Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Mladi sportisti Mionice (foto: www.mionica.rs)
  Iz budžta

  Mionica ulaže 47 miliona dinara u razvoj sporta

  Opština Mionica uložiće ove godine preko 45 miliona dinara iz budžeta u razvoj sporta. Plan finansijskih aktivnosti obuhvata sve aktivnosti sportskog centra, i održavanje devet sportskih manifestacija i podršku za 15 klubova i organizacija.

 • Boban Janković sa prvacima (foto: www.mionica.rs)
  Kroz projektno finansiranje

  Država u školstvo u Mionici ulaže 260 miliona dinara

  Opština Mionica uložiće ove godine preko 123 miliona dinara iz budžeta u razvoj obrazovanja. Kroz projektno finansiranje iz državne kase očekuje se preko 260 miliona dinara. U planu je rekonstrukcija škole i gradnju sportske sale u Gornjoj Toplici.

 • Vakcinacija (foto: Đorđe Đoković)
  Nastavlja se vakcinacija nepokretnih lica

  Predsednik Mionice pozvao građne da se vakcinišu

  Dom zdravlja Mionica nastavlja vakcinaciju nepokretnih lica. Imunizaciju na terenu sprovode lekar i medicinska sestra. Od početka vakcinacije u Mionici vakcinisano je 1136 građana.

 • Njive (foto: Đorđe Đoković)
  Tribina "Popljoprivreda za budućnost"

  ZA RAZVOJ POLJOPRIVREDE U MIONICI 72 MILIONA DINARA

  Više od 72 miliona dinara ulažu opština Mionica i Ministarstvo poljoprivrede u razvoj poljoprivrede u mioničkim selima, zakučak je tribine "Popljoprivreda za budućnost".

 • Irena Vujović i Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
  Ministarka Irena Vujović obišla toplanu na biomasu

  Mionica primer energetske efikasnosti

  Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, obišla je toplanu u Mionici, prvu u Srbiji koja u potpunosti radi na biomasu. Troškovi grejanja smanjeni su sa 23 na devet miliona dinara, po grejnoj sezoni, a emisija štetnih gasova svedena je na nulu.

 • Kuća Kolubarske bitke
  U okviru konkursa "Gradovi u fokusu"

  Projekat Kuća Kolubarske bitke

  Projekat Kuća Kolubarske bitke, posvećen junačkom podvigu i pobedi srpske vojske i vojvode Živojina Mišića nad nadmoćnom austro-ugarskom vojskom, predat je Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Već prihvaćeno više od polovine

  Mionica konkurisala sa 37 projekata za novac iz državne kase

  Mionica je konkurisala sa 37 projekata vrednih preko 350 miliona dinara. "Mi nastojimo da obezbedimo novac za realizaciju što više prioritetnih projekata, kako bi naši Mioničani živeli što bolje, i kako bismo deci obezbedili bolju budućnost", rekao je predsednik opštine Boban Janković.

 • Nagrađeni Svetosavskog konkursa (foto: www.mionica.rs)
  Svečana akademija povodom praznika Svetog Save

  Nagrađeni pobednici Svetosavskog konkursa

  Povodom praznika posvećenom prvom srpskom arhiepiskopu Svetom Savi, opština Mionica je u Kulturnom centru organizovala svečanu akademiju. "Sveti Sava je ostavio ogroman i neizbrisiv trag u obrazovanju, veri, duhovnosti i istoriji srpskog naroda", rekao je predsednik Mionice Boban Janković.

 • Ljubivoje Bube Marković (foto: www.mionica.rs)
  Obeležena stogodišnjica smrti vojvode Živojina Mišića

  Hrabro srce Struganika

  Povodom stogodišnjice smrti vojvode Živojina Mišića, opština Mionica je priredila svečanost u Kulturnom centru, odajući počast svom najslavnijem sugrađaninu. "Mišić je dobro poznavao svoju zemlju, svoj narod, ćud i karakter srpskog vojnika", naveo je Janković.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Obeležen Dan opštine

  Pre 126 godina Mionica proglašena za varoš

  Pre 126 godina ukazom kralja Aleksandra Obrenovića Mionica je proglašena za varoš. Svečanim programom obeležen je Dan Mionice. "Naše najveće bogatstvo su ljudi", rekao na svečanosti Boban Janković, predsednik opštine.