Registracija Prijava preko FB

Tema: Pravosuđe

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Odbijena žalba

  Apelacioni sud potvrdio presudu za krađu eksploziva iz „Krušika“

  Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Valjevu, kojom je Zlatko Milošević (41) iz Valjeva osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog krađe eksploziva iz "Krušika".

 • Viši sud u Beogradu (foto: www.bg.vi.sud.rs)
  Pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu

  Optuženi za zločin u hrvatskom selu Lovas 1991. godine proglašeni krivim

  Pripadnici tadašnje JNA i paravojne formacije "Dušan Silni" su proglašeni krivim za zločin protiv čovečnosti u saizvršilaštvu, ratni zločin protiv civilnog stanovništva i nečovečno postupanje, objavila je TV N1.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu

  Optužnica protiv bivšeg načelnika Gradske uprave i još devet osoba ponovo vraćena na dopunu

  Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu po drugi put je Višem javnom tužilaštvu vratilo na dopunu optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba, kojima se na teret stavlja primanje i davanje mita, zloupotrebe u vezi s javnim nabavkama, saznaju Kolubarske.rs.

 • Ispred Višeg suda nakon izricanja presude (foto: Kolubarske.rs)
  Zbog ubistva u noćnom klubu Zipa

  Sreten Nikolić osuđen na 35 godina

  Krivično veće Višeg suda u Valjevu osudilo je Sretena Nikolića na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina zbog ubistva Damjana Dragojlovića i nanošenja teških i lakših povreda gostima u noćnom klubu "Zipa" u Valjevu u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine.

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  U slučaju protiv Vujić Subotića i još devet osoba

  Tužilaštvo dostavilo Sudu dopunjenu optužnicu

  Više javno tužilaštvo dostavilo je Višem sudu novu dopunjenu optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba, saznaju Kolubarske.rs. Prvu optužnicu Krivično vanpretresno veće Višeg suda vratilo je "ekspresno" na dopunu u julu prošle godine.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Izricanje presude zakazano za 19. februar

  Tužilac traži 40 godina za ubistvo u "Zipi"

  Tužilaštvo traži da Sretenu Nikoliću optuženog za ubistvo Damjana Dragojlovića bude izrečena maksimalna kazna - 40 godina zatvora. U zavšnoj reči branilac optuženog izneo je stav da je delo koje je počinio njegov klijent bilo ubistvo na mah.

 • Gvozdenović napušta Sud (april 2018.) (foto: Kolubarske.rs)
  Apelacioni sud potvrdio pesudu Osnovnog suda

  Gvozdenović oslobođen optužbe za smrt nerođenog deteta

  Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Valjevu iz aprila ove godine da ginekolog dr Slobodan Gvozdenović (SNS), aktuelni gradonačelnik Valjeva, nije kriv za smrt nerođenog deteta Ivane Katić iz Kožuara kod Uba u januaru 2007. godine.

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Posebno odeljenje nadležno za korupciju

  Krivična prijava protiv Jelene Kalat prosleđena u Beograd

  U Više javno tužilaštvo stigla je krivična prijava protiv v. d. direktorke JKP "Vidrak" Jelene Kalat, potvrdila je viši javni tužilac Dragana Marković. Dodaje da Više tužilaštvo u Valjevu nije nadležno te je prijava prosleđena Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije pri Višem tužilaštvu u Beogradu.

 • Tužilaštvo (foto: Đorđe Đoković)
  Valjevski borci podneli Višem tužilaštvu

  Krivična prijava protiv Jelene Kalat, v. d. direktora Vidraka

  Krivičnu prijavu protiv v. d. direktorke JKP "Vidrak" Jelene Kalat, zbog sumnje da pored dva stana i dalje koristi stan socijalnog stanovanja, podneli su predsednik Udruženje boraca rata od 1990 godine Ljubomi Bradić i članovi tog udružebnja Božidar Petrović i Gojko Arsenović.

 • Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Povodom izjave gradonačelnika Valjeva na jednoj TV

  Društvo sudija Srbije osudilo izjavu Slobodana Gvozdenovića

  Društvo sudija Srbije pozvalo je Visoki savet sudstva da "u cilju obezbeđivanja poštovanja pravnog poretka i zaštite ugleda Srbije" reaguje povodom izjave gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića da je pojedine sudije "nužno ukloniti iz pravosudnog sistema jer su pripadnici određene političke orijentacije".