Tema: Pravosuđe

 • Viši sud Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  Šest i po godina od hapšenja

  Sedmi put vraćena na dopunu optužnica protiv bivšeg načelnika Gradske uprave i još devetorice

  Više od šest godina tužilaštvo šalje, a sud vraća na dopunu optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića, bivšeg načelnika Gradske uprave i još devet lica kojima se na teret stavlja primanje i davanje mita, zloupotrebe u vezi s javnim nabavkama i službenog položaja.

 • Viši sud Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  Odlukom Visokog saveta sudstva

  Promene na čelu Višeg i Privrednog suda u Valjevu

  Sudija Višeg suda u Valjevu Milan Aleksić postavljen je za vršioca funkcije predsednika Višeg suda umesto Biljane Savić, dok je sudija Privrednog suda Srećko Timotić postavljen za vršioca funkcije predsednika umesto Jasmine Ilić Matić.

 • Nasilje nad ženama (ilustracija Dušan Arsenić)
  Ne želi da se zataška i da završi u fioci

  Pretučena sugrađanka: "Ne tražim mnogo, samo pravdu"

  Jedna naša sugrađanka, samohrana majka, je Kolubarskim.rs uputila mejl u kome navodi da ju je ispred kuće u kojoj živi, bez i jednog jedinog razloga, pretukao, tada nepoznati maloletnik, "Ne želim da se sve to zataška i da završi u fioci", napisala je.

 • Viši sud i Više tužilaštvo u Beogradu (foto: Kolubarske.rs)
  Podignuta optužnica

  Tužilaštvo traži sedam meseci zatvora za policajku Petrović

  Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv policijske službenice u Policijskoj upravi u Valjevu Katarine Petrović.

 • Viši sud Beograd (foto: Kolubarske.rs)
  Potvrđeno za N1 u Višem sudu

  Policajka iz Valjeva puštena iz pritvora

  Policijska službenica iz Valjeva Katarina Petrović puštena je iz pritvora. To je potvrđeno za N1 u Višem sudu u Beogradu. Policajki je pritvor ukinut jer su prestale okolnosti zbog kojih joj je određen.

 • Privredni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Krušik kažnjen zbog aerozagađenja

  Zdravlje Valjevaca vredi 220.000 dinara po presudi Suda

  Holding korporacija "Krušik" kažnjena je sa 200.000 dinara, a v.d. direktora Jovanka Andrić sa 20.000 dinara zbog privrednih prestupa regulisanih Zakonom o zaštiti životne sredine i Zakonom o zaštiti vazduha.

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Piše Danas

  Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

  Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za Danas istoričari nakon što je Apelacioni sud potvrdio rehabilitaciju komandanta Gorske garde...

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Apelacioni sud u Beogradu doneo odluku

  Nikola Kalabić pravnosnažno rehabilitovan

  Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Višeg suda u Valjevu kojim je usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Vanraspravno veće Višeg suda u Valjevu

  Optužnica protiv bivšeg načelnika Gradske uprave i još devet lica ponovo vraćena na dopunu

  Još uvek nije potvrđena optužnica protiv bivšeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića i još devet lica, koje Više javno tužilaštvo tereti za različita krivična dela, a u junu će biti šest godina od hapšenja.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Viši sud potvrdio presudu Osnovnog suda

  Zoran Majdak da plati štetu Ljubomiru Radoviću zbog povrede časti i ugleda

  Viši sud u Valjevu potvrdio je presudu Osnovnog suda kojom je tuženi Zoran Majdak obavezan da isplati 100 hiljada dinara Ljubomiru Radoviću na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda.