Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ljig

Vesti iz Opštine Ljig

 • Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
  I ove godine u aprilu

  Izbor najboljih recitatora

  Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" održana je u prepunoj ljiškoj biblioteci. Takmičilo se gotovo 50 učenika OŠ "Sava Kerković" Ljig, OŠ "Sestre Pavlović" Belanovica i SŠ "1300 kaplara" Ljig.

 • Kara]or]eva ulica u Ljigu (foto: Mira Kojić)
  Osvrt na nazive ulica u ljiškoj opštini

  Pera Perić, Ulica Cvetanovačka, Zadnja pošta Cvetanovac

  Svakojaka imena dobile su, nedavno, ulice u 25 ljiških sela i u samom Ljigu, ukupno 357 ulica. U Belanovici, proglašenoj za varošicu još 1904. godine, petnaest godina pre Ljiga, nema novih ulica. Pera Perić je izmišljen, ali ne i adresa nekog mogućeg Pere.

 • Zoran Ivović predsednik Kluba (foto: OK Spartak )
  Uz jubilej OK "Spartak" iz Ljigа

  IVOVIĆI, ODBOJKAŠKA FAMILIJA

  Među generacijama ljiških odbojkaša posebno mesto pripada porodici Ivović, koja je dala tri sjajna odbojkaša, jednog veoma poznatog i priznatog i u svetskim razmerama.

 • Temelji buduće crkve spomen kosturnice (foto: Miroslava Kojić)
  Vreme sećanja na poginule ratnike

  Na Građeniku kod Ljiga pre 104 godine

  Lepo ime Građenik ukazuje na rad, građenje, zagrađivanje, nikako na nešto loše. Sa Građenika pogled puca unaokolo – vidi se pola Srbije. Na ovom mestu na visoravni Kadine Luke, u vreme Suvoborske, odnosno Kolubarske bitke, vođene su žestoke borbe.

 • Parastos (foto: Vlada Ivanović)
  U sećanje na poginule u Velikom ratu

  Pomen na Građeniku kod Ljiga

  Na Građeniku iznad Kadine Luke, vladika eparhije valjevske Milutin održao je pomen izginulim vojnicima i oficirima u Velikom ratu. Ovde su u vreme Suvoborske, odnosno Kolubarske bitke, u kojoj je učestvovalo 270.000 ratnika, vođene žestoke borbe u novembru 1914.godine.

 • Minja i Marija sa profesorkom i direktorkom biblioteke (foto: Miroslava Kojić)
  Treći put u Ljigu

  Koncert harfe

  U ljiškoj biblioteci je održan koncert harfe, učenika mr Dijane Sretenović, profesorke u Muzičkoj školi "Mokranjac". Ljižanima su se predstavile Minja Stojanović, učenica druge godine i Marija Zoroja, učenica četvrte godine.

 • Kosidba na Rajcu (foto: Kolubarske.rs)
  Održana 46.rajačka Kosidba

  Miloradu Sladojeviću "Zlatna kosa" sedmi put

  Najbolji kosač na Rajcu je Milorad Sladojević iz Mrkonjić Grada. Drugo mesto pripalo je mladom Vuku Vučkoviću iz Preljine, pobedniku prošle godine, a treći je Mirko Kecman iz Bosanskog Perovca.

 • Kosidba na Rajcu (2017.) (foto: Kolubarske.rs)
  Na Rajcu za vikend

  "Oj, oblače, nemoj na kosače..."

  Tradicionalna privredno-turistička manifestacija "Kosidba na Rajcu", 46. po redu, počela je juče fudbalskim, nastavljena danas odbojkaškim turnirom, a večeras od 20 časova je koncert Tijane Dapčević. Glavni dan je kosačka nedelja, najpre revijalno košenje trave, potom nadmetanje najboljih kosača.

 • Sa otvaranja izložbe (foto: Miroslava Kojić)
  Izložba radova u drvorezu u ljiškoj biblioteci

  Sećanje na Dragovana Bogdanovića

  U ljiškoj biblioteci izloženi su radovi u drvorezu Dragovana Bogdanovića, a izložba će trajati do Petrovdana, kada će biti zatvorena uz prigodan program.

 • Aleksandar Vučić na putu za zaseok Petrići (foto: Kolubarske.rs)
  Asfaltiran put do zaseoka Petrići

  Predsednik Vučić ispunio želju "čiči iz tunela"

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas zaselak Petrići u selu Donji Banjani kod Ljiga do koga je došao tek asfaltiranim putem. To je ispunjeno obećanje Vučića koje je dao Slobodanu Petriću da će država asfaltirati put do njegovog zaseoka.