od 1973-će, kada je „ledena lepotica“ kao privremeno rešenje izgrađena na mestu nekadašnjeg Stadiona za male sportove „15. septembar“.