Registracija Prijava preko FB

Tema: Obrazovanje

 • Škola u Donjoj Kamenici (foto: Đorđe Đoković)
  Grad ukida školu osnovanu 1829. godine zbog 12.500 dinara

  Miloš Obrenović je pod turskom vlašću otvarao škole, a današnje vlasti zatvaraju

  Osnovna škola u Donjoj Kamenici, koja je osnovana 1829. godine, biće zatvorena a đaci će nastavu pohađati u matičnoj školi u Valjevskoj Kamenici. Zatvaranjem škole Grad će uštedeti 150 hiljada dinara godišnje ili 12.500 dinara mesečno!

 • Dragan Aleksić i Zorica Jocić (foto: Đorđe Đoković)
  Uz poštovanje mnogih kriterijuma

  Plan upisa učenika u srednje škole dostavljen Ministarstvu

  U srednjim školama u Valjevu za svršene osnovce biće 1100, a u Kolubarskom okrugu će biti 1670 slobodnih mesta. Novina ove godine je osnivanje Obrazovno vaspitnog centra u Osečini, najavili su na konferenciji za novinare dr Zorica Jocić i Dragan Aleksić.

 • Prvaci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  U školama Kolubarskog okruga

  Sledeće školske godine biće više prvaka

  U svim opštinama Kolubarskog okruga, osim u Mionici, sledeće školske godine biće više prvaka nego prethodne. Prema preliminarnim podacima 120 đaka prvaka biće više nego lane, što raduje, čulo se na konferenciji za novinare u Školskoj upravi Valjevo.

 • Ulaz u novu školu iz Podgorske ulice (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog čega pošto-poto u novi objekat

  Gradonačelnik zahteva preseljenje, a škola nije bezbedna

  Novi objekat OŠ "Milovan Glišić" nije potpuno bezbedan i neophodno je otkloniti brojne nedostatke. Uprkos tome gradonačelnik zahteva da se škola preseli u novi objekat. Prema čaršijskim pričama sa preseljenjem se hita da bi Gvozdenović imao sa čim pred Vučića.

 • Singidunum (foto: Đorđe Đoković)
  Obuke i predavanja za pokretanje preduzetničkih inicijativa

  Regionalni inovacioni startap centar uskoro i u Valjevu

  Grad Valjevo je među osam gradova Srbije u kojima će biti otvoren Regionalni inovacioni startap centar. Kako je saopšteno, u Centru će u toku prve godine biti realizovano deset obuka i više predavanja iz različitih oblasti neophodnih za pokretanje preduzetničkih inicijativa i inovacija.

 • Šesta škola (foto: Đorđe Đoković)
  Ni danas se nije čulo zvono u novom objektu

  Šesta škola na stend baju

  I pored brojnih najava, u novu zgradu OŠ "Milovan Glišić", đaci nisu preseljeni ni 12. novembra ili u "prvoj polovini novembra", kao je to najavio Mihailo Milutinović, koordinator izvođača radova na Šestoj školi. Kako Kolubarske.rs saznaju nije problem samo kotlarnica.

 • VIPOS (foto: Đorđe Đoković)
  Godišnjica

  Dan VIPOS

  Visoka poslovna škola strukovnih studija Valjevo svoj 39-ti rođendan obeležava danas u 12 časova u amfiteatru VIPOS-a. Biće dodeljene diplome svršenim studentima osnovnih strukovnih studija jedine državne visokoobrazovne institucije u regionu, proglašavaju i nagrađuju najbolji studenti prve dve godine na svakom studijskom programu

 • Koncert Muzičke škole (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Promocija predškolskih programa muzičke škole

  "Školsko zvonce zvoni za najmlađe"

  Muzička škola "Živorad Grbić" predstaviće svoje godišnje programe namenjene predškolcima i učenicima prvog i drugog razreda osnovne škole, u ponedeljak u 18 časova, pod nazivom "Školsko zvonce zvoni za najmlađe".

 • Prijem za prvake na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
  Povodom početka školske godine

  Prijem za prvake na Gradskom trgu

  Prijem za učenike prvog razreda osnovnih škola održan je juče na Gradskom trgu. Zamenik gradonačelnika Valjeva Zoran Živković je prvacima čestitao polazak u školu i poželeo da im "svi dani školovanja predstavljaju radost i zadovoljstvo, i ostanu kao najlepše sećanje u životu".

 • Nova Šesta škola (foto: Đorđe Đoković)
  Preseljenje najverovatnije u novembru

  Kotlarnica "odložila" otvaranje nove Šeste škole

  I pored toga što su svi radovi završeni, učionice i kabineti opremljeni, učenici novu školsku godinu nisu otpočeli u novom objektu Šeste škole. Nezvanično, razlog su problemi sa kotlarnicom. Useljenje najverovatnije 12. novembra.