Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ljig

Vesti iz Opštine Ljig

 • OK Spartak (foto: OK Spartak)
  Posle tri godine

  Ljižani ponovo u Superligi Srbije

  Odbojkaši ljiškog Spartaka, pobedom nad ekipom Smedereva obezbedili su plasman u najelitnije takmičenje, Superligu Srbije, u kojoj su bili od 2009. do 2018. godine.

 • U dvorištu ljiške biblioteke (foto: Miroslava Kojić)
  Ljig 1920-2020.

  Obeleženo prvih sto godina varošice

  Jubilej stotinu godina od proglašenja Ljiga za varošicu, 3. septrembra 1920. i objavljivanja Ukaza 15. septembra, obeležen je u biblioteci izložbom o trajanju ovog mesta i pregnućima njegovih žitelja, kao i predavanjem dr Aleksandra Lukića

 • Sednica SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
  Održana sednica Skupštine opštine Ljig

  Bez predsednika i bez zamenika

  Nije novost da novi-stari predsednik opštine, Dragan Lazarević, ne prisustvuje sednicama Skupštine opštine Ljig. Na poslednjoj sednici nije bilo ni njegovog zamenika, novog u vlasti, socijaliste Milomira Radojičića.

 • Dragan Lazarević (foto: Miroslava Kojić)
  Dve sednice SO Ljig u istom danu

  Novi-stari predsednik opštine Dragan Lazarević

  Posle gotovo dva meseca od lokalnih izbora, održanih 21. juna, konstituisana je Skupština opštine Ljig i izabrani čelni ljudi lokalnog parlamenta, potom, na prvoj redovnoj sednici, iako nije bila ranije najavljena, izglasani su predsednik opštine, njegov zamenik i članovi Opštinskog veća.

 • Košenje po novim pravilima (foto: Ognjen Ivanović)
  Tri dana Rajca

  "Livada se pokositi mora"

  "Livada se pokositi mora" moto je jubilarne, 50. Kosidbe na Rajcu, održane u nevreme, odnosno u vreme korone i primene posebnih epidemioloških mera, koje je naložio Krizni štab za celu teritoriju Srbije.

 • Prva kosidba 1970.godine (foto: Turistička organizacija Ljig)
  Jubilej

  Pedeset godina kosidbe na Rajcu

  Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, privredno-turistička manifestacija "Kosidba na Rajcu", odavno pripremana, neće biti održana na način kako su to želeli organizatori. Umesto najave jubilarne Kosidbe, sledi priča o njenom pedesetogodišnjem trajanju.

 • Kružni tok u selu Dići (foto: Miroslava Kojić)
  U selu Dići na Ibarskoj magistrali

  Zaboravljen prolaz

  Kružni tok u selu Dići, napravljen kao privremeno rešenje do puštanja auto-puta "Miloš Veliki" u saobraćaj, još je na snazi, i sada nepotrebno usporava saobraćaj. Stoje i naslage zemlje, u hiljadama kubnih metara, koje onemogućavaju protok vode.

 • Ljig (foto: Vlada Ivanović)
  Lokalni izbori

  U Ljigu pet lista za 23 odbornika

  Opštinska izborna komisija u Ljigu proglasila je pet lista - dve političkih stranaka i tri grupe građana. Prvi su listu predali naprednjaci, slede socijalisti, i grupe građana sa prepoznatljivim imenima u lokalnoj zajednici.

 • Dezinfekcija ulica u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
  Vanredno stanje

  Ljig u doba korone

  U ljiškoj opštini nema zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji su 62 osobe. Štab za vanredne situacije zaseda po potrebi radi donošenja odluka i naredbi, kako bi građanima bio olakšan život i kako bi bili bolje zaštićeni.

 • Svečana sednica SO Ljig
  Ljig pamti junake Kolubarske bitke

  Dan opštine Ljig

  Dan opštine Ljig obeležen je skromno, kako i priliči opštini sa malim budžetom. Za razliku od ranijih godina, kada je dodeljivano po više priznanja, ove godine data je samo jedna Diploma "Đak kaplar", koja je pripala Milici Đorđević, đaku generacije u prošloj školskoj godini u SŠ "Hiljadu trista kaplara", danas studentkinji medicine.