Registracija Prijava preko FB

Tema: zdravlje

 • Pedijatrija Doma zdravlja (foto: Branko Petrović)
  Povećan broj obolele dece

  Vlada virusna infekcija slična gripu

  Na Pedijatriji valjevskog Doma zdravlja povećan je broj dece obolele od virusne infekcije slične gripu. Do sada je zvanično potvrđen jedan slučaj gripa, kod dvogodišnje devojčice. Prognoza lekara je da će se viremija nastaviti u februaru.

 • Valjevska bolnica (foto: Kolubarske.rs)
  Novi uretrorenoskop za urologe

  "Gredina" donacija za Valjevsku bolnicu

  Valjevsko građevinsko preduzeće "Greda" je doniralo Službi urologije Opšte bolnice Valjevo medicinski instrument uretrorenoskop. Valjevska bolnica je bet ovog važnog instrumenta od juna prošle godine.

 • Ana Đuričić sa svojom bebom Nedom (foto: Kristina Paramentić)
  U porodilištu valjevske bolnice

  Neda prva beba rođena u 2020. godini

  Neda iz Mionice je prva beba rođena u novogodišnjoj noći u valjevskom porodilištu. Tokom prazničnih dana, od novogodišnje noći do petka, rođeno je osam beba, među njima i beba koja je nastala u postupku Centra za vantelesnu oplodnju.

 • Nove klupu u čekaonic Urgentno-prijemne službe (foto: www.obvaljevo.rs)
  Za lepši i funkcionalniji prostor

  “Metalprom” poklonio nameštaj valjevskoj bolnici

  Valjevska firma "Metalprom" poklonila je bolnički nameštaj u vrednosti preko milion i po dinara, saopšteno je iz Opšte bolnice Valjevo. Ovo je još jedna donacija valjevske firme koja će olakšati rad medicinskom osoblju, a pacijentima pružiti dodatan komfor.

 • Besplatni pregledi u bolnici (foto: www.obvaljevo.rs)
  Veliko interesovanje građana

  U bolnici je urađeno preko 540 besplatnih pregleda

  U okviru akcije Ministarstva zdravlja besplatnih preventivnih pregleda u valjevskoj bolnici juče je za osam sati pregledano 239 građana, a urađeno je 547 pregleda. Zdravstveno osiguranje nije imalo 76 pregledanih građana.

 • Vakcinacija (foto: Branko Petrović)
  Do sada 3000 vakcinisanih

  U Dom zdravlja stiglo dodatnih 50 vakcina protiv gripa

  Valjevski Dom zdravlja Valjevo je dobio 50 doza vakcina protiv sezonskog gripa, od 100 koliko je opredeljeno Kolubarskom okrugu. Vakcinacija počinje odmah, a zainteresovani pacijenti treba da se jave svom izabranom lekaru

 • Bebe valjevskog Centra za VTO (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Sedam godina valjevskog Centra za VTO

  U Centru za vantelesnu oplodnju rođeno 408 beba

  Za sedam godina postojanja u Centru za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo rođeno je 408 beba. U ovoj godini najviše je rođeno malih Valjevaca, njih 13, sledi Šabac sa pet beba nastalih u valjevskoj laboratoriji...

 • Mamograf (foto: Đorđe Đoković)
  Preventivni pregledi važni za izlečenje

  Sve više mladih žena oboli od karcinoma dojke

  U Kolubarskom okrugu i dalje je visok procenat smrtnosti zbog karcinoma dojke koji, ukoliko se otkrije na vreme, može biti izlečen u 90 posto slučajeva. Prošle godine bilo je 89 novootkrivenih, među njima su bile dve pacijentkinje između 29 i 39 godina,

 • Vakcinacija (foto: Branko Petrović)
  Veliko interesovanje

  Za manje od 20 dana vakcinu protiv gripa primilo preko 2400 osoba

  U Domu zdravlja Valjevo i zdravstvenim stanicama i ambulantama za manje od 20 dana vakcinu protiv sezonskog gripa primilo je 2.426 osoba. "Sugrađani su shvatili značaj prevencije, a jedina prava prevencija je vakcina", rekla je dr Radmila Mihajlović.

 • Odeljenje neurologije (foto: Đorđe Đoković)
  Od presudnog značaja prevencija

  Moždani udar najrasprostranjenije neurološko oboljenje

  U Srbiji od moždanog udara oboli 300 osoba u toku jedne godine, dok u razvijenijim zemljama oboli od 150 do 200 pacijenata. Neurolog Opšte bolnice Valjevo, prim. dr Mihailo Mirković navodi da je svetu moždani udar treći uzrok smrtnosti, a kod nas nažalost drugi.