Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Plavi most u Kolubari (foto: Kolubarske.rs)
  Meštani dva sela više od pet meseci "odsečeni od sveta"

  “Plavi most” biće uklonjen iz reke, a za novi neophodna je pomoć države

  Više od pet meseci meštani sela Šušeoka i Lukavac se nadaju da će iz rečnog korita biti uklonjen srušeni most i da će dobiti novi, ili bar privremeni, kako bi imali vezu sa "ostatkom sveta". Predsednik Mionice Boban Janković kaže da će u prvim mesecima ove godine

 • Otvorena kancelarija Pomoć u kući (foto: www.mionica.rs)
  U cilju unapređenja usluge

  U Mionici otvorena kancelarija za usluge “Pomoć u kući“

  U cilju unapređenja usluge "Pomoć u kući" u Mionici, otvorena je kancelariju u zgradi Biblioteke i Kulturnog centra. "Pomoć u kući" je od neprocenjive važnosti, pogotovu za naše najstarije i njihove porodice kojima je takva vrsta pomoći i najpotrebnija

 • GIZ donirao električne bicikle Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Još jedna donacija Nemačke razvojne agencije Mionici

  Električni bicikli za gerontodomaćice

  Nemačka razvojna agencija (GIZ) je obezbedila novu donaciju za Mionicu, ovaj put električne bicikle. Namenjeni su gerontodomaćicama koje pružaju pomoć u kući za starija lica i čija je podrška posebno značajna zbog ograničenog kretanja i zdravstvenih rizika kojima su izloženi stariji.

 • Skupština Mionice (foto: www.mionica.rs)
  Održana sednica Skupštine opštine

  Teška godina i za kasu Mionice

  Skupština opštine Mionica je donela Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Mionica za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 623 miliona dinara. Predsednik Opštine Boban Janković je naglasio da je zbog svih posledica korona virusa ovo teška godina kada su u pitanju javne finansije.

 • Opština obasjana ljubičastom bojom (foto: www.mionica.rs)
  Zgrada opštine obasjana ljubičastom bojom

  Opština Mionica obeležava svetski dan prevremeno rođene dece

  Zgrada opštine Mionica je večeras, kao i prošle godine, obasjana ljubičastom bojom povodom 17. novembra Svetskog dana prevremeno rođene dece. Svake godine u svetu se prevremeno rodi 15 miliona beba. U Srbiji 4000 beba godišnje, odnosno 11 svakog dana.

 • Hard enduro trka u Sokobanji (foto: www.mionica.rs)
  Na poslednjoj hard enduro trci šampionata Srbije

  Zapaženi rezultati Mioničana

  Članovi mioničkog Hard Enduro kluba "Ravna Gora" imali su zapažene rezultate na poslednjoj hard enduro trci šampionata Srbije održanoj u Sokobanji.

 • Svečana akademija (foto: www.mionica.rs)
  U Kulturnom centru u Mionici

  Svečana akademija povodom stogodišnjice rođenja Žarka Milanovića

  Povodom stogodišnjice rođenja Žarka Milanovića, diplomiranog pravnika i poznatog violiniste i muzičkog pedagoga, opština Mionica i Kulturni centar su u velikoj sali mioničke ustanove kulture priredili svečanu akademiju.

 • Izložba ikona Nenada Hubera (foto: www.mionica.rs)
  U Kulturnom centru u Mionici

  Otvorena izložba ikona Nenada Hubera

  Izložba ikona Nenada Hubera "Drvo nebesko" je otvorena krajem prošle nedelje, a pored Huberovih ikona predstavljene su i ručno rađene drvene kutije za vino Radoslava Hadžića. U umetničkom delu programa nastupila je etno grupa "Mione" iz Mionice.

 • Dečja nedelja u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  U Mionici

  Počela Dečja nedelja

  Programom na Trgu vojvode Mišića danas je u organizaciji opštine Mionica počelo obeležavanje Dečje nedelje. Nakon programa predškolci su posetili opštinu Mionica i bili gosti predsednika Opštine Bobana Jankovića u Danu otvorenih vrata.

 • Kulturni centar Mionica (foto: www.mionica.rs)
  U Kulturnom centru u Mionici

  Svečana akademija posvećena Milanu Rakiću

  Opština Mionica će danas u 19 časova u velikoj sali Kulturnog centra prirediti Svečanu akadamiju posvećenu pesniku Milanu Rakiću. Na svečanosti će Zoranu M. Mandiću za knjigu "Odbrana izbora" biti uručena nagrada za najbolju zbirku poezije u prethodnoj godini