Registracija Prijava preko FB

Tema: Krušik

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Obećano na sastanku direktora i sindikata fabrike

  Zaposlenima u "Krušiku" danas će biti isplaćena januarska zarada

  Zaposlenima u "Krušiku" danas će biti isplaćena akontacija zarade za januar, potvrdio je za Kolubarske.rs direktor valjevske vojne fabrike Vladan Lukić. Na sastanku direktora i sindikata fabrike obećano je i da će zarade ubuduće biti isplaćivane na vreme, bez kašnjenja.

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  "Razlog opšte poznat"

  Plata u Krušiku kasni, radnici nezadovoljni

  Radnicima Krušika, po prvi put u poslednjih 16 godina, nisu na vreme isplaćene plate. Akontacija za januar trebalo je da bude isplaćena 14. februara, ali se to nije desilo. To je za Kolubarske.rs potvrdio predsednik Samostalnog sindikata Srbije u Krušiku Branko Petrović,

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon pisanja medija o spornim ugovorima sa GIM

  Krušik: Delovi izveštaja DRI pogrešno protumačeni

  Nakon pisanja medija o tome da su, prema izveštaji Državne revizorske institucije, pojedini ugovori Krušika sa firmom GIM sporni, oglasilo se saopštenjem za javnost rukovodstvo "Krušika" u kome se navodi da je "tumačenje delova izveštaja izvučeni iz konteksta"...

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Državna revizorska institucija

  Sporni ugovori Krušika sa firmom GIM

  GIM je 2017. i 2018. godine Krušikovo naoružanje fakturisao za 16,5 miliona dolara više u odnosu na cene utvrđene komisionim ugovorima, a tu razliku nije opravdao u skladu sa zakonom, konstatuje DRI u izveštaju o reviziji Krušika za 2018. godinu.

 • Ranka Savić (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon razgovora ASNS i rukovodstva fabrike

  Ranka Savić: U "Krušiku" nema viška zaposlenih

  U "Krušiku" predstoji određena vrsta racionalizacije, ali viška zaposlenih neće biti, prenela je Ranka Savić. Finansijska situacija nije sjajna, ali fabrika ima veliku podršku Ministarstva odbrane i Vlade Srbije. "Aleksandar Obradović mora biti vraćen u radni odnos", smatra predsednica ASNS.

 • Konferencija za novinare sindikata Krušika (foto: Đorđe Đoković)
  Osim sindikata Sloga koji je deo opozicionog Saveza za Srbiju

  "Zabrinuti" sindikalci Krušika održali štrajk upozorenja

  Jednočasovni štrajk upozorenja prošlog petka organizovali su sindikalci Krušika, među kojima nije bilo sindikat "Sloga", koji je deo Saveza za Srbiju. Novinarima su govorili o razlozima za štrajk, ali su malo toga konkretnog naveli u prilog "lošoj situaciji".

 • Ranka Savić i predstavnici ASNS Krušika (foto: Đorđe Đoković)
  Kriterijum stručnost i godine staža, a ne partijska knjižica

  Ranka Savić: "Uskoro posao za 320 radnika Krušika"

  U narednom periodu 320 radnika Krušika dobiće ugovor na neodređeno vreme. Kriterijum neće biti partijska knjižica, nego će posao dobiti stručni i radnici koji više godina rade na određeno vreme. "I u Krušiku su postali svesni da se preteralo sa partijskim zapošljavanjem".

 • Željko Veselinović i Zoran Lazić (foto: Kolubarske.rs)
  Vučiću smo nekada bili dobri

  Iz opštine Ub ucenjuju radnike Krušika članove sindikata Sloga

  Radnici "Krušika", njih tridesetak, dobijali su pozive iz opštine Ub da napuste Udruženi sindikat Sloga i da fotografišu istupnice kako bi dokazali iščlanjenje i time obezbedili produžetak ugovora. Rukovodstvo "Sloge" smatra da iza svega stoji Darko Glišić, predsednik Uba.

 • Ranka Savić (foto: Đorđe Đoković)
  Umesto ugovora na određeno vreme

  Zaposleni u "Krušiku" dobiće ugovor za stalno

  Radnici "Krušika" koji rade na ugovor na određeno vreme biće primljeni u stalni radni odnos do Nove godine, saopštila je predsednica ASNS Ranka Savić nakon razgovora sa direktorom valjevske vojne fabrike Mladenom Petkovićem.

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon javne prodaje

  "Krušik" kupio "Akumulatore"

  Holding korporacija "Krušik" postala je vlasnik "Krušik-Akumulatora", nakon javne prodaje, po početnoj ceni od oko 72 miliona dinara. Kako su preneli valjevski mediji, od te sume je 12 miliona dinara uplaćeno kao depozit za učešće na javnoj prodaji, dok jsu dva objekta "Akumulatora" plaćena oko 60 miliona dinara.