Registracija Prijava preko FB

Tema: Mediji

 • Kamere (foto: Kolubarske.rs)
  UNS o medijskom konkursu u Valjevu

  Novac za radio koji širi uvrede i za rekordera u kršenju kodeksa

  Na konkursu za medije u Valjevu novac su dobili Radio Valjevo, koji je zbog uvreda prvostepeno osuđen, tri beogradska preduzeća na istim adresama, izdavač lista koji je rekorder u kršenju novinarskog kodeksa...". Jasno je da su na konkursu prošli mediji koji su bliski SNS ii da je to bio jedini kriterijum, a ne kvalitet projekta“, kaže za UNS Darija Ranković.

 • Budžetski džak (ilustracija Dušan Arsenić)
  Još jedan konkurs za propagandiste i prijatelje

  Milinoviću, Majdaku i Aćimoviću 6,45 od 10 miliona dinara

  Od deset milona dinra, koliko je u budžetu Valjeva opredeljeno za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, 6.450.000 dinara dobili su Milan Milinović, Zoran Majdak i Marko Aćimović, preko svojijh medija.

 • UNS (foto: UNS)
  Reakcija na neistiniti i sramni tekst na portalu Kolubarski info

  UNS: Slavica Vujanac nova žrtva portala Kolubarski info

  Udruženje novinara Srbije protestuje zbog vređanja novinarke i urednice valjevskog portala Vamedia Slavice Vujanac na portalu Kolubarski info i poziva urednika Zorana Majdaka da prestane sa diskreditovanjem i vređanjem novinara koji ukazuju na zloupotrebe vlasti.

 • TV N1
  Kolubarske.rs podržavaju inicijativu

  Da se vidi N1

  S obzirom na to da su mediji sa nacionalnom frekvencijom u najvećoj meri propagandno glasilo jednog čoveka i vladajuće partokratije, program N1 je jedini mediji na kome se mogu čuti različiti akteri, različita mišljenja i profesionalni izveštaji o stvarnim događajima.

 • Budžetski džak (ilustracija Dušan Arsenić)
  Konkurs za gradonačelnkove PR medije

  Deset hiljada dinara za "ponižavanje" novinara

  Raspisan je konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja. Ove godine gradonačelnik je rešio da novinare "ponizi" tako što je smanjio najmanji iznos odobrenih sredstava sa 50 hijada, koliko je bilo lane, na deset hiljada dinara.

 • Hol Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
  Tribina UNS-a o medijskoj etici u Valjevu

  "Novinari ili politički protivnici"

  Udruženje novinara Srbije organizuje tribinu na temu "Novinari ili politički protivnici". Na tribini od 18 časova u holu Centra za kulturu govoriće Ljiljana Smajlović, Muharem Bazdulj, Mile Perić i Darija Ranković. Moderator tribine je Slobodan Ćirić.

 • NUNS
  Saopštenje

  NUNS osudio uvredljivo ponašanje valjevske vlasti prema Dariji Ranković

  NUNS osuđuje diskriminatorsko ponašanje gradske uprave Valjeva prema novinarki Dariji Ranković, urednici portala Kolubarske.rs "Saopštenje gradonačelnika obiluje neistinama, te je njime potvrđeno da naše pisanje smeta lokalnim vlastima", rekla je za NUNS Darija Ranković.

 • Ana Marković, Jelena Nikolić Lekić, Nemanja Rasulić i Veseljko Belušević (foto: Kolubarske.rs)
  Zbog zabrane da uđe na konferenciju za novinare

  Izvinjenje Saveta Tešnjarskih urednici Kolubarskih.rs

  "Niko od nas nije rekao obezbeđenju da Vas ne pusti na konferenciju za novinare, a zbog neprijatnosti koju ste doživeli na ulazu, Savet Tešnjarskih večeri Vam se izvinjava", rekli su članovi Saveta Tešnjarskih večeri novinarki i urednici internet novina kolubarske.rs.

 • Konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
  Otišli su korak dalje

  Obezbeđenje mi je zabranilo ulazak na konferenciju za novinare na koju sam uredno pozvana!

  Gradska vlast je primenila prinudu, tako što mi danas nije dozvoljeno da uđem na konferenciju za novinare na koju sam uredno pozvana. Slučaj sam prijavila policiji tražeći da se utvrdi identitet radnika obezbeđenja, kao i lica po čijem nalogu ili ovlaščenju mi je zabranio ulazak na konferenciju za novinare.

 • UNS (foto: UNS)
  Saopštenje

  UNS: Hitno pronaći ko stoji iza medijskog linča Darije Ranković

  Udruženje novinara Srbije zaprepašćeno je uvredama na internet stranici valjevskapodvala.com koje su upućene valjevskoj novinarki Dariji Ranković i traži da policija i tužilaštvo hitno utvrde ko stoji iza ovog medijskog linča.