Tema: Film

 • Film Sunce mamino
  Kultura

  "Sunce mamino" ovog vikenda u valjevskom bioskopu

  Igrani film "Sunce mamino", u režiji Koste Đorđevića, na repertoaru valjevskog bioskopa "85" ovog i narednog vikenda od 20 časova. Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg Relju koji svoje usamljeno leto provodi tumarajući dvorištima i krovovima Beograda i jedino što ga stvarno "vozi", gotovo do opsednutosti, je želja da smuva Anu (Alisa Radaković).

 • Dokumentarni film

  "A sad, da izađete na glasanje"

  Promocija dokumentarnog filma "A sad, da izađete na glasanje" u petak 24.11. 2023. godine u 17 časova u kafeu pivari Čardak u Valjevu Trg Knjeginje Ljubice.

 • Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
  Od 9. do 12.decembra

  Valjevski filmski sureti – "Sada i ovde"

  Osmo izdanjefestivala Valjevski filmski susreti održaće se od 9. do 12. decembra 2021. godine pod sloganom "Sada i ovde" u fBioskop 85, MMfAvantura, kao onlajn facebook profil festivala. Festival otvara u 19 časova igrani film "Oaza".

 • Bioskop 85 (foto: Đorđe Đoković)
  Posle duže pauze

  "Bioskop 85" otvara vrata za publiku

  Posle duže pauze ponovo počinje da radi "Bioskop 85", saopšteno je iz Centra za kulturu. Prva projekcija biće u petak, 4. juna od 17.30. Biće prikazan "Raja i poslednji zmaj", potom od 20 časova na repertoaru domaći "Vikend sa ćaletom".

 • U Centru za kulturu

  Premijera filma "Težina lanaca 3" u Valjevu

  U Centru za kulturu večeras od 20 časova premijera filma "Težina lanaca 3" u režiji Borisa Malagurskog. Od svake prodate karte 50 dinara biće donirano Centru za vantelesnu oplodnju koji već osam godina pomaže da se podigne natalitet u Srbiji.

 • Dnevnik Diane Budisavljević
  Valjevske filmske susrete otvara

  Dnevnik Diane Budisavljević

  Dnevnik Diane Budisavljević, rediteljke Dane Budisavljević otvoriće šeste Valjevske filmske susrete. Film će biti prikazan na svečanom otvaranju u Centru za kulturu 12. decembra u 20 časova.

 • Učesnici radionice SeaVa Youth (foto: VAKUM)
  Zajedno na učenju i druženju srednjoškolci iz Srbije i Crne Gore

  Mladi Kolubarskog okruga na radionici igranog filma u Ulcinju

  Desetoro srednjoškolaca iz Valjeva, Mionice, Osečine i Uba i desetoro iz Crne Gore, osmisliće i realizovaće kratkometražni igrani film u okviru Filmske radionice pod nazivom SeaVa Youth koja je počela u Ulcinju.

 • Bioskop 85 (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon svetske premijere u Bioskopu 85

  "Klub zadovoljnih žena" u Valjevu

  Na repertoaru Bioskopa 85 su tri ovogodišnja filmska ostvarenja, koja nakon svetske premijere dolaze u valjevski bioskop. Animirani "Neviđeni 2", "Terminal" i "Klub zadovoljnih žena".

 • Bioskop 85 (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Repertoar do 20. juna

  "Fantastična žena" stiže u valjevski bioskop

  Na repertoaru Bioskopa 85 do 20. juna su tri hit filma, dobitnik Oskara "Fantastična žena", animirani "Čarobni princ" i nastavak filma "Okeanovih 11", koji nosi naziv "Okeanovih 8".

 • Bioskop 85 (foto: Đorđe Đoković)
  Pet filmova u Bioskopu 85

  Slobodna zona danas u Valjevu

  Filmski festival Slobodna zona danas stiže u Bioskop 85, gde će u dva dana 7. i 14. maja biti prikazano pet najboljih filmova sa 13. festivalskog programa. "Dan oslobođenja", "Čavela", "Ćambra", "Crveni pas: pravi plavi" i "500 godina".