Registracija Prijava preko FB

Tema: Mediji

 • Kamere (foto: Đorđe Đoković)
  Protest ispred Tužilaštva

  Novinari pozvali tužilaštvo da reaguje na pretnje njihovim kolegama

  Više od 150 novinara i građana protestovalo je ispred zgrade Tužilaštva za visokotehnološki kriminal. U organizaciji nedeljnika Vreme skup je održan povodom sve češćih napada i hajki na novinare nezavisnih medija u javnosti i na društvenim mrežama.

 • (foto: Đorđe Đoković)
  Razumeli smo poruku

  Kolubarske.rs odbile novac iz budžeta po konkursu

  Kolubarske.rs odbile su 60.000 dinara dodeljenih po konkursu za proizvodnju medijskih sadržaja. "Sredstva nisu dovoljna za sufinansiranje realizacije bilo kakvog projekta iz oblasti informisanja, a naročito nisu dovoljna za obuhvatan i složen projekat praćenja javnih nabavki".

 • Budžetski džak (ilustracija Dušan Arsenić)
  Spisak pravljen u kabinetu gradonačelnika

  Zorica Jelača dobila preko 5,2 miliona dinara za informisanje iz kase Valjeva

  Zorica Jelača i Marko Aćimović, direktori i vlasnici beogradskih preduzeća i Udruženja građana, za usluge informisanja iz budžeta Valjeva dobili su preko 6,1 milion dinara što je više od polovine ukupnog novca opredeljenog za informisanje.

 • Kamere (foto: Kolubarske.rs)
  Podeljeno 7,3 miliona dinara za informisanje

  Iz budžeta Valjeva skoro polovina novca za projekte van Valjeva

  Iz budžeta Valjeva za 21 projekat u oblasti javnog informisanja izdvojeno je 7,3 miliona dinara. Za deset projekata van Valjeva, najviše iz Beograda i po jedan iz Niša i Šapca, i dve valjevske televizije izdvojeno je 5,8 miliona dinara,

 • Informisanje grad Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  Koalicija novinarskih i medijskih udruženja traži

  Valjevo da obustavi tender za proizvodnju medijskih sadržaja

  Koalicija pet novinarskih i medijskih udruženja upozorava da finansiranje usluge informisanja nije u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima i traži od gradonačelnika Valjeva da obustavi javnu nabavku usluge informisanja.

 • Antene na zgradi Grada (foto: Đorđe Đoković)
  Oglašena prodaja

  Radio Valjevo opet na prodaju

  Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju Radio Valjevo metodom neposredne pogodbe uz javno prikupljanje ponuda, a procenjena vrednost preduzeća je 795.582 dinara. Prvi put Radio Valjevo je prodato 2015. godine za 17.400 evra.

 • Antene na zgradi Grada (foto: Đorđe Đoković)
  Uz izvinjenje redakcije Kolubarskih.rs

  Ispravka teksta "Radio Valjevo od uglednog do piratskog radija"

  U tekstu koji su Kolubarske.rs objavile pod nazivom "Radio Valjevo od uglednog do piratskog radija", preneli smo netačnu informaciju da je frekvencija 95,8 MHz oduzeta Radio Valjevu.

 • Antene na zgradi Grada (foto: Đorđe Đoković)
  Oduzeta frekvencija 95,8 MHz

  Radio Valjevo od uglednog do piratskog radija

  Frekvencija 95,8 MHz, na kojoj je program emitovao Radio Valjevo, oduzeta je s obzirom na to da se država odrekla prava na korišćenje te frekvencije. Uprkos tome program se i dalje emituje, što je nelegalno korišćenje frekvencije i imena Radio Valjevo.

 • Konferencija za novinare (ilustracija) (foto: DjordjeDjokovic)
  3. maj medijski radnici dočekuju "tužno"

  Proglas UNS-a povodom Svetskog dana slobode medija

  Povodom Svetskog dana slobode medija koji se obeležava 3. maja, akcijom Pet minuta gromoglasne tišine, UNS objavljuje Proglas. Pozivamo novinare i medijske radnike da 3. maja od 11.55 do 12 sati u elektronskim medijima pročitaju Proglas ili ga objave na ekranu, a u onlajn i štampanim medijima da objave proglas.

 • Antene na zgradi Grada (foto: Đorđe Đoković)
  Rešenje doneo Privredni sud u Beogradu

  Otvoren stečaj Radio Valjeva

  Otvoren je stečaj Radio Valjeva, a za stečajnog upravnika je imenovan Novak Stajić iz Beograda. Ministarstvo privrede je pokrenulo stečaj zbog prezaduženosti i trajne nesposobnosti plaćanja obaveza, navodi se u rešenju Privrednog suda o otvaranju stečaja.