Tema: Manifestacije

 • Festival duvan čvaraka (2022.) (foto: Đorđe Đoković)
  U forlandu Kolubare

  Festival duvan čvaraka u subotu i nedelju

  17. Festival duvan čvaraka biće održan u subotu i nedelju uz učešće preko 75 ekipa. Prema najavi organizatora, u subotu 7. oktobra biće održano 4. takmičenje u spravljanju valjevskih šoder čvaraka, dok je nedelja rezervisana za 17. Festival duvan čvaraka.

 • Festival duvan čvaraka (2018.) (foto: Đorđe Đoković)
  "Budžet grada Valjeva u fokusu"

  Iz tekuće budžetske rezerve i za "čvarkijadu"

  Festival duvan čvaraka, koji je od 2018. godine stalna manifestacija od značaja za Valjevo, koštaće 4,5 miliona dinara. U budžetu je opredeljeno tri miliona dinara, međutim to nije dovoljno pa je iz tekuće budžetske rezerve dodato još 1,5 miliona dinara.

 • Deca na Gradskom trgu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Poklon Grada najmlađima

  Za Leontinu i "Čaroliju" na "Dečjoj nedelji" 1200 evra

  Drugog dana "Dečje nedelje" koncert će održati Leontina i hor "Čarolija" na Gradskom trgu. Koncert je poklon grada Valjeva predškolcima i prvacima, a košta 144.000 dinara. Za ovogodišnju manifestaciju biće potrošeno 380.000 dinara.

 • Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Svečano podizanje zastave u nedelju

  Izmene u programu Tešnjarskih večeri zbog najavljenih vremenskih nepogoda

  Zbog vremenskih nepogoda koje su najavljene za subotu 5. avgust, organizator Tešnjarskih večeri je primoran da pojedine programe realizuje nekog drugog dana ili u najavljenom terminu, ali u drugom prostoru.

 • Projekat Ministarstva za brigu o selu

  "Susreti sela" u Popučkama

  "Miholjski susreti sela" biće održani u subotu, 29. jula 2023. godine, na stadionu FK Polet u Popučkama. Festival se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu u okviru[...]

 • Sajam zapošljavanja SPREG (foto: Kolubarske.rs)
  Sajam zapošljavanja u okviru SPREG-a

  U tri fabrike u Valjevu biće 2.300 radnih mesta

  Na sajmu zapošljavanja, u okvuru SPREG-a, najveće interesovanje bilo je na štandovima kompanija "Hansgrohe" i "Bicerba". "U narednih šest meseci u Valjevu će biti otvorene tri velike fabrike koje će zaposliti ukupno 2.300 radnika", kazao je gradonačelnik..

 • SPREG 2023. (foto: Kolubarske.rs)
  Otvoren 18. SPREG

  "Važno je da pokažemo ekonomski patriotizam i da kupujemo domaće proizvode"

  "Ne može se očekivati ekonomski patriotizam od nekoga ko nije iz Srbije, a u ovim godinama krize smo videli koliko je važno da pokažemo ekonomski patriotizam i da kupujemo domaće proizvode", rekao je na otvaranju SPREG-a Žarko Malinović, pomoćnik ministra

 • SPREG (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Najveći sajam privrede u zapadnoj Srbiji

  18. SPREG u Valjevu od 6. do 8. aprila

  18. SPREG, na kome će se predstaviti 173 izlagača iz preko 50 gradova i opština održava se od 6. do 8. aprila u "Omni" centru. Sajam će svečano otvoriti Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

 • Ovčarska izložba u Pričeviću (foto: Dejan Davidović)
  Održana Ovčarska izložba u Pričeviću

  Aleksandar Stanarević proglašen za najuspešnijeg uzgajivača ovaca

  Aleksandar Stanarević iz Valjevske Kamenice proglašen je za najuspešnijeg uzgajivača ovaca na ovogodišnjoj Ovčarskoj izložbi u Pričeviću. "Ovčarska proizvodnja nema perspektivu, sve je poskupelo, a cene poljoprivrednih proizvoda su na istorijskom minimumimu"...

 • Jagnjeće pečenje (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  U Pričeviću u nedelju

  Ovčarska izložba i Festival jagnjećeg pečenja

  15. Ovčarska izložba i 14. Festival jagnjećeg pečenja biće održani u nedelju 18. septembra u selu Pričević. Manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i državni sekretar ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović.