Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Osnicba škola u Mionici (foto: Kolubarske.rs)
  Saopštenje

  Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

  Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i međuokružnog prvenstva u futsalu.

 • Ministar i predsednik optine u osnovnj školi (foto: www.mionica.rs)
  Saopštenje

  Jovanović i Janković posetili mlade programere i obišli Donji Mušić gde je uveden brzi internet

  Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i predsednik opštine Mionica, Boban Janković posetili su mioničke đake koji su se plasirali na republičko takmičenje iz programiranja i obišli selo Donji Mušić, kod Mionice,

 • Mionica (foto: Kolubarske.rs)
  Saopštenje

  Predstave, filmovi, sportska takmičenja, sadržajan program do kraja aprila u Mionici

  Mioničani će tokom aprila imati sadržajan program među kojima su predstave, filmovi, sportska takmičenja, radionice. Za ljubitelje sporta organizovano je Ragbi prvenstvo Balkana i Bokserska liga Beograda, 7 kolo, dok će mionička deca učestvovati u takmičenju igre mladih "Zero waste" Za ljubitelje sporta organizovano je Ragbi prvenstvo Balkana i Bokserska liga Beograda, 7 kolo, dok će mionička deca učestvovati u takmičenju igre mladih "Zero waste" koju organizuju Plazma, Koka-kola i Sportski centar "Mionica".

 • Radovi na Orlovcu (foto: www.mionica.rs)
  Saopštenje

  Radovi na Orlovcu i Ključkim vrelima biće gotovi do leta

  Radovi na Orlovcu i Ključkim vrelima biće gotovi do leta, a završetkom ova dva projekta biće rešeno pitanje vodosnabdevanja 16 sela u mioničkoj opštini. "Mi smo građanim obećali da ćemo rešiti problem vodosnabdevanja i upravo to i radimo", rekao je

 • Kulturni centar u Mionici (foto: Kolubarske.rs)
  Radovi iz IUS "Trnavac"

  "Izbor iz kolekcije" u Kulturnom centru u Mionici

  U Umetničkom legatu Kulturnog centra u Mionici biće otvorena izložba radova "Izbor iz kolekcije", iz bogate zbirke savremenog likovnog stvaralaštva koju Internacionalni umetnički studio "Radovan Tranavac Mića" baštini

 • Martinović i Janković (foto: www.mduls.gov.rs)
  Uz pomoć Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

  Mionica dobila nov informacioni sistem za rad e-parlamenta

  U Mionici je otvorena renovirana skupštinska sala u koju je uveden inovativni softverski sistem za funkcionisanje elektronskog parlamenta. Za taj projekat Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je izdvojilo blizu 32 miliona dinara.

 • Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
  Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici

  Ključka vrela jedan od najvećih projekata

  Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada realizovan u opštini.

 • Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
  Povećana jednokratna pomoć za porodilje

  Svakoj bebi u Mionici 60 hiljada dinara, besplatna kolica i auto-sedište

  Svako novorođenče na teritoriji opštine Mionica od lokalne samouprave dobija besplatno auto-sedište, kolica i 60 hiljada dinara. Odlukom Skupštine opštine jedonkratna pomoć sa 40 povećana je na 60 hiljada dinara.

 • Jordan Jevtović i Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
  U opštini Mionica

  Jordan Jevtović iz sela Krčmar napunio 104 godine

  Najstariji stanovnik opštine Mionica Jordan Jevtović proslavio je 104. rođendan. Rođen je 12. februara 1920. godine još dok se Srbija oporavljala od Prvog svetskog rata. I ove godine deda Jordana je posetio predsednik opštine Boban Janković.

 • Ključka vrela (foto: www.mionica.rs)
  Uskoro

  Nastavak projekata iz oblasti vodosnabdevanja u mioničkim selima

  U ovoj godini biće nastavljeni radovi na izgradnji vodovodnog sistema Ključka vrela u Ključu i rekonstrukciji izvorišta Orlovac u Osečenici kojim će biti rešeno vodosnabdevanje u 16 sela na teritoriji mioničke oštine.