Tema: Krušik

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon eksplozije

  Krušik saopštio: "formirana komisija za utvrđivanje uzroka vanrednog događaja i posledice"

  Valjevska fabrika "Krušik" je saopštila da je "formirana komisija za utvrđivanje uzroka vanrednog događaja i posledice" nakon što je u pogonu kapislane došlo do aktiviranja kapisle prilikom pertlovanja, pri čemu je došlo do tehnološke eksplozije.

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Krušik: Novi poslovi i povećanje plata

  U saopštenju HK Krušik, koje je usledilo nakon što su pojedini mediji negativno pisali o stanju u valjevskoj vojnoj fabrici, se navodi da "Krušik postaje fabrika kojoj se veruje". Uposlenost do kraja ove i veći deo prve polovine naredne godine, povećanje plata...

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Formirana komisiju za utvrđivanje uzroka

  Saopštenje Krušika: Povređena radnica nakon aktiviranja kapisle i detonacije

  Jutros u 07.05 časova u kapislani kompanije "Krušik" u Valjevu, prilikom nanošenja laka na pokrivku kapisle koja se nalazila u transportnoj legi na radnom stolu, došlo je do aktiviranja kapisle i detonacije, sapšteno je iz valjevske vojne fabrike.

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Posao za stalno dobiće 1100 radnika

  Veliko zapošljavanje u "Krušiku" prate spekulacije

  Posao za stalno dobiće 1100 radnika "Krušika" koji duže od dve godine rade na određeno vreme. Spekuliše se da je to odlučeno ne samo da bi se izbegle tužbe i sudski troškovi, nego i zbog toga što radnici primljeni za stalno mogu biti proglapeni tehnološkim viškom.

 • Radnici Krušika (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
  U organizaciji četiri reprezentativna sindikata

  Jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

  Jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku biće održan danas od 12 do 13 časova okupljanjem zaposlenih ispred svojih pogona. Rukovodstvo fabrike je odmah nakon odluke o štrajku krenulo sa zastrašivanjem zaposlenih.

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  U objektu nije bilo zaposlenih

  U Krušiku jutros izbio požar

  Rano jutros, oko tri časa, izbio je požar manjih razmera u objektu HK "Krušik" namenjenom za laboraciju dopunskih i osnovnih barutnih punjenja, objavljeno je na sajtu valjevske vojne fabrike.

 • Nebojša Stefanović i Aleksandar Vučić (foto: skrinšot N1)
  Poručio sa Sajma naoružanja i vojne opreme

  Aleksandar Vučić: Radnicima Krušika biće uplaćeni doprinosi

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je radnicima HK Krušik iz Valjeva da će im biti overene zdravstvene knjižice. On je rekao da je Krušik zapao u tešku situaciju zbog različitih političara i njihovih medijskih poslenika.

 • Sindikalci Krušika (foto: Đorđe Đoković)
  Sindikalci traže pomoć Države

  Radnicima Krušika od aprila nisu overene zdravstvene knjižice

  Radnici Krušika od aprila nemaju overene zdravstvene knjižice, saopštili su predstavnici sindikata. Oni su pozvali državu da pomogne jer valjevska fabrika nije u mogućnosti da sama servisira svoje obaveze prema fondovima i dobavljačima.

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Nezvanično saznajemo

  Smenjen direktor Krušika

  Nadzorni odbor valjevskog Krušika smenio je danas generalnog direktora te kompanije Vladana Lukića, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Takođe nezvanično saznajemo da je na mesto vršioca dužnosti direktora HK Krušik...

 • HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Racionalna i ekonomska odluka

  Novim kolektivnim ugovorom u Krušiku se favorizuje rad

  Novim kolektivnim ugovorom u Krušiku izmenjene su pojedine odredbe koje se tiču zarade zaposlenih. "ideja je da se favorizuje rad i da rad bude dominantan u zaradi". Do kraja godine bez posla možda ostane 300 radnika.