Registracija Prijava preko FB

Tema: Mediji

 • Printskrin KRIK
  Međusektorska grupa za slobodu izražavanja i medija i Radna grupa za Poglavlje 23

  Ozbiljno ugrožena bezbednost novinarima i novinarkama KRIK-a

  Najoštrije osuđuju ugrožavanje bezbednosti novinara i novinarki istraživačke mreže KRIK skandaloznim tabloidnim izveštavanjem medija bliskih vlasti i pozivaju nadležne institucije da na ove napade reaguju u što kraćem roku.

 • NUNS
  Saopštenje NUNS

  Najavljeni sporazum Telekoma i Telenora ugrožava medijski pluralizam u Srbiji

  Nezavisno udruženje novinara Srbije izražava ozbiljnu zabrinutost zbog najavljenog sporazuma državne kompanije Telekom Srbija i mobilnog operatora Telenora, u vlasništvu investicionog fonda PPF, koji može dodatno da naruši medijski pluralizam i uveća već postojeći monopol države u medijskoj sferi.

 • Novinarke (foto: Cenzolovka)
  Piše Cenzolovka

  Reporteri traže od Maje Gojković da država zaštiti napadnute novinarke

  Poslednja serija pretnji i napada na novinarke Brankicu Stanković, Natašu Kovačev, Jelenu Zorić i Dariju Ranković pokazuje da je u Srbiji sloboda informisanja ugrožena, ističu Reporteri bez granica, zbog čega država mora adekvatno da reaguje, kao što je nedavno i najavilo Republičko tužilaštvo, piše Cenzolovka.

 • Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Iz budžeta za medije 5,5 miliona

  Beznačajna sredstva za značajnu ulogu

  U budžetu Valjeva za informisanje je opredeljeno 5,5 miliona što je nešto manje od 0,2 posto budžeta grada. Gradonačelnik kaže da je uloga medija značajna. Zašto beznačajna sredstva za značajnu ulogu, pitalo smo ga.

 • NUNS
  Saopštenje

  NUNS osuđuje nove napade na Žaklinu Tatalović

  Nezavisno udruženje novinara Srbije pruža punu podršku novinarki Žaklini Tatalović i učinićemo sve kako bi joj zaštitili profesionalni i ljudski integritet i pravo na slobodan rad. Nju je sinoć u emisiji "Hit tvit" Televizije Pink na najbrutalniji način vređao i klevetao turbo-folk pevač Aleksandar Vuksanović - Aca Lukas,

 • Kamere (foto: Kolubarske.rs)
  UNS o medijskom konkursu u Valjevu

  Novac za radio koji širi uvrede i za rekordera u kršenju kodeksa

  Na konkursu za medije u Valjevu novac su dobili Radio Valjevo, koji je zbog uvreda prvostepeno osuđen, tri beogradska preduzeća na istim adresama, izdavač lista koji je rekorder u kršenju novinarskog kodeksa...". Jasno je da su na konkursu prošli mediji koji su bliski SNS ii da je to bio jedini kriterijum, a ne kvalitet projekta“, kaže za UNS Darija Ranković.

 • Budžetski džak (ilustracija Dušan Arsenić)
  Još jedan konkurs za propagandiste i prijatelje

  Milinoviću, Majdaku i Aćimoviću 6,45 od 10 miliona dinara

  Od deset milona dinra, koliko je u budžetu Valjeva opredeljeno za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, 6.450.000 dinara dobili su Milan Milinović, Zoran Majdak i Marko Aćimović, preko svojijh medija.

 • UNS (foto: UNS)
  Reakcija na neistiniti i sramni tekst na portalu Kolubarski info

  UNS: Slavica Vujanac nova žrtva portala Kolubarski info

  Udruženje novinara Srbije protestuje zbog vređanja novinarke i urednice valjevskog portala Vamedia Slavice Vujanac na portalu Kolubarski info i poziva urednika Zorana Majdaka da prestane sa diskreditovanjem i vređanjem novinara koji ukazuju na zloupotrebe vlasti.

 • TV N1
  Kolubarske.rs podržavaju inicijativu

  Da se vidi N1

  S obzirom na to da su mediji sa nacionalnom frekvencijom u najvećoj meri propagandno glasilo jednog čoveka i vladajuće partokratije, program N1 je jedini mediji na kome se mogu čuti različiti akteri, različita mišljenja i profesionalni izveštaji o stvarnim događajima.

 • Budžetski džak (ilustracija Dušan Arsenić)
  Konkurs za gradonačelnkove PR medije

  Deset hiljada dinara za "ponižavanje" novinara

  Raspisan je konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja. Ove godine gradonačelnik je rešio da novinare "ponizi" tako što je smanjio najmanji iznos odobrenih sredstava sa 50 hijada, koliko je bilo lane, na deset hiljada dinara.