Registracija Prijava preko FB

Tema: zdravlje

 • Porodilište valjevske bolnice (foto: Đorđe Đoković)
  Studenti Pravnog i drugih fakulteta prikupili sredstva

  "Osmeh na dar" za valjevske bebe

  Studentska Fondacija "Osmeh na dar" uručila je 50 štep deki i 30 bebi peškira sa logom Fondacije porodilištu valjevske bolnice. "Ulepšajmo našoj deci prve snove i obezbedimo im zdravo detinjstvo, raširimo im osmehe", poručili su iz Fondacije

 • Pečurke (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Oprez

  Zbog trovanja pečurkama troje primljeno u bolnicu

  Na Infektivno odeljenje valjevske bolnice primljeno je troje pacijenata zbog trovanja pečurkama, od kojih je dvoje dece. Načelnica Infektivne službe dr Snežana Arsenijević i predsednik Gljivarskog društva Dragić Tomić apeluju na građane da budu obazriviji.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Izveštaj o poslovanju u 2018.

  Dom zdravlja u minusu

  Valjevski Dom zdravlja prošlu godinu je završio sa minusom od blizu 700 hiljada dinara. U 2018. iz gradske kase je za Dom zdravlja izdvojeno blizu 65 milona dinara, a za kupovinu medicinske opreme potrošeno je oko 30 miliona dinara.

 • Pregled kože (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  U valjevskoj bolnici

  Besplatni dermoskopski pregledi kože

  U ambulantama za kožno venerične bolesti valjevske bolnice (ulaz iza Apoteke) danas će se obavljati dermoskopski pregledi kože. Građani mogu da se pregledaju do 15.30 časova.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Novi ortopedski zahvat

  Autotransplantacija duge kosti urađena i u valjevskoj bolnici

  U Opštoj bolnici Valjevo je po prvi put urađena autotransplantacija duge kosti. U pitanju je mladi pacijent kome je ovom intervencijom spasen zglob šake, rečeno je na konferenciji za novinare. Značajno je i to što se ovakva intervencija izvodi van tercijarne ustanove.

 • Predstavnici bolnice i Mionice (foto: Đorđe Đoković)
  Dobre komšije se pomažu

  Mionica poklonila aparat za Odsek neonatologije

  Opština Mionica poklonila je aparat vredan 600 hiljada dinara za Odsek neonatologije Službe ginekologije Opšte bolnice Valjevo. Taj parat valjevska bolnica do sada nije imala, "Mi smo dobre komšije i tu smo da pomažemo jedni drugima", rekao je predsednik Mionice Boban Janković.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  U Opštoj bolnici Valjevo

  Preventivni pregledi

  U Opštoj bolnici Valjevo nastavljaju se akcije besplatnih preventivnih pregleda. Danas (nedelja, 7.04.) do 16 časova, planirani su ORL pregledi, pregledi EKG-a, krvnog pritiska i pregledi šećera u krvi. Bez obzira na to da li imaju neki vid zdravstvenog osiguranja, imaće priliku da prekontroliše svoje zdravstveno stanje, saopšteno je iz valjevske bolnice.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Zabranjene posete u valjevskoj bolnici zbog gripa

  Zbog potvrđenog gripa i sličnih oboljenja na području Kolubarskog okruga, zabranjena je poseta pacijentima u Opštoj bolnici u Valjevu, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove. Naloženo je da se u Opštoj bolnici obezbedi izolacija obolelih od gripa.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Svetski dan borbe protiv raka

  Zabrinjavajući podaci – 953 obolelo od karcinoma

  U danu obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka stižu zabrinjavajući podaci. U Opštoj bolnici Valjevo prošle godine evidentirano je 953 novih slučajeva oboljevanja od nekog karcinoma.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Prevencija raka grlića materice

  Slab odziv žena na preventivne preglede u Domu zdravlja

  U valjevski Dom zdravlja na organizovani skrining na karcinom grlića materice javila se tek petina pozvanih žena, saopšteno je na konferenciji za novinare organizovanoj povodom Evropske nedelje prevencije raka grlića materice.