Tema: Vojska

 • Aleksandar Vulin polaže zakletvu (foto: mod.gov.rs)
  U kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin položio vojničku zakletvu

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin položio je zakletvu u valjevskoj kasarni. Polaganju zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, rezervnih oficira i rezervnog sastava, prisustvovali predstavnici države, grada, rodbina, ali ne i novinari.

 • Ljubiša Diković (foto: Kolubarske.rs)
  General Ljubiša Diković na polaganju zakletve

  "Ne smemo čekati da nam drugi reši ono što mi moramo rešiti"

  Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovao je danas polaganju zakletve u valjevskoj kasarni "Vojvoda Živojin Mišić". Vojničku zakletvu su položila 243 vojnika i slušaoca kursa za rezervne oficire.

 • Polaganje zakletve (foto: Đorđe Đoković)
  Ministar Vulin prisustvovao polaganju zakletve

  Data je reč otadžbini, Srbiji zbog koje se živi

  U kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" danas je 217 vojnika na služenju vojnog roka, među njima i 48 devojaka, iz 1. i 2. Centra za obuku u Somboru i Valjevu položilo zakletvu. Vojnici su pred znamenjima Srbije dali reč da će čuvati nezavisnost i teritorijalni integritet Srbije.

 • Ljubiša Diković (foto: Kolubarske.rs)
  Zakletva u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić"

  Diković: Za slobodu Srbije položeno je mnogo života

  U kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" se 201 vojnik na dobrovoljnom služenju vojnog roka, među njima i 40 devojaka, iz 1. i 2. Centra za obuku u Somboru i Valjevu obavezao na vernost otadžbini. Oni su se pred znamenjima Srbije obavezali da će čuvati nezavisnost i teritorijalni integritet Srbije "jedne i jedine otažbine za čiju je slobodu, koju svi uživamo, je položeno mnogo života". To je poruka generala Ljubiše Dikovića, načelnika Generalštaba Vojske Srbije, vojnicima junske klase nakon što su položili zakletvu.

 • Zoran Đorđević (foto: Đorđe Đoković)
  U kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“

  Ministar Zoran Đorđević na zakletvi u Valjevu

  U Drugom centru za obuku Vojske Srbije, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, zakletvu su danas položili vojnici martovske klase, koji su se prijavili za doborovljno služenje roka u VS, slušaoci klase rezervnih oficira i profesionalni vojnici.

 • Polaganje zakletve (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Vojnička zakletva u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“

  Decembarska generacija vojnika

  U Drugom centru za obuku Vojske Srbije, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, zakletvu su danas položili vojnici decembarske klase koji su se prijavili za doborovljno služenje roka u VS. Zakletvu su položila 195 vojnika , a među njima je i 29 devojaka dobrovoljaca.

 • Smotra (foto: Kolubarske.rs)
  Ljubiša Diković na vojničkoj zakletvi u Valjevu

  Vojska Srbije će izvršiti svaku obavezu u odbrani zemlje

  Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (GŠ VS), general Ljubiša Diković prisustvovao je danas polaganju zakletve septembarske generacije dobrovoljaca u VS, u Drugom centru za obuku, u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu.

 • Polaganje zakletve (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  U subotu u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić”

  Ljubiša Diković na zakletvi u Valjevu

  Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovaće sutra polaganju zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, septembarske generacije, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

 • Smotra (foto: Kolubarske.rs)
  Junska klasa dobrovoljaca

  Ministar Gašić na zakletvi u Valjevu

  U Drugom centru za obuku Vojske Srbije, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, zakletvu su danas položili profesionalni i vojnici junske klase, koji su se prijavili za doborovljno služenje roka u VS. Zakletvu su položila 153 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

 • Defile učesnika (foto: Kolubarske.rs)
  Sportsko prvenstvo VS u Valjevu

  Pobednik ekipa Kopnene vojske

  Posle petodnevnih nadmetanja u Valjevu je danas završeno Sportsko prvenstvo Vojske Srbije u sedam disciplina uz učešće pet ekipa. Pobednik je ekipa Kopnene vojske (KOV), ispred ekipa Komande za obuku, Ministarstva odbrane Srbije (MOD), Generalštaba (GŠ) VS i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane (RV i PVO).