Registracija Prijava preko FB

Tema: Krušik

 • Ranka Savić (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon razgovora ASNS i rukovodstva fabrike

  Ranka Savić: U "Krušiku" nema viška zaposlenih

  U "Krušiku" predstoji određena vrsta racionalizacije, ali viška zaposlenih neće biti, prenela je Ranka Savić. Finansijska situacija nije sjajna, ali fabrika ima veliku podršku Ministarstva odbrane i Vlade Srbije. "Aleksandar Obradović mora biti vraćen u radni odnos", smatra predsednica ASNS.

 • Konferencija za novinare sindikata Krušika (foto: Đorđe Đoković)
  Osim sindikata Sloga koji je deo opozicionog Saveza za Srbiju

  "Zabrinuti" sindikalci Krušika održali štrajk upozorenja

  Jednočasovni štrajk upozorenja prošlog petka organizovali su sindikalci Krušika, među kojima nije bilo sindikat "Sloga", koji je deo Saveza za Srbiju. Novinarima su govorili o razlozima za štrajk, ali su malo toga konkretnog naveli u prilog "lošoj situaciji".

 • Ranka Savić i predstavnici ASNS Krušika (foto: Đorđe Đoković)
  Kriterijum stručnost i godine staža, a ne partijska knjižica

  Ranka Savić: "Uskoro posao za 320 radnika Krušika"

  U narednom periodu 320 radnika Krušika dobiće ugovor na neodređeno vreme. Kriterijum neće biti partijska knjižica, nego će posao dobiti stručni i radnici koji više godina rade na određeno vreme. "I u Krušiku su postali svesni da se preteralo sa partijskim zapošljavanjem".

 • Željko Veselinović i Zoran Lazić (foto: Kolubarske.rs)
  Vučiću smo nekada bili dobri

  Iz opštine Ub ucenjuju radnike Krušika članove sindikata Sloga

  Radnici "Krušika", njih tridesetak, dobijali su pozive iz opštine Ub da napuste Udruženi sindikat Sloga i da fotografišu istupnice kako bi dokazali iščlanjenje i time obezbedili produžetak ugovora. Rukovodstvo "Sloge" smatra da iza svega stoji Darko Glišić, predsednik Uba.

 • Ranka Savić (foto: Đorđe Đoković)
  Umesto ugovora na određeno vreme

  Zaposleni u "Krušiku" dobiće ugovor za stalno

  Radnici "Krušika" koji rade na ugovor na određeno vreme biće primljeni u stalni radni odnos do Nove godine, saopštila je predsednica ASNS Ranka Savić nakon razgovora sa direktorom valjevske vojne fabrike Mladenom Petkovićem.

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon javne prodaje

  "Krušik" kupio "Akumulatore"

  Holding korporacija "Krušik" postala je vlasnik "Krušik-Akumulatora", nakon javne prodaje, po početnoj ceni od oko 72 miliona dinara. Kako su preneli valjevski mediji, od te sume je 12 miliona dinara uplaćeno kao depozit za učešće na javnoj prodaji, dok jsu dva objekta "Akumulatora" plaćena oko 60 miliona dinara.

 • Aleksandar Vulin u Krušiku (foto: Kolubarske.rs)
  Ugovoreni poslovi vredni 276 miliona dolara

  Ministar Aleksandar Vulin posetio Krušik

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas valjevski "Krušik", fabriku koja ima ugovorene poslove do 2019. godine i koja zapošljava 2640 radnika, a upravo to je, kako je rekao, razlog njegove posete valjevskoj vojnoj fabrici.

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Razgovor sa rukovodstvom i sindikatom

  Ministar Aleksandar Vulin danas u Krušiku

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetiće danas HK "Krušik" u Valjevu. Predviđeno je da poseta započne sastankom sa rukovodstvom valjevske vojne fabrike i predstavnicima sindikata u 9.30 časova, a potom će ministar odbrane od 10 do 10.30 časova obići novi pogon Kapislane i pogon mehaničke obrade Upaljačnicu.

 • Ranka Savić (foto: Đorđe Đoković)
  Valjevska fabrika, kao retko koja, bez većih problema

  ASNS u "kontroli" partijskog zapošljavanja u "Krušiku"

  Valjevski "Krušik", za razliku od mnogih kompanija u Srbiji, uspešno posluje, ima obezbeđen posao vredan 280 miliona dolara, otvara nova radna mesta, a zarade su redovne i iznad proseka. Ovo je novinarima izjavila predsenica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije (ASNS) Ranka Savić, nakon posete "Krušiku" gde je razgovarala sa članovima sindikata ASNS i sa direktorom fabrike Mladenom Petkovićem.

 • Aleksandar Vučić u Krušiku
  Premijer u Krušiku

  Aleksandar Vučić pustio u rad novi pogon

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić pustio je danas u rad mašinu u novom pogonu za serijsku proizvodnju raketnih motora vrednom 9,4 miliona evra obezbeđenih iz sopstvenih sredstava. Takođe danas, u Krušiku je položen kamen temeljac za novu kapislanu vrednu deset miliona evra uz pomoć JP Jugomiport SDPR. Buduća kapislana zameniće 4.000.000 evra uvoza iz BiH.