Registracija Prijava preko FB

Tema: Istraživačka stanica

 • Ana Brnabić u IP Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Istraživačkoj stanici Petnica uručen spektrometar

  Brnabić: "Važno je ulaganje u obrazovanje, posebno u mlade inovatore"

  Premijer Srbije Ana Brnabić prisustvovala je uručenju spektrometra Istraživačkoj stanici Petnica. Ona je rekla da je obrazovanje jedan od najvažnijih prioriteta Vlade Srbije. Polaznicima IS Petnica poručila da su "upravo oni ti koji će biti nosioci ekonomskog, društvenog, političkog napretka i razvoja Srbije u budućnosti".

 • Ana Brnabić (foto: Đorđe Đoković)
  Danas u Petnici premijer Srbije Ana Brnabić

  Inovativan spektrometar za Istraživačku stanicu Petnica

  U okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a realizuje Koalicija za dobročinstvo, Istraživačkoj stanici Petnica doniran je spektrometar. Premijer Ana Brnabić prisustvovaće ovom događaju.

 • Petničar (foto: IS Petnica)
  Rok za prijavljivanje 30. april

  Konkurs za letnju školu u IS Petnica

  U Istraživačkoj stanici Petnica i ove godine biće organizovan naučno-obrazovni program za talentovane osnovce. Kako je saopšteno iz Istraživačke stanice, rok za prijavljivanje je do 30. aprila.

 • Polaznici IS Petnica (foto: Nikola Božić)
  Počeli zimski seminari

  Pristiže nova generacija Petničara

  Istraživačka stanica Petnica započela je novu sezonu obrazovnih programa za talentovane srednjoškolce koji su zainteresovani za prirodne, društvene i tehničke nauke.

 • Tomas Šib sa učesnicima Konferencije (foto: IS Petnica)
  Istraživačka stanica Petnica

  Ambasador Nemačke otvorio Konferenciju "Korak u nauku"

  "Mi u Nemačkoj nemamo ovakav centar poput Petnice. Postoje slične institucije, ali ne ovoliko velike i razvijene", rekao je mbasador Nemačke Tomas Šib na otvaranju 17. po redu godišnja Konferencija mladih naučnika "Korak u nauku" u Istraživačkoj stanici Petnica.

 • Korak u nauku (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  U Istraživačkoj stanici Petnica do 2. decembra

  Konferencija "Korak u nauku"

  U Istraživačkoj stanici Petnica od danas do 2.decembra održava se godišnja konferencija "Korak u nauku". Biće predstavljeni istraživački projekti 130 polaznika iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Istraživačka stanica Petnicа

  Godišnji konkurs za srednjoškolce za 2019.

  Istraživačka stanica Petnicа, evropska prestižna institucija za rad sa mladim talentima, raspisala je konkurs za prijavljivanje za njene programe u 2019. godini. "Prijavu za programe u Petnici možete skinuti sa našeg sajta. Nakon toga je potrebno dokumentaciju dobro da pročitate i da nam se lepo predstavite kroz formular, autobiografiju, motivaciono pismo i esej", kaže Nikola Božić.

 • Nikola Božić (foto: IS Petnica)
  Na ceremoniji u ambasadi Francuske

  Francuski orden Nikoli Božiću, programskom direktoru Petnice

  U Ambasadi Francuske organizovana je ceremonije dodele ordena u redu Viteza od Akademskih palmi Nikoli Božiću, programskom direktoru Istraživačke stanice Petnica, od strane ambasadora Francuske u Srbiji Njegove ekselencije Frederika Mondolonija.

 • Osnovci u Petnici (foto: IS Petnica)
  Letnja škola do početka oktobra

  U Petnici preko 200 osnovaca napravilo prve korake u nauci

  U Istraživačkoj stanici Petnica u tri grupe kroz seminare letnje naučne škole prolazi preko 200 učenika osmih razreda iz svih delova Srbije. Posbno je važno da učesnici letnje naučne škole dobiju priliku da se samostalno oprobaju u radu u laboratoriji.

 • Ambasador Francuske Frederik Mondoloni u Petnici (foto: www.petnica.rs)
  U Istraživačkoj stanici Petnica

  Ambasador Francuske o klimatskim promenama

  Ambasador Francuske Frederik Mondoloni posetio je danas Istraživačku stanicu Petnica. "U Francuskoj nemamo ovakvu instituciju, ali mi je drago da našim aktivnostima možemo da podržimo Petnicu", rekao je g. Mondoloni, koji je održao predavanje o klimatskim promenama