Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ljig

Vesti iz Opštine Ljig

 • Milenino devojačko veče na Rajcu (foto: Vlada Ivanović)
  Mnogo šta može drugačije

  Na Rajcu neobično devojačko veče

  Posebno devojačko veče u dnevnoj varijanti na Rajcu. Vaspitačica Milena Cvetković iz Beograda, želela je da na originalan način obeleži kraj devojaštva i skorašnje venčanje sa Nikolom Đekanovićem, dipl. pravnikom i slikarom iz Beograda.

 • Svečanost otvaranja autoputa (foto: Vlada Ivanović)
  Otvoren auto-put "Miloš Veliki"

  Aleksandar Vučić: Veliki dan za Srbiju

  Auto-put nazvan po imenu Miloša Obrenovica pušten je u saobraćaj na svečanosti u Ljigu. Aleksandar Vučić je rekao da je auto-put ponos Srbije, a govorio je o Milošu Obrenoviću, prisetio se i hrasta u Savincu, najavio novi auto-put "Vožd Karađorđe"...

 • Deonica autoputa Obrenovac- Ljig (foto: Miroslava Kojić)
  U nedelju

  Otvaranje autoputa od Obrenovca do Ljiga

  Deo autoputa Obrenovac- Ljig, svečano će biti pušten u saobraćaj, u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, u nedelju, 18. avgusta. Svečanost je zakazana kod naplatne stanice Ljig u večernjim satima.

 • Veče u ljiškoj biblioteci posvećeno Gordani Kosamović (foto: Miroslava Kojić)
  Sećanje na glumicu Gordanu Kosanović

  Njeni snovi nadvladali su život

  Trideset tri godine nakon smrti, biblioteka u Ljigu upriličila je veče sećanja na Gordanu Kosanović, prerano preminulu glumicu, koja je zavičajno bila vezana za selo Dići u ljiškoj opštini. Bila je kao vihor, željna uspeha i zato je otišla u veću sredinu, u drugo jezičko i kulturno područje, da se pred njom otvore pozorišne zavese u najvećim centrima kulture i pozorišne umetnosti u Evropi.

 • Kosidba na Rajcu - Ekipa Srbije (foto: Vlada Ivanović)
  Pobednik Vuk Vučković

  Kosidba pod kišobranima

  Vuk Vučković (21) iz Preljine kod Čačka, ovogodišnji je pobednik manifestacije "Kosidba na Rajcu", organizovane po 47. put na izletištu u blizini Ljiga. Prošle godine bio je drugi, a 2017. godine prvi put je osvojio priznanje "Zlatnu kosu", sa samo 19 godina.

 • Najlepši pas izložbe u Ljigu (foto: Miroslava Kojić)
  Dan pre Kosidbe

  Izložba pasa u Ljigu

  U Ljugu je održana Nacionalna izložba pasa svih rasa u organizaciji Kinološkog saveza Srbije i Kinološkog društva Ljig. Više od 200 pasa svih rasa takmičilo se za naj pse, po lepoti, hodu, trčanju, ponašanju na terenu...

 • Učesnici prošle godine (foto: Miroslava Kojić)
  Na rajačkoj Kosidbi

  47. put "Oj, oblače, nemoj na kosače..."

  Privredno-turistička manifestacija "Kosidba na Rajcu", započela je još u četvrtak koncertom Nataše Bekvalac. Centralni program je u nedelju najpre je revijalno košenje trave, sa više od 60 učesnika, potom nadmetanje najboljih kosača za prestižno priznanje "Zlatnu kosu".

 • Kosidba na Rajcu (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
  Julska kulturna dešavanja u Ljigu

  Kosidbu na Rajcu otvara Nataša Bekvalac

  Ljiške kulturne večeri održavaju se od 9. do 12. jula na više lokacija. Ova manifestacija je uvod u tradicionalnu Kosidbu na Rajcu, koju ove godine otvara u četvrtak Nataša Bekvalac koncertom na ljiškom Trgu.

 • Predstavljanje knjige Ljutomira Rundića (foto: Miroslava Kojić)
  Priče o ljudima koji nisu rekli "Neću"

  Dosanjano detinjstvo Ljutomira Rundića

  Dve knjige nezaborava i sećanja na svoje drugove pilote i druge letače, napisao je Ljutomir Rundić. Posebno su potresne priče iz ratnih godina i vremena NATO agresije na našu zemlju. Rundić želeo je da heroje koji su branili naše nebo i naše granice otrgne od zaborava.

 • U dvorištu škole (foto: Miroslava Kojić)
  Spoj prošlosti i sadašnjosti

  Jedan poseban vašar u Ljigu

  Spoj prošlosti i sadašnjosti, kroz više nauka, književnost, muziku, igru, primenjenu umetnost, okupio je kretivne ljude iz raznih krajeva Srbije, a bazu su činili ljiški studenti na Vašar nauke i umetnosti,