Tema: Mediji

 • Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Obustaviti konkurs za nacionalne frekvencije, sprovesti nov nakon izmena zakona

  Međusektorska grupa za slobodu izražavanja i medija Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji zahteva odlaganje javnog konkursa za dodelu nacionalnih televizijskih i radijskih frekvencija, koji je 15. aprila raspisao REM.

 • Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Proglas sindikata "Nezavisnost" i Koalicije za slobodu medija na Dan slobode medija

  Za slobodne medije moraju da se bore i građani

  Demokratsko društvo ne mogu da izgrade samo hrabri novinari, našem društvu potrebni su hrabri građani. Bez građanske hrabrosti i odlučnosti nema ni slobodnog društva, navodi se u proglasu povodom 3. maja Svetskog dana slobode medija.

 • Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gradska uprava

  Raspisan konkurs za sufinansiranje medija u Valjevu

  Gradska uprava Valjeva raspisala je konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja za ovu godinu, za šta će iz budžeta biti izdvojeno deset miliona dinara ili 2,2 miliona dinara više nego prošle godine. Rok za dostavljanje projekata je 11. mart.

 • Ulica u Privrednoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
  Pogrešna slika realnosti

  "Lepa reč Valjeva" zarad promocije lokalne vlasti zaobilazi istinu

  Svrha nelegalnog sajta "Lepa reč Valjeva" nije da građani budu potpuno i istinito informisani o svim događajima u gradu, nego je osmišljen za promociju vladajuće Srpske napredne stranke i gradskih funkcionera iz te partije.

 • Dresura (foto: Dušan Arsenić)
  Čiji smo mi i ko nas plaća?

  Uloga medija, kako je vide građani, a kako vlast

  Mediji svojim sadržajima prevashodno treba da štite javni interes. Ali većina građana smatra da su mediji i plaćeni javnim novcem, i da je njihova obaveza da se bave onim pitanjima za koje građani smatraju da su javni interes.

 • Slobodan Ćirić na Skupštini EFJ (foto: UNS)
  Na Skupštini Evropske federacije novinara

  Potpredsednik UNS-a Slobodan Ćirić: U Srbiji najveći pritisak trpe novinari istraživači i kritičari vlasti

  Na Skupštini Evropske federacije novinara govorio potpredsednik UNS Slobodan Ćirić, novinar valjevskog Napreda. Na predlog UNS usvojena rezolucija o formiranju Međunarodne komisije za istragu ubistava i kidnapovanja novinara.

 • KRIK - logo
  Koalicija za slobodu medija

  Žestoka kampanja provladinih medija protiv KRIK-a stvara atmosferu linča

  Koalicija za slobodu medija poziva sve nadležne institucije i odgovorna lica da učine sve što je u njihovoj nadležnosti da pod hitno zaustave opasnu i protivzakonitu kampanju, koju protiv redakcije KRIK vode provladini mediji u Srbiji.

 • Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Ministarstvo: Niko nema pravo da ometa rad novinara

  Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da niko nema pravo da ometa rad novinara, a da bi oni koji smatraju da je o njima objavljena neistinita, nepotpuna ili netačno preneta informacija, trebalo da koriste zakonom predviđena sredstva, kao što su pravo na odgovor ili pravo na ispravku, a ne da "o tome polemišu sa novinarima slanjem SMS poruka u kojima iznose insinuacije i uvrede".

 • Protest advokata (foto: Đorđe Đoković)
  Nezadovoljni pisanjem

  Nekoliko advokata vređalo novinara Kolubarskih.rs

  Predsednik Odbora valjevskih advokata Mladen Nikić odbio je da se obrati novinarima na protestnom skupu i tražio da se pomere građani sa transparentima koji su došli da im pruže podršku. Nekoliko advokata vređalo novinara Kolubarskih.rs.

 • Televizija VA plus (foto: Đorđe Đoković)
  Prešla dara meru

  TV VA PLUS odbila sredstva dodeljena na konkursu za medije

  Televizija Valjevo plus je odbila 800.000 dinara, sredstva dodeljena toj medijskoj kući na konkursu grada Valjeva za sufinansiranje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja. Osnovni razlog za to je ukazivanje na višegodišnju nelogičnost raspodele novca za medije na lokalu.