Kolubarski okrug | Opština Lajkovac

Vesti iz Opštine Lajkovac

 • Svečano otvorena biblioteka RBM (foto: www.lajkovac.org.rs)
  U konacima

  Lajkovačka biblioteka dobila reprezentativni prostor

  Biblioteka "Radovan Beli Marković" iz Lajkovca je u četvrtak svečano otvorila novi prostor u kojem će ubuduće raditi. U pitanju su replike konaka Brene Mihajlović i Radića konak, koji su proglašeni za spomenike kulture

 • Konak - biblioteka (foto: Branko Petrović)
  Danas u podne

  Svečano otvaranje Biblioteke "R.B. Marković" u novom prostoru

  Preseljenje Biblioteke "Radovan Beli Marković" u novi prostor, odnosno u konake Radića i Brene Mihajlović, koje je Opština Lajkovac ranije opredelila za potrebe ove ustanove kulture, svečano će biti obeleženo dana su podne.

 • Superliga Srbije

  Železničar dočekuje Srem u prvoj utakmici odbojkaškog plej-ofa

  Razigravanje za novog šampiona odbojkaške Superlige Srbije u ženskoj konkurenciji, u kojem će snage odmeriti osam najuspešnijih klubova ove sezone, startuje danas. U Hali sportova Lajkovac od 19 časova Železničar dočekuje Srem.

 • Milutin Ranković
  Povodom 40 godina stvaralaštva

  Milutinova retrospektiva u Kući Đure Jakšića

  Retrospektivna izložba skulptura u drvetu lajkovačkog umetnika Milutina Rankovića, povodom 40 godina stvaralaštva, biće otvorena 9. februara u 19 časova u Kući Đure Jakšića u beogradskoj Skadarliji

 • Profesor i nagrađeni učenici
  Nagrađeni na Republičkom konkursu Batuta

  Sjajna četvorka iz Lajkovca

  Posle uspeha na regionalnom konkursu, učenica i učenici OŠ "Mile Dubljević" u Lajkovcu su postigli uspeh na dva republička likovna konkursa koje je raspisao Institut za javno zdravlje "Batut".

 • Andrija Živković (foto: www.lajkovac.org.rs)
  Konstitutivna sednica Skupštine opštine Lajkovca

  Andriji Živkoviću treći mandat na čelu opštine Lajkovac

  Na konstitutivna sednica Skupštine opštine Lajkovac, na kojoj je izabrano opštinsko rukovodstvo, treći put uzastopno za predsednika opštine Lajkovac izabran je Andrija Živković, a drugi mandat na mestu zamenika dobio je Obrad Milutinović.

 • Matija Bećković (foto: Branko Petrović)
  U porti manastira Svetog Đorđa u selu Ćelije

  Matija Bećković primio nagradu "R.B. Marković" u ime Emira Kusturice

  Za knjigu "Vidiš li da ne vidim", Emir Kusturica je dobitnik nagrade "Radovan Beli Marković" koja se dodeljuje za najbolje prozno delo na srpskom jeziku. U ime dobitnika, koji je zbog snimanja filma trenutno u Rusiji, priznanje je primio akademik Matija Bećković.

 • Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
  Odigran ovog vikenda

  OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

  Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik kluba i veliki ljubitelj odbojke.

 • Konak Brene Mihailović (foto: Branko Petrović)
  Povodom Dana opštine Lajkovac

  Novi prostor za Biblioteku "Radovan Beli Marković"

  Svečanom akademijom održanom u amfiteatru ispred obnovljenih spomenika kulture, Radića Konaka i Konaka Brene Mihajlović, kao i dodelom godišnjih priznanja, Lajkovac je obeležio Dan opštine.

 • Sednica SO Lajkovac (foto: www.lajkovac.org.rs)
  Odlučili odbornici Skupštine Lajkovac

  Lajkovačka biblioteka dobila ime Radovana Belog Markovića

  Odbornici Skupštine opštine Lajkovac usvojili su odluka da gradska biblioteka Lajkovac dobije ime Radovana Belog Markovića. Na sednici su prihvaćeni predlozi za dodelu nagrada i javnih priznanja Lajkovca.