Registracija Prijava preko FB

Tema: zdravlje

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  U Dom zdravlja stiglo 3.000 vakcina, najviše do sada

  Počela vakcinacija protiv gripa

  U Domu zdravlja Valjevo počela je vakcinacija protiv sezonskog gripa. Novina je da je ove godine obezbeđena četvorovalentna vakcina, koja obuhvata dva tipa A virusa i dva tipa B virusa, prognoziranih za ovu sezonu.

 • Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
  10. oktobar

  Svetski dan mentalnog zdravlja

  Većina psihijatrijskih bolesti je hroničnog toka i pacijenti bi trebalo doživotno da se brinu o svom mentalnom zdravlju uz stručnu pomoć psihijatara koji rukovodi uzimanje terapije, rečeno je na konferenciji za novinare povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja.

 • Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Novi metod ranog skrininga

  U Valjevskoj bolnici besplatan dabl test za trudnice

  Služba ginekologije Opšte bolnice Valjevo od ovog meseca uvela je novu metodu ranog skrininga za trudnice-dabl test, koji do sada nije rađen u valjevskoj ustanovi. Dabl test nije obavezujući, ali je neophodan ukoliko u genetici sa očeve ili majčine strane postoji neka anomalija.

 • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  Uspešna akcija u zdravstvenim ustanovama Kolubarskom okrugu

  Besplatno pregledano oko tri stotine građana

  U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda pregledano je oko tri stotine građana u domovima zdravlja Kolubarskog okruga i Opštoj bolnici Valjevo. Devedesettrogodišnjak došao je da proveri sluh, i to dovezavši se biciklom.

 • Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
  U nedelju

  Preventivni pregledi u svim zdravstvenim ustanovama Kolubarskog okruga

  Danas će biti nastavljena akcija besplatnih preventivnih pregleda. Građanima će pegledi biti omogućeni u svim ambulantama i domovima zdravlja Kolubarskog okruga i Opštoj bolnici Valjevo.

 • Bebe valjevskog Centra za VTO (foto: Đorđe Đoković)
  Čestitke maloj Minji iz Prijepolja

  Prva beba Centra za VTO proslavila šesti rođendan

  Mala Minja iz Prijepolja napunila je šest godina. Ona je prva beba iz procesa koji je rađen u tada najmlađem državnom Centru za vantelsnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo. U valjevskom Centru do sada je rođeno 387 beba.

 • Mihailo Mirković na Kongresu u Oslu (foto: www.obvaljevo.rs)
  Ukrštanje iskustava iz oblasti neuroimunologije

  Dr Mihailo Mirković na kongresu neurologa u Oslu

  Neurolog valjevske bolnice prim. dr Mihailo Mirković je predsedavao sesijom elektronskih poster prezentacija sa temom neuroimunuologija na kongresu Evropske akademije za neurologiju u Oslu. "Ono što mogu da zaključim jeste da je naše iskustvo kao i svetsko, jedino imamo manje iskustva sa novim lekovima, a naša škola je i dalje veoma prepoznata i dobra u stručnim krugovima

 • Dušan Ružičić na Euro PCR (foto: www.obvaljevo.rs)
  Među deset hiljada učesnika i eminentnih stručnjaka

  Dva rada iz valjevske angio sale na Evropskom kongresu u Parizu

  Tim valjevske angio sale sa dva rada imao je zapaženu ulogu na Evropskom kongresu interventnih kardiologa "Euro PCR" koji je okupio preko deset hiljada učesnika i eminentnih stručnjaka. "Oba rada su prošla dosta zapaženo, pohvaljeni su i diskusija se razvila u dobrom smeru", rekao je dr Dušan Ružičić.

 • Porodilište valjevske bolnice (foto: DjordjeDjokovic)
  Studenti Pravnog i drugih fakulteta prikupili sredstva

  "Osmeh na dar" za valjevske bebe

  Studentska Fondacija "Osmeh na dar" uručila je 50 štep deki i 30 bebi peškira sa logom Fondacije porodilištu valjevske bolnice. "Ulepšajmo našoj deci prve snove i obezbedimo im zdravo detinjstvo, raširimo im osmehe", poručili su iz Fondacije

 • Pečurke (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Oprez

  Zbog trovanja pečurkama troje primljeno u bolnicu

  Na Infektivno odeljenje valjevske bolnice primljeno je troje pacijenata zbog trovanja pečurkama, od kojih je dvoje dece. Načelnica Infektivne službe dr Snežana Arsenijević i predsednik Gljivarskog društva Dragić Tomić apeluju na građane da budu obazriviji.