Registracija Prijava preko FB

Tema: Pravosuđe

 • Kafe Zipa (foto: Kolubarske.rs)
  Rešenjem Apelacionog suda

  Ukinuta presuda za ubistvo u "Zipi"

  Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu valjevskog Višeg suda kojom je Sreten Nikolić osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Damjana Dragojlovića, i predmet je vraćen na ponovno suđenje.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Krivično veće Višeg suda u Valjevu

  Penzioner osuđen na osam godina zatvora zbog obljube devojčice

  Krivično veće Višeg suda u Valjevu kojim je predsedavao sudija dr Dragan Obradović osudilo je Danila S. (65) zbog toga što je kao očuh više puta obljubio svoju maloletnu pastorku koja je tada imala je od 6 do 14 godina,

 • Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Osumnjičeni da su zloupotrebili službeni položaj

  Krivična prijava protiv sudskih izvršitelja

  Protiv četvorice sudskih izvršitelja Osnovnog suda u Valjevu podneta je krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj. Pregledom 56 predmeta u kojima su postupali D. J, S. V, S. P. i G. B. utvrđeno je da postoje propusti u svim predmetima.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  U slučaju Vujić Subotić i još devet osoba

  Viši sud vratio i treću dopunu dopunjene optužnice

  I treća dopunjena verzija optužnice protiv Aleksandra Vujića Subotića, bivšeg načelnika Gradske uprave, i još devet osoba, vraćena je na dopunu, jer je “potrebno bolje razjašnjenje stanja stvari da bi se ispitala osnovanost optužnice", saznaju Kolubarske.rs.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Čeka se odluka Krivičnog vanpretresnog veća

  U Viši sud stigla i treća verzija optužnice protiv Vujić Subotića i ostalih

  Da li će Krivično vanpretresno veće Višeg suda potvrditi treću verziju optužnice protivAleksandra Vujića Subotića i još devet osoba, kako bi otpočelo suđenje, ili će ponovo biti vraćena na dopunu, biće poznato narednih dana.

 • Marko Aćimović snima protest na Gradskom trgu (31.01.) (foto: Đorđe Đoković)
  Novinar Marko Aćimović nije fizički napadnut

  Performans prošao u medijima, ali ne i u tužilaštvu

  Marko Aćimović nije fizički napadnut tokom protesta rezervista u januaru. "Krivična prijava je odbačena iz razloga što ne proizilazi osnovana sumnja da su prijavljena lica izvršila navedeno krivično delo", navodi u odgovoru Osnovno javno tužilaštvo.

 • Kolubarske.rs * Vest
  Viši sud odbio žalbu tužilaštva

  Uzbunjivač iz "Krušika" vraća se u kućni pritvor

  Radnik "Krušika" iz Valjeva A. O. vraća se u kućni pritvor, prenosi N1. Viši sud je odbio žalbu Višeg javnog tužilaštva da radnik bude u pritvoru u zatvoru, te ostaje na snazi odluka sudije za prethodni postupak i A. O. se vraća u kućni pritvor tokom kog neće smeti da koristi internet.

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Odluka o ukidanju rešenja

  Apelacioni sud: Viši sud ponovo da odluči o pritvoru uzbunjivaču iz Krušika

  Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Višeg suda o određivanju pritvora IT stručnjaku iz fabrike "Krušik" A.O. Odluka o ukidanju rešenja doneta je zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, a predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Odbijena žalba

  Apelacioni sud potvrdio presudu za krađu eksploziva iz „Krušika“

  Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Valjevu, kojom je Zlatko Milošević (41) iz Valjeva osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog krađe eksploziva iz "Krušika".

 • Viši sud u Beogradu (foto: www.bg.vi.sud.rs)
  Pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu

  Optuženi za zločin u hrvatskom selu Lovas 1991. godine proglašeni krivim

  Pripadnici tadašnje JNA i paravojne formacije "Dušan Silni" su proglašeni krivim za zločin protiv čovečnosti u saizvršilaštvu, ratni zločin protiv civilnog stanovništva i nečovečno postupanje, objavila je TV N1.