Tema: škola

 • Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Novac za Šestu i Gimnaziju

  Skoro 107,3 miliona dinara iz zajma EIB-a

  Evropska investiciona banka (EIB) odlučila je da zajmom od skoro 107,5 miliona dinara finansira radove na novoj zgradi OŠ “Milovan Glišić” u Brđanima, odnosno Valjevske gimnazije, kroz projekat “Program modernizacije škola”.

 • Druga osnovna škola (foto: Darija Ranković)
  Počela nova školska godina

  I ove godine manje prvaka

  Nova školska godina danas je počela za 10.290 osnovaca i srednjoškolaca u Valjevu, a među njima je i 747 đaka prvaka, što je manje nego prošle godine. Ove godine bez prijema za đake prvake.

 • Prvacima darovani ranac i pribor (ilistracija 2014.) (foto: Dejana Ješić)
  Karitas obezbedio školski pribor

  Darovi za đake prvake

  Najmlađe učenike svih osnovnih škola u Valjevu, Šapcu i Obrenovcu obradovao je dar humanitarne organizacije Karitas, koja je, uz finansijsku podršku Karitasa Austrije, obezbedila rančeve i školski pribor za prvake.

 • Žarko Kovač, Stanko Terzić, David Koprivica, Momir Stanojević i Vojislav Andrić (foto: Đorđe Đoković)
  Prijem za najboljeg

  Uspeh Davida Koprivice treba da bude podstrek mladima

  Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić priredio je prijem za Davida Koprivicu, maturanta Valjevske gimnazije i budućeg studenta Hemijskog fakulteta u Beogradu, koji je osvojio bronzanu medalju na 46. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi održanoj krajem jula u Hanoju.

 • David Koprivica (foto: Đorđe Đoković)
  Uspeh na Olimpijadi u Vijetnamu

  Bronza za Davida Koprivicu

  Maturant Valjevske gimnazije David Koprivica osvojio je bronzanu medelju na 46. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi koja je održana u Hanoju. Koprivica je bio u ekipi sa još trojicom srednjoškolaca koji su predstavljali Srbiju na Olimpijadi.

 • Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Valjevska gimnazija

  Ko zaboravi prošlost ni budućnost neće imati

  Na kraju školske godine u Valjevskoj gimnaziji je 17 učenika nagrađeno posebnim nagradama. Neke su dar više donatora iz Valjeva, neke su realizovane preko Fondacije Valjevske gimnazije, a neke nagrade su dodeljene iz četiri fonda koja nose imena i čuvaju uspomenu na nekadašnju učenicu ove škole Valentinu Popović i profesore Dragutina Mijanovića – Mijana, Gordanu Lazarević i Ljubicu Nožicu – Ćubanu.

 • Sa
  Prijem za „vukovce“

  Uručene knjige najuspešnijima

  Prijem za „vukovce“ i đake generacije valjevskih osnovnih i srednjih škola priređen je u Gradskoj kući. Školovanje je sa svim peticama završilo 67 osnovaca i 28 srednjoškolaca.

 • Prva osnovna škola (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Mala matura

  Kombinovani test pred maturantima

  Maturanti osnovnih škola na završnom ispitu danas prvi put polažu kombinovani test sa pitanjima iz bilogije, fizike, hemije, istorije i geografije. Prethodna dva dana polagali su testove iz matematike i maternjeg jezika.

 • Studenti u Štutgartu (foto: VIPOS)
  VIPOS

  Studenti u poseti Štutgartu

  Saradnja Visoke poslovne škole strukovnih studija i Univerziteta primenjenih studija u Štutgartu, nastavljena je prvom ovogodišnjom posetom valjevskih studenata ovom uglednom nemačkom Univerzitetu.

 • Gosti u ISP (foto: Đorđe Đoković)
  IS Petnica

  Počeo seminar za mlade lidere

  Regionalni seminar studenata iz Srbije i Hrvatske pod nazivom “Stvaranje savremenih lidera” počeo je danas u Istraživačkoj stanici Petnica. Ministar prosvete dr Srđan Verbić i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi otvorili su skup porukom da je ulaganje u nauku i obrazovanje prioritet razvoja svake zemlje.