Tema: Obrazovanje

 • Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
  Raspisan konkurs

  Upis u Muzičku školu

  Valjevska muzička škola i ove godine, tradicionalno u junu mesecu, otvara vrata za nove prvake koji će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2022/2023. godini. Ove godine u MŠ "Živorad Grbić" biće upisano 119 učenika u prvi razred osnovne muzičke škole

 • Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  Podrška lokalne zajednice

  Valjevo nema poseban konkurs za stipendiranje učenika i studenata sa hendikepom

  Samo 14 od 98 jedinica lokalnih samouprava koje dodeljuju učeničke i studentske stipendije prepoznaju mlade sa hendikepom kao grupu kojoj je potreban neki vid podrške u ostvarivanju prava. Među njima nije Valjevo.

 • Svečanost u Gimnaziji (foto: Borka Marković)
  Među sedam škola u Srbiji

  Valjevskoj gimnaziji uručena prestižna "Label France Education"

  Prestižna oznaka "Label France Education", koju dodeljuje Francuska ambasada u Srbiji sa Francuskim kulturnim centrom, zvaično je uručena Valjevskoj gimanziji na svečanosti kojoj je prisustvovao Pjer Košar, ambasador Francuske u Srbiji.

 • Prvaci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Elektronski od ponedeljka

  Upis đaka prvaka

  Roditelji budućih đaka prvaka će od ponedeljka, 26. marta 2022. godine, preko aplikacije moći da zakažu elektronsko testiranje i upis učenika u prvi razred osnovne škole, objavljneo je na sajtu Lepa reč Valjeva.

 • Vrtić Bambi (foto: Đorđe Đoković)
  Nezakonit v.d. status

  Ministarstvo i Grad bez odgovora zašto još uvek nije raspisan konkurs za direktora vrtića

  Vršiocu dužnosti direktora Predškolske ustanove po treći put odobren mandat na šest meseci, a time po drugi put prekršena odredba Zakona da vršilac dužnosti može da bude imenovan najduže šest meseci. Zbog čega još uvek nije raspisan konkurs?

 • Obdanište Zvončić (foto: Đorđe Đoković)
  Pisali predsedniku i premijerki... nema odgovora

  Diskriminatorni odnos države prema 70 valjevskih vaspitača

  Sedamdeset vaspitača zaposlenih u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" već 12 godina pokušava da dobije priznanje stečenog nivoa obrazovanja. Mole premijerku Srbije da zaustavi diskriminaciju koja je "kroz sistem rada institucija pronašla put do vaspitača čije su odavno žrtve".

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Društvo za srpski jezik i književnost

  Šest nagrada za učenike i profesore Valjevske gimnazije

  Učenicima i profesorima srpskog jezika i književnosti Valjevske gimnazije dodeljeno je šest nagrada na nedavno održanom 63. Republičkom seminaru za profesore srpskog jezika i književnosti. Za rad literarne sekcije, lingvističke sekcije, za najbolji školski časopis u školskoj 2020/21. godinii za najuspešniji pismeni zadatak na takmičenju učenika srednjih škola iz književnosti u školskoj 2021/22. godini

 • Klavir (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Na takmičenjima u zemlji i inostranstvu

  Trijumf učenika Muzičke škole "Živorad Grbić"

  Učenici osnovne i srednje muzičke škole Živorad Grbić osvojili su ukupno 63 nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu od početka školske godine, od kojih je 50 prvih nagrada.

 • Učenici Poljoprivredne škole (foto: www.valjevo.rs)
  Đaci ponovo u klupama

  Počela školska godina uz primenu epidemioloških mera

  Danas je počela nova školska godina uz primenu mera zaštite od širenja koronavirusa i uz intoniranje državne himne. Učenicima Valjeva uspešnu novu školsku godinu danas su u Poljoprivrednoj školi poželeli Lazar Gojković, dr Zorica Jocić i Milan Gajić.

 • Prezentacija - Onlajn kupovina (foto: VIPOS)
  Prezentacija istraživanja

  Onlajn se najviše kupuju odeća, obuća, knjige, kozmetika i sportska oprema

  Na interenetu se kupuje zbog velikog asortimana, glavni strah jeste da kupljeni proizvod ne odgovara opisu. Najviše se kupuje odeća i obuća, zatim knjige, kozmetika i sportska oprema. Ovo su zaključci istraživačkog rada "Onlajn kupovina".