Registracija Prijava preko FB

Tema: zdravlje

 • Mamograf (foto: Đorđe Đoković)
  Preventivni pregledi važni za izlečenje

  Sve više mladih žena oboli od karcinoma dojke

  U Kolubarskom okrugu i dalje je visok procenat smrtnosti zbog karcinoma dojke koji, ukoliko se otkrije na vreme, može biti izlečen u 90 posto slučajeva. Prošle godine bilo je 89 novootkrivenih, među njima su bile dve pacijentkinje između 29 i 39 godina,

 • Vakcinacija (foto: Branko Petrović)
  Veliko interesovanje

  Za manje od 20 dana vakcinu protiv gripa primilo preko 2400 osoba

  U Domu zdravlja Valjevo i zdravstvenim stanicama i ambulantama za manje od 20 dana vakcinu protiv sezonskog gripa primilo je 2.426 osoba. "Sugrađani su shvatili značaj prevencije, a jedina prava prevencija je vakcina", rekla je dr Radmila Mihajlović.

 • Odeljenje neurologije (foto: Đorđe Đoković)
  Od presudnog značaja prevencija

  Moždani udar najrasprostranjenije neurološko oboljenje

  U Srbiji od moždanog udara oboli 300 osoba u toku jedne godine, dok u razvijenijim zemljama oboli od 150 do 200 pacijenata. Neurolog Opšte bolnice Valjevo, prim. dr Mihailo Mirković navodi da je svetu moždani udar treći uzrok smrtnosti, a kod nas nažalost drugi.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Za samo osam dana u Domu zdravlja

  Vakcinu protiv gripa primilo 1300 ljudi

  Za samo osam dana u Domu zdravlja Valjevo vakcinu protiv sezonskog gripa primilo je 1294 osobe. Lekari preporučuju da sugrađani iskoriste tople dane i na vreme se zaštite od sezone infekcija.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  U Dom zdravlja stiglo 3.000 vakcina, najviše do sada

  Počela vakcinacija protiv gripa

  U Domu zdravlja Valjevo počela je vakcinacija protiv sezonskog gripa. Novina je da je ove godine obezbeđena četvorovalentna vakcina, koja obuhvata dva tipa A virusa i dva tipa B virusa, prognoziranih za ovu sezonu.

 • Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
  10. oktobar

  Svetski dan mentalnog zdravlja

  Većina psihijatrijskih bolesti je hroničnog toka i pacijenti bi trebalo doživotno da se brinu o svom mentalnom zdravlju uz stručnu pomoć psihijatara koji rukovodi uzimanje terapije, rečeno je na konferenciji za novinare povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja.

 • Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Novi metod ranog skrininga

  U Valjevskoj bolnici besplatan dabl test za trudnice

  Služba ginekologije Opšte bolnice Valjevo od ovog meseca uvela je novu metodu ranog skrininga za trudnice-dabl test, koji do sada nije rađen u valjevskoj ustanovi. Dabl test nije obavezujući, ali je neophodan ukoliko u genetici sa očeve ili majčine strane postoji neka anomalija.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Uspešna akcija u zdravstvenim ustanovama Kolubarskom okrugu

  Besplatno pregledano oko tri stotine građana

  U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda pregledano je oko tri stotine građana u domovima zdravlja Kolubarskog okruga i Opštoj bolnici Valjevo. Devedesettrogodišnjak došao je da proveri sluh, i to dovezavši se biciklom.

 • Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  U nedelju

  Preventivni pregledi u svim zdravstvenim ustanovama Kolubarskog okruga

  Danas će biti nastavljena akcija besplatnih preventivnih pregleda. Građanima će pegledi biti omogućeni u svim ambulantama i domovima zdravlja Kolubarskog okruga i Opštoj bolnici Valjevo.

 • Bebe valjevskog Centra za VTO (foto: Đorđe Đoković)
  Čestitke maloj Minji iz Prijepolja

  Prva beba Centra za VTO proslavila šesti rođendan

  Mala Minja iz Prijepolja napunila je šest godina. Ona je prva beba iz procesa koji je rađen u tada najmlađem državnom Centru za vantelsnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo. U valjevskom Centru do sada je rođeno 387 beba.