Tema: zdravlje

 • Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
  Nakon trogodišnje pauze

  Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

  Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti otvorena 24 časa.

 • Apoteka
  Posle neuspele koncesije

  Rešenje broj dva za valjevske apoteke – izdavanje u zakup poslovnog prostora

  Nakon javnog poziva za davanje koncesije za obavljanje apotekarske delatnosti, na koji se niko nije javio, grad Valjevo je raspisao oglas za izdavanje u zakup poslovnog prostora. "Ako i to ne uspe imamo i treće rešenje", poručio je šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada.

 • Vrednost 150 hiljada evra

  "Lirafarma" poklonila Bolnici opremu za kardiološku dijagnostiku

  Apotekarska ustanova "Lirafarma" poklonila je pet dijagnostičkih uređaja vrednosti oko 150 hiljada evra Opštoj bolnici Valjevo, koji će značajno unaprediti dijagnostikovanje i lečenje svih kardiovaskularnih pacijenata grada Valjeva i Kolubarskog okruga.

 • Sa zaposlenima Hitne pomoći (foto: Branko Petrović)
  Priznanje

  Gramata Eparhije valjevske za Službu hitne pomoći Doma zdravlja

  Na Veliki četvrtak episkop valjevski Isihije uručio je arhipastirsku gramatu Službi hitne medicinske pomoći "za nesebičan trud, na delu iskazanu ljubav i čovekoljublje, a naročito za ukazanu pomoć onima kojima je potrebna".

 • Poseta Opštoj bolnici (foto: www.valjevo.rs)
  Direktorka RFZO boravila u Valjevu

  Nedostatak kadrova problem i u zdravstvenim ustanovama Kolubarskog okruga

  U domovima zdravlja, u opštnama Kolubarskog okruga, kao i u Opštoj bolnici u Valjevu, "ima svega kada je u pitanju RFZO - ima lekova, ima sanitetskog materijala, ali nema dovoljno kadrova". Ovo je zaključeno nakon sastanka direktorke RFZO...

 • Svetski dan zdravlja (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  "Zdravlje za sve"

  Obeležavanje Svetskog dana zdravlja

  Dom zdravlja Valjevo će, zajedno sa partnerskim ustanovama, u petak 7. aprila sprovesti nekoliko aktivnosti obeležavajući Svetski dan zdravlja.

 • Opšta bolnica (grudno) (foto: Kolubarske.rs)
  Svetski dan

  Tuberkuloza nije iskorenjena

  Svetski dan borbe protiv tuberkuloze obeležava se 24. marta i to je prilika da se podsetimo na ovu bolest koja nije iskorenjena. Tuberkuloza je zarazna, podmukla i opasna bolest stara koliko i čovečanstvo.

 • Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
  Značaj preventivnih pregleda

  Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

  U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101, saopšteno je u Nacionalmom danu borbe protiv raka dojke.

 • Savetodavni rad sa građanima (foto: Branko Petrović)
  Akcija

  Savetodavni rad sa građanima o imunizaciji protiv kovid-19

  Domzdravlja Valjevo (Služba polivalentne patronaže) je u ambulanti Peti puk organizovao akciju promocije vakcinacije protiv kovid-19. "Možda je sada manje u fokusu, ali svedoci smo koliko je kovid-19 uticao na zdravstveno stanje pojedinaca, naše nacije i globalno...

 • Popunjavanje upitnika (foto: Branko Petrović)
  Obeležen Nacionalni dan bez duvana

  "Svaka cigareta smeta"

  Obeležen je Nacionalni dan bez duvana akcijom na Gradskom trgu. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, popunjavali su upitnik - test procene nikotinske zavisnosti. Istraživanja u Srbiji pokazuju porast popularnosti drugih duvanskih i nikotinskih proizvoda.