Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Opština obasjana ljubičastom bojom (foto: www.mionica.rs)
  Zgrada opštine obasjana ljubičastom bojom

  Opština Mionica obeležava svetski dan prevremeno rođene dece

  Zgrada opštine Mionica je večeras, kao i prošle godine, obasjana ljubičastom bojom povodom 17. novembra Svetskog dana prevremeno rođene dece. Svake godine u svetu se prevremeno rodi 15 miliona beba. U Srbiji 4000 beba godišnje, odnosno 11 svakog dana.

 • Hard enduro trka u Sokobanji (foto: www.mionica.rs)
  Na poslednjoj hard enduro trci šampionata Srbije

  Zapaženi rezultati Mioničana

  Članovi mioničkog Hard Enduro kluba "Ravna Gora" imali su zapažene rezultate na poslednjoj hard enduro trci šampionata Srbije održanoj u Sokobanji.

 • Svečana akademija (foto: www.mionica.rs)
  U Kulturnom centru u Mionici

  Svečana akademija povodom stogodišnjice rođenja Žarka Milanovića

  Povodom stogodišnjice rođenja Žarka Milanovića, diplomiranog pravnika i poznatog violiniste i muzičkog pedagoga, opština Mionica i Kulturni centar su u velikoj sali mioničke ustanove kulture priredili svečanu akademiju.

 • Izložba ikona Nenada Hubera (foto: www.mionica.rs)
  U Kulturnom centru u Mionici

  Otvorena izložba ikona Nenada Hubera

  Izložba ikona Nenada Hubera "Drvo nebesko" je otvorena krajem prošle nedelje, a pored Huberovih ikona predstavljene su i ručno rađene drvene kutije za vino Radoslava Hadžića. U umetničkom delu programa nastupila je etno grupa "Mione" iz Mionice.

 • Dečja nedelja u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  U Mionici

  Počela Dečja nedelja

  Programom na Trgu vojvode Mišića danas je u organizaciji opštine Mionica počelo obeležavanje Dečje nedelje. Nakon programa predškolci su posetili opštinu Mionica i bili gosti predsednika Opštine Bobana Jankovića u Danu otvorenih vrata.

 • Kulturni centar Mionica (foto: www.mionica.rs)
  U Kulturnom centru u Mionici

  Svečana akademija posvećena Milanu Rakiću

  Opština Mionica će danas u 19 časova u velikoj sali Kulturnog centra prirediti Svečanu akadamiju posvećenu pesniku Milanu Rakiću. Na svečanosti će Zoranu M. Mandiću za knjigu "Odbrana izbora" biti uručena nagrada za najbolju zbirku poezije u prethodnoj godini

 • Izložba slika Boemi Marije Đokić (foto: www.mionica.rs)
  U parku u Mionici

  Otvorena izložba slika Marije Đokić "Boemi"

  U Gradskom parku u Mionici otvorena je izložba slika "Boemi" autorke Marije Đokić, Mioničanke, nastavnice likovne kulture i umetnice. "Svet Marije Đokić neguje modernu misao, prikaz realnog i ovozemaljskog, ćudljivog i čulnog, a tema kafane vezana je za početke modernizma u slikarstvu i bila je deo prikaza savremenog života".

 • Polaganje venca na spomen obeležje (foto: www.mionica.rs)
  Prigodnim programom

  Obeležena godišnjica oslobođenja Mionice u drugom svetskom ratu

  Obeležena je 76. godišnjica oslobođenja Mionice u Drugom svetskom ratu u znak sećanja na događaje od 11. septembra 1944. godine, kada su borci Šeste ličke i Osme crnogorske brigade na ovom prostoru uspešno izveli vojnu operaciju protiv okupatora.

 • Nagrađeni vukovci (foto: www.mionica.rs)
  Tradicija

  Nagrade za najbolje mioničke osnovce

  Zbog nemogućnosti da se zbog pandemije korona virusa organizuje besplatno letovanje, mionički odlikaši su ovog puta nagrađeni poklon vaučerima. "Ponosni smo na vaše dosadašnje rezultate i verujem da ćete nas obradovati još mnogo puta".

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Četvrtu godinu za redom

  Mionica poklonila svojim prvacima udžbenike

  Opština Mionica je već četvrtu godinu za redom obezbedila besplatne komplete udžbenika svim prvačićima sa teritorije Opštine. "Ovim poklonom ćemo roditeljima rasteretiti kućne budžete i pomoći da prvi koraci naše dece na putu obrazovanja budu bezbedni i uspešni",