Registracija Prijava preko FB

Tema: Istraživačka stanica

 • IS Petnica (foto: www.petnica.rs)
  Na naučnim konferencijama

  Iskustva Petnice predstavljena u Sofiji i Ljubljani

  Iskustva Istraživačke stanice Petnica u obrazovnom radu sa nadarenim učenicima i studentima, nedavno su predstavljena na skupovima u Sofiji i Ljubljani. Bila je to prilika da predstavimo naša iskustva koja smo sticali 37 godina.

 • IS Petnica (foto: www.petnica.rs)
  Letnja škola nauke

  Rekordno interesovanje stranaca za programe u Petnici

  Na Međunarodnoj letnjoj školi nauke, popularno nazvana po matematičkom broju PI (Petnica International), učestvovalo je 20 studenata iz Italije, Hrvatske, Španije, Švedske, SAD, Bugarske, Rusije. Istovremeno se u Petnici realizuju i redovni programi za srednjoškolce.

 • Dejvid Vujić i Petničari (foto: www.petnica.rs)
  Član Apolo misije u Istraživačkoj stanici Petnica

  Dejvid Vujić poručio Petničarima: Verujte u sebe i radite na svom uspehu

  Član Apolo misije Dejvid Vujić posetio je Istraživačku stanicu Petnica. On je održao predavanje o izazovima i rezultatima Apolo programa, sa posebnim osvrtom na sletanje na Mesec, i doprinos tima inženjera srpskog porekla tom uspehu.

 • Istraživačka stanica Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  U okviru posete Srbiji

  Član Apolo misije Dejvid Vujić u Istraživačkoj stanici Petnica

  Član Apolo misije Dejvid Vujić tokom svog boravka u Srbiji biće predavač u Istraživačkoj stanici Petnica. Dejvid Vujić je poslednji preživeli član "Srpske Apolo sedmorke", grupe Amerikanaca srpskog porekla prve i druge generacije koji su radili na američkom svemirskom programu šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

 • Ana Brnabić u IP Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Istraživačkoj stanici Petnica uručen spektrometar

  Brnabić: "Važno je ulaganje u obrazovanje, posebno u mlade inovatore"

  Premijer Srbije Ana Brnabić prisustvovala je uručenju spektrometra Istraživačkoj stanici Petnica. Ona je rekla da je obrazovanje jedan od najvažnijih prioriteta Vlade Srbije. Polaznicima IS Petnica poručila da su "upravo oni ti koji će biti nosioci ekonomskog, društvenog, političkog napretka i razvoja Srbije u budućnosti".

 • Ana Brnabić (foto: Đorđe Đoković)
  Danas u Petnici premijer Srbije Ana Brnabić

  Inovativan spektrometar za Istraživačku stanicu Petnica

  U okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a realizuje Koalicija za dobročinstvo, Istraživačkoj stanici Petnica doniran je spektrometar. Premijer Ana Brnabić prisustvovaće ovom događaju.

 • Petničar (foto: IS Petnica)
  Rok za prijavljivanje 30. april

  Konkurs za letnju školu u IS Petnica

  U Istraživačkoj stanici Petnica i ove godine biće organizovan naučno-obrazovni program za talentovane osnovce. Kako je saopšteno iz Istraživačke stanice, rok za prijavljivanje je do 30. aprila.

 • Polaznici IS Petnica (foto: Nikola Božić)
  Počeli zimski seminari

  Pristiže nova generacija Petničara

  Istraživačka stanica Petnica započela je novu sezonu obrazovnih programa za talentovane srednjoškolce koji su zainteresovani za prirodne, društvene i tehničke nauke.

 • Tomas Šib sa učesnicima Konferencije (foto: IS Petnica)
  Istraživačka stanica Petnica

  Ambasador Nemačke otvorio Konferenciju "Korak u nauku"

  "Mi u Nemačkoj nemamo ovakav centar poput Petnice. Postoje slične institucije, ali ne ovoliko velike i razvijene", rekao je mbasador Nemačke Tomas Šib na otvaranju 17. po redu godišnja Konferencija mladih naučnika "Korak u nauku" u Istraživačkoj stanici Petnica.

 • Korak u nauku (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  U Istraživačkoj stanici Petnica do 2. decembra

  Konferencija "Korak u nauku"

  U Istraživačkoj stanici Petnica od danas do 2.decembra održava se godišnja konferencija "Korak u nauku". Biće predstavljeni istraživački projekti 130 polaznika iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.