Tema: Pravosuđe

 • Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon odluke o skraćenju grejne sezone

  U Valjevu se privremenom merom preko suda od Toplane zahteva grejanje

  Osnovnom sudu u Valjevu jedan član nedavno osnovanog udruženja građana Valjevski pokret otpora (VPO) podneo je predlog za određivanje privremene mere za uključenje grejanja u njegovom stanu, koje mu je gradska Toplana nezakonito uskratila, objavljeno je na Fejsbuk profilu VPO.

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Zahtev za rehabilitaciju pravno, a ne političko pitanje

  Odgovor na žalbu na rešenje o rehabilitaciji Nikole Kalabića

  "Tokom celokupnog dokaznog postupka jasno je utvrđeno da ne postoji bilo kakva odluka nadležnog suda ili drugog relevantnog organa kojom je Nikola Kalabić proglašen za ratnog zločinca...", navodi advokat Goran Branković u odgovoru na žalbu Višeg javnog tužilaštva u Valjevu na rešenje o rehabilitaciji

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Apelacionom sudu u Beogradu

  Tužilaštvo se žalilo na rešenje o rehabilitaciji Nikole Kalabića

  Više javno tužilaštvo u Valjevu je podnelo žalbu na rešenje Višeg suda u Valjevu kojim je rehabilitovan Nikola Kalabić. Dragana Marković, viši javni tužilac u Valjevu, kaže da je tokom postupka nesumnjivo utvrđeno da je odlukama Državne komisije Nikola Kalabić proglašen za ratnog zločinca.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Viši sud u Valjevu

  Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

  Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Piše Napred

  Pred Višim sudom u Valjevu priveden kraju ponovljen postupak za rehabilitaciju Nikole Kalabića

  U Višem sudu u Valjevu je okončana glavna rasprava u ponovljenom postupku po zahtevu za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske garde Jugoslovenske vojske u otadžbini. Nova odluka Višeg suda po zahtevu za rehabilitaciju Nikole Kalabića može se očekivati početkom avgusta.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Daleko početak suđenja

  Pet godina bez potvrđene optužnice bivšem načelniku Gradske uprave i još devetorici

  Viši sud u Valjevu je peti put vratio Višem javnom tužilaštvu optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba. Ni pet godina posle hapšenja osumnjičenih ne samo da suđenje nije počelo, nego ni optužnica nije potvrđena.

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Apelacioni sud drastično smanjio kaznu

  Sreten Nikolić za ubistvo u "Zipi" osuđen na 11 godina

  Apelacioni sud je preinačio prvostepenu presudu Višeg suda u Valjevu kojom je Sreten Nikolić (28) bio osuđen na 30 godina zatvora i osudio ga na jedinstvenu kaznu od 11 godina zbog ubistva u noćnom klubu "Zipa" pre skoro šest godina.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Pred Višim sudom u Valjevu

  U postupku za rehabilitaciju Nikole Kalabića svedočio istoričar Milan Radanović

  Zločin u selu Drugovac u nekadašnjem Podunavskom srezu, 29. aprila 1944. godine, predstavlja najmasovnije ubistvo srpskog stanovništva tokom Drugog svetskog rata koje su počinili četnici u jednom danu, izjavio je istoričar Milan Radanović.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Pred Višim sudom u Valjevu

  Odložena rasprava po zahtevu za rehabilitaciju Nikole Kalabića

  Istoričar Milan Radanović, koji je pozvan da svedoči u postupku po zahtevu za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nije se pojavio pred Višim sudom u Valjevu na ročištu koje je bilo zakazano za utorak, piše nedeljnik Napred.

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Odlukom Narodne skupštine

  Dragana Marković ponovo izabrana za višeg tužioca u Valjevu

  Odlukom Narodne skupštine Dragana Marković je ponovo izabrana za tužioca Višeg javnog tužilaštva u Valjevu na mandat od šest godina. Na listi kandidata, koju je utvrdilo DVT Dragana Marković je imala maksimalnih 70 poena.