Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Mišićevi dani (foto: www.mionica.rs)
  U Mionici

  Počeli 28. Mišićevi dani

  Intoniranjem himne "Bože pravde" i podizanjem zastave sinoć su počeli 28. Mišćevi dani u Mionici koji će trajati do 21. jula. Do kraja programa nastupiće Mira Mirković, Sara Jo, Vesna Zmijanac i Marko Milošević. Biće održani i sportski turniri u odbojci, plivanju, košarci, stonom tenisu, rukometu i fudbalu.

 • Vojska sanira puteve (foto: www.mionica.rs)
  Oštećeni nakon grada i bujičnih poplava

  Vojska pomaže u saniranju puteva u mioničkim selima

  Na najoštećenijim seoskim putevima u Ključu i Rajkoviću, pripadnici Vojske Srbije sa mehanizaciojm rade na uklanjanju nanosa i saniranju putnih pravaca koji su oštećeni nakon grada i bujičnih poplava. Trenutno se radi na raščišćavanju 3,5 kilometara makadamskog puta u Ključu.

 • Uništen staklenik (foto: www.mionica.rs)
  Elementarne nepogode

  Ogromne štete u Mionici od grada, poplava, olujnog vetra...

  Elementarne nepogode u vidu grada, olujnog vetra i poplava koje su zadesile opštinu Mionica prethodnih dana pričinile su ogromne štete. Pored šteta na infrastrukturi i objektima, elementarne nepogode uništile su i poljoprivredne kulture, zasade, plastenike, staklenike, poljoprivrednu mehanizaciju.

 • Vrtić pod vodom (foto: www.mionica.rs)
  Saopštenje

  Ponovo poplave u Mionici, vrtić pod vodom, rad obustavljen

  Obilne padavine i danas su se sručile na mioničku opštinu. Voda je ušla u vrtić, domaćinstva, oštetila putnu infrastrukturu, ugrozila domaće životinje. Nosila sve pred sobom. Ulice su poplavljene, a reke i kanali su se izlili.

 • Poplava u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Saopštenje

  Nakon grada u Mionici poplave

  Za samo nekoliko dana opštinu Mionica zadesile su prirodne katastrofe. Grad je u subotu tukao sve pred sobom, a u utorak su usled obilnih kiša poplavljene ulice i oštećene saobraćajnice u gotovo svim delovima opštine.

 • Uništen plastenik (foto: www.mionica.rs)
  Saopštenje

  Procenjuju se štete od grada u mioničkoj opštini

  U Mionici su formirane Komisije za evidentiranje i procenu šteta na individualnim stambenim objektima i putnoj infrastrukturi, kao i Komisija za evidentiranje i procenu šteta na poljoprivrednim gazdinstvima.

 • Uništen staklenik (foto: www.mionica.rs)
  Nezapamćeno nevreme

  Ogromne štete od grada u Mionici i Osečini

  Procenjuje se šteta posle nezapamćenog nevremena u Mionici i Osečini – uništene kuće, automobili, voćnjaci, staklenici... "Ovo je nezapmćeno. Nikada nam se ovako nešto nije desilo. Štete su ogromne. Toliko smo truda i rada uložil"...

 • Bazeni u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Saopštenje

  Pored osnovaca, besplatan ulaz na bazene u Mionici i za penzionere

  Bazene Sportskog centra "Mionica", pored osnovaca, besplatno će moći da koriste i mionički penzioneri. Ulaz za njih će biti besplatan uz penzionersku karticu.

 • Hala sportova Mionica (foto: Kolubarske.rs)
  Od 24. do 26. maja

  Mionica domaćin državnog prvenstva u ženskom rukometu

  Mionici je pripala čast da bude domaćin Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji Ž-12. Opština Mionica ugostiće od 24. do 26. maja preko 200 rukometašica iz 12 najboljih srpskih klubova.

 • Učesnici sa mentorima (foto: www.mionica.rs)
  Saopštenje

  Mionički đaci četvrti na republičkom takmičenju, Janković najavio školu programiranja

  Mionički osnovci Veljko Dikić, Nikola Jovanović, Matea Čitaković i Ognjen Popović osvojili su četvrto mesto na republičkom takmičenju, u kategoriji programiranja drona na školskoj smotri "Znanjem za budućnost".