Tema: Atletika

 • Svetosavska atletska trka (foto: Đorđe Đoković)
  21. Svetosavska atletska trka

  Najbolji Miloš Malešević i Verica Đorđević

  Pobednici 21. Svetosavske atletske trke su Verica Đorđević iz Surčina i Miloš Malešević iz Inđije kod seniora u trkama na 3.000, odnosno 5.000 metara. Ove godine je učestvovalo 150 takmičara, iz desetak gradova, od predškolaca i đaka, do seniora i juniora u obe konkurencije, vojnika, policajaca, rekreativaca i veterana.

 • SU Varatonac Valjevo (foto: SU Varatonac)
  U organizaciji SU Varatonac

  Prvi valjevski polumaraton

  U Valjevu će u nedelju biti održan Prvi valjevski polumaraton, koji će okupiti 400 trkača iz zemlje i regiona. Start je u 10 časova sa Gradskog trga. Saobraćaj će biti privremeno zatvoren u pojedinim ulicama od 9.30 do 13.30 časova.

 • 19. Svetosavska atletska trka (foto: Đorđe Đoković)
  Na 19. Svetosavskoj atletskoj trci

  Najbolji Ana Subotić i Miloš Krstić

  Centralnim gradskim ulicama u Valjevu je danas 19. put održana Svetosavska atletska trka uz učešće oko 200 takmičara od predškolaca do veterana u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 • Memorijal đenerala Đukića (foto: Kolubarske.rs)
  17. "Memorijal đenerala Đukića"

  Pobednik Predrag Mladenović iz Toronta

  Pobednik 17. "Memorijala đenerala Đukića", koji je danas održan na stazi Valjevo - Jovanja - Valjevo, po prvi put je Predrag Mladenović (46) iz Toronta u Kanadi, Šapčanin koji se svojevremeno takmičio za Partizan, Jagodinu i klub iz rodnog grada. On je stazu pretrčao za 35,40 minuta. Drugi je bio Ivan Planko iz Šapca, a treći Goran Gajić iz Rakovice.

 • Trka dece (foto: Đorđe Đoković)
  Svetosavska atletska trka

  Najbolji Osman Junuzović i Jasmina Pruginić

  Najviše uspeha na tradicionalnoj, 19. Svetosavskoj atletskoj trci, koja je danas održana centralnim gradskim ulicama u Valjevu, imali su Osman Junuzović iz Doboja kod seniora i Jasmina Pruginić iz Surčina u konkurenciji seniorki.

 • Svetosavska atletska trka (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
  Danas u podne u Valjevu

  "Svetosavska atletska trka"

  "Svetosavska atletska trka" održaće se danas u Valjevu, 19. put za redom. Organizatori su najavili da će u trci učestvovati takmičari svih uzrasta iz atletskih klubova Srbije. Zamenik predsednika Saveta trke Vladimir Marković Hari najavio je da će ove godine biti više takmičara nego prethodnih godina.

 • Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
  Trogodišnja podrška atletskoj manifestaciji

  Valjevska pivara stožer Krosa RTS-a

  Generalni sponzor Krosa RTS-a, najveće atletske manifestacije u Evropi, već treću godinu je Valjevska pivara, bez koje, kako je rečeno na konferenciji za novinare, "Kros ne bi bilo moguće održati".

 • Start Memorijala đenerala Đukića
  "Memorijal đenerala Đukića"

  Najbolji Olivera Jevtić i Milan Mitrović

  Na 16. atletskom „Memorijalu đenerala Đukića“, koji je danas održan na stazi Valjevo-Jovanja-Valjevo dugoj 10,5 km, najviše uspeha imali su užički atletičari, koji su spasili manifestaciju na kojoj je učestvovalo 30-tak takmičara u najvažnijim disciplinama.

 • Start trke Memorijal đenerala Ðukića (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
  Danas na stazi Valjevo-Jovanja-Valjevo

  Đukićev atletski memorijal

  Na stazi Valjevo-Jovanja-Valjevo, dugoj 10,5 km, danas se od 10.00 sati održava 16. atletski "Memorijal đenerala Ðukića" u znak sećanja na Svetomira Đukića, začetnika olimpijskog pokreta u Srbiji.

 • Tamara Marković Salaški
  Evropsko prvenstvo u atletici

  Tamara sedma na 400 metara

  U trci na 400 metara, na Evropskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Amsterdamu, srpska reprezentativka Tamara Marković Salaški osvojila je večeras sedmo mesto. Ona je u izuzetno jakoj konkurenciji ponovila rezultat iz polufinala, kada je u svojoj grupi bila druga, a ukupno je imala sedmo vreme.