Registracija Prijava preko FB

Tema: zdravlje

 • Predstavnici bolnice i Mionice (foto: Đorđe Đoković)
  Dobre komšije se pomažu

  Mionica poklonila aparat za Odsek neonatologije

  Opština Mionica poklonila je aparat vredan 600 hiljada dinara za Odsek neonatologije Službe ginekologije Opšte bolnice Valjevo. Taj parat valjevska bolnica do sada nije imala, "Mi smo dobre komšije i tu smo da pomažemo jedni drugima", rekao je predsednik Mionice Boban Janković.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  U Opštoj bolnici Valjevo

  Preventivni pregledi

  U Opštoj bolnici Valjevo nastavljaju se akcije besplatnih preventivnih pregleda. Danas (nedelja, 7.04.) do 16 časova, planirani su ORL pregledi, pregledi EKG-a, krvnog pritiska i pregledi šećera u krvi. Bez obzira na to da li imaju neki vid zdravstvenog osiguranja, imaće priliku da prekontroliše svoje zdravstveno stanje, saopšteno je iz valjevske bolnice.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Zabranjene posete u valjevskoj bolnici zbog gripa

  Zbog potvrđenog gripa i sličnih oboljenja na području Kolubarskog okruga, zabranjena je poseta pacijentima u Opštoj bolnici u Valjevu, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove. Naloženo je da se u Opštoj bolnici obezbedi izolacija obolelih od gripa.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Svetski dan borbe protiv raka

  Zabrinjavajući podaci – 953 obolelo od karcinoma

  U danu obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka stižu zabrinjavajući podaci. U Opštoj bolnici Valjevo prošle godine evidentirano je 953 novih slučajeva oboljevanja od nekog karcinoma.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Prevencija raka grlića materice

  Slab odziv žena na preventivne preglede u Domu zdravlja

  U valjevski Dom zdravlja na organizovani skrining na karcinom grlića materice javila se tek petina pozvanih žena, saopšteno je na konferenciji za novinare organizovanoj povodom Evropske nedelje prevencije raka grlića materice.

 • Devojčica (foto: Đorđe Đoković)
  Prerasli smo okvire grada pa i regiona

  Za šest godina 347 beba u Centru za VTO

  Valjevski Centar za vantelesnu oplodnju obeležio je šest godina postojanja. Tim, koji je pomogao mnogim roditeljima da dobiju potomstvo, s ponosom kaže da ima 347 beba. "Centar je prerastao okvire grada, pa i regiona", rečeno je na konferenciji za novinare.

 • Led na trotoaru (foto: Đorđe Đoković)
  Samo u toku jendog dana 70 pacijenata

  Povećan broj padova zbog snega i leda

  Samo u toku jednog dana zbrinuto je 70 ortopedsko-traumatoloških pacijenata, a od toga je svaka treća osoba imala prelom. "Najčešći su prelomi ručnog zgloba, uglavnom kod starijih kojima su inače krte kosti, a i nestabilni su prilikom hoda", kaže dr Ivan Radetić.

 • Donatorska večera Rodi se na lepom mestu (foto: Đorđe Đoković)
  Održana donatorska večera "Rodi se na lepom mestu"

  "Znao sam da ovaj grad ima snage da pomogne svojoj bolnici"

  Preko 200 gostiju učestvovalo je sinoć u Omni centru na donatorskoj večeri kampanje "Rodi se na lepom mestu" na kojoj se prikupljaju sredstva za kupovinu aparata i instrumenata za obnovu ginekološke-akušerske službe i porodilišta valjevske bolnice.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Umesto dokumenata o mobilnim telefonima

  Dom zdravlja obaveštava Kolubarske.rs da duguje 159 hiljada!?

  Dom zdravlja Valjevo umesto da Kolubarskim.rs dostavi tražene ugovore za mobilne telefone i račune, šalje obaveštenje da jednoj farmaceutskoj kompaniji duguje 159.209 dinara, i spisak lekara i tehničara koji su imali prekovremene sate.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Konačno nakon pet godina od kada je priključena

  Opštu bolnicu ove zime grejaće Toplana

  Opštu bolnicu Valjevo će, nakon pet godina od kada je priključena na daljinski sistem grejanja, konačno grejati gradska Toplana. Međutim, ugovor nije potpisan za celu gredjnu sezonu, nego samo na mesec i po dana zbog toga što se još uvek čeka odgovor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje...