Tema: zdravlje

 • Na međunarodnom skupu

  Priznanja za razvoj sestrinstva na kongresu "Ispružimo ruke - da pobedi život"

  Medicinske sestre i tehničari Doma zdravlja Valjevo imali su zapaženo učešće na Međunarodnom kongresu Udruženja zdravstvenih radnika i saradnika Republike Srbije "Eskulap". Slavica Filipović dobila je nagradu za višegodišnji doprinos razvoju sestrinstva i podršku udruženju "Eskulap"

 • Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
  Realizovani

  Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

  Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na osnovu merenja visine i težine.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Blagovremeno otkrivanje problema

  Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

  U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje dece sa faktorima rizika po razvoj, intenzivna kontrola i praćenje razvoja te dece i odgovarajuća terapija.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

  U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Pregledi pacijenata sa respiratornim infekcijama ubuduće kod izabranog lekara

  Pacijenti sa respiratornim infekcijama i temperaturom na pregled se javljaju kod izabranog lekara u Domu zdravlja, a ne više u ambulantu u Novom naselju koja će nastaviti redovan rad sa pacijentima koji su opredeljeni za ovu ambulantu i pre kovid pandemije.

 • Svetski dan zdravlja (foto: Kolubarske.rs)
  Obeležen

  Svetski dan zdravlja uz slogan "Moje zdravlje, moje pravo"

  Preventivnom akcijom na Gradskom trgu obeležen je Svetski dan zdravlja – najznačajniji datum u Kalendaru zdravlja Svetske zdravstvene organizacije. Ovogodišnje aktivnosti odvijaju se pod sloganom "Moje zdravlje, moje pravo".

 • Preventivni pregledi (foto: Branko Petrović)
  Saopštenje

  Veliko interesovanje za kardiološke preventivne preglede

  I ove nedelje građani Valjeva su se u velikom broju odazvali na besplatne preventivne preglede pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  U Domu zdravlja

  U nedelju 7. aprila kardiološki preventivni pregledi

  U nedelju 7. aprila od 8 do 16 časova u Domu zdravlja Valjevo nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja.

 • Opšti pregled lekara (foto: Branko Petrović)
  Besplatno

  Preventivni pregledi za zaposlene u organizaciji Doma zdravlja

  U toku prošle godine završeno je 280 preventivnih pregleda koji su obuhvatili zaposlene osnovnih škola "Vladika Nikolaj Velimirović" i "Nada Purić", Poljoprivredne škole, kompanije "Bosis" i Doma zdravlja.

 • Ultrazvučni pregled (foto: ZC Valjevo)
  Akcija

  Oko 300 građana se javilo na besplatne preventivne preglede

  U akciji besplatnih preventivnih pregleda, organizovana u nedelju, pregledano je oko 300 građana. Fokus je bio na ultrazvučnom pregledu dojke za žene i mamografiji po potrebi, kao i na PSA testovima - markerima za otkrivanje tumora prostate za muškarce