Registracija Prijava preko FB

Tema: Pravosuđe

 • Aleksandar Obradović (foto: DjordjeDjokovic)
  Afera "Krušik" još uvek bez epiloga

  Dve godine od hapšenja Aleksandra Obradovića

  Prošlo je dve godine od hapšenja uzbunjivača Aleksandra Obradovića, radnika "Krušika", a istraga se još uvek nalazu u "završnoj fazi". Koliko nas se zapita kako živi Aleksandar Obradović, čovek koji je otkrio i obelodanio jednu od najvećih afera u Srbi

 • Tužilaštvo (foto: Đorđe Đoković)
  Tužilaštvo u Valjevu

  Podnet optužni predlog protiv valjevskog ginekologa

  Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu podnelo je optužni predlog Osnovnom sudu protiv lekara specijaliste ginekologa D. A. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, saznaju Kolubarske.rs.

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Predmet vraćen Višem sudu na ponovno odlučivanje

  Apelacioni sud ukinuo rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Vujića Subotića i još devet lica

  Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenja Višeg suda u Valjevu kojim je potvrđena optužnica Višeg javnog tužilaštva protiv Aleksandra Vujića Subotića i još devet lica. Predmet vraćen Višem sudu na ponovno odlučivanje.

 • Hotel Crni vrh na Divčibarama (foto: Đorđe Đoković)
  Višem tužilaštvu u Valjevu

  Krivična prijava protiv Jovana Teodosića

  Zbog sumnje da je izvršio pokušaj krivičnog dela silovanje, danas je Višem javnom tužilaštvu u Valjevu podneta krivična prijava protiv direktora hotela "Crni vrh" na Divčibarama Jovana Teodosića (36), potvrđeno je Kolubarskim.rs u tom tužilaštvu.

 • Protest advokata (foto: Đorđe Đoković)
  Poručili sa protesta

  Advokati Valjeva najavili obustavu rada ukoliko sporni nacrt ne bude povučen

  Odbor advokata Valjeva je na protesnom skupu najavio obustavu rada ukoliko Nacrt zakona o izmenama i dopunama ZPP ne bude povučen iz procedure. Poručili su, da "dolazi vreme ognja kada će se videti ko je od slame, a ko od železa".

 • Spomenik proti Mateji Nenadoviću (foto: Đorđe Đoković)
  Danas na platou između sudova

  Protest valjevskih advokata

  Protest protiv izmena i dopuna Zakona o parničnom potupku u orgnizaciji Odbora advokata Valjeva biće održan danas u 14 časova kod spomenika proti Mateji Nenadoviću. UO AK Šabac odbacio inicijativu za opoziv Slavice Obradović člana UO AKS.

 • Konferencija za novinare Odbora advokata Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje za javnost

  Odbor advokata Valjeva saopštio nepotpoune i netačne informacije

  "Povodom konferencije za novinare Odbora advokata Valjeva na kojoj je izneto niz nepotpunih i neistinitih informacija, a koje su preneli pojedini mediji, u cilju objektivnog informisanja javnosti", saopštenjem za javnost se oglasila advokat Slavica Obradović, član UO AKS iz Valjeva.

 • Konferencija za novinare Odbora advokata Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Traže povlačenje nacrta zakona

  Odbor advokata Valjeva štiti sopstvene ili interese građana?

  Odbor advokata Valjeva traži da se sporni nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku u celosti povuče iz procedure. Najavljuju protest za četvrtak 10. jun na platou kod spomenika prote Mateje Nenadovića.

 • Advokatska komora (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Na prvom pregovaračkom sastank

  Postignut sporazum između Ministarstva pravde i Advokatske komore Srbije

  Na prvom pregovaračkom sastanku, o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, između predstavnika Advokatske komore Srbije (AKS) i Ministarstva pravde prihvaćene su primedbe AKS. Prema navodima iz sporazuma, brisaće se odredbe prema kojima se podnesak za koji

 • Viši sud u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Povući iz javne rasprave Nacrt Zakona o parničnom postupku

  Advokati poručuju: Sud će biti dostupan samo imućnima

  "Izmenama Zakona o parničnog postupka vlast ima nameru da faktički uskrati pravo na pristup sudu ogromnoj većini građana. Pred sud će moći samo oni sa dubokim džepom, a običan građanin biće ostavljen na milost i nemilost sili i nepravdi", kažu advokati Valjeva.