Tema: vrtići

 • Obdanište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Ako ne uspe da izgradi novo

  Privatni vrtići su za grad Valjevo rezervna varijanta

  U Predškolsku ustanovu ove jeseni nije upisano 471 dete jer za njih nije bilo mesta. Roditelji pitaju da li postoji mogućnost da se iz budžeta Grada refundira novac svima koji ispunjavaju uslove, a nisu primljeni u državni vrtić, te su bili primorani da decu upišu u privatni vrtić.

 • Obdanište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon manje od mesec dana

  Katarina Janković podnela ostavku na mesto v.d. direktora vrtića

  Nakon manje od mesec dana Katarina Janković v.d. direktora Predškolske ustanove "Milica Nožica" podnela je ostavku, saznaju Kolubarske.rs. Nezvanično, Janković, koja je na čelno mesto valjevskih vrtića došla kao nestranačka ličnost, ostavku nije podnela iz profesionalnih razloga.

 • Obdanište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Rešenjem ministra prosvete

  Katarina Janković je v.d. direktora Predškolske ustanove

  Rešenjem minstra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića, za vršioca dužnosti direktora valjevskih vrtića imenovana je Katarina Janković, saznaju nezvanično Kolubarske.rs.

 • Obdanište Zvončić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Peticija upućena direktoru

  Roditelji mole da na posao budu vraćeni vaspitači u vrtiću "Bambi"

  Roditelji 42 predškolca Predškolske ustanove "Milica Nožica", vrtića u Kolubari dva, potpisali su peticiju želeći da se na posao vrate vaspitači koji su sa šestogodišnjim mališanima od njihovih prvih dana u ovoj ustanovi. U dopisu koji su poslali našoj redakciji, a i u peticiji, roditelji naglašavaju da su "njihova deca u prvim danima prošle nedelje bila bez svojih vaspitača, pri čemu su kršene epidemiološke mere, jer je došlo do spajanja dve grupa predškolaca".

 • Obdanište (ilustracija) (foto: Kolubarske,rs)
  Grad promenio svoju odluku

  Roditelji su u pravu, neće morati da plaćaju uslugu za decu koja nisu išla u vrtić

  Roditelji dece koja nisu išla u vrtić zbog epidemiološke situacije neće morati da plaćaju uslugu, a svima koji su već platili za septembar taj iznos će biti obračunat kao pretplata za period kada dete bude koristilo usluge Predškolske ustanove, navodi se u informaciji Odeljenja za društvene delatnosti koja je dostavljena Kolubarskim.rs.

 • Obdanište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Roditelji pitaju

  Zašto plaćaju vrtić, a u Pravilniku piše da se u vreme vanredne sitacije ne plaća?

  Roditelji čiji mališani idu u vrtić pitaju zbog čega moraju da plaćaju punu cenu iako deca nisu išla zbog epidemije, a u Pravilniku piše da se usluga ne plaća u slučaju vanredne situacije? U vrtiću kažu da su dozvolu dobili od Grada. Na osnovu čega pitali smo gradonačelnika.

 • Obdanište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Odluka Predškolske ustanove

  Nema plaćanja računa za decu koja nisu išla u vrtić u julu i avgustu

  Roditelji čija deca nisu išla u vrtić u julu i avgustu neće plaćati uslugu, piše u Odluci o plaćanju naknade za boravak dece u Preškolskoj ustanovi "Milica Nožica", objavljeno je na sajtu Predškolske ustanove.

 • Obdanište Zvončić (foto: Đorđe Đoković)
  Iz vrtića na Petom puku

  Lopovi ukrali 1,5 tona lož ulja

  Iz obdaništa “Pčelica” na Petom puku pretprošle noći nepoznti lopovi ukrali su čak 1,5 tonu lož ulja. Oni su iz podzemne cisterne vrtića istočili energent koji se koristi za grejanje ovog objekta, a o celom slučaju je obaveštena valjevska policija. Prema nezvaničnim informacijama, lopovi su lož ulje prevezli uz pomoć kamiona i jednog automobila.

 • Obdanište u Kolubari (foto: Kolubarske.rs)
  Manjak vrtića u Valjevu

  Rešenje je adaptacija obdaništa u Kolubari

  Zbog nedovoljnog broja obdaništa i ove jeseni skoro 300 mališana neće biti upisano u Predškolsku ustanovu „Milica Nožica”. Ovaj problem biće rešen adaptacijom postojećeg vrtića u naselju Kolubara 2.

 • Obdanište Zvončić (foto: Đorđe Đoković)
  Ponovo nema mesta za svu decu

  Prijem u vrtiće uz lažne potvrde?

  Za 298 mališana neće biti mesta u valjevskim vrtićima ove jeseni. Za boravak od septembra, u jedno od devet vrtića Predškolske ustanove „Milica Nožica”, podneto je čak 695, a pozitivno je rešeno 397 molbi.