Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ljig

Vesti iz Opštine Ljig

 • Dečje igralište u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
  Na sportskom terenu iza zgrade opštine

  Otvoreno igralište za decu

  Deca u Ljigu dobila su svoje igralište na sportskom terenu iza zgrade opštine. Na svečanost otvaranja dečjeg kutka došli su mališani iz Predškolske ustanove, učenici od prvog do četvrtog razreda iz Ljiga i deca iz seoskih škola sa svojim učiteljicama. Bilo je i mališana koje su doveli roditelji ili bake i deke.

 • Dečje igralište (foto: Miroslava Kojić)
  Dan posle završetka Dečje nedelje u znaku najmlađih

  U Ljigu se otvara igralište za decu

  Igralište za decu, na delu sportskog centra iza zgrade opštine, svečano će biti otvoreno u ponedeljak. Vrednost radova je pet miloina dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta. Najavljena je izgradnja dečjih igrališta u nekim mesnim zajednicama. .

 • Ljiške male parlamentarke (foto: Privatni album)
  U Dečjoj nedelji

  Aktivnosti malih ljiških parlamentaraca

  Iva Gošnjić i Jovana Jovanović iz ljiške OŠ "Sava Kerković" bile su Narodnoj skupštini, gde je održana Sednica predstavnika učeničkih parlamenata Republike Srbije, Ljiška škola je jedina iz Kolubarskog okruga imala svoje predstavnike među malim parlamentarcima.

 • Mirko i Marko sa predsednikom opštine Draganom Lazarevićem (foto: Miroslava Kojić)
  Dvojica zlatnih momaka

  Od Ljiga do Pariza, Marko i Mirko

  Dok Srbija slavi zlatne odbojkaše i evropsko zlato, šira javnost ne zna da je jedna varoš imala čak dva predstаvnika na Evropskom prvenstvu u Parizu. Marko Ivović i Mirko Radisavljević došli su u svoj Ljig, sa medaljama. Primio ih je predsednik opštine Dragan Lazarević.

 • Biciklisti na Rajcu (foto: Vlada Ivanović)
  Na Rajcu za vikend oko 1200 učesnika

  Obeležen Dan čistih planina

  Dvodnevna manifestacija povodom Dana čistih planina održana je za vikend na Rajcu u organizaciji Planinarskog sportskog kluba "Pobeda" iz Beograda, i uz promotivne aktivnosti Turističke organizacije Ljiga. Lepo vreme doprinelo je uspešnosti ovogodišnje manifestacije i rekordnom broju učesnika.

 • Milenino devojačko veče na Rajcu (foto: Vlada Ivanović)
  Mnogo šta može drugačije

  Na Rajcu neobično devojačko veče

  Posebno devojačko veče u dnevnoj varijanti na Rajcu. Vaspitačica Milena Cvetković iz Beograda, želela je da na originalan način obeleži kraj devojaštva i skorašnje venčanje sa Nikolom Đekanovićem, dipl. pravnikom i slikarom iz Beograda.

 • Svečanost otvaranja autoputa (foto: Vlada Ivanović)
  Otvoren auto-put "Miloš Veliki"

  Aleksandar Vučić: Veliki dan za Srbiju

  Auto-put nazvan po imenu Miloša Obrenovica pušten je u saobraćaj na svečanosti u Ljigu. Aleksandar Vučić je rekao da je auto-put ponos Srbije, a govorio je o Milošu Obrenoviću, prisetio se i hrasta u Savincu, najavio novi auto-put "Vožd Karađorđe"...

 • Deonica autoputa Obrenovac- Ljig (foto: Miroslava Kojić)
  U nedelju

  Otvaranje autoputa od Obrenovca do Ljiga

  Deo autoputa Obrenovac- Ljig, svečano će biti pušten u saobraćaj, u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, u nedelju, 18. avgusta. Svečanost je zakazana kod naplatne stanice Ljig u večernjim satima.

 • Veče u ljiškoj biblioteci posvećeno Gordani Kosamović (foto: Miroslava Kojić)
  Sećanje na glumicu Gordanu Kosanović

  Njeni snovi nadvladali su život

  Trideset tri godine nakon smrti, biblioteka u Ljigu upriličila je veče sećanja na Gordanu Kosanović, prerano preminulu glumicu, koja je zavičajno bila vezana za selo Dići u ljiškoj opštini. Bila je kao vihor, željna uspeha i zato je otišla u veću sredinu, u drugo jezičko i kulturno područje, da se pred njom otvore pozorišne zavese u najvećim centrima kulture i pozorišne umetnosti u Evropi.

 • Kosidba na Rajcu - Ekipa Srbije (foto: Vlada Ivanović)
  Pobednik Vuk Vučković

  Kosidba pod kišobranima

  Vuk Vučković (21) iz Preljine kod Čačka, ovogodišnji je pobednik manifestacije "Kosidba na Rajcu", organizovane po 47. put na izletištu u blizini Ljiga. Prošle godine bio je drugi, a 2017. godine prvi put je osvojio priznanje "Zlatnu kosu", sa samo 19 godina.