Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Proizvodni pogon (foto: Željko Maksić)
  U planu preko 300 zaposlenih za manje od dve godine

  Nemački “Auto-kabel” od kraja januara u Mionici

  Nemačka kompanija "Auto-Kabel" od kraja januara otvoriće proizvodni pogon u Mionici, Prema rečima direktora kompanije "Autokabel" doo Aleksandra Petrovića do kraja maja biće zaposleno trideset, a u naredne dve godine biće preko 300 zaposlenih u pogonu nemačke kompanije.

 • Misić, Janković i Kuburović (foto: Ana Perić)
  Opština donirala

  Nova oprema za mionički Dom zdravlja

  Novu opremu vrednu skoro 570 hiljada dinara Mionica je donirala svom Domu zdravlja. Predsednik Opštine Boban Jankovićje rekao da je sada labaratorija Doma zdravlja opremljena najsavremenijim aparatima koji omogućavaju pružanje bržih, kvalitetnijih i efikasnijih usluga svim pacijentima.

 • Klizalište u Mionici (foto: Željko Maksić)
  Do kraja februara

  Otvoreno klizalište u Mionici

  Na košarkaškom igralištu u centru Mionice postavljeno je klizalište. Za razliku od većine gradova u Srbiji, u kojima građani plaćaju korišćenje i iznajmljivanje klizaljki, za Mioničane je klizanje besplatno. Radno vreme je od 16 do 22 časa.

 • Mionica otvorenog srca (foto: Ana Perić)
  Praznični program

  Mionica otvorenog srca

  Prvog dana 2019. godine Mioničani su na Trgu vojvode Živojina Mišića uživali u prazničkom programu pod nazivom "Mionica otvorenog srca" koji je za njih pripremila mionička opština.

 • Deponija (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Iz republičkog i opštinskog budžeta

  Dva miliona dinara za uklanjanje deponije

  Ministarstvo zaštite životne sredine je opštini Mionica opredelilo 1,5 milion dinara za uklanjanje divlje deponije koja je locirana na desnoj obali reke Ribnice u selu Mionica, dok je Mionica izdvojila pola miliona dinara.

 • Zajednička fotografia nakon uručenja auto sedišta (foto: Ana Perić)
  Okrug

  Auto sedišta za mioničke mališane

  Opština Mionica finansirala je nabavku 46 auto sedišta za mioničke mališane, koje je roditeljima uručio predsednik Opštine Boban Janković. Pored ove pomoći roditeljima isplatu Mionica je, ranije, obezbedila jednokratnu novčanu naknadu za novorođenčad u iznosu od 40.000 dinara.

 • Klizišta u selu Komanice (foto: Željko Marković)
  Zavhaljujući sredstvima Kancelarije

  Sanirano klizište u mioničkoj opštini

  Zavhaljujući sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima sanirano je klizište u Komanicama koje je zahvatilo delove opštinskog puta u dužini od 85 metara i pretilo da ugrozi nekoliko stambenih i pomoćnih objekata u neposrednoj blizini.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Uz pomoć Ministarstva privrede

  Mionica dobija pešačku i biciklističku stazu

  Mionica će uskoro dobiti dva kilometra pešačke i biciklističke staze, koja će biti izgrađena na obilaznom putu. Ministarstvo privrede sa skoro pola miliona dinara finansira izradu projekta.

 • Boban Janković i Branko Banović (foto: Ana Perić)
  Domaćin trke “Kroz Srbiju” i sledeće godine

  Plaketa za Mionicu

  Mionica je proglašena za najbolje startno mesto etape na ovogodišnjoj 58. međunarodnoj biciklističkoj trci "Kroz Srbiju" koja je vožena u junu. Mionica će i 2019. godine biti domaćin etape tokom 59. međunarodne biciklističke trke "Kroz Srbiju".

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Opština Mionica i Komesarijat za izbeglice obezbedili

  Novčana pomoć za izbegle i interno raseljene

  Opština Mionica, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, nastavlja da pomaže izbeglim i interno raseljenim licima koja su svoj dom pronašla na teritoriji mioničke opštine. Obezbeđena je jednokratna novčana pomoć za 18 socijalno ugroženih porodica izbeglih.