Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Osečina

Vesti iz Opštine Osečina

 • Osečina
  Vanredna odbrana od poplava

  Osečina pod vodom izlio se Jadar

  Zbog obilnih padavina izlio se Jadar, pod vodom je Osečina, a veći deo varoši je bez struje. Predsednik Osečine Dragan Aleksić kaže da je situacija ozbiljna i da je na teritoriji opštine proglašena vanredna odbrana od poplava.

 • Osečina (foto: Đorđe Đoković)
  Okrug

  U Osečini osmoro obolelih od koronavirusa

  Ukupan broj zaraženih lica koja imaju prebivališta na teritoriji Osečine je osam, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Osečina. Kako se navodi u saopštenju, objavljenom na sajtu, na osnovu podataka dobijenih od nadležnih zdravstvenih ustanova, virus Covid-19 potvrđen kod još jednog našeg sugrađanina.

 • Deca i roditelji pred školom u petak 30.08. protiv upisa (foto: Kolubarske.rs)
  Ne može se protiv sile

  Roditelji popustili pod pritiskom – decu upisali u OVC

  Roditelji učenika Ekonomske škole-izdvojeno odeljenje u Osečini "popustili su pod pritiskom" i svoju decu upisali u Obrazovno-vaspitni centar u Osečini. "Protiv sile se ne može. A oni su bili silni da donesu odluku na štetu naše dece", kažu roditelji.

 • Odeljenje Ekonomske škole u Osečini (foto: D. Simić)
  Opšta konfuzija

  Čiji su đaci koji su upisali Ekonomsku školu odeljenje u Osečini?

  Dosta polemika i nejasnoća izazvalo je ukidanje odeljenja Ekonomske škole Valjevo u Osečini i osnivanje Obrazovno-vaspitnog centra. Kada su donete odluke, ko je odlučivao, ko je decu ispisao ili upisao, gde su njihova dokumenta?

 • Izdvojeno odeljenje Ekonomske škole u Osečini (foto: D.Simić)
  Ukinuli Ekonomsku školu, otvorili Obrazovno-vaspitni centar

  Srednjoškolce u Osečini primoravaju da uče školu koju nisu upisali

  Osamdesetoro srednjoškolaca, koji su upisali Ekonomsku školu-Izdvojeno odeljenje u Osečini, primoravaju da školovanje nastave u novootvorenom Obrazovno-vaspitnom centru. Oni to ne žele, žele da uče i završe školu koju su izabrali i upisali.

 • Sajam šljiva (foto: Đorđe Đoković)
  Završen 12. Sajam šljiva u Osečini

  Pobednik Dragan Filipović iz Lopatnja

  Dodelom priznanja najboljima u Osečini je danas završen trodnevni 12. Sajam šljiva uz učešće oko 200 izlagača iz Srbije i zemalja okruženja. Najbolji izvoznici šljive u 2016. godini su "Tehno Božići" iz Šapca i "Jovanović voće" iz Osečine.

 • Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
  Otvoren Sajam šljiva u Osečini

  Vučić: Na redu je ulaganje u Podrinje

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je 12. Sajam šljiva u Osečini i najavio da je sledeći deo Srbije kojim će se Država posebno baviti upravo Podrinjski kraj – Azbukovica, Rađevina i Podgorina.

 • Sajam šljiva (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
  U petak u Osečini

  Aleksandar Vučić otvara "Sajam šljiva"

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvoriće 12. "Sajam šljiva" u Osečini, koji će biti održan od 24. do 27. avgusta. Svečano otvaranje najstarije manifestacije u Podgorini biće u petak, 25. avgusta u 13 časova.

 • Sajam šljiva (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
  U Osečini

  "Sajam šljiva" od 24. do 27. avgusta

  Ovogodišnji 12. "Sajam šljiva" u Osečini biće održan od 24. do 27. avgusta. Organizatori su pripremili brojne programe, a ove godine u oba sajamska dana biće održani koncerti. Prve večeri manifestacije u petak 25. avgusta od 21 čas nastupiće Dženan Lončarević, dok će u subotu koncert održati Neverne bebe.

 • Takmičari za harambašu (foto: Milan Jugović)
  Na svečanosti "kod topa" u Bratačiću

  Novi harambaša Živomir Pavić iz Plužca

  Na tradicionalnoj svečanosti, koja je osmi put na Ilindan održana u spomen kompleksu "kod topa" u podgorskom selu Bratačić, novi harambaša postao je Živomir Pavić iz sela Plužac, kod Osečine. Bio je najbolji među osam takmičara u narodnom višeboju - skok u dalj iz mesta trupačke, skok u vis preko panja, bacanje kamena s ramena, borna na brvnu, nadvlačenje klipka.