Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Parking u Mionici (foto: Željko Maksić)
  Od četvrtka,21. marta

  Od ove godine i u Mionici plaćanje parkiranja

  U Mionici počinje naplata parkinga na obeleženim parking mestima koja će biti u režimu crvene zone, bez vremenskog ograničenja. Sat parkiranja koštaće 24 dinara, dnevna parking karta iznosiće 110, a mesečna 1000 dinara.

 • Mionica ba sajmu turizma (foto: www.mionica.rs)
  "Leto je bliže nego što mislite"

  Mionica na sajmu turizma u Beogradu

  Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, opština Mionica je, zajedno sa svojom Turističkom organizacijom, prestavila svoju turističku ponudu. Prikazana je aplikacija "Visit Mionica" za pametne telefone baziranu na iOS i Android platformama.

 • Aplikacija Visit Mionica
  Brz i slikovit prikaz potrebnih informacija

  Turistička aplikacija "Visit Mionica"

  Opština Mionica ide u korak sa vremenom i novim tehnologijama. U saradnji sa Turističkom organizacijom uradila je turističku aplikaciju "Visit Mionica" za pametne telefone baziranu na iOS i Android platformama.

 • Proizvodni pogon (foto: Željko Maksić)
  U planu preko 300 zaposlenih za manje od dve godine

  Nemački “Auto-kabel” od kraja januara u Mionici

  Nemačka kompanija "Auto-Kabel" od kraja januara otvoriće proizvodni pogon u Mionici, Prema rečima direktora kompanije "Autokabel" doo Aleksandra Petrovića do kraja maja biće zaposleno trideset, a u naredne dve godine biće preko 300 zaposlenih u pogonu nemačke kompanije.

 • Misić, Janković i Kuburović (foto: Ana Perić)
  Opština donirala

  Nova oprema za mionički Dom zdravlja

  Novu opremu vrednu skoro 570 hiljada dinara Mionica je donirala svom Domu zdravlja. Predsednik Opštine Boban Jankovićje rekao da je sada labaratorija Doma zdravlja opremljena najsavremenijim aparatima koji omogućavaju pružanje bržih, kvalitetnijih i efikasnijih usluga svim pacijentima.

 • Klizalište u Mionici (foto: Željko Maksić)
  Do kraja februara

  Otvoreno klizalište u Mionici

  Na košarkaškom igralištu u centru Mionice postavljeno je klizalište. Za razliku od većine gradova u Srbiji, u kojima građani plaćaju korišćenje i iznajmljivanje klizaljki, za Mioničane je klizanje besplatno. Radno vreme je od 16 do 22 časa.

 • Mionica otvorenog srca (foto: Ana Perić)
  Praznični program

  Mionica otvorenog srca

  Prvog dana 2019. godine Mioničani su na Trgu vojvode Živojina Mišića uživali u prazničkom programu pod nazivom "Mionica otvorenog srca" koji je za njih pripremila mionička opština.

 • Deponija (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Iz republičkog i opštinskog budžeta

  Dva miliona dinara za uklanjanje deponije

  Ministarstvo zaštite životne sredine je opštini Mionica opredelilo 1,5 milion dinara za uklanjanje divlje deponije koja je locirana na desnoj obali reke Ribnice u selu Mionica, dok je Mionica izdvojila pola miliona dinara.

 • Zajednička fotografia nakon uručenja auto sedišta (foto: Ana Perić)
  Okrug

  Auto sedišta za mioničke mališane

  Opština Mionica finansirala je nabavku 46 auto sedišta za mioničke mališane, koje je roditeljima uručio predsednik Opštine Boban Janković. Pored ove pomoći roditeljima isplatu Mionica je, ranije, obezbedila jednokratnu novčanu naknadu za novorođenčad u iznosu od 40.000 dinara.

 • Klizišta u selu Komanice (foto: Željko Marković)
  Zavhaljujući sredstvima Kancelarije

  Sanirano klizište u mioničkoj opštini

  Zavhaljujući sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima sanirano je klizište u Komanicama koje je zahvatilo delove opštinskog puta u dužini od 85 metara i pretilo da ugrozi nekoliko stambenih i pomoćnih objekata u neposrednoj blizini.