Tema: Mediji

 • Kamere (foto: Kolubarske.rs)
  Za informisanje deset miliona

  Raspisan konkurs za sufinansiranje medija u Valjevu

  Gradska uprava Valjeva raspisala je konkurs za za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja radi ostvarivanja javnog interesa u 2023. godin, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 10.000.000 dinara. Rok za dostavljanje projekata je 23.02. 2023. godine.

 • Razlozi nisu javno saopšteni

  Televizije N1 i Nova S prekinule emitovanje programa

  Televizije Nova S i N1 od ponoći 6. decembra emituju umesto redovnog programa telop sa crnim ekranom na kome je ispisana poruka "Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija".

 • Novine (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Piše Danas: Šta kažu medijski stručnjaci o novom ministru

  "Nesumnjivo kvalifikovan, ali ne za informisanje"

  Mihailo Jovanović, novi ministar informisanja i telekomunikacija, nesumnjivo je stručan u svojoj oblasti – telekomunikacijama, ali nimalo u oblasti informisanja, te će se time, najverovatnije, baviti državni sekretar koga on bude imenovao, saglasni su sagovornici Danasa.

 • Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Obustaviti konkurs za nacionalne frekvencije, sprovesti nov nakon izmena zakona

  Međusektorska grupa za slobodu izražavanja i medija Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji zahteva odlaganje javnog konkursa za dodelu nacionalnih televizijskih i radijskih frekvencija, koji je 15. aprila raspisao REM.

 • Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Proglas sindikata "Nezavisnost" i Koalicije za slobodu medija na Dan slobode medija

  Za slobodne medije moraju da se bore i građani

  Demokratsko društvo ne mogu da izgrade samo hrabri novinari, našem društvu potrebni su hrabri građani. Bez građanske hrabrosti i odlučnosti nema ni slobodnog društva, navodi se u proglasu povodom 3. maja Svetskog dana slobode medija.

 • Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gradska uprava

  Raspisan konkurs za sufinansiranje medija u Valjevu

  Gradska uprava Valjeva raspisala je konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja za ovu godinu, za šta će iz budžeta biti izdvojeno deset miliona dinara ili 2,2 miliona dinara više nego prošle godine. Rok za dostavljanje projekata je 11. mart.

 • Ulica u Privrednoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
  Pogrešna slika realnosti

  "Lepa reč Valjeva" zarad promocije lokalne vlasti zaobilazi istinu

  Svrha nelegalnog sajta "Lepa reč Valjeva" nije da građani budu potpuno i istinito informisani o svim događajima u gradu, nego je osmišljen za promociju vladajuće Srpske napredne stranke i gradskih funkcionera iz te partije.

 • Dresura (foto: Dušan Arsenić)
  Čiji smo mi i ko nas plaća?

  Uloga medija, kako je vide građani, a kako vlast

  Mediji svojim sadržajima prevashodno treba da štite javni interes. Ali većina građana smatra da su mediji i plaćeni javnim novcem, i da je njihova obaveza da se bave onim pitanjima za koje građani smatraju da su javni interes.

 • Slobodan Ćirić na Skupštini EFJ (foto: UNS)
  Na Skupštini Evropske federacije novinara

  Potpredsednik UNS-a Slobodan Ćirić: U Srbiji najveći pritisak trpe novinari istraživači i kritičari vlasti

  Na Skupštini Evropske federacije novinara govorio potpredsednik UNS Slobodan Ćirić, novinar valjevskog Napreda. Na predlog UNS usvojena rezolucija o formiranju Međunarodne komisije za istragu ubistava i kidnapovanja novinara.

 • KRIK - logo
  Koalicija za slobodu medija

  Žestoka kampanja provladinih medija protiv KRIK-a stvara atmosferu linča

  Koalicija za slobodu medija poziva sve nadležne institucije i odgovorna lica da učine sve što je u njihovoj nadležnosti da pod hitno zaustave opasnu i protivzakonitu kampanju, koju protiv redakcije KRIK vode provladini mediji u Srbiji.