Registracija Prijava preko FB

Tema: Pravosuđe

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog psihičkog nasilja

  Predsedniku Prekršajnog suda u Valjevu izrečene hitne mere zabrane prilaska

  Protiv predsednika Prekršajnog suda u Valjevu Z. S, zbog psihičkog nasilja nad bivšom emotivnom partnerkom, izrečene su hitne mere privremene zabrane prilaska u trajanju od 48 časova, dok je Osnovni sud ove hitne mere produžio na još 30 dana.

 • Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Osnovni sud u Valjevu

  Uslovne kazne za organizatore "korona žurke"

  Organizatori "korona žurke" u ugostiteljskom objektu "Oaza 014" u selu Degurić, osuđeni su na uslovne kazne, saznaju Kolubarske.rs. Presude su donete po skraćenom postupku, "efikasno i brzo, i tako će biti sankcioisani svi koji budu kršili epidemiološke mere".

 • Viši sud (foto: DjordjeDjokovic)
  Konačno nakon više od tri i po godine

  Potvrđena optužnica protiv Vujića Subotića i još devet lica

  Viši sud u Valjevu je, nakon više od tri i po godine, potvrdio optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića, bivšeg načelnika Gradske uprave i još devet osoba, saznaju Kolubarske.rs. Suđenje pred Višim sudom sada je mnogo izvesnije.

 • Damjanovi drugovi ispred Više suda (arhiva 2017.) (foto: Đorđe Đoković)
  U Višem sudu u Valjevu

  Novo suđenje za ubistvo u noćnom klubu "Zipa"

  U Višem sudu u Valjevu u toku je novi sudski postupak nakon što je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu Višeg suda u Valjevu kojom je Sreten Nikolić osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Damjana Dragojlovića.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Više javno tužilaštvo dopunilo i dostavilo

  U Viši sud stigla i četvrta verzija optužnice protiv Vujić Subotića i ostalih

  Nakon tri i po godine od hapšenja i nakon tri vraćene optužnice, treće vraćena pre godinu dana, Više javno tužilaštvo dostavilo Višem sudu i četvrtu verziju optužnice protiv Aleksandra Vujića Subotića, bivšeg načelnika Gradske uprave, i još devet osoba.

 • Palata pravde u Beogradu (foto: Kolubarske.rs)
  Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu

  Sudski izvršitelji pušteni na slobodu

  Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za svih pet osumnjičenih, među njima četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva, koji su uhapšeni u utorak 4. avgusta ujutro, ukinuto je policijsko zadržavanje i oni su pušteni na slobodu, potvrdila je za Kolubarske.rs Nevena Milinković, advokat jednog od osumnjičenog.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Nepravnosnažna presuda

  Policajcu deset godina za obljubu devojčice

  Policijski službenik V. Ž. Policijske stanice u Mionici osuđen je na deset godina zatvora zbog produženog krivičnog dela obljuba sa detetom. Optuženi je krivično delo izvršio na štetu maloletne devojčice starosti 13 godina.

 • Katarina Milićević (foto: Đorđe Đoković)
  Direktorka Katarina Milićević prekršajno kažnjena

  Lakše je platiti kaznu 5000 dinara nego javnosti pokazati ugovore i račune

  Prekršajni sud u Valjevu osudio je direktorku Centra za socijalni rad Katarinu Milićević na novčanu kaznu od 5000 dinara jer nije dala na uvid ugovore, račune i isplate za projekat "Nevidljiva deca", koje su tražile Kolubarske.rs pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

 • Zoran Majdak (arhiva sa protesta boraca na Trgu) (foto: Đorđe Đoković)
  Viši sud u Beogradu

  Majdaku presuđeno zbog povrede časti i ugleda Darije Ranković

  Na osnovu prvostepene presude Višeg suda u Beogradu, Zoran Majdak, Goran Pejković, PD "Info 24" i Igor Živković obavezni su da zbog povrede časti i ugleda novinaru Kolubarskih.rs Dariji Ranković plate solidarno 160.000 dinara.

 • Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Osnovni sud u Valjevu presudio

  Majdak da plati 100.000 dinara Radoviću za povredu časti i ugleda

  Zoran Majdak je obavezan da plati naknadu štete u iznosu od 100 hiljada dinara Ljubomiru Radoviću zbog povrede časti i ugleda.