Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Plakete za najbolje (foto: Đorđe Đoković)
  Manifestaciju otvorio ministar Nedimović

  Počeli "Mišićevi dani" – Plakete za najbolje

  Na svečanom otvaranju "Mišićevih dana" predsednik opštine Boban Janković uručio je najveća priznanja "Velike zlatne plakete sa likom vojvode Živojina Mišića". Manifestaciju je otvorio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

 • Mišićevi dani (2018.) (foto: Đorđe Đoković)
  Danas počinje tradicionalna manifestacija u Mionici

  Željko Vasić, Aco Pejović, Slađa Alegro... na "Mišićevim danima"

  U Mionici danas počinju "Mišićevi dani"i trajaće do 20. jula. Večeras će biti uručeno najveća priznanja opštine Mionica "Velike zlatne plakete sa likom vojvode Živojina Mišića"... Koncerte će održati Željko Vasić, Aco Pejović, Slađa Alegro...

 • Boban Janković uručio aparat (foto: www.mionica.rs)
  Opština Mionica donirala

  Moderan aparat za trakcionu terapiju u Banji Vrujci

  Opština Mionica donirala je kompjuterizovani aparat za trakciju kičme sa specijalnim stolom za ekstenziju Službi fizikalne medicine i rehabilitacije u Banji Vrujci. Vrednost aparata je 927.000 dinara.

 • Jabuke (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Ekološki pokret "Okvir života"

  Banka gena iz Mionice dobija "ekspoziture" širom Srbije

  Ekološki pokret "Okvir života" iz Mionice otpočeo je popisivanje autohtonih sorti voća i povrća u Srbiji. Planiraju da na jesen u Beogradu održe veliku izložbu starih sorti i jednu besplatnu kalemarsku školu u kojoj će se kalemiti pre svega stare sorte.

 • Uslužni centar opštine Mionica (foto: www.mionica.rs)
  Iz budžeta Ministarstva rudarstva i energetike

  Mionici za energetsku efikasnost 8,4 miliona dinara

  Mionica je iz državne kase dobila 8,4 miliona dinara za rekonstrukciju zgrade uslužnog centra opštine Mionica. Vrednost projekta je oko 14,3 miliona dinara, ostatak novca obezbediće Opština. Mionica je među 24 opštine kojima je dodeljen novac

 • Besplatni udžbenici (foto: www.mionica.rs)
  Treća godina

  Za mioničke prvake besplatni udžbenici

  Mionica će i ove godine obezbediti besplatne komplete udžbenika prvacima sa teritorije ove opštine. Opština će obezbediti 79 kompleta udžbenika, dok 15 mališana dobija besplatne knjige od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao treće dete ili socijalno ugrožena kategorija.

 • Bazene Sportskog centra Mionica (foto: www.mionica.rs)
  Odlukom rukovodstva opštine

  Osnovcima besplatan ulaz na bazene u Mionici

  Svim osnovcima sa teritorije mioničke opštine obezbeđen je besplatan ulaz na bazene Sportskog centra "Mionica", u Selu Mionica. Radno vreme bazena je od 8.30 do 17.30 časova.

 • Bazeni u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Ovog vikenda

  Bazeni u Mionici i Vrujcima počinju sa radom

  Bazeni "Sportskog centra Mionica", bazenski kompleks hotela "Vrujci" , kao i bazeni "Nove Banje Vrujci" počinju sa radom ovog vikenda. Novina je Akva park "Nove Banje Vrujci" koji će početi sa radom u poslednjoj nedelji juna.

 • Arno Gujon na tribini (foto: www.mionica.rs)
  Čuvanje jezika i pisma

  Karavan kulture govora i Arno Gujon u Mionici

  Tribina o unapređenju kulture govora koja se realizuje u okviru projekta "Karavana kulture govora", održana je u Mionici. Učestvovao je i humanitarac Arno Gujon, koji je rekao da je u srpskom eziku najlepša njegova melodičnost i milozvučnost, kao i glagolski sistem koji je veoma bogat.

 • Kulturni centar Mionica (foto: www.mionica.rs)
  Učesnik tribine Arno Gujon

  Karavan kulture govora i "Noć srpskog filma" u Mionici

  U Kulturnom centru Mionica večeras besplatna edukativna tribinu o unapređenju kulture govora u okviru projekta "Karavana kulture govora". Mionica je danas domaćin jednodnevne filmske manifestacije "Noć srpskog filma".