Registracija Prijava preko FB

Tema: Istraživačka stanica

 • Korak u nauku
  Istraživačka stanica Petnica

  Ambasador Francuske otvorio "Korak u nauku" iz ambasade

  Godišnju Konferenciju mladih naučnika "Korak u nauku" otvorio je ambasador Francuske u Srbiji gospodin Žan-Luj Falkoni, obraćajući se učesnicima i gostima iz zgrade ambasade u Beogradu. Otvaranje je preko interneta pratilo preko 850 gledalaca iz celog sveta.

 • Istraživačka stanica Petnica (foto: IS Petnica)
  Letnja naučna škola u IS

  Osnovci i ovog septembra u Petnici

  Septembar je u Petnici posvećen programima za osnovce. I ove godine, uz mere epidemiološke zaštite, u četiri grupe kroz Letnju naučnu školu proći će preko 200 učenika osmih razreda iz svih delova Srbije.

 • Izložbu Korak u nauku u galeriji nauke i tehnike (foto: www.petnica.rs)
  U Galeriji nauke i tehnike SANU

  Otvorena "ambasada" Petnice u Beogradu

  U Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umetnosti Istraživačka stanica Petnica otvorila je Izložbu "Korak u nauku”. koja će biti otvorena do 3. marta. Akademik Zoran Petrović je rekao da na predstavljenim naučnim posterima može se videti sva ozbiljnost mentorskog rada, posvećenost srednjoškolaca u razumevanju naučni fenomena, i temeljnost u istraživanju i radu. Što može biti za primer i nekim starijim pojedincima”.

 • Konferencija Korak u nauku u ISP (foto: Istraživačka stanica Petnica)
  18. po redu

  U Petnici održana Konferencija "Korak u nauku"

  U Istraživačkoj stanici Petnica održana je Konferencija mladih naučnika "Korak u nauku". Skoro 200 učesnika, srednjoškolaca, studenata i naučnika tokom četiri dana predstavilo je rezultate 95 istraživačkih projekata iz 20 naučnih oblasti

 • IS Petnica (foto: www.petnica.rs)
  Na naučnim konferencijama

  Iskustva Petnice predstavljena u Sofiji i Ljubljani

  Iskustva Istraživačke stanice Petnica u obrazovnom radu sa nadarenim učenicima i studentima, nedavno su predstavljena na skupovima u Sofiji i Ljubljani. Bila je to prilika da predstavimo naša iskustva koja smo sticali 37 godina.

 • IS Petnica (foto: www.petnica.rs)
  Letnja škola nauke

  Rekordno interesovanje stranaca za programe u Petnici

  Na Međunarodnoj letnjoj školi nauke, popularno nazvana po matematičkom broju PI (Petnica International), učestvovalo je 20 studenata iz Italije, Hrvatske, Španije, Švedske, SAD, Bugarske, Rusije. Istovremeno se u Petnici realizuju i redovni programi za srednjoškolce.

 • Dejvid Vujić i Petničari (foto: www.petnica.rs)
  Član Apolo misije u Istraživačkoj stanici Petnica

  Dejvid Vujić poručio Petničarima: Verujte u sebe i radite na svom uspehu

  Član Apolo misije Dejvid Vujić posetio je Istraživačku stanicu Petnica. On je održao predavanje o izazovima i rezultatima Apolo programa, sa posebnim osvrtom na sletanje na Mesec, i doprinos tima inženjera srpskog porekla tom uspehu.

 • Istraživačka stanica Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  U okviru posete Srbiji

  Član Apolo misije Dejvid Vujić u Istraživačkoj stanici Petnica

  Član Apolo misije Dejvid Vujić tokom svog boravka u Srbiji biće predavač u Istraživačkoj stanici Petnica. Dejvid Vujić je poslednji preživeli član "Srpske Apolo sedmorke", grupe Amerikanaca srpskog porekla prve i druge generacije koji su radili na američkom svemirskom programu šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

 • Ana Brnabić u IP Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Istraživačkoj stanici Petnica uručen spektrometar

  Brnabić: "Važno je ulaganje u obrazovanje, posebno u mlade inovatore"

  Premijer Srbije Ana Brnabić prisustvovala je uručenju spektrometra Istraživačkoj stanici Petnica. Ona je rekla da je obrazovanje jedan od najvažnijih prioriteta Vlade Srbije. Polaznicima IS Petnica poručila da su "upravo oni ti koji će biti nosioci ekonomskog, društvenog, političkog napretka i razvoja Srbije u budućnosti".

 • Ana Brnabić (foto: Đorđe Đoković)
  Danas u Petnici premijer Srbije Ana Brnabić

  Inovativan spektrometar za Istraživačku stanicu Petnica

  U okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a realizuje Koalicija za dobročinstvo, Istraživačkoj stanici Petnica doniran je spektrometar. Premijer Ana Brnabić prisustvovaće ovom događaju.