Tema: Obrazovanje

 • Obilazak Trening centra (foto: Kolubarske.rs)
  Promovisan Trening centar

  Tehnička škola potpisala sporazum sa tri kompanije koje posluju u Valjevu

  U valjevskoj Tehničkoj školi potpisan je sporazum, u oblasti učeničke prakse i unapređenja obrazovnih programa, između te obrazovne institucije i kompanija "Hisens Gorenje", "Hansgrohe" i "Bicerba", koje imaju svoje pogone u Valjevu.

 • Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
  Valjevo

  "Otkrij svoju notu" - upiši Muzičku školu

  Ove godine Muzička škola "Živorad Grbić" raspisuje konkurs za prijem 133 učenika u prvi razred osnovne muzičke škole. U cilju što bolje informisanosti budućih učenika i roditelja, 23. maja u 17 časova, u koncertnoj sali u školi

 • Učionica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog tragedije u Beogradu

  Bez nastave u valjevskim školama

  Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije donela je odluku da se u petak, 5. maja obustavi nastava u svim školama svojim članicama. Zaposleni će organizovano krenuti u 11.30 ka Hramu Vaskrsenja Hristovog, gde će u podne biti služen pomen nastradalima.

 • Saopštenje

  Flautistkinja Marija Obradović ponovo među najboljima

  Maturantkinja Srednje muzičke škole "Živorad Grbić" iz Valjeva Marija Obradović plasirala se u finale ovogodišnjeg Emars Master programa, realizovanom u Ljubljani, saopšteno je iz valjevske muzičke škole.

 • Medicinska škola (foto: Kolubarske.rs)
  Istražujemo

  Koliko škole traže, i za koje potrebe, toliko Grad daje

  Kolubarske.rs su istraživale koliko novca se iz gradske kase izdvaja za srednje škole, zbog čega najmanje novca dobija Medicinska škola, da li je Grad jedini "krivac" zbog toga što Medicinska prokišnjava, a zidovi nisu okrečeni?

 • Tim OŠ Andra Savčić (foto: OŠ Andra Savčić)
  Stručno usavršavanje i razmene iskustava

  Realizacija Erasmus + projekta u OŠ "Andra Savčić"

  Osnovna škola "Andra Savčić" je, kao deo Erasmus + programa, započela realizaciju svog prvog kratkoročnog projekta mobilnosti pod nazivom "Razvojni model podrške učenicima sa teškoćama u razvoju kao indikator celokupnog razvoja učenika".

 • (foto: Valjevska gimnazija)
  Saopštenje

  Mesec frankofonije

  Mesec mart je Mesec frankofonije tokom kojeg se organizuju različite aktivnosti u Francuskom institutu u Beogradu i u školama gde se uči francuski jezik, saopšteno je iz Valjevske gimnazije.

 • Medicinska škola (foto: Kolubarske.rs)
  Obraćanje ministru Ružiću

  Zaposleni u Medicinskoj školi pitaju: Ko upravlja školom?

  Zaposleni u Medicinskoj školi pozivaju Ministarstvo prosvete i ministra Branka Ružića da neodložno preispita sve odluke koje je doneo u vezi sa Medicinskom školom u Valjevu. "Ko zapravo trenutno rukovodi školom?", pitaju.

 • Medicinska škola (foto: Kolubarske.rs)
  Saopštenje

  Agonija kolektiva Medicinske škole se nastavlja

  Agonija kolektiva valjevske Medicinske škole se nastavlja. Obistinjuju se svi preduzeti koraci novoimenovane direktorke Ana Ilić, a koje je kolektiv već predvideo, navodi u saopštenju kolektiv Medicinske škole.

 • OŠ Andra Savčić (foto: Đorđe Đoković)
  U fokusu deca kojima je potrebna posenba podrška

  Osnovna škola "Andra Savčić" realizuje projekat u okviru Erazmus programa

  Projekat OŠ "Andra Savčić" - "Razvojni model podrške učenicima sa teškoćama u razvoju kao indikator celokupnog razvoja učenika", biće finsniran u okviru Erazmus+ programa Evropske unije. Škola je dobila dva partnera: Italiju za posebnu obuku i Portigaliju...