Kolubarski okrug | Opština Ljig

Vesti iz Opštine Ljig

 • Jana Srećković i Lana Petrović
  Okrug

  Ljižankama Jani i Lani prve nagrade

  Na Svetosavskom nagradnom konkursu Srednje škole "Mionica", raspisanom sredinom decembra po osmi put, učenice ljiške Osnovne škole "Sava Kerković" osvojile su prva mesta.

 • Kotlarnica u Ljigu
  Muke Ljižana ove zime

  Bez uglja nema grejanja

  Loše grejanje u Ljigu bilo je prošle godine, a na početku ove, zbog pucanja cevi glavnog voda, stanari su danima bili bez grejanja. Najviše problema bilo je u zgradi najbližoj kotlarnici, a ima ih tri sa 63 stana. Ljižani ljuti zbog hladnih stanova.

 • Detalj sa svečanosti (foto: Vlada Ivanović)
  Prošlo je 107 godina od slavne Kolubarske bitke

  Dan opštine Ljig obeležen u školi u Belanovici

  Prvi put, svečanost povodom praznika, održana je van sedišta opštine Ljig. Belanovica je ove godine dobila novu školu, nastalu rekonstrukcijom stare, uz izgrađenu fiskulturnu salu, i to je bio razlog da se opštinari i gosti upute u dvadesetak kilometara udaljenu Belanovicu.

 • Miholjski susreti sela na Rajcu (foto: Vlada Ivanović)
  Prvi put

  Miholjski susreti sela na Rajcu

  Ministarstvo za brigu o selu smislilo je manifestaciju za jesenje i rane zimske dane 2021. godine, Miholjske susrete sela. Među 68 opština, koje su "prošle", je i Ljig, jedini u Kolubarskom okrugu.

 • Vterpolo utakmica u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
  Uz drugo uzastopno olimpijsko zlato vaterpolista Srbije

  Dvojica veličanstvenih, poreklom iz Ljiga

  Dok smo pratili dešavanja na Olimpijskim igrama u Tokiju, poneki Ljižani, koji duže pamte, evocirali su uspomene na jednog sjajnog vaterpolistu poreklom iz okoline Ljiga, a drugi, aktuelan, veoma je zaslužan za zlato iz Tokija.

 • Kosidba na Rajcu (foto: Sara Radivojević)
  Završena 51. Kosidba na Rajcu

  Mirku Kecmanu "Zlatna kosa"

  Najbolji kosač je šumarski tehničar Mirko Kecman (49) iz Bosanskog Petrovca, drugo mesto pripalo je sedmostrukom pobedniku ove kosidbe, Miloradu Sladojeviću iz Mrkonjić Grada, a treće Vuku Vučkoviću iz Preljine kod Čačka, najmlađem dobitniku "Zlatne kose" (2017).

 • Kosidba na Rajcu (2018.) (foto: Miroslava Kojić)
  Ovog vikenda

  "Kosidbu na Rajcu" otvorila Maja Nikolić, zatvoriće Dženan Lončarević

  Na Rajcu se danas završava 51. "Kosidba na Rajcu", jedna od najstarijih privredno-turističkih manifestacija. Revijalno takmičenje kosača prethodi takmičarskom, u kojem se za "Zlatnu kosu" bore najbolji kosači iz regiona.

 • Škola vodenih sportova u Ljigu (foto: Miroslava Kojić)
  U organizaciji opštine

  Škola plivanja i vaterpola u Ljigu

  U Ljigu je započela besplatna petodnevna škola vodenih sportova, koju vodi nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije Nikola Rađen. Na kraju škole biće odigrana prva vaterpolo utakmica u Ljigu.

 • Pioniri “Omladinca 2014” (foto: Ognjen Ivanović)
  Kolubarsko-mačvanska liga

  Veliki uspeh ljiških dečaka

  Pioniri "Omladinca 2014" završili su sezonu na drugom mestu u Kolubarsko-mačvanskoj ligi i tako ispisali najlepše stranice fudbalske istorije Ljiga. Prvoplasirana je "Mačva" iz Šapca.

 • OK Spartak (foto: OK Spartak)
  Posle tri godine

  Ljižani ponovo u Superligi Srbije

  Odbojkaši ljiškog Spartaka, pobedom nad ekipom Smedereva obezbedili su plasman u najelitnije takmičenje, Superligu Srbije, u kojoj su bili od 2009. do 2018. godine.