Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Izložba slika Boemi Marije Đokić (foto: www.mionica.rs)
  U parku u Mionici

  Otvorena izložba slika Marije Đokić "Boemi"

  U Gradskom parku u Mionici otvorena je izložba slika "Boemi" autorke Marije Đokić, Mioničanke, nastavnice likovne kulture i umetnice. "Svet Marije Đokić neguje modernu misao, prikaz realnog i ovozemaljskog, ćudljivog i čulnog, a tema kafane vezana je za početke modernizma u slikarstvu i bila je deo prikaza savremenog života".

 • Polaganje venca na spomen obeležje (foto: www.mionica.rs)
  Prigodnim programom

  Obeležena godišnjica oslobođenja Mionice u drugom svetskom ratu

  Obeležena je 76. godišnjica oslobođenja Mionice u Drugom svetskom ratu u znak sećanja na događaje od 11. septembra 1944. godine, kada su borci Šeste ličke i Osme crnogorske brigade na ovom prostoru uspešno izveli vojnu operaciju protiv okupatora.

 • Nagrađeni vukovci (foto: www.mionica.rs)
  Tradicija

  Nagrade za najbolje mioničke osnovce

  Zbog nemogućnosti da se zbog pandemije korona virusa organizuje besplatno letovanje, mionički odlikaši su ovog puta nagrađeni poklon vaučerima. "Ponosni smo na vaše dosadašnje rezultate i verujem da ćete nas obradovati još mnogo puta".

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Četvrtu godinu za redom

  Mionica poklonila svojim prvacima udžbenike

  Opština Mionica je već četvrtu godinu za redom obezbedila besplatne komplete udžbenika svim prvačićima sa teritorije Opštine. "Ovim poklonom ćemo roditeljima rasteretiti kućne budžete i pomoći da prvi koraci naše dece na putu obrazovanja budu bezbedni i uspešni",

 • Skupština opštine Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Štab za vanredne situacije

  U Mionici ukinuta vanredna situacija

  Predsednik Opštine i komandant Štaba za vanredne situacije opštine Mionica Boban Janković je na predlog Štaba ukinuo vanrednu situaciju na teritoriji opštine Mionica.

 • Uređeno korito Lepenice (foto: DjordjeDjokovic)
  Poplave u Mionici

  Dosta urađeno, još dosta posla čeka

  Nakon velikih poplava 2014. državnim sredstvima delimično su sređene obale Lepenice i Ribnice. Predstoje radovi na uređenju još desetak kilometara rečnog korita. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima finansirala je preko 20 projekata sa kojima je opština Mionica konkurisala.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Naredba Štaba za vanredne situacije

  Skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata u Mionici

  Štab za vanredne situacije opštine Mionica doneo je naredbu o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata za vreme trajanja vanredne situacije, koja je proglašena zbog pogoršane epidemiološke situacije prouzrokovane širenjem virusa COVID-19.

 • Reli Mionica 2019. (foto: www.mionica.rs)
  U subotu 1. avgusta

  Startuje "4. Mionica reli" sa 23 posade

  Opština Mionica će četvrti put za redom biti domaćin i pokrovitelj "Mionica relija" koji se održava u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije, Sportskim auto i karting savezom Srbije, Sportskim savezom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta.

 • Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
  Kreće procena štete

  Mionica ukinula vanrednu situaciju

  Ukunita je vanredna situacija na teritoriji opštine Mionica, koja je proglašena zbog poplava koje su zadesile tu opštinu. "Sada krećemo u evidentiranje štete nastale usled obilnih padavina", rekao je Boban Janković..

 • Poplava u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Zbog velikih poplava

  Proglašena vanredna situacija u Mionici

  Na teritoriji opštine Mionica proglašeno je vanrednu situaciju zbog obilnih padavina koje su izazvale velike poplave na jednom delu mioničke teritorije. Izlile su se reke Ribnica, Lepenica, Toplica, Manastirica, Paklešnica i Gerića potok.