Kolubarski okrug | Opština Lajkovac

Vesti iz Opštine Lajkovac

 • Matija Bećković (foto: Branko Petrović)
  U porti manastira Svetog Đorđa u selu Ćelije

  Matija Bećković primio nagradu "R.B. Marković" u ime Emira Kusturice

  Za knjigu "Vidiš li da ne vidim", Emir Kusturica je dobitnik nagrade "Radovan Beli Marković" koja se dodeljuje za najbolje prozno delo na srpskom jeziku. U ime dobitnika, koji je zbog snimanja filma trenutno u Rusiji, priznanje je primio akademik Matija Bećković.

 • Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
  Odigran ovog vikenda

  OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

  Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik kluba i veliki ljubitelj odbojke.

 • Konak Brene Mihailović (foto: Branko Petrović)
  Povodom Dana opštine Lajkovac

  Novi prostor za Biblioteku "Radovan Beli Marković"

  Svečanom akademijom održanom u amfiteatru ispred obnovljenih spomenika kulture, Radića Konaka i Konaka Brene Mihajlović, kao i dodelom godišnjih priznanja, Lajkovac je obeležio Dan opštine.

 • Sednica SO Lajkovac (foto: www.lajkovac.org.rs)
  Odlučili odbornici Skupštine Lajkovac

  Lajkovačka biblioteka dobila ime Radovana Belog Markovića

  Odbornici Skupštine opštine Lajkovac usvojili su odluka da gradska biblioteka Lajkovac dobije ime Radovana Belog Markovića. Na sednici su prihvaćeni predlozi za dodelu nagrada i javnih priznanja Lajkovca.

 • Pruga Beograd - Bar (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  U Lajkovcu

  Nastradao muškarac na barskoj pruzi

  Na barskoj pruzi, u Lajkovcu, nastradao je S.J. (39) iz Beograda, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Muškarac, na koga je naleteo voz koji je saobraćao na relaciji Prijepolje-Beograd, je preminuo na licu mesta.

 • Lajkovac (foto: Kolubarske.rs)
  Radovi na zvaničnim posterima

  Za lajkovačke osnovce ponovo republičke nagrade "Batuta"

  Već postaje tradicija da lajkovački osnovci osvoje sve najznačajnije nagrade na likovnim konkursima Instituta za javno zdravlje Srbije "Batut" i da na zvaničnim posterima za zdravstvene manifestacije budu njihovi radovi.

 • (foto: Branko Petrović)
  U Lajkovcu

  Obeležena godišnjica smrti Radovana Belog Markovića

  Povodom prve godišnjice smrti književnika Radovana Belog Markovića, Gradska biblioteka Lajkovac je u velikoj sali Opštine organizovala "Veče sećanja".

 • Ulica otvorenog srca (foto: www.lajkovac.rs)
  Tradicionalna

  Božićna "Ulica otvorenog srca" u Lajkovcu

  Tradicionalna manifestacija "Ulica otvorenog srca", kolažni program namenjen najmlađima povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, održa"a je u Lajkovcu ispred Gradske kuće.

 • Konferencija za novinare u Lajkovcu (foto: Branko Petrović)
  U Lajkovcu

  Nemačka kompanija IGB Automotiv zaposliće 200 ljudi

  Nemačka kompanija "IGB Automotiv", proizvođač grejača za automobile, početkom novembra će započeti inicijalnu proizvodnju u Lajkovcu, a zatim zaposliti 200 ljudi. Kompanija je pronašla odgovarajuću halu u vlasništvu lajkovačkog preduzeća "Sani komerc".

 • Slavica Garonja i Biljana Bogdanović (foto: Branko Petrović)
  Konkurs je ustanovljen u znak sećanja na pisca

  Slavica Garonja dobitnik nagrade "Radovan Beli Marković"

  Književnik Slavica Garonja iz Beograda prvi je dobitnik književne nagrade "Radovan Beli Marković" za roman "Šapati Male Vlaške" (Prometej, 2022). Nagrada joj je uručena 10. oktobra, na rođendan Belog Markovića, na prigodnoj svečanosti u porti manastira Svetog Đorđa u selu Ćelije kod Lajkovca, rodnom mestu poznatog književnika.