Tema: Pravosuđe

 • Katarina Petrović (foto: Đorđe Đoković)
  Apelacioni sud

  Ukinuta oslobađajuća presuda policajki Katarini Petrović, sledi novo suđenje

  Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda u Valjevu kojom je policajka Katarina Petrović oslobođena krivice za odavanje tajnih podataka u vezi sa istragom koja je vođena protiv Nikole Petrovića, kuma predsednika republike Aleksandra Vučića.

 • Nevidljiva deca (foto: Đorđe Đoković)
  Viši sud u Beogradu doneo prvostepenu

  Presuda za projekat "Nevidljiva deca"

  Viši sud u Beogradu je prvostepenom presudom osudio šest osoba angažovanih na projektu "Nevidljiva deca". Među njima kandidat SNS za odbornika na listi "Aleksandar Vučić – Valjevo sutra" na izborima raspisanim za 2. jun 2024. godine.

 • Katarina Petrović (foto: Đorđe Đoković)
  Presudom Višeg suda u Valjevu

  Policajka Katarina Petrović oslobođena optužbi da je odavala informacije

  Policajka iz Valjeva Katarina Petrović oslobođena je danas presudom Višeg suda u Valjevu. Ona je uhapšena zbog sumnje da je odala informaciju da je kum predsednika Srbije Nikola Petrović pod dejstvom kokaina i alkohola izazvao saobraćajnu nesreću na Dedinju, oslobođena je danas presudom Višeg suda u Valjevu,

 • Visi sud u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
  Viši sud u Valjevu

  Potvrđena optužnica protiv bivšeg načelnika Gradske uprave i još osam lica

  Viši sud u Valjevu potvrdio je optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića, bivšeg načelnika Gradske uprave i još osam lica. Kod jednog nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja. Većina okrivljenih uhapšena je u junu 2017.

 • Viši sud u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
  Presudom Višeg suda u Valjevu

  Za ubistvo iz ljubomore 15 godina zatvora

  Krivično veće Višeg suda u Valjevu osudilo je Radovana Stojanovića (59), diplomiranog inženjera informatike iz Novog Sada, na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina zbog ubistva Milovana Marinkovića (51) iz sela Gunjaci, opština Osečina, krajem septembra 2020. godine, piše Politika.

 • Viši sud Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  Šest i po godina od hapšenja

  Sedmi put vraćena na dopunu optužnica protiv bivšeg načelnika Gradske uprave i još devetorice

  Više od šest godina tužilaštvo šalje, a sud vraća na dopunu optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića, bivšeg načelnika Gradske uprave i još devet lica kojima se na teret stavlja primanje i davanje mita, zloupotrebe u vezi s javnim nabavkama i službenog položaja.

 • Viši sud Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  Odlukom Visokog saveta sudstva

  Promene na čelu Višeg i Privrednog suda u Valjevu

  Sudija Višeg suda u Valjevu Milan Aleksić postavljen je za vršioca funkcije predsednika Višeg suda umesto Biljane Savić, dok je sudija Privrednog suda Srećko Timotić postavljen za vršioca funkcije predsednika umesto Jasmine Ilić Matić.

 • Nasilje nad ženama (ilustracija Dušan Arsenić)
  Ne želi da se zataška i da završi u fioci

  Pretučena sugrađanka: "Ne tražim mnogo, samo pravdu"

  Jedna naša sugrađanka, samohrana majka, je Kolubarskim.rs uputila mejl u kome navodi da ju je ispred kuće u kojoj živi, bez i jednog jedinog razloga, pretukao, tada nepoznati maloletnik, "Ne želim da se sve to zataška i da završi u fioci", napisala je.

 • Viši sud i Više tužilaštvo u Beogradu (foto: Kolubarske.rs)
  Podignuta optužnica

  Tužilaštvo traži sedam meseci zatvora za policajku Petrović

  Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv policijske službenice u Policijskoj upravi u Valjevu Katarine Petrović.

 • Viši sud Beograd (foto: Kolubarske.rs)
  Potvrđeno za N1 u Višem sudu

  Policajka iz Valjeva puštena iz pritvora

  Policijska službenica iz Valjeva Katarina Petrović puštena je iz pritvora. To je potvrđeno za N1 u Višem sudu u Beogradu. Policajki je pritvor ukinut jer su prestale okolnosti zbog kojih joj je određen.