Tema: Krušik

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog čega

  "Krušik" i dalje u v.d. stanju i pored konkursa za izbor direktora koji je okončan u oktobru prošle godine

  Konkurs za izbor generalnog direktora "Krušika" okončan je 21. oktobra 2022. godine, međutim Nadzorni odbor korporacije nije izabrao generalnog direktora, nego je Jovanki Andrić produžen mandat v.d. direktora.

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Odgovori na pitanja Kolubarskih.rs

  Direktorka Krušika o "incidentima" u fabrici

  Dan nakon što su Kolubarske.rs objavile tekst "Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku", u kome je navedeno da direktorka nije odgovorila na naša pitanja u vezi sa četiri nesreće, dobili smo odgovore.

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Za manje od godinu dana četiri "događaja"

  Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

  U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog slučaja", ali ne i šta je Komisija utvrdila.

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Jutros

  Povređena radnica u eksploziji u Krušiku

  U jednom od pogona vojne fabrike "Krušik" u Valjevu jutros nešto posle osam časova dogodila se eksplozija i tom prilikom povređena je jedna radnica, saznaju nezvanično Kolubarske.rs. Zadobia je lakše telesne povrede.

 • Krušik (foto: Kolubarske.rs)
  Saopštenje

  Postignut sporazum o povećanju zarada u Krušiku

  Predstavnici Štrajkačkog odbora i rukovodstvo HK "Krušik" Valjevo, postigli su danas sporazum o povećanju zarada zaposlenih do kraja 2023. godine, kroz sedam mesečnih jednokratnih povećanja, saopšteno je iz valjevske fabrike.

 • Štrajk u Krušiku (foto: Kolubarske.rs)
  Novi zahtev nezadovoljnih radnika

  U Krušiku održan jednočasovni štrajk

  U HK Krušik danas je održan jednočasovni štrajk u organizaciji četiri reprezentativna sindikata. Nezadovoljni radnici zahtevaju povećanje zarade za 25 posto u neto iznosu. "Zahtevi radnika nerealni", navedeno u ranijem sapštenju rukovodstva.

 • Štrajk upozorenja u HK Krušik (mart 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
  U sredu, 19. aprila

  U "Krušiku" ponovo jednočasovni štrajk upozorenja

  Odbori četiri reprezentativna sindikata u "Krušiku" doneli su odluku o stupanju u jednočasovni štrajk upozorenja 19. aprila zahtevajući povećanje zarade za 25 posto u neto iznosu, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Nezvanično

  Odluka o štrajku u Krušiku danas nakon sastanka sa rukovodstvom

  Štrajkački odbor, predstavnici četiri sindikata i rukovodstvo HK "Krušik" danas će ponovo pregovarati o zahtevima nezadovoljnih radnika valjevske fabrike, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Sastanak će biti održan danas u 13 časova, a zahtevi nezadovoljnih radnika HK "Krušika" će najverovatnije biti prošireni.

 • Ranka Savić (foto: Kolubarske.rs)
  Prema informacijama sindikalaca

  Ranka Savić: Pregovori sa rukovodstvom prekinuti, ponovo štrajk u Krušiku

  Nezadovoljni radnici "Krušika" stupiće u štrajk s obzirom na to da sa rukovodstvom kompanije nije postignut sporazum, kaže Ranka Savić i dodaje da su to informacije koje je dobila nakon razgovora sa radnicima.

 • HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
  Čeka se odgovor radnika

  Rukovodstvo Krušika predlaže povećanje zarade od dve do pet hiljada dinara

  Rukovodstvo valjevske fabrike "Krušik" predložilo je povećanje zarade zaposlenih, i to za najugroženije, u visini od 2000 do 5000 dinara u zavisnosti od grupe složenosti, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. O predlogu treba da se izjasne radnici.