Registracija Prijava preko FB

Tema: Mediji

 • KRIK - logo
  Koalicija za slobodu medija

  Žestoka kampanja provladinih medija protiv KRIK-a stvara atmosferu linča

  Koalicija za slobodu medija poziva sve nadležne institucije i odgovorna lica da učine sve što je u njihovoj nadležnosti da pod hitno zaustave opasnu i protivzakonitu kampanju, koju protiv redakcije KRIK vode provladini mediji u Srbiji.

 • Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Ministarstvo: Niko nema pravo da ometa rad novinara

  Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da niko nema pravo da ometa rad novinara, a da bi oni koji smatraju da je o njima objavljena neistinita, nepotpuna ili netačno preneta informacija, trebalo da koriste zakonom predviđena sredstva, kao što su pravo na odgovor ili pravo na ispravku, a ne da "o tome polemišu sa novinarima slanjem SMS poruka u kojima iznose insinuacije i uvrede".

 • Protest advokata (foto: Đorđe Đoković)
  Nezadovoljni pisanjem

  Nekoliko advokata vređalo novinara Kolubarskih.rs

  Predsednik Odbora valjevskih advokata Mladen Nikić odbio je da se obrati novinarima na protestnom skupu i tražio da se pomere građani sa transparentima koji su došli da im pruže podršku. Nekoliko advokata vređalo novinara Kolubarskih.rs.

 • Televizija VA plus (foto: Đorđe Đoković)
  Prešla dara meru

  TV VA PLUS odbila sredstva dodeljena na konkursu za medije

  Televizija Valjevo plus je odbila 800.000 dinara, sredstva dodeljena toj medijskoj kući na konkursu grada Valjeva za sufinansiranje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja. Osnovni razlog za to je ukazivanje na višegodišnju nelogičnost raspodele novca za medije na lokalu.

 • Printskrin KRIK
  Međusektorska grupa za slobodu izražavanja i medija i Radna grupa za Poglavlje 23

  Ozbiljno ugrožena bezbednost novinarima i novinarkama KRIK-a

  Najoštrije osuđuju ugrožavanje bezbednosti novinara i novinarki istraživačke mreže KRIK skandaloznim tabloidnim izveštavanjem medija bliskih vlasti i pozivaju nadležne institucije da na ove napade reaguju u što kraćem roku.

 • NUNS
  Saopštenje NUNS

  Najavljeni sporazum Telekoma i Telenora ugrožava medijski pluralizam u Srbiji

  Nezavisno udruženje novinara Srbije izražava ozbiljnu zabrinutost zbog najavljenog sporazuma državne kompanije Telekom Srbija i mobilnog operatora Telenora, u vlasništvu investicionog fonda PPF, koji može dodatno da naruši medijski pluralizam i uveća već postojeći monopol države u medijskoj sferi.

 • Novinarke (foto: Cenzolovka)
  Piše Cenzolovka

  Reporteri traže od Maje Gojković da država zaštiti napadnute novinarke

  Poslednja serija pretnji i napada na novinarke Brankicu Stanković, Natašu Kovačev, Jelenu Zorić i Dariju Ranković pokazuje da je u Srbiji sloboda informisanja ugrožena, ističu Reporteri bez granica, zbog čega država mora adekvatno da reaguje, kao što je nedavno i najavilo Republičko tužilaštvo, piše Cenzolovka.

 • Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Iz budžeta za medije 5,5 miliona

  Beznačajna sredstva za značajnu ulogu

  U budžetu Valjeva za informisanje je opredeljeno 5,5 miliona što je nešto manje od 0,2 posto budžeta grada. Gradonačelnik kaže da je uloga medija značajna. Zašto beznačajna sredstva za značajnu ulogu, pitalo smo ga.

 • NUNS
  Saopštenje

  NUNS osuđuje nove napade na Žaklinu Tatalović

  Nezavisno udruženje novinara Srbije pruža punu podršku novinarki Žaklini Tatalović i učinićemo sve kako bi joj zaštitili profesionalni i ljudski integritet i pravo na slobodan rad. Nju je sinoć u emisiji "Hit tvit" Televizije Pink na najbrutalniji način vređao i klevetao turbo-folk pevač Aleksandar Vuksanović - Aca Lukas,

 • Kamere (foto: Kolubarske.rs)
  UNS o medijskom konkursu u Valjevu

  Novac za radio koji širi uvrede i za rekordera u kršenju kodeksa

  Na konkursu za medije u Valjevu novac su dobili Radio Valjevo, koji je zbog uvreda prvostepeno osuđen, tri beogradska preduzeća na istim adresama, izdavač lista koji je rekorder u kršenju novinarskog kodeksa...". Jasno je da su na konkursu prošli mediji koji su bliski SNS ii da je to bio jedini kriterijum, a ne kvalitet projekta“, kaže za UNS Darija Ranković.