Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Lajkovac

Vesti iz Opštine Lajkovac

 • Nova zelena pijaca u Lajkovcu (foto: Branko Petrović)
  Na mestu stare pijace biće izgrađen park

  Lajkovac dobio novu zelenu pijacu

  U Lajkovcu je otvorena nova i moderna zelena pijaca, koja je koštala 17 miliona dinara. "Na tom prostoru planiramo stočnu pijacu i buvljak. Na mestu stare pijace u centru Lajkovca gradimo park", najavio je Andrija Živković, predsednik Lajkovca.

 • Donirana vozila fiat tipo (foto: SKGO)
  Okrug

  Donacija EU Lajkovcu za Mobilni tim za inkluziju Roma

  Evropska unija doniralaje vozila "fiat tipo" i računare u okviru Programa "Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma", Lajkovac je među 30 loklanih samouprava koje su dobile donaciju.

 • Literarna sekcija Razigrano pero (foto: Razigrano pero)
  Okrug

  Literarna sekcija lajkovačke osnovne škole najbolja u Srbiji

  Literarna sekcija OŠ "Mile Dubljević" iz Lajkovca proglašena je za najbolju osnovnoškolsku literarnu sekciju u Srbiji. Profesorka Lidija Marić Jovanović, koja rukovodi literarnom sekcijom, nagrađena je peti put za mentorski rad sa talentovanim literarcima.

 • Lajkovac, zgrada Opštine
  Među njima član Opštinskog veća i bivši predsednik OO SNS

  Uhapšeno osam osoba iz Lajkovca osumnjičenih za korupciju

  Član Opštinskog veća Lajkovca V. K. (60), bivši predsednik Opštinskog odbora SNS, i još sedam osoba osumnjičenih za više koruptivnih krivičnih dela uhapsili su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP Srbije, u saradnji sa BIA i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu.

 • Ulica otvorenog srca u Lajkovcu (foto: Branko Petrović)
  Zabavno i humanitarno

  U Lajkovcu Ulica otvorenog srca

  Ulica otvorenog srca u Lajkovcu, manifestacija koja polako postaje tradicionalna, okupila je veliki broj dece, roditelja, baka i deka, koji su se zabavljali, ali i učestvovali u humanitarnoj akciji donirajuči sredstva Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka

 • Lokalitet Anine (foto: Branko Petrović)
  Konzervacija i prezentacija

  Vila rimskog veleposednika na lokalitetu Anine

  Na arheološkom nalazištu Anine u Ćelijama predstavljena je konzervisana vila rimskog veleposednika, Konzervacija i prezentacija stambenog dela – rimske vile urađena je ove godine zahvaljujući sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, rekao je arheolog Radivoje Arsić.

 • Lajkovac (ilustracija)
  Zanimljiva utakmica u “Danima Lajkovca”

  Legende boksa i fudbala na zelenom terenu

  U okviru manifestacije "Dani Lajkovca" večeras od 18 časova biće organizovan fudbalski susret između legendi jugoslovenskog boksa i legendi fudbala Lajkovca.

 • Savet Kolubarskog okruga (foto: Branko Petrović)
  Savet Kolubarskog okruga o vodosnabdevanju i auto-putu

  Sledeće godine šest miliona evra za izgradnju cevovoda

  Dve kapitalne investicije, priključenje opština Mionica, Lajkovac, Ub i Ljig na vodovodni sistem "Stubo Rovni" i izgradnja nove saobraćajnice od Iverka do petlje u Nepričavi, kojom će se Valjevo i čitav taj kraj uključiti na autoput Beograd-Ljig, bile su teme sednice Saveta Kolubarskog upravnog okruga.

 • Železničar osvajač Balkanskog kupa (foto: OK Železnićar)
  Došlo vreme za trofeje

  Odbojkašice Železničara osvojile Balkanski kup

  Odbojkašice Železničara napravile su najveći uspeh u istoriji lajkovačkog sporta, osvojivši Balkanski kup. Trodnevni turnir u organizaciji Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) organizovan je u Gradačcu (Bosna i Hercegovina).

 • Lajkovac
  Istočen amonijak iz Lajkovačke hladnjače

  Sprečen ekološki akcident

  Iz lajkovačke hladnjače "Fruvela" istočeno je oko 10 tona amonijaka iz sistema za hlađenje o trošku njenog vlasnika, a po nalogu Odeljenja za vanredne situacije u Valjevu, saopšteno je danas.