Registracija Prijava preko FB

Tema: Pravosuđe

 • Kolubarske.rs * Vest
  Viši sud odbio žalbu tužilaštva

  Uzbunjivač iz "Krušika" vraća se u kućni pritvor

  Radnik "Krušika" iz Valjeva A. O. vraća se u kućni pritvor, prenosi N1. Viši sud je odbio žalbu Višeg javnog tužilaštva da radnik bude u pritvoru u zatvoru, te ostaje na snazi odluka sudije za prethodni postupak i A. O. se vraća u kućni pritvor tokom kog neće smeti da koristi internet.

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Odluka o ukidanju rešenja

  Apelacioni sud: Viši sud ponovo da odluči o pritvoru uzbunjivaču iz Krušika

  Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Višeg suda o određivanju pritvora IT stručnjaku iz fabrike "Krušik" A.O. Odluka o ukidanju rešenja doneta je zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, a predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Odbijena žalba

  Apelacioni sud potvrdio presudu za krađu eksploziva iz „Krušika“

  Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Valjevu, kojom je Zlatko Milošević (41) iz Valjeva osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog krađe eksploziva iz "Krušika".

 • Viši sud u Beogradu (foto: www.bg.vi.sud.rs)
  Pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu

  Optuženi za zločin u hrvatskom selu Lovas 1991. godine proglašeni krivim

  Pripadnici tadašnje JNA i paravojne formacije "Dušan Silni" su proglašeni krivim za zločin protiv čovečnosti u saizvršilaštvu, ratni zločin protiv civilnog stanovništva i nečovečno postupanje, objavila je TV N1.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu

  Optužnica protiv bivšeg načelnika Gradske uprave i još devet osoba ponovo vraćena na dopunu

  Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu po drugi put je Višem javnom tužilaštvu vratilo na dopunu optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba, kojima se na teret stavlja primanje i davanje mita, zloupotrebe u vezi s javnim nabavkama, saznaju Kolubarske.rs.

 • Ispred Višeg suda nakon izricanja presude (foto: Kolubarske.rs)
  Zbog ubistva u noćnom klubu Zipa

  Sreten Nikolić osuđen na 35 godina

  Krivično veće Višeg suda u Valjevu osudilo je Sretena Nikolića na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina zbog ubistva Damjana Dragojlovića i nanošenja teških i lakših povreda gostima u noćnom klubu "Zipa" u Valjevu u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine.

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  U slučaju protiv Vujić Subotića i još devet osoba

  Tužilaštvo dostavilo Sudu dopunjenu optužnicu

  Više javno tužilaštvo dostavilo je Višem sudu novu dopunjenu optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba, saznaju Kolubarske.rs. Prvu optužnicu Krivično vanpretresno veće Višeg suda vratilo je "ekspresno" na dopunu u julu prošle godine.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Izricanje presude zakazano za 19. februar

  Tužilac traži 40 godina za ubistvo u "Zipi"

  Tužilaštvo traži da Sretenu Nikoliću optuženog za ubistvo Damjana Dragojlovića bude izrečena maksimalna kazna - 40 godina zatvora. U zavšnoj reči branilac optuženog izneo je stav da je delo koje je počinio njegov klijent bilo ubistvo na mah.

 • Gvozdenović napušta Sud (april 2018.) (foto: Kolubarske.rs)
  Apelacioni sud potvrdio pesudu Osnovnog suda

  Gvozdenović oslobođen optužbe za smrt nerođenog deteta

  Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Valjevu iz aprila ove godine da ginekolog dr Slobodan Gvozdenović (SNS), aktuelni gradonačelnik Valjeva, nije kriv za smrt nerođenog deteta Ivane Katić iz Kožuara kod Uba u januaru 2007. godine.

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Posebno odeljenje nadležno za korupciju

  Krivična prijava protiv Jelene Kalat prosleđena u Beograd

  U Više javno tužilaštvo stigla je krivična prijava protiv v. d. direktorke JKP "Vidrak" Jelene Kalat, potvrdila je viši javni tužilac Dragana Marković. Dodaje da Više tužilaštvo u Valjevu nije nadležno te je prijava prosleđena Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije pri Višem tužilaštvu u Beogradu.