Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ljig

Vesti iz Opštine Ljig

 • Košenje po novim pravilima (foto: Ognjen Ivanović)
  Tri dana Rajca

  "Livada se pokositi mora"

  "Livada se pokositi mora" moto je jubilarne, 50. Kosidbe na Rajcu, održane u nevreme, odnosno u vreme korone i primene posebnih epidemioloških mera, koje je naložio Krizni štab za celu teritoriju Srbije.

 • Prva kosidba 1970.godine (foto: Turistička organizacija Ljig)
  Jubilej

  Pedeset godina kosidbe na Rajcu

  Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, privredno-turistička manifestacija "Kosidba na Rajcu", odavno pripremana, neće biti održana na način kako su to želeli organizatori. Umesto najave jubilarne Kosidbe, sledi priča o njenom pedesetogodišnjem trajanju.

 • Kružni tok u selu Dići (foto: Miroslava Kojić)
  U selu Dići na Ibarskoj magistrali

  Zaboravljen prolaz

  Kružni tok u selu Dići, napravljen kao privremeno rešenje do puštanja auto-puta "Miloš Veliki" u saobraćaj, još je na snazi, i sada nepotrebno usporava saobraćaj. Stoje i naslage zemlje, u hiljadama kubnih metara, koje onemogućavaju protok vode.

 • Ljig (foto: Vlada Ivanović)
  Lokalni izbori

  U Ljigu pet lista za 23 odbornika

  Opštinska izborna komisija u Ljigu proglasila je pet lista - dve političkih stranaka i tri grupe građana. Prvi su listu predali naprednjaci, slede socijalisti, i grupe građana sa prepoznatljivim imenima u lokalnoj zajednici.

 • Dezinfekcija ulica u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
  Vanredno stanje

  Ljig u doba korone

  U ljiškoj opštini nema zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji su 62 osobe. Štab za vanredne situacije zaseda po potrebi radi donošenja odluka i naredbi, kako bi građanima bio olakšan život i kako bi bili bolje zaštićeni.

 • Svečana sednica SO Ljig
  Ljig pamti junake Kolubarske bitke

  Dan opštine Ljig

  Dan opštine Ljig obeležen je skromno, kako i priliči opštini sa malim budžetom. Za razliku od ranijih godina, kada je dodeljivano po više priznanja, ove godine data je samo jedna Diploma "Đak kaplar", koja je pripala Milici Đorđević, đaku generacije u prošloj školskoj godini u SŠ "Hiljadu trista kaplara", danas studentkinji medicine.

 • Klupe po želji učenika (foto: Marijana Negovanović Obradović.)
  Realizovana prva ideja osnovaca u Ljigu

  Mladi parlamentarci predložili predsednik opštine prihvatio

  Klupe veselih boja, žardinjere sa cvećem, oslikane staze, doprinele su lepšem i urednijem izgledu dvorišta osnovne škole u Ljigu. Želju učenika da se u dvorište postave klupe ispunio je predsednik Opštine.

 • Dečje igralište u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
  Na sportskom terenu iza zgrade opštine

  Otvoreno igralište za decu

  Deca u Ljigu dobila su svoje igralište na sportskom terenu iza zgrade opštine. Na svečanost otvaranja dečjeg kutka došli su mališani iz Predškolske ustanove, učenici od prvog do četvrtog razreda iz Ljiga i deca iz seoskih škola sa svojim učiteljicama. Bilo je i mališana koje su doveli roditelji ili bake i deke.

 • Dečje igralište (foto: Miroslava Kojić)
  Dan posle završetka Dečje nedelje u znaku najmlađih

  U Ljigu se otvara igralište za decu

  Igralište za decu, na delu sportskog centra iza zgrade opštine, svečano će biti otvoreno u ponedeljak. Vrednost radova je pet miloina dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta. Najavljena je izgradnja dečjih igrališta u nekim mesnim zajednicama. .

 • Ljiške male parlamentarke (foto: Privatni album)
  U Dečjoj nedelji

  Aktivnosti malih ljiških parlamentaraca

  Iva Gošnjić i Jovana Jovanović iz ljiške OŠ "Sava Kerković" bile su Narodnoj skupštini, gde je održana Sednica predstavnika učeničkih parlamenata Republike Srbije, Ljiška škola je jedina iz Kolubarskog okruga imala svoje predstavnike među malim parlamentarcima.