Registracija Prijava preko FB

Tema: Pravosuđe

 • Protest advokata (foto: Đorđe Đoković)
  Poručili sa protesta

  Advokati Valjeva najavili obustavu rada ukoliko sporni nacrt ne bude povučen

  Odbor advokata Valjeva je na protesnom skupu najavio obustavu rada ukoliko Nacrt zakona o izmenama i dopunama ZPP ne bude povučen iz procedure. Poručili su, da "dolazi vreme ognja kada će se videti ko je od slame, a ko od železa".

 • Spomenik proti Mateji Nenadoviću (foto: Đorđe Đoković)
  Danas na platou između sudova

  Protest valjevskih advokata

  Protest protiv izmena i dopuna Zakona o parničnom potupku u orgnizaciji Odbora advokata Valjeva biće održan danas u 14 časova kod spomenika proti Mateji Nenadoviću. UO AK Šabac odbacio inicijativu za opoziv Slavice Obradović člana UO AKS.

 • Konferencija za novinare Odbora advokata Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje za javnost

  Odbor advokata Valjeva saopštio nepotpoune i netačne informacije

  "Povodom konferencije za novinare Odbora advokata Valjeva na kojoj je izneto niz nepotpunih i neistinitih informacija, a koje su preneli pojedini mediji, u cilju objektivnog informisanja javnosti", saopštenjem za javnost se oglasila advokat Slavica Obradović, član UO AKS iz Valjeva.

 • Konferencija za novinare Odbora advokata Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Traže povlačenje nacrta zakona

  Odbor advokata Valjeva štiti sopstvene ili interese građana?

  Odbor advokata Valjeva traži da se sporni nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku u celosti povuče iz procedure. Najavljuju protest za četvrtak 10. jun na platou kod spomenika prote Mateje Nenadovića.

 • Advokatska komora (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Na prvom pregovaračkom sastank

  Postignut sporazum između Ministarstva pravde i Advokatske komore Srbije

  Na prvom pregovaračkom sastanku, o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, između predstavnika Advokatske komore Srbije (AKS) i Ministarstva pravde prihvaćene su primedbe AKS. Prema navodima iz sporazuma, brisaće se odredbe prema kojima se podnesak za koji

 • Viši sud u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Povući iz javne rasprave Nacrt Zakona o parničnom postupku

  Advokati poručuju: Sud će biti dostupan samo imućnima

  "Izmenama Zakona o parničnog postupka vlast ima nameru da faktički uskrati pravo na pristup sudu ogromnoj većini građana. Pred sud će moći samo oni sa dubokim džepom, a običan građanin biće ostavljen na milost i nemilost sili i nepravdi", kažu advokati Valjeva.

 • Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Advokati Valjeva

  Odmah povući iz javne rasprave nacrt izmena zakona o parničnom postupku

  Advokati Valjeva smatraju da Vlada Srbije i Ministarstvo pravede teba odmah da povuku iz javne rasprave nacrt izmena i dopuna ZPP-a, i to u celosti. Ukoliko to ne učine najkasnije do 1. juna, advokati Valjeva će se pridružiti inicijativi da se obustvi rad do povlačenja spornog Nacrta Zakona.

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Saznaje N1

  Podneta optužnica protiv Zorana Drobnjaka zbog nesreće na putu Ub – Lajkovac 2017. godine

  Više javno tužilaštvo u Valjevu podnelo je optužnicu protiv v.d. direktora "Putevi Srbije" Zorana Drobnjaka i izvršnog direktora održavanja puteva u tom javnom preduzeću Zorana Stojisavljevića, zbog saobraćajne nesreće u kojoj su 2017. godine poginule dve osobe, a jedna je bila povređena, saznaje N1.

 • Viši sud Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Novom presudom Višeg suda

  Smanjena kazna Nikoliću za ubistvo Dragojlovića

  Viši sud u Valjevu je doneo novu presudu kojom je Sretenu Nikoliću (27) kazna zatvora zbog ubistva Damjana Dragojlovića (25) smanjena na 30 godina zatvora. Prethodnom presudom, u februaru 2019. godine, bio je osuđen na 35 godina zatvora.

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog psihičkog nasilja

  Predsedniku Prekršajnog suda u Valjevu izrečene hitne mere zabrane prilaska

  Protiv predsednika Prekršajnog suda u Valjevu Z. S, zbog psihičkog nasilja nad bivšom emotivnom partnerkom, izrečene su hitne mere privremene zabrane prilaska u trajanju od 48 časova, dok je Osnovni sud ove hitne mere produžio na još 30 dana.