Kolubarski okrug | Opština Lajkovac

Vesti iz Opštine Lajkovac

 • Lajkovac (foto: Kolubarske.rs)
  Radovi na zvaničnim posterima

  Za lajkovačke osnovce ponovo republičke nagrade "Batuta"

  Već postaje tradicija da lajkovački osnovci osvoje sve najznačajnije nagrade na likovnim konkursima Instituta za javno zdravlje Srbije "Batut" i da na zvaničnim posterima za zdravstvene manifestacije budu njihovi radovi.

 • (foto: Branko Petrović)
  U Lajkovcu

  Obeležena godišnjica smrti Radovana Belog Markovića

  Povodom prve godišnjice smrti književnika Radovana Belog Markovića, Gradska biblioteka Lajkovac je u velikoj sali Opštine organizovala "Veče sećanja".

 • Ulica otvorenog srca (foto: www.lajkovac.rs)
  Tradicionalna

  Božićna "Ulica otvorenog srca" u Lajkovcu

  Tradicionalna manifestacija "Ulica otvorenog srca", kolažni program namenjen najmlađima povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, održa"a je u Lajkovcu ispred Gradske kuće.

 • Konferencija za novinare u Lajkovcu (foto: Branko Petrović)
  U Lajkovcu

  Nemačka kompanija IGB Automotiv zaposliće 200 ljudi

  Nemačka kompanija "IGB Automotiv", proizvođač grejača za automobile, početkom novembra će započeti inicijalnu proizvodnju u Lajkovcu, a zatim zaposliti 200 ljudi. Kompanija je pronašla odgovarajuću halu u vlasništvu lajkovačkog preduzeća "Sani komerc".

 • Slavica Garonja i Biljana Bogdanović (foto: Branko Petrović)
  Konkurs je ustanovljen u znak sećanja na pisca

  Slavica Garonja dobitnik nagrade "Radovan Beli Marković"

  Književnik Slavica Garonja iz Beograda prvi je dobitnik književne nagrade "Radovan Beli Marković" za roman "Šapati Male Vlaške" (Prometej, 2022). Nagrada joj je uručena 10. oktobra, na rođendan Belog Markovića, na prigodnoj svečanosti u porti manastira Svetog Đorđa u selu Ćelije kod Lajkovca, rodnom mestu poznatog književnika.

 • OK Inđija (foto: OK Železničar)
  U Lajkovcu

  Inđija pobednik Memorijalnog odbojkaškog turnira "Radovan Beli Marković"

  Prvi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković" u Lajkovcu osvojila je Inđija, koja je u finalu pobedila domaći Železničar sa 3:1. Najbolji pojedinac turnira je Danijela Andrić.

 • Hala sportova Lajkovac (foto: Branko Petrović)
  U organizaciji OK Železničar

  Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković"

  U organizaciji OK Železničar, u Lajkovcu će se u subotu i nedelju, 1. i 2. oktobra, održati prvi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković".

 • OK Železničar (foto: OK Železničar)
  Od 23. do 25. septembra

  OK Železničar na međunarodnom turniru u Mariboru

  U sklopu priprema za novu sezonu odbojkašice lajkovačkog Železničara od 23. do 25. septembra učestvuju na jakom međunarodnom turniru u Mariboru.

 • Đaci generacije i vukovci (foto: www.lajkovac.rs)
  Na prijemu u Gradskoj kući

  Nagrađeni lajkovački đaci generacije i "vukovci"

  U Gradskoj kući Lajkovac organizovan je prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i "vukovcima". Za izuzetne rezultate u školovanju dobili su laptopove, tablete i knjige. Nekoliko dece iz Lajkovca su đaci generacije u školama u Valjevu i Beogradu.

 • Radovan Beli Marković (foto: Đorđe Đoković)
  Odlučili odbornici Skupštine opštine

  Lajkovačka biblioteka ubuduće Narodna biblioteka "Radovan Beli Marković"

  Gradska biblioteka Lajkovac ubuduće će nositi naziv Narodna biblioteka "Radovan Beli Marković", odlučili su jednoglasno odbornici Skupštine opštine Lajkovac. "Ostavio je velik trag u književnosti i bibliotekarstvu. Zahvaljujući njemu lajkovačka biblioteka je ugostila mnoge poznate pesnike, književnike, kritičare"...