Tema: Manifestacije

 • Ovčarska izložba u Pričeviću (foto: Dejan Davidović)
  Održana Ovčarska izložba u Pričeviću

  Aleksandar Stanarević proglašen za najuspešnijeg uzgajivača ovaca

  Aleksandar Stanarević iz Valjevske Kamenice proglašen je za najuspešnijeg uzgajivača ovaca na ovogodišnjoj Ovčarskoj izložbi u Pričeviću. "Ovčarska proizvodnja nema perspektivu, sve je poskupelo, a cene poljoprivrednih proizvoda su na istorijskom minimumimu"...

 • Jagnjeće pečenje (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  U Pričeviću u nedelju

  Ovčarska izložba i Festival jagnjećeg pečenja

  15. Ovčarska izložba i 14. Festival jagnjećeg pečenja biće održani u nedelju 18. septembra u selu Pričević. Manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i državni sekretar ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović.

 • Sajam zapošljavanja na Gradskom trgu (foto: Kolubarske.rs)
  Sajam zapošljavanja

  Gojković: “Radimo na tome da broj nezaposlenih u Valjevu bude na nivou statističke greške”

  Na jesenjem Sajmu zapošljavanja ponuđeno preko 500 slobodnih radnih mesta. Radnike traže i tri kompanije koje će tek otvoriti svoje pogone u Valjevu. Gradonačelnik najavio da će u narednom periodu zaposliti 2300 radnika.

 • Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
  Podignuta zastava Valjevskog letnjeg festivala

  Tamara Jokić na 35. Tešnjarskim večerima

  Podizanjem zastave na Trgu vojvode Živojina Mišića sinoć su svečano otvorene 35. Tešnjarske večeri. Drugog dana valjevskog letnjeg festivala od 21 čas na letnjoj pozornici koncert Tamare Jokić sa gitaristom Dušanom Popovićem Lipovcem.

 • Plakat Tešnjarske večeri
  Od 4. do 10. avgusta

  Počinju Tešnjarske večeri, zastavu festivala podiže Bogdan Angelovski

  Čast da podigne zastavu ovogodišnjih Tešnjarskih večeri, čime i zvanično počinje manifestacija koja će trajati do 10. avgusta, pripala je Bogdanu Angelovskom, državnom prvaku u biciklizmu. Potom koncert Željka Samardžića na platou Centra za kulturu.

 • Plakat Tešnjarske večeri
  "Večeri svih Valjevaca" od 4. do 10. 08.

  Program 35. Tešnjarskih večeri

  Valjevski letnji festival 35. Tešnjarske večeri trajaće od 4. do 10. avgusta. Za sedam dana festivala na preko 20 lokacija biće održano preko 60 raznovrsnih i zanimljivih programa. Koncerti, pozorišne predstave, književne večeri, izložbe...

 • Štand Valjeva u Dučićevoj ulici (foto: Borka Marković)
  Valjevci u zvaničnom programu otvaranja letnje sezone

  Uspešan nastavak saradnje Valjeva i Trebinja

  Delegacija Valjeva prisustvovala je zvaničnom programu otvaranja letnje sezone grada Trebinja koji nosi slogan "Trebinje – Grad koji volite" i predstavila naš grad u najboljem svetlu, a saradnja je proširena i na oblast kulture.

 • Razgovor (foto: Evropski pokret u Srbiji-Valjevo)
  Obeležen 9. maj Dan Evrope i Dan pobede

  Valjevo za zdravu životnu sredinu

  Razgovor o tome kako doprineti zaštiti životne sredine, koji je organizovao Evropski pokret u Srbiji-Valjevo, je deo nacionalnog programa obeležavanja 9. maja Dana Evrope i Dana pobede nad fašizmom. Potrebna je međusobna podrška i saradnja da bi se odbranilo pravo na zdravu životnu sredinu

 • SPREG 2022 (foto: Kolubarske.rs)
  Otvoren danas u Omni centru

  Vratio se SPREG u Valjevo, sajamska tradicija je nastavljena

  "Mnogi gradovi su ostali bez svojih sajmova, a sajmovi su svet! I uvek će biti možda najvažnije manifestacije koje doprinose poboljšanju kvaliteta života svih nas", rečeno je danas na otvaranju 17. SPREG-a u Omni centru u Valjevu.

 • SPREG 2019 (foto: Đorđe Đoković)
  U četvrtak na Blagovesti

  SPREG posle dvogodišnje pauze

  Sajam privrede zapadne Srbije - SPREG, posle dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, svoje ovogodišnje izdanje započinje u četvrtak, 7. aprila u Omni centru. Predstaviće se 135 izlagača na oko 2000 kvadrata i na prostoru ispred objekta.