Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ljig

Vesti iz Opštine Ljig

 • Kosidba na Rajcu - Ekipa Srbije (foto: Vlada Ivanović)
  Pobednik Vuk Vučković

  Kosidba pod kišobranima

  Vuk Vučković (21) iz Preljine kod Čačka, ovogodišnji je pobednik manifestacije "Kosidba na Rajcu", organizovane po 47. put na izletištu u blizini Ljiga. Prošle godine bio je drugi, a 2017. godine prvi put je osvojio priznanje "Zlatnu kosu", sa samo 19 godina.

 • Najlepši pas izložbe u Ljigu (foto: Miroslava Kojić)
  Dan pre Kosidbe

  Izložba pasa u Ljigu

  U Ljugu je održana Nacionalna izložba pasa svih rasa u organizaciji Kinološkog saveza Srbije i Kinološkog društva Ljig. Više od 200 pasa svih rasa takmičilo se za naj pse, po lepoti, hodu, trčanju, ponašanju na terenu...

 • Učesnici prošle godine (foto: Miroslava Kojić)
  Na rajačkoj Kosidbi

  47. put "Oj, oblače, nemoj na kosače..."

  Privredno-turistička manifestacija "Kosidba na Rajcu", započela je još u četvrtak koncertom Nataše Bekvalac. Centralni program je u nedelju najpre je revijalno košenje trave, sa više od 60 učesnika, potom nadmetanje najboljih kosača za prestižno priznanje "Zlatnu kosu".

 • Kosidba na Rajcu (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
  Julska kulturna dešavanja u Ljigu

  Kosidbu na Rajcu otvara Nataša Bekvalac

  Ljiške kulturne večeri održavaju se od 9. do 12. jula na više lokacija. Ova manifestacija je uvod u tradicionalnu Kosidbu na Rajcu, koju ove godine otvara u četvrtak Nataša Bekvalac koncertom na ljiškom Trgu.

 • Predstavljanje knjige Ljutomira Rundića (foto: Miroslava Kojić)
  Priče o ljudima koji nisu rekli "Neću"

  Dosanjano detinjstvo Ljutomira Rundića

  Dve knjige nezaborava i sećanja na svoje drugove pilote i druge letače, napisao je Ljutomir Rundić. Posebno su potresne priče iz ratnih godina i vremena NATO agresije na našu zemlju. Rundić želeo je da heroje koji su branili naše nebo i naše granice otrgne od zaborava.

 • U dvorištu škole (foto: Miroslava Kojić)
  Spoj prošlosti i sadašnjosti

  Jedan poseban vašar u Ljigu

  Spoj prošlosti i sadašnjosti, kroz više nauka, književnost, muziku, igru, primenjenu umetnost, okupio je kretivne ljude iz raznih krajeva Srbije, a bazu su činili ljiški studenti na Vašar nauke i umetnosti,

 • Milosav Tešić i Milovan Danojlić (foto: Duška Terzić)
  I ovog maja u crkvi na Kamalju

  Susret sa pesnikom

  "Hvala Vam Milovane i Milosave, MILO nam je da vas imamo!", poručili su ljiški srednjoškolci i osnovnoškolci Milovanu Danojliću i Milosavu Tešiću u okviru programa Susret sa pesnikom.

 • Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
  I ove godine u aprilu

  Izbor najboljih recitatora

  Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" održana je u prepunoj ljiškoj biblioteci. Takmičilo se gotovo 50 učenika OŠ "Sava Kerković" Ljig, OŠ "Sestre Pavlović" Belanovica i SŠ "1300 kaplara" Ljig.

 • Kara]or]eva ulica u Ljigu (foto: Mira Kojić)
  Osvrt na nazive ulica u ljiškoj opštini

  Pera Perić, Ulica Cvetanovačka, Zadnja pošta Cvetanovac

  Svakojaka imena dobile su, nedavno, ulice u 25 ljiških sela i u samom Ljigu, ukupno 357 ulica. U Belanovici, proglašenoj za varošicu još 1904. godine, petnaest godina pre Ljiga, nema novih ulica. Pera Perić je izmišljen, ali ne i adresa nekog mogućeg Pere.

 • Zoran Ivović predsednik Kluba (foto: OK Spartak )
  Uz jubilej OK "Spartak" iz Ljigа

  IVOVIĆI, ODBOJKAŠKA FAMILIJA

  Među generacijama ljiških odbojkaša posebno mesto pripada porodici Ivović, koja je dala tri sjajna odbojkaša, jednog veoma poznatog i priznatog i u svetskim razmerama.