Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ljig

Vesti iz Opštine Ljig

 • Dezinfekcija ulica u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
  Vanredno stanje

  Ljig u doba korone

  U ljiškoj opštini nema zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji su 62 osobe. Štab za vanredne situacije zaseda po potrebi radi donošenja odluka i naredbi, kako bi građanima bio olakšan život i kako bi bili bolje zaštićeni.

 • Svečana sednica SO Ljig
  Ljig pamti junake Kolubarske bitke

  Dan opštine Ljig

  Dan opštine Ljig obeležen je skromno, kako i priliči opštini sa malim budžetom. Za razliku od ranijih godina, kada je dodeljivano po više priznanja, ove godine data je samo jedna Diploma "Đak kaplar", koja je pripala Milici Đorđević, đaku generacije u prošloj školskoj godini u SŠ "Hiljadu trista kaplara", danas studentkinji medicine.

 • Klupe po želji učenika (foto: Marijana Negovanović Obradović.)
  Realizovana prva ideja osnovaca u Ljigu

  Mladi parlamentarci predložili predsednik opštine prihvatio

  Klupe veselih boja, žardinjere sa cvećem, oslikane staze, doprinele su lepšem i urednijem izgledu dvorišta osnovne škole u Ljigu. Želju učenika da se u dvorište postave klupe ispunio je predsednik Opštine.

 • Dečje igralište u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
  Na sportskom terenu iza zgrade opštine

  Otvoreno igralište za decu

  Deca u Ljigu dobila su svoje igralište na sportskom terenu iza zgrade opštine. Na svečanost otvaranja dečjeg kutka došli su mališani iz Predškolske ustanove, učenici od prvog do četvrtog razreda iz Ljiga i deca iz seoskih škola sa svojim učiteljicama. Bilo je i mališana koje su doveli roditelji ili bake i deke.

 • Dečje igralište (foto: Miroslava Kojić)
  Dan posle završetka Dečje nedelje u znaku najmlađih

  U Ljigu se otvara igralište za decu

  Igralište za decu, na delu sportskog centra iza zgrade opštine, svečano će biti otvoreno u ponedeljak. Vrednost radova je pet miloina dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta. Najavljena je izgradnja dečjih igrališta u nekim mesnim zajednicama. .

 • Ljiške male parlamentarke (foto: Privatni album)
  U Dečjoj nedelji

  Aktivnosti malih ljiških parlamentaraca

  Iva Gošnjić i Jovana Jovanović iz ljiške OŠ "Sava Kerković" bile su Narodnoj skupštini, gde je održana Sednica predstavnika učeničkih parlamenata Republike Srbije, Ljiška škola je jedina iz Kolubarskog okruga imala svoje predstavnike među malim parlamentarcima.

 • Mirko i Marko sa predsednikom opštine Draganom Lazarevićem (foto: Miroslava Kojić)
  Dvojica zlatnih momaka

  Od Ljiga do Pariza, Marko i Mirko

  Dok Srbija slavi zlatne odbojkaše i evropsko zlato, šira javnost ne zna da je jedna varoš imala čak dva predstаvnika na Evropskom prvenstvu u Parizu. Marko Ivović i Mirko Radisavljević došli su u svoj Ljig, sa medaljama. Primio ih je predsednik opštine Dragan Lazarević.

 • Biciklisti na Rajcu (foto: Vlada Ivanović)
  Na Rajcu za vikend oko 1200 učesnika

  Obeležen Dan čistih planina

  Dvodnevna manifestacija povodom Dana čistih planina održana je za vikend na Rajcu u organizaciji Planinarskog sportskog kluba "Pobeda" iz Beograda, i uz promotivne aktivnosti Turističke organizacije Ljiga. Lepo vreme doprinelo je uspešnosti ovogodišnje manifestacije i rekordnom broju učesnika.

 • Milenino devojačko veče na Rajcu (foto: Vlada Ivanović)
  Mnogo šta može drugačije

  Na Rajcu neobično devojačko veče

  Posebno devojačko veče u dnevnoj varijanti na Rajcu. Vaspitačica Milena Cvetković iz Beograda, želela je da na originalan način obeleži kraj devojaštva i skorašnje venčanje sa Nikolom Đekanovićem, dipl. pravnikom i slikarom iz Beograda.

 • Svečanost otvaranja autoputa (foto: Vlada Ivanović)
  Otvoren auto-put "Miloš Veliki"

  Aleksandar Vučić: Veliki dan za Srbiju

  Auto-put nazvan po imenu Miloša Obrenovica pušten je u saobraćaj na svečanosti u Ljigu. Aleksandar Vučić je rekao da je auto-put ponos Srbije, a govorio je o Milošu Obrenoviću, prisetio se i hrasta u Savincu, najavio novi auto-put "Vožd Karađorđe"...