Tema: Istraživačka stanica

 • IS Petnica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Upravni odbor izabrao

  Branko Jakovljević v.d. direktora IS Petnica

  Upravni odbor Istraživačke stanice Petnica izabrao je Branka Jakovljevića za vršioca dužnosti direktora IS Petnica počev od 1. decembra 2021. godine, objavljeno je na sajtu ove naučno istraživačke ustnove.

 • Istraživačka stanica Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Saznaju Kolubarske.rs

  Jedna od žrtava u slučaju "Petnica" dala izjavu policiji

  Jedna od žrtava seksualnog uznemiravanja u Petnici dala je u četvrtak izjavu u valjevskoj policiji. Ona nije jedna od pet koje su o svom neprijtnom iskustvu govorile za nedeljnik "Vreme", saznaju Kolubarske.rs

 • Nikola Božić (foto: Đorđe Đoković)
  Valjevo

  Direktor Petnice podneo ostavku

  Direktor Istraživačke stanice Petnica Nikola Božić podneo je juče ostavku, koju je prihvatio Upravni odbor (UO), rekla je za RTS Tanja Adnađević, predsednica Upravnog odbora Istraživačke stanice.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Oglasila se IS Ptnica

  "Žao nam je što nismo ranije prepoznali značaj ovog problema i preduzeli sve mere"

  Saopštenjem za javnost se oglasila IS Petnica, nakon što je prošle nedelje Vreme objavio priču o seksualnom uznemiravanju polaznica Istraživačke stanice. "Osuđujemo svaki oblik seksualnog nasilja i bezrezervno izražavamo podršku žrtvama nasilja i njihovim porodicama", navodi se u saopštenju.

 • IS Petnica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Zaštitnik građana kontroliše Ministarstvo prosvete i "Petnicu"

  Zaštitnik građana je, povodom informacija iz medija da je nekoliko bivših polaznica seminara ranije prijavljivalo seksualno zlostavljanje koje je doživelo u IS Petnica, pokrenuo postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove obrazovne ustanove, objavljeno je na zvaničnom sajtu Zaštitnika građana.

 • IS Petnica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Osnovno tužilaštvo Valjevo

  Pokrenuta istraga u slučaju IS Petnica

  Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu pokrenulo je predistražne radnje o mogućem seksualnom zlostavljanju u Istraživačkoj stanici Petnica. Kako nam je rečeno u Osnovnom tužilaštvu istraga je pokrenuta nakon pisanja medija o ovoj aferi, jer niko do sada nije podneo prijavu zbog seksualnog uznemiravanja ili nekog sličnog krivičnog dela.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Saznaje Vreme

  Seksualno zlostavljanje u IS Petnica, tri godine se ćutalo?

  U današnjem broju, nedeljnik "Vreme" donosi ispovesti pet žrtava koje su u periodu od 2003. do 2014. iskusile sekusalno nasilje od istog zlostavljača u IS Petnica. Direktor Petnice Nikola Božić rekao je za Kolubarske.rs da je vreme da se priča, ali najpre treba da govore žene koje su imae hrabrosti da podele svoja iskustva.

 • Nikola Božić (foto: Đorđe Đoković)
  Odlukom Upravnog odbora

  Nikola Božić je novi direktor Istraživačke stanice Petnica

  Dosadašnji programski direktor Istraživačke stanice Petnica Nikola Božić, odlukom Upravnog odbora, imenovan je za direktora ove institucije. Dosadašnji direktor Vigor Majić, koji se sam povukao sa funkcije, ostaje u Petnici na mestu savetnika.

 • Korak u nauku
  Istraživačka stanica Petnica

  Ambasador Francuske otvorio "Korak u nauku" iz ambasade

  Godišnju Konferenciju mladih naučnika "Korak u nauku" otvorio je ambasador Francuske u Srbiji gospodin Žan-Luj Falkoni, obraćajući se učesnicima i gostima iz zgrade ambasade u Beogradu. Otvaranje je preko interneta pratilo preko 850 gledalaca iz celog sveta.

 • Istraživačka stanica Petnica (foto: IS Petnica)
  Letnja naučna škola u IS

  Osnovci i ovog septembra u Petnici

  Septembar je u Petnici posvećen programima za osnovce. I ove godine, uz mere epidemiološke zaštite, u četiri grupe kroz Letnju naučnu školu proći će preko 200 učenika osmih razreda iz svih delova Srbije.