Kolubarski okrug | Opština Osečina

Vesti iz Opštine Osečina

  • Požar na deponiji u Belotiću (foto: www.osečina.rs)
    Na predlog opštinskog Štaba

    Zbog požara na deponiji vanredna situacija u Osečini

    Na teritoriji Osečine proglašena je vanredna situacija zbog požara koji je izbio na nesanitarnoj deponiji koja se nalazi u Belotiću. Saopštenjem za javnost se oglasila GG "Pokreni se", ukazuje na neophodne mere koje lokalna vlast mora sprovesti kako se ovakva katastrofa

  • Krušik-plastika (foto: Dragan Savić)
    Objavilo Ministarstvo privrede

    Krušik-plastika prodata za 1,93 miliona evra

    Preduzeće Krušik-plastika iz Osečine prodato je za 1,93 miliona evra beogradskoj firmi Konstrakšn plastika (Construction plastic), objavilo je Ministarstvo privrede. Posle dve propale privatizacije i šest neuspelih pokušaja prodaje, preduzeće iz Osečine prodato je jedinom ponuđaču na tenderu

  • Osečina (foto: Đorđe Đoković)
    Iz budžeta Osečine

    Novac za portal koji je upisan u registar medija istog dana kada je raspisan konkurs

    Suprug direktorke JKP Osečina dobio novac na konkursu za sufinansiranje medija za portal koji je osnovao istog dana kada je Opština raspisala konkurs, a koji objavljuje i kada "lokalni funkcioneri odu na šišanje", saopštila GG "Pokreni se".

  • Sajam šljiva (foto: Đorđe Đoković (arhiva))
    Trodnevna manifestacija posvećena kraljici voća

    Ministar Nedimović otvara "Sajam šljiva" u Osečini

    Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović otvoriće danas u Osečini 16. "Sajam šljiva". Za kraj prvog dana Sajma spektakularan koncert Dragane Mirković na fudbalskom igralištu.

  • Nebojša Stefanović (foto: Đorđe Đoković)
    Grupa građana "Pokreni se" iz Osečine pita

    Zašto se osečanski naprednjaci odriču Stefanovića u koga su se do juče kleli?

    Grupa građana "Pokreni se" iz Osečine pita čime su se vodili osečanski naprednjaci kada su izglasali nepoverenje ministru Nebojši Stefanoviću? "Paradoksalno to što najjača opozicija u Osečini više ceni sve što je ministar Stefanović uradio za opštinu od ljudi iz njegove stranke".

  • Osečina
    Vanredna odbrana od poplava

    Osečina pod vodom izlio se Jadar

    Zbog obilnih padavina izlio se Jadar, pod vodom je Osečina, a veći deo varoši je bez struje. Predsednik Osečine Dragan Aleksić kaže da je situacija ozbiljna i da je na teritoriji opštine proglašena vanredna odbrana od poplava.

  • Osečina (foto: Đorđe Đoković)
    Okrug

    U Osečini osmoro obolelih od koronavirusa

    Ukupan broj zaraženih lica koja imaju prebivališta na teritoriji Osečine je osam, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Osečina. Kako se navodi u saopštenju, objavljenom na sajtu, na osnovu podataka dobijenih od nadležnih zdravstvenih ustanova, virus Covid-19 potvrđen kod još jednog našeg sugrađanina.

  • Deca i roditelji pred školom u petak 30.08. protiv upisa (foto: Kolubarske.rs)
    Ne može se protiv sile

    Roditelji popustili pod pritiskom – decu upisali u OVC

    Roditelji učenika Ekonomske škole-izdvojeno odeljenje u Osečini "popustili su pod pritiskom" i svoju decu upisali u Obrazovno-vaspitni centar u Osečini. "Protiv sile se ne može. A oni su bili silni da donesu odluku na štetu naše dece", kažu roditelji.

  • Odeljenje Ekonomske škole u Osečini (foto: D. Simić)
    Opšta konfuzija

    Čiji su đaci koji su upisali Ekonomsku školu odeljenje u Osečini?

    Dosta polemika i nejasnoća izazvalo je ukidanje odeljenja Ekonomske škole Valjevo u Osečini i osnivanje Obrazovno-vaspitnog centra. Kada su donete odluke, ko je odlučivao, ko je decu ispisao ili upisao, gde su njihova dokumenta?

  • Izdvojeno odeljenje Ekonomske škole u Osečini (foto: D.Simić)
    Ukinuli Ekonomsku školu, otvorili Obrazovno-vaspitni centar

    Srednjoškolce u Osečini primoravaju da uče školu koju nisu upisali

    Osamdesetoro srednjoškolaca, koji su upisali Ekonomsku školu-Izdvojeno odeljenje u Osečini, primoravaju da školovanje nastave u novootvorenom Obrazovno-vaspitnom centru. Oni to ne žele, žele da uče i završe školu koju su izabrali i upisali.