Tema: Pravosuđe

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Piše Danas

  Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

  Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za Danas istoričari nakon što je Apelacioni sud potvrdio rehabilitaciju komandanta Gorske garde...

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Apelacioni sud u Beogradu doneo odluku

  Nikola Kalabić pravnosnažno rehabilitovan

  Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Višeg suda u Valjevu kojim je usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Vanraspravno veće Višeg suda u Valjevu

  Optužnica protiv bivšeg načelnika Gradske uprave i još devet lica ponovo vraćena na dopunu

  Još uvek nije potvrđena optužnica protiv bivšeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića i još devet lica, koje Više javno tužilaštvo tereti za različita krivična dela, a u junu će biti šest godina od hapšenja.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Viši sud potvrdio presudu Osnovnog suda

  Zoran Majdak da plati štetu Ljubomiru Radoviću zbog povrede časti i ugleda

  Viši sud u Valjevu potvrdio je presudu Osnovnog suda kojom je tuženi Zoran Majdak obavezan da isplati 100 hiljada dinara Ljubomiru Radoviću na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda.

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog teškog disciplinskog prekršaja predloženo

  Razrešenje Zorana Stefanovića predsednika Prekršajnog suda

  Odbor za pravosuđe predložio je Skupštini Srbije da razreši Zorana Stefanovića funkcije predsednika Prekršajnog suda. Pojedini članovi Odbora smatraju da Stefanović treba da bude razrešen i sa mesta sudije, jer kako su naveli "nije dostojan te funkcije".

 • Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon odluke o skraćenju grejne sezone

  U Valjevu se privremenom merom preko suda od Toplane zahteva grejanje

  Osnovnom sudu u Valjevu jedan član nedavno osnovanog udruženja građana Valjevski pokret otpora (VPO) podneo je predlog za određivanje privremene mere za uključenje grejanja u njegovom stanu, koje mu je gradska Toplana nezakonito uskratila, objavljeno je na Fejsbuk profilu VPO.

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Zahtev za rehabilitaciju pravno, a ne političko pitanje

  Odgovor na žalbu na rešenje o rehabilitaciji Nikole Kalabića

  "Tokom celokupnog dokaznog postupka jasno je utvrđeno da ne postoji bilo kakva odluka nadležnog suda ili drugog relevantnog organa kojom je Nikola Kalabić proglašen za ratnog zločinca...", navodi advokat Goran Branković u odgovoru na žalbu Višeg javnog tužilaštva u Valjevu na rešenje o rehabilitaciji

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Apelacionom sudu u Beogradu

  Tužilaštvo se žalilo na rešenje o rehabilitaciji Nikole Kalabića

  Više javno tužilaštvo u Valjevu je podnelo žalbu na rešenje Višeg suda u Valjevu kojim je rehabilitovan Nikola Kalabić. Dragana Marković, viši javni tužilac u Valjevu, kaže da je tokom postupka nesumnjivo utvrđeno da je odlukama Državne komisije Nikola Kalabić proglašen za ratnog zločinca.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Viši sud u Valjevu

  Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

  Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Piše Napred

  Pred Višim sudom u Valjevu priveden kraju ponovljen postupak za rehabilitaciju Nikole Kalabića

  U Višem sudu u Valjevu je okončana glavna rasprava u ponovljenom postupku po zahtevu za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske garde Jugoslovenske vojske u otadžbini. Nova odluka Višeg suda po zahtevu za rehabilitaciju Nikole Kalabića može se očekivati početkom avgusta.