Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Osečina

Vesti iz Opštine Osečina

 • Osečina (foto: Đorđe Đoković)
  Iz budžeta Osečine

  Novac za portal koji je upisan u registar medija istog dana kada je raspisan konkurs

  Suprug direktorke JKP Osečina dobio novac na konkursu za sufinansiranje medija za portal koji je osnovao istog dana kada je Opština raspisala konkurs, a koji objavljuje i kada "lokalni funkcioneri odu na šišanje", saopštila GG "Pokreni se".

 • Sajam šljiva (foto: Đorđe Đoković (arhiva))
  Trodnevna manifestacija posvećena kraljici voća

  Ministar Nedimović otvara "Sajam šljiva" u Osečini

  Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović otvoriće danas u Osečini 16. "Sajam šljiva". Za kraj prvog dana Sajma spektakularan koncert Dragane Mirković na fudbalskom igralištu.

 • Nebojša Stefanović (foto: Đorđe Đoković)
  Grupa građana "Pokreni se" iz Osečine pita

  Zašto se osečanski naprednjaci odriču Stefanovića u koga su se do juče kleli?

  Grupa građana "Pokreni se" iz Osečine pita čime su se vodili osečanski naprednjaci kada su izglasali nepoverenje ministru Nebojši Stefanoviću? "Paradoksalno to što najjača opozicija u Osečini više ceni sve što je ministar Stefanović uradio za opštinu od ljudi iz njegove stranke".

 • Osečina
  Vanredna odbrana od poplava

  Osečina pod vodom izlio se Jadar

  Zbog obilnih padavina izlio se Jadar, pod vodom je Osečina, a veći deo varoši je bez struje. Predsednik Osečine Dragan Aleksić kaže da je situacija ozbiljna i da je na teritoriji opštine proglašena vanredna odbrana od poplava.

 • Osečina (foto: Đorđe Đoković)
  Okrug

  U Osečini osmoro obolelih od koronavirusa

  Ukupan broj zaraženih lica koja imaju prebivališta na teritoriji Osečine je osam, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Osečina. Kako se navodi u saopštenju, objavljenom na sajtu, na osnovu podataka dobijenih od nadležnih zdravstvenih ustanova, virus Covid-19 potvrđen kod još jednog našeg sugrađanina.

 • Deca i roditelji pred školom u petak 30.08. protiv upisa (foto: Kolubarske.rs)
  Ne može se protiv sile

  Roditelji popustili pod pritiskom – decu upisali u OVC

  Roditelji učenika Ekonomske škole-izdvojeno odeljenje u Osečini "popustili su pod pritiskom" i svoju decu upisali u Obrazovno-vaspitni centar u Osečini. "Protiv sile se ne može. A oni su bili silni da donesu odluku na štetu naše dece", kažu roditelji.

 • Odeljenje Ekonomske škole u Osečini (foto: D. Simić)
  Opšta konfuzija

  Čiji su đaci koji su upisali Ekonomsku školu odeljenje u Osečini?

  Dosta polemika i nejasnoća izazvalo je ukidanje odeljenja Ekonomske škole Valjevo u Osečini i osnivanje Obrazovno-vaspitnog centra. Kada su donete odluke, ko je odlučivao, ko je decu ispisao ili upisao, gde su njihova dokumenta?

 • Izdvojeno odeljenje Ekonomske škole u Osečini (foto: D.Simić)
  Ukinuli Ekonomsku školu, otvorili Obrazovno-vaspitni centar

  Srednjoškolce u Osečini primoravaju da uče školu koju nisu upisali

  Osamdesetoro srednjoškolaca, koji su upisali Ekonomsku školu-Izdvojeno odeljenje u Osečini, primoravaju da školovanje nastave u novootvorenom Obrazovno-vaspitnom centru. Oni to ne žele, žele da uče i završe školu koju su izabrali i upisali.

 • Sajam šljiva (foto: Đorđe Đoković)
  Završen 12. Sajam šljiva u Osečini

  Pobednik Dragan Filipović iz Lopatnja

  Dodelom priznanja najboljima u Osečini je danas završen trodnevni 12. Sajam šljiva uz učešće oko 200 izlagača iz Srbije i zemalja okruženja. Najbolji izvoznici šljive u 2016. godini su "Tehno Božići" iz Šapca i "Jovanović voće" iz Osečine.

 • Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
  Otvoren Sajam šljiva u Osečini

  Vučić: Na redu je ulaganje u Podrinje

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je 12. Sajam šljiva u Osečini i najavio da je sledeći deo Srbije kojim će se Država posebno baviti upravo Podrinjski kraj – Azbukovica, Rađevina i Podgorina.