Registracija Prijava preko FB

Tema: Krušik

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Kršila je radnu obavezu

  Reagovanje Krušika na izjavu radnice kojoj nije produžen ugovor

  Olivera Ješić je jedna od tridesetak zaposlenih u Krušiku kojoj nije produžen ugovor o radu. Nije joj jasno zbog čega i tvrdi da se u Krušiku aktivno radi dva do tri sata, pije, prave roštilji i kotlić. Rukovodstvo saopštava razloge zbog kojih nije među 2000 radnika kojima je produžen ugovor.

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  U kompaniji Krušik

  Produžen ugovor za 2000 radnika, bez posla "lažna bolovanja" i "lažne diplome"

  Za preko 2000 zaposlenih u HK Krušik, koji su angažovani na određeno vreme, produženi su ugovori o radu na mesec dana. Bez posla su ostali oni koji su se ogrešili o propise o radu i sa lažnim diplomama. Rukovodstvo predložilo mere koje bi u aktuelnim okolnostima fabrički sistem učinile održivim.

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Reakcije na tekst

  Saopštenje "Krušika" nakon pisanja NIN-a

  Saopštenjem za javnost oglasilo se rukovodsto HK "Krušik" povodom teksta koji je objavljen u nedeljniku NIN od 11.06.2020. godine. Kako se navodi "objavljena informacija obiluje neistinama u vezi poslovanja valjevske vojne fabrike čime se nanosi šteta".

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Obećano na sastanku direktora i sindikata fabrike

  Zaposlenima u "Krušiku" danas će biti isplaćena januarska zarada

  Zaposlenima u "Krušiku" danas će biti isplaćena akontacija zarade za januar, potvrdio je za Kolubarske.rs direktor valjevske vojne fabrike Vladan Lukić. Na sastanku direktora i sindikata fabrike obećano je i da će zarade ubuduće biti isplaćivane na vreme, bez kašnjenja.

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  "Razlog opšte poznat"

  Plata u Krušiku kasni, radnici nezadovoljni

  Radnicima Krušika, po prvi put u poslednjih 16 godina, nisu na vreme isplaćene plate. Akontacija za januar trebalo je da bude isplaćena 14. februara, ali se to nije desilo. To je za Kolubarske.rs potvrdio predsednik Samostalnog sindikata Srbije u Krušiku Branko Petrović,

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon pisanja medija o spornim ugovorima sa GIM

  Krušik: Delovi izveštaja DRI pogrešno protumačeni

  Nakon pisanja medija o tome da su, prema izveštaji Državne revizorske institucije, pojedini ugovori Krušika sa firmom GIM sporni, oglasilo se saopštenjem za javnost rukovodstvo "Krušika" u kome se navodi da je "tumačenje delova izveštaja izvučeni iz konteksta"...

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Državna revizorska institucija

  Sporni ugovori Krušika sa firmom GIM

  GIM je 2017. i 2018. godine Krušikovo naoružanje fakturisao za 16,5 miliona dolara više u odnosu na cene utvrđene komisionim ugovorima, a tu razliku nije opravdao u skladu sa zakonom, konstatuje DRI u izveštaju o reviziji Krušika za 2018. godinu.

 • Ranka Savić (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon razgovora ASNS i rukovodstva fabrike

  Ranka Savić: U "Krušiku" nema viška zaposlenih

  U "Krušiku" predstoji određena vrsta racionalizacije, ali viška zaposlenih neće biti, prenela je Ranka Savić. Finansijska situacija nije sjajna, ali fabrika ima veliku podršku Ministarstva odbrane i Vlade Srbije. "Aleksandar Obradović mora biti vraćen u radni odnos", smatra predsednica ASNS.

 • Konferencija za novinare sindikata Krušika (foto: Đorđe Đoković)
  Osim sindikata Sloga koji je deo opozicionog Saveza za Srbiju

  "Zabrinuti" sindikalci Krušika održali štrajk upozorenja

  Jednočasovni štrajk upozorenja prošlog petka organizovali su sindikalci Krušika, među kojima nije bilo sindikat "Sloga", koji je deo Saveza za Srbiju. Novinarima su govorili o razlozima za štrajk, ali su malo toga konkretnog naveli u prilog "lošoj situaciji".

 • Ranka Savić i predstavnici ASNS Krušika (foto: Đorđe Đoković)
  Kriterijum stručnost i godine staža, a ne partijska knjižica

  Ranka Savić: "Uskoro posao za 320 radnika Krušika"

  U narednom periodu 320 radnika Krušika dobiće ugovor na neodređeno vreme. Kriterijum neće biti partijska knjižica, nego će posao dobiti stručni i radnici koji više godina rade na određeno vreme. "I u Krušiku su postali svesni da se preteralo sa partijskim zapošljavanjem".