Tema: Obrazovanje

 • Polaganje završnog ispita za osmake (foto: Kolubarske.rs)
  Završni prijemni ispit

  Ministarka prosvete posetila osmake u Prvoj školi koji su polagali test iz matematike

  Osmaci polažu test iz jednog od pet izbornih predmeta, dok su iz maternjeg, odnosno srpskog jezika polagali u utorak, a test iz matematike u sredu. Ministarka Slavica Đukić Dejanović posetila je Prvu osnovnu školu.

 • Lazar Lazarević (foto: Iz privatnog albuma)
  Đak generacije

  Lazar Lazarević na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije

  Đak generacije Valjevske gimnazije Lazar Lazarević učestvovaće na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije, čime je zaokružio niz svojih takmičarskih uspeha tokom školovanja u ovoj valjevskoj srednjoj školi.

 • Sabor narodne tradicije
  Učestvovali đaci iz Kamenice

  Sabor narodne tradicije "Krčag"

  Sabor Školskog društva za čuvanje i negovanje narodnog predanja Srbije "Krčag", petnaesti po redu, održan je krajem maja 2024. u Ćupriji. Učestvovali si đaci Izdvojenog odeljenja Donja Kamenica...

 • Vesna Andrić (foto: Kolubarske.rs)
  Zbog ugrožene bezbednosti prosvetnih radnika

  Danas obustava rada u valjevskim školama članicama Unije sindikata, u Beogradu protest prosvetara

  Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije danas će obustaviti rad u svim školama članicama tog sindikata zbog ugrožene bezbednosti na radu. U Beogradu u podne protest prosvetnih radnika. Direktan povod za protest prosvetnih radnika je prošlonedeljni slučaj prebijanja nastavnika

 • Okružno takmičenje (foto: Miša Maksimović)
  U školi u Divcima

  Održano takmičenje u korišćenju dronova i mbot robota

  Na okružnom takmičenju osnovnih škola u programiranju i upravljanju dronovima i robotima najbolje rezultate ostvarili su osnovci iz Sevojna, Užica, Požege, Čačka i Mionice.

 • Festival "Znanjem za budućnost"

  Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mbot robota

  U osnovnoj školi u Divcima će u utorak 19.03.2024. godine biti održano 9. Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mBot robota dve generacije. Najbolje plasirane ekipe sa okružnih takmičenja će se takmičiti na finalnom takmičenju 20.04.2024.

 • Osnovna škola
  U toku realizacija drugog projekta

  OŠ "Andra Savčić" odobrena akreditacija u okviru Erazmus programa

  Nakon što je u osnovnoj školi "Andra Savčić" uspešno realizovan prvi kratkoročan projekat mobilnosti u okviru Erazmus programa, u toku je realizacija i drugog projekta "Identifikacija i adaptacija učenika sa teškoćama u učenju".

 • OŠ Andra Savčić (foto: Đorđe Đoković)
  Druga godina učešća

  Osnovna škola "Andra Savčić" u Erazmus projektima

  Valjevska osnovna škola "Andra Savčić" je na Erazmus konkursu prošla sa projektom iz oblasti inkluzije - Identifikacija i adaptacija učenika sa teškoćama u učenju. "Kako škola već godinama radi na sistemima podrške učenicima, jasno je da i naš ovogodišnji projekat prati ovaj cilj.

 • Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Najava filma

  Naših 45 godina – pogled u prošlost

  Valjevska gimnazija i maturanti odeljenja IV-8 iz generacije 1978. godine pozivaju na premijeru dokumentarnog filma "Naših 45 godina – pogled u prošlost", u subotu, 02. septembra, 2023. u 11.30 časova, u svečanoj sali Valjevske gimnazije.

 • U poseti OŠ Ilija Birčanin (foto: www.leparecvaljeva)
  Povodom 1. septembra

  Čestitka za početak školske godine i besplatni udžbenici za valjevske prake

  Besplatne udžbenike prvacima, čestitajući početak nove školske godine, uručili su gradonačelnik Valjeva, zamenica načelnika Gradske uprave i načelnica Školske uprave, koji su posetili OŠ "Ilija Birčanin" u Stavama.