Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Udžbenici za prvake (foto: www.mionica.rs)
  Po peti put za redom

  Besplatni udžbenici za mioničke prvake

  Opština Mionica je, po peti put za redom, prvacima u svih 36 naselja obezbedila besplatne udžbenike. Iz opštinske kase biće izdvojeno 980 hiljada dinara. "Besplatnim podelom udžbenika za prvake hteli smo da olakšamo roditeljima", rekao je predsednik Mionice.

 • Bazen SC Mionica u Sankoviću (foto: www.mionica.rs)
  Odlukom predsednika Opštine

  Besplatan ulaz na bazen za mioničke penzionere

  Besplatan ulaz, uz penzionersku karticu, na bazene Sportskog centra Mionica imaće 2.730 mioničkih penzionera. Predsednik opštine Boban Janković kaže da je jedno od obećanja mioničke vlasti bilo upravo to da će i penzioneri imati besplatan ulaz na bazene.

 • Akva park u novoj banji (foto: www.mionica.rs)
  Uskoro i igralište za decu

  Nova Banja u Vrujcima bogatija za 22 apartmana

  Banjsko-rekreativni kompleks "Nova Banja Vrujci" proširio je svoju turističku ponudu sa 22 apartmana i novim restoranom."Mionički biser, Banja Vrujci dobija novi i moderniji izgled, a u našoj opštini se svakodnevno realizuju postavljeni ciljevi koji zasigurno doprinose boljem životnom standardu svih naših građana.

 • Kisić i Janković sa porodicom Jakovljvić (foto: www.mionica.rs)
  Darija Kisić Tepavčević i Boban Janković

  Porodici samohrane majke uručili računare i nameštaj za novu kuću

  Porodici samohrane majke Marijane Jakovljević u selu Popadić kod Mionice ministarka Darija Kisić Tepavčević i predsednik opštine Mionica Boban Janković uručili su računare i nameštaj. Potpisan je ugovor vredan 1.4 miliona dinara za razvoj i unapređenje usluga socijalne zaštite.

 • Kuća vojvode MIšića u Struganiku (foto: Đorđe Đoković)
  Jubilarni 25. po redu

  Vlada Srbije izdvojila 4,1 milon dinara za Mišićeve dane

  Jubilarni, 25-ti po redu Mišićevi dani, najznačajnija kulturna manifestacija u Mionici, dobili su podršku od 4,1 miliona dinara od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

 • Sastanak Bobana Jankovića i Branislava Bugarskog (foto: www.mionica.rs)
  U naredne tri godine

  Proširenje kapaciteta i nova radna mesta u Auto-Kabelu

  Firma "Auto-Kabel", u kojoj radi 300 Mioničana, proširiće proizvodne pogone i zaposliti još 300 žitelja Mionice. Nova investicija u pogone, koja će unaprediti Mionicu, biti završena u naredne tri godine, saopšteno je nakon sastanka predsednika Mionice i direktora firme.

 • Bazeni u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Uz đačku knjižicu

  Za mioničke osnovce besplatano kupanje na bazenima

  Više od 900 mioničkih osnovaca i ove godine, uz đačku knjižicu, ima besplatan ulaz na bazene Sportskog centra "Mionica" u selu Mionica. Za učenike završnih razreda organizovana je besplatna pripremna nastava.

 • U Palati Srbija potpisani ugovori (foto: www.mionica.rs)
  Za finansiranje usluga socijalne zaštite

  Ministarstvo za rad i socijalnu zaštitu finansira projekte opštine Mionica

  Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odobrilo je opštini Mionica novčana sredstva za podršku projektima iz oblasti socijalne zaštite. Odobrena sredstva opština će iskoristiti za razvoj usluga socijalne zaštite i povećanje socijalne sigurnosti.

 • Kuća Kolubarske bitke (foto: www.mionica.rs)
  Uz podršku Ministarstva kulture

  Mionica gradi Kuću Kolubarske bitke

  Ministarstvo kulture Republike Srbije odobrlo je 13 miliona dinara za prvu fazu radova na "Kući kolubrarske bitke", jednom od najznačajnijih projekata za opštinu Mionica, posvećen herojskom podvigu srpske vojske u Prvom svetskom ratu.

 • Ana Brnabić, Bovan Janković i meštani (foto: www.mionica.rs)
  Pozvali građana da se vakcinišu

  Brnabić: Da gradimo nove lokalne puteve, zato je važno da pobedimo koronu

  Premijerka Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i predsednik opštine Mionica Boban Janković obišli su unkt za vakcinaciju u mioničko selu Rajković i pozvali građane da se vakcinišu. "Da gradimo nove lokalne puteve u opštinama. Zato je važno da pobedimo koronu", rekla je premijerka..