Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Lajkovac

Vesti iz Opštine Lajkovac

 • Crkva Sv. Dimitrija (foto: www.lajkovac.org.rs)
  Slava varoši

  Lajkovac slavi Ognjenu Mariju, zaštitnicu mašinovođa

  Slava Lajkovca, Ognjena Marija danas će biti svečano proslavljena u porti hrama Svetog Dimitrija. Ognjena Marija je zaštitnica mašinovođa parne vuče, a Lajkovac je poznato železničko mesto.

 • Gradska kuća Lajkovac (foto: www.lajkovac.org.rs)
  Koncerti

  Leksington bend i Dženan Lončarević u Lajkovcu

  U okviru manifestacije Dani Lajkovca večeras od 22 časa na platou ispred Gradske kuće koncert Leksington benda. Sutra u isto vreme na istom mestu nastupa Dženan Lončarević.

 • Gradska kuća Lajkovac (foto: www.lajkovac.org.rs)
  Program manifestacije Dani Lajkovca

  Koncerti Leksington benda i Dženana Lončarevića

  Najatraktivniji programi manifestacije Dani Lajkovca 2019 biće koncerti Leksington benda 29. jula i Dženana Lončarevića 30. jula. Koncerti će biti održani na platou ispred Gradske kuće od 22 sata.

 • Obnovljen ulaz u školu u Bigovađi (foto: Branko Petrović)
  Još jedna donacija Lajkovčana

  Braća Pavlović iz Čikaga pomažu zavičaj

  Kompanija "3MD" iz Čikaga, čiji su vlasnici braća Pavlović iz Lajkovca, donirala je sredstva za obnavljanje ulaza u Izdvojeno odeljenje OŠ "Mile Dubljević" u Bogovađi, koja je kolevka pismenosti u lajkovačkom kraju.

 • Nova zelena pijaca u Lajkovcu (foto: Branko Petrović)
  Na mestu stare pijace biće izgrađen park

  Lajkovac dobio novu zelenu pijacu

  U Lajkovcu je otvorena nova i moderna zelena pijaca, koja je koštala 17 miliona dinara. "Na tom prostoru planiramo stočnu pijacu i buvljak. Na mestu stare pijace u centru Lajkovca gradimo park", najavio je Andrija Živković, predsednik Lajkovca.

 • Donirana vozila fiat tipo (foto: SKGO)
  Okrug

  Donacija EU Lajkovcu za Mobilni tim za inkluziju Roma

  Evropska unija doniralaje vozila "fiat tipo" i računare u okviru Programa "Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma", Lajkovac je među 30 loklanih samouprava koje su dobile donaciju.

 • Literarna sekcija Razigrano pero (foto: Razigrano pero)
  Okrug

  Literarna sekcija lajkovačke osnovne škole najbolja u Srbiji

  Literarna sekcija OŠ "Mile Dubljević" iz Lajkovca proglašena je za najbolju osnovnoškolsku literarnu sekciju u Srbiji. Profesorka Lidija Marić Jovanović, koja rukovodi literarnom sekcijom, nagrađena je peti put za mentorski rad sa talentovanim literarcima.

 • Lajkovac, zgrada Opštine
  Među njima član Opštinskog veća i bivši predsednik OO SNS

  Uhapšeno osam osoba iz Lajkovca osumnjičenih za korupciju

  Član Opštinskog veća Lajkovca V. K. (60), bivši predsednik Opštinskog odbora SNS, i još sedam osoba osumnjičenih za više koruptivnih krivičnih dela uhapsili su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP Srbije, u saradnji sa BIA i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu.

 • Ulica otvorenog srca u Lajkovcu (foto: Branko Petrović)
  Zabavno i humanitarno

  U Lajkovcu Ulica otvorenog srca

  Ulica otvorenog srca u Lajkovcu, manifestacija koja polako postaje tradicionalna, okupila je veliki broj dece, roditelja, baka i deka, koji su se zabavljali, ali i učestvovali u humanitarnoj akciji donirajuči sredstva Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka

 • Lokalitet Anine (foto: Branko Petrović)
  Konzervacija i prezentacija

  Vila rimskog veleposednika na lokalitetu Anine

  Na arheološkom nalazištu Anine u Ćelijama predstavljena je konzervisana vila rimskog veleposednika, Konzervacija i prezentacija stambenog dela – rimske vile urađena je ove godine zahvaljujući sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, rekao je arheolog Radivoje Arsić.