Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
  Kreće procena štete

  Mionica ukinula vanrednu situaciju

  Ukunita je vanredna situacija na teritoriji opštine Mionica, koja je proglašena zbog poplava koje su zadesile tu opštinu. "Sada krećemo u evidentiranje štete nastale usled obilnih padavina", rekao je Boban Janković..

 • Poplava u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Zbog velikih poplava

  Proglašena vanredna situacija u Mionici

  Na teritoriji opštine Mionica proglašeno je vanrednu situaciju zbog obilnih padavina koje su izazvale velike poplave na jednom delu mioničke teritorije. Izlile su se reke Ribnica, Lepenica, Toplica, Manastirica, Paklešnica i Gerića potok.

 • Trka Kroz Srbiju (Mionica 2018.) (foto: Đorđe Đoković)
  Trka startuje 31. avgusta

  Mionica domaćin 60. međunarodne biciklističke trke "Kroz Srbiju"

  Mionica će treći put za redom biti grad domaćin jedne od etapa Međunarodne biciklističke trke "Kroz Srbiju", koja se ovog leta održava jubilarni 60. put. Trka startuje 31. avgusta u Istočnom Sarajevu. Voziće se preko Zlatibora, Mionice, Požarevca, Beograda, sve do Novog Sada gde se završava 3. avgusta.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština Mionice usvojila Izveštaj o radu Štaba

  Mioničani svakodnevno informisani o sutuaciji, merama i aktivnostima

  Skupština opštine Mionica je usvojila Izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije opštine Mionica. "Svakodnevno smo informisali građane, jer kada nema informacija, javlja se sumnja", rekao je komandant Štaba Boban Janković.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  U Mionici treći, u Lajkovcu potvrđen prvi slučaj koronavirusa

  U Mionici je potvrđen treći slučaj korona virusa, saopštio je Opštinski štab za vanredne situacije. Obolela je osoba ženskog pola iz sela Maljević. Potvrđen je prvi slučaj virusa COVID-19 u opštini Lajkovac.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Sednica Štaba za vanredne situacije

  U Mionici nema obolelih od korona virusa

  Na području opštine Mionica nema registrovanih slučajeva zaraze korona virusom. Štab za vanredne situacije doneo je naredbu o zabrani rada kafića i restorana, frizerskih i kozmetičarskih salona, igraonica i kladionica.

 • Volonteri u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Štab za vanredne situacije opštine Mionica

  Mionica obezbedila maske za zaposlene u mnogim službama i objektima

  Štab za vanredne situacije opštine Mionica je iz sredstava budžeta opštine urgentno kupio zaštitne maske i drugu opremu. Maske su podeljene zdravstvenim radnicima, policiji, radnicima "Vodovod Mionica", u trgovinama, ugostiteljskim objektima...

 • Katarina Lazarević sa gradonačelnikom Beograda
  Jača od svih prepreka

  Katarina Lazarević ostvaruje svoje snove

  Junakinja ove priče je šesnaestogodišnja Katarina Lazarević iz mioničkog sela Popadića. Ona je potpuno izgubila vid neposredno po rođenju, ali to je ne sprečava da hrabro grabi napred. Pozitivan stav zrači iz ove devojčice kojoj život nije bio naklonjen, a Katarinina volja za ostvarenjem snova ruši sve barijere.

 • Vegina apoteka u Banji Vrujci (foto: A. Kovačević)
  U zgradi ambulante

  "Vegafarma" otvorila apoteku u Banji Vrujci

  "Vegafarma" je nedavno otvorila apoteku u Banji Vrujci, koja se nalazi u prizemlju zgrade ovdašnje ambulante u centru Banje. Ovo je inače peta apoteka koju "Vegafarma" ima na području Mioničke opštine.

 • Mionica na sajmu turizna u Beogradu (foto: www.mionica.rs)
  Sa ukusima, tradicijom i dobrom pričom

  Mionica na sajmu turizma u Sofiji i Beogradu

  Opština Mionica je predstavila svoju bogatu turističku ponudu na dva prestižna međunarodna sajma u Sofiji i Beogradu. Sa ukusima, tradicijom i dobrom pričom očarali su posetioce sajma turizma u Bugarskoj.