Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ljig

Vesti iz Opštine Ljig

 • Pioniri “Omladinca 2014” (foto: Ognjen Ivanović)
  Kolubarsko-mačvanska liga

  Veliki uspeh ljiških dečaka

  Pioniri "Omladinca 2014" završili su sezonu na drugom mestu u Kolubarsko-mačvanskoj ligi i tako ispisali najlepše stranice fudbalske istorije Ljiga. Prvoplasirana je "Mačva" iz Šapca.

 • OK Spartak (foto: OK Spartak)
  Posle tri godine

  Ljižani ponovo u Superligi Srbije

  Odbojkaši ljiškog Spartaka, pobedom nad ekipom Smedereva obezbedili su plasman u najelitnije takmičenje, Superligu Srbije, u kojoj su bili od 2009. do 2018. godine.

 • U dvorištu ljiške biblioteke (foto: Miroslava Kojić)
  Ljig 1920-2020.

  Obeleženo prvih sto godina varošice

  Jubilej stotinu godina od proglašenja Ljiga za varošicu, 3. septrembra 1920. i objavljivanja Ukaza 15. septembra, obeležen je u biblioteci izložbom o trajanju ovog mesta i pregnućima njegovih žitelja, kao i predavanjem dr Aleksandra Lukića

 • Sednica SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
  Održana sednica Skupštine opštine Ljig

  Bez predsednika i bez zamenika

  Nije novost da novi-stari predsednik opštine, Dragan Lazarević, ne prisustvuje sednicama Skupštine opštine Ljig. Na poslednjoj sednici nije bilo ni njegovog zamenika, novog u vlasti, socijaliste Milomira Radojičića.

 • Dragan Lazarević (foto: Miroslava Kojić)
  Dve sednice SO Ljig u istom danu

  Novi-stari predsednik opštine Dragan Lazarević

  Posle gotovo dva meseca od lokalnih izbora, održanih 21. juna, konstituisana je Skupština opštine Ljig i izabrani čelni ljudi lokalnog parlamenta, potom, na prvoj redovnoj sednici, iako nije bila ranije najavljena, izglasani su predsednik opštine, njegov zamenik i članovi Opštinskog veća.

 • Košenje po novim pravilima (foto: Ognjen Ivanović)
  Tri dana Rajca

  "Livada se pokositi mora"

  "Livada se pokositi mora" moto je jubilarne, 50. Kosidbe na Rajcu, održane u nevreme, odnosno u vreme korone i primene posebnih epidemioloških mera, koje je naložio Krizni štab za celu teritoriju Srbije.

 • Prva kosidba 1970.godine (foto: Turistička organizacija Ljig)
  Jubilej

  Pedeset godina kosidbe na Rajcu

  Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, privredno-turistička manifestacija "Kosidba na Rajcu", odavno pripremana, neće biti održana na način kako su to želeli organizatori. Umesto najave jubilarne Kosidbe, sledi priča o njenom pedesetogodišnjem trajanju.

 • Kružni tok u selu Dići (foto: Miroslava Kojić)
  U selu Dići na Ibarskoj magistrali

  Zaboravljen prolaz

  Kružni tok u selu Dići, napravljen kao privremeno rešenje do puštanja auto-puta "Miloš Veliki" u saobraćaj, još je na snazi, i sada nepotrebno usporava saobraćaj. Stoje i naslage zemlje, u hiljadama kubnih metara, koje onemogućavaju protok vode.

 • Ljig (foto: Vlada Ivanović)
  Lokalni izbori

  U Ljigu pet lista za 23 odbornika

  Opštinska izborna komisija u Ljigu proglasila je pet lista - dve političkih stranaka i tri grupe građana. Prvi su listu predali naprednjaci, slede socijalisti, i grupe građana sa prepoznatljivim imenima u lokalnoj zajednici.

 • Dezinfekcija ulica u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
  Vanredno stanje

  Ljig u doba korone

  U ljiškoj opštini nema zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji su 62 osobe. Štab za vanredne situacije zaseda po potrebi radi donošenja odluka i naredbi, kako bi građanima bio olakšan život i kako bi bili bolje zaštićeni.