Tema: Nevreme

 • Limeni krov pao na automobile (foto: Kolubarske.rs)
  Gradskoj upravi

  Podneto 16 prijava štete koju je napravilo olujno nevreme

  Procena štete koju je u Valjevu prošle nedelje napravila oluja još uvek nije završena, a gradska Komisija za procenu šteta primila je 16 prijava štete koju je napravilo olujno nevreme.

 • Grad (foto: Kolubarske.rs)
  Oko ponoći

  U Valjevu padao grad veličine lešnika

  U Valjevu je oko ponoći padala jaka kiša praćena gradom. U pojedinim delovima grada nekoliko minuta padao je grad veličine lešnika. Za desetak minuta palo je oko dva litra kiše po metru kvadratnom, duvao je vetar brzinom 7,3 metra u sekundi.

 • Vetar odneo krov sa VIPOS-a (foto: Kolubarske.rs)
  Posledice

  Olujni vetar napravio probleme

  Olujni južni vetar koji je duvao juče više od šest časova bez prekida, a čiji su udari dostizali brzinu od oko 80 kilometara na čas, napravio je štetu na teritoriji Valjeva. Mnogi su ostali bez struje, oštećeno je nekoliko automobila, sa zgarde VIOPS-a odnet je limeni krov, oborena su stabala u Parku Pećina i u gradu...

 • Polomljene grane u Karađorđevoj (foto: Đorđe Đoković)
  Nekoliko časova

  Olujni vetar u Valjevu obara stabla, frižidere... lomi grane

  U Valjevu od 22.40 časova duva olujni južni vetar čiji su udari dostizali brzinu od 76 kilometara na čas. Olujni vetar je lomio grane na drveću u Karađorđevoj ulici u neposrednoj blizini Gradske kuće, obarao stabla u Parku Pećina, obarao rashladne vitrine u Karađorđevoj ulici, nosio kontejnere…

 • Polomljene grane (foto: kolubarske.rs)
  Noćas oko jedan čas iza ponoći

  Olujni vetar i kiša u Valjevu

  Nevreme praćeno pljuskom, grmljavinom i olujnim vetrom koji je 20 minuta duvao 16 metara u sekundi zahvatilo je oko jedn čas iza ponoći Valjevo. Za manje od jednog časa palo je 16 litara kiše po metru kvadratnom. Na drvoredu u Hajduk Veljkovoj polomljene su grane.

 • Grad padao u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
  Nevreme pogodilo Valjevo

  Desetak minuta padao grad

  Jaka kiša praćena gradom veličine do zrna kukuruza pogodila je ovog prepodneva Valjevo. Nevreme je trajalo desetak minuta i prema prvim informacijama, relativno "sitan" grad nije napravio veću štetu.

 • Opet kiša (foto: Đorđe Đoković)
  Pljusak i grmljavina

  Za četiri časa 37 litara kiše

  U Valjevu i okolini za nešto više od četiri časa palo je preko 37 litara kiše po metru kvadratnom. Kiša je počela da pada, uz jaku grmljavinu, noćas oko 03.45 časova i nesmanjenim intenzitetom je padala je nekoliko časova.

 • Grad (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje Štaba za vanredne situacije

  Štetu prijavilo 646 građana

  Štetu na objektima, automobilima i usevima, nakon nevremena praćeno gradom i olujnim vetrom, koje je u nedelju pogodilo Valjevo, do sada je prijavilo 646 građana. Najveći broj prijava 351 odnosi se na štete na objektima, na kojima su polupani crepovi i razbijena prozorska stakla. Prijavljena je šteta na 204 automobila i podneta je 91 prijava za štetu na poljoprivrednim usevima, saopšteno je iz Gradske uprave nakon sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva.

 • Grad (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon nedeljnog nevremena

  Štetu prijavilo 110 građana

  Štetu na automobilima i objektima, nakon nevremena praćeno gradom i olujnim vetrom, koje je u nedelju pogodilo Valjevo, prijavilo je 110 građana. „Najviše prijava, čak 90 je podneto zbog oštećenja na automobilima, dok je 20 građana prijavilo štetu na objektima na kojima su polupani crepovi i stakla.

 • Grad (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

  Grad će tek da kupi 37 protivgradnih raketa

  Do sada je podneto 40 prijava o šteti pričinjenoj nakon vremenskih nepogoda, grada i kiše, koji su zahvatili teritoriju Valjeva i 13 sela, saopšteno je iz Gradske uprave nakon sednice Štaba za vanredne situacije. Nadležne komisije će, od sutra 4. avgusta, na osnovu prijava građana uraditi preliminarnu procenu štete.