Tema: Obrazovanje

 • Osnovna škola
  U toku realizacija drugog projekta

  OŠ "Andra Savčić" odobrena akreditacija u okviru Erazmus programa

  Nakon što je u osnovnoj školi "Andra Savčić" uspešno realizovan prvi kratkoročan projekat mobilnosti u okviru Erazmus programa, u toku je realizacija i drugog projekta "Identifikacija i adaptacija učenika sa teškoćama u učenju".

 • OŠ Andra Savčić (foto: Đorđe Đoković)
  Druga godina učešća

  Osnovna škola "Andra Savčić" u Erazmus projektima

  Valjevska osnovna škola "Andra Savčić" je na Erazmus konkursu prošla sa projektom iz oblasti inkluzije - Identifikacija i adaptacija učenika sa teškoćama u učenju. "Kako škola već godinama radi na sistemima podrške učenicima, jasno je da i naš ovogodišnji projekat prati ovaj cilj.

 • Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Najava filma

  Naših 45 godina – pogled u prošlost

  Valjevska gimnazija i maturanti odeljenja IV-8 iz generacije 1978. godine pozivaju na premijeru dokumentarnog filma "Naših 45 godina – pogled u prošlost", u subotu, 02. septembra, 2023. u 11.30 časova, u svečanoj sali Valjevske gimnazije.

 • U poseti OŠ Ilija Birčanin (foto: www.leparecvaljeva)
  Povodom 1. septembra

  Čestitka za početak školske godine i besplatni udžbenici za valjevske prake

  Besplatne udžbenike prvacima, čestitajući početak nove školske godine, uručili su gradonačelnik Valjeva, zamenica načelnika Gradske uprave i načelnica Školske uprave, koji su posetili OŠ "Ilija Birčanin" u Stavama.

 • Đorđe Milićević i Branko Ružić (foto: Đorđe Đoković)
  Nezvanično

  Đorđe Milićević imenovan za vršioca dužnosti ministra prosvete

  Funkcioner SPS i aktuelni ministar bez portfelja Đorđe Milićević imenovan je za vršioca dužnosti ministra prosvete, saznaje nezvanično N1. Njega je na tu funkciju imenovala premijerka Ana Brnabić.

 • Obilazak Trening centra (foto: Kolubarske.rs)
  Promovisan Trening centar

  Tehnička škola potpisala sporazum sa tri kompanije koje posluju u Valjevu

  U valjevskoj Tehničkoj školi potpisan je sporazum, u oblasti učeničke prakse i unapređenja obrazovnih programa, između te obrazovne institucije i kompanija "Hisens Gorenje", "Hansgrohe" i "Bicerba", koje imaju svoje pogone u Valjevu.

 • Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
  Valjevo

  "Otkrij svoju notu" - upiši Muzičku školu

  Ove godine Muzička škola "Živorad Grbić" raspisuje konkurs za prijem 133 učenika u prvi razred osnovne muzičke škole. U cilju što bolje informisanosti budućih učenika i roditelja, 23. maja u 17 časova, u koncertnoj sali u školi

 • Učionica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog tragedije u Beogradu

  Bez nastave u valjevskim školama

  Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije donela je odluku da se u petak, 5. maja obustavi nastava u svim školama svojim članicama. Zaposleni će organizovano krenuti u 11.30 ka Hramu Vaskrsenja Hristovog, gde će u podne biti služen pomen nastradalima.

 • Saopštenje

  Flautistkinja Marija Obradović ponovo među najboljima

  Maturantkinja Srednje muzičke škole "Živorad Grbić" iz Valjeva Marija Obradović plasirala se u finale ovogodišnjeg Emars Master programa, realizovanom u Ljubljani, saopšteno je iz valjevske muzičke škole.

 • Medicinska škola (foto: Kolubarske.rs)
  Istražujemo

  Koliko škole traže, i za koje potrebe, toliko Grad daje

  Kolubarske.rs su istraživale koliko novca se iz gradske kase izdvaja za srednje škole, zbog čega najmanje novca dobija Medicinska škola, da li je Grad jedini "krivac" zbog toga što Medicinska prokišnjava, a zidovi nisu okrečeni?