Registracija Prijava preko FB

Tema: Krušik

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Nezvanično saznajemo

  Smenjen direktor Krušika

  Nadzorni odbor valjevskog Krušika smenio je danas generalnog direktora te kompanije Vladana Lukića, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Takođe nezvanično saznajemo da je na mesto vršioca dužnosti direktora HK Krušik...

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Racionalna i ekonomska odluka

  Novim kolektivnim ugovorom u Krušiku se favorizuje rad

  Novim kolektivnim ugovorom u Krušiku izmenjene su pojedine odredbe koje se tiču zarade zaposlenih. "ideja je da se favorizuje rad i da rad bude dominantan u zaradi". Do kraja godine bez posla možda ostane 300 radnika.

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Direktor o rezultatima, zaposlenima, aerozagađenju

  Korona prepolovila Krušikove poslove

  U "Krušiku" od planiranih 104 miliona, ostvareni prihodi od 51 milion dolara, a na to je uticala pandemija korona virusa, ali i struktura posla. Sledeće godine u planu je, uz pomoć države, prelazak sa uglja na gas, najavljuje direktor Vladan Lukić.

 • Ministar Stefanović obišao radnika Krušika (foto: www.mod.gov.rs)
  Na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu

  Povređenog radnika Krušika obišao ministar Stefanović

  Radnik valjevske fabrike Krušik M. P, koji je povređen juče prilikom eksplozije na poligonu Begove Vode smešten je u hirurškoj intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju i reanimaciju VMA. "Pacijent je primljen sa eksplozivnom povredom tela i opekotinskim povredama teškog stepena", izjavio je prof. dr Boban Đorđević.

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Povodom tragičnog događaja

  Saopštenje Minisitarstva odbrane o nesreći na poligonu

  "Tokom realizacije redovnih zadataka HK Krušik na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, danas oko 11 časova na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić došlo je do eksplozije od koje je poginuo radnik Krušika M. J, a povređen je radnik M. P. koji je učestvovao u realizaciji opitovanja”.

 • Krušik (foto: MM)
  Odlukom rukovodstva fabrike

  Za 1866 radnika Krušika produžen ugovor na još mesec dana

  U Krušiku na mesec dana do 31. oktobra produženi su ugovori o radu za 1.866 radnika angažovanih na određeno vreme. Među radnicima kojima ugovri nisu produženi najbrojniji su oni koji uskoro ispunjavaju uslov za penziju te po tom osnovu mogu da primaju novčanu nadoknadu Nacionalne službe za zapošljavanje.

 • Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
  Ranka Savić o valjevskom uzbunjivaču

  Aleksandru Obradoviću su ugrožena radna i ljudska prava

  Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović još uvek nije vraćen na svoje radno mesto, već je i dalje pod suspenzijom. O tome je razgovarala predsednica ASNS Ranka Savić sa rukovodstvom fabrike. Zakonski nema osnova da bude suspendovan i da prima samo 18 hiljada mesečno.

 • Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon razgovora rukovodstva i ASNS

  Savić: Masovnog otpuštanja u Krušiku neće biti, 150 radnika dobiće posao za stalno

  Neće biti masovnog otpuštanja radnika HK Krušik koji su angažovani na određeno vreme, do kraja godine radnu knjižicu za stalno dobiće 150 radnika, saopštila je predsednica ASNS Ranka Savić nakon razgovora sa rukovodstvom fabrike.

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Prema spisku na osnovu odluke Nadzornog odbora

  Za preko 1900 radnika Krušika produžen ugovor na još mesec dana

  Za preko 1900 zaposlenih u HK Krušik, koji su angažovani na određeno vreme, produženi su ugovori o radu na još mesec dana, dok je bez posla ostao 51 radnik zbog nepoštovanja radne obaveze i petoro zaposlenih za stalno zbog falsifikovanih diploma.

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Kršila je radnu obavezu

  Reagovanje Krušika na izjavu radnice kojoj nije produžen ugovor

  Olivera Ješić je jedna od tridesetak zaposlenih u Krušiku kojoj nije produžen ugovor o radu. Nije joj jasno zbog čega i tvrdi da se u Krušiku aktivno radi dva do tri sata, pije, prave roštilji i kotlić. Rukovodstvo saopštava razloge zbog kojih nije među 2000 radnika kojima je produžen ugovor.