Registracija Prijava preko FB

Tema: Obrazovanje

 • Direktor i gradonačelnik pozdravljaju prvake (foto: Đorđe Đoković)
  Preduzete sve mere zaštite

  Gradonačelnik prvacima poželeo srećnu, zdravu i bezbednu školsku godinu

  Nova školska godina počela je danas, koja će zbog epidemije koronavirusa biti po mnogo čemu specifična. Gradonačelnik Lazar Gojković čestitao početak školske godine "da bude zdrava i bezbedna". Grad je obezbedio zaštitna sredstva za sve škole.

 • Zorica Jocić (foto: Kolubarske.rs)
  Zbog epidemijske situacije

  Dva modela nastave za srednjoškolce od 1. septembra

  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je donelo stručno uputstvo sa različitim modelima koji će biti primenjivani u osnovnim i srednjim školama. Načelnica Školske uprave dr Zorica Jocić kaže da je za srednje škole Ministarstvo pripremilo dva modela nastave.

 • Koncert Muzičke škole (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Maturantkinje muzičke škole

  Sedam Valjevki od jeseni brucoši muzičkih akademija

  Sedam maturantkinja MŠ "Živorad Grbić" položilo je prijemni ispit i upisalo muzičke akademije u Beogradu, Novom Sadu i Valjevu. "Ove devojke pripadaju generaciji koja je od samog početka svog školovanja obogaćivala koncertni život muzičke škole ali i predstavljala svoj grad izuzetno uspešno na mnogobrojnim međunarodnim takmičenjima i u međunarodnim projektima", kaže direktorka škole.

 • Zorica Jocić (foto: Đorđe Đoković)
  Za učenike osnovnih i srednjih škola

  Završena nastava na daljinu, slede posebni časovi, popravljanje ocena i završni ispiti

  Nastava na daljinu za osnovne i srednje škole završena je 28. maja, a nastavna godina formalno se završava sredinom juna. O organizaciji rada osnovnih i srednjih škola od 1. juna, o probnom završnm ispitu za učenike osmog razreda, govrila je načelnica Školske uprave dr Zorica Jocić.

 • Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
  U junu

  Muzička škola otvara vrata za prvake

  Valjevska muzička škola radicionalno u junu mesecu, otvara vrata za prvake koji će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2020/2021. Planiran je upis 129 učenika, prijave za polaganje prijemnog ispita podnose se do 25. maja.

 • Festival nauke (foto: Đorđe Đoković)
  U đačkom klubu "Gimnazijalac"

  Sedmi festival nauke Valjevske gimnazije

  U Valjevskoj gimnaziji održan je 7. Festival nauke na kome su učestvovali učenici škole i njihovi profesori. "Eksperimenti koje prikazuju naši đaci su najinteresantniji osnovcima tako da mi, na neki način, ovaj festival koristimo i za promociju naše škole", rekao je direktor Predrag Jevtić.

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Povodom 150 godina škole

  U Gimnaziji o životu i radu Petra Živkovića

  Povodom 150 godina postojanja Valjevske gimnazije večeras će biti održano predavanje o životu, prosvetarskom i naučnom radu profesora i direktora Valjevske gimnazije - matematičara Petra Živkovića.

 • Zborniku Mladi i srbistika
  Naučno-istraživački

  Radovi učenika Valjevske gimnazije objavljeni u zborniku "Mladi i srbistika"

  Radovi troje učenika Valjevske gimnazije objavljeni su u zborniku “Mladi i srbistika”. Reč je o radovima polaznika obrazovnih programa održanih prošle godine. Radovi gimnazijalaca su se našli među 23 iz cele Srbije.

 • Slobodan Gvozdenović i Una Đukić presekli crvenu traku (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon 19 godina od početka gradnje

  Svečano otvoren novi objekat OŠ "Milovan Glišić"

  Novi objekat OŠ "Milovan Glišić" svečano je otvorio gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović koji je zajedno sa đakom prvakom Unom Đukić presekao crvenu traku. Izgradnja škole u Brđanima počela je pre 19 godina, a ovog septembra je primila prve đake.

 • Učionica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Časovi skraćeni na 30 minuta

  Jednodnevni štrajk i u pojedinim valjevskim školama

  Prvi školski dan ove godine biće obeležen štrajkom prosvetara. U pitanju je jednodnevni štrajk u organizaciji Unije sindikata prosvetnih radnika, a časovi će trajati 30 minuta. Unija sindikata traži nastavak pregovora oko platnih razreda.