Registracija Prijava preko FB

Tema: Mediji

 • Branko Ružić i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  UNS: Valjevski čelnici da ne diskriminišu novinare

  Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje što su čelnici Grada Valjeva diskriminisali novinare i odlučili da o poseti ministara Branka Ružića i Slavice Đukić Dejanović obaveste samo neke medije, čime su prekršili Zakon o javnom informisanju i medijima.

 • Izjave za medije Ružić i Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Sve duža Gvozdenovićeva lista nepoželjnih medija

  Ružić: "Niste pozvani, ali niste ni sprečeni da dođete!"

  Novinari desetak medija, odlukom gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, nisu pozvani na konferenciju za novinare povodom posete Valjevu ministra Branka Ružića. "Niste pozvani, ali niste ni sprečeni da dođete", kaže Ružić. Možda je to sledeći korak, nameće se zaključak.

 • Sala Gradskog veća (foto: Kolubarske.rs)
  Svi gradonačelnikovi ljudi

  U čijim džepovima završava pet miliona dinara od "usluga informisanja"?

  Od pet miliona dinara, za PR priloge i tekstove, pola miliona dobija "Vujić" televizija, a 250.000 dinara Studio B. Preostali iznos pretežno će dobiti oni koji su na beogradskoj adresi Džona Kenedija 51/3 sa kojima gradonačelnik Slobodan Gvozdenović već duže vreme intenzivno i sveobuhvatno sarađuje.

 • Budžetski džak (ilustracija Dušan Arsenić)
  Valjevo

  "Zorica Jelača dobila preko 5,2 miliona dinara za informisanje iz kase Valjeva" – "ispravka"

  U tekstu pod nazivom "Zorica Jelača dobila preko 5,2 miliona dinara za informisanje iz kase Valjeva", objavljenog 26.03.2019. godine, piše da je član Komisije za ocenu projekata podnetih na Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, podizanja kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i nacionalnih manjina u 2019, Miloš Lazić, novinar Srpskog telegrafa.

 • Televizija (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  "Pet minuta gromoglasne tišine"

  Na Svetski dan slobode medija udruženja ukazuju na sve veće pritiske

  Širom sveta i u Srbiji danas se obeležava Dan slobode medija, uz ukazivanje na sve veći pritisak i sve teži položaj medijskih radnika. Danas od 11.55 do 12.00 akcija "Pet minuta gromoglasne tišine"... UNS je medije pozvalo da tokom akcije emituju njihov proglas.

 • Zgrada Radio Valjeva (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
  Država po drugi put prodala Radio Valjevo

  Jelača kupila Radio Valjevo za 400.000, a od Grada dobila 6,2 miliona

  Direktor beogradskog preduzeća In Network Solution Zorica Jelača kupila je Radio Valjevo za 400.000 dinara, što je skoro 396.000 dinara manje od procenjene vrednosti tog medija. Jelača je u ovoj godini iz gradske kase dobila 6.240.000 dinara.

 • Kamere (foto: Đorđe Đoković)
  Protest ispred Tužilaštva

  Novinari pozvali tužilaštvo da reaguje na pretnje njihovim kolegama

  Više od 150 novinara i građana protestovalo je ispred zgrade Tužilaštva za visokotehnološki kriminal. U organizaciji nedeljnika Vreme skup je održan povodom sve češćih napada i hajki na novinare nezavisnih medija u javnosti i na društvenim mrežama.

 • (foto: Đorđe Đoković)
  Razumeli smo poruku

  Kolubarske.rs odbile novac iz budžeta po konkursu

  Kolubarske.rs odbile su 60.000 dinara dodeljenih po konkursu za proizvodnju medijskih sadržaja. "Sredstva nisu dovoljna za sufinansiranje realizacije bilo kakvog projekta iz oblasti informisanja, a naročito nisu dovoljna za obuhvatan i složen projekat praćenja javnih nabavki".

 • Budžetski džak (ilustracija Dušan Arsenić)
  Spisak pravljen u kabinetu gradonačelnika

  Zorica Jelača dobila preko 5,2 miliona dinara za informisanje iz kase Valjeva

  Zorica Jelača i Marko Aćimović, direktori i vlasnici beogradskih preduzeća i Udruženja građana, za usluge informisanja iz budžeta Valjeva dobili su preko 6,1 milion dinara što je više od polovine ukupnog novca opredeljenog za informisanje.

 • Kamere (foto: Kolubarske.rs)
  Podeljeno 7,3 miliona dinara za informisanje

  Iz budžeta Valjeva skoro polovina novca za projekte van Valjeva

  Iz budžeta Valjeva za 21 projekat u oblasti javnog informisanja izdvojeno je 7,3 miliona dinara. Za deset projekata van Valjeva, najviše iz Beograda i po jedan iz Niša i Šapca, i dve valjevske televizije izdvojeno je 5,8 miliona dinara,