Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ljig

Vesti iz Opštine Ljig

 • Detalj sa svečanosti (foto: Vlada Ivanović)
  Prošlo je 107 godina od slavne Kolubarske bitke

  Dan opštine Ljig obeležen u školi u Belanovici

  Prvi put, svečanost povodom praznika, održana je van sedišta opštine Ljig. Belanovica je ove godine dobila novu školu, nastalu rekonstrukcijom stare, uz izgrađenu fiskulturnu salu, i to je bio razlog da se opštinari i gosti upute u dvadesetak kilometara udaljenu Belanovicu.

 • Miholjski susreti sela na Rajcu (foto: Vlada Ivanović)
  Prvi put

  Miholjski susreti sela na Rajcu

  Ministarstvo za brigu o selu smislilo je manifestaciju za jesenje i rane zimske dane 2021. godine, Miholjske susrete sela. Među 68 opština, koje su "prošle", je i Ljig, jedini u Kolubarskom okrugu.

 • Vterpolo utakmica u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
  Uz drugo uzastopno olimpijsko zlato vaterpolista Srbije

  Dvojica veličanstvenih, poreklom iz Ljiga

  Dok smo pratili dešavanja na Olimpijskim igrama u Tokiju, poneki Ljižani, koji duže pamte, evocirali su uspomene na jednog sjajnog vaterpolistu poreklom iz okoline Ljiga, a drugi, aktuelan, veoma je zaslužan za zlato iz Tokija.

 • Kosidba na Rajcu (foto: Sara Radivojević)
  Završena 51. Kosidba na Rajcu

  Mirku Kecmanu "Zlatna kosa"

  Najbolji kosač je šumarski tehničar Mirko Kecman (49) iz Bosanskog Petrovca, drugo mesto pripalo je sedmostrukom pobedniku ove kosidbe, Miloradu Sladojeviću iz Mrkonjić Grada, a treće Vuku Vučkoviću iz Preljine kod Čačka, najmlađem dobitniku "Zlatne kose" (2017).

 • Kosidba na Rajcu (2018.) (foto: Miroslava Kojić)
  Ovog vikenda

  "Kosidbu na Rajcu" otvorila Maja Nikolić, zatvoriće Dženan Lončarević

  Na Rajcu se danas završava 51. "Kosidba na Rajcu", jedna od najstarijih privredno-turističkih manifestacija. Revijalno takmičenje kosača prethodi takmičarskom, u kojem se za "Zlatnu kosu" bore najbolji kosači iz regiona.

 • Škola vodenih sportova u Ljigu (foto: Miroslava Kojić)
  U organizaciji opštine

  Škola plivanja i vaterpola u Ljigu

  U Ljigu je započela besplatna petodnevna škola vodenih sportova, koju vodi nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije Nikola Rađen. Na kraju škole biće odigrana prva vaterpolo utakmica u Ljigu.

 • Pioniri “Omladinca 2014” (foto: Ognjen Ivanović)
  Kolubarsko-mačvanska liga

  Veliki uspeh ljiških dečaka

  Pioniri "Omladinca 2014" završili su sezonu na drugom mestu u Kolubarsko-mačvanskoj ligi i tako ispisali najlepše stranice fudbalske istorije Ljiga. Prvoplasirana je "Mačva" iz Šapca.

 • OK Spartak (foto: OK Spartak)
  Posle tri godine

  Ljižani ponovo u Superligi Srbije

  Odbojkaši ljiškog Spartaka, pobedom nad ekipom Smedereva obezbedili su plasman u najelitnije takmičenje, Superligu Srbije, u kojoj su bili od 2009. do 2018. godine.

 • U dvorištu ljiške biblioteke (foto: Miroslava Kojić)
  Ljig 1920-2020.

  Obeleženo prvih sto godina varošice

  Jubilej stotinu godina od proglašenja Ljiga za varošicu, 3. septrembra 1920. i objavljivanja Ukaza 15. septembra, obeležen je u biblioteci izložbom o trajanju ovog mesta i pregnućima njegovih žitelja, kao i predavanjem dr Aleksandra Lukića

 • Sednica SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
  Održana sednica Skupštine opštine Ljig

  Bez predsednika i bez zamenika

  Nije novost da novi-stari predsednik opštine, Dragan Lazarević, ne prisustvuje sednicama Skupštine opštine Ljig. Na poslednjoj sednici nije bilo ni njegovog zamenika, novog u vlasti, socijaliste Milomira Radojičića.