Registracija Prijava preko FB

Tema: Pravosuđe

 • Damjanovi drugovi ispred Više suda (arhiva 2017.) (foto: Đorđe Đoković)
  U Višem sudu u Valjevu

  Novo suđenje za ubistvo u noćnom klubu "Zipa"

  U Višem sudu u Valjevu u toku je novi sudski postupak nakon što je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu Višeg suda u Valjevu kojom je Sreten Nikolić osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Damjana Dragojlovića.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Više javno tužilaštvo dopunilo i dostavilo

  U Viši sud stigla i četvrta verzija optužnice protiv Vujić Subotića i ostalih

  Nakon tri i po godine od hapšenja i nakon tri vraćene optužnice, treće vraćena pre godinu dana, Više javno tužilaštvo dostavilo Višem sudu i četvrtu verziju optužnice protiv Aleksandra Vujića Subotića, bivšeg načelnika Gradske uprave, i još devet osoba.

 • Palata pravde u Beogradu (foto: Kolubarske.rs)
  Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu

  Sudski izvršitelji pušteni na slobodu

  Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za svih pet osumnjičenih, među njima četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva, koji su uhapšeni u utorak 4. avgusta ujutro, ukinuto je policijsko zadržavanje i oni su pušteni na slobodu, potvrdila je za Kolubarske.rs Nevena Milinković, advokat jednog od osumnjičenog.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Nepravnosnažna presuda

  Policajcu deset godina za obljubu devojčice

  Policijski službenik V. Ž. Policijske stanice u Mionici osuđen je na deset godina zatvora zbog produženog krivičnog dela obljuba sa detetom. Optuženi je krivično delo izvršio na štetu maloletne devojčice starosti 13 godina.

 • Katarina Milićević (foto: Đorđe Đoković)
  Direktorka Katarina Milićević prekršajno kažnjena

  Lakše je platiti kaznu 5000 dinara nego javnosti pokazati ugovore i račune

  Prekršajni sud u Valjevu osudio je direktorku Centra za socijalni rad Katarinu Milićević na novčanu kaznu od 5000 dinara jer nije dala na uvid ugovore, račune i isplate za projekat "Nevidljiva deca", koje su tražile Kolubarske.rs pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

 • Zoran Majdak (arhiva sa protesta boraca na Trgu) (foto: Đorđe Đoković)
  Viši sud u Beogradu

  Majdaku presuđeno zbog povrede časti i ugleda Darije Ranković

  Na osnovu prvostepene presude Višeg suda u Beogradu, Zoran Majdak, Goran Pejković, PD "Info 24" i Igor Živković obavezni su da zbog povrede časti i ugleda novinaru Kolubarskih.rs Dariji Ranković plate solidarno 160.000 dinara.

 • Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Osnovni sud u Valjevu presudio

  Majdak da plati 100.000 dinara Radoviću za povredu časti i ugleda

  Zoran Majdak je obavezan da plati naknadu štete u iznosu od 100 hiljada dinara Ljubomiru Radoviću zbog povrede časti i ugleda.

 • Zoran Majdak na sednici Skupštine grada (foto: Đorđe Đoković)
  Pred Osnovnim sudom u Valjevu

  Počele presude Zoranu Majdaku za uvrede

  U parničnom predmetu pred Osnovnim sudom u kojem je Ljubomir Radović tužio Zorana Majdaka tražeći naknadu nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova usled povrede ugleda i časti, doneta je presuda da je tužbeni zahtev delimično usvojen.

 • Kafe Zipa (foto: Kolubarske.rs)
  Rešenjem Apelacionog suda

  Ukinuta presuda za ubistvo u "Zipi"

  Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu valjevskog Višeg suda kojom je Sreten Nikolić osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Damjana Dragojlovića, i predmet je vraćen na ponovno suđenje.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Krivično veće Višeg suda u Valjevu

  Penzioner osuđen na osam godina zatvora zbog obljube devojčice

  Krivično veće Višeg suda u Valjevu kojim je predsedavao sudija dr Dragan Obradović osudilo je Danila S. (65) zbog toga što je kao očuh više puta obljubio svoju maloletnu pastorku koja je tada imala je od 6 do 14 godina,