Tema: Obrazovanje

 • Rotari Valjevo - poklon dronovi (foto: Đorđe Đoković)
  U okviru Global Granta

  Rotary Club Valjevo donirao dronove i Mbot robote za škole u Kolubarskom okrugu

  Rotary klub Valjevo, u okviru Global Granta Rotari Fondacije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, donirao je 10 dronova, bespilotnih letilica i 10 Mbot robotića za savremeniju i interaktivniju nastavu informatike.

 • Marija Terzić
  Nekadašnja učenica Valjevske gimnazije

  Marija Terzić doktor filoloških nauka

  Valjevka Marija Terzić (31), nekadašnja učenica filološkog smera Valjevske gimnazije, posle završenog Filološkog fakulteta u Beogradu, master i doktorskih studija, nedavno je odbranila i doktorsku disertaciju. Ljubav prema književnosti rodila se, kako otkriva, od malena, uz deku Boru...

 • Minibus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Od ponedeljka

  Organizovan prevoz za učenike Pete škole

  Oko pedesetoro dece, koja idu u OŠ "Sesre Ilić", ove godine će imati prevoz, jer mnogi od njih žive i nekoliko kilometara daleko od škole. Od ponedeljka, 5. septembra učenike obe smene prevoziće školski autobus, saopšteno je iz Gradske uprave.

 • Učionica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Skraćeni časovi na 30 minuta

  Štrajk prosvetara u 22 škole u Valjevu, Lajkovcu i Mionici

  Prosvetni radnici u Valjevu, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika, i ovu školsku godinu započeli su jednodnevnim štrajkom, skraćenjem časova na 30 minuta. Traže povećanje plata u prosveti za 20 posto, da se koriguje stručno uputstvo o formiranju odeljenja u delu koji se tiče kombinovanih odeljenja

 • Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
  Raspisan konkurs

  Upis u Muzičku školu

  Valjevska muzička škola i ove godine, tradicionalno u junu mesecu, otvara vrata za nove prvake koji će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2022/2023. godini. Ove godine u MŠ "Živorad Grbić" biće upisano 119 učenika u prvi razred osnovne muzičke škole

 • Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  Podrška lokalne zajednice

  Valjevo nema poseban konkurs za stipendiranje učenika i studenata sa hendikepom

  Samo 14 od 98 jedinica lokalnih samouprava koje dodeljuju učeničke i studentske stipendije prepoznaju mlade sa hendikepom kao grupu kojoj je potreban neki vid podrške u ostvarivanju prava. Među njima nije Valjevo.

 • Svečanost u Gimnaziji (foto: Borka Marković)
  Među sedam škola u Srbiji

  Valjevskoj gimnaziji uručena prestižna "Label France Education"

  Prestižna oznaka "Label France Education", koju dodeljuje Francuska ambasada u Srbiji sa Francuskim kulturnim centrom, zvaično je uručena Valjevskoj gimanziji na svečanosti kojoj je prisustvovao Pjer Košar, ambasador Francuske u Srbiji.

 • Prvaci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Elektronski od ponedeljka

  Upis đaka prvaka

  Roditelji budućih đaka prvaka će od ponedeljka, 26. marta 2022. godine, preko aplikacije moći da zakažu elektronsko testiranje i upis učenika u prvi razred osnovne škole, objavljneo je na sajtu Lepa reč Valjeva.

 • Vrtić Bambi (foto: Đorđe Đoković)
  Nezakonit v.d. status

  Ministarstvo i Grad bez odgovora zašto još uvek nije raspisan konkurs za direktora vrtića

  Vršiocu dužnosti direktora Predškolske ustanove po treći put odobren mandat na šest meseci, a time po drugi put prekršena odredba Zakona da vršilac dužnosti može da bude imenovan najduže šest meseci. Zbog čega još uvek nije raspisan konkurs?

 • Obdanište Zvončić (foto: Đorđe Đoković)
  Pisali predsedniku i premijerki... nema odgovora

  Diskriminatorni odnos države prema 70 valjevskih vaspitača

  Sedamdeset vaspitača zaposlenih u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" već 12 godina pokušava da dobije priznanje stečenog nivoa obrazovanja. Mole premijerku Srbije da zaustavi diskriminaciju koja je "kroz sistem rada institucija pronašla put do vaspitača čije su odavno žrtve".