Tema: Krušik

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Za manje od godinu dana četiri "događaja"

  Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

  U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog slučaja", ali ne i šta je Komisija utvrdila.

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Jutros

  Povređena radnica u eksploziji u Krušiku

  U jednom od pogona vojne fabrike "Krušik" u Valjevu jutros nešto posle osam časova dogodila se eksplozija i tom prilikom povređena je jedna radnica, saznaju nezvanično Kolubarske.rs. Zadobia je lakše telesne povrede.

 • Krušik (foto: Kolubarske.rs)
  Saopštenje

  Postignut sporazum o povećanju zarada u Krušiku

  Predstavnici Štrajkačkog odbora i rukovodstvo HK "Krušik" Valjevo, postigli su danas sporazum o povećanju zarada zaposlenih do kraja 2023. godine, kroz sedam mesečnih jednokratnih povećanja, saopšteno je iz valjevske fabrike.

 • Štrajk u Krušiku (foto: Kolubarske.rs)
  Novi zahtev nezadovoljnih radnika

  U Krušiku održan jednočasovni štrajk

  U HK Krušik danas je održan jednočasovni štrajk u organizaciji četiri reprezentativna sindikata. Nezadovoljni radnici zahtevaju povećanje zarade za 25 posto u neto iznosu. "Zahtevi radnika nerealni", navedeno u ranijem sapštenju rukovodstva.

 • Štrajk upozorenja u HK Krušik (mart 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
  U sredu, 19. aprila

  U "Krušiku" ponovo jednočasovni štrajk upozorenja

  Odbori četiri reprezentativna sindikata u "Krušiku" doneli su odluku o stupanju u jednočasovni štrajk upozorenja 19. aprila zahtevajući povećanje zarade za 25 posto u neto iznosu, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Nezvanično

  Odluka o štrajku u Krušiku danas nakon sastanka sa rukovodstvom

  Štrajkački odbor, predstavnici četiri sindikata i rukovodstvo HK "Krušik" danas će ponovo pregovarati o zahtevima nezadovoljnih radnika valjevske fabrike, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Sastanak će biti održan danas u 13 časova, a zahtevi nezadovoljnih radnika HK "Krušika" će najverovatnije biti prošireni.

 • Ranka Savić (foto: Kolubarske.rs)
  Prema informacijama sindikalaca

  Ranka Savić: Pregovori sa rukovodstvom prekinuti, ponovo štrajk u Krušiku

  Nezadovoljni radnici "Krušika" stupiće u štrajk s obzirom na to da sa rukovodstvom kompanije nije postignut sporazum, kaže Ranka Savić i dodaje da su to informacije koje je dobila nakon razgovora sa radnicima.

 • HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
  Čeka se odgovor radnika

  Rukovodstvo Krušika predlaže povećanje zarade od dve do pet hiljada dinara

  Rukovodstvo valjevske fabrike "Krušik" predložilo je povećanje zarade zaposlenih, i to za najugroženije, u visini od 2000 do 5000 dinara u zavisnosti od grupe složenosti, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. O predlogu treba da se izjasne radnici.

 • Štrajk upozorenja u HK Krušik (mart 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
  Čeka se odluka Nadzornog odbora

  Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

  Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika sindikata izlaznost je bila 95 odsto,

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Nezvanično

  U "Krušiku" u sredu jednočasovni štrajk upozorenja

  Zaposleni u valjevskom "Krušiku" i odbori sindikata u fabrici doneli su odluku da u sredu, 29. marta, sa početkom u 10 časova stupe u jednočasovni štrajk upozorenja, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Potvrdu da će u sredu stupiti u štrajk upozorenja...