Registracija Prijava preko FB

Tema: Krušik

 • Krušik (foto: MM)
  Odlukom rukovodstva fabrike

  Za 1866 radnika Krušika produžen ugovor na još mesec dana

  U Krušiku na mesec dana do 31. oktobra produženi su ugovori o radu za 1.866 radnika angažovanih na određeno vreme. Među radnicima kojima ugovri nisu produženi najbrojniji su oni koji uskoro ispunjavaju uslov za penziju te po tom osnovu mogu da primaju novčanu nadoknadu Nacionalne službe za zapošljavanje.

 • Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
  Ranka Savić o valjevskom uzbunjivaču

  Aleksandru Obradoviću su ugrožena radna i ljudska prava

  Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović još uvek nije vraćen na svoje radno mesto, već je i dalje pod suspenzijom. O tome je razgovarala predsednica ASNS Ranka Savić sa rukovodstvom fabrike. Zakonski nema osnova da bude suspendovan i da prima samo 18 hiljada mesečno.

 • Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon razgovora rukovodstva i ASNS

  Savić: Masovnog otpuštanja u Krušiku neće biti, 150 radnika dobiće posao za stalno

  Neće biti masovnog otpuštanja radnika HK Krušik koji su angažovani na određeno vreme, do kraja godine radnu knjižicu za stalno dobiće 150 radnika, saopštila je predsednica ASNS Ranka Savić nakon razgovora sa rukovodstvom fabrike.

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Prema spisku na osnovu odluke Nadzornog odbora

  Za preko 1900 radnika Krušika produžen ugovor na još mesec dana

  Za preko 1900 zaposlenih u HK Krušik, koji su angažovani na određeno vreme, produženi su ugovori o radu na još mesec dana, dok je bez posla ostao 51 radnik zbog nepoštovanja radne obaveze i petoro zaposlenih za stalno zbog falsifikovanih diploma.

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Kršila je radnu obavezu

  Reagovanje Krušika na izjavu radnice kojoj nije produžen ugovor

  Olivera Ješić je jedna od tridesetak zaposlenih u Krušiku kojoj nije produžen ugovor o radu. Nije joj jasno zbog čega i tvrdi da se u Krušiku aktivno radi dva do tri sata, pije, prave roštilji i kotlić. Rukovodstvo saopštava razloge zbog kojih nije među 2000 radnika kojima je produžen ugovor.

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  U kompaniji Krušik

  Produžen ugovor za 2000 radnika, bez posla "lažna bolovanja" i "lažne diplome"

  Za preko 2000 zaposlenih u HK Krušik, koji su angažovani na određeno vreme, produženi su ugovori o radu na mesec dana. Bez posla su ostali oni koji su se ogrešili o propise o radu i sa lažnim diplomama. Rukovodstvo predložilo mere koje bi u aktuelnim okolnostima fabrički sistem učinile održivim.

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Reakcije na tekst

  Saopštenje "Krušika" nakon pisanja NIN-a

  Saopštenjem za javnost oglasilo se rukovodsto HK "Krušik" povodom teksta koji je objavljen u nedeljniku NIN od 11.06.2020. godine. Kako se navodi "objavljena informacija obiluje neistinama u vezi poslovanja valjevske vojne fabrike čime se nanosi šteta".

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Obećano na sastanku direktora i sindikata fabrike

  Zaposlenima u "Krušiku" danas će biti isplaćena januarska zarada

  Zaposlenima u "Krušiku" danas će biti isplaćena akontacija zarade za januar, potvrdio je za Kolubarske.rs direktor valjevske vojne fabrike Vladan Lukić. Na sastanku direktora i sindikata fabrike obećano je i da će zarade ubuduće biti isplaćivane na vreme, bez kašnjenja.

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  "Razlog opšte poznat"

  Plata u Krušiku kasni, radnici nezadovoljni

  Radnicima Krušika, po prvi put u poslednjih 16 godina, nisu na vreme isplaćene plate. Akontacija za januar trebalo je da bude isplaćena 14. februara, ali se to nije desilo. To je za Kolubarske.rs potvrdio predsednik Samostalnog sindikata Srbije u Krušiku Branko Petrović,

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon pisanja medija o spornim ugovorima sa GIM

  Krušik: Delovi izveštaja DRI pogrešno protumačeni

  Nakon pisanja medija o tome da su, prema izveštaji Državne revizorske institucije, pojedini ugovori Krušika sa firmom GIM sporni, oglasilo se saopštenjem za javnost rukovodstvo "Krušika" u kome se navodi da je "tumačenje delova izveštaja izvučeni iz konteksta"...