Registracija Prijava preko FB

Tema: Obrazovanje

 • Osnovci vraćeni kući (foto: Kolubarske.rs)
  Osnovci vraćeni kućama

  Otkazano polaganje testova iz matematike

  Mali maturanti danas neće polagati testove iz matematike u okviru završnog ispita koji je bio zakazan za danas u 9 časova. Ispiti su odloženi za četvrtak, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nenavodeći razloge za otkazivanje plaganja testova.

 • Sedište Školske uprave Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Završni ispit i upis u srednju školu

  Više mesta u srednjim školama nego što ima osmaka

  Sledeće nedelje osmaci polažu prijemni ispit za upis u srednje škole. U Kolubarskom okrugu u ovoj školskoj godini osmi razred je završio 1571 učenik, dok u srednjim školama ima 1670 slobodnih mesta, saopšteno je na konferenciji za novinare u Školskoj upravi Valjevo.

 • Najava za upis (foto: Muzička škola)
  Počinju prijemni ispiti za upis u prvi i pripremni razred

  Muzička škola otvara vrata za prvake

  Danas i sledećeg ponedeljka biće organizovani pijemne ispiti za upis u prvi i pripremni razred osnovne muzičke škole u Valjevu, dok će 7. i 11. juna prijemni ispiti biti organizovani u izdvojenom odeljenju muzičke škole u Mionici.

 • Izložba Oglašavanje u staroj valjevskoj štampi (foto: VIPOS)
  U Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija

  Izložba "Oglašavanje u staroj valjevskoj štampi"

  "Oglašavanje u staroj valjevskoj štampi", naziv je izložbe koja je otvorena u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija. Izložba obuhvta vreme od prvih novina "Glasonoše", 1885. godine, pa do Drugog svetskog rata.

 • Uspešni gimnazijalci i profesor (foto: www.valjevskagimnazija.edu.rs)
  Na Književnoj olimpijadi

  Izuzetan uspeh učenika Valjevske gimnazije

  Učenici Valjevske gimnazije osvojili su deset nagrada na republičkom takmičenju "Književna olimpijada". Prvo mesto sa maksimalnih 20 bodova, osvojili su Nemanja Grujičić, Nikola Manojlović i Dinka Radosavljević. Učenici i njihovi profesori Vera Vaš, Milena Milisavljević, Danijela Golubović i Sandra Sofronić nagrađeni su diplomama, knjigama i časopisima.

 • Škola u Donjoj Kamenici (foto: Đorđe Đoković)
  Grad ukida školu osnovanu 1829. godine zbog 12.500 dinara

  Miloš Obrenović je pod turskom vlašću otvarao škole, a današnje vlasti zatvaraju

  Osnovna škola u Donjoj Kamenici, koja je osnovana 1829. godine, biće zatvorena a đaci će nastavu pohađati u matičnoj školi u Valjevskoj Kamenici. Zatvaranjem škole Grad će uštedeti 150 hiljada dinara godišnje ili 12.500 dinara mesečno!

 • Dragan Aleksić i Zorica Jocić (foto: Đorđe Đoković)
  Uz poštovanje mnogih kriterijuma

  Plan upisa učenika u srednje škole dostavljen Ministarstvu

  U srednjim školama u Valjevu za svršene osnovce biće 1100, a u Kolubarskom okrugu će biti 1670 slobodnih mesta. Novina ove godine je osnivanje Obrazovno vaspitnog centra u Osečini, najavili su na konferenciji za novinare dr Zorica Jocić i Dragan Aleksić.

 • Prvaci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  U školama Kolubarskog okruga

  Sledeće školske godine biće više prvaka

  U svim opštinama Kolubarskog okruga, osim u Mionici, sledeće školske godine biće više prvaka nego prethodne. Prema preliminarnim podacima 120 đaka prvaka biće više nego lane, što raduje, čulo se na konferenciji za novinare u Školskoj upravi Valjevo.

 • Ulaz u novu školu iz Podgorske ulice (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog čega pošto-poto u novi objekat

  Gradonačelnik zahteva preseljenje, a škola nije bezbedna

  Novi objekat OŠ "Milovan Glišić" nije potpuno bezbedan i neophodno je otkloniti brojne nedostatke. Uprkos tome gradonačelnik zahteva da se škola preseli u novi objekat. Prema čaršijskim pričama sa preseljenjem se hita da bi Gvozdenović imao sa čim pred Vučića.

 • Singidunum (foto: Đorđe Đoković)
  Obuke i predavanja za pokretanje preduzetničkih inicijativa

  Regionalni inovacioni startap centar uskoro i u Valjevu

  Grad Valjevo je među osam gradova Srbije u kojima će biti otvoren Regionalni inovacioni startap centar. Kako je saopšteno, u Centru će u toku prve godine biti realizovano deset obuka i više predavanja iz različitih oblasti neophodnih za pokretanje preduzetničkih inicijativa i inovacija.