Registracija Prijava preko FB

Tema: Obrazovanje

 • Festival nauke (foto: Đorđe Đoković)
  U đačkom klubu "Gimnazijalac"

  Sedmi festival nauke Valjevske gimnazije

  U Valjevskoj gimnaziji održan je 7. Festival nauke na kome su učestvovali učenici škole i njihovi profesori. "Eksperimenti koje prikazuju naši đaci su najinteresantniji osnovcima tako da mi, na neki način, ovaj festival koristimo i za promociju naše škole", rekao je direktor Predrag Jevtić.

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Povodom 150 godina škole

  U Gimnaziji o životu i radu Petra Živkovića

  Povodom 150 godina postojanja Valjevske gimnazije večeras će biti održano predavanje o životu, prosvetarskom i naučnom radu profesora i direktora Valjevske gimnazije - matematičara Petra Živkovića.

 • Zborniku Mladi i srbistika
  Naučno-istraživački

  Radovi učenika Valjevske gimnazije objavljeni u zborniku "Mladi i srbistika"

  Radovi troje učenika Valjevske gimnazije objavljeni su u zborniku “Mladi i srbistika”. Reč je o radovima polaznika obrazovnih programa održanih prošle godine. Radovi gimnazijalaca su se našli među 23 iz cele Srbije.

 • Slobodan Gvozdenović i Una Đukić presekli crvenu traku (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon 19 godina od početka gradnje

  Svečano otvoren novi objekat OŠ "Milovan Glišić"

  Novi objekat OŠ "Milovan Glišić" svečano je otvorio gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović koji je zajedno sa đakom prvakom Unom Đukić presekao crvenu traku. Izgradnja škole u Brđanima počela je pre 19 godina, a ovog septembra je primila prve đake.

 • Učionica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Časovi skraćeni na 30 minuta

  Jednodnevni štrajk i u pojedinim valjevskim školama

  Prvi školski dan ove godine biće obeležen štrajkom prosvetara. U pitanju je jednodnevni štrajk u organizaciji Unije sindikata prosvetnih radnika, a časovi će trajati 30 minuta. Unija sindikata traži nastavak pregovora oko platnih razreda.

 • OŠ Milovan Glišić (foto: Đorđe Đoković)
  Investicioni radovi u školama Kolubarskog okruga

  Učenici i kolektiv OŠ "Milovan Glišić" konačno u novom objektu

  Nakon 19 godina, brojnih problema i peripetija, završen je objekat OŠ "Milovan Glišić". Školsko zvone će 2. septembra označiti početak rada u novom objektu, potvrdila je na konferenciji za novinare načelnica Školske uprave dr Zorica Jocić.

 • Tamara Jokić u teatru Sarsuela u Madridu (foto: Fanny Bergé)
  U valjevskoj muzičkoj školi

  Radionica pevanja "Glas kao instrument" Tamare Jokić

  U valjevskoj muzičkoj školi, danas i sutra, jedna od najkvalitetnijih srpskih vokala Tamara Jokić realizovaće radionicu pevanja "Glas kao instrument". Cilj radionice je prihvatanje svog zvuka i glasa, tehnički napredak i posmatranje glasa kao instrumenta.

 • Prijemu za maturante na Belom dvoru (foto: www.kraljevinasrbija.rs)
  Među 30 maturanata iz Srbije i Republike Srpske

  Učenica iz Valjeva dobitnica besplatnog školovanja na ITAcademy

  Mirjana Panić, učenica Poljoprivredne škole sa domom učenika "Valjevo" je među 30 maturanata – đaka generacije, sa teritorije Srbije i Republike Srpske, koji su dobili besplatno školovanje na ITAcademy.

 • Škola u Donjoj Kamenici (foto: DjordjeDjokovic)
  Gradsko veće predložilo Skupštini novu Odluku

  Ipak neće biti zatvoreno šest škola u selima valjevskog kraja

  Šest izdvojenih odeljenja, u Donjoj Kamenici, Tupancima, Klanici, Dupljaju, Zabrdici i Kotešici, neće biti pripojena matičnim školama nego će nastaviti sa radom kao i do sada, ukoliko odbornici Skupštine grada prihvate predlog Odluke o stavljanju van snage Olduke o mreži javnih osnovnin škola na teritoriji grada Valjeva.

 • Osnovci vraćeni kući (foto: Kolubarske.rs)
  Osnovci vraćeni kućama

  Otkazano polaganje testova iz matematike

  Mali maturanti danas neće polagati testove iz matematike u okviru završnog ispita koji je bio zakazan za danas u 9 časova. Ispiti su odloženi za četvrtak, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nenavodeći razloge za otkazivanje plaganja testova.