Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Evropska nedelja mobilnosti u Mionici (foto: Željko Maksić)
  Kampanja za pešačenje i vožnju bicikla

  “Evropska nedelja mobilnosti” u Mionici

  Mionica se ove godine po prvi put uključila u manifestaciju "Evropska nedelja mobilnosti". Za najmlađe je organizovano predavanje o bezbednom kretanju u saobraćaju, podeljeni su im fluoroscentni zaštitni prsluci...

 • Prvaci (foto: Željko Maksić)
  Treća godina dobre prakse

  Opština Mionica poklonila udžbenike svojim prvacima

  Mionica je i ove godine svojim prvacima poklonila udžbenike. "Verujem da smo na ovaj način pomogli roditeljima prvaka da bar malo rasterete kućni budžet", rekao je Boban Janković predsednik Mionice.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Radovi počinju u septembru

  Mionica dobija toplanu

  Od sledeće godine Mionica će dobiti toplanu na koju će, u prvoj fazi, biti ptiključene javne ustanove i preduzeća, a potom stambeni objekti. Vrednost ove investicije je 138 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena preko Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije.

 • Stanovi za izbegla lica u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Pri kraju radovi na stambenoj zgradi za izbeglice u Mionici

  Na jesen useljenje u nove stanove

  U nove stanove na jesen useliće se 16 porodica izbeglih lica koje žive na teritoriji opštine Mionica. Radovi na zgradi su završeni, a u narednim danima sledi izgradnja pristupne saobraćajnice, kablovskog voda i parterno uređenje.

 • Trka krot Srbiju 2018. - Mionica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Drugi put za redom domaćin etape

  Biciklistička "Trka kroz Srbiju" i ove godine kroz Mionicu

  Međunarodna biciklistička "Trka kroz Srbiju" i ove godine voziće se i kroz Mionicu, koja će 1. i 2. avgusta dočekati i ugostiti 150 biciklista iz 30 zemalja sa pratećim osobljem, kao i novinare iz zemlje i inostranstva. "Detaljno se pripremamo kako bi bili što bolji domaćini i predstavili svoje potencijale u najboljem svetlu", rekao je predsednik Mionice.

 • Boban Janković i vukovci (foto: Đorđe Đoković)
  Putovanje u severnu Italiju

  Nagrada za mioničke vukovce

  Ovog leta vukovci osnovnih škola iz Mionice i Rajkovića otputovaće u Italiju na nagradno putovanje koje im je obezbedila opština Mionica. Najbolje đake u svom kabinetu ugostio je predsednik Boban Janković, čestitajući im na uspehu.

 • Plakete za najbolje (foto: Đorđe Đoković)
  Manifestaciju otvorio ministar Nedimović

  Počeli "Mišićevi dani" – Plakete za najbolje

  Na svečanom otvaranju "Mišićevih dana" predsednik opštine Boban Janković uručio je najveća priznanja "Velike zlatne plakete sa likom vojvode Živojina Mišića". Manifestaciju je otvorio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

 • Mišićevi dani (2018.) (foto: Đorđe Đoković)
  Danas počinje tradicionalna manifestacija u Mionici

  Željko Vasić, Aco Pejović, Slađa Alegro... na "Mišićevim danima"

  U Mionici danas počinju "Mišićevi dani"i trajaće do 20. jula. Večeras će biti uručeno najveća priznanja opštine Mionica "Velike zlatne plakete sa likom vojvode Živojina Mišića"... Koncerte će održati Željko Vasić, Aco Pejović, Slađa Alegro...

 • Boban Janković uručio aparat (foto: www.mionica.rs)
  Opština Mionica donirala

  Moderan aparat za trakcionu terapiju u Banji Vrujci

  Opština Mionica donirala je kompjuterizovani aparat za trakciju kičme sa specijalnim stolom za ekstenziju Službi fizikalne medicine i rehabilitacije u Banji Vrujci. Vrednost aparata je 927.000 dinara.

 • Jabuke (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Ekološki pokret "Okvir života"

  Banka gena iz Mionice dobija "ekspoziture" širom Srbije

  Ekološki pokret "Okvir života" iz Mionice otpočeo je popisivanje autohtonih sorti voća i povrća u Srbiji. Planiraju da na jesen u Beogradu održe veliku izložbu starih sorti i jednu besplatnu kalemarsku školu u kojoj će se kalemiti pre svega stare sorte.