Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština Mionice usvojila Izveštaj o radu Štaba

  Mioničani svakodnevno informisani o sutuaciji, merama i aktivnostima

  Skupština opštine Mionica je usvojila Izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije opštine Mionica. "Svakodnevno smo informisali građane, jer kada nema informacija, javlja se sumnja", rekao je komandant Štaba Boban Janković.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  U Mionici treći, u Lajkovcu potvrđen prvi slučaj koronavirusa

  U Mionici je potvrđen treći slučaj korona virusa, saopštio je Opštinski štab za vanredne situacije. Obolela je osoba ženskog pola iz sela Maljević. Potvrđen je prvi slučaj virusa COVID-19 u opštini Lajkovac.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Sednica Štaba za vanredne situacije

  U Mionici nema obolelih od korona virusa

  Na području opštine Mionica nema registrovanih slučajeva zaraze korona virusom. Štab za vanredne situacije doneo je naredbu o zabrani rada kafića i restorana, frizerskih i kozmetičarskih salona, igraonica i kladionica.

 • Volonteri u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Štab za vanredne situacije opštine Mionica

  Mionica obezbedila maske za zaposlene u mnogim službama i objektima

  Štab za vanredne situacije opštine Mionica je iz sredstava budžeta opštine urgentno kupio zaštitne maske i drugu opremu. Maske su podeljene zdravstvenim radnicima, policiji, radnicima "Vodovod Mionica", u trgovinama, ugostiteljskim objektima...

 • Katarina Lazarević sa gradonačelnikom Beograda
  Jača od svih prepreka

  Katarina Lazarević ostvaruje svoje snove

  Junakinja ove priče je šesnaestogodišnja Katarina Lazarević iz mioničkog sela Popadića. Ona je potpuno izgubila vid neposredno po rođenju, ali to je ne sprečava da hrabro grabi napred. Pozitivan stav zrači iz ove devojčice kojoj život nije bio naklonjen, a Katarinina volja za ostvarenjem snova ruši sve barijere.

 • Vegina apoteka u Banji Vrujci (foto: A. Kovačević)
  U zgradi ambulante

  "Vegafarma" otvorila apoteku u Banji Vrujci

  "Vegafarma" je nedavno otvorila apoteku u Banji Vrujci, koja se nalazi u prizemlju zgrade ovdašnje ambulante u centru Banje. Ovo je inače peta apoteka koju "Vegafarma" ima na području Mioničke opštine.

 • Mionica na sajmu turizna u Beogradu (foto: www.mionica.rs)
  Sa ukusima, tradicijom i dobrom pričom

  Mionica na sajmu turizma u Sofiji i Beogradu

  Opština Mionica je predstavila svoju bogatu turističku ponudu na dva prestižna međunarodna sajma u Sofiji i Beogradu. Sa ukusima, tradicijom i dobrom pričom očarali su posetioce sajma turizma u Bugarskoj.

 • Janković sa mladima hrani lutalice (foto: www.mionica.rs)
  U Mionici

  Zbrinjavanje napuštenih životinja

  Opština Mionica aktivno radi na rešavanju problema napuštenih životinja, rekao je predsednik Boban Janković. U privremenom prihvatilištu biće zbrinute sve napuštene životinje za koje će biti obezbeđena hrana i veterinarska nega, dok ne budu udomljene u svoje nove domove.

 • Vlajko Jovanović i Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
  Svetosavska akademija

  Vlajko Jovanović dobitnik Svetosavske nagrade opštine Mionica

  Učenik osmog razreda OŠ "Milan Rakić" iz Mionice i muzičke škole "Živorad Grbić" iz Valjeva Vlajko Jovanović dobitnik je Svetosavske nagrade opštine Mionica. "Opština Mionica razume da je budućnost našeg naroda utabana bogatsvom znanja svakog pojedinca i zato predano radimo na stvaranju najkvalitetnijih uslova za obrazovanje naših građana", rekao je prvi čovek Mionice.

 • Boban Janković u učionici (foto: www.mionica.rs)
  U OŠ "Milan Rakić" u Mionici

  Janković: Radovi na kotlarnici ne kasne, u učionicama je toplo

  Radovi na kotlarnici u objektu OŠ "Milan Rakić" u Mionici biće završeni pet dana pre roka, izjavio je predsednik Opštine Boban Janković. On je demantovao tvrdnje nekih roditelja da radovi kasne, da je u učionicama hladno i da se deca smrzavaju.