Tema: zdravlje

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Kadrovske promene

  Šef angio sale valjevske bolnice ostaje dr Marko Stanković

  Na čelu angio sale Opšte bolnice Valjevo ostaje dr Marko Stanković, dok ostavke dvojice lekara na šefovska mesta nije prihvatila direktorka bolnice. O njihovim ostavkama odlučivaće...

 • Kovid ambulanta u Novom naselju (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  KOVID ambulanta ubuduće u Novom naselju

  Dom zdravlja Valjevo obaveštava sugrađane da će od ponedeljka 28. novembra KOVID ambulanta funkcionisati u ambulanti Novo naselje. Radno vreme će biti od 7 do 17 časova.

 • Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
  Ni sada nije kasno za zaštitu

  U Domu zdravlja dovoljno vakcina protiv gripa

  Od kraja septembra do 17. novembra protiv sezonskog gripa vakcinisano je 2.720 Valjevaca. Bez obzira na to što je u Srbiji potvrđen prvi slučaj gripa, ni sada nije kasno za zaštitu, a vakcina ima dovoljno.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  KOVID ambulanta radi do 17 časova

  Dom zdravlja Valjevo obaveštava sugrađane da je zbog smanjenog obima posla skraćeno radno vreme KOVID ambulante, tako da će pacijentima biti na raspolaganju od 7 do 17 časova.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv dijabetesa (foto: Branko Petrović)
  U Domu zdravlja

  Obeležen Svetski dan borbe protiv dijabetesa

  Svetski dan borbe protiv dijabetesa obeležen je u ponedeljak, 14. novembra. Preventivna akcija je organizovana u Domu zdravlja, pacijentima je meren nivo šećera u krvi i pritisak, uz savete o zdravim stilovima života, podelu edukativnog materijala i video prezentaciju.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Od ponedeljka u Domu zdravlja bočni ulaz za KOVID ambulantu i vakcine protiv gripa

  Dom zdravlja Valjevo obaveštava sugrađane da će se od ponedeljka 7. novembra za potrebe KOVID ambulante koristiti manji bočni ulaz sa prednje strane zgrade, do Službe hitne pomoći.

 • Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
  U Domu zdravlja

  Protiv gripa vakcinisano skoro hiljadu Valjevaca

  U valjevskom Doimu zdravlja je za osam dana davanja doza protiv sezonskog gripa vakcinisano 929 Valjevaca. "Vakcina je sigurna i najefikasnija mera zaštite od virusa gripa. U Dom zdravlja stigle su trovalentna "Torvaks flu", namenjena uzrastu od 18 do 65 godina, i četvorovalentna "Vaksigrip tetra" koju mogu primiti deca već od navršenih šest meseci, trudnice i svi odrasli, uključujući i starije od 65 godina.

 • Tribina (foto: Branko Petrović)
  U okviru projekta

  Tribina o seksualnim i reproduktivnim pravima i zdravlju žena sa invaliditetom

  Članica "Inicijative žena sa invaliditetom za unapređenje seksualnih i reproduktivnih prava" i saradnica Organizacije za podršku ženama s invaliditetom "Iz kruga Vojvodina", Svetlana Janković Beljanski, održala je tribinu sa ženama iz valjevskih udruženja cerebralne paralize i multiple skleroze.

 • Škola za trudnice i roditeljstvo (foto: Branko Petrović)
  Obeležena Nacionalna nedelja promocije dojenja

  Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i prevenciju bolesti

  Tematskom radionicom Škole za trudnice i roditeljstvo, posvećene dojenju, Dom zdravlja Valjevo je obeležio Nacionalnu nedelju promocije dojenja. "Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i prevenciju bolesti, jer je majčino mleko savršena formula za ishranu bebe", kaže dr Mitrović. ,

 • Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
  U ambulantama Doma zdravlja

  Počinje vakcinacija protiv gripa

  Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od dva tipa virusa A i dva tipa virusa B sezonskog gripa.