Registracija Prijava preko FB

Tema: Pravosuđe

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Čeka se odluka Krivičnog vanpretresnog veća

  U Viši sud stigla i treća verzija optužnice protiv Vujić Subotića i ostalih

  Da li će Krivično vanpretresno veće Višeg suda potvrditi treću verziju optužnice protivAleksandra Vujića Subotića i još devet osoba, kako bi otpočelo suđenje, ili će ponovo biti vraćena na dopunu, biće poznato narednih dana.

 • Marko Aćimović snima protest na Gradskom trgu (31.01.) (foto: Đorđe Đoković)
  Novinar Marko Aćimović nije fizički napadnut

  Performans prošao u medijima, ali ne i u tužilaštvu

  Marko Aćimović nije fizički napadnut tokom protesta rezervista u januaru. "Krivična prijava je odbačena iz razloga što ne proizilazi osnovana sumnja da su prijavljena lica izvršila navedeno krivično delo", navodi u odgovoru Osnovno javno tužilaštvo.

 • Kolubarske.rs * Vest
  Viši sud odbio žalbu tužilaštva

  Uzbunjivač iz "Krušika" vraća se u kućni pritvor

  Radnik "Krušika" iz Valjeva A. O. vraća se u kućni pritvor, prenosi N1. Viši sud je odbio žalbu Višeg javnog tužilaštva da radnik bude u pritvoru u zatvoru, te ostaje na snazi odluka sudije za prethodni postupak i A. O. se vraća u kućni pritvor tokom kog neće smeti da koristi internet.

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Odluka o ukidanju rešenja

  Apelacioni sud: Viši sud ponovo da odluči o pritvoru uzbunjivaču iz Krušika

  Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Višeg suda o određivanju pritvora IT stručnjaku iz fabrike "Krušik" A.O. Odluka o ukidanju rešenja doneta je zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, a predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Odbijena žalba

  Apelacioni sud potvrdio presudu za krađu eksploziva iz „Krušika“

  Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Valjevu, kojom je Zlatko Milošević (41) iz Valjeva osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog krađe eksploziva iz "Krušika".

 • Viši sud u Beogradu (foto: www.bg.vi.sud.rs)
  Pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu

  Optuženi za zločin u hrvatskom selu Lovas 1991. godine proglašeni krivim

  Pripadnici tadašnje JNA i paravojne formacije "Dušan Silni" su proglašeni krivim za zločin protiv čovečnosti u saizvršilaštvu, ratni zločin protiv civilnog stanovništva i nečovečno postupanje, objavila je TV N1.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu

  Optužnica protiv bivšeg načelnika Gradske uprave i još devet osoba ponovo vraćena na dopunu

  Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu po drugi put je Višem javnom tužilaštvu vratilo na dopunu optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba, kojima se na teret stavlja primanje i davanje mita, zloupotrebe u vezi s javnim nabavkama, saznaju Kolubarske.rs.

 • Ispred Višeg suda nakon izricanja presude (foto: Kolubarske.rs)
  Zbog ubistva u noćnom klubu Zipa

  Sreten Nikolić osuđen na 35 godina

  Krivično veće Višeg suda u Valjevu osudilo je Sretena Nikolića na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina zbog ubistva Damjana Dragojlovića i nanošenja teških i lakših povreda gostima u noćnom klubu "Zipa" u Valjevu u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine.

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  U slučaju protiv Vujić Subotića i još devet osoba

  Tužilaštvo dostavilo Sudu dopunjenu optužnicu

  Više javno tužilaštvo dostavilo je Višem sudu novu dopunjenu optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba, saznaju Kolubarske.rs. Prvu optužnicu Krivično vanpretresno veće Višeg suda vratilo je "ekspresno" na dopunu u julu prošle godine.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Izricanje presude zakazano za 19. februar

  Tužilac traži 40 godina za ubistvo u "Zipi"

  Tužilaštvo traži da Sretenu Nikoliću optuženog za ubistvo Damjana Dragojlovića bude izrečena maksimalna kazna - 40 godina zatvora. U zavšnoj reči branilac optuženog izneo je stav da je delo koje je počinio njegov klijent bilo ubistvo na mah.