Registracija Prijava preko FB

Tema: zdravlje

 • Tim kovid ambulante (foto: Branko Petrović)
  "Tihi heroji" borbe protiv pandemije

  Tim za testiranje KOVID ambulante

  Tim za testiranje Kovid ambulante Doma zdravlja, koji predvodi medicinski tehničar Ognjen Andrić, za šest meseci uradili su 7880 testova, od čega 6497 PCR testova i 1383 seroloških. Posao Kovid tima ne završava se uzimanjem brisa nosa i grla, i krvi.

 • Zubno (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Stomatologija počinje rad nedeljom za hitna stanja

  Od 11. oktobra Stomatologija će raditi i nedeljom za hitna stanja. Pružanje stomatoloških usluga nedeljom uvodi se posle više od 10 godina pauze. Radno vreme će biti od 8 do 20 časova.

 • Dom zdravlja (foto: DjordjeDjokovic)
  Protiv sezonskog gripa

  U Domu zdravlja vakcinisano 1800 ljudi za sedam dana

  U Domu zdravlja Valjevo i ambulantama od 1. oktobra do danas protiv sezonskog gripa vakcinisano je 1.800 ljudi. Osim starijih od 65 godina i hroničnih bolesnika, primetno je veće interesovanje sugrađana srednjih godina. Dom zdravlja je ove godine dobio 4.000 doza.

 • Vakcinacija (foto: Branko Petrović)
  Za domove zdravlja u Kolubarskom okrugu

  Stigle vakcine protiv sezonskog gripa

  Prve doze vakcine protiv sezonskog gripa stigle su u valjevski Zavod za javno zdravlje. Isporučeno je 7760 vakcina, u toku je distribucija ka domovima zdravlja na teritoriji Kolubarskog okruga.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Novcem grada i republike

  Novi ultrazvučni aparat za valjevsko porodilište

  U porodilište valjevske bolnice je stigao ultrazvučni apart, vredan 6,1 milion dinara, nabavljen u okviru projekta "Put ka zdravom materinstvu", koji su finansirali Kabinet ministarke za demografiju i populacionu politiku i grad Valjevo.

 • Prvaci (foto: Đorđe Đoković)
  U ambulanti na Petom puku

  Pregled budućih prvaka i dečje savetovalište

  U ambulanti Peti puk u ponedeljak 4. maja počinju završni pregledi dece za upis u prvi razred, svakog radnog dana od 13 do 17 sati. Kako bi se omogućio nesmetan i bezbedan rad uprava Doma zdravlja je izmestila deo službe za zdravstvenu zaštitu dece.

 • Ambulanta Novo naselje (foto: Branko Petrović)
  Saopštenje Doma zdravlja

  Pregledi pacijenata sa respiratornim infekcijama u ambulanti Novo Naselje

  Dom zdravlja Valjevo obaveštava sugrađane da će se od danas (17. mart) pregledi pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija: povišena telesna temperatura, kijavica, kašalj, problemi sa disanjem obavljati ISKLJUČIVO u ambulanti u Novom naselju (Trg vladike Nikolaja, pored Pošte, u blizini OŠ „Desanka Maksimović“ i crkve).

 • Bebe u valjevskom pordilištu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje bolnice

  Otpust porodilja i beba tokom trajanja vanrednog stanja

  Opšta bolnica Valjevo je donela posebne mere koje se odnose na trudnice. "Poštovane buduće mame, molimo vas da usvojite neke od novih mera koje uvodimo tokom trajanja vanrednog stanja, a tiču se otpusta porodilja i beba iz Porodilišta Opšte bolnice Valjevo", saopšteno je iz Opšte bolnice.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje Opšte bolnice

  Vanredni režim rada u Opštoj bolnici Valjevo

  Zbog vanrednog stanja u zemlji, u Opštoj bolnici Valjevo na snazi je vanredni režim rada. Kako se navodi u saopštenju Opšte bolnice odlažu se sve operacije koje nisu hitne, a primaće se samo hitni slučajevi.

 • Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
  Nezvanična informacija

  U Valjevu još dvoje obolelih od korona virusa

  U Valjevu su još dve osobe obolele od korona virusa, nezvanično je potvrđeno Kolubarskim.rs iz više izvora. To je ukupno troje zaraženih iz našeg grada. Zvanične potvrde o broju obolelih, kao i o broju testiranih, u Valjevu još uvek nema.