Tema: Mediji

 • Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Povratak državnog vlasništva u medije poguban za sistem javnog informisanja

  NUNS poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da iz Predloga Zakona o javnom informisanju i medijima izmene članove 39 i 41 na način da ostanu isti kao u važećem Zakonu o javnom informisanju.

 • Medijski forum u Pekingu (foto: UNS)
  "Pojas i put"

  UNS i druga novinarska udruženja prihvatili Inicijativu međunarodnog medijskog foruma u Pekingu

  Skoro 70 predstavnika novinarskih organizacija iz 37 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Australije, Južne i centralne Amerike, među kojima je i potpredsednik UNS Slobodan Ćirić novinar iz Valjeva, na konferenciji "Pojas i put"...

 • NUNS
  Saopštenje

  Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u dvorište poslovne zgrade u kojoj se nalazi redakcija ove televizije.

 • Mediji (foto: Kolubaeske.rs)
  Svetski dan slobode medija 3. maj

  Bez slobodnih medija nema slobodnog društva

  Sistemsko uništavanje novinarstva u Srbiji ima samo jedan cilj – uspostavljanje jednomumlja. A krajnje posledice snosiće svi građani, a već ih u velikoj meri i snose, ukoliko se usude da iskažu stav koji se ne uklapa u zvanične parole

 • Budžetski džak (ilustracija Dušan Arsenić)
  Sufinansiranje projekta iz oblasti javnog informisanja

  Najviše novca za dve valjevske televizije i za dve beogradske firme iz Mekenzijeve

  Ove godine će sa 10,6 miliona dinara iz gradskog budžeta biti sufinansirana 22 projekta iz oblasti javnog informisanja. Najviše novca ili više od polovine ide za dve valjevske televizije i za dve beogradske firme na istoj adresi.

 • Novinari (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Istraživanje o mentalnom zdravlju novinara

  Novinarstvo je stresnije od većine zanimanja

  Većina ispitanih novinara je svakodnevno emotivno iscrpljena i pod stresom, pokazuje istraživanje o mentalnom zdravlju poslenika "sedme sile". Od dijagnostifikovanih mentalnih smetnji najčešći su anksiozni poremećaji, depresije i napadi panike.

 • NUNS
  Saopštenje

  NUNS: Odmah da prestane targetiranje novinara od strane vlasti i TV "Pink"

  NUNS najoštrije osuđuje prikazivanje spota na TV Pink u kom se poziva na hapšenje novinara i urednika dnevnog lista Danas, portala Nova.rs, televizija Nova S i N1 i to zbog kritikovanja aktuelne vlasti i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 • Jelena Obućina (foto: NUNS)
  NUNS na prvoj liniji - Za bezbednost novinara na internetu

  Jelena Obućina: Pretnje se moraju prijaviti

  BIRN je u saradnji s NUNS-om pokrenuo kampanju #NaPrvojLiniji kojom žele da skrenu pažnju na sve veći broj napada na novinare u digitalnoj sferi. Kolubarske.rs se pridružuju kampanji.

 • Kamere (foto: Kolubarske.rs)
  Za informisanje deset miliona

  Raspisan konkurs za sufinansiranje medija u Valjevu

  Gradska uprava Valjeva raspisala je konkurs za za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja radi ostvarivanja javnog interesa u 2023. godin, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 10.000.000 dinara. Rok za dostavljanje projekata je 23.02. 2023. godine.

 • Razlozi nisu javno saopšteni

  Televizije N1 i Nova S prekinule emitovanje programa

  Televizije Nova S i N1 od ponoći 6. decembra emituju umesto redovnog programa telop sa crnim ekranom na kome je ispisana poruka "Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija".