Tema: Mediji

 • Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Doneto Rešenje

  Skoro polovinu medijskog budžeta dobila jedna televizija

  Iz gradskog budđeta sa 11 miliona dinara biće sufinansirano 19 projekata iz oblasti javnog informisanja. Skoro polovinu ukupnih sredstava – četiri miliona dinara je dobila valjevska televizije V5, dok je TV Valjevo plus dobila 2,5 miliona dinara.

 • Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  ANEM započinje

  Kampanja "Pretnja je pretnja" posvećena zaštiti novinara

  Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) započinje medijsku kampanju "Pretnja je pretnja", posvećenu sistemu prevencije i zaštite novinara i novinarki koja će trajati do kraja marta, saopšteno je danas.

 • Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Pet dana nakon zakonom propisanog roka

  Raspisan konkurs za sufinansiranje medija u Valjevu

  Gradska uprava Valjeva raspisala je u utorak 5. marta, što je pet dana nakon zakonom propisanog roka, konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja za ovu godinu.

 • NUNS
  Saopštenje

  NUNS: Nosioci vlasti da prestanu da diskriminišu medije i novinare

  NUNS najoštrije osuđuje ponašanje lokalnih vlasti u Inđiji i Loznici koji zabranjuju novinarima da prisustvuju događajima od interesa za javnost, kao i ponašanje Aleksandra Šapića i Ane Brnabić koji odbijaju da odgovaraju na pitanja novinara.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Prošao rok za medijski konkurs

  Valjevska vlast ignoriše Zakon o javnom informisanju

  Grad Valjevo nije raspisao konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u 2024. godini. Prema Zakonu o javnom informisanju i medijima to je trebalo da uradi najkasnije do 1. marta. Novčanom kaznom od 50.000 do 150.000 dinara kazniće se za prekršaj odgovorno lice...

 • (foto: BIRN)
  Novi BIRN-ov monitoring

  Invazija na privatnost

  Aktuelno etičko pitanje balansa između prava na informisanje javnosti i prava na privatnost pojedinca u centru je novog BIRN-ovog istraživanja o trendovima kršenja privatnosti u online medijima tokom 2023. godine

 • Stalna radna grupa za bezbednost novinara (foto: Kolubarske.rs)
  Sastanaka Stalne radne grupe za bezbednost novinara

  Prevencija nasilja i zaštita novinara

  Otvorenim sastankom u Šapcu veoma uspešno je nastavljena serija sastanaka Stalne radne grupe za bezbednost novinara u organizaciji Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, a u okviru projekta "Sistem prevencije nasilja i zaštite novinara".

 • Intervju - karikatura Dušana Arsenića
  Kako su naprednjaci uništili medijsku scenu za 11 godina vladavine

  Dosije NUNS: Hronika ubijanja medija

  Profesionalno novinarstvo održavalo je u životu upravo nepristajanje na to da postoji nešto važnije od vernosti Kodeksu i standardima; rečju – profesiji. Profesionalni medij su, ako je uteha, još uvek na ivici života. Profesionalni novinari, sve malobrojniji, koliko-toliko su živi; mislim, više ih barem ne ubijaju.

 • Televizija VA plus (foto: Đorđe Đoković)
  Jubilej

  10 godina Televizije Va plus

  "Namera nam je da se i u narednom periodu družimo sa građanima Valjeva i Srbije, iako znamo da su za medije uvek teška vremena, a verujemo da i ona koja dolaze neće biti laka", rekla je Branka Jevtić, direktorka televizije VA plus na prosalvi obeležavanja jubileja.

 • Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Povratak državnog vlasništva u medije poguban za sistem javnog informisanja

  NUNS poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da iz Predloga Zakona o javnom informisanju i medijima izmene članove 39 i 41 na način da ostanu isti kao u važećem Zakonu o javnom informisanju.