Tema: deca i mladi

 • Udruženje Anđeli čuvari (foto: Đorđe Đoković)
  Gradska vlast brine o sebi

  Za bajadere para ima, za socijalno ugroženu decu nema!

  Tridesetpetoro dece iz osetljivih grupa i socijalno ugroženih porodica biće uskraćeno za smeštaj u celodnevnom boravku jer Grad Valjevo duguje novac Udruženju Anđeli čuvari za ishranu ove dece. Ovom Udruženju odobrena su sredstva za realizaciju projekta "Bolja budućnost dece iz osetljivih grupa u našem gradu".

 • Svečana sala Valjevske gimnazije (foto: Đorđe Đoković)
  U Valjevskoj gimnaziji

  Tribina o sukobu kulture i mladih

  U organizaciji "Unije Mladih Valjeva" večeras će u Valjevskoj gimnaziji biti održana tribina na temu "sukob kulture i mladih". Govoriće slikar i pisac Luka Tripković, sociolog Ognjen Nikolić i novinar i urednik Marko Jeremić.

 • Kolubarski kej (foto: Đorđe Đoković)
  Intervju sa Barbarom Milovanović

  „101 problem Valjeva”

  Članovi Grupe za Društvene nauke Društva istraživača ,,Vladimir Mandić Manda’’ započeli su projekat pod nazivom ,,101 problem Valjeva'' u nameri, kako reče Barbara Milovanović, rukovodilac grupe, „da grad prilagodimo našim potrebama ali i da ga učinimo bar malo lepšim i boljim mestom za život”.

 • Polaznici škole za obuku neplivača (foto: Đorđe Đoković)
  Lokalni plan akcije za decu

  Završena obuka neplivača

  I ove godine je 150 mališana, učenika prvog razreda osnovne škole, uspešno završilo obuku neplivača na školici koja je održana u Sprotsko-rekreativnom centru Petnica u okviru Lokalnog plana akcije za decu.

 • Tijana Radovanović (foto: Đorđe Đoković)
  Mladi u Valjevu

  Između poezije i astronomije

  Valjevo se može ponositi brojem talentovane dece i mladih koji svoj grad uspešno predstavljaju na različitim takmičenjima. Jedna od njih je Tijana Radovanović, učenica treće godine specijalizovanog matematičkog odeljenja Valjevske gimnazije. Iako je matematika njen izbor u školovanju, pisanje pesama je nešto čime ispunjava svoje slobodno vreme.

 • Izložba u galeriji
  Slikarstvo

  Likovna radionica je mesto gde si ono što jesi

  Na vrhu Tešnjara, ili tamo gde se Tešnjar uliva u grad na malom skveru, sameštena je galerija „Silos”. Malobrojni su Valjevci koji su čuli za „Silos”, a tu je nedavno priređena izložba vredna pažnje.