Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Manifestacija S one strane duge (foto: www.mionica.rs)
  Na humanitarnoj manifestaciji “S one strane duge”

  Prikupljeno preko 300 hiljada za pomoć Jovanovićima

  Na humanitarnoj manifestaciji pod nazivom "S one strane duge", koju je organizovalo rukovodstvo opštine Mionica, prikupljeno je 305 hiljada dinara za pomoć porodici Jovanović iz mioničkog sela Tolić. "Ovom akcijom smo pokazali da je Mionica uvek uz svoje sugrađane i da smo spremni da pomognemo svima onima kojima je naša pomoć potrebna.

 • Hala sportova u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
  "S one strane duge" u mioničkoj hali sportova

  Humanitarna akcija za porodicu Jovanović

  Opština Mionica organizuje humanitarnu manifestaciju pod nazivom "S one strane duge" kako bi se bar malo olakšao i poboljšao život porodice Jovanović iz mioničkog sela Tolić.

 • Predsednik Mionice i roditelji (foto: Ana Perić)
  U okviru aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja Mionice

  Pored autosedišta od sada na poklon i kolica za bebe

  Opština Mionica je obezbedila 20 dečjih autosedišta, koja su uručena roditeljima mioničkih beba rođenih u periodu od januara do marta. I ne samo da su roditeljima poklonjena sedišta, od svoje Opštine na dar su dobili i kolica.

 • Biciklistička avantgura kroz mionički kraj (foto: www.mionica.rs)
  "Staza zdravlja Banja Vrujci"

  Biciklistička avantura kroz mionički kraj

  Mionica je bila domaćin biciklističke avanture "Staza zdravlja Banja Vrujci", koja je okupila pedeset zaljubljenika u planinski biciklizam. Učesnici su imali priliku da vide neke od značajnih kulturno-istorijskih resursa mioničkog kraja.

 • Obdanište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Iz državne kase za Mionicu

  Bespovratna sredstva za mere populacione politike

  U okviru realizacije mera populacione politike Mionici su odobrena sredstva za opremanje i osavremenjavanje kuhinje u Predškolskoj ustanovi, nabavku jednog minibusa i za aktivnosti i predavanja namenjena podršci roditeljima, budućim roditeljima i drugima koji učestvuju u odgajanju dece.

 • Parking u Mionici (foto: Željko Maksić)
  Od četvrtka,21. marta

  Od ove godine i u Mionici plaćanje parkiranja

  U Mionici počinje naplata parkinga na obeleženim parking mestima koja će biti u režimu crvene zone, bez vremenskog ograničenja. Sat parkiranja koštaće 24 dinara, dnevna parking karta iznosiće 110, a mesečna 1000 dinara.

 • Mionica ba sajmu turizma (foto: www.mionica.rs)
  "Leto je bliže nego što mislite"

  Mionica na sajmu turizma u Beogradu

  Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, opština Mionica je, zajedno sa svojom Turističkom organizacijom, prestavila svoju turističku ponudu. Prikazana je aplikacija "Visit Mionica" za pametne telefone baziranu na iOS i Android platformama.

 • Aplikacija Visit Mionica
  Brz i slikovit prikaz potrebnih informacija

  Turistička aplikacija "Visit Mionica"

  Opština Mionica ide u korak sa vremenom i novim tehnologijama. U saradnji sa Turističkom organizacijom uradila je turističku aplikaciju "Visit Mionica" za pametne telefone baziranu na iOS i Android platformama.

 • Proizvodni pogon (foto: Željko Maksić)
  U planu preko 300 zaposlenih za manje od dve godine

  Nemački “Auto-kabel” od kraja januara u Mionici

  Nemačka kompanija "Auto-Kabel" od kraja januara otvoriće proizvodni pogon u Mionici, Prema rečima direktora kompanije "Autokabel" doo Aleksandra Petrovića do kraja maja biće zaposleno trideset, a u naredne dve godine biće preko 300 zaposlenih u pogonu nemačke kompanije.

 • Misić, Janković i Kuburović (foto: Ana Perić)
  Opština donirala

  Nova oprema za mionički Dom zdravlja

  Novu opremu vrednu skoro 570 hiljada dinara Mionica je donirala svom Domu zdravlja. Predsednik Opštine Boban Jankovićje rekao da je sada labaratorija Doma zdravlja opremljena najsavremenijim aparatima koji omogućavaju pružanje bržih, kvalitetnijih i efikasnijih usluga svim pacijentima.