Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Boban Janković u učionici (foto: www.mionica.rs)
  U OŠ "Milan Rakić" u Mionici

  Janković: Radovi na kotlarnici ne kasne, u učionicama je toplo

  Radovi na kotlarnici u objektu OŠ "Milan Rakić" u Mionici biće završeni pet dana pre roka, izjavio je predsednik Opštine Boban Janković. On je demantovao tvrdnje nekih roditelja da radovi kasne, da je u učionicama hladno i da se deca smrzavaju.

 • Narandžasti most na Ribnici (foto: www.mionica.rs)
  Na Međunarodni dana borbe protiv nasilja

  Most na Ribnici u narandžastom svetlu znak podrške ženama sveta

  Povodom obležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, most na reci Ribnici zasijao je sinoć u narandžastoj boji kao znak podrške svim ženama sveta.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

  Kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" i u Mionici

  Most na reci Ribnici sa kojeg je vojvoda Živojin Mišić podigao moral sprpskoj vojsci, svetleće narandžastom bojom- simbolom kampanje. Od 18 časova u biblioteci programom "Poetskom rečju stop nasilju nad ženama" Mionica će ukazati na značaj buđenja svesti građanstva, na ovu temu.

 • Pogon Auto-Kabel u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Predsednik Mionice obišao novi pogon nemačke kompanije

  “Auto-Kabel“ u Mionici sledeće godine imaće preko 200 zaposlenih

  U novom fabričkom pogonu nemačke kompanije "Auto-Kabel" u Mionici trenutno je zaposleno 90 radnika, a prema najavama do kraja sledeće godine biće 200 zaposlenih. Pogon je posetio predsednik Opštine Boban Janković.

 • Mini-maksi liga u Mionici (foto: Kolubarske.rs)
  Takmičenje za mlade fudbalere

  Mionica domaćin "Mini-maksi lige"

  Opština Mionica domaćin je "Mini-maksi lige", fudbalskog takmičenja za decu uzrasta od šest do jedanaest godina. Takmičenje se održava u 24 grada uz učešće oko 10.000 dečaka i devojčica, mladih fudbalera.

 • Evropska nedelja mobilnosti u Mionici (foto: Željko Maksić)
  Kampanja za pešačenje i vožnju bicikla

  “Evropska nedelja mobilnosti” u Mionici

  Mionica se ove godine po prvi put uključila u manifestaciju "Evropska nedelja mobilnosti". Za najmlađe je organizovano predavanje o bezbednom kretanju u saobraćaju, podeljeni su im fluoroscentni zaštitni prsluci...

 • Prvaci (foto: Željko Maksić)
  Treća godina dobre prakse

  Opština Mionica poklonila udžbenike svojim prvacima

  Mionica je i ove godine svojim prvacima poklonila udžbenike. "Verujem da smo na ovaj način pomogli roditeljima prvaka da bar malo rasterete kućni budžet", rekao je Boban Janković predsednik Mionice.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Radovi počinju u septembru

  Mionica dobija toplanu

  Od sledeće godine Mionica će dobiti toplanu na koju će, u prvoj fazi, biti ptiključene javne ustanove i preduzeća, a potom stambeni objekti. Vrednost ove investicije je 138 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena preko Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije.

 • Stanovi za izbegla lica u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Pri kraju radovi na stambenoj zgradi za izbeglice u Mionici

  Na jesen useljenje u nove stanove

  U nove stanove na jesen useliće se 16 porodica izbeglih lica koje žive na teritoriji opštine Mionica. Radovi na zgradi su završeni, a u narednim danima sledi izgradnja pristupne saobraćajnice, kablovskog voda i parterno uređenje.

 • Trka krot Srbiju 2018. - Mionica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Drugi put za redom domaćin etape

  Biciklistička "Trka kroz Srbiju" i ove godine kroz Mionicu

  Međunarodna biciklistička "Trka kroz Srbiju" i ove godine voziće se i kroz Mionicu, koja će 1. i 2. avgusta dočekati i ugostiti 150 biciklista iz 30 zemalja sa pratećim osobljem, kao i novinare iz zemlje i inostranstva. "Detaljno se pripremamo kako bi bili što bolji domaćini i predstavili svoje potencijale u najboljem svetlu", rekao je predsednik Mionice.