Tema: zdravlje

 • Fontana (foto: Kolubarske.rs)
  Savet lekara

  Čuvati zdravlje na tropskim temperaturama

  Jak i dug toplotni talas može imati mnogobrojne neželjene efekte po zdravlje naših sugrađana, koji se tim povodom neretko javljaju svom izabranom lekaru. Sa kakvim problemima se pacijenti najčešće javljaju i kako se ponašati na visokim temperaturama, o tome govori

 • Ugradnja nove angio sale (foto: Zdravstveni centar)
  U Valjevskoj bolnici

  U toku ugradnja nove angio sale

  U Zdravstvenom centru Valjevo počela je montaža nove angio sale, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove. Završetak radova na ugradnji i instaliranje softvera, nakon koga je moguće početi sa radom na novoj angio sali, planirano je za kraj jula i početak avgusta.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Preventivni pregledi, u nedelju, 14. jula

  Građani će imati priliku da besplatno prekontrolišu svoje zdravlje u nedelju, 14. jula 2024. godine od 8 do 17 časova u Zdravstvenom centru Valjevo. Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani izdvoje vreme i posvete ga sopstvenom zdravlju, saopšten je iz zdravstvene ustanove.

 • Ubski bazeni (foto: Milovan Milovanović)
  Tropski talas

  Saveti pedijatra – kako zaštititi decu od visokih temperatura

  Sve kategorije stanovništva treba da povedu brigu o zaštiti od jakog sunca i UV zračenja, a pogotovo treba zaštititi najmlađe. Preporuke za to daje nam dr Valentina Marković, načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo.

 • Preventivni pregledi (foto: Kristina Paramentić)
  U Bolnici i Domu zdravlja

  Veliko interesovanje za preventivne preglede

  Na besplatne preventivne preglede u Domu zdravlja i Bolnici odazvalo se 433 građana. Zakazivanje nije bilo potrebno, a od pregledanih na dalje lečenje i dijagnostiku je upućeno 77 pacijenata. Ultrazvučni pregled abdomena je rađen na pet punktova zbog velikog interesovanja građana.

 • Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  U Bolnici i Domu zdravlja

  Preventivni pregledi u nedelju 16. juna

  Preventivni pregledi biće organizovani u nedelju 16. juna 2024. godine, od 8 do 17 časova, u Domu zdravlja i Bolnici Zdravstvenog centra Valjevo. Dermatološki pregled mladeža, tumor marker CEA, CA19-9, i Alpha Fetoprotein, merenje krvnog pritiska, UZ abdomena, nivo šećera u krvi, kompletna krvna slika.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Savetovalište za brak i porodicu od 18. juna u Domu zdravlja

  Usluge Savetovališta za brak i porodicu, koju finansira grad Valjevo, od utorka 18.06.2024. godine biće pružane u Domu zdravlja Valjevo, saopšteno je iz Centra za socijalni rad.

 • Fontana (foto: Đorđe Đoković)
  Savet doktora

  Kako se prilagoditi temperaturnim promenama

  Prvi, nagli temperaturni talas ovog juna doneo je zdravstvene tegobe mnogim sugrađanima, a pogotovo starijim osobama i hroničnim bolesnicima. Svaki čovek poznaje svoj organizam i treba da se prilagodi promenama vremena, poručuje dr Verica Petrović.

 • Obeležen Svetski dan bez duvana (foto: Branko Petrović)
  Obeležen Svetski dan bez duvana uz slogan

  "Zaštitimo decu od duvanske industrije"

  Pod sloganom "Zaštitimo decu od duvanske industrije" Dom zdravlja ZC Valjevo (Patronaža), Zavod za javno zdravlje, Crveni krst i Medicinska škola obeležili su Svetski dan protiv duvanskog dima.

 • Na međunarodnom skupu

  Priznanja za razvoj sestrinstva na kongresu "Ispružimo ruke - da pobedi život"

  Medicinske sestre i tehničari Doma zdravlja Valjevo imali su zapaženo učešće na Međunarodnom kongresu Udruženja zdravstvenih radnika i saradnika Republike Srbije "Eskulap". Slavica Filipović dobila je nagradu za višegodišnji doprinos razvoju sestrinstva i podršku udruženju "Eskulap"