Tema: Nevreme

 • Grad (foto: Kolubarske.rs)
  Oko ponoći

  U Valjevu padao grad veličine lešnika

  U Valjevu je oko ponoći padala jaka kiša praćena gradom. U pojedinim delovima grada nekoliko minuta padao je grad veličine lešnika. Za desetak minuta palo je oko dva litra kiše po metru kvadratnom, duvao je vetar brzinom 7,3 metra u sekundi.

 • Vetar odneo krov sa VIPOS-a (foto: Kolubarske.rs)
  Posledice

  Olujni vetar napravio probleme

  Olujni južni vetar koji je duvao juče više od šest časova bez prekida, a čiji su udari dostizali brzinu od oko 80 kilometara na čas, napravio je štetu na teritoriji Valjeva. Mnogi su ostali bez struje, oštećeno je nekoliko automobila, sa zgarde VIOPS-a odnet je limeni krov, oborena su stabala u Parku Pećina i u gradu...

 • Polomljene grane u Karađorđevoj (foto: Đorđe Đoković)
  Nekoliko časova

  Olujni vetar u Valjevu obara stabla, frižidere... lomi grane

  U Valjevu od 22.40 časova duva olujni južni vetar čiji su udari dostizali brzinu od 76 kilometara na čas. Olujni vetar je lomio grane na drveću u Karađorđevoj ulici u neposrednoj blizini Gradske kuće, obarao stabla u Parku Pećina, obarao rashladne vitrine u Karađorđevoj ulici, nosio kontejnere…

 • Polomljene grane (foto: kolubarske.rs)
  Noćas oko jedan čas iza ponoći

  Olujni vetar i kiša u Valjevu

  Nevreme praćeno pljuskom, grmljavinom i olujnim vetrom koji je 20 minuta duvao 16 metara u sekundi zahvatilo je oko jedn čas iza ponoći Valjevo. Za manje od jednog časa palo je 16 litara kiše po metru kvadratnom. Na drvoredu u Hajduk Veljkovoj polomljene su grane.

 • Grad padao u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
  Nevreme pogodilo Valjevo

  Desetak minuta padao grad

  Jaka kiša praćena gradom veličine do zrna kukuruza pogodila je ovog prepodneva Valjevo. Nevreme je trajalo desetak minuta i prema prvim informacijama, relativno "sitan" grad nije napravio veću štetu.

 • Opet kiša (foto: Đorđe Đoković)
  Pljusak i grmljavina

  Za četiri časa 37 litara kiše

  U Valjevu i okolini za nešto više od četiri časa palo je preko 37 litara kiše po metru kvadratnom. Kiša je počela da pada, uz jaku grmljavinu, noćas oko 03.45 časova i nesmanjenim intenzitetom je padala je nekoliko časova.

 • Grad (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje Štaba za vanredne situacije

  Štetu prijavilo 646 građana

  Štetu na objektima, automobilima i usevima, nakon nevremena praćeno gradom i olujnim vetrom, koje je u nedelju pogodilo Valjevo, do sada je prijavilo 646 građana. Najveći broj prijava 351 odnosi se na štete na objektima, na kojima su polupani crepovi i razbijena prozorska stakla. Prijavljena je šteta na 204 automobila i podneta je 91 prijava za štetu na poljoprivrednim usevima, saopšteno je iz Gradske uprave nakon sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva.

 • Grad (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon nedeljnog nevremena

  Štetu prijavilo 110 građana

  Štetu na automobilima i objektima, nakon nevremena praćeno gradom i olujnim vetrom, koje je u nedelju pogodilo Valjevo, prijavilo je 110 građana. „Najviše prijava, čak 90 je podneto zbog oštećenja na automobilima, dok je 20 građana prijavilo štetu na objektima na kojima su polupani crepovi i stakla.

 • Grad (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

  Grad će tek da kupi 37 protivgradnih raketa

  Do sada je podneto 40 prijava o šteti pričinjenoj nakon vremenskih nepogoda, grada i kiše, koji su zahvatili teritoriju Valjeva i 13 sela, saopšteno je iz Gradske uprave nakon sednice Štaba za vanredne situacije. Nadležne komisije će, od sutra 4. avgusta, na osnovu prijava građana uraditi preliminarnu procenu štete.

 • Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
  Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže

  Grad je prošle nedelje kupio protivgradne rakete

  I pored toga što nabavka protivgradnih raketa nije u nadležnosti lokalne samouprave, Grad Valjevo je prošle nedelje kada je okončana javna nabavka, kupio 40 komada protivgradnih raketa., kaže za Kolubarske.rs zamenik gradonačelnika Žarko Kovač. On tako negira navode da grad nije kupio rakete.