Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Otkrivanje spomenika (foto: www.mionica.rs)
  Na dan rođenja

  U Mionici otkriven spomenik pesniku i diplomati Milanu Rakiću

  Diplomati, pesniku i akademiku Milanu Rakiću otkriven je spomenik u Mionici, odakle je Rakićeva porodica poreklom. Spomenik su, na dan rođenja diplomate i pesnika, otkrili ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković i predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 • Nova oprema (foto: www.mionica.rs)
  U saradnji sa Dobrotvornom fondacijom SPC

  Opština Mionica opremila jedinicu civilne zaštite

  Jedinica civilne zaštite u Mionici dobila je u saradnji opštine i "Čovekoljublja" Dobrotvorne fondacije SPC opremu vrednu 1,4 miliona dinara. "Ovo je još jedan uspešno realizovan projekat. U saradnji s "Čovekoljubljem" radimo na unapređenju naše civilne zaštite,

 • Boban Janković uručio poklone (foto: www.mionica.rs)
  Opština poklonila

  Za mioničke bebe po 40.000 dinara, kolica i auto-sedišta

  Dvadeset i jedna porodica u Mionici je dobila po 40 hiljada dinara, kolica i auto-sedišta za bebe. "Od početka godine te poklone dobila je 101 mionička beba. U opštini je zabeleženo povećanje broja rođene dece.

 • Trka Kroz Srbiju (foto: www.mionica.rs)
  Učestvuje 120 takmičara

  Iz Mionice druga etapa trke "Kroz Srbiju"

  U Mionici je startovala druga etapa 62. biciklističke trke "Kroz Srbiju" u kojoj učestvuju 120 vozača iz 29 zemalja. Ceromonijalni start otvorio je predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je poželeo mnogo sreće svim učesnicima i da iz Mionice ponesu najlepše uspomene.

 • Trka Kroz Srbiju - Mionica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Peti put

  Mionica i ove godine domaćin biciklističke trke "Kroz Srbiju"

  Mionica je peti put domaćin etape Međunarodne biciklističke trke "Kroz Srbiju", u kojoj učestvuje 19 ekipa sa 120 vozača iz 26 zemalja sa šest kontinenata. Ukupna dužina trke je 600 kilometara.

 • Boban Janković i prvaci (foto: www.mionica.rs)
  Ove godine upisan 91 prvak

  Mioničkim prvacima besplatni udžbenici

  Prvog dana nove školske godine predsednik opštine Mionica Boban Janković posetio je prvake i uručio im besplatne udžbenike. Za ovaj program opština je obezbedila skoro 700 hiljada dinara, a ove godine upisan je 91 prvak.

 • Predstavnici Auto-kabela u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Proširenje proizvodnje

  Auto-kabel traži lokaciju za gradnju pogona u Mionici, zaposliće 300 radnika

  Generalni direktor nemačke kompanije "Auto-kabel" Markus Bolz razgovarao je sa predsednikom opštine Bobanom Jankovićem o proširenju proizvodnje i lokacijama za gradnju novog pogona gde će posao dobiti 300 radnika.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Posao vredan 11,7 miliona dinara

  U Mionici do kraja godine Legat Slobodana Jevtića Pulike

  Adaptaciju i nadogradnju objekta Legat Slobodana Jevtića Pulike u centru Mionice radiće valjevska firma "Tetra inženjering" koja je bila najpovoljniji ponuđač na javnoj nabavci. Vrednost posla je oko 11,7 miliona dinara sa PDV-om.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Dogovoreno na sastanku sa premijerkom

  Mionica dobija Centar za mlade

  Mionica će dobiti savremeni Centar za mlade, prvi ovakvog tipa u ovom delu Srbije, dogovoreno je na radnom sastanku sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić u Omladinskom centru OPENS u Novom Sadu.

 • Besplatne knjige za prvake (foto: www.mionica.rs)
  Po šesti put zaredom

  Besplatni udžbenici za prvake u Mionici

  Opština Mionica je po šesti put zaredom obezbedila besplatne udžbenike za 91 mioničkog prvaka. Za ovaj program budžetom je opredeljeno skoro 700 hiljada dinara. "Nastojimo da olakšamo roditeljima, jer znamo koliko ulažu u obrazovanje svoje dece...